Page 17

17

Evenementen 2016 5, 6 en 7 februari Dolle Dwaze Dump Dagen 1 april 1 Aprilviering 27 april Koningsdag 4 - 8 mei Bevrijdingsfestival 11 mei Ladies Night Brielle 25 juni Brielle achter de voordeur 20 juli Zomermarkt 27 juli Boekenmarkt 31 juli Brielle Blues 3 augustus De Grote Zomermarkt 6 augustus Vertelfestival 10 augustus Antiek- en Curiosamarkt 17 augustus Zomermarkt 19 augustus Openlucht Bioscoop 27 augustus Bruisend Brielle 27 augustus Woonbeurs 10 september Monumentendag 17 september Big Band Festival 2 oktober Herfstmarkt 6 oktober Brielle’s Got Fashion 28 oktober Halloween Spooktocht 20 november Intocht Sinterklaas en Pepernotenmarkt 5 december Maskerade 9 t/m 24 december Kerstparade en diverse activiteiten

Heeft u zelf een idee of iets meegemaakt waarvan u zegt ‘dat zou fantastisch zijn om in Brielle te organiseren’, laat het mij even weten. Ik ga graag met u in gesprek.

U zult wellicht gemerkt hebben dat het VVVkantoor op de Turfkade is gesloten. Dat is even wennen. Zeker ook voor de toerist. Maar natuurlijk blijft dat niet zo. Brielle ontvangt jaarlijks meer dan 240.000 toeristen. Dat is heel veel. Tegenwoordig gaat meer dan 90% van de toeristische informatievoorziening via internet. Wij doen daar allemaal aan mee. Als u een reis boekt of een stad bezoekt, gaat u vast kijken op internet. Voor-genieten en informatie opzoeken. Het vakantiegevoel begint dan al.

Dat geldt ook voor onze stad. Informatie voorziening via internet is wezenlijk belangrijk. Er wordt een nieuwe website ‘Beleef Brielle’ gebouwd. Een website die voldoet aan de laatste eisen van de techniek, zoals automatische aanpassing aan een beeldscherm, tablet of smartphone. Ook een website die makkelijk toegankelijk en overzichtelijk is. Met alle informatie van Brielle. Bovendien is de website heel gemakkelijk te vinden: www.brielle.nl en u komt op de gemeentelijke website. Daar kunt u kiezen tussen gemeentelijke informatie of toeristische informatie. Ook kunt u rechtstreeks naar www.beleefbrielle.nl. De nieuwe website is vóór het toeristisch seizoen operationeel. Nieuwe plek Maar Brielle zonder informatievoorziening ter plekke kan natuurlijk niet. In het oude stadhuis, ons museum, komt een nieuw informatiepunt. Wij zijn heel blij met deze keuze. Het is immers voor de bezoeker van Brielle een hele logische plek. In het centrum, op de Markt. Kan niet beter!

Als ondersteuning voor al deze informatie komen er ook twee elektronische informatieborden. Eén bij de rotonde van Seggelant en één bij de oude begraafplaats. Brielle bouwt aan een zo overzichtelijk mogelijke en moderne informatievoorziening.

Ter ondersteuning van wat hierboven staat en van de ondernemers in het centrum van Brielle is de Binnenstad Manager de komende twee jaar actief. Het takenpakket bestaat onder andere uit communicatie, het initiëren van activiteiten, evenementen en projecten, het aanspreekpunt zijn voor ondernemers, het

aantrekken en ondersteunen van nieuwe ondernemers in het centrum van Brielle alsmede het voorzitterschap uitoefenen van de Werkgroep City Marketing.

Brielle gaat mee met de tijd. Wij willen de hedendaagse informatievoorziening op peil houden en koppelen aan de sfeer die onze mooie stad heeft.

Brielle, stad van nu, sfeer van toen

Uw Binnenstad Manager Harry Swart 06-53427587

Profile for Briellenaer

Briellenaer8 Jan2016  

Briellenaer8 Jan2016  

Advertisement