Page 1

60 jaar Chiro Neeroeteren Dit jaar hebben we nog één speciale gelegenheid extra, ten opzichte van andere jaren. In 2014 wordt onze Chiro namelijk 60 jaar oud. Dit kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Héél Neeroeteren mag weten dat de Neeroeterse jeugd zich al 60 jaar vol enthousiasme inzet. Vandaar dat er ook het één en ander zal georganiseerd worden door Chiro Neeroeteren, maar ook met de hulp van een paar oud-leiding die zich nog één keer volop willen inzetten. Meer info hieromtrent zal uiteraard later dit Chiro werkjaar

Chiro Neeroeteren op Bivak in Champagnes in 1992.

Informatieboekje Chiro Mago-Dobo Neeroeteren werkjaar 2013-2014


Sponsors! Ook een jeugdvereniging heeft een inkomen nodig om de activiteiten en vooral het bivak te kunnen betalen. De jaarlijkse kienavond en restaurantdag, en niet te vergeten ons fuifweekend, zijn een grote manier van inkomsten naast het lidgeld.

Maar onze chiro kan ook rekenen op de steun van de Neeroeterse middenstand die ieder jaar de kienavondprijzen verzorgen. Ook heeft de chiro hoofdsponsors die ieder jaar de chiro financieel steunen zodat we meer ademruimte hebben. Dit jaar stellen we jullie voor:  Parren Hillen n.v.  Uitvaartverzorging Bussels

Enkele belangrijke nummers: BEDANKT! Veebee (=volwassen begeleider) Naam: David Thys GSM: 0491080619 Hoofdleiders: Naam: Martijn Leurs GSM: 0495 35 35 03 Naam: Jelle Verstraten GSM: 0497 02 66 22

We willen onze hoofdsponsors en de Neeroeterse middenstand in het algemeen dan ook danken voor hun steun aan de Neeroeterse chirojeugd! Stad Maaseik: Via de jeugdraad van Maaseik bekomen we ieder jaar tal van toelagen die ons helpen om de Chiro in aangename jeugdbeweging te maken.


Bivak 2014

Geen chiro zonder BIVAK! Hier kijken we allemaal een heel jaar naar uit. We gaan dit jaar op kamp tussen 12 en 21 juli. Dit jaar zullen we in Steinbach verblijven, een zeer mooie bivakplaats waar onze oudere leden al eens geweest zijn, aangezien Bivak 2006 ook op deze kampplaats is doorgegaan. Verdere info volgt nog door een infoboekje, volledig over het bivak welk nog uitgedeeld zal worden in het voorjaar. We kunnen wel alvast een tipje van de sluier lichten:

Hallo beste ouders en leden!! Om een fijn en vlot werkjaar te bekomen is het handig om een vlotte communicatie te hebben tussen leiding, ouders en leden. Vandaar dit infoboekje, zeker voor nieuwe leden en hun ouders zal dit boekje veel vragen beantwoorden. Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, aarzel dan niet om ĂŠĂŠn van de leiders te contacteren of om voor of na de zondagactiviteit eens binnen te springen bij de chiro!

Jaarthema 2013-2014: Wijk uit!

Wadde?! Awel! We wijken uit: we verlaten ons eigen heem, ons eigen stekje. Elke Chirogroep is een belangrijke speler in de buurt en dat willen we dit jaar meer dan ooit laten zien. Samen, voor en in de buurt laten we zien wat Chiro is en wat we kunnen betekenen, maar wij zijn niet enkel belangrijk voor de buurt, de buurt is dat zeker en vast ook voor ons!


Ribbels (1ste en 2de leerjaar)

Bivak 2013 De Bivak DVD’s zullen op de kennismakingsdag uitgedeeld worden! Een kort verslag van ons bivak door Amber Brouns, een rakwilid.

Lieve ribbels,

Het bivak was weer super leuk!! Het eten was super lekker, we hadden dan ook zeer goede kookouders bij. De leiding had ook weer zijn best gedaan om opnieuw super toffe activiteiten te verzinnen om ons 9 dagen bezig te kunnen houden, zonder verveling!! We hadden dit jaar ook super veel geluk met het weer, we hebben geen druppel water gevoeld, behalve soms van de tuinslang!

1. Jullie favoriete hobby! 2. Op de Chiro hebben we altijd veel… 3. Voetbal, trefbal en honkbal zijn allemaal… 4. Zwemmen doen we in het.. 5. Op de Chiro maken we veel nieuwe… 6. Op de Chiro mag je in het gras… 7. De kleur van de ribbels is… Jullie toffe leiding:  Martijn Willems (Willems)  Jonathan Franssen (Jona) Activiteit van: 14.00u.—17.00u.

Op het einde was er een groot kampvuur. Elke groep moest bij het kampvuur een toneeltje spelen, die natuurlijk heel grappig waren. Als afsluiter kregen we Chips en frisdrank, en zaten we allemaal gezellig bij elkaar rond het vuur! Hopelijk wordt Bivak 2014 even goed als dit bivak!


Kalender

Speelclub (3de en 4de leerjaar)

Zondag 15 sept. 2013

Startdag

Start van nieuwe Chirojaar

Zondag 6 oktober 2013

Kennismakingsdag

Uitnodiging volgt

Zaterdag 29 okt. 2013

Pitslampentocht

Org.: KWB Neeroeteren

Engeltjes en Bengeltjes,

Zondag 24 nov. 2013

Christus Koning

Uitnodiging volgt

Zondag 29 dec. 2013

Geen Chiro

Periode tussen Kerst en Nieuwjaar.

De tijd van het jaar is er weer, zet jullie eens neer.

Zondag 5 jan.2014

Nieuwjaarsreceptie

Uitnodiging volgt

Zaterdag 15 maart 2014

Kienavond

Georganiseerd door Chiro Neeroeteren

Zondag 8 apr. 2012

Geen Chiro

Pasen

Zondag 20 apr. 2014

Geen Chiro

Bivakweekend leiding

Zondag 4 mei 2014

Geen Chiro

Fuifweekend Chiro Neeroeteren

Bivak

Allemaal samen op kamp!

Restaurantdag

Precieze datum volgt (voorlaatste weekend augustus of eerste weekend september)

12-21 juli 2014

Nog onbekende datum

De leiding heeft alvast veel zin dus vliegen we er allemaal samen in, direct vanaf het begin. Maak jullie borst alvast nat, Want het wordt de beste tijd die jullie ooit hebben gehad. Schudt de benen maar uit, En roep het maar eens heel luid! Speelclub zijn is fijn. Jullie nieuwe speelclubleiding:  Kris Klaps  Daan Henckens  Glenn Thaens Activiteit van: 14.00u.—17.00u.


Rakwi (5de en 6de leerjaar)

Communicatie Om alles in goede banen te leiden en misverstanden te vemijden is de communicatie tussen de ouders en de leiding zeer belangrijk!

Wet nr. 1.: Regel allemaal een vers gestreken, en proper uniform en vrije zondagen voor het komende chirojaar, zodat jullie zeker elke week kunnen komen.

Wet nr. 2.: Allemaal samen één grote vriendengroep. Lachen, brullen en ravotten verplicht!

Als jullie met vragen of opmerkingen zitten, meld deze dan zeker bij de groepsleiders Martijn Leurs en Jelle Verstraten, de VeeBee David Thys of eender welke leiding. Voor en na de chiroactiviteiten zijn jullie altijd welkom op het chiroheem. We zijn een heel open groep en bijten alleen vervelende chiroleden (indien deze zouden bestaan)  Ook telefonisch zijn we steeds bereikbaar, eventueel om een afspraak te maken indien een bepaalde kwestie best niet telefonisch wordt afgehandeld.

Wet nr. 3.: Kleerscheuren door mega vette activiteiten zijn voor eigen rekening, dus mama’s bereidt jullie maar voor.

Voor speciale activiteiten of zondagen zonder chiro worden er door de afdelingsleiding papiertjes uitgedeeld of mails rondgestuurd. Geef bij de inschrijving dus zeker een email-adres op!

Wet nr. 4.: Wil van leiding is wet.

Bewaar ook zeker dit boekje, de contactgegevens van de

Wet nr. 5.: In elk geval heeft een rakwi altijd recht op zijn portie plezier.

Wetboek rakwi’s 2013-2014 Chiro Neeroeteren:

Opgesteld en goedgekeurd door:  Robin Roeland  Michelle Dreesen  Jelle Verstraten Activteit van: 14.00u.—17.00u.

Om de chiroactiviteiten te volgen kan u ook vriend van ons worden op Facebook. Of af en toe een kijkje nemen op:

www.chironeeroeteren.be


Gezocht De leidingsploeg zet zich het hele jaar door voor 110% in! Maar zelfs al doen we zo ons best, zonder helpers zijn we niets. Ieder jaar staan vele ouders klaar om ons te helpen. Het gaat dan vooral om praktische hulp zoals helpen tijdens de restaurantdag, helpen de camion te laden voor kamp of onderhoud van de lokalen, ook hebben we veel aan extra helpende handen van ouders en andere sympathisanten tijdens ons jaarlijks fuifweekend, waarin we zowel een jeugdfuif als een 30+ fuif organiseren. Vandaar deze oproep! Iedereen kan en mag helpen! Heb je interesse? Meld dit dan zeker bij de hoofdleiding  Martijn Leurs (0495 35 35 03)  Jelle Verstraten (0497 02 66 22)

Tito (1ste en 2de middelbaar)

Liefste schatjes,

Zijn jullie ook klaar voor weer een super onwijs gaaf jaar, vol kinky spelletjes met jullie spetterende kersverse leiding. Dan trek jullie chirobroekjes al maar aan en jullie kousjes omhoog! Want wij zijn er klaar voor. Yuyu, wij zijn cool Yuyu, jullie niet Yuyu, tot op de Chiro!

We Need

YOU

Yuyuyuyu, groetjes jullie leiding.  Martijn Moonen  Jesse Geusen # SWAG

#THUGLIFE


Keti

Uniform

(3de en 4de middelbaar)

Je hebt maar één blik nodig om te weten: dat is Chiro. Je herkent ons aan onze Chirokleren! Dit uniform brengt een zeker groepsgevoel tot leven, iedereen is gelijk en hoort erbij!

Beste Keti’s, Klaar? Voor een avontuurlijk jaar… Even testen of dat wel zo is, mislukken is not done, want wij zijn bom. Tito zijn is nog maar even geleden, Vanaf nu kun je de Chiro beter beleven.

Chirokleren en afdelingopnaaiers zijn verkrijgbaar in de Banier, dit is de chirowinkel. De kortstbijzijnde is gelegen in Hasselt. Meer info: www.debanier.be

In de modder of op het gras, Wij zorgen voor geen ambras! ‘t gaat vanaf nu nog alleen maar omhoog, En som tot aan den toog.

Chiro Neeroeteren verkoopt ook haar eigen T-Shirts, aan 8 euro per stuk. Voor meer info, vraag ernaar bij de leiding.

Samen wordt het een spetterend jaar, Jullie leiding staat alvast voor jou klaar. #MACHINE Zo zijn wij benoemd geworden:  John Parren  Zoë Pellis Activiteit van: 14.00u.—17.30u.

Het uniform bestaat uit een rood Tshirt en een beige broek/rok. We verplichten vanaf rakwi om dit uniform te dragen van Pasen tot Allerheiligen. Jongere chiroleden mogen natuurlijk ook altijd het uniform dragen.

Chirocasie! Omdat kinderen nu eenmaal snel groeien, houden we ons ook bezig met het (ver) kopen van tweedehands chirokleren aan schappelijke prijzen. Moesten jullie interesse hebben om een broek of T-shirt te kopen of verkopen, laat het dan zeker weten aan de verantwoordelijke leiding, Martijn Leurs.


Verzekering

Aspi (5de middelbaar)

Samenkomen met kinderen en jongeren houdt onvermijdelijk risico’s in. Spelen, op tocht gaan, jezelf amuseren in groep, … zijn zaken die een verzekering soms noodzakelijk maken. Uw kind kan zich laten verzekeren voor € 8.5 voor het ganse werkjaar. We rekenen echter de ouders maar 5 euro aan, de overige 3.50 euro wordt door Chiro Neeroeteren zelf betaald. Dit bedrag dienen wij volledig door te storten aan Chirojeugd Vlaanderen. Waarvoor zijn we verzekerd ?  burgerlijke aansprakelijkheid (lichamelijke schade, stoffelijke schade, brandschade (voor lokaal waar je op bivak of weekend gaat)  Ongevallenverzekering  invaliditeit en dood  rechtsbijstand Waarvoor zijn we niet verzekerd ?  persoonlijke bezittingen van je kind (kleren, rugzak, fiets, bril, …Dit hoort onder de familiale verzekering.) Om verlies van kleding tegen te gaan is het handig om ELK kledingsstuk (zeker het uniform) van een naam te voorzien! Voor meer informatie: zie www.chironeeroeteren.be > rubriek “Verzekering”

Geachte aspiranten, Vanaf heden starten wij de CEO’s van de aspi’s een nieuw werkingsjaar. De statistieken schieten op een miraculeuze wijze de lucht in. Van jullie, onze dierbare aspiranten vragen wij de volste medewerking, uiterste inzet en het volledige vertrouwen dit komende werkingsjaar. Het zal een heel aangename werkomgeving worden voor jullie. Zo staan er al zeer belangrijke zakenreisjes, zakendiners, en buitenlandse contacten te wachten. Deze activiteiten zijn zeer belangrijk voor onze zakenrelaties staand te houden. Hier al een beetje info over onze zakelijk contacten in de busninesswereld.

Wassalon Bubbels, Neeroeteren.

verwacht jullie krachde plaats van de arbeid: Chiro NV Industriepark 6381 3680 Neeroeteren hoofdstad Belgium

Tot slot wordt er van jullie ten te komen bieden op

Activiteit van: 14.00u.—17.30u.

Met vriendelijke groeten, de CEO’s  Communicationmanager MEVR.dr.Ir Lisa Pass  IT-Manager DHR.dr.Ir. Martijn Leurs  Reorganiser DHR, dr.Ir. Ruud Decramer (Part-time)


Adressen leiding Naam

Voornaam

Afdeling

Franssens

Jonathan

Ribbel

Willems

Martijn

Ribbel

Klaps

Kris

Speelclub

Thaens

Glenn

Speelclub

Henckens

Daan

Speelclub

Verstraten

Jelle

Rakwi

Roeland

Robin

Rakwi

Dreesen

Michelle

Rakwi

Moonen

Martijn

Tito

Geusen

Jesse

Tito

Parren

John

Keti

Pellis

Zoë

Keti

Leurs

Martijn

Aspi

Pass

Lisa

Aspi

Adres Scheffersweg 17 (Voorshoven) Hoogstraat 20 (Neeroeteren) Rooterweg 31 (Neeroeteren Scholtischplein 7 (Neeroeteren) Dennenstraat 21 (Neeroeteren) Kleinbeekstraat 35 (Neeroeteren) Rotemerlaan 51 (Neeroeteren) Ophovenstraat 91 (Neeroeteren) Spilstraat 56 (Neeroeteren) Sparstraat 10 (Neeroeteren) Heikantweg 37 (Neeroeteren) Lemmenshoefstraat 36a (Dilsen-Stokkem) Ziepstraat 35a (Neeroeteren) Breemstraat 19 (Elen)

Lidgeld GSM 0494 75 03 73 0494 34 63 53

0478 02 43 53 0478 26 19 20 0485 50 43 97

Voor de betaling van het lidgeld werken we met een (half-)jaarlijkse overschrijving. Het overschrijvingsbewijs van het lidgeld en bivakgeld kan dienen als attest voor fiscale lastenverlaging. Met dit lidgeld word er iedere Chiro-zondag een drankje voor de leden voorzien en activiteiten georganiseerd. De prijs van het lidgeld is afhankelijk van de afdeling waarin het kind zich bevindt. Afdeling

0497 02 66 22 Ribbels (1 0491 49 05 26

ste

de

+2

lj.)

Speelclub (3de + 4de lj.)

0488 27 85 30

Rakwi (5de + 6de lj.)

0474 65 71 59

Tito (1ste + 2de mb)

0476 32 35 45 0474 34 78 49 0474 22 48 40 0495 35 35 03 0496 35 94 50

Keti (3de + 4de mb)

Voor half jaar

Voor half jaar

Jaarbetaling

Voor 1 nov.

Voor 1 maart

Voor 1 nov.

15 €

30 + 5.00* = 35.00 €

30 €

60 + 5.00* = 65.00€

15 + 5.00* = 20.00 €

30 + 5.00* = 35.00 €

Aspi (5de + 6de mb) (* = verzekering)

Gelieve het gewenste bedrag zo snel mogelijk over te schrijven op rekeningnummer: 784-5750812-96 met mededeling: naam en voornaam van het kind + “halfjaarlijks” of “jaarlijks”. Indien een kind instroomt vanaf maart, dient deze toch de 5 euro verzekering te betalen. Ja kan als je bij de CM bent aangesloten ook jaarlijks tot € 15 van het lidgeld teruggestort krijgen. Meer info? Via www.chironeeroeteren.be.

Chirobrochure 2013 2014  
Chirobrochure 2013 2014  
Advertisement