Page 1

Oktober 2013

Nr 115

4. kvartal 29. 책rgang


Redaktion Hanna Lieberkind, Slettebjerget 59, 3400 Hillerød 48 25 39 60/26916777 eller hanna@brodeskov.dk

Deadlines 1. januar 1. april 1. august 1. oktober

Udkommer Midt januar Midt april Midt august Midt oktober

Dækker periode Februar, marts, april Maj, juni, juli (august start) August, september, oktober November, december, januar

AKTIVITETSKALENDER FOR BRØDESKOV GRUPPE

TID

AKTIVITET

DELTAGERE

1 - 3 nov 15 - 17 nov 30 nov - 1 dec 29 nov – 1 dec 1 – 7 dec 11 – 12 jan 2014 14 – 16 marts

Divisions turnering fenrisløb juleweekend Weekend tur kollektiv Vintertur Gruppetur

trop trop mini junior Trop Mikro Alle

2


Nyt fra gruppelederen… Der var rigtig mange af jer der var til Kulturnat i Hillerød. En hel del spejdere kiggede forbi campingpladsen og en hel del af jer forældre hjalp til i madteltet på forskellig vis. Det blev til en rigtig god aften, rigtige mange gæster og et rigtig flot overskud til gruppekasse så der er penge til at lave spejdermøder og ture for. Uden penge kommer vi bare ikke ret langt.

Vi i lederkredsen er allerede så småt i gang med at finde ud af næste sommers sommerlejre. Vi ved at vi i år holder gren opdelte sommerlejre, det vil sige at det nok bliver til at mikro og minierne tager et sted hen sammen, juniorne tager alene af sted måske sammen med juniorne fra Frydenborg. Troppen og klanen er i gang med at planlægge og skrabe penge sammen til at tage til Schweiz. Hvornår de enkelte ture ligger er endnu ikke helt besluttet, men vi håber at have det klar til næste nummer af Knuden som udkommer i januar. Med spejderhilsen Gruppelederen

3


Hej alle efterårs- og vinterklare mikroer og forældre. Vi er ved at være godt i gang med spejderåret, hvor vi blandt andet er begyndt at tage mærkerne Natur Basis og Kultur & Samfund. Vi er ca. 15 børn og vi prøver at være mindst 4 voksne til alle de ugentlige møder, så vi kan lave noget rigtig godt spejderarbejde. Vi vil stadig meget gerne lære jer forældre bedre at kende, derfor vil vi opfordre jer til at tilmelde jer på den Doodle, som kommer ud på mail her lige om lidt, hvis I ikke allerede har tilmeldt jeg og hygget med os på et møde. Det er ved at blive rigtig koldt udenfor, hvilket betyder at gulvet i hytten kan være lidt køligt, hvis man kun har strømper på. Derfor vil vi igen opfordre til at børnene medbringer et par hjemmesko eller tykke sokker og har dem liggende i hytten. Her til vinter skal vi være lidt inde men også ude så husk at medbringe udetøj til alle møder. Vi har det nemlig sjovest når vi ikke går og fryser. På modsatte side kan i på kalenderen se hvad vi skal lave på møderne. Vi holder os så vidt muligt til planen men der kan ske små ændringer. Vi har ikke møder i december da vi har erfaring for at der sker så meget andet som børnene skal deltage i. Til januar tager vi på en lille vintertur. Vi vil ikke afsløre så meget andet end at vi skal bruge vores fantasi og rejser langt mod nord. Der vil komme mere information inden vi går på juleferie. Men husk at sætte kryds i kalenderen! Anne Dorthe må vi undvære de næste måneder, da hun skal have tid til at passe sin lille pige, som kom til verden i efterårsferien. Vi glæder os til at lave fedt spejderarbejde med børnene.

Med spejderhilsener Signe, Trine, Louise og Mette. Huske at meldeafbud til Mette. Gerne på sms på tlf. 40 35 91 82

4


Kalender for Mariehøns/Mikroer i november, december januar.

Oktober Mandag Mandag

21 28

November Mandag 4 Mandag 11 Mandag 18 Mandag

25

December

Januar Mandag LørdagSøndag Mandag Mandag Mandag

Spejderloven + KAFSU + Sct. Georg Rejse til Nepal

Kultur & Samfund - vi bygger selv Bagerens fødselsdag I skoven, vinter(u)hygge. Vi starter og slutter på buspladsen ved Slettebjerget Julehygge , husk din nissehue! Vi holder ikke møder i december, da vi hellere vil se julekalender.

6

Patruljeinddeling

11-12 13 20 27

Vinter tur Rejse til Hawaii Vinterplanche Refleksløb i skoven. Vi starter og slutter på buspladsen ved Slettebjerget.

5


Bjørneungerne Hej alle Bjørneunger og forældre. Nu er vi kommet godt i gang efter sommerferien, lige for tiden er vi 20 minier det er rigtig godt. Vi har taget kniv- og savbevis, så alle kan bruge begge dele uden der sker de store ulykker. Vi startede det nye spejderår med at holde forældremøde. Der var et rigtig godt fremmøde, det var vi som ledere utrolig glade for. Det er dejligt at se at der er så stor opbakning og interesse fra jer forældre i det spejderarbejde vi laver med jeres børn. Derudover er vi gået i gang med mærket kommunikation, hvor vi skal lære lidt om koder, breve, papir mm. Derfor gik vores efterårstur til Post og Tele Museet lørdag den 26. oktober, hvor vi dog også tog en tur i Rundetårn, da det lå meget tæt på og vi nu var kommet til København. Weekenden lørdag den 30. november til søndag den 1. december, skal vi på vores årlige juleweekend, med hygge og julegaver. Mere herom senere på en tilmeldingsseddel. Vores sidste møde før juleferien er onsdag den 27. november 13, så vi i december har tid til at se julekalender. Første møde i det nye år er onsdag den 8. januar 2014. Husk at minimøderne er om onsdagen fra kl. 19:00 til 20:30. Ha’ altid tøj/sko på efter vejret så vi både kan være ude og inde. Mini hilsner fra Martin, Stine og Anita

6


Bjørneungerne

2013 Oktober November

Nov./Dec. Januar 2014

Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag Lør-Søndag

30 6 13 20 27 30-1

Flokmøde Flokmøde Flokmøde Flokmøde Flokmøde Juleweekend

Onsdag Onsdag Onsdag Onsdag

8 15 22 29

Flokmøde Flokmøde Flokmøde Flokmøde

7


GNAVERNE Hej Gnavere Vi er kommet godt i gang efter sommeren. Vi er oppe på 25 juniorspejdere hvilket vi ikke har været i rigtig mange år. Det giver os ledere lidt nye udfordringer med at dele aktiviteterne op i mindre patruljer. Det er ved at være julegavetid, så vi vil da lige komme her med et par mulige ønsker. Når vi skal på juniorweekend bør alle have pakket i en rygsæk de selv kan bære med et ligge underlag og en god sovepose. Gode sko og regntøj er en selvfølge da vi som regel altid skal være ude. Sæt kryds i kalenderen i den sidste weekend i november hvor vi har den næste tur. Det er vores juleweekend, men ude aktiviteter og massere af julehygge. Turen er vores sidste aktivitet i år, da vi ikke holder spejdermøder i december af hensyn til julekalendere og familie aktiviteter.

Meld gerne afbud på sms til Brian eller Niels, se numre bag på bladet. Med junior hilsen Simone, Brian og Niels.

8


Kalender

GNAVERNE Dag / måned November Mandag Mandag Mandag Mandag Fre- søndag December

Dato 4 11 18 25 29. – 1.

Arrangement

Sted

Førstehjælpsløb Vingummi Koder Pandekager på trangia Weekend tur

Ude Inde/ude Inde/ude Ude

Ingen møder. Januar Mandag

6

Første møde i 2014

9


Vinter 2013 Efteråret er kommende snigende og vi har lige haft en ordentlig rusker af en storm. Spejdermøderne glider nu ind i den mørke tid, og vi begynder så småt at opholde os inden døre. Det betyder dog ikke at i ikke skal være forberedt på det værste, så medbring altid tøj til udendørs aktivitet, og en pandelampe. Kollektiv bliver i år i uge 50, da vi ikke har nogen 9. Klasser som skal skrive projekt. Vi starter søndag d. 1. december. Det kommer der nærmere seddel om. Sommerlejr 2014 Vi planlægger at tage udenlands på sommerlejr, en gang i juni/juli måned 2014. Prisen for en sådan sommerlejr vil som regel ligge på 4.500 – 5.000,pr spejder. Som tropsledere kan vi ikke forsvarer en så høj pris for en sommerlejr. Så derfor har vi valgt at ligge en masse tid i at hjælpe vores Trop til selv at tjene pengene. Vi vil gerne opfordre forældrene til at holde ørene ”stive” og byde ind med eventuelle opgaver eller små jobs som kan løses på en aften eller over en weekend. Skulle der være forældre, som har mod på at søge diverse fond, som støtter vores formål, hører vi gerne fra jer, da vi har erfaring for at det kan give nogle gode penge. På opslagstavlen i hytten, er der sat et ”termometer” op, hvor i kan se ”kassebeholdningen” I løbet af foråret kommer der en masse aktivitet med mange fede spejderløb, se meget mere på http://adventurespejd.dk Mødedisciplin Vores spejdermøder er hver torsdag fra 19 – 21 og vi vil bede jer om at være i hytten kl. 19, og hvis ikke må i meget gerne sørge for at jeres spejdere melde afbud eller forsinkelse via sms til Jesper på 2167 7361.

Spejder Hilsen Katrine og Jesper 10


Kalender November 07 14 21 28

Patruljemøde Patruljemøde Tropsmøde Tropsmøde

1.– 7.

Kollektiv

9. 16. 23. 30

Tropsmøde Patruljemøde Patruljemøde Tropsmøde Tropsmøde Patruljemøde Vinterferie (intet møde) Patruljemøde

December Januar

Februar 6. 13. 20. 27. Marts 6. 13. 14. – 16. 20. 27.

Fællestropsmøde Tropsmøde Gruppetur Tropsmøde Patruljemøde

11


Klan N°n@m3

Efterår/Vinter 2013

Så er det så småt ved at blive koldere uden for, men det forhindrer os skam ikke I at hygge os. Vi holder stadig møde som udgangspunkt hver anden søndag, i ulige uger kl. 10-13, med mindre vi laver det om.

Resten af efteråret og vinteren kommer til at byde på blandt andet klandating, hvor vi får besøg af Bjørnene fra Birkerød, og så er der da vist også noget med nogle julefrokoster til december. Vi skal også have planlagt vores kolle-uge, som kommer til at ligge en gang i foråret. Det bliver ikke en helt almindelig kolle-uge, men en hængekøje-kolleuge. Og så er der nogle tørklæder, der næsten er færdige!

Desuden har Signe Marie været på SPARKkursus i efterårsferien, hvor hun har lært en hel masse om klanarbejde, som vi andre vil få stor gavn af! Vi glæder os det at blive endnu sejere og endnu klogere

Husk at melde afbud, ellers får du bank! Tjikker-likker fra Louise (24200824)

12


Program

Klan N°n@m3

Søn. d. 10/11 kl. 10-13

Klanmøde i hytten, inspiration fra Signe

Søn. d 24/11 kl. 10-13

Klanmøde i hytten, planlægning klandate med Bjørnene

Tirs. d. 26/11, kl. 19-?

KLANDATE i hytten! Vi får besøg af Bjørnene fra Birkerød

Lør.d. 7./12- Søn. d. 8/12

Jule/Påskefrokost hos Frydenborg

Lør. d. 7./12

Klanjulefrokost i Divisionen hos Birkeklanen??

Søn. d. 15/12, 10-15

JULEklanmøde

Søn. d. 5/1 2014, 10-13

Klanmøde

Søn. d. 19/1 2014, 10-13

Klanmøde

13


HJÆLP HJÆLP !!!

Vi har rigtig meget glemt tøj liggende i gangen, i spejder-hytten noget er fra sommerlejren og andet er fra de ugentlige møder. Er I forældre søde at se om noget skulle høre til Jeres børn, inden den 30. november 2013, herefter vil der blive ryddet op og det der er tilbage giver vi væk. HUSK HENT JERES TING INDEN 30. nov. 13.

14


HOS BRØDESKOV SPEJDERNE Igen i år vil det være muligt at købe familiens juletræ hos Brødeskov Gruppen. Overskuet fra salget går til indkøb af nyt materiel til spejderne. Vi findes ved hytten Hulvejen 29D følgende weekender i november/december: Lørdag d. 30. november Søndag d. 1. december

11:00 – 15:00 11:00 – 15:00

Lørdag d. 7. december Søndag d. 8. december

11:00 – 15:00 11:00 – 15:00

Lørdag d. 14. december Søndag d. 15. december

11:00 – 15:00 11:00 – 15:00

Lørdag d. 21. december Søndag d. 22. december

11:00 – 15:00 11:00 – 15:00

Hilsen Brødeskov Gruppe

15


16


17


18  Ring og få et rigtigt godt tilbud!!

Danmarks frie og uafhængige symaskine forhandlere kan tilbyde den bedste service og de bedste priser


Telefonliste.

Mariehønsene Mikroleder

Mette Sørensen

40359182

mette@brodeskov.dk Mikroassistent

Anne Dorthe Holgersen

29919609

Mikroassistent

Claus Strøm Madsen

20130319

Mikrohjælper

Maiken Olsen

Mikrohjælper

Signe Marie Obel

____________________________________________________________________________

Bjørneungerne. Minileder

Anita Kauffmann anita@brodeskov.dk

28227670/ el. 48247361

Miniassistent

Stine Nielsen

27446802

Miniassistent

Martin Nielsen

20818178

____________________________________________________________________________

Gnaverne. Juniorleder

Brian Jørgensen

22429134

brian@brodeskov.dk Juniorassistent

Niels Lieberkind

20150604

Juniorhjælper

Simone Nørrelund

27630885

____________________________________________________________________________

Falkene. Tropsleder

Jesper Løwe

21677361

jesper@brodeskov.dk Tropsassistent

Kathrine Nørrelund

61331450

____________________________________________________________________________

19


Telefonliste fortsat..

Gruppeleder.

Niels Lieberkind niels@brodeskov.dk

20150604

____________________________________________________________________________

Gruppestyrelsesformand.

Mads Bo Bojesen

23351121

____________________________________________________________________________

Gruppekasserer.

Lotte Borup

25293919

____________________________________________________________________________

Hytteudl책n.

Gerda Hauerslev

48265342

____________________________________________________________________________

Hytte.

Hulvejen 29 D

48243860

____________________________________________________________________________

20

Knude oktober 2013  

Gruppeblad for Brødeskov Gruppen