Page 1

smaakmakers Nummer 2 – 2018

Samenwerking Zilverstad en Puik Art

Thee van Nederlandse bodem

10

koffietrends die blijven


2 l Smaakmakers

inhoud 4 Trend Retro Chic

6 Tea by me Thee van Nederlandse bodem

8 Thee en chocolade: een lekker stel!

9 Shopping Puur natuur

10 Trend Urban Jungle

12 Make the most of tea 14 10 koffietrends die blijven 16 Trend Geometrical Optimism

18 It’s all about coffee 20 Trend Lovely Wood

22 Shopping I ♼ you

23 Oblique: asymmetrie in optima forma


Bredemeijer Group l 3

Laat het je smaken! Thee is hot! Wereldwijd wordt er meer dan 5 miljoen ton thee per jaar geproduceerd. Van Japanse Sencha tot biologische Earl Grey. Thuis experimenteren we met onbekende theesoorten en houden we onze eigen theeceremonie. Maar ook buitenshuis – denk aan restaurants – neemt de drank nog altijd in populariteit toe. Misschien nog wel het belangrijkste van dit alles is dat het drinken van thee een momentje voor jezelf betekent. En een gezond momentje, want uit onderzoek blijkt dat diverse stoffen in thee een heilzame werking hebben. Goede thee vraagt om hoogwaardige hardware. In dit magazine vindt u een uitgebreid overzicht van producten waarmee deze drank goed tot z’n recht komt. Ook op het gebied van koffie zijn de ontwikkelingen haast niet meer bij te houden. Filterkoffie is bezig met een revival, thuis je bonen roosteren is in opkomst en de varianten melk voor de cappuccino of latte schieten als paddenstoelen uit de grond. Daarbij wordt een goede herkomst van de producten steeds belangrijker. Om alle koffievarianten te kunnen maken heb je de juiste spullen nodig. Graag nodigen we je uit voor een reis langs onze koffiemakers. Slow coffee, espresso, latte macchiato… jij bepaalt! In dit magazine passeren onze thee- en koffiebenodigdheden de revue. We laten ze zien in een aantal inspirerende interieurs die de trends van nu weerspiegelen en ze worden vergezeld door producten uit onze home deco collectie. Mix & match is daarbij de overall trend die we in alle stijlen terugzien. Veel leesplezier!

Esther de Wit

Marketing Bredemeijer Group

P.S. De gehele collectie van de merken Bredemeijer ®, Leopold Vienna en Zilverstad is te zien in onze catalogus. Vraag hem aan via info@bredemeijergroup.com. De in dit magazine getoonde prijzen zijn adviesverkoopprijzen. Prijspeil 2018.

+ zetmethodes & recepten

Koffie! 182 koffies waar je blij pots van wordt


4 l Trend

1.

2.

7.

retro chic De jaren ’80 zijn weer helemaal trending. Invloeden vanuit deze periode zien we terug in kleur gecombineerd met zwart en bruin hout. Ook oudroze en beige zijn populair. Materialen zijn natuurlijk van aard en we zien bouclé-stoffen, leer en marmer. Hoogglans mag weer, echter wel op een in­getogen wijze. Grafische designs spelen een belangrijke rol.


Bredemeijer Group l 5

3.

4.

5.

6. 1. Barset Start LV00465 € 29,95 | 2. Waxinelichthouder Riccio 7521261 € 44,95 | 3. Theepot Duet® Design Sven 1,2L 111000 € 79,95 | 4. Kandelaar Tube 6246231 (11 cm), 6245231 (16 cm), 6244231 (22 cm) € 39,95, € 42,95, € 44,95 (set van 2) | 5. Champagneschaal Equip 8129070 € 179,95 | 6. Theepot Duet® Design Dex 1,1L 1604Z € 89,95 | 7. Dubbel­wandig glas 1492 € 18,95 (set van 2).


6 l Smaakmakers

tea by me: thee van nederlandse bodem Een theeplantage in Nederland. Niet erg voor de hand liggend zou je denken. Bij het verbouwen van thee denk je toch eerder aan oostelijk gelegen gebieden in China en India waar een heel ander klimaat heerst. Toch is het een aantal theefanaten gelukt een theeplantage te starten in het Brabantse Zundert. En met succes. Jaren van experimenteren heeft een theeplant opgeleverd die bestand is tegen het Hollandse wisselvallige weer. Van deze plant wordt inmiddels een grote variĂŤteit aan theesoorten gemaakt. We spreken met Anne Adams, product developer en theemaker bij Tea by me.


Bredemeijer Group l 7

‘Het begon allemaal 14 jaar geleden. Johan Jansen, eigenaar van Special Plant en zelf fervent theedrinker, kwam terug van een lange reis door China. Na kennis te hebben gemaakt met de Oosterse thee­cultuur, ontstond de wens zélf een theeplant te ontwikkelen in eigen land. Een variëteit van de Came­llia Sinensis die onze soms koude winters en wisselvallige zomers zou kunnen doorstaan. Dat bleek niet eenvoudig. Echter, na tien jaar experimenteren was het zover: de Hollandse theeplant kon voor de eerste keer geplukt worden’, vertelt Anne. ‘We willen onze theeplant graag internationaal verspreiden zodat ook andere liefhebbers er mee aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld om een eigen theeplantage aan te leggen. Ons motto is “lokaal gekweekt, lokaal gemaakt”. In Jersey, Schotland en Finland, maar ook Canada en Amerika wordt inmiddels met onze variëteit gewerkt. Daar zijn loka­ le theeplantages opgestart en worden eigen theesoorten gemaakt. Het is enorm leuk om te zien dat ons concept goed aanslaat’, vervolgt Anne. ‘Daar komt bij dat het telen van thee op eigen grond duurzaam is. Waarom thee uit verre landen laten komen als je het ook lokaal kunt maken?’ Theedrinken geniet een groei­ ende populariteit en daar speelt Tea by me op in. ‘Thee­ drinken is gezond. Thee bevat stoffen die een bewezen positief effect op je lichaam

hebben. Steeds meer mensen worden zich hiervan bewust. Ook in restaurants is thee in opkomst. In plaats van wijn kun je tegenwoordig steeds va­ker een passende thee bij je gerecht bestellen’, aldus

Waarom thee uit verre landen laten komen als je het ook lokaal kunt maken? Anne. ‘Op dit moment worden van de eigen plant maar liefst elf melanges gemaakt, waaronder Zundert Tea en Van Gogh’s Starry Night. De helft van onze theesoorten is groen en de andere helft bestaat uit infusies die ik zelf samenstel.’ Tea by me gaat de komende

tijd haar productie uitbreiden om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Het doel is op korte termijn een biologisch theeveld aan te leggen en een thee-inspiratiecentrum te bouwen. Om dit te kunnen realiseren is een crowdfund­ actie gehouden. Anne: ‘De actie was erg succesvol en in twee maanden tijd hebben we voldoende geld opgehaald om onze plannen uit te rollen. Nog dit jaar willen we de eerste theeplanten inzaaien. Daarnaast gaan we binnenkort ook starten met de bouw van het inspiratie­centrum, waar beleving centraal komt te staan. We willen een omgeving maken waar mensen kunnen zien, ruiken en proeven. Thee is een prachtig veelzijdig product en deze boodschap willen we graag aan iedereen vertellen.’ Kijk voor meer informatie op www.teabyme.nl

bredemeijer ®


thee en chocolade: een lekker stel!

gaat combineren met thee wordt het een ander verhaal. De smaak wordt complexer en dat kan botsen met thee, zeker als deze een stevig eigen karakter heeft. Maar het kan ook zo zijn dat je juist een heel verrassende smaakexplosie krijgt.

Karakters

Door Mariëlla Erkens Thee en chocolade. Vaak wordt gedacht dat deze twee prima bij elkaar passen. Dat is niet altijd het geval. Wél als we het hebben over goedkope chocolade die vooral veel suiker en melkpoeder en een laag aandeel cacao bevat. De smaak hiervan is vaak vlak, plakkerig en zoet en dit combineert met vrijwel alle thee­ soorten. Wanneer je chocolade van een hogere kwaliteit

Net als wijn kunnen zowel thee als chocolade soepel zijn, koppig, meegaand of stroef. Je kunt je voorstellen dat een koppige thee niet zo veel op heeft met een dito chocolade. Dat wordt herrie in je mond. Koppig kun je beter met soepel combineren, daar wordt de smaak een stuk vriendelijker van.

Het proeven van thee en chocolade Chocolade proef je het best door er eerst aan te ruiken en vervolgens een klein stukje in

es ti a n bi m o c n a v en ld ee b or Vo van th ee en chocolad e In Nederland wordt vaak En­gelse Melange gedronken. Dat is een krachtige, vrij droge, wat wrange zwarte thee die zacht, rond en zoet wordt van melkchocolade en bovendien meer smaak krijgt als die melkchocolade een hoog cacaopercentage heeft. Darjeeling is een frisse, fruitige zwarte thee en kan goed bij pure chocolade met bloemige tonen.

Matcha thee is Japanse groene poederthee, die bitterzoet smaakt en prima past bij witte chocolade. Earl Grey en Rooibos houden van frisse, fruitige pure chocolade. Een paar stukjes hoge kwaliteit chocolade zijn voldoende voor een lange, complexe nasmaak, zeker in combinatie met thee. Probeer het zelf!

de mond te laten smelten. Een piepklein stukje chocolade van hoge kwaliteit zorgt voor een intense, lang aanhoudende smaak. Hij is weliswaar duurder, maar je doet er ook veel langer mee. Rol het stukje door de mond en zuig er wat lucht bij. Zo komt er meer smaak los. Let op mondgevoel, smaken en aroma’s. Wat neem je waar? Doe dan hetzelfde met een slok thee. Neem daarna een klein stukje chocola tegelijk met een slok thee en meng ze in je mond. Je zult merken dat je eerst helemaal niets meer proeft, maar dat na het doorslikken de smaken weer terugkeren. Soms is dat een nieuwe smaak, een andere keer is de chocola of de thee enorm versterkt, of juist zachter geworden, of frisser.


Bredemeijer Group l 9

SHOPPING

puur natuur

Fotolijst Stamboom Verzilverd gelakt 7703231 € 47,95

Theepot en kopjes Xilin 1,25L | Gietijzer Theepot G002GR € 42,95 Kopjes G004GR € 15,95

Bella Ronde Spring Green 1,2L | RVS 7304SG € 109,95

Kinderbestek Bosdieren 4-delig | RVS 6829030 € 25,95 Handvruchtenpers

Spaarpot Schaap Verzilverd gelakt 6070261 € 25,95

Nature is not a place to visit. It is home. . . Theepot en kopjes Yantai 1,2L | Gietijzer & porselein Theepot 157000 € 46,95 Kopjes 152000 € 12,95

Profi Chroom/RVS LV00139 € 169,-


10 l Trend

12.

8. 9.

7.

1.

2.

Natuur is een enorme inspiratiebron. Zeker in het interieur van nu. Organische vormen, prints uit de natuur en uiteraard heel veel planten. Natuurlijk materiaal zoals hout, kurk en rotan worden gecombineerd met bijvoorbeeld metaal (goud, messing, koper), textiel en glas. De kleuren zijn warm en zorgen voor een intieme sfeer. Binnen deze trend zien we ook het hergebruik van vintage items.


Bredemeijer Group l 11

urban jungle

11. 10.

5.

6.

3.

4.

1. Theepot Xilin 0,8L G001GR € 34,95 | 2. Theekopjes Xilin G004GR € 15,95 (set van 2) | 3. Waxinelichthouder Solido, groot 8067030 € 13,95 | 4. Waxinelichthouder Solido, klein 8066030 € 11,95 | 5. Theepot Yantai 1,2L 157000 € 46,95 | 6. Theekopjes Yantai 152000 € 12,95 (set van 2) | 7. Onder­zetter B0005 € 11,95 | 8. Theepot Xilin 1,25L G002GR € 42,95 | 9. Schaal Solido 8073030 € 34,95 | 10. Theedoos 9-vaks met venster TB009BN € 32,95 | 11. Windlicht Solido 8072030 € 37,95 | 12. Koffiemaker Koper 800 ml LV01519 € 32,95.


12 l Smaakmakers

MAKE THE MOST OF TEA

Griekse bergthee

Oeroude theedrank Een van de opkomende sterren aan het fit food firmanent is de oeroude gefermenteerde theedrank kombucha. In de VS is deze onsterfelijkheids­thee al enige tijd mateloos populair en ook in ons land verschijnen lokale kombuchamakers als YAYA kombucha en Cultured Kombucha ten tonele. Voor

ten en wordt verondersteld antibacteriële eigenschappen te hebben. Het is cafeïnevrij, dus perfect om te drinken gedurende de dag of voor rehydratatie na het sporten. Onlangs introduceerde het theemerk twee nieuwe premium blends: een kalmerende bergmelange van citroenmelisse, verbena en kamille en een wilde muntachtige bergthee. Bestel jouw Greek Mountain boost nú online! ¤ 5,50 per 30 gram thegreekmountain.com

wie zelf geïnteresseerd is in het brouwen van kombucha is er goed nieuws. Een starterspakket is eenvoudig bij elkaar te sprokkelen. Meer dan een grote glazen pot van zo’n twee liter, een doek om de pot mee af te dekken, verse thee, suiker én natuurlijk de SCOBY (via bijvoorbeeld Marktplaats) heb je voor een basiskombu­cha niet nodig. Vervolgens kun je je fantasie de vrije loop laten en met kruiden en fruit aan

Elk jaar zie je ze vanaf begin mei weer langs de weg: geelwit bloeiende kamilleplanten. De vertaling van de Latijnse benaming van kamille, matricaria chamomilla, is moeder­zorg. Zou het zijn omdat kamille zoveel weldadige eigenschappen heeft, van pijnstillend tot ontsmettend? Kamillethee, getrokken van de bloemetjes, wordt van oudsher zelfs wonderthee genoemd. Bij verkoudheid verzacht het drinken ervan je geïrriteerde keel en door de stoom in te ademen gaat je neus weer open. Bij slapeloosheid kun je een kopje kamillethee nemen en bij stress helpt het om je rust weer terug te vinden. Ook werkt het verzachtend en ontstekingsremmend op je huid.

de gang gaan om je kombucha naar eigen smaak op te leuken – denk aan gember en pe­rensap of limoen en karde­mom. Een aanrader is ook het boek Living Tea Healthy Recipes for Naturally Probiotic Kombucha van Louise Avery. ¤ 14,99 via bol.com

Foto: Clare Winfield

Het jonge theemerk The Greek Mountain staat voor kwalitatieve losse kruidentheeën op basis van sideritis (shepherd’s tea), die op duurzame wijze op het 1300 meter hoge, wilde rotsachtige landschap van de berg Olympus wordt geteeld. Grieken drinken al eeuwenlang sideritis, niet alleen vanwege de heerlijke smaak, maar ook omdat ze denken dat het helpt te ontspannen en hun verkoudheid te genezen, de spijsvertering te kalmeren en algemene pijntjes en kwalen te verlichten. Sideritis is rijk aan antioxidan-

Goede planten


Bredemeijer Group l 13

arTea Een theezakje weggooien? Dat komt niet op in het brein van grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar Ruby Silvious. De New Yorkse tovert gebruikte theezakjes om in mysterieuze, provocerende en soms magische kunstwerkjes door erop te tekenen, schilde-

ren of ze te bedrukken. Begin 2015 startte Ruby met een project getiteld 363 Days of Tea, waarvoor ze elke dag een dagboek bijhield op lege thee-

Sansaronno

Foto: Gerhard Witteveen Recept: Tess Posthumus

Op je balkon, in je tuin of langs de waterkant: ga voor cocktails met thee! Ze lessen je dorst en zijn verrassend veelzijdig.

• 130 ml Dilmah Italian Almond Tea • 15 ml vers citroensap • 5 ml Bonne Maman abrikozenconfiture • IJsblokjes om mee te serveren • Garnering: 3 gedroogde abrikozen, 1 prikkertje 1. Zet de thee op 100°C gedurende 4 minuten en laat afkoelen. 2. Shake de thee in een cocktailshaker met de rest van de ingre­ diënten. 3. Zeef in een whiskyglas, gevuld met ijsblokjes. 4. Garneer met de abrikozen aan een prikkertje.

zakjes. De visuele hersenspinsels werden recent gebun­deld in het gelijknamige koffietafelboek, 363 Days of Tea: A Visual Journal on Used Teabags en inmiddels reist Ruby de hele wereld over om haar theekunst te exposeren. Volg Ruby op Instagram: @silvirub, rubysilvious.com

Wist ? j e dat Wist je dat je losse thee het best in een blik kan bewaren? Ten eerste bewaar je thee het liefst zo kort mogelijk. Thee gaat niet schimmelen en bederft niet, maar het wordt zeker minder lekker! Wil je je thee toch langere tijd bewaren, dan kan dat het beste in een blik vrij van lucht, vocht en licht. Dat zijn namelijk de grootste vijanden van de lekkere smaak van verse thee.

Dansen op de stoom van thee Illustrator en productontwerper Angeliek Caelen bedacht de Steam Waverz. Papieren rondjes die je bovenop een kop hete thee of koffie legt en die vervolgens door de stoom tot leven komen. Denk aan twee verliefde papegaaien, twee kussende geliefden

of een high tea scene. Alle cadeauverpakkingen komen in meerdere kleurstellingen en bevatten twee dessins. De Waverz kunnen meerdere keren gebruikt worden. Zo maak je van elk theemoment een bijzonder moment.

Vanaf ¤ 2,60 per twee stuks steamwaverz.nl


14 l Smaakmakers

1 2

10 koffietrends die blijven Door Moniek Smit

Bijna iedereen drinkt weleens koffie en werkelijk allemaal hebben we er een mening over. Koffie is een hot topic en krijgt steeds meer aandacht. Koffiezetten en -drinken doen we vandaag heel anders dan zo’n

3

15 jaar geleden, zowel thuis als buiten de deur. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, met opmerkelijke hypes en blijvende trends. De 10 koffietrends die je zeker tegenkomt als je er op let, deel ik met je in dit artikel.

Gemak dient de mens

1.

4 5

Na de introductie van koffiepads, is de markt voor ‘single cup’ zetmethodes enorm snel gegroeid. Naast pads zijn er pods en capsules in verschillende formaten op de markt. De populariteit toont aan dat gemak best iets mag kosten. Voor een makkelijk kopje koffie betalen we zomaar 3 keer zoveel als voor gemalen koffie of koffiebonen.

. Variatie, ook voor thuis

2

Een cappuccino of latte is allang niet meer alleen buiten de deur te krijgen. We drinken

thuis steeds vaker melkkoffies (en steeds minder koffiemelk). De verschillende recepten gaan zelden nog in een traditionele kop en schotel – koffie mag in een mooie beker, een mokje of in glaswerk. Hier zijn geen regels voor, het hangt af van eigen smaak en voorkeur.

3

. Koffie onderweg

Een trend die moeizaam op gang kwam en nu niet meer weg te denken is: onderweg koffiedrinken. In de trein, in de auto, lopend en ook op de fiets, je ziet overal mensen met koffiebekers. Opvallend is dat die


Bredemeijer Group l 15

bekers steeds vaker eigen thermosbekers zijn, in plaats van wegwerp. Dit past ook goed bij de volgende trend.

. Duurzaam koffiedrinken

4

De kritiek op de hoeveelheid afval door koffiecapsules en wegwerpbekers neemt toe. Consumenten hebben daarnaast meer aandacht voor de herkomst van koffie en een eerlijke prijs voor de koffieboeren. De bewustheid zal de komende jaren toenemen, aangezien de productie van koffie onder druk staat en koffiebedrijven meer aandacht aan duurzaamheid geven.

. Plantaardige melk

5

De opmars van soja, cocos, amandel, haver en rijstmelk in combinatie met koffie is niet te stuiten. De alternatieven zijn er allang niet meer alleen voor mensen die geen melk mogen, plantaardige varianten worden bewust gekozen. Vaak voor gezondheid en duurzaamheid en zeker ook voor de smaak.

. Koffie als wijn

6

Een koffie uit Brazilië, Kenya of Indonesië, die kopen we ‘gewoon’ bij de supermarkt. De vraag naar koffiesoorten uit een specifieke regio met transparante informatie over verwerking en branding neemt toe. Voor je het weet is het gewoon om een gewassen Yellow Bourbon uit Cerrado uit te kiezen, als bij een mooie wijnkaart.

. Barista

7

De held van iedere koffiebar: de barista. Een populair beroep onder studenten. De barista

maakt niet alleen heerlijke koffie en prachtige melkkunstwerken, koffiekennis is minstens zo belangrijk. Thuisbarista’s zijn in opkomst, een gloednieuwe hobby voor mensen die hun keuken willen veranderen in een koffiebar, inclusief glimmende machine.

6

. Koude koffie

7

. Koffie als ingrediënt

8

. Terug naar filterkoffie

9

8

Nog een trend die langzaam maar zeker door heeft gezet: koude koffie. Iced coffee, frozen cappuccino en zelfs nitro coffee waarbij koffie uit een tap komt. Erg populair bij de nieuwe generatie koffiedrinkers. Ook kant-en-klaar te koop in blikjes en flesjes in allerlei smaken. Zo wordt koffie ook een fris drankje.

9

Chefkoks en bartenders hebben koffie opnieuw ontdekt. De verschillende herkomsten van koffie geven een breed palet aan smaken, van fris zuur tot vol zoet. Een goede smaakmaker in patisserie, desserts en cocktails, maar ook voor warme sauzen en marinades.

10

Een trend die gestaag doorzet: de terugkomst van filterkoffie. Niet zoals het ‘vroeger’ was, maar vernieuwd naar de behoeftes van nu. Een goed gezette filterkoffie maakt de verschillende smaken in koffie proefbaar. Steeds meer mensen hebben meer dan één koffiezetmethode thuis, met eigen rituelen als er tijd voor is. Des te meer moeite en aandacht voor het zetten, des te uitgebreider wordt er genoten van koffie.

10


16 l Trend

10.

9. 8.

11.

GEOMETRICAL OPTIMISM Geometrische vormen staan centraal. We vinden ze terug op behang en vloer­kleden, maar ook in accessoires zoals vazen en kandelaars. Typografie krijgt ook de nodige aandacht binnen deze trend. Letters en teksten worden op vernieuwende wijze toegepast. Dit alles in een kleurrijke setting waarin je eindeloos kunt combineren met het neutrale zwart, grijs en wit.


Bredemeijer Group l 17

6.

7.

5.

4.

3.

1. 2.

1. Theepot Duet® Design Meteor 1,2L 4304Z € 99,95 | 2. Dubbelwandig glas 1442 € 29,95 (set van 2) | 3. Theepot Duet® Design Saturn 1,2L 1324Z € 109,95 | 4. Fotolijst Sweet Memory 6149630 € 9,95 | 5. Kandelaar Lux 3-pits 7517161 € 72,95 | 6. Koffiemaker Chroom 800 ml LV117004 € 27,95 | 7. Theepot Lund 1,0L LD002R € 44,95 | 8. Tea for one set Lund 142003 € 49,95 | 9. Kandelaar Lux 7516161 € 72,95 (set van 2) | 10. Espressomaker LV00754 € 19,95 | 11. Dubbelwandig glas LV01510 € 15,95 (set van 2).


18 l Smaakmakers

IT’S MAKE ALL THE ABOUT MOST COFFEE OF TEA

Iedereen, overal, elk moment

+ zetmethodes & recepten

Koffie! 182 koffiespots waar je blij van wordt

Boek: Koffie! Er was eens een barista die een non-koffiedrinker aan de koffie kreeg. Wat begon als een cappuccino met veel melk en siroop werd tien jaar later espresso. Zo begon het verhaal van Richt Kooistra en Regina Mol, die in 2012 het blog dekoffiefilters.nl startten. Sindsdien reizen ze heel Ne­ derland door op zoek naar de lekkerste koffie op de leukste plekken. In hun eerste boek Koffie! licht het duo 182 plekken uit om blij van te worden. De dames gaan overigens gewoon door met het filteren van goede koffiebars op hun blog. ¤ 17,99 | dekoffiefilters.nl

Zelf specialty filterkoffie buitenshuis maken kan nog weleens een uitdaging zijn, maar met FreshDrip is dat verleden tijd. Bedenker Alex Kitain, onder andere bekend van The Coffeevine, vindt dat iedereen overal moet kunnen genieten van een goede kop filterkoffie! FreshDrip combineert inge­nieus Japans design en techno­logie in een singleserve filter­koffiezakje. Een Freshdrip Brazilië of de drie verschillende Ethiopië-boxen bevatten elk zeven zakjes. Het enige wat je nog nodig hebt, is

Kelvin Home Coffee Roaster Thuis met het grootste gemak koffiebonen branden; de nieuwe Kelvin Home Coffee Roaster

Tia coconut latt e

heet water en een kopje. Koffie maken kan nu dus écht overal, van bergtop tot treincoupé. Lekker! ¤ 7,- | freshdip.com

maakt het mogelijk. Ontdek nieuwe smaken, bespaar geld en ontdek zelfs als beginnende koffiedrinker de geheimen van het branden. Met de Kelvinabonnementsservice en mobiele app kun je groene bonen van over de hele wereld kiezen. Kelvin helpt je via de app op weg met suggesties voor verschillende brandprofielen. ¤ 214,- | kelvinroaster.com

Met koffie kun je alle kanten op. Wil je eens wat nieuws proberen? Ga dan voor een koffiecocktail. Hiervoor heb je nodig: • 50 ml Tia Maria • 50 ml warme espresso • 50 ml warme kokosmelk • kaneelstokje voor garnering 1. Schenk alles in een longdrinkglas. 2. Even roeren en serveren met een kaneelstokje. Lekker in zijn eenvoud!


Bredemeijer Group l 19

Cafeïne crowdfund je koffiezaak Naar de bank gaan om je eigen koffiezaak te

Cafeïne, een bijzonder stofje! Je vindt het in koffie, thee, cacao, fris- en energiedranken. Na een nacht doorhalen kan een dosis van dit pepmiddel genoeg zijn om de dag weer aan te kunnen. Maar hoeveel zit er nou waarin?

Cafeïnegehalte

starten is zo jaren ‘90. Tegenwoordig open je

Koffie

je zaak met behulp van crowdfunding. Deze

(125 ml =

drie specialty coffee zaken gingen je voor.

Harvest Coffee Brewers Rotterdam Voormalige Nederlands Baris­ takampioen Zjevaun Janga schenkt in zijn zaak koffies van specialty koffiebranders vanover de hele wereld. De inrichting doet Scandinavisch aan en de simpele maar goede gerechten op de kaart hebben duidelijke Australische roots. Als de zon schijnt staat de deur achterin open en zit je heerlijk in de luwte aan de kade van een zijtak van de Maas.

Nordkapp Utrecht Jasper Overdevest is al jaren actief in de koffie en sinds 2015 als brander met Nordkapp

Coffee. Onlangs is het branden uitgebreid met het serveren van koffie. De koffiebar en winkel bevinden zich onder de branderij en zijn elke werkdag open. Ondernemers kunnen hier terecht voor trainingen en inspiratie en de liefhebber geniet hier van vers gebrande koffie.

Tigershark Den Haag Fanatiek surfer Vincent Zwaan miste de combinatie tussen surfen en goede koffie in ‘zijn’ Scheveningen. Met het openen van zijn eigen koffiezaak is dat nu verleden tijd. Bij Tigershark vind je Schokunin koffie van Jelle van Rossum en een lekker huiskamergevoel. Vanzelfsprekend kan je hier ook brunchen.

1 kopje)

Gemiddeld cafeïnegehalte (in mg)

Filter 85 Pads 85 39 Espresso (30 ml) Instant 60 Cafeïnevrij 3 Gemiddeld Thee (125 ml = cafeïne1 kopje) gehalte (in mg)

Theezakje of theeblaadjes IJsthee

30 16

(180 ml = 1 glas)

Overig Cola

18

(180 ml = 1 glas)

Energiedranken

80

(250 ml = 1 blikje)

Chocolademelk

4

(180 ml = 1 glas)

Melkchocolade

6

(30 g = 1 reep)

Pure chocolade (30 g = 1 reep)

14


20 l Trend

4.

1.

2. 5. 3.

7. 6.

Hout mag weer gezien worden. En het liefst in een onbehandelde variant. Een natuurlijke look met een stoere touch. Breng verschillende houtsoorten bij elkaar voor een verrassend geheel. Het grote voordeel van hout is dat het zorgt voor een warme sfeer. Combineer met metalen, maar ook met glas en verfijnde textielsoorten.


Bredemeijer Group l 21

lovely wood

12.

9.

11. 8.

10.

1. Theepot Lund 1,0L LD002W € 44,95 | 2. Theewarmer Lund LD014W € 29,95 | 3. Beker Lund LD010W € 16,95 (set van 2) | 4. Koffiepress / Slow coffee maker Piazza LV117010 € 59,95 | 5. Dubbelwandig glas LV01515 € 18,95 (set van 2) | 6. Theemok Bamboe met filter en deksel B0012 € 22,95 | 7. Theepot Oslo 1,5L 171000 € 46,95 | 8. Biscuit box Monte 8008000 € 44,95 | 9. Fruitschaal Oblique 8122070 € 59,95 | 10. Tea for one Salerno 165001 € 27,95 | 11. Bonbonnière Oblique 8121070 € 29,95 | 12. Koffiemaker Industrial 1,0L LV117012 € 29,95.


22 l Smaakmakers

SHOPPING

Trouwring doosje met verzilverd embleem Hout | Verzilverd 7571261 € 17,95

I ♥ YOU Champagneschaal dubbelwandig RVS 8702050 € 84,95

Fotolijst Trouwdag

Champagneglazen hart

Ø80mm | Verzilverd gelakt

‘Crystal’ | Verzilverd gelakt

7563261 € 15,95

7927261 € 59,95 (set van 2)

Kandelaar Grazia 5-pits | Verzilverd gelakt 7512261 € 129,95

I love you to the moon and back. . .

Taartschep met mes, hart ‘Crystal’

Foto trouwdoos

Verzilverd gelakt

Hout | Verzilverd gelakt

7928261 € 46,95

7625261 € 64,95


Bredemeijer Group l 23

Zilverstad is een nieuwe richting ingeslagen. Voor het home decosegment is het merk de samenwerking aangegaan met Puik Art, een ontwerpstudio waar jong, Nederlands designtalent aan verbonden is.

Een samenwerking die zeker niet zonder succes is. De nieuwe lijn Oblique is een knap staal­­tje Dutch design, waarbij de gekozen materia­len en vormen perfect aansluiten bij de nieuwste inte­rieurtrends. Geheel inspelend op de nieuw­ ste trends is gekozen voor een combinatie van de materialen

roestvrijstaal, glas en sandstone resin. De satin finish zorgt voor een stoere, jonge uitstraling die een breed consumentenpubliek zal aan­spreken. Alle items zijn asymmetrisch van vorm, wat Oblique een bij­­zon­­­ dere touch geeft. Oblique is een van de home deco-concepten van Zilver­stad

oblique asymmetrie in optima forma

en vormt een mooie aanvulling op de eerder ge­ïntroduceerde series Monte en Solido. Teza­ men bieden de lijnen een com­ pleet aanbod met verschillende stijlen en prijsniveaus.

Windlicht 8117070 € 39,95 | Bonbonnière 8121070 € 29,95 | Kandelaar 811907 € 39,95 (set van 2) | Fruitschaal 8122070 € 59,95 | Waxinelichthouder voor 5 waxinelichten 8118070 € 39,95 | Kandelaar 8116070 € 79,95 (set van 3) | Waxinelichthouder 8115070 € 24,95 (set van 3).­


Colofon Redactie: MariĂŤlla Erkens, koffieTcacao magazine, Moniek Smit, Esther de Wit Vormgeving: Liesbeth Thomas, t4design Fotografie: James Stokes Styling: Johan Bak Locatie: Nijhof Baarn Concept: Kega Bredemeijer Group B.V. Savannahweg 59 3542 AW Utrecht Nederland www.bredemeijergroup.nl Tel.: +31 (0)88 - 730 29 00 Fax: +31 (0)88 - 730 29 99 E-mail: info@bredemeijergroup.com

Profile for Bredemeijer Group

Smaakmakers  

Smaakmakers