Page 37

37

narbeid... Rick met zijn favoriete geweer... de M4A1.

Er gaat nogal wat materiaal in de hobby’s van Rick zitten. Want naast papier maakt hij gebruik van karton, hout, pvc-buizen en wc-rolletjes. “En heel veel plakband”, voegt hij er aan toe. Zijn collectie is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Handen omhoog! Moeiteloos schudt hij één voor één de namen van zijn geweren uit zijn mouw. Rifles, karabijnen, RPG’s... en geloof het of niet, sommige hebben bewegende onderdelen! Te land, ter zee en in de lucht Rick’s assortiment beperkt zich overigens niet alleen tot geweren. Op zijn kamer heeft hij ook zo’n zeven zelfgemaakte tanks en een aantal bunkers staan voor zijn Playmobilleger. Een marineschip en een straalvliegtuig maken het plaatje compleet.

“Maar dat is nog niet alles”, vertelt Rick. “Onder mijn bed heb ik nog een paar steden staan met hoge gebouwen”. Trots laat hij de Transamerica Pyramid uit San Fransisco zien. “Op zolder staat nog meer hoor”. Volgens zijn ouders heeft hij die fascinatie voor hoge gebouwen altijd al gehad. Nog een passie Toch wil Rick later geen technicus, soldaat of architect worden. Maar wat dan wel? “Paleontoloog”, vertelt hij. Want voordat geweren zijn interesse wekten, had Rick al een enorme passie voor dinosaurussen. Zo heeft hij vroeger al eens een eigen dinofort gemaakt. Je kunt wel merken dat hij erg praktisch is ingesteld. Want waarom zou je alles altijd maar kopen, als je het net zo goed zelf kunt maken? Wij vinden het een goed idee.

Met zo’n bijzondere hobby zou je op zijn minst verwachten dat Rick al van jongs af aan graag oorlogje speelt, maar dat is volgens zijn moeder niet waar. “Vroeger moest hij er niet zoveel van hebben”, legt Mariëlle Weerdenburg uit, “maar dat maakt hij nu ruimschoots goed”. Na schooltijd vertrekt hij het liefst met zijn rugzak vol geweren naar de hut, die hij gemaakt heeft met een aantal vrienden, waar ze dan met zijn allen ‘free for all’ spelen.

Ook heeft hij een website, waarop hij zijn geweren te koop aanbiedt. “Ik werk ook op bestelling hoor”, legt hij uit. Hoewel Rick op die manier een leuk centje kan verdienen aan zijn inspanningen, is het niet zijn ambitie om er rijk van te worden. “Je bent pas rijk als je gelukkig bent”, merkt hij op. “Dat heb ik in de Donald Duck gelezen!” Zo zie je maar weer, lezen verbreedt je horizon!

Profile for Briellenaer

Briellenaer8 Jan2016  

Briellenaer8 Jan2016  

Advertisement