Page 1

COLL I MARTÍ, JOSEP. Dos taüts negres i dos de blancs. Barcelona: Proa, 2013. N Col La matança d’una família de masovers a Carreu l’any 1943 va commocionar les masies i els pobles veïns d’aquest racó del Pallars Jussà. La notícia de l’assassinat múltiple no va arribar gaire més lluny. En una època en què calia donar la imatge que la nueva España era un paradís de pau, la censura va fer callar la premsa. ESPONELLÀ, NÚRIA. Una Dona d'aigua. Barcelona: Columna, 2013. N Esp Història d'un amor adúlter i clandestí, el de Sara Prats i Miquel Camps, tots dos atrapats en matrimonis sense amor. La seva passió haurà de lluitar contra els rumors d'una ciutat petita com Banyoles, una societat convulsa després de les guerres carlistes i els tripijocs del marit de la Sara, que després d'aconseguir el control de la fàbrica que va aixecar el seu pare, ara l'està arruïnant. FORNS, ALBERT. Albert Serra: la novel·la, no el cineasta. Barcelona: Empúries, 2013. N For Era dimecres quan vaig decidir convertir-me en l'Albert Serra. Érem a la platja, envoltats d'avis anglesos en pilotes, i enmig d'aquell mar de carn flàccida vaig decidir que sí, que per què no, que em convertiria en l'Albert Serra. En aquell moment no vaig saber resseguir quin pensament concret m'havia dut al cineasta, estant com estava envoltat d'ànimes que vivien de propines, octogenaris que es cobraven les hores extres davant l'aigua amansida. Res d'aquell panorama podia fer-me pensar directament en ell o en el seu cinema, o almenys res de manera immediata. Mirant tots aquells vells pensava en Rubens i en tants anys amb l'obesitat com a paradigma de salut, pensava en la mort i en la naturalitat amb què tota aquella jovenalla en fugia, esforçant-se a semblar vius, fins i tot joves i lleugers, podia pensar en tot això, en el demà o en el després, però no en l'Albert Serra. Per quins set sous hauria de pensar en l'Albert Serra, al mig de la platja menorquina?


GABÁS, LUZ. Palmeres en la neu. Barcelona: Columna, 2012. N Gab Un excel·lent relat que recupera les nostres arrels colonials i una commovedora història d’amor prohibit amb ressonàncies de Memòries d’Àfrica. «Aquesta nit us estimareu amb desesperació: sabeu que serà l’última nit que passareu plegats. No us tornareu a veure mai més. Mai més. No podrà ser. Us acariciareu i us besareu tan intensament com només ho poden fer dues persones angoixades, intentant impregnar-vos de l’essència de l’altre mitjançant el gust i el tacte. La intensa pluja tropical colpeja furiosa la barana verda del passadís exterior que porta a les habitacions, i ofega el so dels vostres gemecs furiosos. Els llampecs intenten allargar-se en el temps per vèncer la foscor».

JOHN. Capital. Barcelona: LANCHESTER, Anagrama, 2013. N Lan Todos viven o trabajan en una calle de Londres; algunos se conocen, otros no, pero casi todos acabarán cruzándose. Roger Yount es un banquero de la City que espera una prima anual suficiente para pagar su segunda vivienda; Ahmed es un pakistaní que tiene una tienda y dos hermanos, uno vago y fundamentalista, otro trabajador y demócrata. Y Zbigniew, el albañil polaco, y Smitty, un artista del escándalo... Entretanto, la crisis económica acecha a Londres, y al mundo, y cada uno de los vecinos de la calle recibe una postal entre amenazante y siniestra que dice «Queremos lo que usted tiene».

GALBRAITH, ROBERT. El Cant del cucut. Barcelona: Proa, 2013. N Gal Una jove model amb problemes emocionals cau des del seu balcó de Mayfair en plena nit. Tothom assumeix que ha estat un suïcidi, excepte el seu germà, que contracta els serveis d'un investigador privat. Aquest quan més aprofundeix en el món complex de la model, més tèrbol sembla tot i més abocat es veu a un gran perill.

LEVY, MARC. El Petit lladre d'ombres. Barcelona: Columna, 2013. N Lev Des que era petit, robava les ombres de tots aquells amb qui es trobava, i cadascuna li confiava un secret. Així esbrinava els somnis, les esperances, les preocupacions i els anhels de tots els que l'envoltaven. Anys més tard, el lladre d'ombres esdevé un estudiant de medicina i encara és capaç d'endevinar què pot fer feliç els altres.

GONZÁLEZ-SINDE, ÁNGELES. El Buen hijo. Barcelona: Planeta, 2013. N Gon A sus 37 años Vicente sigue compartiendo vida y negocio con su madre. Quiere que todo cambie, pero no sabe cómo hacerlo. ¿Quién te enseña lo que no sabes? ¿Dónde se aprende a vivir mejor? A pesar de ser un tipo al que todos aprecian, tiene un importante talón de Aquiles: su indecisión y su afán por complacer a todos, lo que le lleva a enmarañarse en relaciones afectivas confusas. Un accidente doméstico deja a su progenitora impedida temporalmente, momento que Vicente aprovecha para revolucionar su vida de la manera menos inteligente posible: enamorándose de Corina, la asistenta, cuya personalidad no es tan clara como parece. Finalista Premi Planeta 2013.

ORWELL, GEORGE. 1984. Badalona: Sàpiens, 2005. N Orw Aquesta novel·la, escrita el 1948, és un dels grans al·legats del segle XX contra el totalitarisme. En el futur hipotètic en què se situa l'acció, el món està dominat per tres grans superpotències, totes tres enfrontades entre elles per principis ideològics diferents, però totes tres totalitàries. Winston Smith, el protagonista, viu a Londres i treballa al ministeri de la Veritat reescrivint i retocant la història de la seva superpotència. Quan s'adona que amb aquesta feina l'únic que fa és contribuir a la farsa del seu govern, i sobretot quan entra en relació amb una jove rebel, és quan topa frontalment amb el Gran Germà, que controla fins al més mínim detall de la vida privada de tothom,


amb uns mecanismes de domini que recorden els del nazisme i els de l'estalinisme. PIGLIA, RICARDO. El Camino de ida. Barcelona: Anagrama, 2013. N Pig Emilio Renzi ha llegado al campus de una prestigiosa universidad de New Jersey para impartir un seminario sobre los años argentinos de W. H. Hudson. Fue invitado por la directora del departamento, la bella y belicosa Ida Brown. Pequeños incidentes y extraños equívocos culminan con la trágica muerte de la profesora Brown en un inexplicable accidente. Que incluye un detalle inquietante: Ida tiene la mano quemada, y eso parece conectarla con una serie de atentados contra figuras del mundo académico.

ROJALS, MARTA. L’altra. Barcelona: La Magrana, 2014. N Roj L’Anna, Annona, Nona. Dissenyadora gràfica per accident, autònoma de la vida, introspectiva, sempre calculant, equilibrant la balança, posant el comptador a zero per continuar endavant. I en Manel, Nel, Nelet, la seva parella, tan a prop i tan lluny, tanta necessitat i tanta ràbia soterrada. És fàcil que les coses canviïn de sobte, i a la Barcelona d’avui això no és una excepció: una inquilina imprevista, una família que exigeix, la crisi que ofega, una transformació vital que s’imposa. Com serà que l’Anna pugui equilibrar les coses, recalcular la trajectòria, continuar amb la seva vida cuirassada? Si és que pot, perquè aquests no són els únics canvis inesperats que s’acosten. SACCOMANNO, GUILLERMO. Cámara Barcelona: Seix Barral, 2013. N Sac

Gesell.

Miles de veraneantes abandonan en otoño una ciudad balneario de la costa atlántica, dejando atrás su paraíso soñado de sol y playa. No imaginan que, con la llegada del invierno, un aire de Twin Peaks

arrasa las calles desoladas. Desde la redacción del diario local, el cronista Dante informa del suicidio de una joven de quince años embarazada de tres meses, un suceso visto como una premonición que desencadena el infierno. Cuando, poco después, la denuncia de abusos a menores en un colegio desata el escándalo, la cacería de los culpables pone en evidencia la fragilidad de la aparente armonía; un magma violento de asesinatos, engaños, adulterios y juegos de poder que la Villa intenta silenciar para preservar su imagen idílica y salvar la próxima temporada estival. SALA, TONI. Provisionalitat. Barcelona: Empúries, 2012. N Sal Provisionalitat conté dos relats. El primer, que comparteix títol amb el volum, és la història d'un home que s'enfronta amb la malaltia sobtada de la seva dona quan la ingressen a l'hospital. En els dies d'espera d'un diagnòstic, mentre els metges van fent proves, la incertesa del futur i les seqüeles del passat porten el protagonista, un home ja en la setantena, a afrontar les seves relacions familiars encarant-se, potser sense saber-ho, amb ell mateix. El segon relat, «El cotxe», és la narració d'una aventura de cap de setmana, a entrada d'estiu, entre dos estudiants universitaris; un retrat de la força del desig quan tenim vint anys, i de les trampes que ens para per fer-nos-hi caure. SÁNCHEZ, CLARA. El Cielo ha vuelto. Barcelona: Planeta, 2013. N San Patricia es una joven modelo de pasarela cuya vida parece marcada por el éxito. En un vuelo de trabajo conoce a Viviana, su compañera de asiento, que le advierte que tenga cuidado porque alguien de su entorno desea su muerte. Descreída y nada supersticiosa, cuando Patricia regresa a la felicidad de su hogar decide olvidarse de esta recomendación sin fundamento. Hasta que una serie de fortuitos accidentes, que afectan a su trabajo y a su vida privada, la llevan a buscar a Viviana para encontrar una explicación a estos sucesos. Premi Planeta 2013.


SOLÉ, JORDI. Conspiració a Tàrraco. Barcelona: Columna, 2013. N Sol "I si amb això alliberava també Roma d'un governant mentider i arterós i servia per fer efectives totes les promeses de retorn als antics valors... doncs molt millor per a Roma. Però a ell ja només li importava la venjança. Per això, quan, poc abans d'acomiadar-lo, Paule li havia dit que pensés amb quin àlies volia ser anunciat en l'arena - gairebé cap gladiador que es tingués en bona estima no lluitava amb el seu nom autèntic, sinó que ho feien sota pseudònims altisonants, com Prudens, Spiculus o Hermeros -, Ell no ho havia dubtat ni un moment: Ultor. El venjador". Què passaria si l'home que havia nascut per governar Roma i Egipte, fill legítim de Juli Cèser i Cleòpatra, hagués sobreviscut als assassins d'Octavi i ara busqués passar comptes amb l'emperador? Una història de venjances, de traïcions i de gladiadors en l'època de més esplendor de la Tàrraco romana. Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica, 2013 WINGFIELD, JENNY. La Tornada d'en Samuel Lake. Barcelona: Empúries, 2012. N Win Com cada any a principis de juny, els membres de la família Moses es reuneixen al ranxo familiar d'Arkansas. I, com cada any, en Samuel Lake, un pastor jove i compromès, deixa la seva estimada Willadee Moses i els seus tres fills a la casa familiar per anar a la conferència anual metodista. Els nens es prenen les vacances com un agradable descans del control constant de la congregació del seu pare, i per a la Willadee és una oportunitat fantàstica per passar temps amb els seus pares. Però enmig de la celebració, la tragèdia ataca els Moses: la mort del pare, John, i la pèrdua de la parròquia d'en Samuel preparen l'escenari per a un estiu de crisis i canvis profunds.

NOVEL·LA JUVENIL LIENAS, GEMMA. La Carlota obre els ulls. Barcelona: Empúries, 2012. JN Lie La Carlota obre els ulls reuneix dos textos ja publicats anteriorment: El diari lila de la Carlota i El diari blau de la Carlota. De tots els diaris de la Carlota publicats fins ara, aquest dos tenen una estreta relació. El diari lila explica les desigualats encara existents a la nostra societat entre dones i homes i de quina manera es pot lluitar per esborrar-les. El diari blau gira entorn dels mecanismes de la violència, tant pel que fa a violència a les aules, com a la violència dins de la família, com, sobretot, a la violència de gènere. La Carlota obre els ulls conté una introducció en la qual l'autora explica com va sorgir la idea d'escriure cadascun dels dos diaris. RICHTER, WILLIAM HARLAN. Ulls negres. Barcelona: Estrella Polar, 2012. JN Ric La Wally està disposada a lluitar per la justícia a qualsevol preu. La seva identitat és un misteri; el perill, el seu destí. Seguirà viva prou temps per descobrir qui és realment? Acció, aventura, suspens i una història emotiva que es llegeix com una gran pel·lícula... Fa temps que el món necessita una heroïna com Wally Stoneman.

BIBLIOTECA BAC DE RODA C. d'en Bac de Roda, 1 bis. 08510. Roda de Ter. Tel.: 938540077. A/e:b.rodadeter.br@diba.cat Web: www.rodadeter.cat/biblioteca Facebook: www.facebook.com/BibliotecaBacdeRoda Biblioteca Virtual: http://bibliotecavirtual.diba.cat

© Biblioteca Bac de Roda, 2014

Novetats novel·les febrer 2014 per web  
Novetats novel·les febrer 2014 per web  
Advertisement