Page 39

39

Festiviteiten

Oeloek met de Brielse Carlijn van Rij deze maand in BREStheater!

In februari beginnen we met Her Majesty (vrijdag 5 februari) en André Manuel (6 februari). Met zijn show ‘Het Geval Apart’ won laatstgenoemde in 2015 de Poelifinario: de prijs voor de cabaretier met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Daarna volgt de jeugdvoorstelling ‘Pim en Pom (3+)’ (de bekende poezen van Fiep Westendorp) op woensdagmiddag de 10de. Toneelgroep Het Volk speelt het weekend erna in onze theaterzaal op vrijdagavond. Zij bestaan 40 jaar en vieren dat met de reprise van Het Volk in Dothan (1996). Oeloek, met de Brielse Carlijn van Rij, volgt op de zaterdag. Op zaterdag 20 februari viert Jamie Grant (bekend van o.a. Flikken Maastricht) het leven met haar solo-

voorstelling ‘Leef!’, een indrukwekkend verhaal over het leven van Laura Maaskant van 18 met een levensbedreigende ziekte. Zij en Laura waren o.a. te gast bij RTL Late Night en stonden in diverse bladen.

Verder volgen in maart en april artiesten, zoals The Amazing Stroopwafels, Emilio Guzman (já, het broertje van!), Michael Prins (winnaar Beste Singer-Songwriter van Nederland van Giel Beelen), Fred Delfgaauw met zijn unieke theaterstijl, Rock4 en Hofplein Rotterdam. Openingstijden theaterkassa Woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling. Telefonisch reserveren en bestellen entreekaarten: 0181-413308. E-mail kaartverkoop@brestheater.nl. Of bestel uw E-tickets 24 uur per dag op www.brestheater.nl.

Eenakterfestival Op 7 februari 2016 vindt het vierde Eenakterfestival Brielle plaats. Deze keer doen zeven amateurtoneelgroepen mee uit onze regio: de Komedianten, Leonardus, Helvetia, Rijp en Groen, TIOS, Ziezo en de Theaterschool de Wildeman. Het middagprogramma begint om 14.30 uur, het avondprogramma om 19.00 uur. Kaarten voor middag- of avondprogramma zijn € 9, passe-partouts € 12,50, verkrijgbaar bij BREStheater. www.brestheater.nl. 10-Jarig bestaan FolkClub Brielle! Op zondag 14 februari viert FolkClub Brielle het tienjarig bestaan. Dit mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Het jubileumfeest wordt muzikaal opgeluisterd door de Rotterdamse band Stringcaster. U kunt om 15.00 uur terecht bij ’t Kont van het Paard, maar reserveer van tevoren via folkclubbrielle@hotmail.com, want vol=vol. Expositie in lunchroom de Gulle Geus Tot en met 15 februari exposeert atelier Aspergeakker uit Zoetermeer bij lunchroom de Gulle Geus in Brielle. De expositie bestaat uit een aantal kleurrijke schilderijen met het thema ‘Vier Seizoenen’. De kunstenaars, allen met een verstandelijke beperking, hebben zich laten inspireren door de wisselende kleuren en patronen uit de natuur of omgeving. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur Alle details vindt u in de Cultuurladder op www.cultuurwebbrielle.nl. Cultuurweb Brielle wordt beheerd door Stichting Kunst en Cultuur Brielle.

Profile for Briellenaer

Briellenaer8 Jan2016  

Briellenaer8 Jan2016  

Advertisement