Page 1

Januar 2012

Nr 108

1. kvartal 28. 책rgang


Redaktion Hanna Lieberkind, Slettebjerget 59, 3400 Hillerød 48 25 39 60/26916777 eller hanna@brodeskov.dk

Deadlines 1. januar 1. april 1. august 1. oktober

Udkommer Midt januar Midt april Midt august Midt oktober

Dækker periode Februar, marts, april Maj, juni, juli (august start) August, september, oktober November, december, januar

AKTIVITETSKALENDER FOR BRØDESKOV GRUPPE

TID

AKTIVITET

DELTAGERE

22 februar 25-26 februar

Grupperådsmøde Vin

Alle+ forældre Juniorer

terheik 16-18 marts 23-25 marts

13-15 april 27-29 april 29-april

2

Apokalypseløb

Gruppetur divisionstur Næsby center ZOO

Trop Alle juniorer juniorer Alle


Nyt fra gruppelederen… Velkommen til 2012. Jeg håber at alle har haft en god jul med gode gaver og en god nytårsfest. Da de fleste af os har holdt lang juleferie for spejder, da der ikke har været mange møder i december er der ikke sket så meget siden sidste. Har dog hørt at troppen har haft et rigtig godt kollektiv den første uge af december. Et kollektiv er hvor alle tropsspejderne bor, sover, spise, laver lektier og så videre i spejderhytten en hel uge. Vores oldeklan har stået for at sælge juletræer ved spejderhytten i weekenderne i december. Tak til alle jer der har købt juletræ hos os, overskuddet går jo direkte til gruppen. Vi har desværre alt for mange træer tilbage i år, om det skyldes vejret, prisen eller det har været for flotte træer må vi jo finde ud af så vi ikke brænder inde med så mange træer næste år. Nu er det ifølge årstidskalenderen vinter. Ikke fordi vi har mærket så meget til den endnu, men det er jo den koldeste tid på året hvor flere møder er inden dørs og der heller ikke er så rigt med ture. Vi ledere begynder allerede nu at arrangere vores gruppetur til marts. Husk at sætte kryds i kalendere 23. – 25. marts. Håber der bliver nogle gode vinter-spejder måneder… Med spejderhilsen Gruppelederen

3


Hej alle Mariehøns og forældre. Godt nyt år. Vi håber i er friske for her i vinteren og foråret skal vi tage to mærker. Men for at man kan få dem er det meget vigtigt at man kommer til alle møderne så vi ved, at I lærer det hele så i kan få mærket. Derfor er det vigtigt at i melder afbud, hvis der skulle være en enkelt gang du ikke kan komme. Her i efteråret har vi lavet/arbejdet på at kunne tage et mærke der hedder Håndværk Basis, vi er næsten færdige, så hvis mikroerne er gode kan det være de for mærket sidst i januar. Siden de første møde i august har vi også arbejdet på at tage mærket Natur Basis, hvilket vi vil fortsætte med indtil dette spejder år slutter. Sidst i februar begynder vi også at tage det mærke der hedder Klar Dig Selv Basis, men det kommer der meget mere info om til den tid. Den 23-25 marts tager hele gruppen, dvs. fra Mikro til Trop af sted på weekendtur sammen. Det er en hyggelig tur med mange aktiviteter på tværs af aldersgrupperne. Det er en tur hvor vi sover i hytte og lære alle de andre i gruppen at kende. I år bliver turen holdt i Klintehytten ved Næstved. Der kommer meget snart mere information om turen. Men husk at sætte kryds i kalenderen nu. I år har vi besluttet at lægge Mikro sommerlejren i weekenden 1-3 juni. Som altid kan i se, hvad vi skal lave fra gang til gang i kalenderen på modsatte side. Der kan dog ske små ændringer i programmet fra gang til gang - så husk altid at have tøj med, så i kan være ude. Husk også inde sko, da der kan være koldt i hytten, når vi starter på møderne. Vi glæder os til at komme i gang igen. Mariehøne hilsen Mette B. Claus, Maiken og Mette. Husk at melde afbud, gerne på sms til Mette på 40 35 91 82 4


Program for Mariehønsene for Januar- februar- marts- april 2012 Januar: Mandag Mandag Mandag Mandag

9. 16. 23. 30.

Februar: Mandag 6. Mandag 13. Mandag 20. Onsdag 22 Mandag 27. Marts: Mandag Mandag Mandag Fredag/ Søndag Mandag

Patruljer Natur vendespil (NB) Legetøj (HB) Sjov med farver (HB) Natur kims leg (NB) Intet møde. Pga. Vinterferien. Sjov med tid. Medbring et armbåndsur med visere. (KDSB) Grupperådsmøde Førstehjælp (KDSB)

5. 12. 19.

Gnisten og personlige mål.(KDSB) Madpakker. Mødet er udvidet, til kl. 19.30 (KDSB) Klar til tur.(KDSB)

23/25. 26.

Gruppe tur. Påske møde, bare der ikke går æg i det!

April: Mandag 2. Intet møde. Pga. Påskeferie. Mandag 9. Intet møde Pga. Påskeferie. Mandag 16. I skoven. Mødet starter ved busparkeringen ved Slettebjerget (NB) Mandag 23. Fugle og dyr på spejdergrunden. (NB) Søndag 29 ZOO Mandag 30. Samarbejde (KDSB)

5


Bjørneungerne Hej alle Bjørneunger og forældre. Så er vi atter startet efter en god lang juleferie. Håber at I alle har nydt den og fået nogle gode gaver, som kan bruges når I er til spejder. Sidste år sluttede vi af med en rigtig hyggelig juletur i vores hytte, vi håber at der igen på næste tur vil være rigtig mange minier med. Onsdag den 22. februar 2012 bliver der holdt Grupperådsmøde i hytten for alle forældre, det er spejdernes Generalforsamling. Under mødet er der udendørs aktiviteter for alle børn, så husk at tag varmt tøj på. Den 23. – 25. marts 2012 skal vi på weekendtur med hele Brødeskov Gruppe, det vil sige alle fra 6 – 16 år samt ledere. På turen vil der være forskellige aktiviteter samt løb som skal løses på tværs af aldersgrupperne. Ang. sommerlejr så bestræber vi os på at det bliver i uge 27, nærmer info på seddel kommer senere. Som leder har vi en bøn til alle vores forældre, hvis I planlægger eller har kendskab til arrangementer med skolen/klassen som afholdes om onsdagen eller i en weekend, vil vi meget gerne have besked om det, så vi kan bruge det i vores planlægning. Husk at minimøderne er om onsdagen fra kl. 19:00 til 20:30. Ha’ altid tøj/sko på efter vejret så vi både kan være ude og inde.

Mini hilsner fra Martin, Stine og Anita

6


Bjørneungerne

2012 Januar

Februar

Marts

April

Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag

11 18 25 1 8 15 22

Flokmøde Flokmøde Flokmøde Flokmøde Flokmøde Vinterferie

Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag Fre. – Søndag Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag Søndag

29 7 14 21 23-25 28 4 11 18 25 29

Flokmøde Flokmøde Flokmøde Flokmøde Gruppetur Flokmøde Påskeferie Flokmøde Flokmøde

Grupperådsmøde

Flokmøde

ZOO-dag

7


GNAVERNE Hej Gnavere

Så skiftede vi kalenderblad til 2012. Håber i alle fået nogle gode gaver som i ønskede jer. Og at I kom godt, og sikkert ind i det nye år.

Du kan se på kalenderen hvad der skal ske i det nye spejderår. Jeg må indrømme at jeg glæder mig rigtig meget…. Det nye tema er ”Oliematador”. Vi har lagt op til en masse spænding krydret med udfordringer samt sjove konkurrencer. Konkurrencerne er mellem patruljerne- og præmien til den vindende patrulje er en udsøgt præmie der aldrig er set før i Brødeskov gruppe. ;o) Det nye spejderår kommer også til at indeholde vinterhejk, gruppetur og en masse andre arrangementer. I kommer ikke til at ked dig. Så glæd dig… det bliver sjovt :OD Husk det varme tøj for vi skal også være ude i det nye år.

Med junior hilsen Mads, Niels, Christian...

8


Kalender

GNAVERNE Dag Januar

Dato

Arrangement

Sted Inde Inde / ude Inde / ude

Mandag Mandag Mandag

2 9 16

Mandag Mandag

23 30

Intro til oliematador Personlige mål Lommeorden, kort, kompas, pejling Olie matador simulator Billedbehandling

6 13 20 22 25. – 26. 27

Franz Jäger fra Berlin Vinterferie Første prøve boring Grupperådsmøde Vinterhejk Udstyrsvedligehold

Inde / ude

5 12 19 23. – 25. 26

Olie matador Olie matador For-opgave gruppetur Gruppe tur Intet møde

Ude Ude Inde / ude Inde / ude

2 9 13. – 15. 16 23 27. – 29. 30

Påske Påske Divi Olie matador Olie matador Næsby center Intet møde

Inde / ude Inde

Februar Mandag Mandag Onsdag Lør – søndag Mandag

Inde / ude Ude Inde / ude

Marts Mandag Mandag Mandag Fre – søndag

April Fre – søndag Mandag Mandag Fre – søndag

Ude Ude Ude Ude

9


Vinter/Forår 2012 Nu er julen og nytår overstået, og vi skal til at vende tilbage til det normale patrulje arbejde igen. I uge 49 blev der holdt kolle(kollektiv) det er hvor troppen bor alene i spejderhytten, som en stor familie. Derfra står de helt normalt op, spiser sammen, går i skole, laver lektie, spiser aftensmad og hygger om aftenen. Det gik rigtig godt og vi må se hvornår næste kolle skal holdes. Om torsdagen var vi i skøjtehallen hele troppen og leder det er en fast tilbage vendende tur som altid er hyggelig Der kommer vist nok lidt billeder på hjemmesiden hvor der også er en masse andet. Se mere på ”www.brodeskov.dk” Nok om hvad vi har lavet, nu er det vinter og vi skal have styr på patruljerum og patruljekasser, det udstyr der er skal behandles eller slibes eller bare fyldes op. Vi skal selvfølgelig også udenfor og se lidt på om der er noget der bevæger sig i naturen selv om det er mørkt og koldt, og måske lave en svedhytte vi kan fyrre godt op i. Det er bare en lille del af det vi skal nå inden tiden nærmer sig påskekurser og mange andre løb og ture som man allerede kan tænke på eller læse om på nettet. Vi har også lige en gruppetur i marts som forhåbentlig byder på lidt gruppearbejde med de mindre i gruppen og selvfølgelig bliver der også lidt kun for troppen. Lige her til sidst skal der lyde en kæmpe jubel og godt arbejde til troppen og forældre der sidste år tjente hele 21.000 kr. til tropskassen. Det er rigtig flot og giver gode muligheder for udenlands ture som vores tur til Færøerne. I 2012 ved vi allerede nu at sommerlejren bliver på ”Spejdernes Lejr 2012”, som er fra 21. til 29. juli 2012 i Holstebro Spejder Hilsen 10

Katrine, Brian & Jesper


Kalender Januar 5

Tropsmøde

12

Tropsmøde

19

Tropsmøde

26

Tropsmøde

2

Tropsmøde

9

Tropsmøde

16

Intet Møde Vinterferie

22

Grupperådsmøde

23

Tropsmøde

1

Tropsmøde

8

Tropsmøde

15

Divisions Tropsmøde

16. – 18.

Apokalypseløbet

22

Tropsmøde

23-25

Gruppetur

29

Tropsmøde

Februar

Marts

11


Så kan du godt GLÆDE dig!!! I 2012 bliver der for første gang holdt Spejdernes lejr 2012. Og Brødeskov gruppen skal selvfølgelig med. Hvornår:

Uge 30. Juli 2012. - (21. - 29. juli.)

Hvor:

Holstebro.

Hvem kan deltage: Juniore og Trops spejdere. Hvem kommer: Man regner med op 35.000 spejder fra hele Danmark kommer Det er både de grønne, gule og lyseblå samt alle dem der er intresserede kan deltage. Og der er også inviteret spejdere fra hele verden. Hvor mange:

Vi skal så mange afsted fra Brødeskov gruppe som muligt.

Hvad skal vi lave: Vi skal oplev suset af sjovt og anderledes spejderarbejde. Møde spejdere fra hele verden, og knytte nye venskaber. Pris: I gruppestyrelsen har vi besluttet at give lidt støtte så der er så mange spejder der kan komme med på denne enestående lejr. Denne støtte er kun mulig da der er så mange frivillige forældre der bakker op om de indtægts givende arrangementer Brødeskov gruppe deltager i. Og stor tak til JER forældre for dette. DERFOR er prisen for en enkelt spejder 1.500 kr. og for efterfølgende søskende 1.000 kr. Den officielle pris 1.875 kr. per deltager, også lederne. Tilmelding: Der kommer sedler ud til Jer i midten af januar.

Ellers husk at hold øje med Knuden. Link:

http://2012.spejderne.dk/da

Med spejderhilsen Lederne i Brødeskov gruppe

12


Glemte sager Vi skal have ryddet op i gangen, så HUSK at se om du har glemt noget.

I uge 7 tømmer vi gangen for glemte sager og giver det til Røde Kors. Hilsen Lederne

13


LIDT HISTORIE OM DDS Det Danske Spejderkorps (DDS) er Danmarks p.t. største spejderkorps for børn og unge af begge køn, og er medlem af såvel drengespejdernes som pigespejdernes verdensorganisationer, WOSM, hhv. WAGGGS. DDS havde 26.273 medlemmer, ved udgangen af 2009. [1] Korpset blev stiftet som et drengespejderkorps i 1909 af ritmester Cay Lembcke. I 1973 blev drengespejderkorpset (der brugte kakifarvede uniformer) lagt sammen med Det Danske Pigespejderkorps (DDP), som havde mørkeblå uniformer), til det nuværende DDS (mørkeblå uniform). Det er i dag Det Danske Spejderkorps' erklærede formål er at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til efter bedste evne at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden. Det Danske Spejderkorps er i modsætning til de øvrige danske spejderkorps ikke tilknyttet noget kirkesamfund, men er stadig forpligtet på, i overensstemmelse med spejderbevægelsens grundprincipper, at udvikle spejderen åndeligt. Det Danske Spejderkorps er ejer af Spejder Sport som udover spejderuniformer, spejdermærker, arbejdsstof mm også sælger udstyr til friluftsliv , klatring, ski og kajak. H.K.H. Prinsesse Benedikte er protektor for Det Danske Spejderkorps. Kopieret fra: Wikipedia, den frie encyklopædi

14


Da vores Grupperådsmøde finder sted 22-februar er her

LIDT HISTORIE OM ’TÆNKEDAG’ 22-FEBRUAR D. 22. februar var grundlæggeren af spejderbevægelsen Lord Robert Baden-Powells fødselsdag og i øvrigt også hans kone Olave Baden-Powells. De frabad sig på et tidligt tidspunkt fødselsdagshilsener, men bad spejderne om at give det påtænkte beløb til bedre formål og tænke venligt på spejderbevægelsen i sin helhed og andre i ringere kår. I 1932 grundlagdes Thinking day fund på en verdensspejderkonference, således at alle frivillige bidrag fra spejdere på denne dag bliver anvendt velgørende til støtte for spejderbevægelsens udbredelse verden over. Kopieret fra: Wikipedia, den frie encyklopædi

15


Indkaldelse til Grupperådsmøde (generalforsamling) 22-Februar-2012 Starten på mødet er klokken 17:45 med fællesspisning for alle. Børnene vil blive ’underholdt’ under selve mødet, som starter kl. 19 DAGSORDEN: a. Valg af dirigent og referent b. Beretning fra bestyrelse og ledergruppen c. Fremlæggelse af årsregnskab for det foregående år – til godkendelse d. behandling af indkomne forslag (skal være gruppen i hænde inden 15. februar) e. væsentlige beslutninger om gruppens fremtid 1. forelæggelse af gruppens udviklingsplan med hovedindsatsområder for indeværende år 2. beslutninger i øvrigt om gruppens udvikling, spejderarbejde m.v. 3. vedtagelse af budget for indeværende år, herunder fastsættelse af medlemskontingent f. fastsættelse af antallet af bestyrelsesmedlemmer g. valg til bestyrelsen af – bestyrelsesformand, kasserer og eventuelt øvrige forældre. h.. valg af revisor og en revisorsuppleant i. beretning fra større arrangementer tilknyttet gruppen j. Eventuelt

16


I forlængelse af grupperådsmødet afholder Brødeskov Gruppes Støtteforening Virkelyst sin generalforsamling

Dagsorden:

1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning for den foregående periode og planer for fremtidige aktiviteter 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Fastsættelse af kontingent for det kommende år 5. Behandling af indkomne forslag (skal være Virkelyst i hænde inden 15. februar) 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer 7. Valg af revisor 8. Eventuelt

17


18  Ring og få et rigtigt godt tilbud!!

Danmarks frie og uafhængige symaskine forhandlere kan tilbyde den bedste service og de bedste priser


Telefonliste.

Mariehønsene Mikroleder

Mette Sørensen

4035 9182

mette@brodeskov.dk Mikroassistent

Mette B. Breum

4089 3055

Mikroassistent

Claus Strøm Madsen

2013 0319

Mikrohjælper

Maiken Olsen

____________________________________________________________________________

Bjørneungerne. Minileder

Anita Kauffmann anita@brodeskov.dk

2822 7670/ el. 4824 7361

Miniassistent

Stine Nielsen

2744 6802

Miniassistent

Martin Nielsen

2081 8178

____________________________________________________________________________

Gnaverne. Juniorleder

Christian Nissen

4071 4014

Juniorassistent

Mads Bo Bojesen

2335 1121

Juniorassistent

Niels Lieberkind

2139 0943

____________________________________________________________________________

Falkene. Tropsleder

Brian Jørgensen

2242 9134

Brian@brodeskov.dk Tropsassistent

Jesper Løwe

Tropsassistent

Kathrine Nørrelund

2167 7361

____________________________________________________________________________

19


Telefonliste fortsat..

Gruppeleder.

Niels Lieberkind niels@brodeskov.dk

2139 0943

____________________________________________________________________________

Gruppestyrelsesformand.

Mads Bo Bojesen

2335 1121

____________________________________________________________________________

Gruppekasserer.

Lotte Borup

2529 3919

____________________________________________________________________________

Hytteudl책n.

Gerda Hauerslev

4826 5342

____________________________________________________________________________

Hytte.

Hulvejen 29 D

4824 3860

____________________________________________________________________________

20

Knuden Januar 2012  

Velkommen til 2012. Jeg håber at alle har haft en god jul med gode gaver og en god nytårsfest. Da de fleste af os har holdt lang juleferie f...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you