Page 1

Traktorer

Hovedkatalog 2012 Redskaper


Kjære kunde

HCP Nordic

Velkommen til Hovedkatalogen 2012!

HCP er en familievirksomhet etablert i 1870!

Først og fremst vil vi få takke alle kunder som har valgt oss som leverandør. Totalt ble 358 nye traktorer og mer enn 300 nye grasmaskiner levert i 2011. Blant disse er DeutzFahr det traktormerket i Norge med størst økning, og Krone grasmaskiner har igjen vist at de er blant landets ledende produsenter. Spesielt godt kom Krones egenskaper til nytte i en vanskelig innhøsting i fjor.

HCP Nordic importerer selvgående maskiner og redskaper fra anerkjente produsenter til landbruks- og parksektoren og distribuerer til hele det nordiske markedet - Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Vi er stolte av å kunne presentere fem nye forhandlere i Byrkjelo, Vikersund, Molde, Tynset og Rakkestad. Med over 30 utsalgssteder for HCP produkter i Norge, er vi nå en leverandør med et komplett forhandlernett over hele landet. Vår målsetning for 2012, er å stå for 10% av det norske traktormarkedet. Det er vi nær ved å klare! Store endringer i HCP Nordic Nye og moderne lagerlokaler er bygd, slik at alle maskiner kan lagres innendørs. Dette er et viktig skritt i riktig retning med tanke på kvalitet. HCP har også et eget klargjøringssenter i Danmark som på en effektiv måte kan klargjøre traktorene med nødvendig utstyr, som f. eks frontlaster. Totalleverandør HCP forhandlerne har etablert sin egen innkjøpsring for landbruksredskap. HCP Ringen har skaffet seg mange sterke varemerker på kort tid og jobber stadig for å få flere. Stor grad av direkte leveranser fra produsent til forhandler, gir grunnlag for konkurransedyktige betingelser. Sammen med HCP Ringen, vil HCP Norge være en totalleverandør av landbruksmaskiner til det norske markedet. Vi ønsker velkommen til en maskinprat hos en av våre forhandlere!

HCP Nordic kjenner de regionale forskjellene og arbeider deretter. Vårt klargjøringssenter tilpasser traktorer, redskaper, treskere og parkmaskiner etter kundens ønsker. Hver for seg er markedene i de nordiske landene relativt små, men samlet sett blir det et stort marked. Dette gjør at konseptet HCP Nordic er en attraktiv importør og leverandør for mange anerkjente varemerker som bindeleddet samlet til de nordiske land. Mange sentrale funksjoner er samlet i Danmark hos HCP Nordic, blant annet delelager og innkjøp. Lokalt i hvert land er det administrasjon som jobber med logistikk, dele-, salgs- og servicesupport. I HCP Norge jobber det 9 personer med omsetning i 2011 på 186 mill NOK. Det er vårt mål å ekspandere og styrke vår posisjon i markedet sammen med våre forhandlere og leverandører, og ha tilfredse kunder.

Lars Wear Daglig leder HCP Norge as

2012


HCPringen SA Som forhandlere av noen av de beste traktormerker, parkmaskiner og grasmaskiner i Norge, er vi også interessert i å levere gode redskapsprodukter for å komplettere produktspekteret som kan tilbys bønder, entreprenører, kommuner og andre i vår omfattende kundekrets. Med utsalgssteder over hele landet har vi til sammen et sted mellom 50 og 100 tusen kunder. Derfor besluttet vi i 2011 å etablere vår egen innkjøpsorganisasjon for redskap. Ved etableringen benyttet vi mye av erfaringene fra CIFI, der flere av våre forhandlere var medlemmer. Vi valgte å etablere HCPringen SA som et samvirkeforetak, der de fleste av våre forhandlere er andelseiere. Styret i etableringsåret har bestått av Sigurd Søberg, Fron Traktor Service AS, Sigbjørn Westreng, Westreng Maskinforretning AS, Nils Røsholt, Røsholt Maskin AS og Roald Nomme, Anlegg- og Miljøservice AS. HCPringen er etablert i nært samarbeid med vår hovedimportør, HCPetersen, Norge.

Sigurd Søberg, Nils Røsholt, Sigbjørn Westreng og Roald Nomme

Hittil har vi sikret oss avtaler med over 20 leverandører og produsenter. Alle representerer velkjente merkevarer i Norge og Europa. Noen av produktene kan bare kjøpes gjennom medlemmer i HCPringen. Vi er stolte og glade for å presentere et utvalg av disse produktene i vår katalog, og vi er sikre på at varespekteret blir utvidet i løpet av året. På www.hcpringen.no vil det være ajourført informasjon om nye produkter.

Innhold Deutz-Fahr traktorer.........................4 - 12

Tellefsdal ploger..............................38 - 39

Pichon gjødselutstyr.............................. 56

Deutz-Fahr skurtreskere........................ 13

Dücker feiekoster................................... 39

Ørum gjødselutstyr................................ 57

Lamborghini traktorer.....................14 - 17

Globus snøfresere.................................. 40

HMV gjødselutstyr og hurtigkobling....... 58

Same traktorer....................................... 18

Tellefsdal traktorkjettinger...................... 41

Mac maskintralller.................................. 59

Quicke og Trima frontlastere.................. 18

Palms skogsvogner........................42 - 43

Palmse hengere..............................60 - 62

Tekniske data SDF traktorer................... 19

BGU ved- og skogsmaskiner..........44 - 46

Metsjö hengere...................................... 63

Zetor traktorer.................................20 - 23

Orrliden krattknuser............................... 47

Redskap fra Ålø..................................... 64

Ettermarked........................................... 24

Palmse krandumper............................... 47

Utstyr, rekvisita og deler fra Grene......... 65

Krone grasutstur.............................25 - 33

Agrolux ploger....................................... 48

Varta batterier........................................ 66

RMH fullfôr blandere.......................34 - 35

Dal-Bo redskapsprogram................49 - 51

Trygg kjettinger...................................... 66

Tanco runballedeler................................ 35

Kronos rotorharver................................. 52

Triangel hurtigkobling............................. 67

Iseki kompakttraktorer........................... 36

Falc slagklippere.................................... 53

Byberg hydrauliske toppstag................. 67

Bad Boy gårdsklipper............................ 37

Hardi åkersprøyter................................. 54

Vitra redskapsbærere............................. 37

Jeantil ballekuttere................................. 55

Alle priser er veiledende og gjelder pr. 01.01.2012. Alle priser er ekskl. mva. Frakt/montering kan komme i tillegg. Forbehold om prisjusteringer. Forbehold om modell-/spesifikasjonsendringer og eventuelle trykkfeil i katalogen. Avbildede modeller kan avvike fra standard modell.


85år

Leverandør til landbruket

i mer enn 85 år!

Lauingen, Tyskland

De fleste bransjer har de siste 20 årene opplevd store strukturendringer. Fra å være mange små nasjonale aktører er det i dag noen få store internasjonale aktører som kontrollerer mye av landbruksbransjens små og store merkenavn. Same Deutz Fahr Group (SDF), HCP Nordic sin traktorleverandør nr 1, oppsto i sin nåværende form i 1995. SDF har 4 traktormerker under “samme tak”; Deutz-Fahr, Lamborghini, SAME og Hürlimann. SDF har 2 store traktorfabrikker i Treviglio og Lauingen i tillegg til motorfabrikken Deutz AG i Köln.

Treviglio, Italia

HCP Nordic leverer alle traktormerker fra SDF samt skurtreskere. Størst fokus i HCP Norge er det rundt Deutz-Fahr og Lamborghini traktorer. Vi leverer et bredt spekter av utstyr i de fleste hk klasser fra 39 til 300hk. SDF har også et redskapsprogram og noen spesialmaskiner som HCP ikke tilbyr.

Deutz-Fahrs motor strategi er klar og ambisiøs - de skal være økonomiske og pålitelige. Deutz-Fahr er en av få fabrikanter som kan tilby sin egen produserte motor i sine traktormerker. Motorfabrikken Deutz AG er verdensledende innen teknologi og milepeler som elektronisk motorstyring,

4

høytrykk innsprøytning og Common-Rail, er systemer som i stor grad er utviklet av Deutz AG. Dette gjør at Deutz motor er i sitt segment en attraktiv vare i hele verden. Målsettingen er klar; Maks krefter og dreiemoment med lavest mulig forbruk!

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


Småtraktorer

Deutz-Fahr småtraktorer

Smidige og lette! Agrolux

Agrolux leveres med eller uten førerhytte hvor betjening og utstyr skal være praktisk og enkelt. Agrolux har motoreffekt på 62, 72 og 75hk. • Kompakte mål • 2 eller 4WD • 15 + 15 girkasse

• 540 og 540Eco Pto • Egenvekt fra 2800 kg

Agroplus Agroplus serien er en allsidig kompakttraktor med et svært bredt utvalg av modeller og utstyr. Agroplus kan leveres i bred eller smal utførelse fra 62 til 95 hk. Dette er traktoren for de som bl.a driver med produksjon innen frukt- og grøntsektoren og for de som trenger en traktor med veldig kompakte mål med mye krefter og utstyr. • Opp til 3 trinns hurtiggir • 30 eller 45 gir inkl krypegir • Mekanisk eller kløtsjfritt vendegir • Opp til 3 PTO hastigheter • Redusert turtall v/40 km/t • Egenvekt fra 3000 kg • Firehjulsbrems i oljebad

Kampanje! Kampanje Agroplus 410 K ampanjepris fra kr.

299.000,-

Stop and Go er en funksjon som følger med kløtsjfritt vendegir. Ved aktivisering kan man stoppe traktoren kun ved å trykke inn bremsepedalen. Når den slippes vil traktoren kjøre videre. Veldig praktisk og helt genialt!

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

5


Miljøvennlig Deutz-Fahr Agrofarm og sterk! Miljøvennlig og sterk!

Agrofarm er folketraktoren for den gjennomsnittlige gårdbruker i Norge. Agrofarm på 85, 99 og 109 hk kan leveres med en enkel girkasse uten kløtsjfritt vendegir, via 2 eller 3 trinns hurtiggir og til den moderne TTV som har trinnløs girkasse. Teknikk på alle nivåer innpakket i et moderne design, er servicevennlig og svært brukervennlig med sine kompakte mål.

Kampanje! Kampanje Agrofarm 420

Inkl. Trac Lift laster, kampanjepris fra kr.

379.000,-

Agrofarm standard: Mekanisk eller kløtsjfritt vendegir • 4 PTO hastigheter • Løftekraft opp til 6200kg Egenvekt fra 3700 kg • Firehjulsbrems i oljebad m/ekstra styrebremsfunksjon

6

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


Agrofarm Profiline • Armlenebetjening • EHR betjening • On/Off håndbrems • Redusert turtall v/40 km/t • 60+60 gir med 3 trinns hurtiggir

Agrofarm TTV SDF har utviklet en trinnløs girkasse for traktorer fra 99hk uten at det går utover motoreffekten! Traktoren er svært brukervennlig. Den er markedets mest lettbetjente trinnløse traktor og gir den beste utsikt som er mulig for sjåføren.

On/off håndbrems.

• El betjente utvendige hydraulikkventiler • 3 kjøreprogrammer • Cruisekontroll • Trinnløs girkasse fra 0-40km/t med redusert turtall

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

Kampanje! Kampanje Agrofarm TTV430 Kampanjepris fra kr.

499.000,-

Viktige betjeninger i armlenet.

7


Komfort Deutz-Fahr Agrotron K og M serie i særklasse Komfort i særklasse!

Jo flere timer man sitter i traktoren dess mer komfort kreves. Agrotron K og M-serie har topp komfort fra førersetet; god sikt, alle betjeninger godt plassert og et meget behagelig støynivå. Agrotron K og M seriene har klare forskjeller både i vekt, hk klasser, girkasse og hytter. Betjeningsmessig har de mange likheter som særpreger traktorer fra SDF. Utstyrsnivået deles inn i 2 hovedmodeller; Agrotron Standard (Std) og Agrotron Profiline (PL). Profiline modellene kjennetegnes med at de har 4 elektrisk betjente utvendige ventiler, større hydraulikkpumpe og hyttefjæring, mens standard modellen har mekanisk betjente ventiler.

Agrotron K-serie

Høyre konsoll K standard modell.

• Fra 100 – 128hk • Totalhøyde fra 263cm • K410 – Norges mest solgte Deutz-Fahr i 2011!

HCP kan levere Stoll frontlaster til din traktor. Tysk kvalitet og moderne design til en konkurransedyktig pris.

Bestselger 2011

Ta kontakt for kampanjetilbud! 8

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


Kampanje! Kampanje Agrotron M600 Kampanjepris fra kr.

479.000,-

Agrotron M-serie • 4 og 6 syl fra 132 til 192hk • Ny komfortabel Agrotron S-førerhytte • Armlenebetjening på både Std og PL • Rå kraft med Deutz motor • Valgbar 40 eller 50 km/t med redusert turtall • 24 måneder fabrikkgaranti • 4 PTO hastigheter • 24/24 vendegirkasse • Kan leveres med iMonitor styring • Lange serviceintervaller

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

9


Deutz-Fahr Agrotron Trinnløs Trinnløs kjøreglede! TTV serieKjøreglede Deutz-Fahr har lang tradisjon med trinnløs girkasse fra den tyske produsenten ZF. Trinnløs girsystem har Deutz-Fahr over 10 års erfaring med. Deutz-Fahr sitt trumfkort er at girkasse og motorteknologi samkjøres 100% og dette gir tusenvis av fornøyde TTV sjåfører verden over. Nå kan vi også glede kunder med nye 4 sylindrede modeller på markedet.

iMonitor Alle Deutz modeller fra Agrotron M- og TTV serie kan utstyres med iMonitor. Dette gjør at du kan gjøre innstillinger på din traktor mer nøyaktig, registrere og tilpasset til ditt arbeid mm. Se mer på; www.imonitor-tractors.com

Et utvalg av funksjoner: • Registrering av arbeid • Trippteller • Fortløpende dieselforbruk

TTV 620 – Bestselger i 2011!

10

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

• Dieselforbruk pr dag • Stille mykhet på vendegir • Integrert ryggekamera, radio, MP3 og bluetooth


Agrotron TTV-serie • 4 sylindrede modeller på 121, 130 og 142hk • 6 sylindrede modeller på 165 og 184hk • Trinnløs girkasse fra ZF • 3 kjøreprogrammer

• Cruisekontroll • iMonitor tilgjengelig på alle modeller • Valgbar 40 eller 50 km/t • Standard med hytte- og forakselfjæring • Enkel og logisk betjening

• Aktiv stopp kontroll • 4 pto hastigheter • Markedets beste sikt sammenliknet med våre konkurrenter • Vendeteigsautomatikk

Kampanje! Kampanje Agrotron TTV 410

TTV 400 – Nytt moderne design!

Kampanjepris fra kr.

629.000,Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

11


• To 6 sylindrede modeller på 224 og 265hk • Trinnløs girkasse fra ZF • Ny førerhytte • iMonitor

Deutz-Fahr Agrotron Ekstrem styrke og komfort! 7000 serie Ekstrem Styrke Utstyrt med nye Deutz 6057 motor med SCR (Selective Catalytic Reduction) teknologi og trinnløs transmisjon fra ZF, vil den nye Agrotron 7000 serie være attraktiv for kundegruppen som skal ha mer enn 200 hk.

Agrotron 7210 med AdBlue vil midlertidig ta over etter dagens Agrotron TTV630 og vil komme i løpet av sommeren 2012. Den nye Agrotron 7210 og 7250 med ny førerhytte vil bli presentert på Agroteknikk i Lillestrøm, november 2012.

AD-Blue AdBlue er miljøvennlig reduksjonsmiddel - AdBlue er en oppløsning med meget høy renhetsgrad. AdBlue vil redusere utslipp av nitrogenoksid (NOx) fra dieselmotorer. Foruten å redusere nitrogenoksid, tar katalysatorteknikken bort en stor del av partiklene i dieselavgassene, samtidig som den minsker drivstofforbruket. AdBlue er en klar væske uten lukt.

12

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


Profesjonell Deutz-fahr 6040 – 6040Tresker HTS Tresker Profesjonelle treskere!

Tresker som beskytter kornet og er produktiv for alle typer avlinger er ikke noe problem for 6040 og 6040 HTS. Powerfull høykapasitets tresker med 5 ristere gir en høy kapasitet. Med skjærbord opptil 6,3 m og en kraftig og økonomisk Deutz motor med 222 hk (164Kw) eller 235 hk (173Kw), dette er en treskertype som bønder og entreprenører hurtig tjener inn.

Enkel adkomst.

• Multi–segment bru med maksimal uttresking geometri • Turbin vifte med konstant mengde luft • Doble soldsystem • Manuell justering av Turboseprator i 5 forskjellige stillinger • 6500 L korn tank • Drift på begge sider av motor • Deutz Common Rail 2012 Tier III motor, 6 syl, 24 ventiler, turbo intercooler • Hydrostatisk pumpeenhet montert direkte på motor • Commander Cab Evo førerhytte • Store glassareal og god sikt og komfort med ergonomisk riktig betjening • Schumacher knivhastighet, 1220 pr. minutt

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

God sikt og komfort.

13


Lamborghini R1 R1 modellen er traktor hvor de faktiske forhold under bruk er begrensede eller krever en liten lett traktor. R1 er et godt verktøy for å gjøre lettere arbeid og transport. R1 kan leveres med Stoll FC350 frontlaster. • 39, 43 eller 51hk • Høyde fra 2,26 • Store dører gir god plass. • Egenvekt fra 1250 kg

Lamborghini RS Lamborghini RS serien fra SDF tar hånd om kundekretsen som trenger en smal traktor med masse krefter som kan brukes mer universalt arbeid. I Norge er dette førstevalget til fruktprodusenter!

• Opp til 110hk • Totalbredde fra 116cm

14

• 3 trinns hurtiggir med Stop and Go • 45 gir inkl krypegir

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

• Kløtsjfritt vendegir • Firehjulsbrems i oljebad


Komfort LamborghiniogR2effektivitet! Komfort og effektivitet!

R2 serien til Lamborghini er i utgangspunktet lik RS men R2 har normal bredde. I tillegg er varianter av utstyr mye bredere. Her kan du få veldig enkelt utstyr uten kløstjfritt vendegir, og med mekanisk 3 pkt regulering – til en fornuftig pris. Toppversjon med frisikttak, 3 hurtiggir og EHR er utstyr for de som forventer mer. • Svingradius fra 3,4m • Opp til 3 PTO hastigheter • Egenvekt fra 3200 kg • Firehjulsbrems i oljebad

Utstyr Syncro modell

Kampanje! Kampanje Lamborghini R2 90 Kampanjepris fra kr.

299.000,-

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

15


Trinnløs girkasse fra SDF.

16

Aktiv stoppkontroll Alle SDF traktorer som er utstyrt med trinnløs girkasse har Aktiv Stoppkontroll. Når du stopper opp under kjøring vil traktoren stå rolig uavhengig av belastning og terreng så lenge traktoren står i gir.

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


EnLamborghini klasse for R3/R4 seg! En klasse for seg!

R3 og R4 modellene fra Lamborghini er bygget på samme lest, men med et bredt utvalg av utstyr. Fra en enkel mekanisk vendegirkasse til toppmodellen med trinnløs girkasse fra SDF. Komfortable og prisgunstige modeller som tilfredsstiller alle brukere. • Deutz motor på 85, 99 eller 109hk • Firehjulsbrems i oljebad • Oversiktlig og kompakt • Mange girkasse alternativer

Interiør R4 modell.

Rå kraftogR6elegant stil! Lamborghini Med rå kraft og elegant stil!

• Modeller fra 100 – 224hk • 4 og 6 sylindrede modeller • Powershift eller trinnløs girkasse • Armlenebetjening • 40 eller 50 km/t med redusert turtall • Forakselfjæring • Hyttefjæring

Høyre konsoll med armlenet på standard R6 modell.

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

17


Same traktorer

SAME traktorer

Skapt for hardt arbeid!

HCP leverer også SAME traktorer til våre kunder som ønsker det. SAME blir ikke markedsført aktivt i Norge men vi kan levere traktorer fra 60 – 224hk med masser av utstyrsvarianter. De fleste av Deutz og Lamborghini modeller som er omtalt i denne katalog kan leveres i SAME innpakking.

Quicke og Trima

Quicke og Trima frontlastere Pålitelige frontlastere!

Monter Quicke eller Trima frontlaster på din traktor fra HCP! • Komfort og stil i første klasse • Mange betjeningsalternativer • Bredt utvalg av modeller

Se mer på www.alo.no

18

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

19

320

Dreiemoment

3410

3000

2630

Egenvekt i kg

54

Hydr. pumpekapasitet l/min

Løftekapasitet 3pkt

3

45 / 45

348

96

100

RS

3600

Powershift

Gir fremover / bakover

85

90

Maks effekt i hk

Egenvekt i kg

Løftekapasitet 3pkt

3

54

45 / 45

310

85

Hydr. pumpekapasitet l/min

3230

244

82

410

Powershift

Gir fremover / bakover

Dreiemoment

Maks effekt i hk

320

AGROPLUS

377

106

110

345

95

420

244

62

60

3670

4300

320

85

410

3230

4010

3600

54

3

45 / 45

310

82

80

R2

5100

54

0/2/3

20 / 20

380

99

420

AGROFARM

3410

345

85

90

6200

400

109

430

320

85

85

4660

6200

98

Trinnløs

Trinnløs

3670

4300

380

99

420

R3

380

99

100

5100

54

2

20 / 20

400

109

430

AGROFARM TTV

4100

382

100

410

6200

400

109

110

75

4440

6220

3

24 / 8

413

112

420

380

99

100

AGROTRON K

4660

6200

58

3

60 / 60

R4

83

492

127

430

400

109

110

5155

610

142

410

380

99

100

4660

6200

98

Trinnløs

Trinnløs

R4 VRT

5530

9200

120

4

24 / 24

599

141

600

659

166

625

5810

400

109

110

AGROTRON M

4440

6220

75

3

24 / 8

382

100

100

521

121

410

5155

610

142

135

R6

9200

120

4

24 / 24

4683

6200

120

Trinnløs

Trinnløs

566

130

420

611

142

430

5810

659

166

150

AGROTRON TTV

521

121

115

606

165

610

Trinnløs

4683

6200

120

Trinnløs

Trinnløs

611

142

135

R6 VRT

6525

9200

120

Trinnløs

693

184

620

6525

9200

693

184

170

7225

10000

160

851

224

630 (7210)

AGROTRON TTV

Tekniske data på et utvalg av våre modeller:


Mer enn du

• Gir god kraft og god økonomi • Mye traktor for pengene

20

• Teknikk og komfort • 4 års fabrikkgaranti

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


u forventer! Mer enn du forventer!

Den første serie produserte Zetor, Z25 ble lansert i 1946 og ble fra starten av en stor suksess både i hjemlandet, men også i mange andre europeiske land. Zetorfabrikken og deres organisasjon har gjennomgått store omstruktureringer siden starten, fra å være et helt lite samfunn, til nå kun å konsentrere seg om å produsere traktorer. De største forandringer har skjedd de siste 10 årene, hvor fabrikken har gått over fra å være eid av den tsjekkiske stat, til å bli privat eid av HTC Holding. I dag selges det Zetor i 43 land fordelt over 5 kontinenter og har solgt over 1,1 millioner traktorer siden 1946. Den første Zetor kom til Norge allerede på 50 tallet. Fabrikkens statistikker begynner først i 1961 og fra dette året til og med 2011 er det blitt eksportert ca 17000 Zetor traktorer til Norge. Det tsjekkisk eide selskapet Motokov Norge AS etablerte seg i Norge i 1969 og hovedkontoret ble etter hvert lokalisert i Drammen. Det var flere tsjekkiske produkter som ble solgt og distribuert gjennom Motokov Norge blant annet Skoda biler. Motokov Norge AS hadde importen av Zetor frem til mars 2003, da etablerte HC Petersen Norge AS seg i Norge og tok over Zetoragenturet.

Zetors 4 års fabrikkgaranti betinger at man følger oppsatte servcieintervaller og har minimum en årlig service på merkeverksted. Garantien gjelder inntil 2700 driftstimer. Fra og med år nr 2 må kunden selv dekke kjøring for mekaniker.

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

21


Zetor Proxima Zetor Proxima er den enkleste modellen og leveres i 65, 78, 89 og 97 hk. • Mekanisk vendegirkasse med 12+12 gir • Luftkompressor • Oppvippbart panser gir lett vedlikehold • Komfortabel og stor hytte

Zetor Proxima Plus Zetor Proxima Plus har modeller fra 89 til 108 hk og gir mer komfort og kjøreglede. • Myke girskift med 16 + 16 gir • 2 trinns hurtiggir • Knappekløtsj på hovedgirspak • Luftassistert betjening av bremsesystem • Egene skivebremser i framaksel

Zetor Proxima Power Zetor Proxima Power er den nye bestselgeren for Zetor i Norge. Proxima Power selges i 89, 97, 108 og 117 hk. • Kløtsjfritt vendegir • El.hydr innkopling av PTO, 4WD og sperre • Valgbar forsinker ved innkopling av PTO • 24+24 gir • 3 trinns hurtiggir

Zetor Forterra HSX Forterra er toppmodellen til Zetor og vil på sommeren 2012 presentere 5 nye modeller. Zetor Forterra vil kunne presentere bl.a; • Løftekapasitet på 6000 kg • Hitch Tronic • Nytt passasjersete • Kløtsjfritt vendegir

22

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


Kampanje! Kampanje Proxima 70

m/TL laster - Kampanjepris fra kr.

299.900,-

Skogsutrustet Zetor Vi leverer din Zetor klar for tøffere miljø for kjøring i skogen. Alt fra ventilbeskyttere og stålbuk til vendbar førerplass. Zetor førerhytte gir med litt tilpassing meget god og komfortabel plass for å sitte feil vei!

• Inntil 2700 timer • Ingen tillegg i prisen • Gjelder alle modeller

Kampanje! Kampanje

Trac Lift

Proxima Power 90

Zetor har et nært samarbeid med den tsjekkiske frontlasterprodusenten Trac Lift. De har produsert frontlastere til traktor siden 1975 og er i dag en topp moderne fabrikk. Fabrikken er en viktig underleverandør for en rekke traktor, redskap og bilprodusenter i hele Europa.

Proxima 70

Proxima 80

Proxima Power 90

m/TL laster - Kampanjepris fra kr.

359.900,-

Proxima Power 110

Proxima Power 120

Forterra 95

Forterra 115

Forterra 135

Maks effekt, hk

65

78

89

108

117

96

117

136

Drejemoment, Nm

265

310

361

440

480

391

480

544

Gir fremover/bakover

12/12

24/24

24/24

Hurtiggir

Nei

3 trinn

3 trinn

Kløtsjfritt vendegir

Nei

Ja

Nei

4000

4150

5850

50

50

70

Ja

Nei

Løftekapasitet 3pkt Hydr. pumpe kapasitet

3200 40

Skivebremser i framaksel

Nei

Egenvekt, kg Veil. pris eks. mva. kr.

3630 289.600,-

4000 299.900,-

358.800,-

379.900,-

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

4550 391.500,-

389.900,-

424.800,-

446.900,-

23


Sikker og trygg Sikker Tryg

med originaldeler til dine maskiner fra HCP!

Originale deler og service er sikrest. Din lokale HCP forhandler kjenner din HCP maskin best. Den lokale forhandleren har utdannede mekanikere som jevnlig oppdateres på servicekurs. Din forhandler har nødvendig tilgang på spesial- og diagnoseverktøy som kreves for dagens tekniske avanserte maskiner. På samme måten som du stoler på originalmaskinen, anbefaler vi at du bruker originale deler. Kun originaldeler er godkjent av våre leverandørers høye kvalitetsog sikkerhetsstandard. Samtidig sikrer dette korrekt funksjon og færre problemer. Vi anbefaler også at du bruker originaloljer såfremt produsenten tilbyr det. HCP fører spesialoljer for din maskin. Delelageret til HCP Nordic er lokalisert sammen med hovedkontoret i Grindsted, ikke langt fra Billund flyplass. Her fraktes deler ut til alle forhandlere i de nordiske land over natt når det er påkrevet. God og sikker delehåndtering i nytt moderne lager – direkte til din lokale forhandler! HCP Nordic har sitt eget klargjøringssenter, hvor alle nye maskiner kontrolleres før levering til forhandlere og deres kunder. Her testes motorer, teknikk og alle vitale funksjoner. Dermed sikres en optimal kvalitet og alle kunder kan være sikre på at deres nye maskiner fra HCP fullt ut lever opp til forventningene fra første dag.

24

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


Innovasjon Innovasjon, kompetanse og kundefokus Kundefokus Krone, produserer moderne høsteutstyr med de høyeste kvalitetskrav, og til konkurransedyktige priser ved den lille landsbyen Spelle i Nord-Tyskland. Det er den riktige blandingen av innovasjon, kompetanse og kundefokus som har gjort Krone til en av de europeiske markedsledende produsenter av grasmaskiner. Tross alt er effektive landbruksmaskiner helt nødvendig for å gjøre landbruket levedyktig. For eksempel var Krone den første produsenten til å innføre en rundballepresse med integrert pakker. På siste Agritechnica i 2011, så var Krone en av to utstillere som fikk gullmedalje for produktnyheter med Ultima, Nonstop rundballepresse.

I tillegg til å være en av Europas største høstemaskin produsenter er også Krone en av verdens største trailerprodusenter. Dette viser at spekteret og kvaliteten på Kroneprodukter er på topp både på landeveien og på jordet. HCP Norge har importert Krone landbruksmaskiner siden 2006.

Kommer! Kommer

Nye Krone Ultima ”nonstoppresse” Den geniale og mest effektive entreprenørpresse!

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

25


Krone Krone slåmaskiner Slåmaskiner

Kampanjer! Kampanje AM 243CV

Kampanjepris fra kr.

88.400,-

• Arbeidsbredder fra 2,4 m til 10,1 m • Helsveiset slåttebjelke • Mekanisk drift - ingen reimer som slurer • Stengelbehandler hengslet v-tinner i stål i hele arbeidsbredden • Ekstra brede og herdede slitesko • Vedlikeholdsfri slåttebjelke • Hurtigskift av kniver er standard • SafeCut

26

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

EC 280CVQ Kampanjepris fra kr.

99.800,-

EC 3210CV Kampanjepris fra kr.

169.900,-


Oversiktlig og enkel innstilling.

Kompakt og smidig på vendeteigen.

Krone SafeCut løfter disken opp dersom den blir blokkert, dette eliminerer faren for å ødelegge diskene ved siden av. Resetting av disk gjøres på minutter.

Store drev i drivlinjen overfører driften til små drev på disken. Dette gir høyere hastighet og større kapasitet.

Et utvalg av våre modeller: Type innfesting

AM 243CV

EC 280CVQ

EC 3210CV

EC 3201CV

EC 9140CV

EC 32CVF

3 punkt

3 punkt

Slep, senter

Slep, side

Butterfly

Front

Arbeidsbredde, m

2,4

2,8

3,2

3,2

9

3,2

Effektbehov, hk

60

70

80

80

150

80

Vekt, kg

740

1060

1940

2400

2540

960

SafeCut

Nei

Standard

Standard

Standard

Standard

Standard

Hurtigskift kniver

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Hydraulikk behov

1 ev

1 ev, 1 dv

1 ev, 1 dv

1 ev, 1 dv

2 ev

-

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

27


KW vendere Vendere

• Arbeidsbredde fra 4,6 til 19 m • Kompakt innfestning til traktor • Rotorene er sikret med overbelastningskløtsj • Justerbar kastevinkel • Octolink drivknuter • Sentral innstilling av kantspredning • Autosentrering når maskin løftes ut av strengen • Vedlikeholdsfrie girbokser

Octolink drivknuter - gir sikker drift.

Et utvalg av våre modeller: KW 5.52/4x7

KW 8.82/8

KWT 8.82/8

KWT 11.22/10

3 punkt

3 punkt

Slep

Slep

Arbeidsbredde, m

5,5

8,8

8,8

10,95

Transportbredde, m

2,98

2,9

2,98

2,98

Type innfesting

Antall rotorer

28

4

8

8

10

Vekt, kg

680

1180

1480

1770

PTO hastighet

540

540

540

540

Effektbehov, hk

50

75

50

55

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

• Reduserer tørketiden med 50% • Sikrer god fôrkvalitet • Lett å stille inn • Ingen innblanding av jord og sporer i fôret


Swadro Swadro strenglegger Strenglegger Nr. 1 i Norge!

• Arbeidsbredde fra 3,5 til 19 m • Unikt boggioppheng - følger bakken godt • Ideell plassering av rotorhjul • Overbelastningskløtsj sikrer rotorene • Vedlikeholdsfri girboks • Krone Jet effekt • Patentert Krone kurvbane - 3 års garanti

Sammenleggbare rotorarmer i transportstilling.

Dura Max kurvbane er vedlikeholdsfri.

Standard: Elektrisk høyderegulering gir rask justering av høyden = et godt resultat.

Et utvalg av våre modeller: Type innfesting Arbeidsbredde, m Transportbredde, m

SWADRO 35

SWADRO 42

SWADRO 46

SWADRO 800

SWADRO 900

SWADRO 1400

3 punkt

3 punkt

3 punkt

Slep

Slep

Slep

3,5

4,2

4,6

6,8 - 7,6

7,6 - 8,8

11 - 13,5

1,9

2,3

2,5

2,9

2,9

2,9

0,6 - 1,2

0,8 - 1,5

0,8 - 1,8

1,0 - 1,8

1,3 - 2,5

1,4 - 2,2

Vekt, kg

532

640

665

1700

2050

4600

PTO hastighet

540

540

540

540

540

540

Effektbehov, hk

31

50

50

50

55

80

Strengbredde, m

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

29


Krone KroneRundballepresser rundballepresser Markedets bredeste presseprogram!

Lavt Effektbehov effektbehov!

• Automatisk kjedesmøring • Isobus klargjort • Fungerer godt under alle forhold • EasyFlow pick up Krone patent • Lite bevegelige deler • Servicevennlig

Kampanje! Kampanje SINGELPRESSER Kampanjepris fra kr.

159.000,KOMBIPRESSER Kampanjepris fra kr.

Bellima F125 - effektbehov kun 34 hk.

439.900,-

PTO drevet hydraulikkpumpe – ingen innstilling av oljemengde fra traktoren.

Et utvalg av våre modeller: Pressesystem Ballestørrelse Lengde/Bredde/Høyde Antall kniver Pick up bredde, m Vekt, kg Effekbehov, hk

30

Bellima F125

RP 1250 MC

Fortima V1500 MC

Fortima V1800

Comprima F125 XC

Comprima F155 XC

Comprima V150 XC

Comprima V180 XC

Combipack 1250 MC

Combipack 1500 V MC

Comprima CF155 XC

Comprima CV150 XC

Fast

Fast

Vario

Vario

Fast

Semivariabelt

Vario

Vario

Kombi

Kombi/vario

Kombi/semiv.

Kombi/vario

1,2x1,2

1,25x1,2

1-1,5x1,2

1-1,8x1,2

1,25x1,2

1,25-1,5x1,2

1-1,5x1,2

1-1,8x1,2

1,25x1,2

1-1,5x1,2

1,25-1,5x1,2

1-1,5x1,2

3,7/2,25/2

4,2/2,6/2,3

4,5/2,6/2,7

4,9/2,6/2,9

4,7/2,6/2,7

4,7/2,6/3,2

4,9/2,6/2,9

5,3/2,6/3,2

6,5/2,8/2,6

7,4/2,9/2,9

6,6/2,9/3,4

7,3/2,9/31 17/26

0

17

17

17

17/26

17/26

17/26

17/26

17

17

17/26

1,4

1,98

2,05

2,05

2,15

2,15

2,15

2,15

1,98

1,98

2,15

2,15

1570

2600

2700

2800

2900

3400

3500

3600

4800

4800

5300

5700

34

50

50

55

50

55

50

55

60

70

70

70

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


• Easy Flow Pick up • Isobus klargjort • Luftrengjøring av knyttere • Lang og konisk kanal for best mulig balleform

• Hoveddrivlinje overføring med drev – ingen kjeder eller brytebolter • XC kuttesystem 26 kniver • Jevn gange med stort svinghjul

• VFS – variabelt forfyllingssystem gir alltid jevn innmating i kanalen • Dobbeltknyting • 9 i 1 Multibale system (kun BP1270)

Krone Krone Big Pack Big Pack Nr. 1 i Norge de siste 3 år!

Big Pack 1270 leveres med 9 i 1 Mulitibale system

Et utvalg av våre modeller: Ballemål Lengde/Bredde/Høyde

Big Pack 890

Big Pack 1270*

Big Pack 1290

80x90

120x70

120x70

7,9/2,9/2,9

7,9/2,9/3,1

7,9/2,9/3,1

Knyttersystem

Dobbeltknytter

Svinghjul, kg

300

Pick up bredde, m

2,35

Vekt, kg Effektbehov, hk

6580

7610

8230

85

90

100

Dobbeltknytter sikrer et godt knyteresultat.

Halve knivbrua dras ut til hver side for lett adkomst.

* Multibale system mulig

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

31


Krone Krone vogner Vogner • Modeller fra 25 m3 til 55m3 • Senket gulv i framkant for lavere løftehøyde på materialet • Knivbrua svinges lett ut til siden for vedlikehold • Høy bakkeklaring • Lavt effektbehov • Isobus klargjort • EasyFlow pickup

• Ingen kurvbane. • 58% færre slitedeler gir reduserte servicekostnader. • 30% høyere hastighet gir større kapasitet og forbedret opplukking fra dårlige ranker med lite gras. • Tinnene jobber med lavere periferihastighet. Det gir lett behandling av fôret, ingen rulleeffekt på graset og ingen “kasting”.

Kronepatent EasyFlow pick-up

Full åpning – hurtig lossing.

Et utvalg av våre modeller: AX 250L Størrelse DIN, m

AX 250D

1,8 8,1/2,5/3,5

8,8/2,5/3,5

PTO hastighet Effektbehov, hk Antall kniver

32

AX 280GD 28

Pickup bredde, m Lengde/Bredde/Høyde, m

AX 280L

25

8,8/2,5/3,65

9,6/2,5/3,65

540 80

90 32

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

Knivbrua svinges helt ut til siden for enklere tilgang ved service.


• 2 modeller 420 og 500 hk • Arbeidsbredde 9,7 m og 13,2 m • Hydrostatisk 4 wd • Romslig og støysvak hytte

• God oversikt fra hytta • Hydraulisk åpning av tverrskruene • Hydraulisk justering av kuttehøyden er mulig

• Hydraulisk justering av marktrykk på sidebjelkene • Hurtigskift av kniver • Vedlikeholdsfri slåttebjelke • SafeCut bruddsikring av alle disker

M

Big M Selvgående slåmaskin! • Fra 500 - 1100 hk • Romslig og støysvak hytte • Hydrostatisk 4wd • Lavt dieselforbruk • Servicevennlig • Enestående kuttekvalitet • Varistream • 6 innmatingsruller

X

Big X Allsidig snitter! Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

33


Fullfôr Fullfôr blandere fra RMH Bland RMH har stor bredde og fleksibilitet! • Størrelser fra 8 m3 til 45 m3 • Blandekar med 6mm sider • 20mm massiv stålplate i bunnen • Valset blandekar • Overlappende spesialsnegler • Justerbare motkniver • Kniver av høykvalitetstål • Brede fôrluker

• Valgfri plassering av lukene • Nøyaktig veiesystem • 2 trinns reduksjonsgir • Ekstremt lavt effektbehov • Rustfritt stål i blandekar med 5 års garanti

Planlegg ditt nye fjøs med RMH fullfôrblander

Høye blandeskruer i karet gir god innblanding og luftig fôr.

34

Unike blandesnegler med god overlapping for hurtig blanding.

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

Fornøyd kunde Leif Ove Sørby fra Vestfossen.


Nøyaktig fôring - Høy fôrutnyttelse - Effektiv fôring

Balemix 8 er en rask, effektiv og prisgunstig rundballeriver også på frosne baller.

Fleksible vogner med muligheter for individuelle løsninger.

Tanco Tanco rundballedeler Rundballedeler Effektiv og renslig rundballehåndtering

Rundballedeleren klyper nett og plast fast samtidig som ballen blir delt i to. Systemet er ideelt for utfôring direkte på fôrbrettet, kløyve rundballer for raskere tining i fôrsentral eller fylling av fôrblander og fôrutlegger. Rundballedeleren håndterer høy, halm og silo - også i frossen tilstand.

• Krever kun 3. funksjon på frontlasteren. • Kan kompletteres med skuffe for å tilsette mask eller lignende i blanderen.

Finn demofilm på www.hcpetersen.no

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

35


Kompakt ISEKI kompakttraktorer traktorer TXG 237

• 22 hk • Hydrostat med 2 pedaler • 4 wd med diff. sperre • 3 pkt. løft og PTO

TM serien

TH serien

TG serien

• 36 hk • 2-pedals hydrostat og gassautomatikk • 4 wd med diff. sperre • 3 pkt. løft og PTO • Joystick betj. hydraulikk

• 40 - 46 hk • 4 wd med diff. sperre • Hydrostatisk eller elektrisk powershift transmisjon • El hydraulisk PTO

• 19-25 hk • 2-pedals hydrostat eller 8/8 transmisjon • Gassautomatikk på hydrostat • 3 pkt. løft og PTO • Joystick betj. hydraulikk

Alle kan utstyres bl.a. med fronthydraulikk, front PTO, veltebøyle eller hytte og et stort utvalg av redskaper

36

SFH 240 med oppsamler

SXG serien

• 22 hk • Automatisk 4 WD • Med eller uten oppsamler • Bioklipp • Ideel løvoppsamler

• 14 – 24 hk • Enestående oppsamlersystem med stor kanal • “Anti-stop” funksjon i kanal • Ideel lauvoppsamler

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no


Zero Bad BoyTurn Zero Turn Den ideelle gårdsklipperen! Kampanje! Kampanje

• Kraftig klippepanne • Swing away design • Godt dimensjonert hydraulikksystem gir lang levetid • Kraftige motorer med bensin, diesel eller propan • Bioklipp

Bad Boy MZ

Med 122 cm klippebredde, sideutkast og 27 hk bensinmotor Kampanjepris fra kr.

44.500,-

Redskaps Vitra redskapsbærer bærer Allsidig helårsmaskin! Vitra er en danskprodusert redskapsbærer tilpasset Nordens barske klima og skiftende oppgaver. Den løpende produktutviklingen skjer i samarbeid med brukerne. Kombinasjonen av den nyeste teknologien, brukervennlig design og høy kvalitet gir Vitra lang levetid.

• • • • • •

Finn din forhandler på www.hcpetersen.no

Effekt fra 29 hk til 60 hk Høyde 2 m Leveres i 2 chassisstørrelser 40 km/t Hydraulisk PTO Redskapsprogram som dekker enhver oppgave

37


Tellefsdal VPL-plog Tellefsdal plog Effektiv brøyting med VPL i frontlaster, i fronthydraulikk eller parallellogram

Lett V-plog med stort anvendelsesområde! • VPL-plogen leveres i bredder fra 1,5 til 3,0m • Fester tilgjengelig for de fleste typer redskapsbære og frontlessere • Hydraulisk supersving • Fjærende slitestål med avrundede kanter • Som ekstrautsyr kan VPL-plogene leveres med stillbare hjul og tallerker og sliteskjær i gummi

VPL 15

Veil. pris fra kr.

35.000,-

VPL 18

VPL 21

VPL 24

VPL 27

VPL 30

Maks plog/ryddebredde, m

1,56

1,86

2,16

2,46

2,76

3,07

Minimum bredde, m

1,33

1,58

1,84

2,10

2,35

2,56

315

340

356

Høyde, m

Tellefsdal V90-plogplog Tellefsdal Vekt uten feste, kg

215

240

285

0,75

Kraftig og fleksibel V-plog! • Flytependling som gir mer stabil gange på ujevnt underlag • Tilpasset parallellogram eller hurtigkoblingsplate (HK-plate) for frontlaster eller fronthydraulikk • Leveres med dobbeltvirkende sylindere, sjokkventil, akkumulator, hydraulikkslanger, og hurtigkoblinger • Supersving, velgerventil og lys er standardutstyr

38

V90-2800

V90-3200

V90-370

Maks plog/ryddebredde, m

2,89

3,29

3,70

Minimum bredde, m

2,40

2,63

3,02

Høyde, m

1,62

1,20

1,25

Vekt med HK-plate, kg

1142

1210

1295

Veil. pris fra kr.

96.000,-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


Tellefsdal U-plog Tellefsdal

plog Effektiv og sikker u-plog! • En meget effektiv plog for rydding av større arealer • Sikker brøyting med støtavdempede skjær • Hydraulisk skråstilling og justering av vinger under fart • Alle funksjoner betjenes fra førerhytten • Midtstykke og vinger i forskjellige bredder gir flere valgmuligheter

Veil. pris fra kr.

Maks plog/ryddebredde, m

130.000,-

U-3700 LS

U-4300 LS

U-4000 LS

U-4600 LS

U-4300 LS

U-4900 LS

U-5500 LS

3,66

4,27

3,96

4,58

4,27

4,88

4,63

Minimum bredde, m

2,31

2,31

2,62

2,62

2,92

2,92

3,53

Vekt uten feste, kg

1285

1340

1330

1390

1380

1435

1525

Feiekost Dückerfeiekost FKM Dücker Feiekost for proffene! • Optimalt feieresultat med flytende kostevalse • Innstillbart marktrykk på kostevalsen • Lasterfeste med vertikalt slissespor • FKM leveres i bredder fra 1,8m til 2,4m • Kosten leveres med plast, stål eller snøbørster (Ø60cm)

FKM 1800

FKM 2200

FKM 2400

Arbeidsbredde, m

1,80

2,20

2,40

Totalbredde, m

2,05

2,45

2,65

Volum oppslamler, l

320

370

420

Vekt med oppsamler, kg

510

590

620

Veil. pris fra kr.

40.000,-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

39


Norsk kvalitet

Globus snøfresere

Norsk kvalitetsprodukt!

Globus er sertifisert Hardox forhandler og bruker dermed den beste stålkvaliteten i fresernes viktigste komponenter som slitestål, viftehus og vifte på alle modeller. I tillegg er freserne utstyrt med herdet stål både i slitesko og innmatervinger. Globus sin unike mulighet for å skifte innfestningsplate mellom trepunkt, HMV og Triangel gjelder alle modeller og er like genial som solid.

Globus GSF 230 & 245 • Kraftig ramme utgjør et solid asymmetrisk chassis som letter tilførsel av snø til vifta. • 6 stk innmatervinger som er hengslet for å vike unna fremmedlegemer. • Utkasterviften på 80cm er utformet for stor kapasitet og gir med sine fire vifteblader en optimal kastelengde. • Tuten leveres standard med ekstra nedbrekk og har smørenipler på alle bevegelige ledd.

GTF 260

Globus GTF 250 (NYHET!) • Ny modell av totrinns snøfres fra Globus for levering ved sesongstart 2012/2013. • Mulighet for både bak- og frontmontering. • Beregnet for traktorer fra 100hk+. • GTF 250 har hydraulisk dobbelt nedbrekk med smørenipler på alle bevegelige deler i tillegg til ett solid drivverk med Hardox i alle viktige komponenter.

Globus GTF 260

GTF 250

NYHET! Nyhet

• Stor totrinns fres med 260cm arbeidsbredde og en innmaterskrue i Hardox på hele 93cm i diameter. • Fresen er bygd for å takle tøffe forhold og er med sine 1500kg en fres for de store traktorer. • GTF 260 har hydraulisk dobbelt nedbrekk med smørenipler på alle bevegelige deler i tillegg til ett solid drivverk med Hardox i alle viktige komponenter.

Globus GSF 255 • GSF-255 har symmetrisk utforming og er med sine 1185kg av de største v-fres på markedet. • Utkasterviften på hele 90cm er direktedrevet og har fire spesialformede vifteblader for optimal kapasitet og kastelengde. • Leveres standard med hydraulisk dobbelt nedbrekk og Globus unike løsning med smørenipler på tutens bevegelige deler. GSF 230

GSF 245

Type

GTF 250

V-fres

GTF 260

Totrinns

Arbeidsbredde, m

2,30

2,45

2,55

2,50

2,60

Arbeidsbredde med høyre kantskjær, m

2,50

2,65

2,75

2,70

2,80

Arbeidsbredde med to kantskjær, m

3,00

2,70

-

2,95

2,90

Effektbehov fra, hk

70

80

130

100

130

Vekt, kg

730

750

1185

1100

1500

Slitesko / Hjul

Ja / Tillegg

Utskiftbare slitestål

Ja

Hydraulisk nedbrekk Viftediameter, cm Diameter innmaterskrue, cm

GSF 255

40

GSF 255

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

Tillegg

Standard

80

80

90

70

80

-

-

-

83

93


Traktorkjettinger

Tellefsdal traktorkjettinger Når grep er viktig!

QUATRO firkantpigg - patentert suksess

Siden introduksjonen av Quatro T70 i 2009 og oppfølgeren Quatro T90 i 2010 har salget tatt helt av! Quatro T70 er en lett kjetting for tøff og profesjonell bruk! Quatro T90 velger du til ekstra tøff bruk og til de store traktorene! Hvorfor gå for en kopi, når originalen er tilgjengelig?

QUATRO® har fire skarpe fordeler! Oppgave

Ikke egnet

Egnet

Godt egnet

Meget godt egnet

Transport

X

Snørydding

X

Lettere skogsarbeid

X

Tyngre skogsarbeid

X

Det er kun Tellefsdal som leverer Quatro!

NorTractor 5mm

Super 8mm

• Spesialkjetting med tverrliggende gripeelement • Unik kjørekomfort selv i høy fart • Transport • Brøyting • Landbruk

• “Allround” broddkjetting som er enkel å montere • For tøffe forhold både på vei og i skog • I skog • På vei • På anlegg

Den originale lettkjettingen!

En heltflytende traktorkjetting!

Ta kontakt med din forhandler og legg inn bestilling allerede nå!

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

41


Sterkest Sterkest i skogen! i skogen For ved og tømmer Palms 8 tonns vogn er en ekstremt smidig vogn med bredde fra 1,9 til 2,1 meter. Teleskopiske støtteben er naturligvis standard. Lastearealet er på 1,8 m3. Palms skogsvogner har gjennomgående høy kvalitet, og Palms mindre vogner er bygget med samme høye presisjon som de større.

Avtagbar kran/støtteben med 3-punktsfeste gir økt fleksibilitet. Kranen kan brukes til andre gjøremål på gården.

Lavt tyngdepunkt på kranstamme. Øker stabiliteten på vognen og minsker veltefaren.

Bredt sortiment av vogner/kraner. Du finner alltid en kombinasjon som passer dine behov.

Modell

P470-8

P525-8

P610-8

P665-10

P665-11

P680-10*

P700-12

Kran

P4700

P5250

P6100

P6650

P6650

P6800

P840

Rekkevidde, m

4,70

5,10

6,10

6,65

6,65

6,80

8,40

Løftekraft ved maks rekkevidde eks. grip og rotator, kg

470

640

400

440

440

550

660

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

-

-

-

-

-

-

-

Ja

Støtteben teleskopiske Lavstøtteben med trepunkstfeste Trepunktsfeste Vekt vogn + kran, kg Lastekapasitet 30 km/h, tonn

42

Støtteben og kran er sammenboltet til en enhet. Gir valgfrihet når man f.eks. må bytte til en større vogn.

Palms 11 tonns vogn er en ekstremt stabil vogn for den aktive skogseieren. Med en lastekapasitet på 2,3 -2,4 m3/11 tonn er det en overraskende smidig vogn med bredde på litt over 2 meter.

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

-

1730

1850

1720

2170

2470

2330

3072

8

8

8

11

11

11

12

Hjul standard

11,5-15,3

11,5-15,3

400-15,5

400-15,5

400-15,5

400-15,5

500-17

Veil. pris komplett vogn eks. mva. kr.

84.500,-

101.000,-

107.000,-

124.500,-

132.000,-

141.000,-

212.000,-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


Fra 8 til 14 tonn - Rekkevidde fra 4,7 til 8,4 meter

Boggien er klatrende og festet for å lettere komme over hindere. Lageret til boggien er samme som på kornhengerne, og gir god holdbarhet og livslengde. Lagerets totale bredde er nesten 300 mm.

Vi har også et bredt utvalg av 12-14 tonns vogner. Dette er vogner som passer for dem som virkelig jobber med sin skog. Den ekstremt kraftige konstruksjonen gjør at vognen er egnet i de tøffeste skogsmiljøer.

Palms vogn, 10 tonns, har en sentrumsbjelke på 200 x 200 x 8 mm. På 8 tonns vognen er den 160 x 160 x 8 mm. Vognene holder virkelig sine respektive spesifiserte belastninger. Sammenlign gjerne med andre leverandører.

1 En viktig detalj på kranen er løftebommens innfesting i kranstammen. Ved lasting fra et hellende underlag blir belastningskreftene veldig store der. Palms løsning er en bred innfesting med svært kraftig tapp. Sammenlign gjerne med andre leverandører.

2

3

Støttene på vognen er svært kraftige, 90 mm i diameter på 8-14 tonns vognene. Det gjør at Støttene beholder formen og tåler større påkjenninger. Svinghuset er kranens kjerne og viktigste detalj. Det bestemmer kranens holdbarhet, løftekapasitet og svingevne. Studer svinghuset nøye før du velger kran.

Modell

Løftekraft ved 4 meter, kg

Løftekraft ved full lengde, kg

P470

580

470

P525

840

640

P610

560

400

P665

740

440

P680

870

550

P700

1150

660

P840

1100

470

Løftekraften er beregnet på horisontal bom og forandres i forhold til vinkelen mot kranstamme. Kraften er eksklusiv grep og rotator.

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

Stammen, svinghuset er 150 mm (1) og tennene er 20 mm. De fleste andre kraner har tannkranser på 130-140 mm. Tannstangens stempel er 80 resp. 90 mm (2). Alle Palms kraner har kulelager i bunnen (3) og bronsebøssning i øvre lagringen. Stammen er sveiset dobbelt og derfor ekstremt sterk. Svinghusets høyde, dvs. avstanden fra øvre til nedre lager er direkte avgjørende for hvor tung last kranen kan klare. Alle svinghus er oljefylte!

43


Profesjonell Profesjonellvedproduksjon vedproduksjon Tysk kvalitet!

Introduksjonstilbud! Introduksjon

KSA 370 Z vedmaskin

KSA 370

Med transportør og hyd. matebord

Vedmaskin med høy kapasitet

Pris kr.

74.000,-

• Pumpekapasitet 45 l/ minutt • Traktordevet, min. 25 HK • Automatisk mating på belte som kan kjøres forover og bakover • Egen oljekjøler • Leveres med 4 delingskniv som standard. 6 delingskniv er tilgjengelig som tilleggsutstyr • Støysvak kjedeoperasjon, med automatisk start/stopp funksjon • 9 tonns kløvekraft • KSA 370 tar opp til Ø=37 cm vedstokker • Maks høyde på transportbånd 2700 mm • Vekt 810 kg • Kan leveres med elektrisk motor Veiledende pris: kr. 81.450.-

KSA 375 Z vedmaskin

Vedmakin med joystickstyring for enkel og effektiv drift • Støysvak kjededrift med automatisk start/stopp funksjon • Hydraulisk matebord 2300 mm, som kan gå forover og bakover • Brukervennlig drift med ergonomisk joystick styring • Svingbar transportør (4200 mm) med hastighetsregulering • Egen oljekjøler • Ekstra oljeuttak for kobling av lastebord • 6 delingskniv er standard • Kan leveres med elektrisk motor

Introduksjonstilbud! Introduksjon KSA 375 Z

Med svingbar transportør og hyd. 2-veis matebord Pris kr.

98.500,-

44

Veiledende pris: kr. 108.500.-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


BGU Wraptime

BGU vinsjer

- nytt pakkesystem!

- for effektiv tømmerbehandling! FSW Vinsj 4,5 M • Mekanisk med 4,5 tonn trekkraft. • 70m/8mm ståltau inkludert. Veiledende pris: kr. 17.200.-

FSW Vinsj 5,5 M • Hydraulisk med 5,5 tonn trekkraft. • 70m/10mm ståltau inkludert. Veiledende pris: kr. 37.200.Vinsjen kan utstyres med radiokontrollert fjernstyring

• Effektivt pakkesystem for rasjonell stordrift • Lager lett stablebare enheter • Systemet er laget for kontinuerlig drift med flere pakkekurver • Kurvens høyde 1500 mm • Kurvens diameter 1200 mm

Veiledende pris: kr. 5.400.-

Modell Traktor, hk Trekkraft, kN / t Ståltau, m / mm

Be om pristilbud!

FSW 3,5 M

FSW 4,5 M

FSW 5,5 M

FSW 5,5 H

FSW 6,5 H

12-15

22-30

33-45

33-45

44-60

FSW 8,5 H Fra 59

35 / 3,5

45 / 4,5

55 / 5,5

55 / 5,5

65 / 6,5

85 / 8,5

70 / 8

70 / 8

70 / 10

70 / 10

80 / 11

80 / 13

1,02x1,15x0,45

1,52x1,54x0,49

1,52x1,54x0,49

1,52x1,54x0,49

1,62x1,73x0,66

1,82x1,72x0,71

H med skjold, m

2,10

2,10

2,35

2,35

2,35

2,35

Vekt med ståltau, kg

252

372

399

424

665

758

B x H x L, m

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

45


Lettere vedproduksjon LettereTyskproduksjon kvalitet! 602 HM kappsag

710/2 HM kappsag

• 230V enfaset motor • Hardmetall blad Ø600 mm

• PTO drift • Hardmetall blad Ø700 mm

Kampanjepris .................................................... kr. 5.700,-

Kampanjepris .................................................. kr. 10.800,-

SSM 300 vedkløyver

SSM 250 Z sag- og kløyveprosessor

• PTO drift • Hardmetall blad Ø700 mm • Elektrisk drift, 230V 2,2kW • 6 tonns kløyvekraft • Kløyvelengde maks 570 mm Kampanjepris .................................................. kr. 10.400,-

46

Kampanjepris .................................................. kr. 33.700,Ekstrautstyr (veil. priser) Utløpsbord, for å skyve veden til storsekksatativ.... kr. 1.100,Matebord, stativ.................................................. kr. 1.500.-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


Orrliden krattknuser OrrlidenRydderkrattknuser det meste! KR160

Orrliden KR160 rydder effektivt langs vei- og bekkeskråninger og sterkt tilgrodde krattområder. Den har kraftig konstruksjon og utsatte deler er Hardoxforsterket. I flytstilling kan maskinen tilpasses godt etter terrenget. Front- og bakmontering (frontmontering krever alternativ kraftaksel).

Arbeidsbredde, m

1,6

Traktorstørrelse, fra ca. kg Kjede - medfølger, mm Vekt, kg

3500 10 / 13 800

Antall drivremmer

4

Turtall, rpm

540-1000

Veil. pris eks. mva. kr.

69.900,-

Ekstrautstyr: Hyd. sideforskyvning ±550 mm, bare for bakmontering, (55250) inkl. k-aksel Slepemeier, stk, (640756). Maskinen krever 4 stk.

Orrliden KR160 kan utstyres med sideforskyvning. Kraftaksel for sideforskyvning følger med.

18.700,-

800,-

• Påkjøringsbeskyttelse • Utsatte deler er Hardoxforsterket • Kraftig kjedemagasin • Automatisk transportlås. • 4 drivremmer

Palmse krandumper PalmseHendigkrandumper og enkel i bruk! Palmse krandumper er konstruert med sikte på å dekke behov hos entreprenører, kommuner og bønder. Den er egnet til alt fra å handtere og flytte tømmer og kvist til å flytte jord og grus og fjerne avfall fra bygg mm.

KD8470S 4,7

6,1

Lengde / Bredde, m

6 / 2,5

6 / 2,5

Volum, m3 / Last, kg

6,5 / 8000

6,5 / 8000

Hjul standard

400-15,5

400-15,5

Totalvekt, kg

3200

3350

152.000,-

163.000,-

Veil. pris eks. mva. kr.

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

KD8610S

Kranrekkevidde, m

47


Kvalitetsploger

Svenske kvalitetsploger Vår erfaring, din trygghet!

Agroluxplogen er utviklet for å gi et bra pløyeresultat. Dessuten være letthåndterlig og ha en fornuftig driftsøkonomi. Vi har oppnådd dette ved å bruke moderne konstruksjonsteknikk. I tillegg finnes funksjonelle og gjennomtenkte detaljer ved å utnytte materialets egenskaper på en optimal måte

Alt dette bygger på generasjoners erfaring i å utvikle ploger. Dette plasserer Agrolux plogen i en klasse for seg. Kraftige dimensjonering og høykvalitets materialer gir lang levetid!

Agrolux MRWT Variomat, 3 - 4 - 5 skjærs Med hydraulisk variabel tiltbredde kan du utnytte Agrolux-plogen fullt ut. Med enkel manøvrering fra førerhuset kan du variere tiltbredden mens du jobber. Dette betyr at traktorens drakraft kan utnyttes optimalt etter rådende forhold. På stiv leire kan plogen dras sammen til en mindre arbeidsbredde. På lettere jorder kan den utnyttes full ut for makismal arbeidsbredde. Kiler, hinder og ujevnt terreng blir lettere og raskere å håndtere og et perfekt pløyeresultat kan oppnås. Hydraulisk tiltbredde tilbys på samtlige plogmodeller bortsett fra på den minste serien RT/S. Tiltbredden avhengiger av plogmodell, men på de største plogene er den fra 12” til 22”. Agrolux MRWT med forplog.

48

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


Dalbo redskaper

DAL•BO redskapsprogram

Dansk – Topp kvalitet!

DINCO – markedets kraftigste skålgrubber Via redskapens konstruksjon samt detaljerte innstillingsmuligheter kan Dinco´en anvendes til et hav av oppgaver, bl.a. stubbharving, omlegging av grasproduksjon nedmulding av husdyrgjødsel samt framstilling av såbed.

Spesialtilbud: Spesialtilbud:

Et parti 3 meter D 300 NSH m/hydrauliske utløsere, sideskåler og rørpakkervals

82.000,-

Begrenset antall!

Dinco utmerker seg spesielt ved en millimeterpresis bearbeiding og etterlater jorden særdeles jevn.

CultiTrail – Kraftig slep-såbedsharv - Arbeidsbredde 5 og 6 m NYHET! Nyhet

Introduksjonstilbud! Introduksjon CultiTrail 5 meter Inkl. etterharv pris kr.

149.000,-

Arbeidsbredde, m Effektbehov, hk Antall harvetenner Antall tenner i lamelplanken / etterharven Vekt, kg Transportbredde / -høyde Veil. pris med etterharv kr.

5

6

100

125

63

77

18 / 42

22 / 50

2300

2500

2,5 / 2,9

2,5 / 3,4

171.300,-

178.500,-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

Culti Trail er en kraftig slep-såbedsharv med stor kapasitet. Fremst er det montert en hydraulisk lammelplanke for knusing av klump og planering av jorden. Deretter følger 5 rekker S-harvetinder med god avstand mellom hver rekke. Den tetteste tindeavstand er 400 mm med en tannsporavstand på 8 cm. Dette sikrer god gjennomgang og minimal risiko for blokkering av plantematerialer. Dybden justeres enkelt og uten bruk av verktøy via en utslagbegrenser på de to midterste løftesylindre. 4 brede hjul bærer effektivt maskinen. Ekstrautstyr: • Kraftig 10mm etterharv • Planeringsplanke bak • Crosskill stålvalse • Ø400mm rørpakkervalse • Ø400mm flatjernsvalse

49


Dalbo redskaper

DAL•BO redskapsprogram

Dansk – Topp kvalitet!

Ratoon Grubber Dal-Bo Ratoon grubberen er bygget opp over to tannrekker med en tinde avstand på 75 cm, og en tannhøyde på 72 cm. Ratoon har mange fordeler: • Løfter uten å ta med fuktig jord opp • Løsner 1,2 meter per tannsett • Lufter ned til 55 cm dybde • Lavt kraftbehov, 20 Hk per tann • Kan leveres med brytebolter eller HSH hydraulisk steinsikring

Arbeidsbredde

Varenummer

1,20

78250

2

2,00

78251

4

2,50

78252

3,00

78253

Transportbredde, m

Vekt, kg

Veil. pris kr.

1,20

175

27.100,-

2,40

325

37.400,-

6

2,40

410

47.300,-

8

3,00

500

63.900,-

73.400,-

Antall tenner

Ratoon med springbolt

Ratoon NSH inkl. støttehjul 2,00

78256

4

3,00

650

2,50

78257

6

3,00

750

94.000,-

3,00

78258

8

3,60

1000

127.300,-

Veil pris kr.

Ekstrautstyr Betegnelse

Varenummer

Vekt, kg

Utbygging fra 4 til 6 tenner

78260

85

10.100,-

Rørpakkervalser kpl. ø500 mm f. 4/6 tenner

78261

200

13.700,-

Rørpakkervalser kpl. ø500 mm f. 8 tenner

78262

225

16.600,-

2 støttehjul 200/60 x 14,5

78263

40

8.100,-

MaxiDisc - Løft Moderne disc-redskap, som monteres i traktorens tre-punktsoppheng. Meget kompakt konstruert med 560 x 6 mm takkede tallerkner montert på individuelle nav. Tallerknenes angrepsvinkel kan justeres hydraulisk fra 0-20° under arbeidet. Redskapen bæres av en stor 600 mm T-ringsvalse, som samtidig jevner og pakker jorden. Kan leveres i 3,0 og 4,0 m arbeidsbredde med gummi avfjæring. MaxiDisc - Løft, men gummiavfjæring

50

Type, m

Varenummer

Antall tallerkner

Antall T-ringer

Vekt, kg

Veil. pris kr.

3

80151

23

20

2100

145.100,-

4

80161

31

27

2780

172.700,-

Supertilbud: Supertilbud MaxiDisc - Løft 3 m

122.000,-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


Størst ringtrommelprogram

Maxiroll 2008

Den tid, da tromlen utelukkende ble brukt til å tromle stein ned med, når åkeren var sådd, er forbi!

Minimax Standard

Utsyrt med lamellplanke er Dal-Bo Maxiroll en moderne redskap, som er velegnet til å inngå i moderne dyrkningsformer. Etter at marken er pløyet, gir en enkel overkjørsel med Dal-Bo Maxiroll et perfekt såbed. Dal-Bo profesjonelle tromler, hvor det er lagt særlig vekt på å skape optimal plass til en lamellplanke. Maxiroll kan leveres med alle ringstrørrelser Cambridge 50-55-60 og Crosskill 53-60 i arbeidsbredder fra 5,3-12,3 m. Den hydrauliske vektfordelingen øverfører vekt fra midtseksjonen til sideseksjonene og sikrer dermed en ensartet jorddyrkning i hele trommelbredden.

Den kjente 3-delte trommelen med lavt tyngdepunkt. All inn- og utklap foregår fuld hydraulisk fra førersete i stasjonærposisjon. Den mekanske vektfordelingen (2 kraftige fjærer) overfører vekt fra midtseksjonen til sideseksjonen for ensartet jordtrykk i hele arbeidsbredden. Kan leveres med ringforstørrelser fra Cambridge 45–50 og Crosskill 53 i arbeidsbredder fra 4,5–6,3 m. Veil. priseksempel: 4,5 mtr. 50 cm Cambridge............kr. 64.500,- 6,3 mtr. 50 cm Cambridge............kr. 78.900,-

Supertilbud 56.700,67.100,-

Combiflex

Supertilbud: Supertilbud

109.700,-

Trommel for sleping og 3-punkt bakmontering Veil. priseksempel: 5,30 x 50 cm Cambridge.................... kr. 88.300.Lamellplanke 530................................ kr. 41.500.6,30 x 50 cm Cambridge.................... kr. 99.200,Lamellplanke 630................................ kr. 44.200,-

• Arbeidsbredde 3,0 m • Ringstørrelser; Crosskill ringer 53 cm. Cambridge 45 cm, 50 cm eller 55 cm • Combiflex kan trekkes etter traktoren som slepetrommel og transporteres på vei med traktorens trepunktsfester uten bruk av verktøy. Veil priser fra kr. 21.000,-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

51


Kronos harver

Kronos rotorharver

Vi har utstyret for redusert jordbearbeiding!

Vår største salgssuksess!

Våronn uten pløying går som en drøm med Kronos rotorharver. Lange kniver og tilstrekkelig vekt sikrer god oppdeling av halm og stubb samt en suveren innblanding. Ferdig såbed etter en til to ganger kjøring.

Jevn bearbeiding over hele arbeidsbredden. Alle aksler ved siden av hverandre flytter jorden i samme retning. Vi får da en helt jevn overflate.

LØFT 3150 - 4200 - 4800 SLEP 4150H - 4900H

Kronos er allsidig og egner seg for mange slags jordbearbeiding, men spesielt for stubbearbeiding, pløyefri jordbearbeiding og innblanding av husdyrgjødsel. Kronos-harvens gode egenskaper kommer fra knivens spesielle stillinger. Knivene kutter og blander halm og andre vekster jevnt inn i hele havredybden. Kronos har lite trekkraftbehov og det skal kjøres med relativt høy hastighet (12–15 km/t). Dette gjør at harven har meget stor kapasitet, og er økonomisk i bruk. Tekniske Data: Kronos Hector 3550 L er faste harver. Kronos Hector 3700 L og 4200 L og 4800 L er tredelte harver med hydraulisk oppløft. 4150 H og 4900H er slepeharver med 4-aksler. 3150 L

4800 L

4250 H

4900 H

Arbeidsbredde, m

3,15

4,20

4,80

4,15

4,90

Transportbredde, m

3,40

2,30

2,40

2,40

2,40

Maks lengde, m

2,95

3,30

3,30

1,55

2,10

6

9

9

12

12

Blafjær

Blafjær

Blafjær

11,5/80-15

11,5/80-15

Antall kniver

96

126

144

160

192

Antall kulelager

24

36

36

48

48

Lang

Lang

Lang

160

192

Anntall aksler Alselfester

Knivtype Vekt, kg

800

1200

1400

1900

2065

60 / 80

85 / 115

95 / 130

97 / 135

106 / 145

Veil. pris eks. mva. kr.

60.600,-

103.000,-

114.800,-

190.700,-

183.200,-

Pakkevals

21.300,-

33.700,-

33.700,-

Effektbehov, kw / hk

52

4200 L

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


Italiensk kvalitet

FALC har mye å by på

Italiensk kvalitetsredskap med høy produktivitet!

Fabrikken produserer mer enn 30 ulike redskapstyper i mange modeller og arbeidsbredder!

FALC slagklippere er blant verdens beste. De produseres i arbeidsbredder fra 1,4 til 8 m og til traktorstørrelser fra 20 – 280 hk. Det er mange modeller til både front- og bakmontering. Hydraulisk sideforskyvning er standard på flere modeller og du kan også få sammenleggbare modeller.

FALC Alce og Alce Super

FALC Condor

– når halm og andre planterester skal bli til fruktbar jord

– til gress og vanskelig vegetasjon

• Halm- og krattknusing • Arb.bredder 160-400cm

• Gressklipping og krattknusing • Arb.bredder 160-230cm

• 50-160hk

• 50-70hk

FALC Zenith

FALC Pellicano

– en populær allround klipper

– når vei og jordkanter skal klippes

• FALC´s mest solgte modeller • Arb.bredder 140-300cm • 50-90 hk • Kraftig bygget for klipping i områder med mye stein

• Kan arbeide i alle vinkler fra 90o (loddrett) til 55o nedover (skrått nedover)

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

53


Hardi sprøyter

Hardi åkersprøyter

Markedets bredeste sprøyteprogram fra verdens ledende sprøyteleverandør!

54

Hardi NK

Hardi MASTER

NK modellen er en av de mest allsidige sprøyter som noensinne er produsert. Tanker fra 400 til 800 liter og bombredder fra 6 til 12 meter.

Hardi MASTER med enestående nøkkelfunksjoner. Tanker fra 800 til 1800 liter. Bombredder fra 12 til 24 meter.

Hardi RANGER

Hardi NAVIGATOR

Hardi RANGER med enestående nøkkelfunksjoner. Tanker på 2500 liter. Bombredder fra 12 til 24 meter.

Hardi NAVIGATOR - Den nyeste modellen i Hardi familien. Utviklet for de mest krevende oppgaver. Tanker på 3000 og 4000 liter. Bommer fra 12 til 30 meter.

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


Jeantil PR

Jeantil ballekuttere

De skarpeste ballekutterne!

Effektiv og allsidig

• Laget for fôring og strøing av alle materialer som rundballer, blokker og løst • Omfattende standardsutstyr • PR 2000 3-punkt eller slep • PR 4000 slep med kraftig understell for tung last • Fra PR6000 og større er en hydrostatisk 67hk motor som driver knivtrommer og en kontrollboks SMART standard.

Fordeler med Jeantil: • Samtlige modeller er utstyrt med helt nye kontrollbokser for styring av maskinen • Jeantil håndterer alle typer av fôr - rundballer, firkantballer og blokker • Fôret utnyttes mye bedre med Jeantil PR • Spar opptil 40% halm ved å legge ut en dypstrøseng med Jeantil PR i forhold til å legge ut halmen for hånd • Vognene har meget bra standardutstyr

Et utvalg av våre modeller: Art. nr.

PR 2000

PR 2000

PR 4000

PR 6000

PR 9000

PA0020216

PA0020217

J8760

PA0030615

PA0030910

Drift knivtrommer

Kjede

Kjede

Kjede

Hydrostat

Hydrostat

Vekt, kg

1350

1380

2840

3300

4790

Lengde boks - eks. lasteluke, m Høyde boks / Bredde boks, m Total lengde - stengt luke, m Kastelendge - strø, m Hjul standard Veil. pris eks. mva. kr. Kampanjepris eks. mva. kr.

1,70

1,70

2,60

3,30

3,96

1,10 / 1,36

1,10 / 1,35

1,26 / 1,35

1,26 / 1,35

1,42 / 1,50

2,70

2,70

4,05

4,75

6,24

18

18

18

18

18

-

10/80x12

10/75x15

285x19,5

285x19,5

-

-

186.000,-

240.000,-

291.400,-

136.000,-

140.000,-

-

-

-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

55


Pichon vogner

Pichon vakuumvogner

- sett sammen vognen etter dine ønsker og spesifikasjoner!

Pichon er Frankrikes største produsent av vakuum­vogner. Fabrikken ble startet i 1970. Pichon produserer enkle vogner fra 3000 l til 3-akslet vogner opptil 22000 l.

Standard utstyr: • Helgalvanisert tank • 4 m slange + 1 m rør • Trykk­manometer

• 1 stk. hydr/manuell stenge­ventil • Inspeksjonsglass TCI-4000L

Kompressor, l/min

• Dobbelt sikkerhetssystem for overfylling • Lys

TCI-5000L

TCI-6000L

TCI-8000L

TCI-10000L

6500

6500

6500

9000

9000

11000

Standard hjul

21,3R 24AS

21,3R 24AS

21,3R 24AS

21,3R 26AS

21,3R 26AS

21,3R 26AS

Tank DxL, cm

125 x 525

140 x 540

140 x 540

150 x 720

150 x 720

160 x 780

5

5

5

6

6

6

196

200

205

200

205

215

Tanktykkelse. mm Høyde, cm Egenvekt, kg Veil. pris eks. mva. kr.

1380

1700

1950

2650

3250

4100

122.500,-

128.500,-

133.900,-

157.500,-

168.900,-

197.600,-

Pichon kan levere vakuumvogner med en mengde ekstrautstyr. Eks.: boggie, høytrykkssentrifugalpumpe og toppfyller.

Pichon gjødselmikser

- for de STORE oppgavene!

Pichon gjødselmikser leveres kompl. med 3-punkt ramme, PTO-aksling og hydr. sylinder for regulering av arbeidsposisjon. B4 Mikser

B41 Mikser

B410 Mikser 10

Lengde, m

5

7

Arbeidsdybde, m

3

4

5

460

620

960

27.815,-

42.415,-

Vekt, kg Veil. pris u/propell eks. mva. kr. 600 mm propell kr. 5.890,-

56

TCI-7000L

• Hydr.bremser • PTO vidvinkelaksling

700 mm propell kr. 8.200,-

83.200,-

800 mm propell kr. 8.340,-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


Ørum vogner

Ørum gjødselvogner

- alle vogner leveres galvanisert!

Ørum gjødselvogner er fremstilt etter gode håndverkstradisjoner. Det betyr en solid og gjennomtenkt konstruksjon siden 1965. • Ørum gjødselvogner har lysutstyr,stenfelle,uttak til omrører og nivåmåler som standard. • Vognen er tilpasset for slepeslangeutstyr og nedfeller.

Ørum veggmikser For elektrisk-/traktordrift

Spør om tilbud!

Bremser

4500L

6000L

8000L

10000L

12000L

10000L Boggi med sving

12000L Boggi med sving

Ekstrautstyr

Ekstrautstyr

Standard

Standard

Standard

Standard

Standard

Standard hjul

16,9 x 30

16,9 x 30

23,1 x 18x26

23,1 x 18x26

650 x 30,5

23,1 x 26

650/65 x 60,5

Tank DxL, cm

1320 x 3400

1320 x 3400

1500 / 4500

1600 / 4500

1600 / 6000

1600 / 4500

1600 / 6000

Tank tykkelse, mm

4/5

4/5

5/6

5/6

5/6

5/6

5/6

Høyde, cm

240

*240

261

261

276

261

276

Lengde, cm

490

630

630

745

840

754

840

Bredde, cm

222

**222

281

***281

***275

***281

***275

Egenvekt, kg Veil. pris eks. mva. kr. * Høyde med 23,1x18x26 dekk: 240 cm

1400

1500

2000

2400

2600

3200

3400

110.300,-

121.100,-

127.700,-

153.200,-

195.500,-

257.300,-

324.000,-

** Bredde med 23,1x18x26 dekk: 253 cm

*** Vognen har innebygde skjermer

Ørum mixere

Veggmikser

Ørum tårnmiksere har kraftig og enkel konstruksjon.

Hull i vegg: Ø-16 cm Frontplate: 25o Lengde: 196 cm Propell: Ø-60 cm Vekt: 125 kg

• Tankhøyde over bakke maks 2,5 m • Rørearm 6 m • Kraftig girkasse med 45 mm aksling • Mikseren er kompl. inkl. PTO-aksling

Kampanje! Kampanje

Veil. pris fra kr. 79.200,-

17.900,-

Ørum leverer flere typer høgmiksere m/6 og 7 m rørearm

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

57


HMV hurtigkobling Hurtigkobling 4 koblingspunkt gir stabilitet og stor styrke!

HMV redskapsrammer

Kombiramme...........................................fra kr. 3.990,Sveisedeler..............................................fra kr. 1.025,Sveiseramme..........................................fra kr. 1.785,-

HMV traktordeler HMV traktordel har samme utforming som SMS-redskaps-feste på frontlastere, og leveres med hull for for SMS-låsing. HMV traktordel................................................................................fra kr. 5.800,-

HMVGjødsel gjødselutstyr

HMV spesialrammer for redskaper med spesialfunksjoner som skuffer og svanser med tipp, fôrhøstere, vinsjer m.m.

HMV slangespreder

”Best i test” (prøvemelding 2 - 1995 fra ITF/Planteforsk) Lav vekt - Stor kapasitet - Prisgunstig HMV slangespreder GM2................................................................fra kr. 23.800,-

MHV slangetrommel Eneste i sitt slag med utskiftbare tromler. Ypperlig til innkveiling av flatslanger til ulike formål. HMV slangetrommel GS2................................................................fra kr. 38.800,-

Doda gjødselpumper Driftssikre pumper med robuste tetninger. Leveres med kuttekniver Doda AFI L24K Maks. trykk 11,7 bar, maks. 2000 l/min.................fra kr. 47.600,Doda AFi L27 Maks. trykk 9,1 bar, maks. 3000 l/min...................fra kr. 46.940,Doda AFI L35 Maks. trykk 12,2 bar, maks. 4000 l/min.................fra kr. 50.275,-

Totalleverandør av gjødselutstyr! • • • •

HMV slangespreder HMR slangetrommel Slangekoblinger Flatslanger

Produsent: HMR Voss AS

58

Finn din forhandler på www.hcpringen.no


Mac maskintraller MAC Maskintraller Trailers - Ledende produsent av landbrukstilhengere i Europa

Tandemboggi leveres i mange versjoner med lastekapasitet fra 7 til 18 tonn. Lengden på lasteplanet varierer fra 13 til 26 fot.

Selskapet, som holder til i Nord-Irland er kjent for å produsere høykvalitets hengere for transport av maskiner og utstyr. MAC maskintraller er bygget med ønsket styrke for å transportere anleggsmaskiner og annet tungt utstyr. Du kan velge mellom en Minitralle med lastekapasitet på 7 tonn, en tandemboggi med kapasitet på 16 tonn og en trippelboggi med kapasitet på 22 tonn.

Trippelboggi leveres også i mange versjoner med lastekapasitet på 22 tonn. Standard lengde på lasteplanet er 21 fot med muligheter for forlengelse opp til 30 fot.

Total lengde, m Flak lengde, m / ft

MAC Mini (A2LL-9)

MAC Tandemboggi (A2LL-19)

5,22

6,40

MAC Trippelboggi (A3LL-27) 7,90

3,94 / 13

4,90 / 16

6,40 / 21

Bredde, m

2,30

2,55

2,55

Nyttelast, tonn

Ca. 7

Ca. 16

Ca. 22

Total vekt, tonn

9

19

27

Antall aksler

2

2

3

Fjærbelastet og stigetype

Fjærbelastet og stigetype

Hydraulisk

Fjærende drag

Fjærende drag

Fjærende drag

Hydrauliske

Hydrauliske

Hydrauliske

50mm lyst tre

50mm lyst tre

50mm lyst tre

78.000,-

98.000,-

140.000,-

Ramper Drag Bremser Gulv Veil. pris eks. mva. kr.

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

59


Palmse dumperhenger Palmse dumper Sikker transport! Palmse dumperhenger med lave sider Dumpervognene kan utstyres med flere ulike typer bakluker. Som standard er de utstyrt med topp-/ sidehengt (RH) bakluke. De kan også ekstrautstyres med hydraulisk luke, eller spredelem (visse modeller).

Lengde / Bredde, m

D700RH

D800RH

D950RH

D1200RH

D1500RH

5,20 / 2,30

5,20 / 2,30

5,50 / 2,55

6,20 / 2,55

6,85 / 2,55

Vekt, kg

1450

1720

2350

2600

3650

Maks lastekapasitet, kg

7000

8000

9500

12000

15000

4,2

4,2

6,5

7,5

8,5

2

2

4

4

4

500-17

400-15,5

400-15,5

500-17

520-17

Lastevolum, m3 Antall hydrauliske bremser Hjul, standard

Palmse dumper 950, her utstyrt med spredelem, og kombioppheng (topp-, sidehengt). En ideell dumper for massetransporter og mye mer.

Akseltype

Enakslet

Boggi

Boggi

Boggi

Boggi

Veil. pris eks. mva. kr.

61.000,-

65.700,-

85.500,-

99.500,-

128.600,-

Palmse volumhenger Volumhengere Hengere med dumperkonstruksjon!

Fire modeller vogner har 1,6 m høye sider som standard. Vognene er ideelle for korntransport, bulkkjøring av flis og som ensilasjevogn (med ensilasjeforhøyning). Palmse D1217S For gårdbrukere som har behov for en kraftigere kornvogn. 17,2 m3/11500 kg.

Palmse D1520/D1620S Populær vogn for landbruk og entreprenørvirksomhet. Mulighet for større dekkdimensjoner. Forskjellen mellom vognere er at 1650 har fjærende boggi.

Lengde / Bredde, m

60

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

D1620S

D2228S

6,85 / 2,55

9,15 / 2,52

3150

4350

4900

6850

Maks lastekapasitet, kg

12000

14850

15600

22000

Hjul, standard

Kraftig volumvogn med hydraulisk fjæret drag med medstyrende fremre og bakre hjulpar og fjærende tridem. Ideell for korn-, potet- og grastransport.

D1520S 6,85 / 2,55

Vekt, kg

Lastevolum, m3

Palmse D2228S

D1217S 6,20 / 2,55

Akseltype Veil. pris eks. mva. kr.

17,2

19,4

19,4

27,3

520-17

550-22,5

550-22,5

550-22,5

Boggi

Boggi

Fjærende boggi

Fjærende tridem

110.000,-

150.300,-

154.500,-

305.500,-


Palmse kornhenger Palmse Høy kvalitet kornhenger og bra finish! • Stabil og kraftig konstruksjon med ramme i stålprofil • Bra tippvinkel • Solid standard hjulutstyr • Palmse kornvogner er noen av markedets mest kjøpte

Lengde / Bredde, m

NF125

NF150

NF190

5,55 / 2,46

6,37 / 2,46

7,59 / 2,46

Vekt, kg

2250

2650

3700

Maks lastekapasitet, kg

10000

12400

14500

Lastevolum, m3 Maks totavekt, kg Hydrauliske bremser Hjul, standard

Veil. pris eks. mva. kr.

12,1

14,5

18,1

12259

15050

18200

4-hjul

4-hjul

4-hjul

400-15,5

500-17

520-17

Palmsegrønn: 84.500,Zinkbehandlet: 88.300,-

Palmsegrønn: 104.000,Zinkbehandlet: 108.100,-

Palmsegrønn: 140.000,Zinkbehandlet: 146.500,-

Palmse entreprenørdumper Entreprenørdumper Høy kvalitet til gunstig pris! Palmse D600 har de samme fine egenskaper som D700RH. Forskjellen har hjul 400/55-15.5. Ideell for å koble bak på hjulgraveren.

Topp-/sidehengt bakluke er standard. Palmse D600RH kan mot et pristillegg bestilles i ulike farger.

D600RH Lengde / Bredde, m

5,20 / 2,30

Vekt, kg

1450

Maks lastekapasitet, kg

6000

Lastevolum, m3 Hjul, standard Veil. pris eks. mva. kr.

4,2 400/55-15,5 55.900,-

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

61


Palmse ballevogn Palmse ballevogn Sikker og stabil transport! • Fremre og bakre ballestøtter er stillbare i tre faste posisjoner. • Kraftig ramme gir god holdbarhet og økt stabilitet • Maks. hastighet 40 km/time med 4-brems (tillegg 3650) • Verktøyskasse med verktøy og lastebånd

B3650

B3800

Lengde / Bredde, m

8,28 / 2,46

9,79 / 2,46

Flaklengde/-bredde, m

6,52 / 2,46

8,02 / 2,46

Lastekapasitet, kg

10000

13000

Bremser

2-hjuls

4-hjuls

Boggi / 70x70-6

Boggi / 80x80-8

Aksel, mm Hjul, standard

400-15,5

500-17

Veil. pris eks. mva. kr.

75.000,-

93.900,-

Palmse dyrevogn PalmseFor sikkerdyrevogn tansport av dyr! • Palmse dyrevogner er kraftige nykonstruerte vogner • De har en omfattende standardutstyr med lasterampe, belysning og presseningstak • Bremser på en aksel er standard. Finnes i tre ulike utførelser: 4,3, 6,5 og 8m • Vognene har helsveiset dørkplatebunn og dør i vognens høyre fremkant

Lengde / Bredde, m

AT4800 10,12 / 2,47

4,24

6,42

7,92

Nyttelast, kg

2500

6000

7000

11,5-80-15,3

11,5/80-15,3

11,5/80-15,3

76.200,-

95.000,-

109.000,-

Veil. pris eks. mva. kr.

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

AT4650 8,62 / 2,47

Indre lengde, m

Hjul, standard

62

AT4430 6,41 / 2,47


Metsjö hengere

Metsjö hengere

Mulighetenes tilhengerkonsept!

Traktortilhenger for de fleste transportbehov. Krokløft- og vekseltilhengere. Maskintilhengere med tilpassingsmuligheter. Høy kvalitet. Unike gjennomførte løsninger. Alternative utstyrspakker. Påbyggene er tilpasset de fleste modeller. Nyttelast er avhengig av påbygg, dekk og utstyr.

MetaFlex 11 Lengde på lasteflak: 4,16 meter

Eucon lasteflak

MetaFlex 60-75.3 Lengde på lasteflak: 6 eller 7 meter

Omlastningscontainer for korn

MetaQ 60 Lengde på lasteflak: 6 meter

Grasflak

Dumperflak

Olympia maskintrailer Last: ca. 29 tonn

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

Maskinflak

63


Redskap- fordi fradetÅlø ÅLØ fungerer! ÅLØ Redskap

Uten redskap har frontlasteren ingen funksjon. Hver dag året rundt utfører frontlastere arbeidsoppgaver for mange ulike brukere, fra jordbruk til entreprenører. Uten gode og mangfoldige redskap skulle frontlasteren være mindre

anvendbar. Det er derfor vi satser store ressurser på å utvikle redskap som gjør frontlasterne fullbrakt. Denne satsningen og bestrebelsen har medført at vi også er verdens største produsent av redskap til frontlastere.

Unigrip

Priseksempel: 120 LV Skuffe

EURO eller SMS

Priseksempel:

200VL 220LV

EURO eller SMS kroker

6.400,-

13.560,-

7.010,-

Skuffer bygd etter nordiske mål En komplett serie skuff er av beste kvalitet, produsert for nordiske forhold. Utstyrt med herdet skjærestål, 500 Brinell, for ekstra livslengde og best økonomi.

Flexibal

Pallegaffel

Priseksempel:

1000kg 1600kg 2500kg

EURO eller SMS

5.890,-

8.420,-

9.510,-

Priseksempel: EURO eller SMS

13.080,-

3 i 1 redskap, 1 ball på rullene, 2 baller på tindene og en lett pallegaffel. Flexigrip

Priseksempel: 160 EURO eller SMS

64

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

14.810,-


Utstyr, rekvisita & deler Grene - fra Grene! Tractorcam forenkler ditt daglige arbeid

Trådløs teknologi for profesjonelle bønder. Meget velegnet for overvåking av tresking, ballepressing og potetopptaking. Tractorcam er robust, vanntett og praktisk og er spesielt utviklet til landbruket. Inntil fire kameraer kan brukes samtidig. Den unike digitale overføringsteknologien garanterer et stabilt bilde uten forstyrrelser.

Varenr. 1345-205000 Tractorcam................................................kr. 4.500,00 Varenr. 1345-205050 Ekstra kamera..........................................kr. 2.470,00

MaxiGrip skrupigger er herdet og har en hardmetallkjerne som sikrer lang levetid. Piggen har utvendig sekskanthode og monteres/demonteres enkelt og fleksibelt med det medfølgende spesialverktøyet. Piggene kan i de fleste tilfeller brukes i flere sesonger og finnes i flere størrelser. Maxigrip har pigger til traktorer, anleggsmaskiner, truck, ATV, snøscootere, kompaktlastere, samt sko og støvler.

Grene tilbyr slitedeler som passer til førende fabrikater innen ploger, fresere, grubbere, harver, såmaskiner med mer.

Vi fører et bredt sortiment innen drikkekopper, både rustfritt og i plast, samt frostsikre anlegg og varmekabler for bruk på og i rør.

Varenr. 1600-020404 Drikkekopp frostfri Caldolac 5 l............... kr. 2.999,00 Varenr. 1600-020268 Drikkekopp m/rørventilL Forstal.............. kr. 628,00 Varenr. 1600-020262 Drikkekopp til hest Forstal....................... kr. 381,00 Varenr. 1612-030006N Frostguard varmekabel............................ kr. 1.045,00

Britax Blitz blink varsellysbjelke 1200mm m/12 blitzere

Varenr. 1400-855047.....................................................................Kr. 9.900,00

Grene er totalleverandør av gjerde

Vi fører AKO på gjerdapparater, isolatorer og gjerdebånd. Våre gjerdeapparater leveres i 230V, 12V og 9V. Av impregnerte gjerdestolper fører vi OctoWood impregnerte gjerdestolper produsert i Sverige. Av netting leverer vi alt fra elektrisk sauenetting til viltgjerde på inntil 2 meters høyde. Gjerdeapparter fra kr. 1.344,-

Comer kraftoverføringsaksler

Vi har alt fra komplette kraftoverføringsaksler, koblinger, lameller, profilrør, beskyttelsesrør, gafler og kryss. Comer kraftoverføringsaksler produseres av en av Europas ledende produsenter, hvor utvikling, styrke og sikkerhet er ivaretatt. Kvalitet og styrke er et resultat av mange års utviklingsarbeid og bruk av førsteklasses materiell.

For mer informasjon se www.grene.no Priseksempler: Varenr. 1660-372027 Varenr. 1660-372815 Varenr. 1650-441533 Varenr. 1650-441550 Varenr. 1666-44491 Varenr. 1666-260618

Gjerdeapparat ECO Power 9V B200........ kr. 1.411,00 El-gjerde Power Profi NDI 15000............. kr. 5.769,00 Polybånd 12,5 Premium 200 m................ kr. 229,00 Polytråd 3mm. Premium 250 m................ kr. 266,00 Kunstoff stolpe 104 cm 8 Ø...................... kr. 16,90 Gjerdestolpe 60 X 1800 mm..................... kr. 24,50

Varenr. 4310-T20076C12112 4310-T40076C12112 4310-T60086C12B02 4310-V80101C12B04 4310-841101112B02

Forslag til bruksområde Pris Mindre vinsjer, kappsager, mindre vedmaskiner og høyvendere...... kr. 1.039,00 Vinsjer, vedmaskiner og slåmaskiner................................................. kr. 1.259,00 Snøfresaksel til V-freser med 1.3/8”-Z6 tapp..................................... kr. 2.219,00 Snøfresaksel til større fresere med 1.3/4”-Z6 tapp............................ kr. 4.089,00 Vidvinkelaksel brukes på for eksempel gjødselvogner...................... kr. 4.879,00

Spør etter produktene i HCP-butikken!

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

65


Varta

Topp ytelse

For det mest krevende bruk!

Varta® Promotive Silver, Blue og Black • Innovativ calsium-silver teknologi • Absolutt vedlikeholdsfritt, takket være lokk med labyrint teknologi • Lang levetid – Kostnadseffektivt

0,00 kroner i servicekostnader 100% vedlikeholdsfritt www.varta-automotive.com/savings-calculator

Trygg

Ikke mist GREPET

når snøen kommer!

TRYGG har gjennom mange år utviklet kjettinger som skal tåle tøffe tak, holde deg trygt på veien og hjelpe deg å gjøre en god jobb. Brøytebil eller traktor—vi lager en snøkjetting til den! Spør din forhandler etter produkter fra TRYGG!

66

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

TRYGG Fast Trac


Lyng

Triangel hurtigkobling fra Lyng Markedsleder i over 26 år!

Tar vare på helse, miljø og sikkerhet!

ENESTE HURTIGKOBLINGSSYSTEM MED ISO-STANDARD nr. 11001-2

Kontakt din HCP-forhandler nå og invester i Triangel hurtigkobling for en enklere og tryggere arbeidsdag!

Når Byberg kvalitet teller! Duplostag hydrauliske toppstag

25 år med styrke og utholdenhet!

• Høy materialkvalitet • Topp kvalitet

• Duplostag 2403 • Duplostag 4300

• Originalen får du hos oss • Større arbeidsområde

• Duplostag 6002 • Ministag 1800

• Enkeltstag 4100 • Gigantstag 7100

• Moderne design • Bredt utvalg

• Gigantstag 14000

Kontakt din forhandler for mer informasjon

Finn din forhandler på www.hcpringen.no

67


www.aktiv1.com

Din forhandler ligger nærmere deg enn du tror!

68

www.hcpetersen.no • Tlf. 32 20 10 60 • www.hcpringen.no

HCP  

Katalog 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you