Page 1

Wat een feest op school!


Beste ouders en lieve duizendpootjes, In dit schoolkrantje wil ik mijn dankbaarheid en respect tonen voor iedereen die iets te maken heeft met onze school. Eerst en vooral wil ik het schoolbestuur danken voor de enorme inzet voor de gebouwendossiers. Op de terreinen zelf is er nog weinig te zien, maar achter de schermen werd er enorm veel gewerkt. Alles is klaar (dossiers, architect,vergunningen … nu nog wachten op het startschot !) Dank secretaresse Karin voor de vele werkuren. Dank kleuterjuffen en leerkrachten voor het geduld en begrip om uit al onze leerlingen het beste te halen. Hopelijk komen al hun talenten naar boven. Dank zorgcoördinatoren, juf Hilde en juf Sophie voor de goede opvolging van onze kinderen. Dank onderhoudspersoneel, refterpersoneel, buschauffeur,vrijwilligers … zonder jullie is onze school niet leefbaar. Dank ICT – coördinator Roland, die op 1 april op pensioen gaat. Het ga je goed !!! Dank oudercomité en leden van de schoolraad. Jullie enthousiasme en werklust kent geen grenzen. Jullie bezorgden niet alleen de ouders maar ook de kinderen (bv. Het carnavalsfeest met theatervoorstelling voor de kleuters en lekkere pannenkoeken voor het lager) enkele prettige en onvergetelijke uren. Jullie zijn ook bezorgd voor het welzijn van onze ouders en hun kinderen. Daarom organiseren jullie op dinsdag 17 april in de parochiezaal een infoavond over het veilig gebruik van het internet. (lieve ouders, noteer alvast dit in jullie agenda !!) Bedankt mijn kleine en grote duizendpootjes. Jullie zijn, elk op jullie ‘eigen’ manier, fantastisch.


Aan jullie allemaal wil ik deze tekst van Paul Van Vliet opdragen :

Ik drink op de mensen die bergen verzetten die door blijven gaan met hun kop in de wind

Ik drink op de mensen die blijven vertrouwen die van tevoren niet vragen voor hoeveel en waarom

Ik drink op mensen die risico’s nemen die door blijven doen met het geloof van een kind

Ik drink op de mensen die met vallen en opstaan niet willen weten van water in wijn

Ik drink op het beste van vandaag en morgen ik drink op het mooiste waar ik van hou

Ik drink op de mensen die dingen beginnen waarvan niemand weet wat de afloop zal zijn

Ik drink op de mensen die door blijven douwen van doe ’t maar wel en kijk maar niet om

Ik drink op het maximum wat er nog in zit in vandaag en morgen in mij en in jou

Lutgard D’heer


Ik raas … Ik tier …

En ik blaas….!

Dit zijn woorden die de peuters de afgelopen dagen veel gebruikt hebben. Neen, niet om hun frustratie op de juf af te reageren, maar om het huisje van stro, hout en stenen omver te blazen.

Weten jullie al waarover het gaat? Ja?


Inderdaad, we hebben een week rond het sprookje van de wolf en de 3 biggetjes gewerkt.

Ik vond het super om het huisje van stro omver te blazen!

Wij vonden het echt grappig dat de wolf zijn poep en staart verbrandde!

Wij zijn niet bang van de boze wolf, de boze wolf, de boze wolf. Wij zijn niet bang van de boze wolf, wij zijn niet bang!!! biggetje 1: Ik bouw mijn huis van stro!! biggetje 2: Ik bouw mijn huis van hout!! biggetje 3: Ik bouw mijn huis van steen!!


Op een morgen stond zomaar, midden in onze klas, een grote doos.


Vlug de flapjes open en kijken, gluren, piepen, turen.

Oeps! Niets!

Doosje, doosje, ga eens open… Want ik kom erin gekropen. De deurtjes doe ik helemaal toe, Maar als iemand op de bel duwt “DINGDONG” Roep ik: KIEKEBOE!

…kleuters !


Hallo, Wij zijn Marie en Louis! Vandaag checken wij de bikini’s.

Met deze woorden openden we onze act tijdens het grootouderfeest.

Daar zijn de stoere boys maar … waar zijn de meisjes?


Met hun “itsy Bitsy teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini” kwamen ze tevoorschijn.

Ik heb mooie herinneringen aan de repetities, het uitzoeken van de kledij,… Maar vooral aan de puike prestatie van mijn kleutertjes. Want zij hebben het ‘schitterend’ gedaan.

Juf Liesbeth


Jullie zullen het waarschijnlijk niet echt geloven, maar op onze school zijn er piraten langs geweest. Onze kleuters werden opgeleid tot echte piraten en we deden een dagelijkse groet van ‘SCHIP AHOI? PIRAATJES’.

In de poppenhoek konden de piraten werken aan een vlot om samen op de zee te varen. Met verrekijkers en echte piratenkledij konden ze waarnemen of het land al in zicht was.

Onder het zand van de zandbak lagen goudstukken verborgen. Nog een geluk dat onze piraatjes zo’n goede schatzoekers zijn.


In de boetseerhoek konden we echte muntstukken maken en onze schatkisten vullen.

Ook het schrijfbord werd voor de eerste keer aangeboden waarbij de kleuters piratenwoordjes konden schrijven.

Naast al dat spelen moest er toch ook een beetje gewerkt worden. We hebben een echte piratenvlag gemaakt aan de hand van stempeltechniek, een papegaai ingekleurd volgens voorbeeld en een tekening gemaakt over wat in onze schat zou zitten.

Na al dat leren en bestuderen van schatten moesten we nu toch wel eens op zoek naar de echte schat. Aan de hand van een schatkaart hebben onze kleuters heel wat lekkere goudstukken bij elkaar gespeurd. Wat was dat smullen zeg. Mmmmmm‌ Toen eindelijk land in zicht was, verlieten alle piraatjes het schip om samen op zoek te gaan naar een ander avontuur.


Bestsellers zoals Roodkapje, de wolf en de zeven geitjes, vrouw Holle.... scoren nog steeds bij de kleuters. Hun fantasie wordt aangesproken om mee te gaan in deze wondere wereld. Een wereld waarin kleuters goed en slecht van elkaar leren onderscheiden. Wie lief en goed is wordt beloond. Wie lui of stout is wordt gestraft. Zo simpel is dat!


Een muziekdoosje brengt ons in de stemming.

Spannend, wanneer de wolf telkens opdaagt en geniepige plannetjes smeedt om zijn doel te bereiken. Alle gezichtjes spreken boekdelen. Blinkende oogjes gaan in de spanning op. Ik geniet zelf met volle teugen wanneer die gemene wolf iedereen doet schrikken. Eind goed, al goed!

Iedereen springt op zijn droomwolk en met de oogjes dicht zweven we naar sprookjesland.

Als de muziek stopt, kunnen we landen. De beleving kan beginnen...

We springen terug op ons wolkje en vliegen op het muziekje terug.

( EĂŠn keer was ik het vergeten en een kleuter zei: " Maar juf, we kunnen niet naar de werkklas, we zijn nog in sprookjesland.") Zo zie je maar....

Er werden ook geitjes geteld, geschikt op zeven bolletjes ( steeds op een andere plaats ), gerangschikt van klein naar groot enz. De wolf kreeg scherpe tanden in zijn muil. ( knippen en kleven ) Mama geit leerde ons een liedje aan. En tot slot werd het verhaal " De wolf en de zeven geitjes" gedramatiseerd. Misschien heb jij thuis een geitje in de klok horen huilen?


Het was een boeiende week toen we over de ruimte leerden!


Wist je dat astronauten door de ruimte zweven? Dat hebben we alvast eens uitgeprobeerd!

Het zweven viel goed mee, we zouden vast allemaal goede astronauten zijn! We knutselden ook een ruimtemobiel, met sterretjes en glitters en alle planeten. met deze mobiel boven onze bedjes, zullen we zeker goed kunnen dromen.


Vrijdag 17 februari zijn alle leerlingen uit het eerste leerjaar thuis gebleven!

Italiaanse voetballer Arthur, Cow-girl Margo, sneeuwvrouw Lotte, samba danseres Elena, prinses Lauren, vampier Bruce, elfje Hanne, ridder Bo, heks Cato, ... Spiderman Niek, sneeuwwitje Tess, Disco Queen Anouck, brandweerman Joran, Disco King Tibe, Doornroosje Chika, piraat Brandon, muisje MaitĂŠ, Woody Liam, Mega Mindy Lia, Sneeuwwitje Femke, Minnie Mouse Maura, Disco Queen Yara, Spiderman Beau, ridder Jasper, brandweerman Kobe en Spiderman Oscar wel van de partij.

Gelukkig waren Superman Yben, Zorro Kyano, kabouter Sylke, Roodkapje Louise, Flamenco danseres Yinthe, Legerman Vince, Power Ranger Jelle, Disco Queen Britt, Turkse danseres Jana, Disco Queen Louise, Pipi Langkous Febe, Zorro Quinten, politieagent Ruben, piraat Mathias, Mega Toby Hendrik, conchita met een snor Lieselotte, Spiderman Tibo, Kaatje Axelle,... Spiderman Milan, Mega Toby Nicolas, piraat Kobe, Disco King CĂŠdric, ninja Tibo, prinses Hanne, clown Jules, Disco Queen Emilie,


Aangezien er geen kinderen waren‌

konden wij geen rekenlessen of taallessen geven!

Daarom besloten we in de voormiddag kennis te maken met elkaar, hielden we een modeshow en leerden we enkele carnavalsliedjes. Deze liedjes zongen we dan 's namiddags in de carnavalstoet luidkeels mee.

.


Op donderdag 9 februari trokken de leerlingen van 2A en 2B richting het CC te Berlare. Daar stond ons een wervelende voorstelling te wachten. We maakten kennis met een wel heel muzikale man. Hij verwelkomde ons door een lied te zingen. Het lied was grappig en de man rijmde er op los! De sfeer zat er onmiddellijk al goed in. Wil je een voorproefje?

Ik ken … Een lied over frietjes… Een lied over bietjes… Een lied over steentjes… Een lied over beentjes… Een lied over bang zijn… Een lied over stout zijn… Een heel erg blij lied… Een heel erg sip lied… Een lied met friet!


Al heel snel kwamen de handen van onze leerlingen los en werd er meegeklapt met het vrolijke lied. Dit was natuurlijk nog maar het begin. Heel de voorstelling lang vertelde de man over zijn leven en dit natuurlijk al zingend! Zo was er een lied over wat je met je snottebellen allemaal wel niet kunt doen én een lied met allemaal grappige tegenstellingen. Niet zo gemakkelijk… kan jij ze vinden?

Het leukste verhaal van heel de voorstelling was toch wel zeker dat van Tante Margriet. Zij maakte steeds de beste friet! Voor heel de familie, voor alle vrienden, voor heel het dorp, voor heel het land en voor heel de wereld. Maar wat was haar geheim? Haar geheim ging schuil in een wel heel speciaal getal: 7,3, 7,3, 7,3 … Heel de voorstelling lang zaten de kinderen op het puntje van hun stoel te wachten tot dat geheim werd opgelost… Ook benieuwd? Vergeet dan zeker niet even te kijken naar het recept van Tante Margriet!


Na de voorstelling trokken we met z’n allen weer gezellig richting de Duizendpoot, nog steeds nagenietend van een fantastische show!

En één ding was zeker: Iedereen had na die liedjes écht wel zin in frietjes!


Donderdag 1 maart bezochten de leerlingen van 3A en 3B een voorstelling van theatergroep “Schemering”. Niet zomaar een toneelstuk in een theaterzaal deze keer, maar een bijzonder mooi stuk, opgevoerd in rusthuis “Ter Meere”, over de diepe vriendschap tussen een jongetje en zijn opa. Grootvader was een heel vriendelijke man, die door oma echter regelmatig uitgescholden werd met het woord “oelewapper”. De voorstelling kreeg een extra dimensie, doordat het publiek bestond uit jonge kinderen en bewoners van het rusthuis en de uitspraken van opa maakten diepe indruk.

“Ge kunt mensen niet dwingen van u te blijven houden. En dat is natuurlijk goed. Maar soms is het ook spijtig”


Op de foto ziet u de kinderen samen met acteur Hans van Cauwenberghe en muzikanten Alano Gruarin en Peter Verhaegen. Meer sfeerbeelden vind u terug op de website van school en op www.schemering.be


De kinderen van klas 4B krijgen dit jaar heel wat experts in de klas . Op maandagmiddag komt de kunstenaar Bojan Kirkov knutselen met hen. Bij meester Bojan mogen we ons uitleven. We maken We hebben bij ook veel leuke meester Bojan al dingen. Onlangs keitoffe dingen hebben we dieren gedaan. Het leukste gemaakt. vond ik figuren maken met gemalen hout, verf en lijm.

Het toneel is leuk. We doen soms grappige dingen.

Als meester Bojan er is, word je super creatief en elk werk is anders.

Meester Bojan kan heel goed knutselen. Ik heb van hem al veel geleerd. Hij is heel lief en tof.

Met juf An is het ook heel leuk. We hebben toneeltjes gespeeld en ze heeft ons tips gegeven en we hebben leuke spelletjes gespeeld.


Ook leren wij dit jaar typen in de klas. Hiervoor moeten we wel heel hard oefenen.

Typen is moeilijk!

Typen is simpel !


Ik was verkleed in een hooligan en had een truitje van Anderlecht aan

Ik vond de stoet naar de kleuterschool leuk. Nadien heb ik me ook geamuseerd op de speelplaats met al die confetti.

Carnaval was heel leuk. Ik was een cowboy.

Ik was verkleed in een clown. Na de stoet mochten we zoveel pannenkoeken eten als we konden. Tof!

Ik vond carnaval in de voormiddag niet leuk aangezien het regende. Maar in de namiddag was het superleuk.

Tijdens de stoet waren mijn vriendin en ik constant confetti aan het gooien op de jongens ‌ leuk, leuk, leuk.

We hebben in stoet de kleuterschool een bezoekje gebracht. Daarna hebben we op onze school pannenkoeken gegeten. Het was tof. We hebben gezongen en confetti gegooid naar de meester. Ik was een voetballer.


Ik vond carnaval heel leuk, vooral met de luide muziek en de confetti. Na de stoet konden wij lekker smullen van een pannenkoek en genieten van een drankje. Zeer gekke kostuums gezien. Ik ben zeer tevreden.

Ik was verkleed in een kleuter. Ook de juffen en meesters waren leuk verkleed.

Samen met Branko waren wij hooligans van ‘den Anderlecht’. Er was ook een oud-leerling die met ons meefietste tijdens de stoet.s

We hebben met de hele school carnaval gevierd. Ik was in een meisje verkleed. Ik was verkleed als ridder.

Ik was verkleed in Messut Ozil. Het was tof!

Carnaval op school, een feest! Met vriendinnen gekke bekken trekken, de Macarena dansen met de hele school, …

Ik was er spijtig genoeg niet bij. Maar mijn zus vond het superleuk.

Op de kleuterschool heeft mijn pépé een klasfoto getrokken.

Ik vond het tof, nog nooit zo’n carnaval meegemaakt.


In onze klas smulden we de voorbije maanden van heerlijke traktaties omwille van enkele verjaardagen in onze klas. Als jullie thuis zelf eens een gemakkelijke cake willen proberen maken, kan dit zo:

4 eitjes

250 gram zelfrijzende bloem

250 gram suiker 250 gram boter

2 zoete, rode appels


 Vraag aan mama of papa om de oven op 200 graden voor te verwarmen.  Neem een cakevorm en smeer hem in met een beetje boter. Wrijf de boter netjes open met een kookpenseel of een stukje keukenpapier.  Doe een beetje bloem in de vorm zodat de bloem overal tegen de boter plakt. Op die manier zal de cake straks makkelijker uit de vorm te halen zijn.  Eierdooiers en eiwit van elkaar scheiden, elk in een apart potje bewaren.  De suiker en de eidooiers tot room kloppen. Dit kan met een mixer. Vraag eventueel hulp aan mama of papa.  De bloem toevoegen en opnieuw mengen met de kloppers.  Schil de appel in dunne halve maantjes en roer ze onder het deeg.  Het eiwit met een mixer stijf kloppen. (Mamaaaaaa, kan je nog eens helpen?)  Met een spatel kan je het eiwit door het deeg roeren.  Doe tenslotte het in de cakevorm en zet onmiddellijk in de oven.  Laat 35 tot 40 minuten bakken.  Smullen maar! Ook lekker met een bolletje vanille-ijs!


Eind maart is het zo ver… onze ICTcoördinator, Roland, gaat op welverdiend pensioen! Voor hij ons uitzwaait, geeft hij ons nog even antwoord op enkele interessante vragen…

Waar ben je naar de kleuterschool geweest? In Eksaarde, een deelgemeente van Lokeren.

Waar ging je naar de lagere school? In het eerste leerjaar ben ik naar de gemeenteschool in Eksaarde gegaan. Vanaf het tweede leerjaar ging ik naar de gemeenteschool van Overmere.

Had je veel vrienden op de lagere school? Zoals iedereen.

Hoe ging je vroeger naar school?

Ik ging te voet naar school

Was je een stille jongen of een haantje- devoorste? Ik was een stille jongen.


Wat was je grootste kattenkwaad op school?

Wat was je lievelingsvak?

Ik heb ooit bolsters in iemand zijn zakken gestoken.

Mijn lievelingsvak was rekenen.

.

Wat was je droomberoep toen je 12 jaar was? Ik had toen graag iets met de natuur willen doen.

Met hoeveel leerlingen zat je in de klas?

Wat was het leukste moment toen je nog naar school ging?

Tussen de 25 en de 30 leerlingen.

Wilde je nog iets anders doen dan ICT coรถrdinator?

Op schoolreis gaan of een uitstapje maken.

Was het onderwijs net zoals nu? Neen, het viel wel mee, maar er waren nog geen computers.

Wat waren je studies? Mijn studies waren onderwijzer en informatica.

Neen, ik wilde niks anders meer doen.

Hoeveel jaar heb je in het onderwijs gestaan? Ik heb 37 jaar in het onderwijs gestaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van je beroep? Je kan zelfstandiger werken, beter plannen, van scholen veranderen, problemen oplossen.

Hoe bent u op deze school terecht gekomen? In 2003 ben ik op deze school terecht gekomen door mijn broer.


Zal je onze school missen? Ik zal de school wel een beetje missen maar vooral de babbeltjes met de leerkrachten zal ik missen.

Werk je niet liever nog wat langer? Neen, ik wil niet nog wat langer werken.

Wat ga je doen tijdens je pensioen? Mijn appartement afwerken, fietsen, reizen, fotoverzameling afwerken, pagina's voor verenigingen maken.


Geboren Scheirs Milano, broer van Sieuwke Bouwens Elisha, zus van Cynthia Vandersnickt Hayden, broer van Maite Cornelis August, broer van Arthur en Emiel De Vriese LĂŠon, kleinzoon van Marleen Van Onderbergen

Overleden Denise Reyserhove, overgrootmoeder van Menne Poppe Brijs Karolien, tante van Wendel & Ibony De Troyer ĂŠn Dario Brijs


Schoolkrantje maart 2012  

Schoolkrantje maart 2012

Schoolkrantje maart 2012  

Schoolkrantje maart 2012

Advertisement