Page 34

34

Onze eigen Brielse

Lord of the R Zo lang als Lucas van Breugel zich kan herinneren, zit hij al op turnen. Oké, het begon met kleutergym toen hij een jaar of vier was, maar het begin was er. Op zesjarige leeftijd maakte hij de overstap naar het ‘echte’ turnen bij Brinio. Inmiddels heeft hij al aan twee Nederlands Kampioenschappen deelgenomen en nu bereidt hij zich voor op zijn derde NK.

Hoewel Lucas turnen altijd erg leuk vond en zich ook prima kon redden op de toestellen, kwam zijn talent voor hem en zijn ouders toch enigszins als een verrassing. “Het was een juf van een andere turnvereniging die mij ‘ontdekte’”, vertelt Lucas. Hij zat toen nog maar net drie jaar bij Brinio. Zijn moeder vult aan: “Tijdens een wedstrijd werden wij aangesproken door een lerares van de Rozenburgse turnvereniging Excelsior. Zij vertelde mij dat hij echt naar de selectie moest. In eerste instantie geloofde ik haar niet. Natuurlijk zagen we wel dat hij goed was, maar zó goed...”

eens te kijken hoe dat in zijn werk gaat. Dat was een hele spannende wedstrijd, zowel voor Lucas als zijn moeder. “De scores werden na ieder onderdeel op de muur geprojecteerd”, vertelt moeder Cindy. “Na een aantal toestellen ging ik eens rekenen en dacht ik, ‘hé, wacht eens even, volgens mij doet hij het hartstikke goed!’ En vanaf dat moment werd het toch wel spannend”. Ook Lucas voelde die spanning, maar geheel tegen alle verwachtingen in plaatste hij zich daadwerkelijk voor het NK! Op dat NK weet hij dan ook nog eens een zeer goede zesde plaats te behalen.

Selectie Na die betreffende wedstrijd, drie jaar geleden, mocht Lucas een keertje meetrainen met de selectie van Excelsior, want in Brielle was er geen selectie. En daar is hij eigenlijk nooit meer weggegaan. Meteen mocht hij meedoen met de kwalificatiewedstrijden, gewoon om

Hoge verwachtingen Vorig jaar ging Lucas een niveau omhoog. Weer ging niemand ervan uit dat hij zich zou plaatsen voor het NK, maar voor de tweede keer op rij verraste hij vriend en vijand met een twaalfde plaats als resultaat. “Daardoor zijn de verwachtingen dit jaar extra hoog”,

Profile for Briellenaer

Briellenaer8 Jan2016  

Briellenaer8 Jan2016  

Advertisement