Page 1

FREDAG 4. OKTOBER 2019 KL. 16-22

Brøndby

PROGRAM

Artwork: Marck Fink /// Art & Graphic design · www.marckfink.com


FORORD Velkommen til Brøndby Kulturnat 2019. Det er mig en stor glæde at få lov at præsentere et program, der er så fyldt med spændende aktiviteter, at man umuligt kan nå dem alle. Ej heller selvom man benytter sig af de gratis shuttle-busser, der kører hele aftenen. Når jeg læser årets program igennem, ser jeg hvordan nye aktørers aktiviteter blander sig med velkendte gengangere, og skaber en kulturnat, der er både tradition og fornyelse. For mig vidner det om, at Brøndby er et sted, der rummer et sprudlende, idérigt, aktivt og engageret kultur- og foreningsliv, der gang på gang stiller op til glæde for os alle. Det vil jeg selvfølgelig gerne sige tak for. Det havde aldrig været muligt at skabe denne aften uden hjælp fra de mange frivillige, foreninger og forretninger, der er med. Jeg er glad for, at Brøndby er en kommune, hvor engagementet er så stort, og hvor vi er så mange, der løfter sammen. Derfor skal der her lyde en tak til alle dem, som har bidraget til igen i år at få skabt en fantastisk kulturnat. Som du måske lægger mærke til, når du læser programmet, kan du i år møde lokalpolitikere flere forskellige steder rundt på din vej. Det kan du, fordi kommunalbestyrelsen i øjeblikket arbejder på en strategi for, hvor Brøndby skal bevæge sig hen frem mod 2030, og vi vil selvfølgelig gerne inddrage dig i den proces. Hvad er dine ønsker for fremtidens Brøndby? Hvilke emner, synes du er vigtige at arbejde med? Hvordan gør vi det endnu bedre at være barn/ung/voksen/ældre i vores kommune? Det vil vi gerne spørge dig om, og derfor står vi klar til dialog rundt omkring i årets Kulturnat.

2

Kent Magelund Borgmester


INDHOLD KULTURHUSET KILDEN

4

HORSEDAMMEN OG NØRREGÅRDSSKOLEN

7

MARINEGÅRDEN, RÅDHUS- OG MØLLEOMRÅDET

10

SHUTTLEBUSSER 12 KIRKEBJERG TORV OG PARK ALLÉ PRIVATSKOLE

14

BRØNDBYVESTER BIBLIOTEK OG TRANEHYTTEN

16

BRØNDBY TANDPLEJE 17 GENBRUGSSTATIONEN 18 KULTURHUSET BRØNDEN OG ALBJERGPARKEN

19

LANGBJERGHALLEN OG BRØNDBY STRAND KIRKE

22

BRØNDBYSKOVEN 23 PILEGÅRDEN 23 SE DET INTERAKTIVE KORT OVER ALLE AKTIVITETERNE HER: WWW.BRONDBY.DK/KULTURNATSKORT OBS: Der kan forekomme ændringer i programmet.

3


KILDEN

KOL-koret KOLIBRIERNE Klokken 16 Styrk dit værd - kom og syng med. Syng kendte danske sange fra Højskolesangbogen med KOL-koret KOLIBRIERNE, som er en aktiv del af Foreningen for KOL-patienter og andre lungesyge borgere.

Brøndby Musical Klokken 16:40-17 Rock med når de dygtige elever fra ungdoms- og musikskolen optræder med fede numre fra deres musical.

Ansigtsmaling Klokken 16-18 Bliv malet som rumvæsner og astronauter.

Åbningstale Klokken 17 Michael Buch Barnes, medlem af Kulturudvalget, byder velkommen til Brøndby Kulturnat.

Alien Glas Klokken 16–19 Lav din egen farlige, nuttede eller gakkede alien, fang den i glasset og tag den med hjem.

Sangvinerne 17:20-17:50 Det lokale kor Sangvinerne synger foyeren op med en halv times koncert fra rampen ind mod teatersalen.

Stormtroopers Klokken 16:30–19 Mød to vaskeægte Stormtroopers og snup et billede til Snappen!

Rumcafé m. pianist Klokken 16-20 Nyd en kop kaffe eller andet godt og lyt til musikken i vores rumcafé. 4

Allround Dance Klokken 17-19 Linedanceworkshop med Allround Dance hvor alle kan være med. Der vil også være små opvisninger, hvor foreningens medlemmer viser de lidt mere komplicerede danse.


Laziá Klokken 18:30-19:15 Koncert med to unge talenter der spiller både egne sange og velkendte covernumre. Brøndby Squaredansere Klokken 19-21 Kom og dans med de entusiastiske dansere fra Brøndby Squaredansere. Der er åben dans to timer, og man må også gerne bare kigge på, hvis man er mest til det.

In Lonely Majesty Klokken 21:00-22:15 Koncert med drømmende, melodiske numre på grænsen mellem klassisk folk og indie rock. Bandet formår at kombinere det bedste fra de to verdener, ved at krydre grundidéerne fra den irske folkemusik med mere dybfølte rockmelodier.

CT Bigband 19:30-20:30 Oplev ægte, klassisk, amerikansk swingmusik, når CT Big Band spiller op til dans i salen. Brøndby 2030 Kommunalbestyrelsen arbejder på en strategi for, hvor Brøndby skal bevæge sig hen frem mod 2030. Hvad er dine ønsker for fremtidens Brøndby? Kom og giv dine input til strategien; drøft dem med en lokalpolitiker, smid et postkort i ønskebrønden eller stem på et vigtigt emne. Standen er åben hele aftenen, og mellem klokken 17 og 19 kan du møde en lokalpolitiker. Brøndby Harmonikaklub 20:30-21:15 Livemusik og fællessang når Brøndby Harmonikaklub underholder med et fornøjeligt syng-medprogram i teltet.

Brøndby Frimærkeklub Se en frimærkeudstilling i biblioteksrummet og kom forbi vores bod, hvor du kan høre om hobbyen og om kataloger og udstyr til filatelien. Salg og stempling af nye danske frimærker. Børn kan få lov at tegne deres eget frimærke.

5


Kræftens Bekæmpelse Mød de frivillige fra Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling og få en snak med dem om deres arbejde og de 7 tegn. Fotogruppe 68 udstiller Se foreningens flotte udstilling af fotografier taget af foreningens medlemmer.

Akvarelmaleri : Udstilling og værksted Klokken 18-21 Alle kan være med, når kunstneren og FOF underviseren Annisette Falk-Jensen sammen med sine kursister bliver udfordret i akvarellens teknikker. Du vil også kunne se deres kunstværker udstillet.

Ditlevs Købmandsbutik Ditlevs Købmandsbutik er en gammel købmandsbutik i Brøndbyøster, som bliver ført videre af Bevaringsforeningen for Brøndbyøster. Foreningen er i anledning af Kulturnatten rykket i Kilden, så kom forbi til en snak om driften af butikken, køb en pose hjemmekogte bolsjer og lad dig rive med af nostalgien i foretagendet. Soroptimist International Brøndby Mød den lokale afdeling af verdens største NGO for kvinder i erhverv, og hør om deres arbejde for at fremme kvinders vilkår verden over.

Fællesspisning i teltet Slagteren fra Brøndbyøster Torv sørger for, at du kan købe et lækkert måltid mad. Han både griller kød og serverer lækkert tilbehør.

Gadespejlene Kom og mød mentorerne fra Gadespejlene Brøndby. Vi brænder for, at hjælpe unge mennesker med at få et godt voksenliv. Vi hjælper dig med det du har brug for, uden det går tilbage til dine forældre, sagsbehandlere eller skolen. Kom og hør om vores metoder – vi glæder os til at møde dig.

Den forunderlige Lyshave Gå på oplevelse i Den Forunderlige Lyshave.

6


HORSEDAMMEN Brøndby Tennisklub Klokken 16-21 Kom og se Brøndby Tennis Klubs dejlige anlæg på kulturnatten. Vi tilbyder ketchere, bolde og baner, så alle børn og voksne kan prøve. Vi glæder os til at se Brøndbys borgere med lyst til udendørs aktivitet. Adresse: Horsedammen 46. Træningscenter Brøndby Klokken 17-22 Kom og besøg Træningscenter Brøndby og få et indblik i vores tilbud til kommunens borgere. Genoptræning efter sygdom: Hvornår kan man få genoptræning og hvordan foregår det? Få en snak med fysioterapeuterne. Forebyggende tilbud og patientundervisning til borgere med kol og diabetes: Få målt din bodyage og/eller lungefunktion og hør nærmere om tilbuddet hos fysioterapeuten og kol sygeplejersken. Besøg vores stand med hjælpemidler og få råd og vejledning af dygtige ergoterapeuter. Tag dine børn eller børnebørn med, vi åbner for vores virtual reality rum, har knogleskattejagt samt forhindringsbane. Der er også åbent i Cancercaféen, hvor du kan møde Kræftens Bekæmpelse lokalafdeling fra Brøndby, og hvor du som patient eller pårørende kan få en snak om dine muligheder for hjælp til eksempelvis træning og håndtering

Multihuset Klokken 17-22 Åbent hus i Multihuset, som er et aktivitets- og cafetilbud til Kommunes borgere med forskellige udfordringer i livet. Det være sig overforbrug af rusmidler, alkohol og psykisk sårbarhed. Fra kl. 18.30 serverer vi pandekager og kakao, der er en guidet rundvisning hver time fra klokken 19, du kan synge karaoke, male dit eget billede og deltage i forskellige turneringer K.F.U.M. spejderne Knuden-Brøndby Klokken 17-21 Mød os ved vores lokale ved Horsedammen 40 hvor vi laver bål, snobrød, skumfiduser og popcorn samt sjove spejderaktiviteter. Brøndby Kunstforening Klokken 16-21 Kom og vær med til at skabe dit eget gratis acrylmaleri, både for børn og voksne, eller få en snak med de udøvende kunstnere og foreningens bestyrelse, og se en masse færdig kunst på væggene og staffelierne. Vi byder på lidt til smagsløgene og ganen. Vi glæder os til at se jer i vores lokale på Horsedammen 38B.

7


NØRREGÅRDSSKOLEN Musik- og Ungdomsskolens elev- og ungemiljø Klokken 17-21 Få dit eget lille kunstværk med hjem, når vi stiller op med lærreder og acrylmaling og giver et indblik i, hvad eleverne til hverdag arbejder med på Ungdomsskolens billedværksted. Kig ind i en verden af spansk sprog, kultur og lidt smagsprøver, når Ungdomsskolens spanskunderviser og valgfagselever inviterer til spansk café med hjemmelavet tapas og sydlandsk atmosfære.

Dyregården Søholt Klokken 17-21 Dyregården Søholt rykker ud med smådyr og sjov, fest og farver fra livet på gården. Du kan også høre om, hvad Dyregården er for et slags fritidstilbud. Sejlsport i svømmehallen Klokken 17-21 Kom med til søs! Sejlerhuset fylder bassinet på Nørregård op med kajakker, optimistjoller og andet vandsjov.

Hør mere om ambitionerne for Brøndbys kultur- og fritidstilbud til børn og unge og tag en invitation med hjem til debataften for forældre og andre interesserede. Brøndby Musikskole Klokken 17-21 Brøndby Musikskole er i slutningen af august flyttet ind i nyistandsatte lokaler på Nørregård. Til Kulturnatten vil alle interesserede ved selvsyn kunne se de nye lokaler. Musikskolens vil afholde 4 koncerter med orkestre og kammermusik i den nye koncertsal. I løbet af aftenen er det også muligt at høre nogle af Musikskolens band spille i det nye bandlokale. I de andre lokaler kan alle interesserede selv prøve et instrument og få en snak med nogle af Musikskolens lærere. Programmet for koncerterne i salen: 17.30 Brøndby blæserorkester 18.15 Kammermusikhold 19.00 Folkemusikorkestret 19.45 Brøndby Bigband

Åben hal og Rulledisko Klokken 17-21 Prøv kræfter med parkour, klatring, airwheels og meget mere, når Ungeindsatsen og Ungdomsskolen fylder hallen til randen med aktiviteter for alle aldre. I den anden ende af hallen kan du besøge kulturnattens rulledisko, hvor det er blevet tid til at støve rulleskøjterne af! Rullefabrikken hylder de legendariske rullediskoteker, og omdanner Nørregårdshallen til et glitrende rulleskøjte-paradis. Tommy A spiller alt den disko, du ikke vidste, du elskede. Medbring dine rulleskøjter og hjelm, eller lån et par af Rullefabrikken!


Middelalderaktiviteter Klokken 17-21 Middelalderaktiviteter for hele familien – det være sig bagning af fladbrød, snitning af smørknive, støbning af tinsmykker og slyng dit eget armbånd. Der vil også være en udstilling af våben og rustninger samt sang og musik af Maria og Johan. En række medlemmer fra de foreninger, der er tilknyttet landsbyen, vil være til stede i middelalderdragter, for at formidle viden om middelalderen og middelalderlandsbyen.

Brøndby Naturskole Klokken 17-21 Få et indblik i hvad kommunens børn og unge lærer, når de besøger naturskolen, og få en snak med naturvejlederen. Du kan også lave et lækkert norsk tyndbrød på bålet og smage honning fra naturskolens egne bier. Du finder os lige ved hovedindgangen til Nørregårdsskolen. Vi glæder os til at se jer!

Brøndby Dart 17-21 Kom forbi, spil med og hør om foreningens aktiviteter i kælder C under Nørregårdsskolen. Normalt er aldersgrænsen 15 år, men på Kulturnatten er alle fra 13 år dog velkomne. Modeljernbane 19-21 Der er måske ikke mange, der ved det, men i kælderen under Nørregårdsskolen ligger der en kæmpe modeljernbane. Klubben kører størrelse Ho (1/87), og alle er velkomne til at kigge ned, og få forklaret hvad det egentlig betyder. Man er også meget velkommen til blot at kigge ned og nyde synet af den imponerende bane. Det kan være svært at finde lokalet, så ring på 21757103 og få nærmere rutebeskrivelse. Brøndby 2030 Kommunalbestyrelsen arbejder på en strategi for, hvor Brøndby skal bevæge sig hen frem mod 2030. Hvad er dine ønsker for fremtidens Brøndby? Kom og giv dine input til strategien; drøft dem med en lokalpolitiker, smid et postkort i ønskebrønden eller stem på et vigtigt emne. Standen er åben hele aftenen, og mellem klokken 17 og 19 kan du møde en lokalpolitiker. Madboder Igen i år har du mulighed for at købe din aftensmad på Nørregård. Du kan købe lækre pandekager, pizzasnegle, kaffe, te og sodavand hos CAMAM og lækre plantebaserede burgere hos GREENBURGER.

9


BRØNDBY RÅDHUS Bliv gift på Kulturnatten! Eller få ordnet pas og NemID i Borgerservice Klokken 16-18 Kunne du og din partner tænke jer at blive gift på kulturnatten? Mangler du at få fornyet dit pas inden efterårsferien? Er du træt af altid at skulle lede efter din pung, når du skal bruge NemID? Så kom til åbent hus i Borgerservice, hvor vi i dagens anledning har pyntet fint op, anrettet lidt lækkert at spise og sørget for dejlig musik. OBS. Hvis I gerne vil vies på kulturnatten, skal I forinden huske at ansøge om vielsen på borger.dk.

Fødselsdagsrundvisning, lagkage og Brøndby 2030 Klokken 18 I anledning af at Brøndby Rådhus i år fylder 60 år, inviterer vi indenfor til en særlig fødselsdagsrundvisning. Museumsinspektør Lisbeth Hollensen viser rundt på rådhuset og fortæller spændende historier om rådhuset, arkitekturen og Brøndby anno 1959 sammen med borgmester Kent Magelund, der fortæller om det politiske liv bag de gule mursten. Rundvisningen begynder – hvis vi er heldige – med overværelsen af en vielse og slutter i den smukke kommunalbestyrelsessal, hvor du bliver budt på kaffe og lækker gratis fødselsdagskage. Efter rundvisningen har du mulighed for at møde en lokalpolitiker og give lige netop dit besyv med til ”Brøndby 2030”, som er den strategi Kommunalbestyrelsen arbejder på for, hvor Brøndby skal bevæge sig hen frem mod år 2030.

MARINEGÅRDEN Åbent hus Klokken 17-21 Kig indenfor i Marineforeningen, som er er omdrejningspunkt for 200 medlemmer med information om Søværn og Søfart. Kammeratskabet, arrangementer og pasningen af Marinegården er væsentligt for foreningens trivsel. Denne aften kan du også møde Marineforeningens skyttelav, Danmarks-Samfundet, Rotary Brøndby og Natteravnene Brøndby i Marinegården. Sted: Marinegården, Sognevej 35 10


BRØNDBYVESTER MØLLE Åben Mølle Klokken 16-20 Du har måske lagt mærke til, at Brøndbyvester Mølle er vingeløs i øjeblikket? Det holder ikke de gæve Melorme tilbage, så igen i år er det muligt at komme på besøg i møllen og få en pose nymalet mel og en opskrift på lækkert brød med hjem.

MØLLEHUSET

Åbent hus Klokken 16-20 Pensionisthuset Møllen er et kreativt pensionisthus, hvor der foregår mange spændende ting, så kom og se hvad du kan lave i Brøndby, når det er din tur til at gå på pension. Der er mulighed for at købe suppe, kage og drikkevarer til billige penge. Sted: Brøndby Møllevej 37

MØLLESALEN

Palæstinensisk kulturaften Klokken 17-22 Foreningen Håbets Lys inviterer alle interesserede til en aften i kulturens tegn. Gå på opdagelse i den spændende udstilling, hvor du blandt andet kan se værker af kunstneren Mamoon Al Shayib, opleve musikgruppen Nour Amora samt fotografier, traditionelle dragter og kortfilm. Der vil være mulighed for køb af kaffe, te, vand samt små palæstinensiske traditionelle retter.

11


SHUTTLEBUSSER 156

1 S

2

E47

ÅS K

BRØNDBYØSTER E L LET

9 4

3

5 BRØNDBYVESTER 3

E47

i ngs gt R 21 P lanla

ne ted ba

6 72

Marg rethe høje n

21 21

7

Planlagt Ringste dbane 3

DEN GRØNNE KILE

E47

K ØG E

E20 E47

BUG T

MO TO R V EJ

EN

S

BRØNDBY STRAND 8 S

151


SE EFTER STOPPESTEDERNE

Hele aftenen kører der gratis shuttlebusser mellem knudepunkterne. Én af disse kan medtage kørestole.

BUS STOP

Stoppestederne er markeret med særlige Busstop-beachflag, som er lette at få øje på. OBS: Hvert stoppested betjenes hvert 20. minut Du kan hoppe af og på busserne følgende steder: 1.

Kulturhuset Kilden

2. Horsedammen 3. Marinegården, Rådhus- og Mølleområdet 4.

Kirkebjerg Torv

5.

Brøndbyvester Bibliotek

6.

Brøndby Tandpleje

7.

Brøndby Genbrugsstation

8.

Kulturhuset Brønden

9.

Brøndbyskoven

Brøndby

KUL TUR NAT


KIRKEBJERG TORV Åbningstale 17:00 Per Jensen, medlem af Kulturudvalget, byder velkommen til Brøndby Kulturnat. Musik og dans Bandet Wild Wax Combo spiller op til en festlig kulturnat på Kirkebjerg Torv. Vivi`s Dans laver opvisning med dansere i alle aldre. Blomster Hexeriet Bliv blomsterbinder for en aften. Lav din egen blomsterbuket for 50,00 kr. Frisør Chez Simone Kø-tilbud på Dame- og Herre klip fra kl. 17.00. Der vil være tilbud på udvalgte produkter Frisør Rafn/Derya Ôkmen Hos Frisør Rafn er der mulighed for at blive vejledt i hårprodukter, klipning, samt opsætning af hår til den store dag. Brøndby Slagteren Slagteren kan andet end smørrebrød. Grillen bliver tændt med forskelligt kød, samt salat. 14

Kirkebjerg Selskabslokaler Kom ind og se de gode lokaler, og få en snak om dine muligheder til din næste fest. Der er mulighed for at sidde ned og købe følgende: - Hjemmelavede pølsebrød og grillede pølser - Oksefilet med flødekartofler og salat - Fadøl eller sodavand/vand - Irish Coffee Bager Wiuff Traditionen tro står bagermestrene og sælger frisklavede berlinere. Fod i balance – Statsautoriserede fodterapeuter Kig forbi til en snak om, hvad vi kan gøre for dine fødder, samt få en lille forfriskning og lidt snack. Vi har mange gode tilbud, bl.a. sko og produkter. Kom og vær med i vores lotteri Klinik LeWel Kom ind i klinikken og få en snak om, hvad behandlinger hos Klinik LeWel kan gøre for dig. Der vil være (U)hyggelige tilbud mellem kl. 18.00 – 20.00: Køb et gavekort til dig selv eller en du holder af – 60 min behandling for 400,00 kr. eller 90 min behandling for 500,00 kr.


Begravelsesforretningen/Merete Biltzing Få en snak om og udfyld eventuelt ”min sidste vilje” og rist en skumfidus over bålet. Brøndby 2030 Kommunalbestyrelsen arbejder på en strategi for, hvor Brøndby skal bevæge sig hen frem mod 2030. Hvad er dine ønsker for fremtidens Brøndby? Kom og giv dine input til strategien; drøft dem med en lokalpolitiker, smid et postkort i ønskebrønden eller stem på et vigtigt emne. Standen er åben hele aftenen, og mellem klokken 17 og 19 kan du møde en lokalpolitiker.

Spisesteder Brøndbyvester Grill serverer traditionelle kinesiske retter og dansk grill mad, Cafe Hjulben tænder op i grillen og Napoletana Pizzaria laver pizzaer efter ægte italienske traditioner

PARK ALLÉ PRIVATSKOLE Åbent Hus Klokken 17-19 Park Allé Privatskole inviterer indenfor til en rundtur med oplevelser, værksteder og opvisninger fra skolens Verdensuge, som er forløbet op til. I lighed med tidligere år, åbner vi hele skolen og inviterer alle til en festlig aften på Park Allé Privatskole i godt selskab med skolens elever, personale og forældre. Vores adresse er Park Allé 292.

15


BRØNDBYVESTER BIBLIOTEK Ansigtsmaling Klokken 16-18 Bliv malet som rumvæsner og astronauter. Alien Glas Klokken 16-19 Lav din egen farlige, nuttede eller gakkede alien, fang den i glasset og tag den med hjem. Stormtrooper Klokken 16:30-18:30 Mød en vaskeægte Stormtrooper og snup et billede til Snappen!

Bliv insektkok Klokken 18-20 Pop up-madkursus for børn med BugAmok med klimavenlige fødevarer på menuen.

16

Brøndby Lirekasselaug Klokken 16-20 Mød de glade lirekassemænd, der både spiller god musik og fortæller røverhistorier.


TRANEHYTTEN Åbent hus Klokken 17-21 Kom og besøg os på Tranehytten, hvor du kan klappe vores kaniner, og se om hønsene skulle have lagt et æg. Du kan også hilse på vores heste og måske vores katte, hvis de er på området. Vi byder også på en kop kaffe, te eller saftevand, og du kan bage en pandekage. Hvis vejret er til det, bager vi pandekagerne på bål. Vi bor på Tranestien 1.

BRØNDBY TANDPLEJE Åbent hus Klokken 16-18 Kom til åbent hus i Brøndby Tandplejes dejlige lokaler, hvor der i dagens anledning ikke er nogen, der bliver bedt om at gabe, så højt de kan. Til gengæld kan du blive vist rundt, høre Anders Bøgelund fra Ishøj Teater spille sjove tandsange, lave dit eget tandbadge eller –nøglering, blive malet i ansigtet som en tand, få en flot ballon og lidt lækkert at spise, og hvis du tager din egen bamse eller dukke med, kan du få lov at give den en tandundersøgelse. Vi bor på Gildhøj 190.

17


GENBRUGSSTATIONEN Åben Genbugsstation klokken 16-22 Vil du vide mere om Klima og ressourcer, så kom forbi Genbrugsstationen. Vi har også masser af sjove oplevelser for børn. Udled mindre CO2 - hvordan? Bliv inspireret til hvordan du kan nedsætte din CO2 udledning til glæde for klimaet. Deltag i klimaquizzen og vind præmier. Kom forbi HOFOR’s stand Her kan du få gode råd om hvordan du kan spare på vandet i dit hjem. Børn og voksne kan vinde præmier ved at deltage i vandspareforhindringsbanen og i quizzer. Frivillig Beredskabet Store og små kan besøge brandbilen og ambulancen. Prøv at ramme med vandslangen. ”Det muntre køkken” Hvert år afleveres mange ton porcelæn på Genbrugsstationen. Kom og se hvad vi gør med porcelænet. Byttehuset er åbent Tag de gode ting du ikke bruger med og byt. Gratis pandekager Kom og få en lækker pandekage.

18

Få tips til at sortere dit affald rigtigt Få gode råd om hvordan du sorterer dit affald og få en gratis sorteringspose. Få en bioskraber Se hvordan du bruger en bioskraber, så du bedre kan samle dit madaffald. Affaldsstjerneløb for børn Vind en præmie hvis du kan finde ud af, hvad affald kan genanvendes til. Varm dig ved bålfadene Grill en skumfidus og få en kop varm kakao eller kaffe/the. Mød natteravnene Her kan du møde Brøndbys natteravne og høre om deres arbejde. Brøndby 2030 Kommunalbestyrelsen arbejder på en strategi for, hvor Brøndby skal bevæge sig hen frem mod 2030. Hvad er dine ønsker for fremtidens Brøndby? Kom og giv dine input til strategien; drøft dem med en lokalpolitiker, smid et postkort i ønskebrønden eller stem på et vigtigt emne. Standen er åben hele aftenen, og mellem klokken 17 og 19 kan du møde en lokalpolitiker.


BRØNDEN Klovneansigtsmaling & klovnenæser Ansigtsmaling Klokken 16-18 Bliv malet som rumvæsner og astronauter. Alien Glas Klokken 16-19 Lav din egen farlige, nuttede eller gakkede alien, fang den i glasset og tag den med hjem. Meteor- og rumraketbane Klokken 16-19 Er din rumraket vildere end din brors? Og hvor godt flyver din meteor? Det må komme an på en prøve! Droner, 3D-briller og WizeFloor Klokken 16-19 Spil på vores interaktive gulv, flyv med droner og oplev en ny verden med 3D-briller. For børn 10+.

Rytmik og instrumentværksted for børn og deres legesyge voksne. 16-19 i Bevægerum 1 + 2. Kom og vær med, når rytmikpædagogerne Marie og Sara inviterer alle ind i instrumentværkstedet. Her bliver der mulighed for at lave sit helt eget musikinstrument af simple materialer fra hverdagen. Senere bydes der op til musikalske bevægelseslege. Vi skal hoppe, spille, synge, danse og have det sjovt, alt sammen i en ramme med fokus på børnenes fantasi og leg. Aldersgruppe: Børn i alderen 2-6 år og deres voksne. Instrumentværksted: 16.00 - 17.15. Rytmikforløb: 18.10 - 19.00. Stjernekrigerne slår til igen Klokken 17:10-18 Kan du mærke kraften? Flyv afsted til fjerne galaxer med Master Jonas og DJ R2D2. Musikalsk familieshow. For børn 5-10 år.

Stormtroopers Klokken 16:30-19 Mød to vaskeægte Stormtroopers og snup et billede til Snappen! Drop-in Bamsebio Klokken 16-19 Tag en pause midt i rumrejsen og hyg med tegnefilm og bamsevenner i BiFFEN i Brønden. For børn 2-6 år. 19


Åbningstale Klokken 17 Syed Aejaz Haider Bukhari, formand for Kulturudvalget, byder velkommen til Brøndby Kulturnat. Fernisering Klokken 17-18 Sammen med Krea inviterer Brøndby Kunstforening til fernisering af udstillingen ”LEG MED MESTERVÆRKER”. Udstillingen åbnes på kulturnatten og kan ses frem til den 30. oktober. Udstillingen tager udgangspunkt i parafraser af kendte kunstneres værker, som vi frit fortolker/bearbejder.

Jazzkoncert v. Brøndby Strand Kirkes Kantori Klokken 20:00 Brøndby Strand Kirkes Kantori underholder med jazzede korarrangementer under ledelse af Katrine Immerkjær Kristiansen. Persisk Musikforening Klokken 21:15-22 Oplev Karavan, et herboende orkester, som spiller klassisk persisk musik, med stor skønhed og følelse. Publikum kan se frem til en usædvanlig oplevelse af en gammel men stadig meget levende tradition. Karavan består af Mahnaz Nouri, Torab Taran og Dariush Radi.

Adam & Noah Klokken 19-19:30 Deres videoer er set mere end 50 millioner gange. Det er der en god grund til. Gå ikke glip af makkerparret, der har fået hele Danmark til at grine selvironisk med på intelligente jokes om ’kartoffeldanskere’ og ’de brune’. OBS: KUN ADGANG MED BILLET, SOM KAN HENTES GRATIS PÅ OPLEVBRONDBY.DK.

Kræftens Bekæmpelse Mød de frivillige fra Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling og få en snak med dem om deres arbejde for en røgfri fremtid.

20


Brøndby 2030 Kommunalbestyrelsen arbejder på en strategi for, hvor Brøndby skal bevæge sig hen frem mod 2030. Hvad er dine ønsker for fremtidens Brøndby? Kom og giv dine input til strategien; drøft dem med en lokalpolitiker, smid et postkort i ønskebrønden eller stem på et vigtigt emne. Standen er åben hele aftenen, og mellem klokken 16:30 og 18:30 kan du møde en lokalpolitiker.

ÅBENT HØJHUS

Åben højhuslejlighed - kom indenfor! I forbindelse med Brøndby Kulturnat holder Forstadsmuseet, sammen med Lokalhistorisk Forening for Brøndby, åbent i højhuslejligheden i Brøndby Strand. Kom og oplev vores pop-up udstilling om Brøndby Strands højhuse, fotoudstillingen ”Hele verden lige her” og ikke mindst udsigten fra 15. sal! Pop-up udstillingen fortæller historien om Brøndby Strands højhuse og viser smukke fotos af de ikoniske bygninger fra dengang de var helt nybyggede, mens fotoudstillingen ”Hele verden lige her” skildrer livet i Brøndby Strand, som børn og unge oplever det. Særligt karakteristisk for motiverne er de kulturmøder, der er kendetegnende for området. På den måde viser billederne en del af det danske samfund set gennem et barns øjne.

Vi spiser sammen Klokken 18 Kom og nyd et dejligt måltid mad, nå Brøndby Strand Kirke og foreningen Brøndby FunKlub for Ghaneser sælger lækker mad i det store telt ved Brønden. Jazz til maden Klokken 18 Brøndby Jazzklub sørger for musik til maden med orkesteret Dixie For You. Stilen er melodisk, traditionel jazz med indslag af New Orleans, dixieland og evergreens fra The American Songbook.

Sted: Albjergparken 1, 1. sal, lejlighed 4. Følg skiltene fra Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60 til højhuset. Tid: 19-21

21


KULTURNAT PÅ LANGBJERG - COME AND DANCE NEWLINE Elsker DU også at danse til den FEDE musik, – og kan du tælle til 8..? Så er dette tilbud måske noget for dig. Vi tilbyder 2 GRATIS workshops i Newline til ALLE Brøndbys danseglade borgere. Du behøver ingen dansepartner for det er ikke pardans, – men tag meget gerne en danseglad ven under armen. VIGTIGT! Udendørssko må IKKE benyttes i salen, - men du kan sagtens danse i strømpesokker ELLER medbring et par indendørssko med glatte såler

Adresse: Fællessalen på Langbjerg, Tybjergparken 2, 2660 Brøndby Strand. Tid: 19-20

BRØNDBY STRAND KIRKE Sansevandring Klokken 18:30-19:30 og 20:30-21:30 I anledning af Kulturnatten arrangerer Brøndby Strand Kirke sansevandring i kirkerummet. Vandringen varer ca. 25 minutter og foregår i stilhed. Under overskriften ”kom til mig, alle I, som slider jer trætte” føres man enkeltvis igennem en række stationer, der tager afsæt i temaet og stimulerer forskellige sanser. Andagt Klokken 22:00 Tema: ”kom til mig, alle I, som slider jer trætte”. Varighed ca. 25 minutter.

22


BRØNDBYSKOVEN Aberæs for hele familien Klokken 16-18:30 Kom og prøv forhindringsbanen på de nye træningsredskaber ved Engtoftegård! Der er præmier til alle. I kan gennemføre aberæset som familie eller alene, men det vigtigste er at ALLE kan være med. Se om du er Brøndbys hurtigste abe og får dit navn på vores topti-liste i din aldersgruppe.

PILEGÅRDEN

Åbent hus i Brøndby Racing Club Klokken 17-22 Kunne du tænke dig at prøve kræfter med en rigtig professionel RC bil…..? Så har vi i BRC en låne onroad-bil som du kan prøve og se om det skulle være noget for dig. Du kan også se nogle af Danmarks bedste kørere give den max gas på den imponerende indendørs bane Folkekøkken og Tema-Bingo Klokken 17 Kom og besøg Pilegården når vi på Kulturnatten byder på folkekøkken og tema-bingo i hyggelige og afslappede rammer. Husets unge og ansatte vil lave en lækker let anretning og sørge for bingounderholdning til den store guldmedalje.

Afterparty på Pilegården - Vi forlænger sommeren! Klokken 22-?? Selvom den officielle del af kulturnatten slutter klokken 22, er der ingen grund til at gå hjem. Festlighederne fortsætter nemlig i Ungekulturhuset Pilegården, når de skruer op for musikken og holder afterparty. Du finder Pilegården på hjørnet af Korsdalsvej Roskildevej.

23


Tryk: Brøndby Kommunes Trykkeri 2019

Profile for Brøndby Kommune

Kulturnat 19  

Kulturnat 19  

Profile for broendby