Page 1

Jaarlijks magazine 2011 - unique-pictures.be


“Kevin voelt zich thuis bij Sunweb-Revor.� Jurgen Mettepenningen 2


Inhoud Interview De weg naar het succes

Onder de loep p.4 Het WK

p.17

Column Recht in de roos

Technisch p.11 Tekst

p.18

Interview “Nog geen moment spijt gehad”

Pictures p.12 Elke foto zijn eigen verhaal

p.20

Portret Het geslacht Pauwels

Column p.15 Nooit laat ik je los Tim

p.7

Onder de loep Het BK

p.16 3


4


5


6


7


8


9


RECHT IN DE ROOS

10


K

evin is reeds verschillende jaren bezig om zich bij de eliterenners naar de top te werken in het veldritgebeuren. Nu hij bij zijn nieuwe werkgever SunwebRevor is ingeburgerd laten de resultaten niet op zich wachten. Sunweb-Revor was in het verleden reeds duidelijk aanwezig op de wedstrijden, maar dit seizoen is voor de ploeg een openbaring. De ploeg haalt veel TV reclame dankzij onze Kevin. Hier zijn we dan ook allen trots op. Een kleine samenvatting van het huwelijk tussen SunwebRevor en Kevin Pauwels:

trekt Kevin ook het laken naar zich toe en wint de WB manche. Kevin is reeds jaren aan het werk om dit te bereiken. Samen met Marc Herremans traint hij constant aan zijn conditie. Uit het hele peloton is er volgens mij niemand die zo mooi gebeiteld op de fiets zit. Bril steekt hij meestal op de helm en handschoentjes laat hij dikwijls in de camper liggen. Want het fabeltje: Kevin kan niet in het zand rijden is inmiddels ook reeds achterhaald. Hij is volgens mij één van de compleetste renners uit het peloton en hij is nog niet aan zijn limiet.

De teleurstelling die ik bij sommigen zie als ze verliezen heb ik Kevin rijdt een heel sterk wegseizoen. De wedstrijden gaan bij onze man nog nooit gezien. Het is met andere woorden opnoemen zou onbegonnen werk zijn. (voor de verslagen, kijk een renner die een verlies kan relativeren. Hij gaat ook niet op de officiële Kevin Pauwels website.red) met verwijten smijten bij verlies. Iets wat van bepaalde mensen niet kan gezegd worden. We nemen nu een sprong naar een andere zware discipline, namelijk het mountainbiken. Onze favoriet komt keer op keer Daarom beste vrienden supporters, gaan wij als een blok pal heel goed uit de verf. Met als klap op de vuurpijl het BK in achter Kevin staan en hem aanmoedigen in de twee kampiHalle. Een achterstand van 1,30 minuten buigt hij om tot een oenschappen die eraan komen. Ik ben er zeker van dat er een voorsprong van meer dan een minuut op Sven Nys. titel inzit. Wij supporteren zoals Kevin rijd, hard maar rechtvaardig en dit zou een mooie slogan zijn voor de komende Hier mag Kevin voor de eerste maal dit seizoen de handjes in wedstrijden….  de lucht steken als Belgisch Kampioen MTB. Dit was het eerste geschenk van Kevin aan zijn supporters en zijn gehele entouRobert Goedgezelschap - www.unique-pictures.be rage. Bij de viering de dag nadien op het gemeentehuis van Kalmthout wist elk van ons dit wordt het seizoen van onze maat. De tricolore was dan ook de verdiende beloning voor zijn harde werk in het zomerseizoen. Maar wat we toen durfden te dromen is nog niet de helft van wat onze held reeds heeft verwezenlijkt. Op het moment dat ik dit neerpen staat hij op de tweede plaats in de UCI rangschikking, is hij leider in de GVA trofee en draagt hij de leiderstrui van de wereldbeker. Komt er nog bij dat hij derde staat in de supperprestige op 6 punten van de leider. Begin met de openingswedstrijd te winnen in Erpe-Mere. Neem daar Tabor, Koppenberg, Ronse en Asper-Gavere nog eens bij. Ga dan op een zaterdag tussendoor nog eens winnen in Hasselt en ik denk dat je dan zeer goed bezig bent. Over 2e en 3e plaatsen ga ik niet uitweiden ,want dat neemt te veel tijd in beslag.

Wie hem ontmoet zal hem blijven kennen … Robert Goedgezelschap. De man uit Dendermonde reist elk jaar met veel passie heel België af in het spoor van de cross. Zonder te verstijven staat hij elke week in wind en regen aan de kant van de omloop ergens in Vlaanderen of Wallonië. Voor zijn renner moet alles wijken. Een weekend zonder cross is voor hem een weekend niet geleefd. Maar het stopt voor Robert niet in februari, ook in de waterachtige voorjaarszon en in de hitte van de maand augustus staat hij klaar voor Kevin. Mountainbike, weg of derny … als Kevin er start zal je Robert er samen met zijn vrouw vinden. Robert Goedgezelschap heeft het hart op de juiste plaats en weet zijn gevoelens dan ook nog eens eerlijk op papier te zetten. Een column van zijn hand mocht in dit magazine niet ontbreken…

“Wij supporteren zoals Kevin rijdt, hard maar rechtvaardig.” Toch wil ik er eentje aanstippen, namelijk Pilzen. Kevin maakt daar samen met Zdenek de wedstrijd en de derde man in het spel gaat de laatste 200m met de overwinning lopen. In Koksijde neemt deze zelfde man dan nog een overwinning af van Kevin door een onfaire sprint. In het Spaanse Baskenland 11


Wie Jurgen Mettepenningen de afgelopen maanden door het veld zag dartelen wist genoeg. De manager van Sunweb-Revor liep nog nooit met zo veel zelfvertrouwen en geluk rond tussen de opspattende modder. Eén reden: Kevin Pauwels. Door: Brecht Toelen ism Marnick Vankevelaer  Fotografie: Unique-pictures.be en Luc Timmermans “Ik heb nog geen moment spijt gehad ZIJDEN DRAADJE van mijn aankoop. Dit is waarschijnlijk dé transfer van de voorbije jaren in het veldHoe lang had je al een oogje op Kevin? rijden. Ik wil mijn ploeg uiteraard verder Van in het begin eigenlijk. Ik heb Kevin al uitbouwen rond Kevin.” een eerste keer gepolst toen ik met mijn

12

ploeg startte, maar toen had hij net getekend bij Fidea. Zo veel jaar later beginnen dan de onderhandelingen. Als lijkt dan in het water te vallen door een dwarsliggende Hans van Kasteren.


De manager van Telenet-Fidea sprak grote woorden in de media. Het deed me niks eigenlijk, want ik wist maar al te goed met wat ik bezig was. Dat Kevin bij mij ging komen, stond vast. Ondanks het tegenpruttelen van Van Kasteren. Van Kasteren leek op een juridische manier Kevin naar zich toe te willen trekken. Wat gaf uiteindelijk de doorslag?

gens fantastisch startte. Erpe-Mere, maar ook voor onze sponsors die eindelijk eerste cross en meteen prijs. Een geluk- oogsten wat ze gezaaid hebben. Ook Gakige Jurgen neem ik aan? vere was speciaal om dezelfde reden. Heel gelukkig zelfs. Buiten Kalmthout stonden we als team elk weekend minimaal 1 wedstrijd op het podium en wonnen we al 7 topwedstrijden met Kevin. In de weekends dat Kevin dan toch eens buiten het podium viel, stond Klaas Vantornout erop.

Ik moet u niet uitleggen hoe commercieel onze 2 kopmannen wel zijn. Dit tot tegenOok juridisch had hij geen gewonnen spel. stelling wat Van Kasteren vertelde over Het dossier van Kevin en mij was ijzerKevin. Maar hij slaat hier de bal totaal mis. sterk. Maar uiteindelijk hebben we alles in Kevin is een jongen die perfect bij ons de minne opgelost. Wat nog steeds de team past en dit op alle vlakken. beste manier is om disputen tot een goed einde te brengen. En het bleef niet bij die ene zege. Neem daar Tabor, Koppenberg, Ronse en AsWAAR VOOR JE GELD per-Gavere nog eens bij. Ga dan op een Je aankoop werd meteen beloond met zaterdag tussendoor nog eens winnen een Belgische mountainbike titel in in Hasselt. We vroegen ons even af Hallen. Kevin haalde meteen alle kran- waar stopt dit. Hoe heb jij deze perioten. Toch zei je na het BK dat mounde beleefd? tainbike niet je hoofddoel was. Toch Op een rustige manier zonder stress. De gek aangezien je “de beste mountainvorige jaren liep ik een heel seizoen lang biker van België” in je team hebt? op de toppen van mijn tenen. Ons seizoen Dit kwam omdat Kevin niet naar het Euro- is nu al dik geslaagd. Alles mag nog, maar pees kampioenschap mocht gaan van de er moet niets meer. Een leuke manier van KBWB. Hij voldeed niet aan de voorwaar- crossen voor mijn renners, denk ik. den, aldus de KBWB. Ik vond dit vreemd Aan welk weekend heb jij de beste dat een Belgische titel blijkbaar niet volherinneringen? deed voor het EK. Maar nu steun ik Kevin uiteraard in alles wat hij doet. De Koppenberg vond ik heel speciaal. Dat is toch een beetje een mythische wedstrijd. Daar winnen enkel grote kampioenen.

“Olympische spelen wordt moeilijk, maar met Kevin weet je nooit...”

Ik was daar heel blij voor Kevin uiteraard,

Je ouders hoorde we zeggen: “We hebben onze Jurgen nog nooit zo gelukkig gezien.” Jaren was je de leider van het –heel cru gezegd- ‘subteampje’ en nu was je de alleenheerser in het veld. Moet toch een zalig gevoel geweest zijn?

“Hans van Kasteren sloeg de bal commercieel totaal mis” Dit doet inderdaad veel deugd. Vooral omdat ik de mensen nu iets teruggeven heb die steeds in ons zijn blijven geloven. De criticasters hebben we mooi lik op stuk gegeven. Als je één ding zou mogen kiezen dat Kevin aan het einde van de winter bij op zijn palmares mag schrijven. Wat zou dat dan zijn en waarom? Belgisch Kampioen. Dit zou opnieuw uniek zijn voor ons team. Al zou een wereldtrui ook niet misstaan (lacht). Maar vooral in de eerste plaats voor Kevin zelf. Hij verdient dit na zo een seizoen. Hij is groot geworden en vooral open gebloeid en daar geniet ik ook van.

Er werd ook al hardop gedroomd van de olympische spelen in Londen. Vooral Kevin zelf en zijn trainer Marc Herremans willen er heel graag naar toe. Hoe sta jij tegenover zijn deelnamen aan de olympische zomerspelen? Positief. Zoals ik net zei steun ik Kevin in zijn doel om zich te selecteren voor de Spelen. Al zal dit niet gemakkelijk zijn. Maar met Kevin weet je nooit … Maar nu eerst de rest van het seizoen nog afwerken. Een seizoen wat overi-

13


Teamverband Niet alleen Kevin doet het goed, ook Klaas lijkt steeds beter en beter te worden. Heeft de komst van Kevin ook bij Klaas iets verandert?

resultaten van de afgelopen weken?

Mario is iemand die de renners vertrouwen geeft. Hij is steeds rechtdoor en dat bevalt me enorm. Een goede ploegleider in het veldrijden moet vooral een goede mentor zijn en dat is Mario. Ook tracht hij Uiteraard. Klaas heeft aan Kevin de ideale zijn koersintelligentie door te geven aan ploegmakker gevonden .en andersom. Dit onze renners en dat lukt vrij aardig. is mijn koningskoppel. Open geslotenheid Het gaat goed tussen Klaas en Kevin. Ze toonden dit seizoen dat er ook in Kevin staat gekend als een stille en het veldrijden in team kan gereden brave jongen die niet snel iemand echt worden. Worden er voor de cross afin zijn ‘buurt’ laat komen. Hoe is de spraken gemaakt tussen je twee topband tussen jou en Kevin geëvolueerd? pers? Héél goed. Ik zie Kevin steeds glimlachen Klaas weet dat hij minder talent heeft dan als hij mij ziet. Toch een teken dat hij zich Kevin en speelt zijn rol voortreffelijk in de thuis voelt in onze structuur. Het wederwedstrijden. Op voorhand afspraken ma- zijds respect is ongetwijfeld groot. ken is niet makkelijk. Alles hangt af van Je hebt Kevin de afgelopen zomer en koerssituaties die zich voordoen in de maanden zien samenwerken met zijn wedstrijden zelf. Dit voelen ze beiden teammaten. Hoe gaat het tussen Kevin perfect aan. en de rest van de ploeg? Wat is de rol van Mario Declerq in de Kevin is een leider op zijn manier. De

14

teammaten respecteren hem en kijken naar hem op. Hoe zie je Kevin zijn toekomst nog verder? Kevin is iemand die nog jaren aan de top

“Hij voelt zich thuis in ons team” zal staan. De toekomst is volgens mij Pauwels, Albert en Meeusen. Een laatste vraag om af te sluiten. Zou je Kevin tot het einde van zijn carrière bij je ploeg willen houden? We lazen ergens dat zijn contract redelijk snel zou kunnen opengebroken worden. Stel me deze vraag binnenkort nog eens.

(lacht) 


Kevin Pauwels s niet de eerst generatie crossers in de familie Pauwels. Ook vadre Jos en nokel Dirk maakte faam in de cyclocrosswereld. Een kort portjes van Kevins crossvoorvaderen… Door: Brecht Toelen  Fotografie: www.unique-pictures.be

Hoogtepunt van carrière “In 1975 werd ik één keer geselecteerd voor het Wereldkampioenschap veldrijden bij de liefhebbers. Jammer genoeg waren alle kansen op een mooie uitslag in de eerste ronde al weg door een valpartij. Vanuit de 30e positie vocht ik terug naar een 12e plaats.” Categorie “Ik ben beginnen crossen als tweedejaars junior. Na de junioren heb ik meteen de overstap gemaakt naar de liefhebbers. Tot mijn 35e heb ik in deze categorie gereden, toen moest ik kiezen tussen beroepsrenner of veteraan. Ik ben dan bij de Categorie D gaan rijden en won daar nog vele wedstrijden.” Wat trok u aan in het veldrijden? “Ik ging vroeger met men broer Marcel altijd mee met de wintersporten en de laatste proef was daar een veldrit. Door die veldrit waar ik derde werd heb ik mijn roeping ontdekt. Zo ben ik gestart als tweedejaars junior.” Had je dit ooit verwacht van Kevin? “Nee, ik had nooit verwacht dat onze Kevin het ooit tot ‘s werelds nummer één zou brengen. Ik had bij de jeugd wel al gezien dat er iets in zat, maar dit had ik nooit verwacht.” Wat gaat Kevin nog bereiken volgens u? “Hopelijk een wereldtittel bij de elite.”

Hoogtepunt van carrière “Mijn eindoverwinning in het GVA-klassement. “ Categorie “Ik was heel mijn carrière actief bij de masters. Nu heet dat de Elite zonder contract.” Wat trok u aan in het veldrijden? “Anders dan in andere categorieën heb je in het veldrijden veel verschillende omlopen. Die verschillen trokken me heel hard aan.” Had je dit ooit verwacht van Kevin? “Wat Kevin nu doet had ik verwacht. De jonge barst van het talent en dat moest er vroeg of laat ook bij de elites uitkomen.” Wat gaat Kevin nog bereiken volgens u? “Wat Kevin nu doet is al fantastisch. Ik hoop dat hij dit in de toekomst kan volhouden.”

15


Parcours

Informatie

Plaats: Hooglede-Gits Land: België Wanneer: 07 & 08/01/2011 Lengte: 2 930 meter Website: www.vwchoogledegits.be

Programma Zaterdag 07 januari 2012 10u00 verkenning omloop 12u00-12u30 eerstejaars nieuwelingen 12u45 verkenning omloop 13u30 - 14u00 tweedejaars nieuwelingen . 15u00 - 15u40 junioren Zondag 08 januari 2011 10u00 verkenning omloop 12u00 - 12u40 dames elite en jeugd 12u50 verkenning omloop

De mening van Kevin “De hoogte verschillen in de BK omloop liggen me normaal wel, al zal veel afhangen van het weer de weken voor het kampioenschap. Als het veel regent en het wordt een modderpartij dan ligt het mij iets minder.” “We zullen wel zien hoe het loopt, ik probeer gewoon hetzelfde te doen als ik in een andere cross doe. Als ik mijn seizoen tot nu toe bekijk moet ik met een goede dag instaat zijn de tricolore trui mee naar huis te nemen. Al zal ik toch rekening moeten houden met Sven Nys. “

TV

13u30 - 14u20 beloften 15u00 - 16u00 elite 15u01 - 16u00 elite zonder contract

16

Alle wedstrijden zijn live te volgen op 2BE.


Parcours

Informatie

Plaats: Koksijde Land: België Wanneer: 28 & 29/01/2011 Lengte: 2 890 Website: www.koksijde2012.be

© www.koksijde2012.be

Programma Zaterdag 28 januari 2012: 11u00 - UCI Wereldkampioenschappen Cyclocross Junioren 15u00 - UCI Wereldkampioenschappen Cyclocross Mannen U23 Zondag 29 januari 2012: 11u00 - UCI Wereldkampioenschappen Cyclocross Dames 15u00 -UCI Wereldkampioenschappen Cyclocross Heren Elite

De mening van Kevin “De zanderige omloop lag me tijdens de wereldbeker in Koksijde verrassend goed. Ik ging er vlot door, maar Sven Nys was vaak nog net iets beter in de lange stroken. Ik ga men best doen, de sterkste van de dag gaat met de titel lopen. Wie dat gaat zijn is ook voor mij nu nog heel hard gissen.” “De titel zou een fantastisch geschenk zijn na zo’n seizoen, maar als ik hem niet kan binnenhalen zal dat ook geen drama zijn.”

TV Alle wedstrijden zijn live te volgen op Sporza.

17


Arratia bailarako herri garrantsitsuena dogu Igorre, 4000 Ziklo - Krossaren "erruz", Arratiako Ziklista Elkartea sortu eben. biztanle (1999ko datua), Gorbeia eta Urkiolako Parke Natu- Elkarte hau eta Intxaurbizkar Kultur Elkarteak lagunduta, lasterralak inguraturik, baserri inguruan nahiz eta industria izan ketaren antolaketaz arduratu ziran. sektorerik garrantsitsuena. San Kristobalgo zirkuitoa "Ziklo-Krossaren Katedrala" Igorreko Igorre eta Dimako Intxaurbizkar inguruan, Elgezua izeneko auzo herri barrutik hiru kilometrotara dago. Ikusleak zirkuitoaren txikia dago. XI. gizaldian, Santa Lutziko baseliza eraiki zan tokia. edozein puntutatik, lasterketa osoa ikusteko aukera dauka. Auzoa San Kristobal izenagaz ezaguna egin da, izan be aipatu- Bertan egin dira hamazazpi edizio. 1993. urtean lasterketa Muntako santua be gurtu egiten da bertan. duko Kopan sartzeak, Olabarriko zirkuitora aldatu beharra ekarri eban. Olabarriko hau herri barruan dago eta antolaketarako Auzoko jai batzordeak Intxaurbizkar Kultur Elkarte legez azpiegitura hobea dauka, nahiz eta ikuslearentzat hain ikusgarezagunak, gazte mailako lasterketa bat antolatzen eban, uztairia ez izan. San Kristobalgo auzo txikiak, bizia emon eutson eta leko jaietan: "San Kristobalera Igoera" izenekoa. hazten ikusi eban. Igorrek izena emon, eta bere etorkizunaz arduratzen da Olabarrin. Asfalto arazoak eta trafikako agintarien ezetzak, Marcos

Gerediaga S.C Amorebietako presidentearen berbakaz Arratia bailarako herri garrantsitsuena dogu Igorre, 4000 biztanbatera, jai batzordeak 1977. urtean lehenengo Ziklo-Kross le (1999ko datua), Gorbeia eta Urkiolako Parke Naturalak ingSan Kristobal, Igorre antolatuko eban. uraturik, baserri inguruan nahiz eta industria izan sektorerik 1980. urtean Arratiako hainbat txirrindularizalek, eta Igorreko

18

garrantsitsuena.


Arratia bailarako herri garrantsitsuena dogu Igorre, 4000 biztanle (1999ko datua), Gorbeia eta Urkiolako Parke Naturalak inguraturik, baserri inguruan nahiz eta industria izan sektorerik garrantsitsuena.

Igorre eta Dimako Intxaurbizkar inguruan, Elgezua izeneko auzo txikia dago. XI. gizaldian, Santa Lutziko baseliza eraiki zan tokia. Auzoa San Kristobal izenagaz ezaguna egin da, izan be aipatutako santua be gurtu egiten da bertan.

Igorre eta Dimako Intxaurbizkar inguruan, Elgezua izeneko auzo Auzoko jai batzordeak Intxaurbizkar Kultur Elkarte legez txikia dago. XI. gizaldian, Santa Lutziko baseliza eraiki zan tokia. ezagunak, gazte mailako lasterketa bat antolatzen eban, uztaiAuzoa San Kristobal izenagaz ezaguna egin da, izan be aipatu- leko jaietan: "San Kristobalera Igoera" izenekoa. tako santua be gurtu egiten da bertan. Asfalto arazoak eta trafikako agintarien ezetzak, Marcos GerediAuzoko jai batzordeak Intxaurbizkar Kultur Elkarte legez aga S.C Amorebietako presidentearen berbakaz batera, jai batezagunak, gazte mailako lasterketa bat antolatzen eban, uztaizordeak 1977. urtean lehenengo Ziklo-Kross San Kristobal, Igorleko jaietan: "San Kristobalera Igoera" izenekoa. re antolatuko eban. Asfalto arazoak eta trafikako agintarien ezetzak, Marcos Gerediaga S.C Amorebietako presidentearen berbakaz batera, jai batzordeak 1977. urtean lehenengo Ziklo-Kross San Kristobal, Igorre antolatuko eban.

1980. urtean Arratiako hainbat txirrindularizalek, eta Igorreko Ziklo - Krossaren "erruz", Arratiako Ziklista Elkartea sortu eben. Elkarte hau eta Intxaurbizkar Kultur Elkarteak lagunduta, lasterketaren antolaketaz arduratu ziran.

1980. urtean Arratiako hainbat txirrindularizalek, eta Igorreko Ziklo - Krossaren "erruz", Arratiako Ziklista Elkartea sortu eben. Elkarte hau eta Intxaurbizkar Kultur Elkarteak lagunduta, lasterketaren antolaketaz arduratu ziran.

San Kristobalgo zirkuitoa "Ziklo-Krossaren Katedrala" Igorreko herri barrutik hiru kilometrotara dago. Ikusleak zirkuitoaren edozein puntutatik, lasterketa osoa ikusteko aukera dauka. Bertan egin dira hamazazpi edizio. 1993. urtean lasterketa Munduko Kopan sartzeak, Olabarriko zirkuitora aldatu beharra ekarri San Kristobalgo zirkuitoa "Ziklo-Krossaren Katedrala" Igorreko eban. Olabarriko hau herri barruan dago eta antolaketarako herri barrutik hiru kilometrotara dago. Ikusleak zirkuitoaren azpiegitura hobea dauka, nahiz eta ikuslearentzat hain ikusgaredozein puntutatik, lasterketa osoa ikusteko aukera dauka. ria ez izan. San Kristobalgo auzo txikiak, bizia emon eutson eta Bertan egin dira hamazazpi edizio. 1993. urtean lasterketa Munhazten ikusi eban. Igorrek izena emon, eta bere etorkizunaz duko Kopan sartzeak, Olabarriko zirkuitora aldatu beharra ekarri arduratzen da Olabarrin. eban. Olabarriko hau herri barruan dago eta antolaketarako azpiegitura hobea dauka, nahiz eta ikuslearentzat hain ikusgar- Arratia bailarako herri garrantsitsuena dogu Igorre, 4000 biztanria ez izan. San Kristobalgo auzo txikiak, bizia emon eutson eta le (1999ko datua), Gorbeia eta Urkiolako Parke Naturalak inghazten ikusi eban. Igorrek izena emon, eta bere etorkizunaz uraturik, baserri inguruan nahiz eta industria izan sektorerik arduratzen da Olabarrin. garrantsitsuena. Arratia bailarako herri garrantsitsuena dogu Igorre, 4000 biztanle (1999ko datua), Gorbeia eta Urkiolako Parke Naturalak inguraturik, baserri inguruan nahiz eta industria izan sektorerik garrantsitsuena.

Igorre eta Dimako Intxaurbizkar inguruan, Elgezua izeneko auzo txikia dago. XI. gizaldian, Santa Lutziko baseliza eraiki zan tokia. Auzoa San Kristobal izenagaz ezaguna egin da, izan be aipatutako santua be gurtu egiten da bertan.

Igorre eta Dimako Intxaurbizkar inguruan, Elgezua izeneko auzo Auzoko jai batzordeak Intxaurbizkar Kultur Elkarte legez txikia dago. XI. gizaldian, Santa Lutziko baseliza eraiki zan tokia. ezagunak, gazte mailako lasterketa bat antolatzen eban, uztaiAuzoa San Kristobal izenagaz ezaguna egin da, izan be aipatu- leko jaietan: "San Kristobalera Igoera" izenekoa. tako santua be gurtu egiten da bertan. Asfalto arazoak eta trafikako agintarien ezetzak, Marcos GerediAuzoko jai batzordeak Intxaurbizkar Kultur Elkarte legez aga S.C Amorebietako presidentearen berbakaz batera, jai batezagunak, gazte mailako lasterketa bat antolatzen eban, uztaizordeak 1977. urtean lehenengo Ziklo-Kross San Kristobal, Igorleko jaietan: "San Kristobalera Igoera" izenekoa. re antolatuko eban. Asfalto arazoak eta trafikako agintarien ezetzak, Marcos Geredi- 1980. urtean Arratiako hainbat txirrindularizalek, eta Igorreko aga S.C Amorebietako presidentearen berbakaz batera, jai bat- Ziklo - Krossaren "erruz", Arratiako Ziklista Elkartea sortu eben. zordeak 1977. urtean lehenengo Ziklo-Kross San Kristobal, Igorre antolatuko eban. 1980. urtean Arratiako hainbat txirrindularizalek, eta Igorreko Ziklo - Krossaren "erruz", Arratiako Ziklista Elkartea sortu eben. Elkarte hau eta Intxaurbizkar Kultur Elkarteak lagunduta, lasterketaren antolaketaz arduratu ziran. San Kristobalgo zirkuitoa "Ziklo-Krossaren Katedrala" Igorreko herri barrutik hiru kilometrotara dago. Ikusleak zirkuitoaren edozein puntutatikArratia bailarako herri garrantsitsuena dogu Igorre, 4000 biztanle (1999ko datua), Gorbeia eta Urkiolako Parke Naturalak inguraturik, baserri inguruan nahiz eta industria izan sektorerik garrantsitsuena.

19


Door: Brecht Toelen  Fotografie: www.unique-pictures.be

3 OP 3 GVA Hasselt - 1e plaats Hasselt 2010 zal bij iedereen even blijven hangen, maar ook 2011 staat vanaf nu gegrift. Drie op drie in het GVA klassement. Een dag later won Kevin ook zijn eerste Superprestige manche in Asper-Gaver.

“KONING VAN DE VLAAMSE ARDENNEN” GVA RONSE - 1e plaats Het werd een spannende strijd op de Hotond. Kevin was samen met Zdenek Stybar verwikkeld in een bloedstollend duel voor de zege in de Vlaamse Ardennen. Aan de meet troepten de supporters van Kevin samen. De spanning was te snijden, zenuwachtig werden er schietgebedje opgezegd…. De ontlading was groot bij het overschrijden van de meet…. Kevin pakte zijn vierde zege van het seizoen en kroonde zich tot ‘Koning van de Vlaamse Ardennen’. Of het gebedje iets geholpen heeft zullen we nooit weten…..

AANSCHOUW HET VELD In Koksijde gespot, maar het zou het beeld van eender welke cross kunnen zijn. Jos Pauwels zal je voor de cross ergens in het veld zien opduiken. De vader van Kevin aanschouwd dan de omloop en probeert met zijn jaren ervaring Kevin te helpen bij het maken van belangrijke materiaal keuzes.

20


EXTRA

MEER FOTO’S VAN KEVIN OP KTPAUWELS.BE & UNIQUE-PICTURES.BE

MODDERPLOETEREN GVA Essen - 4e plaats Veldrijden is een sport van extreme. De renners halen steeds het maximum uit hun zelf. Niet alleen de renners zijn extreem….. ook het weer. Het seizoen startte zonnig en droog. De omlopen waren droger dan ooit te voren. Een natte week bracht daar verandering in… De wei is Essen werd herschapen tot een modderpoel. Ook de wedstrijd liep extreem. Kevin leek al zijn voorsprong in het GVA klassement kwijt te spelen, totdat Sven Nys in de voorlaatste ronde uit de koers moest stappen. De voorsprong van Kevin is nu bijna onoverbrugbaar.

FIENTJE Erpe-Mere - 1e plaats Je kan er amper naast kijken … ons Fientje. De trouwste supporter van Kevin staat week op week langst de meet ergens in Vlaanderen haar kleinzoon op te wachten. Met een geslepen tong dient ze iedereen van antwoord. Haar ogen fonkelen als ze hare klein zoon ziet voorbij zoeven. Heeft Kevin haar niet gezien, dan heeft hij haar wel gehoord. In Erpe-Mere was het geluk op haar gezicht af te lezen. Schol Fientje dat we je nog vaak mogen begroeten op de cross….

HET KEVIN EFFECT Wie vroeger na de cross een bezoekje wou brengen aan de camper van Kevin trof daar steeds dezelfde toffe groep supporters aan. De groep zal je er nu nog steeds vinden, maar je zal net iets harder moeten zoeken. De supporters worden nu omringd door de gelegenheids supporters. Ze duiken op bij een zege, maar verdwijnen even snel weer als het even slecht gaat. Gelukkig weet Kevin duidelijk wie zijn echte supporters zijn… zich tot ‘Koning van de Vlaamse Ardennen’. Of het gebedje iets geholpen heeft zullen we nooit weten…..

21


Tekst Brecht Toelen - Foto unique-pictures.be

Het moet een verschrikkelijke dag geweest zijn, die 26e september 2004. Vol spanning en jolijt stonden ze langst de kant van de omloop klaar voor het nieuwe seizoen. Een val, een bericht door de speaker en een beeld. Een beeld dat bij vele nog op het netvlies gegrift staat. Ik kan het beeld alleen maar proberen voor te stellen. De verhalen zijn pakkend en triest. Zelf was dat nog ver voor mijn cyclocrosstijd. Een hartaderbreuk maakte abrupt een einde aan een nog veel te jong leven. Zeven jaar na de tragische gebeurtenis leeft Tim nog steeds voort in de mooie verhalen. Ik herinner me nog dat moment na het Belgisch kampioenschap mountainbike. Een klein dapper vrouwtje stond langst mij bij de herdenking van de slachtoffers van de treinramp in Buizingen. 22

Anders steeds klaar met een stevig antwoord, pinkte ze nu een traantje weg. Een ontroerend beeld van Fientje, anders zo hevig en uitbundig voelde nu alle gevoelens van die 26e september terug opborrelen. Maar niet alleen bij Fientje blijft Tim verder leven, ook bij de familie, vrienden en supporters. Kevin zal er zelf zelden of nooit een woord over laten vallen, maar diep in hem draagt hij Tim mee over de lijn. En ook omgekeerd is dit verhaal te vertellen. Ik ben er zeker van dat Tim hier ergens hoog boven ons zit mee te kijken en zit te genieten van de prestaties van zijne kleine.... Zijne kleine Kevin wordt groot...

Tim Pauwels 23 lentes jong, kwam ten val na een hartaderbreuk tijdens de cross in Erpe-Mere .


23


ktpauwels.be 24

Evolutio v2.0  

kkzomjieadifjqsknfdclsd<xcw