Page 1

DE GIOVANNI, MAURIZIO. El Nadal del comissari Ricciardi. Barcelona: La Campana, 2013. N De G Mentre arriba Nadal, en un Nàpols on la gent es mor de gana i de fred, en Ricciardi ha d'entendre les raons i les mentides de tota una ciutat. El Ajudat pel sergent Maione, Ricciardi investiga el brutal assassinat d'un cap de la milícia feixista del port de Nàpols i de la seva dona, pocs dies abans de Nadal.

GIRONELL, MARTÍ. El Primer heroi. Barcelona: Ediciones B, 2014. N Gir Una aventura fundacional plena de reptes i amenaces, en la qual el lector descobrirà un món nou i fascinant. Fa més de cinc mil anys, un home va ser capaç d’anar més enllà de la seva pròpia terra. Ynatsé és escollit pels déus per protegir el seu poblat i trobar el remei a un mal que assola la seva comunitat, el Clan dels Cavalls. En la lluita per acomplir els designis divins, i superant els propis límits i fronteres, Ynatsé s’embarcarà en un viatge èpic, dominat per l’impuls interior i la força del seu poble. Una epopeia magistralment documentada que ens connecta amb les nostres arrels més autèntiques a través d’una terra i un temps verge i salvatge. Un periple vívid i tangible cap als inicis de la Humanitat. L’origen comença ara. «Mentre llegeixes, t’imagines que ets un més de la tribu.» Eudald Carbonell


INDRIDASON, ARNALDUR. Pasaje Sombras. Barcelona: RBA, 2013. N Ind

de

las

Alertados por una inquilina preocupada porque uno de sus vecinos lleva tiempo sin dar señales de vida, dos policías encuentran el cadáver de un anciano sobre la cama. El análisis forense dictamina que fue asfixiado, probablemente con una almohada. El registro del domiciliodel difunto saca a la luz unos recortes de prensa sobre una joven que en 1944 fue estrangulada y cuyo cuerpo fue depositado en la parte trasera del Teatro Nacional de Reikiavik. VII Premio RBA de Novela Negra.

JONASSON, JONAS. L’Analfabeta que va salvar un país. Barcelona: La Campana, 2014. N Jon La petita Nombeko és una nena òrfena que treballa netejant latrines, però el destí li té reservada una altra sort. I és que el seu talent insòlit per a les matemàtiques i la seva curiositat infinita per aprendre la catapulten a l’altra punta del món, on viurà envoltada d’excèntrics i perillosíssims personatges: tres xineses molt imprudents, un americà ceramista i desertor del Vietnam, dos agents del Mossad, dos germans bessons que oficialment són una sola persona, una activista que va contra tot, una comtessa que es dedica a cultivar patates i, és clar, el primer ministre i el mateix rei de Suècia.

PAGÈS JORDÀ, VICENÇ. Dies Barcelona: Proa, 2014. N Pag

d’una

de

frontera.

Aquesta novel·la comença amb un petó llarg davant la porta d’uns grans magatzems, entre vianants carregats amb bosses de plàstic. Qui són ells dos? Tardarem a saber-ho. Els protagonistes de la novel·la es diuen Pau i Teresa i són membres parella de fet que es va prorrogant de manera

automàtica, fins que es produeix el que ell anomena “la relliscada”, que té com a conseqüències un daltabaix emocional, un canvi de domicili i també un viatge a la frontera. En Pau i la Teresa es troben en trànsit, però no saben cap a on. Al capdavall, la provisionalitat també és provisional. Més d’un centenar de capítols, sovint brevíssims, formen una imatge en moviment, que sedueix, commou i diverteix el lector. Dies de frontera és una novel·la sobre les parelles que triem, els pares que ens trobem i els fills que portem –o no– al món. I també sobre la joventut, una malaltia benigna de què cada generació tarda més a guarir-se.

PUÉRTOLAS, ROMAIN. L’increïble viatge del faquir que va quedar atrapat en un armari d’Ikea. Barcelona: Rosa dels Vents, 2014. N Pue La primera paraula que va pronunciar l'indi Dhjamal Mekhan Dooyeghas quan va posar un peu a França va ser un mot suec: "Ikea". Increïble, oi?» Una història divertida i amb més bombolles que la Coca-Cola, que alhora és el reflex d'una dura realitat: la lluita dels immigrants il·legals en el camí cap a la llibertat. Una faula del nostre temps, un viatge iniciàtic pel cor humà, una sàtira esbojarrada amb un missatge subtil. Una història amb final feliç. Una història que et farà sentir bé. «Màgica i molt divertida.» Paris Match «Una primera novel·la per morir-se de riure. Aquestes aventures estan escrites amb una gràcia virtuosa i, com que les escenes hilarants casen amb les instructives, també tenim un retrat fidel de l'Europa de Schengen, que tracta millor els armaris desmuntables que els immigrants il·legals desorientats.» Le Nouvel Observateur «Un conte, una farsa, però també una sàtira del món modern, que es llegeix entre rialles.» Le Figaro Magazine «Aquesta novel·la és una petita joia d'humor, una invitació a la tolerància, un conte de fades.» Livres Hebdo «Romain Puértolas us farà cargolar de riure.» Elle «Una història genial que ens fa riure de valent des del principi fins al final. No hi ha res de semblant. Els qui la recomanen diuen: "Ah, el faquir, un llibre genial".» Radio France Culture «El llibre més divertit del moment i, per si no n'hi hagués prou, una reflexió sobre la dissort dels immigrants il·legals.


RENDÉ I MASDÉU, JOAN. La Pedra a la sabata. Barcelona: Proa, 2004. N Ren Un edifici notable que desapareix, un diàleg amb el més enllà, una confusió sentimental, una utopia massa llunyana, una competició a ultrança per guanyar el cim més alt, la irrupció enigmàtica d'un desconegut entre veïns de tota la vida ...

converses en exclusiva amb Mandela i d’incomptables entrevistes amb persones que van estar a prop seu, Carlin ha construït el retrat d’un home que no ha sigut ni un sant ni un superhome. Les transcendentals victòries polítiques de Mandela van tenir el preu d’una gran infelicitat i decepció personals. El somriure de Mandela ofereix una visió íntima d’una de les figures més prominents i més notables de la nostra època.

SANTOS, CARE. Desig de xocolata. Barcelona: Planeta, 2014. N San

CUYÀS, MANUEL. El nét del pirata. Barcelona: Proa, 2014. 92(Cuy) Cuy

Desig de xocolata és la història de tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata. És un recorregut per la història d'aquest plaer exquisit des de la seva arribada a Europa fins a la sofisticació dels nostres dies. Premi Ramon Llull 2014

Amb un somriure als llavis i des de l’observatori de casa seva, Manuel Cuyàs evoca la història de la seva família i el descobriment d’un món que canvia i que té un punt àlgid en la nevada del 62. Ens remuntem al llegendari avi pirata, enriquit a l’oceà Atlàntic i confident de Garibaldi, i a la seva dona, que volia morir verge, per després conèixer l’àvia decidida que cantava òpera, el pare dibuixant, la mare que tenia un teler a casa, i tot un seguit de tipus fascinants i pintorescos en una ciutat mitjana del país situada entre mar i muntanya. Arriben els immigrants del sud, els nou-rics estrenen cotxes espaterrants, l’Ajuntament substitueix els tramvies per uns autobusos que no caben als carrers i, en un món on res no funcionava, comencen a baixar d’Andorra el duralex i les cafeteres italianes, inici de l’epitafi de Franco. El nen es fa home involucrant-se en l’activitat cultural i política, enamorant-se, anant al cine a Perpinyà i iniciant-se en el periodisme, professió que el durà a col·laborar en la redacció de les memòries de Jordi Pujol i, ara mateix, a escriure amb una prosa amena i expressiva aquest deliciós llibre basat en els propis records.

BIOGRAFIES CARLIN, JOHN. El Somriure de Mandela: un retrat personal. Barcelona: La Campana, 2013. 92(Man) Car Combatent per la llibertat i estadista a parts iguals, Nelson Mandela ha dominat l’escena mundial durant les últimes tres dècades, i ha deixat un llegat que el situa en el panteó dels dirigents més exemplars de la història. Com a corresponsal estranger a Sud-àfrica, el periodista John Carlin va tenir un accés privilegiat a Mandela durant els anys posteriors a l’apartheid, en què Mandela es va enfrontar als reptes més formidables de la seva vida i va atènyer els seus triomfs més grans. Carlin va ser-ne testimoni directe, des de la seva excarceració després de vint-i-set anys de presó fins al seu accés a la presidència d’un país convuls. A partir de les seves


MERINO, IGNACIO. Serrano Suñer, valido a su pesar: un privilegiado en la corte de Franco. Madrid: La Esfera de los libros, 2013. 92(Ser) Mer Ramón Serrano Suñer, el todopoderoso ministro de Franco, principal arquitecto del Régimen y posteriormente su más ilustre opositor, es un personaje controvertido cuya figura sigue siendo un enigma.

SOLER, FRANCESC. Un perfil propi: converses amb Santi Vila. Badalona: Angle, 2013. 92(Vil) Sol El periodista Francesc Soler condensa a Un perfil propi una sèrie de converses amb Santi Vila, exalcalde de Figueres i actual conseller de Territori i Sostenibilitat. De les seves reflexions, sorgeix, nítida i contundent, la figura d'un polític amb idees pròpies, sòlidament arrelades i llargament assumides. Per això el llibre és també una reivindicació de la valentia política i de la independència de criteri per sobre del partidisme i les necessitats electorals. El mateix coratge amb què actua en política és el que li permet a Santi Vila abordar tots els temes del llibre: el procés sobiranista de Catalunya, la seva homosexualitat, l'estat de les relacions amb Espanya, els ideals particulars i col·lectius, la corrupció política... Un polític sincer, crític i amb veu pròpia.

NOVEL·LA JUVENIL

CIRICI, DAVID. Zona prohibida. Barcelona: Fanbooks, 2013. JN Cir La Daia i la seva germana bessona, l'Inge, estan internes en una escola isolada al mig de les muntanyes amb un centenar de noies més sense tenir contacte amb cap adult. L'escola, totalment automatitzada i amb professors que no són reals sinó hologrames, oculta a les noies durant anys per procurar que siguin la primera generació d'humans que sobreviuen als efectes d'una gran pandèmia. Inesperadament, una catàstrofe natural inutilitza l'escola i obliga a les noies a marxar i buscar refugi seguint un missatge d?emergència comunicat per les màquines. És el moment d'enfrontar-se al món real, al món després de la pandèmia, on la violència és una forma de vida i res és el que sembla. Premi Ramon Muntaner 2013.

BIBLIOTECA BAC DE RODA C. d'en Bac de Roda, 1 bis. 08510. Roda de Ter. Tel.: 938540077. A/e:b.rodadeter.br@diba.cat Web: www.rodadeter.cat/biblioteca Facebook: www.facebook.com/BibliotecaBacdeRoda Biblioteca Virtual: http://bibliotecavirtual.diba.cat

© Biblioteca Bac de Roda, 2014

Novetats novel·les abril 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you