Page 5

Inhoud 07

Valentijnsdag

09

Foodies

Verras je Valentijn!

5

Muziek

Chocolade ‘t Doosje van Lobs

10

!

Dit jaar zal wat mij betreft het jaar moeten worden van Brielle en muziek. Een spannend jaar voor de organisatie van Brielle Blues. Het jaarlijks terugkerende en landelijk bekend staande muziekevenement beleeft haar 25-jarig jubileum. Het belooft een zeer speciale editie te worden met mogelijk ‘grote’ namen en oud-artiesten. Ik kijk er naar uit.

Muziek Cityvox 15

Gemeente Brielle

18

Mode

23

Column Leen

24

Historie

29

Gezond

32

Gezond sporten

33

Gezond eten

34

Sport

36

Verzamelaar

39

BresTheater

40

Uit de kunst

44

Bekende...

48

Reisverslag

53

Goed om te weten!

Onze Centrum Manager Uitverkoop Leven & Overleven ‘t Gecroonde Hart Slanker & meer... ...met Marjolein! ...met AH Brielle Lord of the rings Handenarbeid... Oeloek! Theo & Sija De Brielse Bode Wintersport in Flachau!

In deze speciale editie belichten we Gezond & Lekker Leven, De Dolle Dwaze Dump Dagen en Valentijnsdag. Bij de eerste redactievergadering voor deze uitgave kon de redactie het nog niet eens worden over het thema... Ik kies dus voor muziek!

Jammer dat we in Brielle geen winkel hebben waar muziek centraal staat. Dat zou een welkome aanvulling zijn. In de tussentijd ben ik veel in Rotterdam te vinden waar veel muziekwinkels zijn blijven bestaan of hun deuren hebben geopend.

Brielse muziek Brielle kent diverse muziekbands en muzikanten. Cityvox timmert op dit moment hard aan de weg. Zo stonden zij onlangs in de finale van de Music Matters Award. De band won de publieksprijs en kreeg van de vakjury de derde prijs. Muziekcafé’s Brielle kent een aantal ‘muziekcafé’s’, waar regelmatig bands live optreden. Maarten Zoetemeijer, de uitbater van ’t Kont van het Paard, presteert het al jaren om de leukste bandjes live te laten spelen. Honky Tonk, mijn ‘jeugdhonk’, doet het op woensdag en De Abdij en De Roef doen het op diverse dagen in het jaar. Winkelen in Brielle De DDD Dagen komen er aan. Op 5, 6 en 7 februari bieden de winkeliers hun producten aan met verrassend veel extra voordeel! Een opmerking van een toevallige bezoeker van onze binnenstad. In Brielle is het toch eigenlijk het gehele jaar uitverkoop? Niet duur en veel voordeel. Dus aan iedereen; kom gedurende het hele jaar naar Brielle. Er is weer een aantal ‘nieuwe’ winkeltjes gestart. Wij wensen hen veel succes.

Quality time... Bowie time! Het heeft niets met Brielle te maken, maar ik wil er toch iets over zeggen. Als echte Bowie-fan vanaf het begin was 10 januari voor mij een zwarte dag. De titel van zijn laatste productie, Black Star, onderstreept zijn sterfdag nog eens extra. Alleskunner Bowie heeft mij veel plezier en de liefde voor muziek gebracht. Een groot deel van zijn imposante muzikale nalatenschap - Muziekcassettes, Videobanden, CD’s, DVD’s en Elpees - staat bij mij in de kast. Als liefhebber van het ouderwetse vinyl geniet ik - en hopelijk nog lang - van elk krasje en tikje in elke Bowie-plaat. Het herinnert mij aan het verleden, aan leuke en minder plezierige momenten. Geniet van deze editie en vergeet niet je Valentijn te verrassen... CDtje van Bowie? Groet, J

Profile for Briellenaer

Briellenaer8 Jan2016  

Briellenaer8 Jan2016  

Advertisement