Page 1

Ny sexbrevkasse side 3

Side 13

Elin Kiss sidste del!

Årgang 2, nummer 7 Maj 2004

Side 9 fyren Side 6 Stort interview med Palle om kommende nedskæringer på GTS... ...er desværre sparet væk side 21, 22 og 23


Årgang 2

Bremsesporet

Grotæsk

Nummer 7

100m skoven Stine Pindstrup Alder: 18 år Klasse: 1. Htx A Mail: Htx03a06@gts.dk

Ja, så er foråret over os, det er ikke til at komme uden om. Vi går mod lyse tider og intet synes umuligt, bortset fra den forestående eksamen, som for nogles vedkommende kommer til at afgøre resten af deres liv! Vi kan se blomster og buske springe ud, vi kan dufte foråret og vi kan mærke det på folk omkring os og i vores egen krop. Det er jo næsten ikke til at holde igen, foråret er kommet for at blive.

Thomas Bruun Hansen Alder: 18 år Klasse: 3. Htx A Mail: Htx01a09@gts.dk

Men sådan et forår kommer ikke alene, nej for når det er forår er det også tid til omskæring, nedskæring og ikke mindst beskæring. For at starte bagfra, så er det ikke til at komme uden om at hækken skal klippes til og træer og buske skal beskæres, så det hele bliver sommerklart. Har du lyst til at læse mere om foråret og få grønne fingre, så læs artiklen ”Thomas Bruuns grønne fingre, eller var det omvendt?” længere omme i bladet.

Helene E. Dam Jørgensen Alder: 17 år Klasse: 2. Htx A Mail: HeleneJ@htx.gts.dk

Maja Riber Levinsen Alder: 19 år Klasse: 2. Htx it Mail: Maja@it-college.dk

Det er heller ikke til at komme uden om at der på skolesiden er ved at være tid til nedskæring. Nedskæringer skal foretages så skolen kan spare penge og det kommer jo nok til at gå ud over eleverne, desværre. Hvordan nedskæringerne helt nøjagtig kommer til at foregå på GTS, kan vi desværre ikke komme nærmere ind på, da intet endnu er vedtaget. Og sidst men ikke mindst, så er det tid til omskæring. Ja, du læste rigtigt, der stod omskæring. Skal du være med på den helt nye mode, og det skal du jo, så er det på tide at lade junior omskære. Pigerne er vilde med det og du ender med selv at blive den ultimative sex-konge. Man kan jo også sige, hvis du er stolt af den, hvorfor gemmer du den så? Så gør som dyr der skifter vinterpelsen ud, med en let sommerpels. Skift den tunge vinterhud ud, med en let sommerhud, så du får luft mellem benene og virkelig kan vise hele din mandighed frem! Hvis du mener, du ved en del om omskæring, nedskæring og beskæring, så prøv vores quiz længere omme i bladet.

Andreas Corneliussen Alder: 17 år Klasse: 2. Htx A Mail: AndreasC@gts.dk

Haakon R. Petersen Alder: For gammel Klasselærer: 2. Htx it Mail: Haakon@gts.dk

Bremsesporet er et blad af elever til elever på Grenaa Tekniske Skole. Kontakt, forslag og ros: Bremsesporet@gts.dk

Godt forår og god læselyst.

-2-


Årgang 2

Bremsesporet

SEXbrevk

Nummer 7

n e s s a

Det her er den nye Sexbrevkasse. Og Inga tager gerne imod læserbreve, eller gode råd. Så skriv til Bremsesporet adresseret til ”Sexbrevkassen”. På forhånd sexede tak. Inga

Kære Inga

Hejsa Brevkasse(Inga)

Jeg er bare så utrolig glad å’ du har startet sådan en brevkasse som du har gjort. Jeg har lige et par spørgsmål til dig, som min søsters kærestes kusine har bedt mig, spørge dig om. Jeg er selv en glad livlig kvinde som bare styrer det der med mænderne. Men hvad gør man Inga, når man føler man er blevet lidt, ja hvad skal jeg sige, slap dernede? Ja det er jo så min søsters kærestes kusine der gerne vil vide det. Og hvad kan man evt. gøre for at blive strammet op igen?

Jeg er en glad frisk pige på 16 år, som lige har haft min seksuelle debut. Det gik da også udmærket, men har lige nogle spørgsmål, som veninderne bare griner af. Hvorfor skal man bruge det der gummi? Hvorfor skubber drengen mig ned mellem sine ben? Hvad mener drengen når han siger, må jeg slikke dig? Det forstod jeg ikke helt! Er jeg helt dum Inga??

Hilsen Kvinden der styrer mænderne.

Kære den uvidende.

Hej til dig kvinde som bare styrer mænderne! Jeg siger tak for dit brev, og de dejlige ord. Jeg vil så svare på dine spørgsmål, eller din søsters kærestes kusines. Hvis man er gået hen og er blevet for slap, så er det ikke din skyld. Næhhh, for sådan fungerer det nemlig ikke. Det er mændene det er galt med, skal jeg sige dig. Det er deres ”biiiiip” der bliver for små. Så der er ikke andet at gøre end at finde en mand, med et bedre udstyr. Vi kvinder skal ikke strammes op nogen steder.

Kram den uvidende ikke jomfru

Tjahhh, lige nu undrer jeg mig over hvad sådan en ung pige elsker for? Det er du da slet ikke klar til. Man skal helst være gift. Så tænk lige over hvad du har gjort. Nå, men jeg vil da gerne prøve at svare dig alligevel(uvidende). Gummi bruger man, så os kvinder er fri for at gå på toilettet bagefter akten, og skulle tørre mandens rester af os. Det er kun derfor, og det jo ret effektivt. Dit andet spørgsmål er jo straks værre. Jeg har aldrig selv forstået hvorfor vi bliver skubbet derned. Men altså, mænd er mærkelige, og de gør nogen gange noget som vi ikke forstår. Nå en fyr spørger om han må slikke dig, er det fordi de elsker den saltede smag vi kvinder har fra huden. Så enkelt er det!!

Hilsen Inga Hilsen Inga

-3-


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

Sådan skal du gøre for at blive

Smidt ud! Interview med Anders H. Sørensen ang. skolens ordensreglement. For et stykke tid siden, var der en HTX-elev der i alvorligt omfang forbrød sig på skolens studie- og ordensreglementet og blev bortvist af skolens ledelse. Dette skabte en voldsom debat, som alt for mange synes de skulle tage del i. På baggrund af dette, har vi i redaktionen sat os for at finde ud af, hvad skolen gør, for at oplyse eleverne om de forskellige regelsæt der findes på skolen. Skolen har et ordensreglement der gælder for hele skolen. Dette beskriver, hvad man må og hvad man ikke må, når man opholder sig i skolens lokaler. HTX-afdelingen har sit eget Studie- og ordensreglement, der handler om fraværsprocenter, regler angående manglende afleveringer, og hvordan man generelt bør håndtere sit studieforløb. Det sidste reglement der bliver omtalt i denne artikel, er reglerne om brug af skolens ITudstyr. Som navnet siger, fortæller disse regler, hvilke handlinger, der anses for at være misbrug af det edb-udstyr der er til rådighed på skolen.

står der et udsnit af studie- og ordensregler for HTX i den kalender der bliver udleveret ved skolestart efter sommerferien. IT-ordensreglerne får man udleveret sammen med studie- og ordensreglerne, i form at et papir med reglerne, man skal skrive under på og aflevere til skolen, og et papir man selv be-

For at få opfyldt vores mål, tog jeg ned og fik en snak med HTX afdelingslederen Anders H. Sørensen om skolens regler og hvad skolen gør, for at de bliver fulgt. Skolen har nogle regelsæt for at sørge for et ordentligt studiemiljø. Hvor kan man finde dette reglement henne? Skolens ordensregler hænger i hvert klasselokale. HTX’s studieog ordensregler bliver udleveret ved starten af første år. Desuden

holder. Eleverne har selv et ansvar for at læse de forskellige reglementer igennem, så man ved hvad man må og ikke må. Generelt kan ”almindelig”, god opførsel være nok til, at man overholder alle skolens regler. Hvis alle opførte sig ordentligt, ville det ikke være nødv-

-4-

endigt med alle reglementerne. Men det er ikke alle der kan det. Derfor er de lavet. Hvor hårdt følger ledelsen reglementet? Hvornår ved I, at det er på tide at skride ind overfor en eller flere personers opførsel? Ledelsen følger reglementet så hårdt som det er nødvendigt. Men der bliver taget individuelle hensyn. Så mange elever som muligt skal igennem deres uddannelse. Men der skal være en grænse for, hvad man kan tillade sig. Hvis man f. eks. har meget fravær, bliver eleven kaldt til samtale, og der bliver lavet en vurdering af, om personen har haft en god grund (f. eks. alvorlig sygdom) til at blive væk fra undervisningen. Alt efter hvad grunden er, vil der så blive gjort noget ved situationen. Det er et problem, at der er nogle elever der blander sig i, at der tilsyneladende ikke bliver skredet ind overfor højt fravær, manglende afleveringer osv. Men ofte bliver der skredet ind. Det er bare ikke noget ”vi blæser op”. Eleverne burde i stedet koncentrere sig om deres egne studier.


Årgang 2 Bliver der slået hårdere ned, hvis den samme person bryder reglementet flere gange, selv om det blot er små ting?

Bremsesporet skellige afdelinger, for at få dem til at være så ens som muligt for hele skolen. EDB-reglerne bliver skærpet/ændret efter sommerferien. Dette sker for at være sikker på, at skolen opfylder lovgivningen om IT i studiebrug. Desuden kommer der en person fra Antipiratgruppen til skolen til august, hvor han vil fortælle om IT kriminalitet.

Hvis en person overskrider reglementet så groft, at personen får en påtale, vil der selvfølgelig blive slået hårdere ned på personen næste gang vedkommende gør det. Men som regel ender det med, at Vil skolens ledelse gøre brug af påtalen bliver taget til eftertanke og skolebladet, til at gøre opmærkdet ikke bliver gentaget. som på, hvis en persons opførsel ligger på grænsen af det tilladelige? Altså, så andre elever Bliver ordensreglementet/studie- forstår, at man ikke skal opføre og ordensreglerne skærpet? sig på den måde? Ledelsen vil kigge på studie- og Mange af dem der bryder studie- og ordensreglementerne for de for- ordensreglerne, bliver kaldt til

-5-

Nummer 7 samtale med Anders. Men mange af tingene er ikke noget resten af skolens skal informeres om. Kun i de værste tilfælde er det noget, der skal gøres opmærksom på. Det er vigtigt at eleverne er informeret om reglerne. Men hvordan skolen håndhæver den, kommer ikke andre ved. Sagen om udsmidning af en person fra HTX har været ubehagelig for såvel ledelsen som den pågældende person. Der har været alt for meget debat om sagen, hvor personer har blandet sig i sagen, selv om det ikke kom dem ved. Men elevrådet har deltaget fornuftigt og kortvarigt i debatten og medvirket til at denne sag er blevet håndteret bedst muligt efter de givne omstændigheder.


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

Side 6 smed - med jern på Navn: Thomas smed Alder: 28 år Højde: 179 cm. Øjenfarve: blå Født: Ebeltoft sygehus – Det kan man score damer på Livret: Flæskesteg (En RIGTIG smed) Smedeuddannelse: klejnsmed

Drømmepige: Han foretrækker lyshårede og almindelige piger… (Hvad er en almindelig pige? Hvis vi har en almindelig pige der er single og har lyst hår, så kontakt venligst Bremsesporet. Red.) Som man kan se er Thomas et rigtigt mandfolk der forstår at imponere pigerne. Han er ikke bleg for at vise hvad han duer til i smedeværkstedet, så piger…. Vi har med en rigtig handymand at gøre. Alderen skal man ikke lade sig narre af. Han er meget ungdommelig og piger se dog lige hvor charmerende han er!

-6-


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

YRK;-/ Af Kengu og Ninka To fra redaktionen mødtes efter sidste time en torsdag. Nu skulle der godt nok spises! Vi bestemte os for at prøve et lille sted, som vi havde hørt mange gode ting om: Et lille sted ved navn Madboxen. Vi satte den ene fod foran den anden og bevægede os op mod byen. En varm og dejlig tur, som gjorde os lidt ekstra sultne. Madboxen ligger på Østergade, lige over for Restaurant Filip og Videoboxen. Vi gik ind, og så på alle de spændende menuer vi kunne vælge. Det var svært, men vi fik lidt hjælp af den unge mand Allan Christensen som arbejder der. Vi kom frem til 5 spændende ting, som man kan få til frokost. - Hjemmelavet Burger med 200 g oksekød og ost (32 kr) - Frokostflute med marineret kylling og bacon (30 kr) - ”Frække deller” med hjemmelavet kartoffelsalat (30 kr) - Marineret Kylling med hjemmelavet pastasalat (30 kr) - Lækker gulerodsbolle med Tun (25 kr)

Derefter satte vi os i venteposition ved et af bordene, og gjorde os klar, til den spændende mad. Der var hurtig service, for kort tid efter havde vi hver en tallerken med kartoffelsalat og ”frække deller”. Vi var næsten helt mundlamme da den første mundfuld kartoffelsalat røg ind. Et udbrud lød fra den ene skribent: ”Den smager jo som den min mor laver,” og det er helt bestemt et godt tegn, så deller med kartoffelsalat kan varmt anbefales. Apropos varmt, så havde de ”frække deller” lige den rette temperatur og som man eller kunne have frygtet, så var der ikke de her store stykker løg i, som man nogen gange er uheldig at finde i en ”delle”. Allerede der var vi meget positive! Det næste var så Pastasalat med marineret kylling. Selve salaten var cremet og frisk, der var peberfrugt og gulerod i. Hvilket gav en herlig smag.

-7-


Årgang 2

Bremsesporet

Kyllingen var saftig og godt stegt, den smeltede næsten på tungen. Hvad de end havde smurt kyllingen i, så smagte det bare SÅ godt. Krydret godt og tilpas lun. Gudskelov fik vi små portioner af det hele, for ellers kunne vi vidst have spist os mætte i de to første ting. Men det kunne vi jo ikke have, for der var så meget der skulle prøves. Men de lune retter fik i hvert fald top karakter. Nu skulle vi til frokostflutet med Kylling og bacon. Vi delte et enkelt flute, da de virkelig er store. Man kan kun sige at man da får noget for sin penge. Det vi fik serveret nu, var et dejligt lunt og sprødt hvedeflute med frisk salat, tomat, agurk, bacon og marineret kylling, samt en hjemmelavet cremefraiche dressing. Man kunne smage at alt det grønne var frisk. Og baconen var sørme også sprød, det ses ellers sjældent i den slags sandwiches. Alt dette blandet sammen, gav os næsten mundvand. Det smagte bare super, og det mættede utrolig meget. Nu var vi meget fulde i maverne, meeeeeen… vi skulle jo videre i menuen: Så var det trekantet gulerodsbolle med tun der skulle nydes. Det så jo også bare super ud: En dejlig stor bolle med sesamfrø som ikke var hård – Stor ros for det!!! Den var bare blød og lækker. Med salat, tomat, agurk, tun og dress-

Nummer 7

ing. Den smagte bare Himmelsk, ærgerligt at vi var mætte allerede der. Vi fik lige lov til at sidde lidt inden den sidste ret skulle dukke op, for både Helene og jeg kunne næsten ikke spise mere. Men vi havde nu glædet os til burgeren, så ned skulle den altså. Ind kom Allan med den store burger. Når jeg siger stor, mener jeg STOR. Den delte vi også. I denne burger var der salat, tomat, agurk, ost, og en kæmpe bøf(200 gram), samt en velsmagende dressing. Det smagte virkelig godt! Bøffen var saftig og krydret, og gav sig rigtig godt i den store bolle. Efter ca. en times tid, var vi kommet igennem de fem retter, og sad så lidt og så os omkring. Madboxen er et lille men pænt og hyggeligt sted. Der er ikke mange siddepladser, men man kan ringe og bestille maden, og så hente det med hjem. Personalet var meget venligt og imødekommende. Jamen i det hele taget et rigtig dejlig sted. Man kan også få varme retter hos dem, bl.a. Spareribs, Steaks, og en speciel Grenaa Schnitzel. Alt dette fik vi ikke æren af at smage, men vi ville nu heller ikke kunne have haft plads til det i vores maver. Deres priser er desuden favorable og du får meget for dine penge. Så det er da helt klart et sted for os unge mennesker. Det er jo også dejligt ind i mellem at komme væk fra Mc Donalds! Men vi kan da kun sige at det var en herlig oplevelse at smage de lækre retter fra Madboxen.

-8-


Årgang 2

Bremsesporet

QUIZ

Nummer 7

FORÅRS Da vores tema i dette nummer er omskæring, nedskæring og beskæring, skal vores quiz selvfølgelig også omhandle det. Herunder er der tre spørgsmål, som du skal besvare så godt som muligt (Du har lettest ved at besvare spørgsmålene, hvis du har læst Grotæsk). Når du har besvaret spørgsmålene, indsender du svarene til bremsesporet@gts.dk. 1. Her er en skole hvad skal der ske med den? 2. Her er et træ, hvad skal der ske med det?

Skal den omskæres, nedskæres eller beskæres?

3. Her er en tissemand, hvad skal der ske med den?

Skal det omskæres, nedskæres eller beskæres?

Når du har besvaret alle tre spørgsmål sender du dem til Bremsesporet, samt et ønske om hvad din præmie skal være, hvis du vinder. Skal din præmie være en omskæring, nedskæring eller en beskæring?

Skal den omskæres, nedskæres eller beskæres?

-9-


Årgang 2

t l e r b e b v o o D e k s a o M h

Bremsesporet

Der var engang to unge mennesker. De hed Andreas og Stine. Sammen var de blevet enige om, at de trængte til at prøve noget nyt og grænseoverskridende. Men de kunne ikke helt komme i tanke om, hvad de ikke havde prøvet før. Andreas foreslog at de kunne gå i skole en hel dag uden deres computere. Men det syntes Stine var en dårlig idé. Hun syntes hellere de skulle prøve at lægge deres skæbne i andres hænder. De blev enige om, at det skulle være deres hårs skæbne. Andreas og Stine drog ind til byen og lavede en aftale med frisørsalonen Bettina Beauty and Hair Clinic. Her skulle de drage ud på deres færd. Aftalen blev, at de to unge mennesker skulle have lavet en såkaldt ”make-over”, hvor frisøren Mette fik frie hænder til at ændre deres frisurer. Se her hvad der skete

- 10 -

Nummer 7

Andreas (tv) og Stine før makeoveren. Kan de blive kønnere? Nogen mener ja.


Ă…rgang 2

Bremsesporet

Kan du se hvem der er hvem nu? - 11 -

Nummer 7


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

Køkken skriblerier Vi prøver lige igen med en lille konkurrence. Kantinen skal have et navn, så kom med dit bud og vind en times gratis bowling!!! Snart er det eksamenstid, og efter det en fortjent ferie. Vi her i kantinen har snart haft vores første år her på teknisk skole. Det har været et år med mange udfordringer og nye opgaver, og vi har været glade for jeres opbakning. Vi er åbne for nye ideer til næste års opstart. Hit med dem, store som små. Her i denne eksamenstid Hvor I sætter jeres flid Der skal skrive, læses, arbejdes - tænkes Ja I kommer jo nærmest til at være lænket Men vi I kantinen, en tanke jer sende I ved jo, hvor vi er henne. For uden mad og drikke, dur helten ikke. M. v. h. Kantinen

Sidste chance for at deltage i konkurrencen, er onsdag den 18. august 2004. Dit forslag skal afleveres på papir med tydeligt navn og hvilken klasse du går i.

I sidste nummer af Bremsesporet, havde kantinen en konkurrence. Desværre var der ingen der deltog i den. Dette betyder at Rita selv har indkasseret præmien, som var en rød EU-45 scooter af mærket Yamaha (Jog R). Den benyttes til at bringe mad ud fra Bowlingcenteret nu. - 12 -


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

Elin Kiss-sagaen Resume: Elin Kiss er med sit skib PP Pirana på jagt efter skatten med de tusind havenisser. Hun bliver desværre forsinket i jagten, da mandskabet ombord bliver ramt af en frygtelig epidemi, og de må lægge til ved Anholt. Her kommer der et nyt medlem i mandskabet: Utella, som bliver Kaptajn Kiss’ elskerinde. Besætningen vinder PM I vandpolo, og med PP Pirata læsset til randen med guld fortsætter de jagten på den legendariske skat, som består af tusind havenisser...

3. del: End of an Era Af: Rikke Sørensen Det var langt langt væk fra månen – tæt på ækvator – at Kaptajn Elin Kiss og hendes frygtløse besætnings sidste rigtige eventyr udspillede sig: ”Alle mand ud af køjerne! – i dag skal der spilleme findes noget guld!” Det var Elin Kiss selv, der var tidligt på den med denne brutale søulke jargon. Én efter én kom besætningen op på dækket… alle var gebommerligt krasbørstige og ikke spor i humør til at jage skatte. Det gik især Utella på nerverne sådan at blive kostet rundt med… hun var rigtig godt gal i skrællen over alle de huskekager og næsestyvere hun gennem tiden på PP Pirata havde lagt hoved til. Og nu måtte det være nok… hun tog tilløb og sigtede efter planken, desværre ramte hun ikke og faldt ret brutalt ned i det piratfiskbefængte hav… Væk, det var hun! Der var ikke så meget som en lille hårtot at se i vandet. Elin Kiss var tydeligt oprevet… hun havde mistet sit livs kærlighed – alt på grund af hendes brændende ønske om at finde skatten af de tusind havenisser…

Intet kunne trøste den stakkels kaptajn… hun var normalt ikke en der ville stikke op for bollemælk, igennem hendes millioner af år som en af søens bedste folk havde hun mistet mange charlatans og skønne jomfruer til bølgens skummende gab. - Så hvorfor skulle Elin Kiss miste modet over denne næsten sorte, spinkle og brændemærkede Utella? Og kunne hun få sin elskede igen…

hun havde lokket til at sejle ud til PP Pirata – ak den stakkel! Den aften lå Elin Kiss og Utella sammenflettet i en herlig symfoni af kærlighed, nøgne i det klare måneskin, midt på dækket. Elin Kiss havde endelig indset at kærlighed var den største skat i verden, ingen havenisser kunne måle sig med den sukkersøde følelse af varme, tryghed og Utellas chokoladebrune hud mod hendes egen i den stjerneklare nat.

(næste morgen) Skibsdrengen Elliot var eneste mand på broen da THE END der lød et ordentligt brag ude fra horisonten… havet og himlen lyste op i ét og samme øjeblik, og ud af de smukke tåger sejlede en brig Ved den forreste mast stod Utella – hun havde skudt den landkrabbe som havde fisket hende op af vandet og som

- 13 -


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

Thomas Grøns

Brune fingre ... Eller var det omvendt? Af Ugle Nu er det endelig blevet forår, og så det tid til at få sine grønne fingre brune. Dette kan gøres på mange måder, men den, for de fleste, rareste metode vil være at få en tur i haven for at få fjernet noget af alt det der ikke hører til her. Vi har i bremsesporet allieret med haveeksperten Thomas Grøn, da han garanteret kan fortælle os hvad vi skal have væk, og hvad vi bør lade stå og blomstre. Hvordan kan man se hvilke planter man skal lade stå, og hvilke der kan ødelægge haven ? Det kan man på udseenet. Det er ligesom at tage på diskotek, hvor man jo skal finde ud af hvem man skal tage med hjem, det er jo ikke alle man har lyst til at vise sin frimærkesamling til, hvis du forstår sådan en lille en. Så du mener altså altså at alle de pæne planter kan være til gavn for haven, og alle de grimme skal væk ? Nej ikke helt. Det er jo ligesom at være på diskotek, det er ikke alle og enhver man kan få med sig hjem, alle de pæne piger er for det meste bare for snobbede til at de vil med hjem og lege brandbil. Forstår jeg dig ret hvis jeg så siger at man skal tage alle de allerpæneste væk? Nej Nej, dem tager du ikke væk, dem skubber du bare over i et hjørne, for de kan jo være rare nok at se på.

mærksom på sig selv. Men en ting er sikkert, de formerer sig ikke, for der er ikke nogen der er gode nok til dem. Jeg mener at kunne fornemme på dig at du går meget op i at gå på diskotek. Ja, det er jo der jeg gør mine studier, havearbejde kan på mange måder sammenlignes med en diskotekstur. Var det ikke bedre at gøre sine studier i haven, i stedet for at studere noget der ligner ? Måske, men det andet er meget sjovere, hvis du forstår sådan en lille en Har du egentligt selv en have ? Nej, men der er et diskotek tæt ved Så du er egentligt slet ikke en haveekspert ? Jo jo, man kan jo lære meget om haven, når man er en tur i kanen med en lækker tøs Det er jeg nu ikke så sikker på at du har ret i, har du nogensinde afprøvet dine teorier i haven ? Teorier nej, men en masse fantasier har jeg afprøvet i en have. Jeg er ikke så sikker på at det her fører til noget overhovedet, du skal have mange tak for at medvirke til min artikkel

Jamen vil de så ikke brede sig til hele haven

Du kan da komme med på diskotek i aften, en trekant er jo ikke så ringe endda

Jo, det kan fylde meget sådan nogle piger, altså ikke om livet, men i selskabet, de vil tit gerne gøre op-

Nej, det er jeg ikke så sikker på at jeg har lyst til. Jeg må hellere komme hjem nu.

- 14 -


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

Harders Klumme Nyt fra EDB-afdelingen Jesper Harder fotæller denne gang om udskiftning af Skolens servere og overgangen fra fysiske til virtuelle servere. Du kan også læse hvad det vil komme til at betyde for dig. Almindelige computere bliver hurtigt gamle. Det gøre servere også, men heldigvis ikke så hurtigt. Men skolens servere er nu blevet gamle og samtidig med at kravene til dem er steget, betyder det at de ikke kan følge med mere. Der findes mange måder at tænke servere på. Den traditionelle med en fysisk server til en given opgave, f.eks. en WEB server. Det kan være i en traditionel computer kasse eller som en Pizza server som er flad og kan sættes på hylder i et skab. Sådan et skab kaldes et rack. Der findes også en spændende ny måde at tænke servere på. Virtuelle servere. Vi skal have udskiftet omkring 12 servere. Som løsning har vi valgt at købe 2 nye fysiske servere samt

et SAN. SAN er i realiteten en stor kasse med mange harddiske i. De to servere har noget software på, der hedder ESX server fra www.vmware.com. Disse to servere kommer til at køre som om skolen stadig har 12 fysiske servere. Dermed sparer vi plads samtidig med at denne teknologi giver mulighed for at oprette en ny server til nye formål, uden at skulle købe en ny fysisk server.

- 15 -

Hvad betyder det for dig? Du har fået besked om, at tilgå filer og andre services på andre servernavne. Hastigheden bliver højere og svartider bliver hurtigere. Især i Outlook bedres svartider betydeligt.


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

Lægens bor For at følge temaet i dette nummer, har vi fået læge Per Plex til at skrive om omskæringer. Et fænomen de fleste nok forbinder med noget religiøst, men som i virkeligheden er meget mere end en jødisk tradition. Redigeret af Plys Foråret er kommet og det kan virkelig mærkes. Luften er tyk af hormoner og alting springer ud. Og når nu man alligevel (drengene primært) er ude og svinge med kalorius, kan man jo lige så godt lade sig omskære. Omskæring er en proces, hvor man fjerner forhuden på penis. Forhuden er det stykke skin der dækker penishovedet, når man ikke har erektion. Dets eneste formål er, at beskytte penishovedet, på samme måde som en negl beskytter fingerspidserne. Normalt bliver drenge/unge mænd omskåret enten af religiøse grunde, eller fordi de lider af det der i daglig tale, hedder forhudsforsnævring (Phimosis). Forhudsforsnævring er når forhuden ikke er stor nok til at kunne trækkes tilbage således at penishovedet blotligges. Men i dag er det blevet et modefænomen. Alle de smarte fyre, der vil være noget i sengen, bliver omskåret. Pigerne synes det er pænere, og de får mere ud af det der foregår i sengen, eller hvor det nu er man gør det henne. At det er blevet moderne har gjort, at der er blevet venteliste på at blive omskåret, hvorfor operationen er blevet ændret en smule for at mindske presset på operationsstuerne. Før hen foregik omskæringen mens patienten lå i narkose. I dag er man gået over til lokalbedøvelse, da dette virker hurtigere, og patienten hurtigere kan klare sig selv igen. Dog bliver der sat en skærm op, så patienten ikke kan se hvad der foregår. Dette er udelukkende for at sørge for, at han ikke trækker penis til

sig under operationen, da dette kan få meget uheldige følge får ham i hans senere gøren og laden. Selve operationen foregå ved, at man forsigtigt fjernede forhuden med en skalpel, hvorefter man syede den resterende del af huden fast, lige bagved penishovedet. Efter endt operation, bliver penis naturligvis forbundet. Denne forbinding skal så helst skiftes, hver gang patienten har været på WC for at undgå infektioner. Derfor anbefales det, at patienten ikke drikker andet end vand og mælk, de første to uger efter operationen, og ikke mere end han kan holde sig en hel dag, uden at skulle urinere. Hvis man skulle fortryde sin operation, er det nu også blevet muligt at få påopereret forhuden igen. Inden man bliver opereret, skal man derfor tage stilling til, om man ønsker at forhuden skal opbevares, eller den skal smides ud. Ønsker man at få den opbevaret, vil den blive frosset ned og gemt I op til ti år. Derefter bliver den smidt ud. Dog skal man være opmærksom på en ting, hvis man vælger at få den opbevaret. Der er en fare for, at forhuden ikke længere passer, hvis den skal sættes på igen. Dette er også grunden til, at man kun opbevarer dem I ti år. Hvis man ikke mener der er for lang ventetid på at blive opereret, kan man også få fjernet sin forhud på privathospitaler og på diverse klinikker rundt om i landet. Prisen ligger fra 5000,- kr. og opefter. M. v. h.

- 16 -

Per Plex


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

Gavekort til ! r 1å vore freelancere Af Æsel Med dette nummer kan Bremsesporet fejre sin et års fødselsdag. 7 numre er det blevet til, og det synes vi selv er lidt af en præstation. Redaktionen har i den forbindelse gjort sig mange overvejelser om hvordan det skulle fejres. Skulle vi give lagkage til alle vore læsere? Skulle vi invitere dem til fest? Eller hvad? For vi har jo en lille formue stående i Bremsesporets kasse fra salg af annoncer, og vi har ikke meget andet end fis og ballade at bruge dem til. Men som vi skrev i Grotæsk i nummer 4 (julenummeret) ved vi ikke hvor mange læsere vi har og hvem de er. Hvem I er. Hvem du er. Derfor kan vi heller ikke give dig lagkage. Så vi besluttede noget helt andet: Vi bruger pengene på os selv! Jeps, på os selv og på dem der har hjulpet os med at lave det. Os ved vi nemlig hvem er. De sidste først: Til morgensamlingen torsdag den 22. april overrakte vi et gavekort til hver af dem der har hjulpet med at lave Bremsesporet, og som ikke sidder i ’100m skoven’. (For en ordens skyld skal vi præcisere at det er dem der har skrevet artikler, hjulpet med opsætning af bladet eller lavet tegneserier til det. Særnummeret til Åbent Hus (nr. 4) er ikke regnet med). En stor tak til dem for at bidrage til at GTS har et skoleblad, der er alsidigt og læseværdigt! Gave-

kortet kan benyttes i de fleste butikker i Grenaa. Og så os selv i redaktionen: Vi laver noget vildt den 28. maj. Vær vis på det! God sommerferie! PS: Der kommer måske et nyt nummer. Og det bliver i så fald nok i august eller i september.

- 17 -


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

MOBNING Når spøg bliver til ondskab Elevrådet er i den senere tid blevet bekendt med at der på skolen forekommer en masse sladder, bagtaleri og udhængning af folk. Det vil vi ikke tolerere og mener at man bør gøre et eller andet. Spørgsmålet er bare hvad… At blive holdt udenfor eller at være den sidste der blev valgt i fodbold, er der nok mange der har prøvet på et eller andet tidspunkt i folkeskolen. Dengang bed de fleste det i sig og håbede på at det måske ville ændre sig på et tidspunkt. Nogen fortalte måske om det til forældrene, som så gik videre til skolen med det. Ofte endte det måske med en samtale med de forskellige parter, og så skete der ikke mere. Eller jo, mobningen fortsatte sandsynligvis bagefter, for hvor tit er det at sådan nogle små 5-6 klasseelever retter sig efter hvad læreren siger? Man har set et utal af lignende eksempler på ovenstående og mange af de udsatte elever forsøger at ignorere det og bider det i sig helt ind til de stopper på skolen i 9.-10. klasse. Og når de starter et nyt sted er det i håbet om at her vil det være anderledes. Andre der måske ikke føler at de kan holde til presset, skifter skole for at starte på en frisk. Men kan det være rigtigt? Burde det ikke være muligt at fuldføre sin skolegang eller eventuel senere uddannelse uden at skulle skifte skole, fordi man føler sig utryg og malplaceret? Kan det være rigtigt at en stakkels 10-årig dreng eller pige skal starte helt forfra et nyt sted fordi der er 4-5 stykker i klassen der morer sig med at kalde vedkommende øgenavne? Aldeles ikke!

Og hvis nogen går rundt og tror at mobning kun finder sted i folkeskolen, tager de fejl. Mobning er alle vegne: på ungdomsuddannelserne, arbejdspladserne, sportsklubberne osv. Men vil vi finde os i den slags? Nej selvfølgelig ikke, og derfor mener jeg som repræsentant for elevrådet på Grenaa Tekniske Skole, at det er vigtigt at påpege og synliggøre elevrådets holdning til den slags. Vi mener at det er helt og aldeles utilgiveligt at nogle elever bliver behandlet på en så umenneskelig måde, som mobning nu engang er. Så er spørgsmålet hvad man kan gøre for at forhindre at dette finder sted. Det er ikke noget der bare kan løses sådan uden videre. Der foreligger et utal af forsøg på at nedbringe mobning i folkeskolerne ved hjælp af kampagner o. lign., men sandsynligheden for at dette har nogen effekt, mener jeg er forsvindende lille. I Sverige har man vedtaget en lov der siger at mobning er ulovligt. Måske det var en mulighed, men spørgsmålet er så hvem og hvordan det skal håndhæves. Personligt mener jeg at den allerbedste løsning må være at folk får en fornuftig holdning til hvordan man behandler andre mennesker. Det burde være en selvfølge at man behandler andre, som man selv vil behandles, så tag jer sammen derude og opfør jer dog ordentligt! Helene Elisabeth Dam Jørgensen Elevrådsformand Grenaa Tekniske Skole

- 18 -


Årgang 2

Bremsesporet

Nummer 7

Fyren fra HESSEL 1. del: Den græske gud Vi bringer her første del af en fortælling skrevet af AD og SC fra Hessel Gods Fodboldkostskole. I første del møder Peter “Playboy” Påske fire piger fra STF... Det var lørdag og der var åbent hus på GTS. Peter ”Playboy” Påske vågnede tidligt lørdag morgen efter en lang nat foran computerskærmen. ”Åh nej, endnu en dag med grumme hændelser”, tænkte Peter. Efter han havde gjort sig i ”stand”, tog han cyklen til GTS fra Hessel Gods. Fire studieforberedende piger fra GTS have længe haft et godt øje til Peter. Hele natten havde de ligget og snakket om hans dejlige hår, flotte øjne og veltrænede overkrop. I dag ville de tage skridtet videre og snakke med ham. På GTS fik pigerne hurtigt øje på Peter. Han solgte kage og skænkede kaffe til de besøgende. ”Han ligner en græsk gud”, sagde Tulle og fnisede. Da han havde pause faldt de fem teenagere i snak. Som dagen gik steg temperaturen imellem den lille gruppe. Peter lukkede op for den ene joke efter den anden, men selvom pigerne grinede, vidste Peter og pigerne at de ikke var sjove. Peter var på dagen blot en ægte alphahan. Han var ustyrlig og faktisk var pigerne charmerende på hver deres uforklarlige måde. Pigerne spurgte kælent om han ville med hjem til Lulu og forkæles. Peter svarede uden videre eftertanke ja tak til tilbuddet. Hjemme hos Lulu startede det stille og roligt. Moderen havde bagt kager og lavet te til det lille selskab. Da teen og kagen var indtaget blev der tændt for det dæmpede lys og

stille musik. De nød virkelig hinandens kælne selskab, som indebar små sexede toppe, kærtegn og sensuelle dufte. Atmosfæren var i top og alt der manglede var bare… Fortsættelse Følger Højst Sandsynligt Af: AD & SC

Læserbreve Bremseporet har modtaget et læserbrev fra en noget frustreret Poul Novack, ansat på GTS: Som bruger af Cave In er jeg dybt forbavset og rystet over at se det massive svineri der er. Det flyder med fx chipsposer, slikposer, sodavandsflasker, paptallerkener, almindelige tallerkener, kakaobrikker osv. på stolene og på gulvet. Til jer unge der smider affald: Det er for dårligt. Smid dit affald I skraldespandene! Til lærerne: Jeg mener at det er lærerens ansvar at tilse at lokalet er pænt før et hold forlader et lokale/ Cave In. Et sådant svineri kan vi ikke byde unge at komme ned til! Det skader Skolens image! M.v.h. Poul Novack Der er vist ikke meget at diskutere her. Naturligvis er vi alle interesseret I at komme ind I ordentlige og ryddelige lokaler, og derfor også I at efterlade dem sådan.

- 19 -


SIDEN

K Æ V T RE ! Å R K E S M R M E U N N E E G BA TT E ID

Fra Martin Kristiansen har vi fået en række eksempler på hvordan mennesker, der søger erstatning hos deres forsikringsselskab forsøger at forklare hændelsesforløbet. Ja, de skulle være ægte nok, og lad os så komme igang. Først har vi de forklaringer der sår tvivl om anmelderens uskyld:

Jeg mener, at ingen af sagens parter er skyld i uheldet, men hvis det ikke desto mindre er tilfældet, er det den anden. Jeg kørte manden ned. Han indrømmede, at det var hans fejl, idet han tidligere var blevet kørt ned. Forklaringerne bliver undertiden noget intime:

Mandens kørsel var fuldkommen uberegnelig. Jeg måtte svinge voldsomt flere gange, før jeg ramte ham Fodgængeren havde ikke ringeste anelse om, hvor han skulle hen, så jeg kørte ham ned. Jeg kørte på en lygtepæl, som jeg ikke opdagede, fordi den var skjult af fodgængere. For at undgå kollision påkørte jeg den anden bil. Tre damer stod og talte sammen, og da to trådte tilbage og en frem, var der ikke noget at gøre. En enkelt person udviser usædvanlig logisk sans, mon der er potentiale til en Nobelpris I matematik?

Undertegnede erklærer herved, at have set frk. Larsen ben, og er som følge heraf uarbejdsdygtig. Pludselig fik hun øje på mig og tabte hovedet og vi mødtes. Jeg havde parkeret min vogn uden for Netto. I vognen sad min kone og Hr.Rasmussen. Da jeg kom tilbage var skaden sket. Kvinder bag rattet, altså... Jeg hørte et bilhorn og blev ramt bagfra, jeg forstod, at en dame forsøgte at overhale.

Hvis jeg ikke havde kørt der, var ulykken aldrig sket.

Og vi slutter af med en underdrivelse af rang. Mon ikke det er en jyde der har skrevet det:

Der er også dem der forsøger at kloge sig om skyldsspørgsmålet.:

Min fader døde pludseligt, men det var ikke af noget alvorligt.

Nummer 7  

Bremsesporet er et blad af elever til elever på Grenaa Tekniske Skole. Kontakt, forslag og ros: Bremsesporet@gts.dk Thomas Bruun Hansen Ald...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you