__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Brejning Efterskoles Elevforenings Årsskrift

BLODBØGEN 1


KOLOFON

INDHOLD 4

Bag om bestyrelsen

4

Årgangsrepræsentanterne

BLODBØGEN er Brejning Efterskoles Elevforenings årsskrift, lavet af Bestyrelsen BESTYRELSESFORMAND Anne Katrine Dalsgaard, 17. Årgang NÆSTFORMAND Kathrine Mølby, 18. Årgang

6

KASSERER Mads Holst Pedersen, 15. Årgang

Kære elevforening En velkomst til Lone den nye forstander

8

BESTYRELSEN Jonathan Troense, 19. Årgang Aksel Buur, 19. Årgang Anton Vind, 19. Årgang Rasmus Kjær, 20. Årgang Laurits Jürs Hahn, 20. Årgang

Et farvel fra Ole

10 Tak for tolv år med jer Farvel til Rasmus Seistrup

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR Aksel Buur, 19. Årgang Kathrine Mølby, 18. Årgang

11 Det helt særlige værelse 30 14 A-weekend (ikke som vi plejer) 18 Regnskab 2017-2018 20 Årgangslister

2

LAYOUT OG OPSÆTNING Kathrine Mølby, 18. Årgang


LEDER FRA AK

Kære Elevforening

bestyrelsen efter GEW og forhåbentlig lægge et ordentligt stykke arbejde.

Det seneste år, med mig ved roret, har vi til hvert bestyrelsesmøde lavet en såkaldt “check ind” for at tage en føler på stemningen inden vi er startet og givet hinanden en lille opdatering på hvordan det står til i vores liv ved siden af alt det der har med Brejning at gøre.

Jeg checker ind med sammenhold på tværs af årgange og en historie om værelse 30, der de seneste mange år på tværs af årgangene har holdt en Facebook-side i live.

Så i denne leder vil jeg også starte med at checke ind.

Samtidig checker jeg ind med en optimisme og vished om at bestyrelsen, når jeg til generalforsamlingen takker af, nok skal løfte foreningen videre til nye højder.

Jeg checker ind med afskedshilsner fra Ole Kondrup og Rasmus Seistrup, der begge er stoppet på Brejning som henholdsvis forstander og viceforstander. De kommer derfor begge med et farvel til alle i elevforeningen.

Jeg har i det forgangne år arbejdet sammen med venner på kryds og tværs af årgange fra årgang 17, 18, 19, 20, 15, hvilket jeg ikke ville have været foruden, men nu må det være tid til at checke ud.

Jeg checker ind med artikler om en skole i forandring, ny forstander og nye ambitioner. I dette årsskrift checker Lone Frankel Goul ind som ny forstander, så hun kan hilse på os og vi kan lære hende at kende.

God læsning.

AK, årgang 17 Formand for Elevforeningen

Jeg checker ind med nye ansigter - årgangsrepræsentanterne - som kommer til at være en del af

3


BAG OM BESTYRELSEN Aksel, BE19

Anton, BE19

Anne Katrine, BE17

Laurits, BE20

Årsskrift

GEW

Formand

A-weekend

GEW

Mads HP, BE15

Kathrine, BE18

Rasmus , BE20

Jonathan, BE19

Kasserer

Næstformand

A-weekend

GEW

Årsskrift

ÅRGANGSREPRÆSENTANTERNE Hjalte Lund

Det er blevet tid til at få to nye årgangsrepræsentanter ind fra den nyeste afgåede årgang. I år byder vi velkommen til Ulrikka Mølby og Hjalte Lund, der her kort vil præsentere sig selv.

Mit navn er Hjalte Lund, jeg er i skrivende stund 17 år gammel og jeg bor i Odense hvor jeg går på HTX’en OTG. Jeg har været så heldig at kunne se til fra sidelinjen, mens Brejning efterskole er groet og blevet større. Med jævnlige besøg til den velkendte skole, var det fantastisk da det endelig blev min tur til at gå her. Jeg har nydt et fantastisk år på Brejning, men det fællesskab og de relationer jeg har

4


haft til Brejning har jeg i hvert fald ikke lyst til at give slip på. Det er en af grundene til at jeg stillede op som årgangsrepræsentant. Derudover stillede jeg op fordi Brejning har været en større del af mit liv, som jeg har sat pris på de sidste mange år. Posten som årgangsrepræsentant er en fed mulighed for at gøre Brejning til en endnu større del af mit liv, og kickstarte en god relation til de kommende - såvel som tidligere årgange på Brejning. Derfor var det for mig, fantastisk da de to årgangsrepræsentanter blev afsløret og mit navn blev råbt op! Vi skal nok videre til det lavpraktiske: Mit mål med at være med i elevforeningens bestyrelse er, at repræsentere årgang 21 så godt som muligt. Jeg føler at, alle fra min årgang, har noget at sige om de forskellige arrangementer, især A-weekenden. Jeg vil mest af alt prøve at fungere som talerør for BE21 til resten af Brejnings elevforening. Jeg har en ide om, at årgangen hvor gourmet og innovation var på listen over de største linjefag, måske har en ny tankegang om hvordan tingene bør være. Jeg vil så vidt muligt prøve, at få formidlet den lidt alternative tilgang til hvordan tingene bør se ud, fra den 21’ne årgang, så de også stemmer overens med den traditionelle Brejning ånd og alle de forgangne årgange. Jeg glæder mig til et fedt år, forhåbentlig med sved på panden!

Ulrikka Mølby Jeg hedder Ulrikka Mølby, er 16 år og leger klog på Rosborg (STX, Vejle). Der er mange ord, der kan beskrive mig, jeg vælger oftest selv at bruge de positive… Jeg er iderig, engageret og ses ofte med et smil på læben. Jeg har, i modsætning til Hjalte, følelserne sidder godt uden på tøjet og det at være nyudklækket “veteran BE-elev” er ikke altid lige let for mig, men jeg var fremadskuende, dengang midt i Juli, da jeg valgte at stille op som årgangsrepræsentant. Nu får jeg, sammen med resten af elevforening, muligheden for at skabe fede oplevelser både for mig selv og andre, endnu engang i Brejnings navn, og så kan jeg vidst godt sætte heldig på de fine tillægsord i toppen. Hjalte og jeg deler samme forventninger samt mål for det næste års tid, vi vil repræsentere BE21 så godt som muligt, men det vigtigste for mig er nu, at vi i takt med, at vi glemmer nogle BE-minder tilføjer nye, for er det ikke sådan vi beholder den såkaldte Brejning ånd? Et kæmpe knus er sendt til alle jer jeg i forvejen kender, og i andre må nøjes med en venlig hilsen lidt endnu.

5


KÆRE ELEVFORENING Et nyt år og en ny årgang er startet her på Brejning Efterskole. Meget er ved det ”gamle” og så alligevel sker der en del nyt.

Det er mit håb, at vi sammen kan skabe en weekend, hvor vi får lavet noget konkret arbejde, har en masse gode aktiviteter på tværs af årgange og tid til latter og gode stunder.

For jer tidligere elever har det sikkert en betydning, at der er kommet ny forstander. Derfor vil jeg også til sidst i mit indlæg lige præsentere mig selv. Men I skal også altid være velkommen på skolen, hvor jeg gerne sætter tid af til at møde jer.

BE nu Som nævnt tidligere har vi desværre ikke fulde huse i år. Vi tror fuldt og fast på, at vi har noget helt – og meget relevant at tilbyde unge mennesker i dag. Vi giver dem bl.a. et ægte ansvar samt tid til fordybelse og udvikling i eget tempo. Hos os er der på rigtig mange måder højt til loftet.

BE22 er kommet godt fra start. Vi har lidt færre elever, end vi har haft i mange år. Men energien, gå-på-modet, venligheden og fællesskabet er helt i top. Det er en fornøjelse at møde alle de ca. 100 begejstrede, begavede og behagelige elever. Jeg spiser ofte sammen med eleverne i Valhal, hvor jeg kommer tæt på deres hverdag her på skolen og deres livshistorier.

Derfor er et af vores fokusområder pt. også at gøre opmærksomme på os selv, så rigtig mange unge får muligheden for at høre om os, besøge os og gerne vælge os til, som en naturlig del af deres personlige og faglige udvikling. Vi håber selvfølgelig også, at I tidligere elever vil være med til at sprede budskabet om, hvem vi er og hvad man som ung kan få ud af et år på Brejning.

Allerede her i skrivende stund (primo september) har de kastet sig ud i projekter, udesovning, kreative udfordringer og fællesskabende aktiviteter med stor entusiasme og med fokus på, at alle skal have en god udviklende oplevelse. Mine dage fyldes med glæde fordi jeg har fået muligheden for at være omgivet af ikke bare vores skønne elever, men også af et helt fantastisk personale.

I gennem de sidste par år har der været meget fokus på at opstarte og udvikle Brejning Højskole. Det projekt har bestyrelsen valgt at lægge i ”rugekasse” indtil videre. Så vores fulde fokus vil pt. være at skabe den bedst mulige efterskole ikke bare for vores nuværende elever men også for de kommende.

Nogle af de ting som I vil opleve bliver forandret er, at vi igen afholder middag for alle jubilarer i forbindelse med GEW. Det betyder, at alle 5, 10, 15 og 20 års jubilarer bliver indbudt til en middag, hvor der er tid til gode historier og til at finde ud af, hvor livet har bragt jer hen. Jeg glæder mig meget til at møde alle jer, som på forskellig vis har været med til at forme skolens historie. Desuden vil I opleve at A-weekenden igen bliver med fokus på samarbejdet og sammenholdet mellem vores nuværende elever og de tidligere årgange. Hvilket også betyder, at der udover skolens generalforsamling ikke er andre arrangementer den weekend.

6


Ny forstander

Holbæk Kommune. Uddannelsesmæssigt har jeg været langt omkring. Jeg er uddannet frisør, cand.mag i historie og pædagogik og uddannet lærer. Derudover har jeg uddannelse i ledelse.

Den 1. august startede der for mig et helt nyt liv på Brejning. Et liv fyldt med nye udfordringerne, en masse dygtige og engagerede medarbejdere, mange forskellige interessenter og ikke mindst en flok glade unge mennesker.

Spejdermæssigt spænder min erfaring også bredt. Jeg har været spejder siden ca. 1980 og har været leder i næsten alle afdelinger, har lavet programstof, holdt oplæg på Korpsrådsmødet og har lavet kurser. Mine seneste roller har været som gruppeleder hos 2. Hellig Anders Spejderne i Slagelse (som jeg har været nødt til at stoppe med nu) og som kursusleder på #GULD2018. Min mand og mine børn er også meget aktive spejdere, så en stor del af vores familietid har vi tilbragt sammen i naturen eller i spejderhuset.

Jobbet som forstander på Brejning Efterskole har på mange måder stået for mig som drømmejobbet. Så da stillingen blev slået op i maj, vidste jeg med det samme, at jeg ønskede at søge stillingen. Det krævede dog lige, at vi satte os sammen som familie og fandt ud af, om det også var en god ide for os alle, da det krævede, at vi flyttede tværs gennem landet – hvilket vi heldigvis hurtigt blev enige om, at det var. Glæden og begejstringen ved at få muligheden for at være forstander på Brejning Efterskole er næsten svært at beskrive. Jobbet kombinerer nemlig to ting som jeg brænder for – skoleverden og spejderbevægelsen.

Jobbet på Brejning Efterskole er som sagt klart drømmejobbet. Jeg elsker at være sammen med unge mennesker, som hele tiden rykker ved mit syn på livet med deres forskellighed, deres nysgerrighed og undren og deres skønne måde at være på. Jeg har allerede haft mange gode samtaler med eleverne – og ikke mindst en hel del gode grin sammen med dem. Eleverne ved, at min dør er åben – og at de er velkomne. Når I kommer forbi skolen er I også altid mere end velkommen til at komme forbi mit kontor. Jeg vil meget gerne have mulighed for at mødes med jer.

Min baggrund Jeg er fra Slagelse, hvor jeg indtil 1. august har haft en hverdag sammen med min mand Thomas, og vores børn Liv og Roar. Liv er tidligere elev på Brejning (BE20). Roar er selv på efterskole i dette skoleår. Lige nu er vi ved at sætte vores hus til salg, så vi snart alle kan flytte ind i forstanderboligen her på Brejning. Jeg har gennem stort set hele mit liv arbejdet med børn og unge, både som gymnastikinstruktør, som spejderleder og som lærer bl.a. i en del år på en Grundtvig-Koldsk friskole. Siden 2014 har jeg arbejdet med skoleledelse – og kommer fra en stilling som pædagogisk leder på en distriktsskole i

De bedste hilsner Lone Frankel Goul Forstander 7


ET FARVEL FRA OLE Kære elever

nogle af de allermest simple opgaver i livet: magtkampe, flugt og gemmeleg, mad og sex. Og du kan som Brejningelev sikkert godt kende en eller flere af disse aspekter af efterskolelivet. Denne del af hjernen kaldes også reptilhjernen og den består af hjernestammen og lillehjernen. Det er lillehjernen der styrer den del af motorik, som du kan udenad. At gå, løbe og cykle. Lillehjernen overtager alle de opgaver som skal være rutine. Desværre får lillehjernen store problemer, hvis den udsættes for alkohol, fx til elevfesterne. Så derfor må jeg på det kraftigste fraråde alkohol, da det vil gå alvorligt udover din motorik. Og det er der jo ingen, der ønsker. Sansehjernen har ikke noget sprog og ingen tidsfornemmelse. Den lever altid i nuet, også når du sover. Og dagdrømmer.

Uanset hvilken årgang du er fra, er du en del af en historie om en fantastisk skole, som gør en forskel i verden. Uanset om du synes, at Brejning har gjort en forskel for dig, eller om du synes, at du gør en forskel i verden, så vil skolens stærkeste værdi altid være fællesskabet. Tiderne skifter og vi mennesker skifter med tiden syn på mange aspekter af livet. En skole skal altid uddanne sine elever til fremtiden. Og den fremtid er i disse år accelereret så hårdt op, at vi uddanner jer til jobs der ikke findes endnu. Ovenikøbet uddanner vi jer til uddannelser, senere i jeres unge liv, som ikke findes endnu. Derfor synes jeg, at mit bidrag kunne være at give et par hints om evnen til at navigere i ukendt farvand.

Den næste del af din hjerne er følehjernen. Her sidder alle dine følelser. Du kan kende dem på at de kommer uden varsel og at de heller ikke har noget sprog, eller tidsfornemmelse. Til gengæld rummer denne del af hjernen billeder, farver, og symboler. Det er derfor du er i stand til at være glad, være ked af det, juble, skamme dig, fryde dig og forelske dig. Og tænk hvis du aldrig havde lært at tænke, men udelukkende skulle føle og sanse. Ret vildt ikke.

Din hjerne er, meget forenklet, delt op i 3 tre lag. I virkeligheden er hjernen så kompleks at en 3deling vil være en fornærmelse af både hjernen og de forskere som skal formidle viden om hjernen og livet. Jeg vover alligevel pelsen. Så nu vil jeg dele to tips med dig. • •

Sæt ord på det du vil sige, også selvom det virker simpelt og banalt. Brug billeder, følelser og symboler til overflod.

Din tænkehjerne er så effektiv at den har taget magten på hele jorden og den er så effektiv at den hele tiden vil evaluere og forbedre alting. Jeg synes, at det er en stor ulykke, at hele vores præstationssamfund, glemme at undervise i at du som menneske er en efterkommer af et pattedyr, som i 99,96% af sin eksistens ikke har lavet andet end at sanse og føle. Du er derfor på ingen måde galt på den, hvis du tager dig selv i at mærke suset af at ligge i flok på græsset, i solen. Eller i hvis du om natten bliver henført af stjernerne.

Den ældste del af din hjerne er ca. 500 mill. år gammel, det er din sansehjerne. Den næste del af din hjerne er 200 mill. år gammel, det er din følehjerne. Den nyeste del af din hjerne, tænkehjernen, er kun 200.000 år gammel. Altså 0,04% af menneskehedens historie. Den nyste forskning i den ældste del af hjernen, fed sætning, viser at den allerhelst arbejder med

8


Nu ved du også hvad denne artikel har som svar på at navigere i ukendt farvand. Flyd med, gå i flow. Lad dine sanser og følelser dikterer dine valg. Den såkaldte fornuft har eksisteret i ca. 1 sek., hvis universet er omregnet til et år på 365 dage. Hvad vælger du? sidste billede skal handle om lejrbålet. Det blev opfundet, opdaget, behersket af Homo Erectus for 1. mill. år siden. Tænk at ilden, som giver os varme, lys og tryghed er noget af det allerfarligste der findes, for alle dyr på planeten, herunder os selv. Da vi er det eneste dyr som har tæmmet ilden og kan anvende den frit, kan vi være i sikkerhed fra alle vores fjender, som stadig ikke har fattet det smarte ved ilden. Samtidig med at vi både har lys og varme. Og tænk på at vi havde økser i 1. mill. år, før vi fik tæmmet ilden. Så vi har brugt værktøj i 2 mill. år, ild i 1 mill. år. Fornuften, den er i bedste fald 6.000 år gammel, hvis fornuft skal forstås som civilisation. Så selv hvis du siger at vores hjerne har været fornuftig i 200.000 år, så er vi først kun lige begyndt at bruge den.

Det er fordi du har glemt tiden og pludselig er i dine sansers og følelsers magt. Men bare rolig, der skal nok komme nogen og afbryde dig, desværre. Mit næste tip handler om at du aldrig mere skal komme til at mangle tid. Vildt ikke? Tiden er en af de tre ur-fænomener, som vi må nøjes med at accepterer uden at forstå dem. Vi kan ikke engang definere dem, så alle entydigt er enige. De tre ting er tid, rum og stof. Alle tre fænomener udløstes af Big Bang, så vidt vi ved. Det fantastiske ved tid er, at det er demokratisk. Ingen i verden har mere eller mindre af det. Ingen kan sætte hastigheden op eller ned. Det meste af din hjerne begriber ikke hvad tid overhovedet er, så nyd lige den her indsigt. Da du ikke kan ændre på tiden, er den en konstant. Det der gør at du har travlt, eller oplever at du har travlt, er altså valg du selv har truffet, eller beslutninger du finder dig i at andre har truffet. Kort sagt kan du kun fylde dit døgn med for mange valg, du kan aldrig mangle tid. Nu har du altså pludselig indflydelse på hvor meget tid du kan bruge på at sanse og føle. Hvad vælger du?

Kan du nu regne ud hvorfor fællesskabet er så stærk en værdi for os sansende, følende og tænkende mennesker?

Spejderhilsen Ole

9


TAK FOR TOLV ÅR MED JER I sommers fyldte jeg bilen helt til randen med kasser og papirer. Bagagerummet indeholdte pludselig de sidste tolv år af mit arbejdsliv, som jeg har været så heldig at dele med rigtig mange af jer.

Jeg glæder mig til at gense jer til jubilæumsfester og ser frem til at høre, hvad I har fundet på, for er der en ting, som jeg især er stolt over ved at have været på Brejning, så er det, at de elever, som jeg har været med til at sende ud i verden, ikke ser problemer – men udfordringer, som kan løses.

Tolv gode år med tolv forskellige årgange på Brejning. Hver og en har haft sit helt eget præg af de forskellige elever, som har fyldt gange med både gode dage og sværere dage.

Til slut er der vist bare at sige TAK – til jer, til skolen og til personalet.

Hilsen Rasmus Seistrup

Jeg har været så heldig at se jer og Brejning Efterskole og lokalområdet vokse gennem de sidste 12 år med de projekter, som I har været med til at sætte i gang, som shelteren på marken, bænken ved kirken og den korte periode, hvor der gik geder på marken. En af de helt store gaver, ved at have været viceforstander på Brejning, er, at jeg har haft mulighed for at se jer vokse ikke bare i løbet af efterskoleåret, men takket være Elevforeningen og jeres tætte forhold til skolen også i mange år efter. Men bare rolig – selvom jeg har skiftet kontoret på Brejning ud med Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole, betyder det ikke, at I slipper helt for mig.

10


DET HELT SÆRLIGE VÆRELSE 30 Der er et værelse, som har en helt særlig tilknytning til hinanden på tværs af årgangene, det er selvfølgelig værelse 30. Siden de to piger, der var værelsets beboer på 17. årgang, startede en Facebook-side er den gået i arv og har været kommunikationsmiddeel mellem efterskoleelverne og vresten af verden.

BE17

at gemme indpakningen til tebrevene. Vi lavede stjerne ud af tebrevene, som vi hang oppe i loftet. På et tidspunkt fik vi så mange, blandt andet på grund af en donation fra Marias moster, at vi simpelthen ikke vidste, hvad vi skulle gøre med dem. Derefter begyndte vi at hænge dem på væggene og lavede på den måde en slags tapet. Det var et projekt, der fyldte det meste af året, fordi vi hele tiden skaffede flere tebreve og brugte stilletimerne på at hænge dem op. Samtidig var det en god undskyldning for at drikke en masse te. Da Brejning var slut pakkede vi alle tebrevene ned og en del af dem står stadig hjemme hos Maria. Tebrevsprojektet var en af de bedste oplevelser på Brejning, da det var noget vi blev ved med at vende tilbage til igennem hele året.

Det særlige ved værelse 30 V.30 er noget helt særligt. Det ligger i toppen af elevbygningen og har nok en af BE’s bedste udsigter ud over fjorden. Ellers ligner v.30 resten af værelserne på brejning - men det særlige ved v.30 på BE17 var dets beboer og deres venskab. Vi kendte hinanden overfladisk fra plan, men opdagede hurtigt, at vi passede utrolig godt sammen som roomies. Vi var næsten uadskillelige og foretog os mange ting sammen. På Brejning var V.30 omdrejningspunktet for vores venskab og vi brugte lang tid på at købe grimme ting i genneren, indrette, flytte rundt og indrette igen - og uden dette fælles projekt havde der nok ikke været en blog om V.30 i dag. Efter Brejning er vi fortsat de bedste venner, selvom vi ikke længere har værelset.

Tankerne bag Facebook-siden Ideen med v.30 facebooksiden var, at vi skulle skrive ud, så forældre og venner kunne følge med i hvad vi lavede på efterskolen. Vi skrev ud, når vi havde oplevet noget sjovt eller nyt. Ideen med at facebooksiden skulle gives videre til den næste årgang, kom først langt senere, da vi selv stoppede på efterskolen. Vi synes det kunne være sjovt, hvis den kommende årgang ville føre bloggen videre og heldigvis er der ikke nogen endnu, der har sagt nej.

Bedste oplevelse

Maria Christiansen &

Da vi startede på efterskolen fandt vi hurtigt ud af, at vi begge to var meget glade for te. Der blev drukket mange kopper om dagen og vi begyndte

Emma Bormose 11


BE20 ishuset og få chokoladesovs til jordbærrene. Om aftenen satte vi os så i vores vindueskarm og spiste jordbær dyppet i chokolade. Selvom det var trist, at vi havde så kort tid tilbage, var det noget helt specielt. At se værelset se ud som da vi startede på skolen første dag, men at kende hinanden så meget bedre og have fået så mange flere oplevelser med i tasken. Det var noget helt unikt og meget en følelsesfuld aften. Her blev vi måske lidt sent oppe og snakkede om alt og intet lige til mørket faldt på.

At overtage et kendt værelse Det særlige ved værelse 30

Det var en virkelig interessant og hyggelig ting at overtage. Det, at nogen havde lavet facebook siden 3 årgange før os selv, og at det ligesom var blevet en ting for alle, der bor eller havde boet på værelse 30 var der noget ganske specielt ved. Det var også med til at gøre, at vi fik noget vi kunne lave og interessere os for sammen på værelset, ikke fordi vi ikke havde det i forvejen, men det var en skøn ekstra ting at have med kun sin roomie.

Det særlige ved værelse 30 er den lille hyggelige

kanape med radiator, spicet op med et par lyskæder. Værelse 30 er det hyggeligste mødested i pausen, i weekenden og de lidt for sene aftener.

Bedste oplevelse Der har været rigtig mange skønne oplevelser på årgang 20’s værelse 30. En af dem vi husker tydeligst, var da vi en af de sidste aftener på Brejning. Det var aften og den dag havde vi fjernet alt fra væggene, og det så helt tomt ud. Vi fik den geniale ide at cykle til spar og købe jordbær, og derefter til

Sara Nielsen & Mathilde Phelipon

/ Værelset tømmes (BE20)

/ Beboerne fra BE18

12


BE21

/ Sidste dag på skolen (BE21)

/ Sortering af tebreve (BE17)

Det særlige ved værelse 30 Det særlige ved V.30 er, at der er en historie bag, der er en tradition at overtage, og det skal man ikke undervurdere. Det var fedt at finde ud af, at netop vores værelse var lidt specielt og det hjalp klart til at gøre vores forhold stærkere. Vi har fået fastlagt, at V.30 ikke er et helt almindeligt værelse og menneskene, der har boet her gennem tiden altid har været bundet tæt sammen! Om det er fordi V.30 er skolens mindste værelse og man på den måde opnår et tæt bånd ved vi ikke… Det kan også være, at værelset er lidt specielt fordi v.30-tøser altid har haft så spændstige baller grundet mængden af trapper og eventyr de har været på.

/ Beboerne fra BE22

Bedste oplevelse Vi har været på massere dates gennem året, de har altid indeholdt søde sager eller mad i anden form, gode råd om alt fra kærester til tøjkriser, latter, uenigheder og ordet date. Vi har f.eks. været på sushi-, æbleskive,rulleskøjte,#fådetsømtilat-siddefast- ,skatte- ,pandekagedates osv.

Fie Madsen & Ulrikka Mølby 13


A-WEEKEND (IKKE SOM VI PLEJER) 2-i-1

rerne at indsamle point fra de døde poster, da de døde poster automatisk sender informationer tilbage til arrangørerne elektronisk. Løbet var meget underholdende og elevforeningens bestyrelse kan bryste sig af en flot samlet 7. plads!

Årets A-weekend var en anderledes oplevelse, fordi A-weekend ikke var det eneste, der fyldte Brejnings rammer en skøn forårsweekend i april. Uddannelsesweekenden, for alle ungdomskurser i DDS, blev afholdt på samme tid og sted, og dette sammentræf gjorde, at der var flere mennesker på Brejning Efterskole under A-weekend end nogensinde før. Paradoksalt nok, havde dette års Aweekend færre deltagere end de seneste par år og dette er selvfølgelig en sørgmodig nyhed. Der er ingen tvivl om, at A-weekend nok skal komme stærkere tilbage på trods af manglende deltagerantal, men først lidt om weekendens forløb.

Mødet med nuværende elever Den helt store omvæltning, som Uddannelsesweekenden bragte til A-weekenden, og Brejning Efterskole helt generelt, var en større fest for alle andre end skolens nuværende elever lørdag aften på plænen ude foran hovedindgangen. De nuværende elever blev kidnappet efter aftensmaden i nogle busser og fik lov til at tilbringe natten andetsteds, mens alle deltagerne på Uddannelseswekeenden og A-weekenden holdte fest. Dette gjorde, at A-weekend’s deltagerne og skolens nuværende elever blev separeret og derfor ikke kunne deltage på det ellers traditionsrige natløb. Mange af de normale deltagere på A-weekend er også aktive i diverse Ungdomskurser og derfor har der måske været lidt mandefald, da flere har haft deres kursusteam som førsteprioritet.

Set ud fra A-weekends perspektiv var det en relativ klassisk A-weekend, hvor A-weekends-bæltet skulle finde sin retmæssige ejer efter fem forskellige dyste. De fem dyste løb af stablen lørdag formiddag og tidlig eftermiddag, trods det krævede koordination at nå alle dyste, så var nødvendigt for at gøre plads i programmet til de deltagere, der både var deltagere på A-weekend og Uddannelsesweekend med et PLan-kursus eller et andet ungdomskursus. Vejret var strålende lørdag formiddag til konkurrencerne, der bød på ringridning, bueskydning, forhindringsbane, plankeduel og den klassiske mudderbrydningskamp.

A-weekend fremover A-weekend var på trods af udfordringerne en vellykket weekend hvor årgang 21 fik stiftet bekendtskab med elevforeningen og der var samtidig rig mulighed for at møde andre fra Ungdomskurserne, hvor mange tidligere elever også var med. Vi kan derfor love, at A-weekend fremover bliver holdt som et selvstændigt arrangement uden andre planer for skolen - det bliver tilbage til den gode gamle A-weekend.

De fem dyste var hurtigt overstået, da der fra uddannelsesweekendens side var lagt op til aktiviteter, der skulle engagere samtlige deltagere på weekenden. Aktiviteten var et større multiløb, med både fysiske poster og døde poster på Brejnings grund og terrænet omkring skolen, løbet var arrangeret med baggrund i DDS’s nyopstartede projekt “A-holdet”. Projektet er et koncept, der kan benyttes på løb, hvor der er behov for døde poster, som kan placeres hvor det passer arrangørerne, men uden det kræver ekstra tid for arrangø-

14


15


16


GENERALFORSAMLING 2018 Indkaldelse Hermed indkalder bestyrelsen til årets generalforsamling på Gammel Elev Weekend, lørdag d. 3 november kl. 10.30. Generalforsamlingen afholdes i Yggdrasil på Brejning Efterskole,

Møllegårdsvej 1, 7080 Børkop Vi forventer at se så mange som muligt til et spændende generalforsamlingsmøde.

Dagsorden 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Formandens beretning 3. Aflæggelse af regnskab 4. Fastsættelse af kontingent 5. Fremlæggelse af revideret budget for indeværende år. 6. Behandling af indkomne forslag 7. Valg af bestyrelse og suppleanter 8. Valg af to revisorer 9. Evt. Forslag om vedtægtsændringer skal være bestyrelsen i hænde senest 20. Oktober 2018 på elevforening.brejning@gmail.com

17


REGNSKAB 2017-2018 I regnskabsåret 2017-2018 for Brejning Efterskoles Elevforening er der et overskud på 12.230 kr.

A-Weekend 2018 har givet et mindre underskud på 1411 kr. Hvilket bliver anset som rimeligt. Dette skyldtes højst sandsynligt at A-weekend i år lå oven i DDS’s uddannelsesweekend. Deltager antallet var derfor helt i bund, og der var ikke samme fokus på aktiviteterne.

Og hvordan har vi så fået vendt regnskabet fra et underskud på næsten 40.000 kr. til et overskud i år? Det skal jeg prøve at besvare på den kommende ½ side. Hvis man er interesseret i en mere grundig gennemgang af regnskabet, så skal man være velkommen til generalforsamlingen på GEW.

Der er i dette regnskabsår blevet brugt noget færre penge på forplejning og transport til bestyrelsesmøder. Dette er grundet nye retningslinjer opsat, og mere kontrol på hvad der bliver brugt penge på.

I sidste års regnskab, var der et stort underskud. Dette skyldtes primært GEW i 2016. Til GEW i 2017, havde vi derfor taget ekstra forholdsregler. Der blev sat et stramt budget, og alle udgifter blev godkendt inden de blev brugt. Samtidig med at prisen på deltager gebyret steg en smule, gjorde dette at GEW i 2017 har givet et overskud på 4.825,20 kr.

Samlet set har vi efter regnskabsåret 2017-2018, på kontoen 154.532,53 kr. stående.

Kigger man på regnskabet vedhæftet her i årsskriftet, vil man ligge mærke til at ikke alle totalerne stemmer overens. Dette skyldtes at der kan være flere underpunkter som ikke er hevet med ind her, grundet pladsmangel. Hvis man ønsker at se hele regnskabet, så kan man (hvis man er medlem af foreningen) kigge i den mail man har modtaget.

Baren har endnu engang derfor givet et overskud, hvilket skyldtes en bedre styring af salget, priser og forhandling af alkohol. Vores deltagere er også blevet bedre til at respektere at man ikke selv medbringer sin egen alkohol.

18


Indtægter Kontingent Kontingent - sum GEW – deltagerbetaling GEW – baren GEW – returvarer GEW – pant GEW - sum A-weekend – deltagerbetaling A-weekend – salg A- weekend - sum

2017-2018 31.586

2016-2017 31.525 31.586

31.525

60.391 36.942 13.012 418

41.405 36.857 12.439 133.213

90.701

7.410 -

9.500 -41

Indtægter - total

7.410

9.459

154.968

131.685

Udgifter Møder - forplejning Møder - transport Møder - sum

2017-2018 11.775

2016-2017 868 7.688 11.775

GEW - mad, skolen GEW - bar GEW - lokaler GEW - Barpersonale GEW - mad, festen GEW - materialer GEW - transport GEW - sum

12.000 41.277 18.000 2.052 19.845 3.225 1.558

A-weekend - mad A-weekend - materialer A-weekend - transport A-weekend - sum

7.000 433 1.387

Årsskrift - Publicering Årsskrift - diverse Årsskrift - sum

3.322 1.500

Brejningrejser - IT Brejningrejser - sum

-

8.555 23.763 54.076 16.960 1.877 22.895 8.827 10.479

111.138

138.879 7.000 1.435 1.681

8.821

10.116 2.141 2.500

4.822

4.641 495

-

Diverse-renter

495 -

Diverse - administration

5.811

Diverse - gaver Diverse - sum Små investeringer

372

3.659 6.183

-

3.659 -

Udgifter - total

142.738

166.345

Årets resultat

12.230

-34.659

19


20

Ã…RGANGSLISTER


ÅRGANG 1

(1997/1998)

Navn

Hvad laver du nu?

Marlene Gabrielsen

Arbejdet i Danmark lækkertest Netto

Morten Lindholm

Ekspeditions Leader og fotograf, bosat i England

Tor Bruun Bonefeld

Trafikleder banedanmark

Nikolai Beier

Laver robotter

ÅRGANG 2

(1998/1999)

Navn

Hvad laver du nu?

Sanne Jacobsen

Arbejder som gartner i et havecenter.

Maja k Andersen (Jensen)

Udskolingslærer

Mads Andersen

Produktchef hos Cane-line

Magnus Frederiksen

Motorcykelbetjent i Københavns Politi

ÅRGANG 4

(2000/2001)

Navn

Hvad laver du nu?

Anja Rode

Sygeplejerske i lægepraksis, bor i Farum sammen med Carl på 7år

Andreas Vappula Nilsson

Selvstændig kommunikationsrådgiver, journalist og procesleder. Gift med Emilia og far til Alvar på 2. Arbejder som geolog hos Rambøll og bor sammen med Henrik på Nørrebro i København.

Line Eltved

ÅRGANG 5

(2001/2002)

Navn

Hvad laver du nu?

Pia

Lægesekretær,læser kommunom

Anne Sofie Egholm

KMA-koordinator, Barslund

Ragner Ekmann Webler

fastansat soldat

Kasper Bus

Global Business Development, Dairy

Nanna Dejgaard Thomsen

Køkkenmedarbejder på Holte-Hus Efterskole

21


ÅRGANG 6 Navn

(2002/2003)

Hvad laver du nu?

Christian Peter Mørkehøj Hansen Naturvejleder Michael Holm Nielsen

Elektriker og brandmand

ÅRGANG 7

(2003/2004)

Navn

Hvad laver du nu?

Line

Pædagog i en børnehave

Louise

Underviser på sygeplejerskeuddannelsen

Lasse Lang

Skibsformand, CMP

Cecilie

DTV på ASV i Horsens

Martin Torp

Financial Controller

Jonas Straarup Christensen

Fysik/Kemi-, Biologi-, Geografi- og Matematiklærer på Fredericia Friskole

ÅRGANG 8

(2004/2005)

Navn

Hvad laver du nu?

Sissel Moesgaard

Pædagog, Børnehuset Spentrup

Søren H. Handberg

Projektleder

Andreas Riebeling Rasmussen

I lære som tømrer. Far til 3 og nu som husejer

Marie TC

Journalist og kommunikatør i mit one-women foretagende StoriesStraight out of Africa Sergent/Kadet i Flyveåbnet

Anders Finderup Christina M. Skodborg

Musicalperformer, skuespiller, sanger, danser - over hele landet, og lidt i udlandet. Bosat i Århus :-)

Daniel Vejsgaard Laursen

Civilingeniør

Anne Westphalen (tidligere Nielsen) Katrine Jensen

Skolepædagog Lærer i Inklusion centret på Rynkevangskolen i Kalundborg

22


ÅRGANG 9 (2005/2006) Navn

Hvad laver du nu?

Charlotte Jepsen

Ernæringsassistent i Cafe Tankefryd

Thor Høgh Petersen

BA Engelsk og organisationskommunikation, CBS

Lisa Christensen

Pædagog, Holluf Pile Skole

Rune Gottenborg Jensen

Maskinmester studerende

Martin Mc Donald

Overstyrmand ved Rohde Nielsen

Camilla Venø Dal

Bogholder

Sarah Sonne Glatz

Arkitekt

Søren Katborg

Software ingeniør studerende

Jonas Ramsdal Ernstsen

Softwareudvikler

Pernille

PhD studerende, DTU

Mike Leonhart Pedersen

Sejler Som Styrmand i TEEKAY LNG

ÅRGANG 10

(2006/2007)

Navn

Hvad laver du nu?

Thomas OB

Bestyrer på Eydes i Odense

Nikolaj Mazanti Aaslyng

Miljøsagsbehandler i Aabenraa Kommune

Malene Skannrup

Lærer

Morten Krogh Andreassen

Forsvaret

Nikolaj Nielsen

Maler Svend

23


ÅRGANG 11

(2007/2008)

Navn

Hvad laver du nu?

Jacob Bertelsen Matilde Klausen

Skriver speciale for at blive ingeniør i materialer og fremstillingsteknologi Ergoterapeut Albertslund kommune

Nikolaj Winther

Sergent i hæren

Emma Bay Hansen

Studerer til Natur- og kulturformidler og arbejder som naturvejleder.

Christian Vejsgaard Laursen

Ejendomsmægler

Louise Bøgelund

Kok på hotel koldingfjord

Cecilie Jørgensen

Pædagog

Anna Sofia Mikkelsen

Psykologistuderende

Malte Weis Stefanie Vallentin Aagaard

Talent- og konceptudvikler på DR Talentholdet og projektleder på DR P3 Pædagogisk Leder

Ditte Clausen

Sygeplejerske i akutmodtagelsen

Kristina Bondesen

Læser en kandidat i pædagogisk antropologi

Sine Rahbek

Almen Erhvervsøkonomi, HA,-studerende ved Århus Universitet

Helene Hjort Jørgensen

Revisor, Deloitte

Annie birkebæk

Graduate hos konsulenthuset AlfaNordic, kemiingeniør

ÅRGANG 12

(2008/2009)

Navn

Hvad laver du nu?

Mike Danielsen

Bygningsingeniør, kandidatstuderende

Anna Maria Grüner Sørensen

Bioanalytiker

Christina Sandal Bendtsen

Kandidatstuderende i historie og fransk Aarhus Universitet

Ida Boe

Jeg læser Cand.merc.(kom.) på Copenhagen Business School, hvor jeg også er medlem af bestyrelsen som repræsentant for de studerende. Jeg er netop ved at skrive speciale, og ved siden af det arbejder jeg som student i Erhvervsstyrelsen. Automationsteknolog

Rasmus D. Rasmussen

24


ÅRGANG 12

(2008/2009)

Navn

Hvad laver du nu?

Miriam Falberg

MSc Marketing

Cecilie Bredesen

Bager

Nina Juhl Jensen

Praktikant v. Historicum som syerske

Helene Kristine Holst

Færdiguddannet journalist i år, arbejder som politisk reporter på Berlingske

Tobias Simonsen

9. semester cand.it

Niels Anton Toftgård

Uddannelsesvidenskab, AU

Jacob Würtz

Læser til læge på 8. semester

Sofie Winther

Design- og sustainability assistent ved Bestseller A/S

ÅRGANG 13

(2009/2010)

Navn

Hvad laver du nu?

Tobias Kallehauge

Kandidat i Matematik Teknologi

Johanne Jensen

Fletter pil i en kolonihave

Emil Wolfhagen

Sergent, Jydske Dragonregiment

Birk Skyum

Kandidatstuderende, Molekylær Ernæring og Fødevareteknologi

Freja

Arbejder på plejehjem

Michael Mørk

Studere VVS-installatør AK

Søren Østergaard Christoffersen

Sygeplejerske studerende, Rigshospitalet

Christian Thorsted

Færdiguddannet Cand.Scient.Pharm, Søger PhD eller arbejde.

Tanja Tychsen

Caféjob i Göteborg

Rikke Andersen

Arbejder på digitalt bureau, men går på barsel til december.

Cille Viborg

Kandidatstuderende, Mekanik

Monica Rohde Madsen

PhD studerende i kemi/nanoscience på AU

Camilla Andersen

Kadet hos Mærsk line

25


ÅRGANG 14

(2010/2011)

Navn

Hvad laver du nu?

Lisa Stasica

UCN - Læreruddannelsen

Daniel Lilja Frykman Daniel Bülov

Arbejder stadig på Brejning og læser til dagligt Design og Innovation på DTU i Lyngby Manager på Burger King i Kolding

Markus Noac Bräuner

Studerer uddannelsesvidenskab

Camilla Sørensen

Studere til pædagog

Jesper Torndahl

Automationsteknolog

Kasper Grønbech Andersen

Biologi-studerende på KU

ÅRGANG 15

(2011/2012)

Navn

Hvad laver du nu?

Andreas Ditlevsen Jeppe Christoffersen

Arbejder som anlægsgartner og så er jeg deltidsbrandmand ved siden af. Og så ellers en masse spejderarbejde Landmand

Jonatan klausen

Handicaphjælper

Anders Dalsgaard Mads Holst Pedersen

Studerer produktionsleder på Asmildkloster landbrugsskole fra oktober til marts og skal så ud at passe køer igen. Læser Global Business Informatics på IT Universitet i København

Casper Brinch

Nu udlært El-Installatør

Victor H. H. Sørensen

Læser medicin og arbejder på Brejning

Rasmus Kaag

Elev i Salling Group

Mads Lau Meldgaard

Værnepligtig hos Beredskabet

Solvej Asmark Jensen

International Teacher Honour Degree. Absalon, Vordingbor.

Astrid Bruun Mikkelsen

Kinastudier på Københavns Universitet

Olav Bolet

Læser til civilingeniør i regulering og automatisering på AAU

Ida Grau Tychsen

Statskundskab på AU, 5. semester

Rikke Pedersen

Læser til pædagog i Aarhus

26


ÅRGANG 15

(2011/2012)

Navn

Hvad laver du nu?

Jakob B Thau aka Thau Alberte Gyldenberg Pedersen

Arbejder- og er i lære som Møbelsnedker, har det dope, undervandjæger, klatre, har det dope Går på Bygningskonstruktør uddannelsen

Klaus Christophersen

5. Semester på sygeplejerskeuddannelsen

ÅRGANG 16

(2012/2013)

Navn

Hvad laver du nu?

Katrine Ross

Finansbachelor

Rita Kuhlmann Sara Nielsen

Studerer Fotografisk Kommunikation @ Danmarks Medie og Journalisthøjskole Studerer SamBach på RUC

Dan Toft

Praktik som Datamatiker

Lene Werner

Geografi på Aalborg universitet

Estrid Jurlander Jannie Mikkelsen

Jura, Københavns Universitet og Stud.jur. ved Kultur og fritidsforvaltningen Læser psykologi på AU

Line Lund Hansen

Au-pair

Signe Hegelund

Jeg læser økonomi på 3. semester

Maia Krogh-Pedersen

Uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet

Emilie Wedenborg

5. semester ingeniørstuderende på udveksling i Australien

Jonas Zaunbrecher

Jeg er i gang med at uddanne mig til datamatiker

Vibeke Nielsen

Læser Bioteknologi på AAU

Niels Kristian Jørgensen

Arkitektskolen Århus

Phillip Sperling

Læser medicin. #1/3Læge

Anne Mette Kristensen

Studerer Biokemi og Molekylær Biologi

Mathias Høgsgaard

3. Semester software studerende på DTU

Stine Østergaard

Jeg studerer bioteknologi på tredje semester i Aarhus

27


ÅRGANG 17

(2013/2014)

Navn

Hvad laver du nu?

Kasper Staunskær Frandsen

Studerer erhvervsøkonomi på AU

Emilie Vindfeldt-Bottke

Jeg er lærervikar, mens jeg overvejer, hvad jeg skal lave resten af mit andet sabbatår.

AK

Eventkoordinatorelev hos Horsens Kommunes Kultur og Eventafdeling

Xenia Hjort

Læser statskundskab på Aarhus universitet

Hans Vinther-Larsen

Jeg er lærervikar og bor i et hus på 8 kvm, der forhåbentligt snart får kakkelovn

Katrine Skovsen

Læser biologi på universitetet

Lasse Ankjær Bodilsen

Læser til maskiningeniør i Aalborg

Martin Lauritsen

Elev i Meny Hørsholm

Alexander Kudsk

Læser Mechanical engineering

Viktor Gren Rybka

Skibsassistent

Katrine Voss

Læser Ha - erhvervsøkonomi på SDU

Casper Lassen

Elektriker lærlinge

Frederik Kehlet

Fotograf uddannelsen på Medieskolerne i Viborg

Maria Christiansen

Jeg arbejder som pædagogmedhjælper i en børnehave

Frederik Runge-Dalager

ITK ingeniør studerende

Mathias Noval

Maskinsnedker.

Nanna Dam

Jeg fylder snart 22 år, ellers er mit liv rimelig meget i stilstand.

Sille Nyhus

Studerer samfundsfag på Aarhus universitet

Emma Mørch

Pædagoguddannelsen Aarhus

Nicklas Kjærgaard

Michelin kok

Laura borre

Gab Year, rejser i Mexico

Katrine Eisfeldt Linde

Studerer Økonomi på Københavns Universitet

Bertram Buchhave Nørlem

Pædagogmedhjælper i en børnehave

Kasper Mousten

Er lige blevet udlært elektriker

June stentoft jensen

Jeg læser til pædagog i Kolding

28


ÅRGANG 17

(2013/2014)

Navn

Hvad laver du nu?

Søren Dahl

Vvs og Energispecialist

Anna Dose

Jeg har været et halvt år Silkeborghøjskole og er nu hjemme igen for at forsætte med at arbejde på et bosted for mennesker som er udviklingshæmmet. Kontorassistent ved Administrations- og Servicestyrelsen - forhenværende SKAT. Sabbatår - canada som skiinstruktør

Nanna Ramus Sebastian Westergaard Christensen Jens Øbro

Krabbesholm Højskole - Design

Mads Buus Sørensen

Krabbesholm højskole

Mads Kallin Kalsøe Sørensen

Tømrelærling

Emma Mørk Borremose

Pædagogmedarbejder

Fare

Går på handelsskole

Frida Viktor

Læser til kemiingeniør på 1. semester i Aarhus

Iben Thybo Mouritsen

Studere til Natur- og kultur formidler

ÅRGANG 18

(2014/2015)

Navn

Hvad laver du nu?

Amalie Rosenkvist Olivia Thomsen

Arbejder i hjemmeplejen og gør mig klar til en sæson som skilærer I Østrig Sabbatår

Amanda nilsson

Holder sabbatår og arbejder i hjemmeplejen

Kathrine Mølby

Sabbatår, lærervikar, eventyrsport, muleposer... og meget andet!

Carl-Emil Wetche

Sabbatår

Anne Werner

Sabbatår

Johan Rantzau

EUX Tømrer

Clara Utoft Sørensen

Pædagogmedhjælper i en fritidsklub

Sara Norlander

Sabbatår

Christian Schrøder Jensen

jeg render rundt i århus og leger elektriker

Pernille Sørensen

Rejseleder/svømmeinstruktør

29


ÅRGANG 18

(2014/2015)

Navn

Hvad laver du nu?

Mads Hyre-Jensen

DTU- Kemi- og bioteknik

Frederik heller

H.C.Ørsted gymnasium lyngby

Christian Dyhrberg

Elektriker lærling

Anne Hellerup Pedersen

GEÅ-kommunikation ved KFUM-spejderne

Emilie H

Sabbatår. Tuller. Fitnessinstruktør og vikar på en folkeskole.

Marcus Ravn Mortensen

Rejser rundt i verden og har det fedt

Johanne Krogholm Sand Sage Rudbeck

Holder sabbatår, hvor mit job pt er at hjælpe folk på togbussen i Nordjylland Salgs konsulent hos Fullrate

Caroline Brunbech

3.G på Esbjerg gymnasium

Kira Amalie Rose

igang med første sabbatår

Mette Kjær Jensen

Sabbatår

Daniel Stuart Lindeman Petersen

Slagterelev

Morten Juul Hansen

Den Kongelige Livgarde

Emilie Weiss

BA i Modedesign ved Designskolen Kolding

Freja Mølgaard

Hygger mig i New Zealand

ÅRGANG 19

(2015/2016)

Navn

Hvad laver du nu?

Aksel Buur Christensen

3.g på Vordingborg Gymnasium + medlem af elevforeningen

Andrea M. Sørensen

I lære som Lastvognsmekaniker

Mikkel Jensen

3. år på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby.

Jens Ravn Thyssen

EUX- Landmand på Dalum landbrugsskole

Bjørk Sofía Dávadóttir Glerfoss

3.g på Miðnámsskúlin á Kambsdali (gymnasium)

Emma Snerling

jeg læser handel på Niels Brock

Emil Niss

3.g gymnasiet

30


ÅRGANG 19

(2015/2016)

Navn

Hvad laver du nu?

Tobias Krongaard Piekut

Gymnasiet 3.g

Cecilia Fedderholdt

Studere

Mette Hegelund

3.G på Køge Gymnasium

Nanna Vejen

3.g på Gefion Gymnasium

Marius Genefke

EUX Business på sidste år

Mads Bang Lassen

3.g STX Rødkilde

Kira

3.g på H. C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

Enya Starup

Stx 3.g

Sasja Pederstrup

3.G HHX Viby J

Eva Voetmann

3.g HTX Sukkertoppen

Jeppe ørtoft kromand

STX

Asger Kyhn

3.G på Falkonergårdens Gymnasium

Josefine Kolte-Olsen

Gymnasie

Steffen Brinch

Tømrerlæring

Annika Emborg

Htx

Bertha M. Friis

HF-enkeltfag

Kristoffer Schmidt

3 år på IBC Kolding

Victor T. Hansen

HTX Hillerød 3.G

Nanna Sørensen

Gribskov gymnasium 3.g

Louise Meidahl Lundberg

HHX Hillerød

Anna Houborg

Jeg går på 2. hf på Tønder Gymnasium

Emma Klostergaard

Birkerød Gymnasium, 3.G

Emma Simonsen

3.g Aarhus gymnasium

Emma Simonsen

3.g Aarhus gymnasium

Miki

Tømrer

Kenneth Jørgensen

Digital Media på Tech College Aalborg/Spiludvikler

31


ÅRGANG 20 (2016/2017) Navn

Hvad laver du nu?

Gustav Møller

2.g STX

Mikkel Heldbo

Gymnasie 2.g STX naturvidenskabelig studieretning

Caroline Linea Lund

2.G på Skanderborg Gymnasium

Simon Egstrøm Grønning

2.G HTX

Lasse Skjøth

1.g på HTX på Rybners

Ester Jensen

Mie Venø

Jeg går i 2.g på et International Business College, arbejder i Fakta og skal muligvis til at være hotel receptionist. Bruger resten af min tid på små rejser rundt omkring med min gymnasielinje og arbejder på at få populariseret friluftsliv- og sport i min landsdel. HTX i Viborg 1g

Christina Tjørntved Hansen

2.g Rødkilde gymnasium

Anne Dohn Næsborg

2.g HTX

Anna Winthereik

Gefion gymnasium

Ida Marie Daugaard

2.g på Munkensdam Gymnasium i Kolding

Emilie Cordua

KNord Frederikssund HHX

Magnus Radzio

Gymnasie

Ebbe Allan Okkerstrøm

Naturvidenskabelig uddannelse

Liv Frankel Goul

2.G Slagelse Gymnasium

Emma Snerling

Jeg læser handel på Niels Brock

Oliver Hildebrandt

HTX Lillebælt

Nanna Busch

Stx - Munkensdam gymnasium i Kolding

Julie Kolling

STX - Paderup Gymnasium

Maiken Lydholm

STX på 2 år

Signe Gravgaard Sørensen

Til dagligt er jeg er igang med mit sidste år på HF på odense katedralskole og i min fritid arbejder jeg i spejdersport og er mikroleder i min spejdergruppe Stx

Simon Sonne Maria Lehm Røddik

Asger Bligaard

Jeg går på grundforløb 2 på guld og sølvsmed uddannelsen i Fredericia, efter jul skal jeg i lære hos en guldsmed i 4 år. Skanderborg HTX

32


ÅRGANG 20 (2016/2017) Navn

Hvad laver du nu?

Amanda Bork

2.G

Liv Damkjer

2.g på stx Odder, græsk/latin linjen

Gustav Bojsen-Møller

Gymnasium

Katja Eriksen

Jeg går på HTX i Albertslund

Lærke Voss Hvelplund

Emilie Amtoft

Jeg har vaglt Nat 1 i 2g på Stx i Frederiksværk, sover 10 timer hver nat, har intet fravær, laver altid lektier, bruger al min fritid på sport og lever i cølibat. Eller noget. Kun den første af disse ting er sand Jeg kæmper mig igennem 2g på Nykøbing Katedralskole. Når jeg har fri fra skole, så er jeg sekratær på Center for Epidemiologisk Forskning på Nykøbing F. Sygehus. Stx

Nanna Josefine Petersen

Nørre g - stx

Frederik Sandø

HHX Niels Brock i København :)

Hannah Loft

Går i 2.g på Aurehøj gymnasium

Ida M. H. Haargaard

Allerød Gymnasium, 2g (STX)

Oliver Bostrup

Gymnasieelev

Sandra Sødring

2.g på Frederikssund Handelsgymnasium

Mads Kofod Egestad

Gymnasiet 2. G

Thit Godiksen

Gladsaxe gymnasium

Thea

Jeg går som 2. HF’er på Amtet i Roskilde og arbejder i Friluftsland

Sara

Går i 2g, sproglig linje

Ida Rafn Spangsberg

2.G på Århus statsgymnasium

Asbjørn Lund Skaarup

EUX som elektriker

Magnus Mansdal Simon Thomsen

Jeg går på Allerød Gymnasium og har en naturvidenskabelig studieretning Creative trainee ved Radisson Red Brussels

Mathias Toftemark Storm

2. HF på Kolding Gymnasium

Christian Jeppesen

Kok

Julie Boel

Gymnasium

Mikkel Høi Graversen

Vejle Teknisk Gymnasium

Amanda Sembach

33


ÅRGANG 20 (2016/2017) Navn

Hvad laver du nu?

Laurits Jürs Hahn

HTX 2.G MAT/FYS Helsingør

Mikkel Fly Melander

Værnepligt og arbejde

Natasja Hørup

Går på HF

Anna Vindfeldt-Bottke

2g på Skanderborg gymnasium

Mathilde Nielsen Phélipon

STX

Jonas Buus

Kokkeelev på andet år hos Restaurant Vinkælderen

Astrid

United World College Maastricht

ÅRGANG 21

(2017/2018)

Navn

Hvad laver du nu?

Hjalte Peder Marcussen

Er på stx

Laura Bruun

Gymnasium

Agnete G Hjøllund

STX

Sofie Søndergaard

Social- og sundhedsskolen Esbjerg

Line G. P. Hansen

HTX Aabenraa

Emil Beck Aagaard

1.G, H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

Søren Søgaard

EUX Automatik Tekniker

Søren Søgaard

EUX Automatik Tekniker

Hjalte Lund

HTX otg

Nikolaj Dahl Kehlet

STX Kolding Gymnasium

Michelle

Uddannelse (HF)

Julius Sønderriis Holme

HTX

Jonathan Muf Wittchen

Aarhus tech HTX Skanderborg

Charlotte Skovrup Petersen

Stx på Kolding Gymnasium

Jakob Dahl Nyborg

Randers Statsskole, STX

Terese Høj Kristiansen

Jeg går på HF på Aarhus Akademi, og læser ekstra matematik ved siden af

34


35


36

Profile for Brejning Efterskoles Elevforening

Blodbøgen 2018  

Blodbøgen 2018  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded