Page 1

Course: Immersive Space Naam student: Brienne Slob Studentnummer: 475596 Klas: IC1U Datum: 8-06-2001


Inhoudsopgave Idee Pagina 1 Ruimte Pagina 2 Vormgeving Pagina 3 Story Pagina 4 Animatie

Pagina 5, 6, 7 en 8

Realisatie Pagina 9 Bijlage: - Moleskine. - CD.


Idee

Mijn idee-fase begon met het bedenken van 10 compleet verschillende ideeën. Ik heb klasgenoten laten aankruisen welk idee zij het meeste vonden aanspreken, al snel was er te zien dat onderwaterwereld goed scoorde. Dat resulteerde in een mindmap die ik in eerste instantie zelf ben begonnen en later samen met anderen afgemaakt heb. Ik ben begonnen met schetsen, niet alleen de onderwaterwereld, maar ook van andere potentiele werelden die in mijn lijstje stonden. Gewoon om te voelen welk onderwerp mij het beste lag qua tekenen. Ik heb naast de onderwaterwereld ook het Hemelrijk, de wereld van jij klein en de rest groot en de wereld van snoep geschetst. Ik heb nog eens rustig al mijn schetsen overgekeken en ben toch bij mijn eerste idee gebleven, de onderwaterwereld. Ik ben ideeën/visies gaan opschrijven om in mijn space te verwerken en zo misschien weer op andere ideeën te komen.

In mijn space wilde ik graag een beetje humor, maar toch serieus en mooie assets. Ik liep eigenlijk over van ideeën, maar al snel kwam eruit dat ik wilde laten zien dat de dieren onder water helemaal een eigen leven leiden. Daarmee ben ik research gaan doen naar de films Atlantis en Finding Nemo, termen op google, filmpjes, etc. Hoe langer ik met het onderwerp bezig was, hoe minder leuk het werd, ik vond het zelfs een beetje afgezaagd geworden. Het was niet origineel genoeg. Ik ben verder gaan denken met het idee jij klein, de rest groot. Dat bracht me op het idee van een insect, een mier. Ik ben me eigenlijk in gaan leven in een mier, voor hem is eigenlijk alles een groot avontuur. Hij is zo klein en de rest zo groot. Ik heb een stukje van de film Luizenleven gekeken en zo werd Henry de reizende mier geboren. Ik heb wel ondervonden dat ik zoveel ideeën had, dat ik eigenlijk niet meer precies wist wat ik wilde en dat het even duurde voordat ik alles op een rijtje had. Dus de volgende keer zou ik al mijn ideeën nog verder uitwerken, voor ik een beslissing maak.

1


Ruimte

Het schetsen van de ruimtes was de volgende stap. Waar wilde ik mijn verhaal laten afspelen? Ik wilde 3 heel verschillende ruimtes, maar ze toch laten overlopen als 1 geheel. Ik ben gaan mindmappen; bossen, tropische vogels stonden onder andere in het lijstje. Daarmee ben ik gaan googlen, tot ik uiteindelijk bij een roofvogel kwam en hiermee ben ik aan de slag gegaan in illustrator. Tijdens het tekenen ben ik gewoon globaal gaan denken welke omgevingen er allemaal bij pasten. De research heb ik vooral op eigen computer gedaan, ik ben gaan zoeken in files qua foto’s wat ik allemaal had van mijn onderwerp, omdat ik zoveel mogelijk eigen bestanden wil gaan gebruiken. Toen stuitte ik op mijn vakantiefoto’s van Schotland, waar ik erg handig gebruik van kon maken. In alle ruimtes wilde ik als basiselement een riviertje laten lopen die dan uiteindelijk terecht komt in de waterval. De foto’s brachten me op nog meer ideeën. Ik wilde beginnen midden in een bos, die dan zijn verloop heeft naar de top van de berg of dus naar de waterval. Uiteindelijk ben ik daarop teruggekomen, aangezien ik begonnen was met het realiseren van het bos en het niet resulteerde in wat ik graag wilde bereiken. Ik wilde een bergtop, aan de rand van een klif, graag als begin. Hiermee kon ik alle kanten op en de verschillende landschappen maken. Ik ben in illustrator begonnen met verschillende elementen te tekenen alvast, aangezien ik verwachtte dat het heel veel tijd zou kosten. Voor mijn maquette heb ik gekozen voor de bergtop te realiseren, dit was namelijk de minst moeilijke van alle scenes. Anders had ik gebruik moeten maken van de waterval of het bos en dat zou erg moeilijk zijn geworden..

2


Vormgeving Het was al vrij snel duidelijk dat ik alles wilde gaan tekenen, ik heb hiervoor ook een tekentablet aangeschaft. Aangezien ik al vlot ben gaan tekenen kwam er al vrij snel achter als ik alles wilde gaan tekenen dat ik er erg veel tijd aan kwijt zou zijn. En ik ben nogal een perfectionist, dus ik wist dat deze manier voor mij niet zou werken en alleen frustraties op zou leveren. Daarom heb ik dus besloten om gebruik te maken van eigen foto’s uit Schotland. Ik wilde alleen niet de foto in zijn geheel kopiÍren en plakken, ik wilde het wel mijn eigen maken. Op de middelbare school maakten wij ook gebruik van Adobe Photoshop en daar kon me nog een tool uit herinneren. De Clone Stamp tool was de ultieme oplossing voor mij. Hiermee kon ik met bestaande structuren mijn eigen pad tekenen. Hierna ben ik begonnen met het opbouwen van mijn 1e scene.

3


Story De titel van mijn wereld is de reizende en ontdekkende mier. Henry is een mier die opgesloten zit in zijn kantoortje en besluit om erop uit te gaan en gaan genieten van de natuur. Hij komt op de top van een berg die via een rivier leidt naar de kern van een tropisch bos en naar een geweldige waterpartij waar er vele dingen te zien zijn. Je ziet de wereld alsof je er recht voor staat en alles live mee kunt genieten. In deze wereld kan Henry zijn goddelijke gang gaan, hij hangt in een boom met een verrekijker en het andere moment zwemt hij in het verloop van een waterval tussen de visjes. In de scene van het bos zullen we veel bomen, steentjes, takjes, bloemen en dieren vinden. Henry hangt in de boom met een verrekijker. De bloemen kunnen veranderen in bloemknoppen en 1 vogel kunnen er meer worden of er fladdert zomaar een blaadje van de boom. In de scene van de waterval zullen we veel rotsen, water, bomen en vissen vinden. De visjes zwemmen heen en weer en Henry baddert in het water. Zijn zwembroek hangt aan een lijntje en kan er zomaar afvallen. In de scene op de bergtop vinden we bomen, een zit plek, een soort grot met bomen, de lucht en Henry. Hier kan hij in een glas wijn duiken of heerlijk gaan genieten van een lekker broodje. Hij kan ‘de boot’ nemen en verdwijnen en uit de boom komt een roofvogel De sfeer in de wereld moet een soort gezellig avonturen park in de natuur worden met veel vogelgefluit. Het komt ook vooral over omdat je Henry in elke scene in een gezellige positie ziet die zich lekker vermaakt. In de scenes komt het geluid van vogeltjes, stromend water, echt oerwoud geluiden. Ook bij animaties komen nog aparte geluidjes.

4


Animatie Titelscherm (1)

In deze ruimte zit Henry zijn tijd te verdoen achter zijn bureau. Hier is hij heel verdrietig om, daarom lopen er constant traantjes over zijn wangen.

(2) Henry wilt de wijde wereld in,

vandaar ook een wereldbol op zijn bureau. De wereldbol draait heen en weer om er voor te zorgen dat het de aandacht trekt. Zodra je op de wereld bol klikt verschijnt stage 1.

5


Scene 1 (1) In de stage 2 hebben we meer

interactieve elementen. We beginnen links bovenin, hier staat een wijnglas en een schaal met broodjes. Dit word een mouseover van Henry dronken in een wijnglas en Henry die een kwijlende indruk maakt voor zijn broodje..

(2)

In het midden zien we een vlinder. Zodra je erop klikt fladdert hij rustig het scherm uit.

(3)

Als je met de muis over Henry gaat sprint hij in zijn blaadje en drijft weg over de rivier. baar. Klik op de mier en hij springt in zijn blaadje en drijft weg..

(4) Dan komen we bij de laatste

animaties op het scherm. Als je op 1 van de 2 wegwijzers klikt ga je naar scene 2 of 3. Rechtsboven zie je de mier, ook deze is klik-

6


Scene 2 (1)De rondjes om de bloemen zijn

een mouseover. Hier kun je de bloemen veranderen in bloemknoppen.

(2) Als je over de oranje vogel in

bomen links gaat komt er in het groot een oranje vogel tevoorschijn, hou je dan de klik wat langer in, dan komt er een klein vogeltje bij

(3) Als je op ĂŠĂŠn van de

eieren in het nest klikt komt er een hartje voorbij vliegen.

(4) De havik in deze scene vliegt continue als een bewaker boven zijn nest.

7


(1) De zwembroek van Henry

Scene 3

die aan de lijn hangt is een mouseover, kom je overheen dat wappert die van lijn .af.

(2) Rechtsonderaan

zwemt 1 visje, eenmalig zodra je het scherm opent.

(3) Als je klikt op de vogel links in de bomen vliegt zijn soortgenoot door het beeld heen.

8


Realisatie Ja, de realisatie. Die ging eigenlijk niet van een leien dakje. Vanaf dag 1 zat het eigenlijk tegen met Flash. Mijn laptop installeerde alle Adobe programma’s, behalve Flash. Ik heb eerst 1,5 week met mijn handen in het haar gezet en diverse oplossingen geprobeerd te bedenken. Bart heeft me nog tips gegeven, ik ben naar verschillende computerzaken geweest en heb zelfs de company waar ik de versie gekocht had gemaild. Het betekende ook dat ik in de les niet meer kon doen dan toekijken, goed opletten en aantekeningen maken en af en toe even kon Flashen op een klasgenoots laptop. Toen heb ik besloten een andere laptop te gebruiken en hem daarop maar te installeren, wat betekende dat ik continue heen en weer moest met USB-sticks. Prima, geïnstalleerd en al wil ik mijn assets (in Photoshop gemaakt) inladen in Flash. De computer deed niks meer, Flash liep vast en alles ging mis. Probleem. Wat nu? Het zat er flink in dat ik de course niet meer ging halen. Maar ik wilde de moed nog niet opgeven en heb mijn klasgenoten ten hulp gevraagd, met succes! Er werden mensen wakker gebeld om te vragen of ze een versie op Dropbox konden krijgen. Na een flinke installatie-uitleg heb ik ’s avonds Flash op mijn vaste computer thuis weten te installeren. En ben sindsdien maar fulltime aan de slag gegaan met het animeren. Ik had verwacht dat ik vrij weinig zou snappen van Flash, al die verschillende tijdlijnen en als ik het in de les allemaal zag. Totdat ik erachter kwam dat ik het eigenlijk wel snapte, het animeren ging lekker vlot, we hebben het dan wel over de basisanimaties. Dus eindelijk had ik er vertrouwen in dat het weer allemaal goed ging komen. Ik heb wel geleerd dat ik misschien eerder moet testen of alles werkt en goed functioneert, dan kom ik ook niet in zo’n benauwde positie.

9

Ontwerprapport Space  

Voor de course Immersive Space

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you