Page 1

BAULENAS, LLUÍS-ANTON. Quan arribi el pirata i se m'emporti. Barcelona: RBA, 2013. N Bau En Jesús Carducci i en Miquel-Deogràcies Gambús, normalment, no s’haurien trobat mai. En Carducci, acaba de patir la pèrdua del seu germà petit i la fi d’una relació amorosa turbulenta amb en Gerard. Té un petit gabinet d’atenció mèdica al barri del Raval de Barcelona i un cop per setmana també dóna assistència sanitària als treballadors d’una gran multinacional. En Gambús, patriarca d’aquesta empresa, és un ancià de noranta-sis anys riquíssim, megalòman, amb un secret antic que l’ha convertit en un criminal. Quan en Carducci és citat a una reunió amb ell, aparentment és perquè els uneix una improbable fascinació pel teòric anarcocapitalista Murray N. Rothbard. Però res no és el que sembla, i aviat l’ancià li fa una insòlita proposta que en Carducci no sabrà rebutjar.

CLARK, MARY HIGGINS. Caminaré Barcelona: Labutxaca, 2013. N Cla

sola.

L'Alexandra Zan, una reconeguda dissenyadora d'interiors de Nova York, descobreix horroritzada que algú està utilitzant les seves targetes de crèdit i manipulant els seus comptes bancaris per arruïnar-la i destruir la seva reputació. Dos anys enrere, la desaparició del seu fill a plena llum del dia ja va marcar la seva vida, una tragèdia que l'ha deixat debatent-se entre l'esperança i la desesperació.


FALLADA, HANS. Llop entre llops. Barcelona: Edicions de 1984, 2012. N Fal Retrat del col·lapse de la cultura, l'economia i la política alemanyes durant els anys posteriors a la Primera Guerra Mundial, i de la dura lluita de l'home del carrer per sobreviure a aquesta catàstrofe. La incertesa quotidiana en aquells temps ombrívols aboca els protagonistes a sortides extremes i mai abans imaginades.

GAVALDA, ANNA. Billie. Barcelona: Edicions 62, 2014. N Gav La Billie i el Franck ho tenien tot per viure una vida molt fotuda. Tot, realment... una infància infeliç i solitària en un entorn d'intolerància, i ancorada en la misèria moral i física del quart món. Fins que heus aquí que un bon dia, en plena adolescència, es coneixen a l'institut. Els ha tocat representar davant la classe una escena d'Amb l'amor no s'hi juga, d'Alfred de Musset.

GRANDES, ALMUDENA Las Tres bodas de Manolita. Barcelona: Tusquets, 2014. N Gra En un Madrid devastado, recién salido de la guerra civil, sobrevivir es un duro oficio cotidiano. Especialmente para Manolita, una joven de dieciocho años que, con su padre y su madrastra encarcelados, y su hermano Antonio escondido en un tablao flamenco, tiene que hacerse cargo de su hermana Isabel y de otros tres más pequeños.

HILTON, JAMES. Passi-ho bé, senyor Chips. Barcelona: Viena, 2012. N Hil Tots els mestres experimenten la por d’enfrontar-se als seus primers alumnes: una classe plena d’infants cridaners disposats a posar a prova el professor més tranquil i assenyat, i en Chipping, molt jove i, per tant, molt inexpert, no en va ser cap excepció. Els nois no van trigar gaire a abreujar-li el nom: era en Chips al pati de l’escola i quan parlaven entre ells. El nou professor havia arribat a Brookfield —llavors tota una institució entre les escoles angleses— just acabats els estudis i, sens dubte, la disciplina no era el seu fort... Aquesta és la seva història, el relat d’una experiència de quasi seixanta anys formant centenars de nens que van passar per la seva aula... Una vida que, fins i tot enmig del naufragi personal, va acabar trobant en l’ensenyament una oportunitat extraordinària. El clàssic anglès sobre la vida escolar que ha emocionat milers de lectors durant dècades.

IBARGÜENGOITIA, JORGE. Maten al león. Barcelona: RBA, 2014. N Iba Tras cuatro largos mandatos presidenciales, el tirano de la pequeña isla caribeña de Arepa planea eternizarse en el cargo, ya sea manipulando a su antojo las leyes o bien eliminando sin escrúpulos a cualquier persona que pueda suponer un obstáculo en su camino. Entre las filas de la oposición, cada vez más arrinconada y con menos poder, acabará planteándose una solución extrema: hay que acabar con el presidente cueste lo que cueste. Y, naturalmente, no va a ser tarea fácil.


JUNGSTEDT, MARI. El Silenci Barcelona: Columna, 2014. N Jun

doble.

PONS CODINA, SERGI. Mars del Carib. Barcelona: Edicions de 1984, 2014. N Pon

«Sense fer soroll, es va acostar a la porta. Cap rastre que l’haguessin forçat. [...] Tan suaument com va poder, va pujar les escales del porxo de l’entrada, serrava les dents amb força a cada cruixit dels taulons. Es va aturar al capdamunt i va parar l’orella per captar qualsevol remor. Encara no li arribava cap so de l’interior. Va aguantar-se la respiració. A poc a poc, va fer passar els dits tremolosos per l’escletxa de la porta. Lentament la va obrir. Dubitativa, va entrar a la casa». Un home s’ha desplomat des d’un penya-segat, una dona ha desaparegut després d’un passeig en bicicleta. Una colla de bons amics fan vacances cada any en una illa sueca. Aquest any, però, les coses no aniran com sempre: un seguit de tragèdies, aparentment atzaroses, els connectarà d’alguna manera. El comissari Anders Knutas haurà d’investigar el passat d’aquesta colla per trobar la veritat. Una força malèfica els ha seguit fins a l’illa? O ha estat amb ells des de sempre? Fins i tot els millors amics no ho comparteixen tot.

A cada barri hi ha un tuguri amb el millor de cada casa. A la vila de Sant Andreu, passada la Meridiana, aquest forat es diu Mars del Carib, santuari per a petits delinqüents, paradís de felicitats artificials, l?escola de la vida per a en Blai i els seus amics. Que el destí que la vida reserva als habituals del Mars del Carib sigui la presó o el cementiri els importa menys que defensar els colors del Sant Andreu i viure al límit. Qualsevol intent de posar seny, de lliurar-se a l’amor o a la feina a la fàbrica, al magatzem, topa amb la seva frontal desafecció per l’autoritat. El vici marca el camí, i tots els camins porten al bar. I passada la Meridiana, al cor de Sant Andreu, el bar es diu Mars del Carib. Directa com un cop de puny, reactiva, insolent, veloç, còmica i descarada, Mars del Carib és una instantània entranyable i vital d’un submón que es resisteix a abaixar el cap, d’una generació que alça el puny no per fer cap revolució sinó per demanar una altra ronda.

MONSÓ, IMMA. Tot un caràcter. Barcelona: La Magrana, 2013. N Mon La Júlia Ares, una dona enèrgica, extremista i experta en la provocació verbal, té dues filles, una de les quals, la més petita, encara viu amb ella. Entre totes dues hi ha establert un joc d’amor i d’hostilitat a causa de l’aparent contraposició de dues personalitats ben diferents: casolana, tranquil·la i sempre a la defensiva, la filla; impetuosa, hiperactiva, segura de si mateixa, la mare.

RUFAT, HELENA. Una Història d'amor. Barcelona: Edicions de 1984, 2012. N Ruf Els amors adolescents de la Teresa, fusió de desitjos i de fugides, l'han marcat profundament. Encara jove, es troba mare de dos fills, sola i enfrontada a uns pares que malden per sobreviure. En un moment crític llegeix un anunci: a Torsal, un petit poblet, demanen una família amb nens per evitar que tanquin l'escola. La Teresa agafa les criatures i se n'hi va. Així comença la història d'aquesta dona que no espera res de la vida però que ho voldria tot per als fills.


SERRA, MICHELLE. Els Escarxofats. Barcelona: La Campana, 2014. N Ser Com en un monòleg intern, Michele Serra dóna veu a un pare que explica, en cent cinquanta pàgines carregades d’afecte, dubtes, tendresa i ironia, l’abisme que el separa de seu fill de dinou anys. Quan s’és vist un món on els vells treballen i els joves dormen? En general dormen quan la gent està desperta, i estan desperts quan l’altra gent dorm. Només els armaris esbatanats, els calaixos oberts i els mitjons bruts escampats pertot arreu delaten la seva presència. Són els escarxofats. Els fills adolescents. On ens vam perdre? I, per retrobar-nos, ¿n’hi haurà prou amb la desesperada invitació que el pare fa reiteradament al fill perquè l’acompanyi a fer una excursió a la muntanya? Entre tempestes psíquiques, sàtira social i esclats de relativisme ètic, Michele Serra aconsegueix un retrat impecable tant dels fills com dels pares. Els escarxofats és una novel·la còmica i al mateix temps una història d’amor impregnada de nostàlgia. Però, per damunt de tot, és un petit monument a una generació que s’ha instal·lat horitzontalment al món. La història d’un pare i un fill adolescent que està commovent tot Itàlia.

TAN, AMY. La Vall de la meravella. Barcelona: Edicions 62, 2014. N Tan Xangai, 1912: la Violet és la filla privilegiada de la madam nord-americana de la casa de cortesanes més prestigiosa de la ciutat. Quan la dinastia Xing perd el poder, però, la noia s’ha de separar de la seva mare a causa d’un cruel engany. Mig xinesa, mig americana, intenta buscar el seu

lloc entre dos mons i es converteix en una astuta cortesana que excel·leix en l’art de la seducció i la il·lusió. En un viatge èpic que transportarà el lector al món perdut del Xangai cortesà, al llarg de quaranta anys les dues dones lluitaran amb energia i determinació per restablir les seves arrels, recuperar les seves identitats i reconduir les seves vides. “Una novel·la fascinant. Totalment recomanable per a tots aquells lectors que saben apreciar la capacitat d’un autor per transportar-los a un nou món.” Library Journal

VILARRASA, LLUÍS. Tren blanc: el cas Rensenbrink. Lleida: Pagès, 2012. N Vil Josep Rensenbrink era un nom gairebé oblidat, un antic company d'escola, un nen exemplar que es va transformar en un adolescent trasbalsat. Però Rensenbrink, un dia, a mig curs, va abandonar l'escola i no se'n va saber mai més res. Ara, però, un company d'aquells temps descobreix, en una llibreria, una novel·la escrita per Josep Rensenbrink. ¿Els fets que s'hi narren són reals o ficticis? Premi Ferran Canyameres de Novel·la, 2012.

WOODRELL, DANIEL. La Muerte del pequeño Shug. Barcelona: Alba, 2014. N Woo Shug Atkins tiene trece años y vive en una casa junto a un cementerio. Su comida favorita son los huevos fritos con pan. Su padre, que quizá no lo sea, lo mira con «esa mirada suya que me amenazaba con una muerte rápida que se hace eterna»; y, aunque es obvio que lo detesta, se sirve de él para entrar en casas de médicos y enfermos y robar


barbitúricos. Glenda, la madre, es una belleza que ha conocido mejores días y cuya sabiduría se concreta en consejos como «Shug, la gente que ha estado en la cárcel no puede ni ver a los chivatos». Un día irrumpe en la vida de estos tres seres un hombre amable, cortés, con un coche elegante. Despierta sueños dormidos, aviva pasiones prohibidas. La Muerte del pequeño Shug es un implacable relato sobre la pérdida de la inocencia y la perversión del concepto de familia.

LECTURA FÀCIL GALINDO, FROILÀ ALEXANDRE. Jerusalem. Barcelona: La Mar de Fàcil, 2012. LF Gal Però no es tracta de saber qui ha patit més, qui va arribar-hi abans o qui té més drets sobre la terra. La nostra terra. Teva i meva. I de tots els qui la comparteixen. Es tracta de fer el possible per viure-hi junts, en igualtat de condicions, cadascú amb el seu Deu, els seus costums i les seves tradicions. Perquè hem de seguir patint? Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil, 2011.

BIOGRAFIES CARULLA, MONTSERRAT. El Record és un pont al passat. Badalona: Ara Llibres, 2013. 92(Car) Car Montserrat Carulla ens regala unes memòries properes, tendres i també apassionants. Els records d’infantesa, durant la Guerra Civil i la postguerra, són el preludi dels primers passos en el món

del teatre. L’actriu ens apropa a la realitat d’aquest món extraordinari i a la d’aquells que hi va conèixer, alguns, figures emblemàtiques de la cultura catalana com Josep Maria de Sagarra o el poeta Pere Quart. Perquè aquests records no són només les memòries d’una actriu que mira enrere, són història viva d’un país. Montserrat Carulla és una actriu que, durant dècades, ha emocionat milers d’espectadors damunt de l’escenari i en pantalla. Ara, la dona, i també la nena que encara vol ser, també commourà els seus lectors.

BALCELLS, ALBERT. Puig i Cadafalch, president de Catalunya, i la seva època. Barcelona: Rafael Dalmau, 2013. 92(Pui) Bal Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 1867 – Barcelona, 1956), a més d’arquitecte i historiador de l’art de reconegut prestigi, entre 1917 i 1923 esdevingué el segon president de la Mancomunitat de Catalunya. Succeí, doncs, al seu iniciador, Enric Prat de la Riba. Primer pas vers l’autogovern de Catalunya, la Mancomunitat assolí la major part de les realitzacions durant els sis anys de la presidència de Puig i Cadafalch.

SHIELDS, DAVID. Salinger. Barcelona: Seix Barral, 2014. 92(Sal) Shi J. D. Salinger es una de las fi guras más emblemáticas del siglo XX. Autor de El guardián entre el centeno, cuyo poder ha ejercido un influjo único generación tras generación, se convirtió en un mito cuando, abrumado por la fama, decidió dejar de publicar y desapareció. Y aunque él y su obra han sido objeto de un sinfín de libros y


artículos, el hombre detrás del escritor sigue siendo un misterio. Hasta ahora. Estas páginas de lectura apasionante recopilan material totalmente inédito hasta el momento: más de ciento cincuenta fotos nunca antes publicadas, cartas, fragmentos de diarios y el testimonio de más de doscientas personas, muchas de las cuales se habían negado antes a contar su relación con Salinger. David Shields y Shane Salerno reúnen las piezas de un puzle revelador que da respuesta, por fin, a las más importantes incógnitas: ¿POR QUÉ DESAPARECIÓ J. D. SALINGER?; ¿CÓMO CAMBIÓ SU VIDA LA SEGUNDA GUERRA MUNDIAL?; ¿SIGUIÓ ESCRIBIENDO?

NOVEL·LA JUVENIL SUTCLIFFE, WILLIAM. El Mur: una faula moderna. Barcelona: Fanbooks, 2013. JN Sut En Joshua té tretze anys. Viu amb la seva mare i el seu padrastre a Amaria, un poble aïllat al cim d'un turó, on totes les cases són noves. A la ciutat hi ha un mur molt alt, custodiat per soldats, que només es pot creuar a través d'un lloc de control fortificat. A en Joshua li han dit que més enllà del ciment, hi ha un enemic brutal i implacable, i que la paret és l'únic que els manté a ell i a la seva família fora de perill. Un dia, buscant una pilota perduda, en Joshua ensopega amb un túnel que condueix cap a aquest territori prohibit. Ell sap que no tornarà a tenir una altra oportunitat de veure el que està més enllà de la paret fins que tingui edat suficient per al servei militar, i la possibilitat de resoldre el misteri és massa temptador per resistir-se. Ha sentit un munt d'històries sobre l'altre costat, però res li ha preparat per al que troba ...

BIBLIOTECA BAC DE RODA C. d'en Bac de Roda, 1 bis. 08510. Roda de Ter. Tel.: 938540077. A/e:b.rodadeter.br@diba.cat Web: www.rodadeter.cat/biblioteca Facebook: www.facebook.com/BibliotecaBacdeRoda Biblioteca Virtual: http://bibliotecavirtual.diba.cat

© Biblioteca Bac de Roda, 2014

Novetats novel·les maig 2014 per web  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you