Page 1


Praktische Informatie Stichting Theaters aan Zee Peter en Esther de Neef Dorpsstraat 22, 4389 TP Ritthem Tel. (0118) 46 19 05 Mobiel (06) 83 70 72 80 E-mail: info@theatersaanzee.com Website: www.theatersaanzee.com

De Stenge, Heinkenszand Stengeplein 1 4451 CZ Heinkenszand Parkeren: Aan het voor De Stenge gelegen Kamilleplein vindt u een groot gratis parkeerterrein (via navigatiesysteem: Kamilleplein 5, 4451 LA Heinkenszand)

Onze locaties & parkeerinformatie:

De Verwachting, Ritthem Dorpsstraat 22 4389 TP Ritthem www.theaterdeverwachting.nl Parkeren: De Verwachting ligt midden in de dorpskern. Om parkeeroverlast voor dorpsbewoners zoveel mogelijk te beperken, kunt u uw auto het beste parkeren op de Zandweg (tot aan de Lambrechtsenstraat), de centrale toegangsweg tot Ritthem. Daar is over het algemeen voldoende parkeerruimte (gratis). Het is dan hooguit een paar minuten lopen naar De Verwachting.

Nieuwe Kerk, Zierikzee Kerkplein 1 4301 EE Zierikzee Parkeren: In het centrum van Zierikzee geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. Het tarief bedraagt â‚Ź 1,00 per uur. bij de Dikke Toren bij de Nieuwe Kerk is een parkeerterrein. Op 5 minuten lopen van de Nieuwe Kerk kunt u gratis parkeren op het parkeerterrein Hoofdpoortstraat. Lopend bereikt u dan via de Ravestraat en de Wevershoek binnen 5 minuten de Nieuwe Kerk.

Kerkje van Ritthem Dorpsstraat 1 4389 TN Ritthem Parkeren: Het kerkje van Ritthem ligt midden in de dorpskern. Daarom willen wij de parkeeroverlast voor dorpsbewoners zoveel mogelijk beperken. U kunt uw auto daarom het beste parkeren op de Zandweg (tot aan de Lambrechtsenstraat), de centrale toegangsweg tot Ritthem. Daar is over het algemeen voldoende parkeerruimte (gratis). Het is dan hooguit een paar minuten lopen naar het kerkje.

De Weverij, Zierikzee (fiZi) Kerkhof 3 4301 BZ Zierikzee Parkeren: In het centrum van Zierikzee geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. Het tarief bedraagt â‚Ź 1,00 per uur. bij de Dikke Toren bij de Nieuwe Kerk is een parkeerterrein. Op 5 minuten lopen van de Nieuwe Kerk kunt u gratis parkeren op het parkeerterrein Hoofdpoortstraat. Lopend bereikt u dan via de Ravestraat en de Wevershoek binnen 5 minuten De Weverij. Dorpshuis Renesse Zeeanemoonweg 1 4325 BX Renesse Parkeren: Aan de Roelandseweg in Renesse vindt u het Transferium waar u gratis kunt parkeren. Vanaf het Transferium is het binnendoor richting dorpscentrum (langs Jumbo) en Hogezoom 5 minuten lopen naar het dorpshuis. Schuin tegenover het dorpshuis (even de Oude Moolweg oprijden) vindt u aan de rechterkant ook een parkeerplaats. Tijdens de wintermaanden kunt u daar gratis parkeren. Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

Blijf op de hoogte, volg ons ook op:

facebook.com/theatersaanzee.ritthem/ 2

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Voorwoord Theaters aan Zee, nét even anders!

En wat zijn we trots op ons eigen huiskamertheater mét dinermogelijkheid voor de artiesten en mét verblijf in Vlissingen dankzij Yvonne Wagenaar. Zij stelt haar heerlijke en van alle gemakken voorziene Bed & Breakfast (voor Vrienden op de Fiets) beschikbaar aan de artiesten, die hierdoor de rit naar gastvrij Zeeland zien als een korte vakantie, lekker relaxt en met altijd weer een heerlijk publiek.

Een veel gehoorde vraag is wat de ene theaterorganisatie nu precies onderscheidt van de andere. Met andere woorden, het landelijk aanbod is toch hetzelfde? Wij kunnen natuurlijk niet voor een ander theater spreken maar wanneer het goed is kunt u toch uit het aanbod de handtekening van de cultureel ondernemer herkennen. Bij Theaters aan Zee staan ontdekken, beleving en gastvrijheid zowel naar u als de artiesten bovenaan.

Mét natuurlijk steevast in De Verwachting na afloop voor de artiest als dank een uniek schilderij van beeldend kunstenares Els Kranendonk.

Ontdekken stimuleren we door lage toegangsprijzen (avontuur-en vriendenprijzen), extra beleving door de mogelijkheid (in Zierikzee) om uw voorstelling of concert te combineren met een heerlijk theaterdiner bij ‘de Gekroonde Suikerbiet’ en de vaak intieme, extra gezellig gemaakte ambiance en ‘meet & greet’ na afloop met de artiest(en). Gastvrijheid door onder meer onze nagenoeg 24/7 bereikbaarheid en de wekelijkse nieuwsbrief waarvoor u zich gemakkelijk via onze website www. theatersaanzee.com kunt opgeven. Soms vergeet u gewoon door de wekelijkse drukte dat u eerder kaartjes heeft besteld. Daarom krijgt u van ons altijd voorafgaand aan de voorstelling een herinneringsmail met alle weetjes zodat u ontspannen naar uw uitje kunt toewerken.

Al met al een uniek concept voor Nederland in Zeeland met de handtekening van de cultuurondernemer. Tenslotte ons goedbedoelde advies: De zalen waar wij ons programma brengen, zijn over het algemeen intiem. Met nu ruim 11.000 liefhebbers in ons adressenbestand gaat de kaartverkoop hard. Door kaarten vooraf te bestellen, voorkomt u teleurstelling en profiteert u vaak ook nog van extra kortingen. Wij zien u heel graag terug bij onze voorstellingen en concerten. Hartelijke groet, Peter en Esther de Neef.

Na afloop is er natuurlijk altijd wat te knabbelen waarbij we zeker in ons eigen huiskamertheater in Ritthem na afloop de traditionele bitterballen niet vergeten. Het maakt het avondje uit voor u, maar ook voor de artiesten die naar Zeeland komen, nét even specialer, nét even anders. Over de inhoud van ons nieuwe programma kunnen we kort zijn. Natuurlijk zijn we enorm blij en trots met alle voorstellingen. Variërend van klassiek tot toneel, van cabaret, muziektheater tot populair concert. Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

3

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 27 september 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Woensdag 3 oktober 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem Donderdag 4 oktober 2018 | 20:15 uur De Weverij, Zierikzee

ARIE EN SILVESTER WIE?! (try-out)

MARC DE HOND**

Voortschrijdend Inzicht (try-out)

CABARET

CABARET Cabaretier én verhalenverteller. Inhoud combineert hij met sterke grappen. Marc is een innemende theaterpersoonlijkheid die humor combineert met een boodschap. Zijn nieuwe voorstelling is vooral bestemd voor iedereen die ergens mee wil stoppen, zoals: roken, afvallen, zoeken naar die nieuwe baan, nieuwe partner. Maar ook voor diegenen die weleens piekeren over klimaatverandering, cultuurverandering of geslachtsverandering.

Arie en Sylvester zijn terug. Met hun ‘Best Of’ show worden alle onvergetelijke acts afgestoft. De twee heren gaan als vanouds te keer met de ene gekke maffe scène na de andere. Eventuele ‘inhoud’ stampen ze plat, evenals ‘nuance’ en ‘normale’ theaterwetten. Absurdistisch... ja...! Humoristisch… enorm!

17,50 16,00 www.silvesterzwanenveld.nl en www.ariekoomen.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.marcdehond.nl 4

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Vrijdag 5 oktober 2018 | 20:15 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee

Zaterdag 6 oktober 2018 | 20:15 uur Dorpshuis Renesse

BRAM BAKKER, HANS KOELEMAN & RUNNING FRIENDS

TIMON KRAUSE Mindgames

ENTERTAINMENT

INFOTAINMENT

Wat beweegt de hardloper?

Een dag later, op 6 oktober, vindt de jaarlijkse Kustmarathon in Zeeland plaats. De bekendste psychiater en tevens hardloper van Nederland Bram Bakker, Olympisch atleet Hans Koeleman en een speciale gast brengen een meeslepende, humorvolle en zinnige voorstelling vol heerlijke oneliners over de gekte en het genot van het grenzen verleggen. U mag een hardloopspektakel vol woorden, gelardeerd met muziek, beeld en beweging verwachten. Welkom in de Hardloopkerk!

Door zijn optreden in Holland’s Got Talent 2017 kreeg hij landelijke bekendheid.Vorig jaar bracht hij bij Theaters aan Zee in Ritthem voor een bijzonder enthousiast publiek zijn eerste landelijke try-out. Hij brengt een nieuwe sensatie op het gebied van gedachtenlezen! Ervaar een extreem verrassende, magische en vermakende mix van muziek, magie en mysterie die je op het puntje van je stoel laat zitten van begin tot einde!

19,50 17,50 brambakker.com Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

17,50 15,00 www.timonkrause.com 5

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zaterdag 13 oktober 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Donderdag 18 oktober 2018 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand Vrijdag 19 oktober 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

KIRSTEN VAN TEIJN** Nobel (try-out)

MARJOLIJN VAN KOOTEN**

In ‘Ik zie de bui al hangen’ gaat Marjolijn verder met waar ze met ‘Geen paniek’ gebleven is. Marjolijn vertelt op hilarische wijze over depressie, suïcidegedachten en de angst voor een terugval. Het taboe hierop doorbreekt Marjolijn met een groot gevoel voor humor en troost. Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, spiritueel docenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt... Dit is een heerlijke avond vol zwarte humor om van te smullen. Je knapt er echt van op.

Steeds meer mensen leren Kirsten van Teijn kennen. Ze is een theaterpersoonlijkheid, muzikaal, humoristisch, maar ook iemand met een verhaal. Haar verhaal gaat over ‘Schone Schijn’. Een schaamteloos eerlijk en stijlvol muzikaal programma over hoe we allemaal leven in patronen. Daarnaast wordt Kirsten begeleid door een van Nederlands beste gitaristen, Leon Sibum. Dus ín voor een groot cabarettalent op weg naar dé grote landelijke podia? Kom kijken!

15,00 13,50 www.kirstenvanteijn.nl

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 **AVONTURENSERIE www.marjolijnvankooten.nl 6

online reserveren: www.theatersaanzee.com

PSYCHIATRISCH CABARET

CABARET

Ik zie de bui al hangen


Zondag 21 oktober 2018 | 15:00 uur De Verwachting, Ritthem

Zaterdag 20 oktober 2018 | 20:15 uur Dorpshuis Renesse

JAVIER GUZMAN

THE EVERLY BROTHERS

Javier Guzman maakte eerder vijf Sinterklaasconferences (2002, 2003, 2004, 2009 en 2015). Nu is het tijd voor de wervelende zesde! Scherp van tong, filerend, twijfelend en waarachtig. Een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden en soms, heel soms, gebeurt er iets opmerkelijks. Javier neemt het jaar met je door, zoals alleen hij dat kan. Zichzelf vastbijtend in het nieuws, belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Een avondje onbelemmerd lachen, niet alleen om het nieuws, maar ook om Javier.

Simon Burridge en Jay Simmons kruipen volledig in de huid van Don en Phil Everly.Vele grote hits zullen de revue passeren, mooi gemêleerd met het ultieme verhaal van dit befaamde zangduo en hun wereldwijde successen. The Everly Brothers werden, behalve rock-’n-roll, ook beïnvloed door pop en country. Zij boekten hun grootste successen in de 50’er en 60’er jaren.

The ultimate story (try-out)

THEATERCONCERT

CABARET

Lief en Laf 2 - Sinterklaasconference (try-out)

17,50 15,00 www.javierguzman.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

19,00 17,50 www.m-box.nl 7

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 25 oktober 2018 | 20:15 uur De Weverij, Zierikzee Vrijdag 26 oktober 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zondag 28 oktober 2018 | 15:00 uur Kerkje Ritthem

CUGNON ENSEMBLE** Klassiek concert

LEONIE MEIJER & BAND Hier

THEATERCONCERT

SERIECONCERTEN Chris Duindam is docent aan het Utrechts Conservatorium én oprichter van Cugnon. Deze stichting heeft als doel om jong muzikaal talent een podium te geven te midden van professionele musici. Het afgelopen jaar genoot het publiek in het Kerkje Ritthem van de concerten van hoog niveau. Ook het komende seizoen kunt u genieten van in totaal 4 concerten mét thema en mét inhoudelijke uitleg voorzien van anekdotes door Chris. De thema’s worden in de loop van dit jaar bekend gemaakt.

Leonie heeft een Voice of Holland verleden waar ze met haar ongelooflijk mooie stem snelle bekendheid kreeg. Met haar verhaal, prachtstem, persoonlijkheid én fijne muzikanten verovert zij steeds meer publiek. Haar programma gaat over de reis die zij in haar eentje door het zuiden van de Verenigde Staten maakte, de thuisbasis van veel van haar muzikale helden. Een (h)eerlijk muzikaal verhaal vol (h)eerlijke muziek.

17,50 16,00 www.leoniemeijer.com Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.cugnonproject.com 8

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 1 november 2018 | 20:15 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee

Zaterdag 3 november 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

CLIFTON BRAAM**

ABBA GOLD The Concert Show

THEATERCONCERT

Twee landen, één liefde

CABARET

Kent u ze nog: ‘Waterloo’, ‘Mamma Mia’, ‘Fernando’, ‘Super Trouper’ en ‘Dancing Queen’? De onvergetelijke glamourpop van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid komt opnieuw tot leven in een spetterende live enscenering. De show, met speciaal door ABBA geselecteerde zangers en musici, tourt door meer dan 20 landen ter wereld inclusief Japan en komt nu naar Zierikzee. Alles uit de muzikale glitter- en glamourwereld van weleer komt weer boven: de laklaarzen met de plateauzolen, de roterende spiegelbollen en de kleurrijke glitterkostuums. ABBA GOLD the Concert Show brengt de wereldhits door hun prachtige uitvoering en arrangementen tot ongeevenaarde hoogte. Dit is een voorstelling die je niet mag missen! Dit is een staconcert met zitmogelijkheid.

Clifton Braam is enorm populair als comedian in Suriname. In zijn voorstelling legt hij op zijn humoristische en cabareteske wijze de verschillen bloot tussen de Surinamers en Nederlanders. Wat gebeurt er als de ‘Nederlander’ zich als ‘Surinamer’ gaat gedragen en omgekeerd? Als je al deze elementen op humoristische wijze de revue laat passeren, kom je wellicht tot de slotsom dat er mogelijk meer overeenkomsten zijn dan verschillen.

25,00 22,50 www.abbagold.com Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.cliftonbraam.nl 9

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 8 november 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zaterdag 10 november 2018 | 20:15 uur Dorpshuis Renesse

ARIE EN SILVESTER

THIJS VAN DE MEEBERG** Kom nou maar gewoon (try-out)

CABARET

WIE?!

CABARET

De Volkskrant noemde Thijs van de Meeberg “een fijne Freek de Jonge-light”, de VARA gids sprak over ‘lef’ en Het Parool vroeg zich af of er “een verborgen steekje los aan hem is”. In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar? Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen.

Arie en Sylvester zijn terug. Met hun ‘Best Of’ show worden alle onvergetelijke acts afgestoft. De twee heren gaan als vanouds te keer met de ene gekke maffe scène na de andere. Eventuele ‘inhoud’ stampen ze plat, evenals ‘nuance’ en ‘normale’ theaterwetten. Absurdistisch... ja...! Humoristisch… enorm!

15,00 13,50 **AVONTURENSERIE www.thijsvandemeeberg.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

17,50 16,00 www.silvesterzwanenveld.nl en www.ariekoomen.nl 10

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zondag 18 november 2018 | 15:00 uur De Verwachting, Ritthem

Donderdag 22 november 2018 | 20:15 uur De Weverij, Zierikzee

LILIANE DE GRAAF & ONNO INNEMEE**

SJAAK BRAL Vaarwel 2018 - Eindejaarsconference

CABARET

CABARET

Verschil moet er zijn (reprise)

Oudejaarsconference van dé grappenkoning van Nederland. Wat een jaar. De Nederlander wordt geteisterd. Door een maalstroom van nieuws, echt of onecht. Door een instabiel levensgevoel waarbij dat van de Groningers verbleekt. De wereld is in rep – maar wie neemt het roer? Sjaak Bral is de enige cabaretier die al eenentwintig jaar in z’n eentje een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en veel humor, héél veel humor. Ook het jaar 2018 wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met de gulle lach, opgediend. Al was uw jaar nog zo waardeloos – u maakt het tóch nog goed met de oudejaarsconference van Sjaak Bral.

U krijgt een cabaretière en een cabaretier op één podium. De rode draad in ‘Verschil moet er zijn’ vormt een fictieve eerste date via Tinder. Typetjesmaker Onno Innemee en de met een schitterende stem gezegende Liliane de Graaf zorgen samen met meesterpianist Rik Tonio én de liedteksten van Kees Torn voor een heerlijk cabaretavondje uit. Recensies: “heerlijke voorstelling, erg gelachen”, ”enorm grappig en genoten van de mooie liedjes”, “Liliane heeft een prachtige stem, Onno is een echte cabaretier. Aaneen gevlochten met mooi pianospel”, ”enorm genoten, we gaan nog een keer”.

17,50 16,00 www.sjaakbral.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.onnoinnemee.nl 11

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Vrijdag 23 november 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zondag 25 november 2018 | 15:00 uur De Stenge, Heinkenszand

THE FUREYS

ANNE & LISA** Weltschmerz

THEATERCONCERT

CABARET|COMEDY

Anniversary Tour 40 years

Theaters aan Zee is een samenwerking aangegaan met het impresariaat TVB om jonge bijzondere talenten een kans te bieden. Dit seizoen is de keuze gevallen op het duo Anne & Lisa. Zij slaagden voor de befaamde Koningstheateracademie.Volgens de leden van de afstudeercommissie zijn “Anne & Lisa een innemend, aantrekkelijk duo om naar te kijken” en “het afstudeerprogramma is van uitzonderlijke kwaliteit”. ‘Weltschmerz’ is het debuutprogramma van dit absurdistisch cabaretduo en belooft een wonderlijke, eigenzinnige en bovenal humoristische avond. Voor alle comedy- en theaterliefhebbers worden zij beslist een nieuwe ontdekking!

15,00 13,50 www.annelisa.nl

Deze legendarische groep is één van de beste Ierse folkgroepen. Ze waren één van de eerste Ierse bands die Europa veroverden, ze hebben over heel de wereld (Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, Canada, geheel Europa) opgetreden, hebben in de grootste theaters, hallen (Carnegie, Royal Albert) gespeeld.Veel grootheden (Tony Blair, de paus) en veel sporthelden behoren tot hun fans.

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

22,50 20,00 www.thefureys.nl 12

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 29 november 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zaterdag 1 december 2018 | 14:00 uur De Verwachting, Ritthem

SINTERKLAAS VOORSTELLING DOOR HO(O)I*

MANNEN VAN TAAL** TALK

Bent u ‘in’ voor een avondje genieten over alle leuke kronkels die onze taal zo leuk kunnen maken? Bent u ‘in’ voor een lekker onbezorgd avondje uit met veel, héél veel humor? Bent u klaar voor drie stand-up schrijvers? Dan bent u zeker klaar voor TALK. Wij beloven u de meest onvergetelijke talk ooit.Voor uw ogen ontwikkelt zich een bizar en absurd leuke woordenstrijd zonder weerga. De heren vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af én proberen ondertussen steeds wanhopiger het publiek voor zich te winnen. Drie taaltitanen op het scherpst van de zinsnede. Een heerlijk avondje uit dat u niet snel zult vergeten.

15,00 13,50 www.janjpieterse.nl

In deze voorstelling neemt de band ho(o)i de kinderen mee op een avontuur op de boerderij. Tijdens het schoonmaken vinden Eric en Petra tussen het hooi een grote blauwe veer! Er worden zelfs pepernoten gevonden. Dan krijgen ze een brief… Zou Sinterklaas dan toch echt langskomen? We mogen aan u verklappen dat hij ‘waarschijnlijk zeker’ ook dit jaar weer langskomt.... Én dat alle kinderen na afloop persoonlijk bij hem langs mogen én natuurlijk een leuk presentje krijgen. Ho(o)i brengt een interactieve, vrolijke muzikale voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar waar ook de volwassenen zeker van zullen genieten!

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

10,00 10,00 www.holmproducties.nl 13

**EENHEIDSPRIJS

online reserveren: www.theatersaanzee.com

FAMILIEVOORSTELLING

CABARET

De veer van Piet


Zondag 2 december 2018 | 15:00 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee

Donderdag 6 december 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

PATRICK NEDERKOORN**

A TRIBUTE TO CLIFF & THE SHADOWS* Theaterconcert

Ik betreur de ophef (try-out)

THEATERCONCERT

CABARET Patrick Nederkoorn (nominatie Neerlands Hoop 2017) is lid van het team van Spijkers met Koppen, cabaretier en columnist. In zijn derde avondvullende solovoorstelling vertelt hij op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast? ‘Ik betreur de ophef’ is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

‘Living Doll’, ‘The Young Ones’, ‘Do You Wanna Dance’, ‘Lucky Lips’; allemaal hits uit de jaren 50 en 60 van Cliff Richard & The Shadows. Hun wereldhits worden door Jimmy Jemain & The Rapiers met authentieke versterkers, microfoonstandaards en bijpassende kleding gebracht in een swingende show. Een tribute aan deze legendarische zanger en niet minder indrukwekkende band.

25,00

25,00

*EENHEIDSPRIJS

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 **AVONTURENSERIE www.patricknederkoorn.nl 14

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Vrijdag 7 december 2018 | 20:15 uur Dorpshuis Renesse

Zaterdag 8 december 2018 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand

THE EVERLY BROTHERS

JÖRGEN RAYMANN Schudden aan die boom

CABARET

The ultimate story

THEATERCONCERT

Hij is misschien wel de meest innemende, aardigste en vlot van de tongriem gesneden cabaretier van Nederland. Het publiek in De Stenge, Heinkenszand genoot met volle teugen van zijn vorige programma. Zijn komische improvisatietalent kent u natuurlijk al van alle tvprogramma’s. Maar Jörgen life in het theater geeft toch een extra dimensie. Zijn nieuwe programma gaat over onderlinge verhoudingen tussen mensen en rassen. Raymann heeft voorouders uit 4 werelddelen. Hij schudt aan zijn familieboom om te zien of hij voldoet aan de vooroordelen en eigenschappen die zijn voorouders worden toegedicht. Lachen en genieten gegarandeerd!

Simon Burridge en Jay Simmons kruipen volledig in de huid van Don en Phil Everly.Vele grote hits zullen de revue passeren, mooi gemêleerd met het ultieme verhaal van dit befaamde zangduo en hun wereldwijde successen. The Everly Brothers werden, behalve rock-’n-roll, ook beïnvloed door pop en country. Zij boekten hun grootste successen in de 50’er en 60’er jaren.

19,50 18,00 www.jorgenraymann.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

22,50 20,00 www.m-box.nl 15

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zondag 9 december 2018 | 15:00 uur Kerkje Ritthem

Zaterdag 15 december 2018 | 20:15 uur St. Jacobskerk, Vlissingen

CUGNON ENSEMBLE**

TRIJNTJE OOSTERHUIS*

Chris Duindam is docent aan het Utrechts Conservatorium én oprichter van Cugnon. Deze stichting heeft als doel om jong muzikaal talent een podium te geven te midden van professionele musici. Het afgelopen jaar genoot het publiek in het Kerkje Ritthem van de concerten van hoog niveau. Ook het komende seizoen kunt u genieten van in totaal 4 concerten mét thema en mét inhoudelijke uitleg voorzien van anekdotes door Chris. De thema’s worden in de loop van dit jaar bekend gemaakt.

Afgelopen december zorgde Trijntje voor bomvolle kerken door het hele land. Geen grote bombastische, kitscherige kerstshow, maar in een intieme setting en met muzikale begeleiding kwam de akoestiek van de kerk volledig tot zijn recht. Geheel anders dan een avond in een theaterzaal, komt de kerstgedachte in kerkelijke en bijna sprookjesachtige setting tot leven. Zoals we van Trijntje gewend zijn, schuwt ze het ‘American Songbook’ niet; echte kerstklassiekers als ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’, ‘Let It Snow’, maar ook persoonlijke liedjes als ‘Ken Je Mij’ en ‘Nu Dat Jij Er Bent’ passeren de revue. Het belooft een sfeervolle kerstavond te worden!

Klassiek concert

A Christmas Evening with Trijntje

SERIECONCERTEN

KERSTCONCERT

15,00 13,50 www.cugnonproject.com

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

30,00 30,00 *EENHEIDSPRIJS www.trijntje.nl en www.kerstmettrijntje.nl 16

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zondag 16 december 2018 | 15:00 uur De Verwachting, Ritthem

Vrijdag 21 december 2018 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

WINDBROKE**

FUAD HASSEN**

De folkband Windbroke staat al jaren voor akoestische muziek, gespeeld door enthousiaste Zeeuwse muzikanten. Zij spelen muziek met een hoog traditioneel Keltisch gehalte om intens naar te luisteren of om lekker bij weg te dromen...

Fuad Hassen was het afgelopen seizoen volgens het publiek één van de grootste verrassingen bij Theaters aan Zee. Om die reden komt hij nog een keer terug met hetzelfde programma.Voor iedereen die hem dus nog niet kent, hier is de kans! “Hassen is een aimabele persoonlijkheid naar wie het prettig luisteren is” (De Volkskrant) en “Hassen blijft smaakvol, charmant en zonder verwijten” (NRC). In zijn tweede programma ‘Held’ bewijst Fuad met zijn bijna tastbare charme en prettige relaxtheid dat hij niet voor niets sluipenderwijs de harten van het publiek heeft gestolen. In ‘Held’ neemt Fuad u verder mee – middels zijn typische laid-back comedystijl – in een wereld waarin bijzaken grote betekenis krijgen en hoofdzaken er niet meer toe doen.

Held (reprise)

15,00 13,50 www.windbroke.nl

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.fuad.nl 17

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com

CABARET

HUISKAMERCONCERT

Keltische muziek van Zeeuwse bodem


Donderdag 10 januari 2019 | 20:15 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee Vrijdag 11 januari 2019 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand

Zaterdag 12 januari 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem Zondag 13 januari 2019 | 15:00 uur De Weverij, Zierikzee

THE CAVERN BEATLES

KEES HULST & ESTHER SCHELDWACHT

Straight from Liverpool!

Laatste paar dagen

THEATERCONCERT

TONEEL Een verhaal over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. De toneelvoorstelling ‘Laatste Paar Dagen’ speelt met het besef van tijd en intensiteit. Met dit stuk gaat Scheldwacht op zoek naar een bewustzijn waar we in ons dagelijkse leven geneigd zijn om aan voorbij te gaan. Door de samengebalde tijd komen haar hoofdpersonages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet. Kees Hulst speelde ook Hendrik Groen in de gelijknamige tv-serie.

The Cavern Beatles hebben geen introductie nodig. Ze zijn DÉ tribute band van de Beatles. Niet alleen hun uiterlijk, maar zeker ook hun stemmen en bewegingen lijken sprekend op die van de originele Fab Four. Daarnaast komen ze zonder uitzondering allemaal uit Liverpool! The Cavern Beatles ontlenen hun naam aan The Cavern Club in Liverpool. Dit is een zitconcert.

25,00 22,50 www.thecavernbeatles.com Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

17,50 16,00 www.estherscheldwacht.nl 18

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zaterdag 19 januari 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zondag 20 januari 2019 | 15:00 uur De Verwachting, Ritthem

THE STORY OF BILLY JOEL**

CHANSONS VAN SCHOONHEID EN TROOST** door Maurits Fondse

A Life in Songs door Maurits Fondse

MUZIEKTHEATER

THEATERCONCERT Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexa’), die een enorme haatliefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’). Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland Falls’), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’ – ‘New York State of Mind’), zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (‘Lullabye, Goodnight my Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’).

In de huidige tijd, waarin veel schoonheid het onderspit moet delven, zoeken mensen uit alle uithoeken van de wereld troost, troost in muziek. Samen met chromatische mondharmonicabespeelster Hermine Deurloo bezingen Britta Maria en Maurits Fondse (piano) het leven in al zijn facetten. Een voorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoeten. De ‘groten’ zullen niet ontbreken: chansons van Aznavour, Brel, Gainsbourg, maar ook liedjes van Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean. Gepassioneerd en met intense muzikale doorleefdheid wordt het schone met het troostrijke samengebracht.

15,00 13,50 www.mauritsfondse.com

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.mauritsfondse.com 19

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Woensdag 23 januari 2019 | 20:15 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee Donderdag 24 januari 2019 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand

Vrijdag 25 januari 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem Zaterdag 26 januari 2019 | 20:15 uur Dorpshuis Renesse

THE STONES

CAMERETTEN FINALISTENTOURNEE 2018**

Britse tributeband

Cameretten Festival, dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Laat je vanavond verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers en zie de topcabaretiers van morgen! In 1966 organiseert een groep studenten een cabaretfestival vernoemd naar een plein in hartje Delft. Een succes! Het festival groeit uit tot een van de grootste cabaretfestivals van Nederland. 52 jaar later is het festival nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek.

De Britse tributeband ‘The Stones’ brengt een buitengewoon energieke show met alle grote hits van The Rolling Stones uit de jaren zestig. Zanger Benjamin Wattam pakt je in met zijn flamboyante optreden en lijkt ook nog eens als twee druppels water op Mick Jagger! Ga mee terug naar die opwindende beginperiode van The World’s Greatest Rock and Roll Band: The Rolling Stones! ‘The Stones’ wordt gezien als de beste Britse tributeband van The Rolling Stones. Sta/zitconcert in Zierikzee. Staconcert in De Stenge.

25,00 22,50 www.thestones.co.uk Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.cameretten.nl 20

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com

CAMERETTEN FESTIVAL

THEATERCONCERT

Laat je verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers!


Vrijdag 1 februari 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zondag 3 februari 2019 | 15:00 uur De Weverij, Zierikzee

MARCEL DE GROOT

BRUCE SPRINGSTEEN Tim Akkerman sings The Boss

THEATERCONCERT

MUZIEKTHEATER

Door - Wie ‘A’ zegt is vertrokken

Tim Akkerman keert terug met een ode aan zijn muzikale held Bruce Springsteen: Tim Akkerman sings The Boss. Springsteen is al sinds Tim’s jonge jaren een inspiratie. De songs The River en Badlands staan aan de basis van zijn muzikale ontwikkeling: “De combinatie van zijn verhaal als artiest die zijn hart volgt en zijn positieve energie bij elk liveoptreden maken hem voor mij een uniek persoon” aldus Tim. Altijd al heeft Tim de songs van Springsteen live willen performen. Nu is het moment aangebroken om samen met zijn band een set te brengen die in het teken staat van The Boss.

Velen zien in zijn stem en muziek een treffende gelijkenis met zijn vader Boudewijn de Groot. Marcel is een bijzonder innemende persoonlijkheid en dóór en dóór muzikant. Zijn programma #Held werd zowel door pers als publiek bijzonder lovend ontvangen en met zijn lied Woordenman sleepte hij een terechte nominatie voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. #Held zorgde eerder voor een uitverkochte Weverij met enthousiast publiek. Nu komt hij dus terug met zijn nieuwe voorstelling ‘Door’.

17,50 16,00 www.timakkerman.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

18,50 16,00 www.marceldegroot.info 21

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 7 februari 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zondag 10 februari 2019 | 15:00 uur De Verwachting, Ritthem

LENNY KUHR

JAVIER GUZMAN Guzmán (try-out)

Gekust door de eeuwigheid

CABARET

THEATERCONCERT Lenny Kuhr staat nog steeds aan de top als zangeres én liedjesvertolkster. Deze voorstelling steunt op twee pilaren. De ene is het diepe heimwee dat zij als kind voelde en dat de grondtoon is van ieder mens. De tweede pilaar is: waar trekt dat heimwee ons naar toe? Een spannende ontroerende en vitale voorstelling die menig hart zal raken, zowel om de inhoud en de zeer persoonlijke verbindende teksten als door de muziek die zich zeer transparant, vurig en verfijnd laat horen. Vóór het concert kunt u meedoen aan de traditionele winterwandeling langs alle historische plekken en natuurmonumenten die Ritthem rijk is. Onder de bezielende leiding van ‘weerman’ Jos Broeke en biologisch boer Leo de Visser, en natuurlijk mét erwtensoep! U kunt deze voorstelling ook boeken in combinatie met de Winterwandeling, aanvang 12:00 uur (€ 19,50).

Na Ga-Bie-Jer komt Javier met Guzmán. Het is het tweede programma in een trilogie, die afgesloten zal worden met Francisco. In Guzmán kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar vanavond wel. Dat staat nu al vast. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn 17de op de planken staat. Ben erbij!

17,50 15,00 www.javierguzman.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

17,50 15,00 www.lennykuhr.com 22

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 14 februari 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Vrijdag 15 februari 2019 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand

NABIL**

RENATE REIJNDERS** Het Liefdescollege

CABARET

ENTERTAINMENT

Monopoly

Voorstelling in het kader van Valentijnsdag: Je wist niet dat er nog zoveel te leren viel. En te lachen. Over de liefde. Terug de schoolbanken in, maar dan wel met rooie koontjes.Van het lachen vooral. Want professor in de liefde Renate Reijnders happens to be een rasechte comédienne, bovenmeester in de zelfspot. Ze won dan ook het Leids Cabaretfestival een paar jaar geleden. Tijdens dit college regent het veelal hilarische facts en bruikbare tricks bij alle liefdesperikelen van voor tot achter. En het mooiste is, het is niet interactief dus je kunt thuis gewoon oefenen. Heeft u niets met Valentijnsdag maar wel met een lekker ‘comedy’ avondje uit? Dan raden we u zeker aan óók te komen. Natuurlijk maken we het na afloop voor iedereen weer extra gezellig!

Nabil is in zijn genre absoluut een fenomeen. Een ras-entertainer met een innemende persoonlijkheid, comedian, muzikant, zanger én hij behoort bijvoorbeeld alleen al bij het beatboxen tot de wereldtop. Die veelzijdigheid maakt een avondje Nabil tot een onvergetelijke. Bent u in voor een avondje cabaret 4.0? Voor een nieuwe ontdekking? Voor gewoon een avondje lekker uit? In zijn nieuwe en tevens tweede programma ‘Monopoly’ laat Nabil nog meer van zijn uiterst plezierige veelzijdigheid zien. Een programma vol muziek, grappen, absurdistische complottheorieën en typetjes.

15,00 13,50 **AVONTURENSERIE www.hetliefdescollege.nl en www.renatereijnders.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.nabilayad.com 23

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Vrijdag 22 februari 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

JOEL BORELLI The Weddingcrasher (reprise)

JANNEKE DE BIJL**

Joel was een van de bekendste gezichten en smaakmaker van de landelijk bekende pianobar Crazy Piano’s, dé muzikale hit die langs de Nederlandse schouwburgen en podia toerden. Er zijn veel artiesten die bestaande nummers mooi kunnen brengen, er is niemand die er zo’n sfeervolle chaos van kan maken als Joel. Met zijn gevatte humor, prachtige anekdotes, magistrale spel, performance, zang en medemuzikanten maakt hij een muzikaal feest waar u niet snel over uitgesproken raakt. Eén ding is zeker, een optreden van Joel bijwonen betekent voor altijd fan!

Afgelopen seizoen ontdekte het publiek tijdens de finalistentournee Cameretten Festival in een uitverkochte Weverij en Verwachting twee grote talenten: Janneke de Bijl en Adries Tunru (zie 15 maart 2019).Vanavond kunt u dus van de nieuwe try-out van Janneke genieten. Met haar droge humor in het algemeen en komisch-hilarische observaties in het bijzonder kan Janneke wat ons betreft in het rijtje Brigitte Kaandorp en Paulien Cornelisse geschaard worden. Janneke won de jury-en publieksprijs van Cameretten 2017. De festivaljury prijst Janneke om haar ‘frisse toon’ en het materiaal dat van hoog niveau is.

Zonder zin kan het ook (try-out)

CABARET

MUZIKAAL ENTERTAINMENT

Zaterdag 16 februari 2019 | 20:15 uur Dorpshuis Renesse

17,50 15,00 www.joelborelli.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.jannekedebijl.nl 24

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zondag 24 februari 2019 | 15:00 uur Kerkje Ritthem

Zaterdag 23 februari 2019 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand

CUGNON ENSEMBLE**

THE BOB DYLAN BAND DYLAN Revisited

Klassiek concert

THEATERCONCERT

SERIECONCERTEN Chris Duindam is docent aan het Utrechts Conservatorium én oprichter van Cugnon. Deze stichting heeft als doel om jong muzikaal talent een podium te geven te midden van professionele musici. Het afgelopen jaar genoot het publiek in het Kerkje Ritthem van de concerten van hoog niveau. Ook het komende seizoen kunt u genieten van in totaal 4 concerten mét thema en mét inhoudelijke uitleg voorzien van anekdotes door Chris. De thema’s worden in de loop van dit jaar bekend gemaakt.

“A totally live concert experience with great musicians exploring great material!” En vooral met de focus op 50 jaar song-writing. De Engelse band bestaat uit vier topmusici die met grote liefde en passie Bob Dylan’s muziek uitvoeren. Elk concert hebben ze samen veel plezier om de beroemde songs uit te voeren. De show bestaat uit akoestische songs zowel solo als door de volledige band met originele arrangementen van Dylan’s fantastische nummers. Dit is een zitconcert.

25,00 22,50 www.bobdylanband.com Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.cugnonproject.com 25

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 28 februari 2019 | 20:15 uur De Weverij, Zierikzee

Woensdag 27 februari 2019 | 20:15 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee

Vrijdag 1 maart 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

THE SIMON AND GARFUNKEL STORY* Van The Sound of Silence tot Central Park

VINCENT BIJLO**

CABARET

THEATERCONCERT

Ik hoor alles

De afgelopen seizoenen heeft u bij Theaters aan Zee een aantal verschillende top-tributes van Simon & Garfunkel kunnen bijwonen door gerenommeerde muzikanten. Het is bij deze grootheden altijd het plezierige zelfde, namelijk dat de liedjes nooit, maar dan ook echt nooit gaan vervelen. Deze keer komt een internationale act van West-End Londen naar Zierikzee. Een trip langs alle songs en verhalen die hen vormden, de dramatische breuk en hun afzonderlijke solocarrières. Het eindigt met een prachtig eerbetoon aan het legendarische Central Park reünieconcert uit 1981. Natuurlijk komen alle hits langs: ‘Mrs. Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘The Sound Of Silence’ en nog veel meer!

Zijn opmerkzaamheid is groot, bijzonder groot. Net zoals zijn relativeringsvermogen en humor trouwens. Laten we eerlijk zijn, wat is er toch veel geschreeuw en herrie om ons heen. En wat dacht je van alle mensen, die verongelijkt hun gelijk uitschreeuwen. Bijlo hoort het allemaal. Hij luistert scherp, dat geeft hem een unieke kijk op de wereld. Die kijk hoort u in ‘Ik Hoor Alles’.Vincent Bijloo is een unieke theaterpersoonlijkheid in cabaretland. Hij hoeft het zeker niet van grofheden te hebben om zijn publiek te boeien en te laten lachen.

25,00 25,00 *EENHEIDSPRIJS www.thesimonandgarfunkelstory.com Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.vincentbijlo.com 26

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zondag 3 maart 2019 | 15:00 uur De Verwachting, Ritthem

Zaterdag 2 maart 2019 | 20:15 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee

GELUKZOEKERS*

Barbara Kouwijzer - W!llem Producties

TONEEL

CABARETESK MUZIEKTHEATER

DE BENDE VAN BEUVING & POPKOOR ‘POPWAVE’ Skoren!

Heeft u wel eens een toneelstuk bijgewoond in een echt intieme setting? Deze bijzondere belevenis kunt u vanmiddag ervaren in huiskamertheater De Verwachting. U zit er bij wijze van spreken bovenop en verdwijnt daardoor gemakkelijk in het bijzondere verhaal en beleeft daardoor een intens theatermiddagje uit! Een verhaal over oordeel en rekeningen die vereffend worden. Over liefde en levenslust. Over een vlucht naar voren. Over een zoektocht naar vrijheid en geluk. Een nieuw begin. Op de kade, Kop van Zuid, mei 1950. In 1950 en de daaropvolgende jaren gaven 410.000 Nederlanders gehoor aan de oproep van de regering (in de Troonrede, uitgesproken door Koningin Juliana) om te emigreren. Zo ook de personages Lena en Martha in deze voorstelling, op het punt van vertrek naar New York met de Holland Amerika Line. Ieder met hun eigen verleden en reden om te vertrekken uit Nederland.

Je gunt iedereen eigenlijk een avondje Beuving. Relativeren van alle gekte in de wereld is zijn visitekaartje. En daarbij, wat is eigenlijk gek? Het levert in ieder geval de ene lachsalvo na de andere op. Natuurlijk combineert Ernest ook dit keer zijn hersenkronkels, typetjes, zijn zangstem en eigen liedjes met een hartstikke leuk koor, namelijk Popwave! In zijn nieuwe programma ‘Skoren!’ gaat het om de scorende winnaar te zijn, ook als de werkelijkheid niet meewerkt. Brengt een hoefijzer ook geluk als je er één op je hoofd krijgt? Jazeker! Dan heb je geluk dat het paard er niet meer aan vast zat. Met dit soort bevrijdende redenaties verlaat iedereen na afloop de zaal als een succesvolle levenskunstenaar. Alleen de carrièrecoaches moeten oppassen. Want als zij zo goed zijn in hun vak, waarom zijn ze zelf dan niet verder gekomen?

17,50 15,00 www.ernestbeuving.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

12,50 12,50 www.willemproducties.nl 27

*EENHEIDSPRIJS

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Vrijdag 15 maart 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zaterdag 9 maart 2019 | 20:15 uur Dorpshuis Renesse

ANDRIES TUNRU

‘Vlees, vis, wal en schip’ en ‘Beperkt houdbaar’

DUBBELCABARET

MUZIKAAL ENTERTAINMENT

DE RÈGÂHS De Bètels & de Stenuh!

Afgelopen seizoen ontdekte het publiek tijdens de finalistentournee Cameretten Festival in een uitverkochte Verwachting twee grote talenten: Adries Tunru en Janneke de Bijl (zie 22 februari 2019).Vanavond kunt u dus vóór de pauze genieten van Andries Tunru solo. Hij won vele prijzen bij de diverse landelijke cabaretfestivals waaronder publieksprijs (Groningen en Amsterdam), juryprijs (Amsterdam) en persoonlijkheidsprijs (Rotterdam). Na de pauze komt hij terug samen met Stefan Hendrikx met een unieke improvisatievoorstelling genaamd ‘Beperkt Houdbaar’. Twee voorstellingen voor de prijs van één!

Het kon niet uitblijven. Na het verschijnen van de Règâhschèf ‘bes-tof de Beatles’, werd er regelmatig door iemand uit het publiek gevraagd wanneer ‘Bes-tof de Stones’ zou verschijnen. Deze vraag ging soms gepaard met een ondeugende grijns, maar ook wel met een blik van, ‘waag het eens wat onaardigs over de Stones te zeggen!’ Blijkbaar leeft de aloude tegenstelling nog steeds. Je bent óf voor de Beatles óf voor de Stones! Dat moet je natuurlijk nooit tegen de Règâhs zeggen. Die laten zich echt niet in een hokje douwen! De cd ‘bes-tof de Stones’ komt er aan!

17,50 15,00 www.deregahs.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

16,50 15,00 www.andriestunru.nl 28

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zaterdag 16 maart 2019 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand Zondag 17 maart 2019 | 15:00 uur De Weverij, Zierikzee

Woensdag 20 maart 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

JEROEN VAN VEEN** The Music of Einaudi

O’DREAMS Broken

KLASSIEK CONCERT

MUZIEKTHEATER

Ligconcert (u mag zelf een ligmatje meenemen). Jeroen van Veen speelt een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied. Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi zijn bekendste werken geschreven voor één piano. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen.

O’DREAMS gaat op reis door Ierland, waar hun gezamenlijke vriendschap ooit begon. Een bewogen reis van drie muziekvrienden. Een ware trilogie met parels van Ierse songs als hun enige kompas. Dwars over de breuklijnen van zowel hun vriendschap als het land dat hen zo lief is om oude breuken te helen en nieuwe crashes te voorkomen.

15,00 13,50 **AVONTURENSERIE www.jeroenvanveen.com en www.ligconcert.nl

17,50 15,00 www.odreams.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

29

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Vrijdag 22 maart 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zondag 24 maart 2019 | 20:15 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee

ROOS BLUFPAND

JOHN DENVER ‘THE TRIBUTE’*

Theaterconcert

John Adams and Band

THEATERCONCERT

THEATERCONCERT Celebrating life and music of John Denver; Eénmalige tour in Nederland. John Adams en zijn Amerikaanse band brengen een tribute show waarin hij het publiek meeneemt door het leven van John Denver (1943-1997) en diens muzikale carrière. In 1974-1975 was John Denver de bestverkopende artiest ter wereld, een hitmachine met meer dan 100 miljoen verkochte albums. Nummers als Take me home country roads, Leaving on a Jetplane, Annie’s Song, Calypso, Rocky Mountain High, Perhaps Love en Sunshine on my Shoulders zijn bekend bij miljoenen mensen over de hele wereld.

Roos Blufpand is jong en een tikkeltje verwilderd. Haar liedjes zijn goudeerlijk, kwetsbaar en zeer aanstekelijk. Ze noemen haar een zachte variant van Wende Snijders, maar Roos heeft inmiddels ruim naam voor zichzelf gemaakt. Na het zien van deze show zal het moeilijk zijn om Roos niet ook een beetje in uw hart te sluiten.

17,50 15,00 www.roosblufpand.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

25,00 25,00 www.johnadamsband.com 30

*EENHEIDSPRIJS

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Vrijdag 29 maart 2019 | 20:15 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee

Zondag 31 maart 2019 | 15:00 uur De Verwachting, Ritthem

LAKSHMI

MARJOLEIN MEIJERS

LAKSHMI is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteert ze nu met een ongekende hoeveelheid voorstellingen in het theater. “Ik ben ervan overtuigd dat als LAKSHMI in het theater staat, je er helemaal ingezogen wordt door haar muziek, performance en stem” - Eric Corton

Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. Met bandjes, De Berini’s, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers. ‘MUZIEK!’ is een persoonlijke muzikale reis door het leven van Marjolein Meijers met haar vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers. Ga mee met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika. ‘MUZIEK!’ staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen. Een smaakvol vervolg op ‘Van Berini tot Solex!’

Adem

MUZIEK!

THEATERCONCERT

MUZIEKTHEATER

19,50 17,50 www.lakshmimusic.com Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.marjoleinmeijers.nl 31

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 4 april 2019 | 20:15 uur De Weverij, Zierikzee Vrijdag 5 april 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zaterdag 6 april 2019 | 20:15 uur Dorpshuis Renesse

JORIS LINSSEN & CARAMBA

MARIAN MUDDER**

Serenade

CABARET

Sofasessies

15,00 13,50 www.marianmudder.nl

THEATERCONCERT

Stand-up therapy ‘Sofasessies’ is een komische, openhartige en pittige voorstelling voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, het had willen hebben, of het had kunnen gebruiken. Jarenlang is Marian op zoek geweest naar de juiste therapie tegen haar stress gerelateerde klachten en depressies: reguliere en alternatieve therapieën, van nlp tot rebirthing, talloze workshops en zelfhulpboeken. Ze kreeg de meest uiteenlopende en bizarre diagnoses. In deze voorstelling fileert zij deze therapieën op scherpe en geestige wijze en vertelt ze wat haar uiteindelijk wél geholpen heeft. Marian Mudder is actrice (o.a. ‘Baantjer’) en schrijfster (o.a. ‘Geluksblind’, ‘Volgende keer bij ons’, ‘Opium’). In het voorjaar van 2017 verscheen ‘Sofasessies’, een kruising tussen een memoir en een zelfhulpboek waarin zij schrijft over haar zoektocht in therapieland.

In deze meeslepende show vol aanstekelijke liedjes en ontroerende verhalen doet meesterverteller Joris Linssen verslag van de liefdesserenades die Caramba bracht in heel Nederland en vertellen de Caramba’s het muzikale verhaal van hun Allerzielen-toer door Nederland op de Dag van de Doden, 2 november. Caramba is wederom uitgebreid met zangeres/ percussioniste Djem van Dijk, die ondermeer een prachtig duet zingt met Joris: ‘Verlangen’ van Bram Vermeulen.

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

19,00 17,00 www.jorislinssen.nl 32

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 11 april 2019 | 20:15 uur De Weverij, Zierikzee

Zondag 7 april 2019 | 15:00 uur Kerkje Ritthem

Vrijdag 12 april 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

CUGNON ENSEMBLE** Klassiek concert

MARTIJN KARDOL** Welkom (try-out)

SERIECONCERTEN

CABARET Martijn is een buitengewoon innemende theaterpersoonlijkheid en een gemakkelijk en beeldend verteller. Omdat hij als comedian ook nog eens flink kan improviseren en inspelen op de zaal zijn z’n voorstellingen eigenlijk altijd uniek. Dat hij ook nog eens een voortreffelijke zangstem heeft en zichzelf goed kan begeleiden op de piano, maakt zijn programma alleen nog maar afwisselender en boeiender. Niet voor niets dé winnaar van bijna alle grote en bekende cabaretfestivals die Nederland rijk is.Vanavond bent u getuige van de try-out van zijn nieuwe programma ‘Welkom’. U bent in ieder geval van harte welkom dit grote talent (opnieuw) aan het werk te zien.

Chris Duindam is docent aan het Utrechts Conservatorium én oprichter van Cugnon. Deze stichting heeft als doel om jong muzikaal talent een podium te geven te midden van professionele musici. Het afgelopen jaar genoot het publiek in het Kerkje Ritthem van de concerten van hoog niveau. Ook het komende seizoen kunt u genieten van in totaal 4 concerten mét thema en mét inhoudelijke uitleg voorzien van anekdotes door Chris. De thema’s worden in de loop van dit jaar bekend gemaakt.

15,00 13,50 www.cugnonproject.com

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

15,00 13,50 www.martijnkardol.nl 33

**AVONTURENSERIE

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zaterdag 13 april 2019 | 20:15 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee Zondag 14 april 2019 | 15:00 uur De Verwachting, Ritthem

Donderdag 18 april 2019 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand

THE MUSIC OF QUEEN Joseph Clark

THE JUNCTION

Every Breath You Take

THEATERCONCERT

THEATERCONCERT Een ode aan de legendarische rockband door Joseph Clark. In navolging op het succes van Joseph Clark in ‘The Queen Experience – Gelredome’ volgen dit seizoen eindelijk weer enkele eersteklas concerten van hem in Nederland met de grandioze muziek van Queen. Tien jaar geleden startte Clark met toeren door heel de wereld met het repertoire van Queen en nam hij zelfs enkele albums op met stukken van de legendarische rockformatie. Joseph, die wat betreft zang een verbluffende gelijkenis vertoont met Freddie Mercury, weet met zijn band de sfeer op te roepen van de Queen-concerten van weleer met Brian May, John Deacon en Roger Taylor. The Times noemde zijn prestaties op het podium “fenomenaal”. Dit is een staconcert.

In hun nieuwe theaterprogramma Every Breath You Take neemt The Junction u mee door het tijdloze repertoire van Sting. Weinig muzikanten hebben zo’n breed muzikaal spoor getrokken, van rock tot havenmusical, opzwepende jazz tot middeleeuwse minstreelliederen. Rappers en symfonieorkesten hebben zijn nummers bewerkt. Vanavond zorgt The Junction voor de verbinding met hun unieke uitvoering door loepzuivere stemmen. With every breath they take…

17,50 15,00 www.thejunctionofficial.com Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

25,00 22,50 www.josephclark.co.za 34

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Donderdag 2 mei 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Donderdag 16 mei 2019 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand

BEGIJN LEBLEU**

JAVIER GUZMAN

Begijn is al meer dan tien jaar een graag geziene gast op de Nederlandse podia om zijn eigenzinnige stijl. “… een waarachtig brok standup met een ferme knipoog naar het Nederlandse cabaret” schreef een Vlaams dagblad. Begijn is een veelzijdig man: comedian, tv-maker, foute vriend en voor altijd verbonden aan de hilarische auditie voor ‘So you think you can dance’. Zijn grote liefdes wielrennen en vogelspotten zijn de leidraad voor theatershows en podcasts geweest, maar nu is het weer tijd voor een comedy-solo op de Nederlandse en Vlaamse theaterpodia. Een unieke gelegenheid om deze sympathieke Vlaming en zijn wereld vol prikkels, emoties en chaos weer eens te ervaren.

Na Ga-Bie-Jer komt Javier met Guzmán. Het is het tweede programma in een trilogie, die afgesloten zal worden met Francisco. In Guzmán kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar vanavond wel. Dat staat nu al vast. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn 17de op de planken staat. Ben erbij!

Toch bedankt (try-out)

CABARET

CABARET

Guzmán

15,00 13,50 www.begijnlebleu.be

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

17,50 15,00 www.javierguzman.nl 35

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Zaterdag 18 mei 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zondag 19 mei 2019 | 15:00 uur Nieuwe Kerk, Zierikzee

ENGE BUREN

JEROEN VAN VEEN

‘Vreemde Vogels’ is hun zevende show vol muziek, humor en cabaret. Een zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz maar ook in het dagelijks leven! We zweven via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren. In vogelvlucht langs rare snoeshanen en exotische paradijsvogels op zoek naar de vreemde eend in de bijt. Een merkwaardige mix tussen muzikale buitenbeentjes en theatrale hoogstandjes, aangevuld met dwaze dansjes en maffe acts. Laat je meevoeren op deze bijzondere thermiek! Wees welkom in de wonderlijke wereld van ‘Vreemde Vogels’.

Het bekendste modern-klassieke werk voor toetsinstrumenten uitgevoerd op slechts één vleugel door Jeroen van Veen. Deze muziek kan levens veranderen, zoals te zien is in de film Over Canto. Jeroen van Veen heeft dit werk al vele malen op cd gezet, maar dit werk komt pas echt tot zijn recht als u live meemaakt hoe deze meesterpianist de Canto tot leven brengt. Jeroen van Veen is beroemd om zijn toucher en groot pleitbezorger van de muziek van Simeon ten Holt. Als goede vriend kwam hij jarenlang onafgebroken bij de componist op bezoek. De componist roemde dan ook zijn interpretatie en gaf meerdere malen aan dat zijn versies, al dan niet samen met Sandra van Veen, de beste uitvoeringen waren. Eén pianist, één vleugel en een altijd weer variërende Canto Ostinato met in het midden Van Veen’s eigen compositie Incanto 6. Een concert voor jong en oud; zittend of liggend te ervaren.

Canto Ostinato

KLASSIEK CONCERT

KOMISCH MUZIEKTHEATER

Vreemde Vogels (reprise)

18,50 16,50 www.engeburen.nl Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

17,50 16,00 jeroenvanveen.com en canto-ostinato.com 36

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Vrijdag 24 mei 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

Zaterdag 25 mei 2019 | 20:15 uur De Stenge, Heinkenszand

THOMAS SMITH**

GUIDO WEIJERS

Thomas stal de harten (en lach) van iedereen die hem het afgelopen seizoen bij Theaters aan Zee heeft gezien. Zijn eerdere shows werden allemaal met vier- en zelfs vijfsterren recensies beoordeeld in de Vlaamse kranten. En niet verwonderlijk: het improvisatievermogen van Thomas kent geen grenzen. Zowel comedians als critici zijn het erover eens: Thomas kent zijn gelijke niet in het Nederlandse én Vlaamse circuit. De jaren van verstand: hoe bereik je die, en heb je daar je verstand wel voor nodig? Net als artikelen in een roddelblad flitsen onze gedachten aan hoge snelheid voorbij, maar welke zou je niet lezen en welke lees je juist wel? Zullen we ooit met zijn allen de jaren van verstand kunnen bereiken of zullen onze hersenen, soms vriend, soms vijand, soms een totale onbekende, ons altijd in de weg staan? ‘De Jaren Van Verstand’, zonder twijfel zijn meest recente show tot nu toe!

De wetenschappelijke kant van geluk. Iedereen die wat filosofische quotes op facebook kwakt, noemt zich tegenwoordig personal coach. Mensen vluchten wanhopig in mindfulness, yoga en meditatie. We worden doodgegooid met zelfhulpboeken over ‘geluk’, ‘wetten voor succes’ en ‘hoe het optimale uit je leven te halen’. Maar hoe zit het nu echt? Guido Weijers kan het u vertellen.

De jaren van verstand

CABARET

Masterclass Geluk

THEATERCOLLEGE

15,00 13,50 www.thomassmith.be

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

25,00 22,50 www.guidoweijers.nl 37

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Het ‘huiskamertheater’ van Ritthem, status aparte

Vrijdag 7 juni 2019 | 20:15 uur De Verwachting, Ritthem

PIETER VERELST**

Dorpshuis Ritthem, ofwel Klein Theater ‘De Verwachting’, neemt binnen onze bedrijfsactiviteiten een ‘status aparte’ in als huiskamertheater. Het is namelijk niet alleen een theater, maar het is ook de huiskamer van Peter & Esther de Neef. Sinds oktober 2016 wordt in De Verwachting met groot succes een theaterprogramma gebracht. Voorstellingen in De Verwachting zijn altijd een feestje, met na afloop bitterballen en een gezellige nazit.

Nieuwe Voorstelling (try-out)

NB: Vanwege het kleinschalige karakter van dit theater, is het aan te raden niet te lang te wachten met het reserveren van kaartjes in Ritthem, want de capaciteit is beperkt!

CABARET

Theater De Verwachting leent zich bij uitstek voor de kleinere producties en de nieuwe ‘pareltjes’ in theaterland. Hieronder vindt u enkele sfeerfoto’s van het huiskamertheater.

De Vlaamse theatermaker/cabaretier Pieter Verelst mag gerust een theaterfenomeen worden genoemd. Zijn manier van spelen is een kruising van toneel-comedy, beeldend theater, Hans Teeuwen, bizarre verhaallijnen met evenzovele bizar komische wendingen. Dus wanneer u bijvoorbeeld maar één voorstelling per jaar wilt bijwonen maar wel alle theatergenres wilt zien…. Dan raden wij u aan te komen. Ook trouwens voor het publiek dat hem al kent en (wat) vaker naar het theater gaat.Vanavond kunt u getuige zijn van zijn nieuwste voorstelling. Dit wordt gegarandeerd na de lachstuipen weer lang napraten (met bitterballen) in De Verwachting.

15,00 13,50 www.pieterverelst.be

**AVONTURENSERIE

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

38

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Bestelformulier (zie pagina 39, 40 en 41) Aanhef*

:

Voorletters

:

Voornaam

:

Achternaam

:

Adres

:

Postcode

:

Woonplaats

:

Telefoon

:

Mobiel

:

E-mail

:

De heer / Mevrouw

(* doorhalen wat niet van toepassing is)

aanvinken a.u.b. indien van toepassing 0 Ik word vriend van Theaters aan Zee (2 personen €25,00) 0 Ik word vriend van Theaters aan Zee (1 persoon €12,50) 0 E-tickets per post ontvangen (€2,50 per bestelling) De bestelformulieren stuurt u naar: Theaters aan Zee | Reservering Theaterkaarten Dorpsstraat 22, 4389 TP RITTHEM Wij berekenen €2,50 administratiekosten per bestelling (per ingevuld formulier). Draagt u Theaters aan Zee een warm hart toe en wilt u een bedrag doneren? Hiervoor zijn wij u enorm dankbaar! U kunt doneren via de doneer-button bij uw bestelling. Dit bedrag betaalt u tezamen met uw bestelling van theatertickets. U kunt uiteraard ook uw donatie doen door een bedrag over te maken op onze bankrekening: NL20RABO0313484295 t.n.v. Theaters aan Zee o.v.v. donatie. Recentelijk hebben wij van alle ontvangen donaties een mobiele lichtset kunnen aanschaffen die wij kunnen gebruiken op locaties waar deze faciliteiten niet voorhanden zijn (o.a. Kerk van Ritthem). Zie hiernaast een foto van de prachtige en sfeervolle belichting tijdens het concert van het Kiev Koor in december 2017. Daarnaast gebruiken wij uw donaties om extra voorstellingen en Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

concerten in te kopen om het programma nog diverser en aantrekkelijker te maken. Stichting Theaters aan Zee heeft een ANBI-status en dit kan u een fiscaal voordeel opleveren.

39

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Programma 2018-2019

Dag

donderdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zaterdag donderdag vrijdag zaterdag zondag donderdag vrijdag zondag donderdag zaterdag donderdag zaterdag zondag donderdag vrijdag zondag donderdag zaterdag zondag donderdag vrijdag zaterdag zondag zaterdag zondag vrijdag donderdag vrijdag zaterdag zondag zaterdag zondag woensdag donderdag vrijdag zaterdag vrijdag zondag donderdag zondag

Datum

27-09-2018 03-10-2018 04-10-2018 05-10-2018 06-10-2018 13-10-2018 18-10-2018 19-10-2018 20-10-2018 21-10-2018 25-10-2018 26-10-2018 28-10-2018 01-11-2018 03-11-2018 08-11-2018 10-11-2018 18-11-2018 22-11-2018 23-11-2018 25-11-2018 29-11-2018 01-12-2018 02-12-2018 06-12-2018 07-12-2018 08-12-2018 09-12-2018 15-12-2018 16-12-2018 21-12-2018 10-01-2019 11-01-2019 12-01-2019 13-01-2019 19-01-2019 20-01-2019 23-01-2019 24-01-2019 25-01-2019 26-01-2019 01-02-2019 03-02-2019 07-02-2019 10-02-2019

Artiest

*Bij de voorstelling van uw keuze, streept u door welke niet van toepassing is (normaal/vriend/avontuur)

Arie & Silvester Marc de Hond** Marc de Hond** Bram Bakker Timon Krause Kirsten van Teijn** Marjolijn van Kooten** Marjolijn van Kooten** Javier Guzman The Everly Brothers Leonie Meijer & band Leonie Meijer & band Cugnon Ensemble** ABBA Gold Clifton Braam** Thijs van de Meeberg** Arie & Silvester Sjaak Bral Liliane de Graaf & Onno Innemee** Anne & Lisa** The Fureys Mannen van Taal** Sinterklaasvoorstelling Ho(o)i* A Tribute to Cliff & The Shadows* Patrick Nederkoorn** Jörgen Raymann The Everly Brothers Cugnon Ensemble** Trijntje Oosterhuis* Windbroke** Fuad Hassen** The Cavern Beatles The Cavern Beatles Kees Hulst & Esther Scheldwacht Kees Hulst & Esther Scheldwacht Chansons van schoonheid en troost** The Story of Billy Joel** The Stones The Stones Cameretten Finalistentournee 2018** Cameretten Finalistentournee 2018** Bruce Springsteen Marcel de Groot Javier Guzman Lenny Kuhr

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

40

Locatie

De Verwachting De Verwachting De Weverij Nieuwe Kerk Dorpshuis Renesse De Verwachting De Stenge De Verwachting Dorpshuis Renesse De Verwachting De Weverij De Verwachting Kerk Ritthem Nieuwe Kerk De Verwachting De Verwachting Dorpshuis Renesse De Verwachting De Weverij De Verwachting De Stenge De Verwachting De Verwachting Nieuwe Kerk De Verwachting Dorpshuis Renesse De Stenge Kerk Ritthem St. Jacobskerk De Verwachting De Verwachting Nieuwe Kerk De Stenge De Verwachting De Weverij De Verwachting De Verwachting Nieuwe Kerk De Stenge De Verwachting Dorpshuis Renesse De Verwachting De Weverij De Verwachting De Verwachting

Normaal Vriend Avontuur Aantal*

€ € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € €

17,50 15,00 15,00 19,50 17,50 15,00 15,00 15,00 17,50 19,00 17,50 17,50 15,00 25,00 15,00 15,00 17,50 17,50 15,00 15,00 22,50 15,00 10,00 25,00 15,00 19,50 22,50 15,00 30,00 15,00 15,00 25,00 25,00 17,50 17,50 15,00 15,00 25,00 25,00 15,00 15,00 17,50 18,50 17,50 17,50

€ € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € €

16,00 13,50 13,50 17,50 15,00 13,50 13,50 13,50 15,00 17,50 16,00 16,00 13,50 22,50 13,50 13,50 16,00 16,00 13,50 13,50 20,00 13,50 10,00 25,00 13,50 18,00 20,00 13,50 30,00 13,50 13,50 22,50 22,50 16,00 16,00 13,50 13,50 22,50 22,50 13,50 13,50 16,00 16,00 15,00 15,00

€ 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50

€ 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50

€ 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Programma 2018-2019

Dag

zondag donderdag vrijdag zaterdag vrijdag zaterdag zondag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag zaterdag vrijdag zaterdag zondag woensdag vrijdag zondag vrijdag zondag donderdag vrijdag zaterdag zondag donderdag vrijdag zaterdag zondag donderdag vrijdag donderdag zaterdag zondag vrijdag zaterdag vrijdag

Datum

10-02-2019 14-02-2019 15-02-2019 16-02-2019 22-02-2019 23-02-2019 24-02-2019 27-02-2019 28-02-2019 01-03-2019 02-03-2019 03-03-2019 09-03-2019 15-03-2019 16-03-2019 17-03-2019 20-03-2019 22-03-2019 24-03-2019 29-03-2019 31-03-2019 04-04-2019 05-04-2019 06-04-2019 07-04-2019 11-04-2019 12-04-2019 13-04-2019 14-04-2019 18-04-2019 03-05-2019 16-05-2019 18-05-2019 19-05-2019 24-05-2019 25-05-2019 07-06-2019

Artiest

*Bij de voorstelling van uw keuze, streept u door welke niet van toepassing is (normaal/vriend/avontuur)

Lenny Kuhr i.c.m. de Winterwandeling Renate Reijnders** Nabil** Joel Borelli Janneke de Bijl** The Bob Dylan Band Cugnon Ensemble** The Simon & Garfunkel Story* Vincent Bijlo** Vincent Bijlo** Ernest Beuving & Popwave Gelukzoekers* De Règâhs Andries Tunru O’Dreams O’Dreams Jeroen van Veen** Roos Blufpand John Denver ‘The Tribute’* Lakshmi Marjolein Meijers Marian Mudder** Marian Mudder** Joris Linssen & Caramba Cugnon Ensemble** Martijn Kardol** Martijn Kardol** The Junction The Junction The Music of QUEEN Begijn LeBleu** Javier Guzman Enge Buren Jeroen van Veen Thomas Smith** Guido Weijers Pieter Verelst**

Locatie

De Verwachting De Verwachting De Stenge Dorpshuis Renesse De Verwachting De Stenge Kerk Ritthem Nieuwe Kerk De Weverij De Verwachting Nieuwe Kerk De Verwachting Dorpshuis Renesse De Verwachting De Stenge De Weverij De Verwachting De Verwachting Nieuwe Kerk Nieuwe Kerk De Verwachting De Weverij De Verwachting Dorpshuis Renesse Kerk Ritthem De Weverij De Verwachting Nieuwe Kerk De Verwachting De Stenge De Verwachting De Stenge De Verwachting Nieuwe Kerk De Verwachting De Stenge De Verwachting

Normaal Vriend Avontuur Aantal*

€ 19,50 € 15,00 € 15,00 € 17,50 € 15,00 € 25,00 € 15,00 € 25,00 € 15,00 € 15,00 € 17,50 € 12,50 € 17,50 € 16,50 € 17,50 € 17,50 € 15,00 € 17,50 € 25,00 € 19,50 € 15,00 € 15,00 € 15,00 € 19,00 € 15,00 € 15,00 € 15,00 € 17,50 € 17,50 € 25,00 € 15,00 € 17,50 € 18,50 € 17,50 € 15,00 € 25,00 € 15,00

€ 17,50 € 13,50 € 13,50 € 15,00 € 13,50 € 22,50 € 13,50 € 25,00 € 13,50 € 13,50 € 15,00 € 12,50 € 15,00 € 15,00 € 15,00 € 15,00 € 13,50 € 15,00 € 25,00 € 17,50 € 13,50 € 13,50 € 13,50 € 17,00 € 13,50 € 13,50 € 13,50 € 15,00 € 15,00 € 22,50 € 13,50 € 15,00 € 16,50 € 16,00 € 13,50 € 22,50 € 13,50

€ 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50

€ 12,50

€ 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50

€ 12,50

€ 12,50 € 12,50

* Geen korting ** Avonturenserie Alle voorstellingen kunt u ook online reserveren en betalen via onze website theatersaanzee.com. Wanneer dat voor u niet mogelijk is, kunt u uw bestelling door middel van dit formulier aan ons doorgeven.

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

41

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Colofon

Extra Informatie

Deze theaterbrochure is een uitgave van: Stichting Theaters aan Zee & Stichting Ons Dorpleven Ritthem Dorpsstraat 22-24, 4389 TP Ritthem (0118) 46 19 05, (06) 83 70 72 80 www.theatersaanzee.com

Korting Wanneer u kaartjes met korting wilt boeken, kunt u ‘vriend’ worden van de stichting. Wanneer u deze ‘bestelling’ heeft gedaan en afgerekend (NB: er wordt géén fysieke pas toegestuurd), kunt u voorstellingen gaan bestellen. U ziet dan het vriendentarief en de avontuurprijs (incl. korting).

Subsidiënten Stichting Theaters aan Zee Voorstellingen op onze locaties worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Schouwen-Duiveland, Culturele Raad Borsele en Fonds Podiumkunsten.

Tarieven De volgende tarieven worden gehanteerd: • Normaal (voor alle klanten) • Vriend (voor vrienden) • Avontuurprijs (bijzonder tarief voor vrienden in de categorie Avonturenserie. Let op: Wanneer u als vriend bent ingelogd en u merkt dat kaarten voor dit tarief niet meer beschikbaar zijn, kiest u voor het tarief ‘vriend’.

Subsidiënten Stichting Ons Dorpsleven Ritthem Het programma in De Verwachting in Ritthem is mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Moerman Promotie Vlissingen en Rabobank. Beide stichtingen danken vrienden en subsidiënten voor hun bijdragen.

Vriend van Theaters aan Zee Wanneer u de activiteiten van Theaters aan Zee een warm hart toedraagt, kunt u (weer) vriend worden van de stichting. Buiten het feit dat u van alle acties en aanbiedingen als eerste op de hoogte wordt gehouden en kunt profiteren, heeft dit voor u bovendien de volgende voordelen:

Podiumcadeaukaart U kunt ook uw podiumcadeaukaart inwisselen bij Theaters aan Zee. Leuk als cadeau: geef eens een podiumcadeaukaart aan een jarige of jubilaris! podiumcadeaukaart.nl

Voor een bedrag van € 25,00 (voor 2 personen, seizoen 2018-2019): • • •

Op verzoek kunnen wij ook een speciale Theaters aan Zee cadeaubon maken.Voor elk bedrag naar keuze.

• •

Druk en Productie: Q-Promotions BV - www.q-promotions.nl Opmaak en Lay-out: Sander Bogers Oplage en verspreiding: 10.000 exemplaren.

Krijgt u onze theaterbrochure gratis thuisgestuurd (indien u dit wenst); Krijgt u minimaal 10% korting op vele voorstellingen uit het programma; Kunt u alle voorstellingen uit de Avonturenserie (met **) bezoeken voor slechts €12,50 p.p. Let op: Wanneer u als vriend bent ingelogd en u merkt dat kaarten voor dit tarief niet meer beschikbaar zijn, kiest u voor het tarief ‘vriend’. Heeft u voorrang met boeken op andere klanten van Theaters aan Zee. Eerste kop koffie of thee in De Verwachting in Ritthem gratis.

Foto’s: Saskia Kerkhoff, Jouk Oosterhof, Paulina Matusiak, Roger Cremer, Patricia Steur, Nick Helderman, Dik Nicolai, Mischa Muijlaert, Nick van Ormondt, Joris van Bennekom, Wim Lanser, Eva Broekema, Bastiaan Musscher, Mark Uyl. Wij hebben getracht alle belanghebbenden te achterhalen. NB: Het aangeleverd beeldmateriaal is bewerkt in deze brochure. Theaters aan Zee kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele (zet)fouten in deze brochure en voor aanvullingen en/of wijzigingen in het programma. Alle vermelde informatie is onder voorbehoud.

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

42

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Avonturenserie** Voorstellingen die het bijzonder waard zijn om te ontdekken! Deze voorstellingen worden aangeduid met twee sterretjes.

Na ontvangst van de betaling worden de e-tickets naar uw mailadres gestuurd. Wanneer u voor de eerste keer online kaarten bestelt via ons kaartverkoopsysteem, wordt u gevraagd een account aan te maken. U vult uw gegevens in en kiest zelf een wachtwoord. De volgende keer logt u eenvoudig in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Voorstellingen zonder korting* Voor een aantal voorstellingen wordt geen korting gegeven. Deze worden aangeduid met een sterretje.

Voorstellingen De avondvoorstellingen van Theaters aan Zee starten meestal om 20.15 uur. Middagconcerten starten in de regel om 15.00 uur en familievoorstellingen om 14.00 uur. Kom op tijd, want tijdens de voorstelling is het vaak niet mogelijk om de zaal te betreden en het werkt bovendien storend voor de artiest en het aanwezige publiek. Bij binnenkomst aan de zaal worden eerst uw e-tickets gescand. Ook kunt u tickets aan de zaal kopen, wanneer de voorstelling niet is uitverkocht. Komt u in dat geval op tijd.

Theaterdiner U kunt een theaterdiner bij uw voorstelling bestellen bij Café De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website. Nieuwsbrief Theaters aan Zee stuurt wekelijks een nieuwsbrief aan haar klantenbestand.Via onze website kunt u zich hiervoor inschrijven. Bestellen online Via onze website kunt u online tickets bestellen uit ons theaterprogramma. U kunt afrekenen via Ideal, PayPal en Podiumcadeaukaart. Er wordt € 1,00 transactiekosten per bestelling in rekening gebracht. Na het afronden van uw bestelling krijgt u de tickets per e-mail toegestuurd. Wanneer u niet beschikt over een printer dan kunt u tijdens het bestelproces aangeven dat u uw tickets per post toegestuurd wilt krijgen. De kosten hiervoor zijn € 2,50 en dit wordt toegevoegd aan uw totale bestelling. Let op: u ontvangt altijd ook de e-tickets per mail! U kunt de tickets ook op uw smartphone laten zien bij de kassa.

Foto’s en filmbeelden Het maken van foto’s of filmbeelden tijdens de voorstelling is verboden zonder vooraf gekregen toestemming van de organisatie. Wij verzoeken u op te letten of uw mobiele telefoon tijdens de voorstelling uit is of in vliegtuigmodus is. Rolstoelgebruikers en mindervaliden De locaties van Theaters aan Zee beschikken over een aantal plekken voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Online kunt u rolstoelplaatsen reserveren. Wanneer u per e-mail reserveert, verzoeken wij u dit aan te geven.

Bestelling per mail Lukt het u niet om online tickets te bestellen? Dan kunt u een e-mail met uw bestelling sturen naar info@theatersaanzee.com. Er wordt dan € 2,50 administratiekosten in rekening gebracht. U ontvangt dan per e-mail een factuur met uw bestelling en de details om het bedrag over te maken.

Theaters Aan Zee - Theaterprogramma 2018-2019

Voorwaarden De algemene bezoekersvoorwaarden zijn conform de voorwaarden van de VSCD en deze kunt u downloaden via onze website. www.theatersaanzee.com Vragen en opmerkingen U kunt contact met ons opnemen via e-mail info@theatersaanzee.com of (06) 83 70 72 80.

43

online reserveren: www.theatersaanzee.com


Theaterbrochure 2018-2019  

Theaterbrochure theaters aan zee seizoen 2018 2019. Programma van Theaters aan Zee 2018-2019. Theaters aan Zee programmeert op 6 locaties! N...

Theaterbrochure 2018-2019  

Theaterbrochure theaters aan zee seizoen 2018 2019. Programma van Theaters aan Zee 2018-2019. Theaters aan Zee programmeert op 6 locaties! N...

Advertisement