Page 1

Volum – Variacions d'un paisatge

Tercer trimestre

Unitat Didáctica 7

Variacions d’un paisatge

Brigitte Carles bat 1D 06 Tercer trimestre Volum


Volum – Variacions d'un paisatge

Tercer trimestre


Volum – Variacions d'un paisatge

Tercer trimestre

TREBALL DE CAMP En aquest primer apartat, es tracta de realitzar una cerca d'espais sensibles de ser intervinguts.

1. Parc aprop de la platja, pins i roques.

2. Zona verda al costat de la carretera, a pocs metres trobem un parc.

L'espai 1. presenta un ample terreny de treball, vistes al mar i elements naturals. Està envoltat de cases particulars i comerços petits, tot i que la vegetació amaga gran part dels elements fets per l'home. L'espai 2. és una zona de gespa buida, trobem una lleugera pendent, podria ser un espai de treball molt interessant degut a l'amplitud i la llibertat de creació. L'espai 3. és limitat en quant a espai i elements naturals. És una zona de pas, i els cotxes són una clara evidència de l'habitat humà. L'espai 4. és ideal per el meu treball, és ampli i molt natural; aquest parc dona molt de joc per el seu ampli ventall d'arbres, plantes i flors. Trio doncs aquest espai.

3. Plaça del poble, molta circulació, pocs elements naturals (arbres).

4. Parc a Alcobendas (Madrid). Gran varietat de plantes, espai ample i natural.


Volum – Variacions d'un paisatge

Tercer trimestre

PLUJA D'IDEES •

Figura al terra amb flors de llorer

Dés d'un primer moment, vaig voler treballar amb flors. En aquest projecte, volia transmetre la propietat immanent de la natura al mostre món, col·locant les flors al terra en forma de cercle, per exemple, simbolitzant la eternitat, la vida, la immutabilitat de la natura davant de l'ésser humà.

(esbossos)


Volum – Variacions d'un paisatge

Tercer trimestre

Anells de flors als arbres

Al parc trobem moreres gegantesques, que simbolitzen per mi la grandesa de la natura, el seu domini i la seva imponent presència. La idea seria col·locar flors en forma d'anells al voltant de l'arbre, per acompanyar el seu creixement infinit, per guiar aquest bosc vertical cap al cel, cap a la eternitat.

(esbossos)


Volum – Variacions d'un paisatge

Tercer trimestre

CONCRECIÓ DE LA IDEA •

Espiral creixent

1. Materials i col·locació Aquesta tercera idea serà la que escolliré per realitzar la meva escultura efímera. El projecte consisteix en una espiral creixent de flors que gira al voltant del tronc d'un arbre, on situaré el focus, el meu espai de treball. El color de les flors ha de destacar del tronc, per tant faré servir flors de llorer. He triat un arbre que presentava una escorça prou irregular, com per poder clavar les flors. He recollit algunes branques caigudes, i he trencat amb les mans uns trossets de fusta d'aproximadament 3cm de llargada. Els he fet servir per clavar-hi dos flors de llorer i emparellar-les per poder facilitar la col·locació posterior en el tronc de la morera. 2. Fotografies del procés

1. Recollint les flors de llorer

2. Recollint branquetes del terra

3. Muntant les flors i les branques

4. Clavant la primera flor


Volum – Variacions d'un paisatge

5. Procés del treball

Tercer trimestre

6. Procés del treball

8. Detall del resultat

7. Procés del treball

9. Detall del resultat


Volum – Variacions d'un paisatge

Tercer trimestre

ANÀLISI DEL TREBALL •

Conclusions

Per començar, vull expressar la meva satisfacció enfront a la realització d'aquest projecte de Land Art. He après moltíssim sobre artistes, tendències, materials i espais de treball. En un principi, desconeixia per complet aquest tipus d'obres. Però després de veure el reportatge sobre el treball d'Andy Goldsworthy, vaig buscar més informació i vaig descobrir l'increïble món de l'escultura efímera. Pedra, gel, fusta, aigua, fulles, el mateix cos humà... tot és vàlid en aquest univers. He de dir que l'elecció de l'espai de treball ha sigut delicada: és casi impossible trobar un lloc no colonitzat per la espècie humana sense agafar el cotxe. Per això he volgut triar un parc des del qual no es veiessin cases o edificis. A través de la meva obra, he volgut expressar aquest creixement infinit, la sensació d'elevar la mirada amunt sense distingir ben bé on acaba l'arbre, la natura, la eternitat. La espiral de flors simbolitza i accentua aquest efecte hipnòtic. Aquest treball m'ha obert els ulls, m'ha fet comprendre que més enllà dels pinzells, les cretes i el paper vegetal, trobem el fantàstic món de la natura. Tan simple i complex a la vegada, tan efímer però tan antic i duradora! La natura hi era abans que nosaltres, i l'hem de descobrir, aprofitar, sentir!


Volum – Variacions d'un paisatge

Tercer trimestre

Land Art  

Dossier del treball

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you