Page 1

Du kan, hvis du vil Lykkedes det ikke at blive optaget på en gymnasial uddannelse, eller er du “droppet ud” midt i et skoleår? Og vil du søge optagelse senere? Som en del af det at blive uddannelsesparat har du mulighed for at komme på et særligt tilrettelagt efterskoleophold i Brejning mellem Vejle og Fredericia.

Undervejs i opholdet arbejder du med: • Motivation samt individuel lære- og levestil • Selvforståelse som en vej til større selvværd. • Din faglige selvtillid i grundfagene - dansk, engelsk, matematik og fysik. • Balancen mellem fysik og psyke - kost, motion og frisk luft. • Projektredskaber som ramme for planlægning af hverdagen. • Friluftsliv som afsæt for handlekraft og mod. • Evnen til at tage ansvar for dit eget liv. • Sociale kompetencer og evnen til at indgå i fælles projekter.

8 ugers kursus Kurset “Bliv klar til en gymnasial uddannelse” varer 8 uger. Læs på www.brejning.dk/uddannelsesparat, hvornår næste kursus starter og slutter.


Sådan kunne en uge på forløbet se ud Tirsdag Morgenløb

Onsdag Morgenløb

Torsdag Morgenløb

Fredag Morgenløb

Rengøring Morgenmad

Rengøring Morgenmad

Rengøring Morgenmad

Rengøring Morgenmad

Morgensamling Fagligt modul Personligt modul

Morgensamling Fagligt modul Personligt modul

Morgensamling Fagligt modul Personligt modul

Morgensamling Fagligt modul Personligt modul

12.15 Frokost 13.15 Friluftsliv

Frokost

Frokost

Frokost

Frokost

Friluftsliv

Friluftsliv

Projekter

Vejledning og coaching

15.45 Fritid 18.00 Aftensmad

Fritid

Fritid

Fritid

Aftensmad

Aftensmad

Aftensmad

18.45 Refleksionstime m. vejleder 19.45 Fritid - valgfri aftenaktivitet 22.00 På værelset 23.00 Ro på værelset

Refleksionstime m. vejleder Fritid - valgfri aftenaktivitet På værelset Ro på værelset

Refleksionstime m. vejleder Fritid - valgfri aftenaktivitet På værelset Ro på værelset

Refleksionstime m. vejleder Fritid - valgfri aftenaktivitet På værelset Ro på værelset

Tidspunkt Mandag 7.00 Morgenløb 7.30 Rengøring 8.00 Morgenmad 8.40 Morgensamling 9.00 Fagligt modul 10.45 Personligt modul

Foregår sammen med efterskoleeleverne

Weekender Du bestemmer selv, om du bliver på skolen i weekenderne. Hver uge vil weekendtilbuddet være slået op, så du kan se, hvad mulighederne er. Tager du hjem i weekenderne, rejser du for egen regning.

Hjemme / weekend på skolen


Personlig vejleder og coach

1-2 gange hver uge holder du og en af underviserne en såkaldt coaching-samtale. Her taler I om, hvad du gerne vil, hvad der motiverer dig og, hvordan du fortsat kan udvikle dig.

Undervisere Rasmus Seistrup

Viceforstander, Brejning Efterskole Lærer, vejleder og coach

Ditte Maj Gregersen

Lærer, Brejning Efterskole Gymnasielærer og cand. mag i dansk og drama Rasmus og Ditte suppleres af friluftslærere, aktivitetslærere og undervisere fra ungdomsuddannelserne.


En slags efterskole i 8 uger Som deltager er du sammen med 11 andre unge, der også arbejder på at blive uddannelsesparate. I bor på dobbeltværelser med fælles opholdsrum i en bygning ved siden af efterskolen. Hver dag har I selv ansvaret for værelsesrengøring, tilberedning af morgenmad, efterfølgende opvask og andre praktiske opgaver. Med andre ord er I på en form for koncentreret efterskoleophold. Dele af dagligdagen vil foregå sammen med efterskoleeleverne. Fx fælles undervisning, aktiviteter og fritid. Du skal desuden være indstillet på at overholde efterskolens almindelige regler. Det betyder fx ingen rygning eller alkohol på skolen, morgenløb hver dag og faste sengetider.


Om os i Brejning På Brejning Efterskole brænder vi for at udvikle og uddanne unge mennesker. Vi vil gerne være med til at give den enkelte de bedste forudsætninger for at håndtere rejsen videre i ungdomsog voksenlivet på en både sjov og lærerig måde. En stor del af vores hverdag foregår i og med naturen, som giver både udfordringer til udvikling og ro til refleksion. Udover den normale undervisning og en masse linjefag og valgfag tager efterskoleeleverne en projektlederuddannelse. Den uddannelse gør dem i stand til at håndtere både konkrete projekter men også det mere kaotiske ungdomsliv med de mange valg og fravalg, unge hele tiden skal tage stilling til. Som deltager på kurset i uddannelsesparathed får du et koncentrat af naturen, normal undervisning og projektledelse.

VIL DU VIDE MERE? Ring til os på 7586 2999 - spørg efter Rasmus Seistrup eller Jette Rasmussen

Brejning Efterskole Møllegårdsvej 1, Brejning 7080 Børkop kontor@brejning.dk

www.brejning.dk/uddannelsesparat


R A L K V I L B E S L E N N A D D U L IA S A N M Y G TIL EN

BREJNING EFTERSKOLE

Bliv klar til en gymnasial uddannelse  

8 ugers forløb for ikke uddannelseparate unge, der gerne vil optages på en gymnasial uddannelse.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you