Page 31

31 Al onze trainers zijn er voor jou om je te helpen die motivatie terug te vinden”. Nieuwe programma’s Ben je nog op zoek naar een nieuwe uitdaging voor 2016? Zoals altijd zijn er ook dit jaar weer een paar nieuwe, leuke programma’s te volgen bij Sportcentrum Van Unen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Poweryoga? Een training waarmee je werkt aan je lichaam en geest. De yogaoefeningen hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, maar geven je toch een ontspannen gevoel. Ook nieuw is Tacoyo, een anti-stress- en trainingsmethode op muziek voor lichaam en geest. Iets heel anders is de ‘ouderwetse’ conditietraining, die Marjolein op de maandagavond gaat geven. Verschillende

Marjolein van Unen: “Bewegen is het onderhouden van je lichaam!” te gaan sporten. Ik ben moe van al dat harde werken. Ik ga morgen wel sporten (natuurlijk!). Ik heb nog zoveel spierpijn... van twee weken geleden. Ik eet wel wat minder. Van die ene training val ik toch niet af. Ik heb het te druk. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tuurlijk, het zal allemaal wel zo zijn, maar als je wacht totdat het perfecte moment zich voordoet, komt er nooit iets van terecht. Het enige obstakel dat tussen jou en de sportschool instaat ben je zelf. Prioriteiten stellen Hoe je die goede voornemens dan wél kunt laten slagen? “In de eerste plaats door te stoppen met het verzinnen van excuses om niet te gaan sporten”, vindt Marjolein. “Maak van jezelf, en dus je gezondheid, een prioriteit. Leg alvast jouw sportmomenten vast en schrijf ze in je agenda. Spreek desnoods af met iemand anders of een trainer, als dat voor jou kan werken als stok achter de deur. En merk je dat de motivatie even wat minder wordt, durf dit dan ook aan te geven.

j r olein!

loopvormen, springvormen, spierversterkende oefeningen en een flinke dosis fun. Daarnaast blijft het bestaande, uitgebreide aanbod natuurlijk ook gewoon bestaan. Voeding Minstens zo belangrijk als regelmatig bewegen, is een gezonde basis op het gebied van voeding. Dit realiseert het team van Van Unen zich maar al te goed. Daarom bieden zij tegenwoordig ook een tienweekse cursus ‘Beweging & voedingsadvies’ aan. “Tijdens de cursus werken we aan het complete plaatje”, legt Marjolein uit. “Je leert er om jezelf een gezonde leefstijl aan te meten. Daardoor is de kans op een blijvend resultaat vele malen groter. Je hebt er iets aan voor de rest van je leven”.

Profile for Briellenaer

Briellenaer8 Jan2016  

Briellenaer8 Jan2016  

Advertisement