Page 1

Fendt FOCUS MAGASIN FOR PROFESSIONELLE

Temasider: Ny Fendt 900 Vario  Oplev spændende features på den nye Fendt 900 Vario

November 2019

Fendt full-line: Græsprogram  Fendt Rotana rundballepresser på demo og Fendt Slicer FQ frontklipper

Testimonial: Fendt IDEAL 9T  Stor tilfredshed med de spritnye Fendt IDEAL 9T mejetærskere


VELKOMMEN TIL ÅRETS ANDEN UDGAVE AF FENDT FOCUS

Fendt FOCUS

Vi har til denne udgave givet bladets layout et nyt og friskt pust. Jeg håber, at I synes godt om det. 2019 er et Agritechnica år. Glæd dig til at besøge den store Fendt stand i hal 20, hvor du kan finde en masse nyheder og møde Fendt teamet og vores forhandlere til en god snak. Vi glæder os til at se dig!

Her i bladet

Fra side 4 til 11 har vi et tema om den nye Fendt 900 Vario serie, der blev introduceret i juli måned og vist frem og demonstreret for de danske landbrugere ved en række arrangementer i sensommeren. Udover 900 serien kunne de besøgende også få demonstreret flere andre Fendt maskiner – ikke mindst Fendt IDEAL, som virkelig var blevet testet i forbindelse med høsten – se artiklen på side 16 og 17. Disse markdemonstrationer var en stor succes, som skabte interesse og begejstring hos de besøgende. Der er ingen tvivl om, at vi også fremover vil fortsætte med den type arrangementer. Du kan også læse mere om den nye topmodel i Fendt 300 serien samt Fendt IDEAL 10T mejetærsker – en ny markedsledende mejetærsker med en lang række spændende funktioner, der sætter nye standarder for effektivitet, komfort og betjening. I det digitale univers kan du læse om FendtONE, der – med en fælles brugerflade – sikrer gnidningsfri kommunikation mellem kontor og maskine.

FENDT 314 – NY TOPMODEL I 300 SERIEN Med den nye Fendt 314 Vario introducerer Fendt en ny topmodel i 300 serien. Den nye model har op mod 140 hk og er udstyret med det nye, innovative DynamicPerformance system, der kan frigive op til 10 hk ekstra, når der er behov for det. Af nye features kan bl.a. nævnes 12" terminalen,

hvor alle hjælpesystemer er tilgængelige. Desuden er den nye model for første gang udstyret med det nye FendtONE koncept, der bl.a. består af nyt layout i armlæn og nyt joystick. Traktoren er udstyret med digital instrumentbræt, som samarbejder med terminalen. Derudover kan man tilvælge en ekstra 12" skærm, hvis der er behov for det.

Vores græsprogram har bidt sig godt fast på det danske marked. På side 12 og 13 kan du bl.a. se mere om, hvad en kunde i Sønderjylland siger om vores Rotana Rundballepresser. Desuden har vi en artikel om den helt nye frontmonterede Fendt Slicer FQ skiveslåmaskine.

Tæt samarbejde skaber succes

Når vi er ude at tale med kunderne er det en fornøjelse af få så meget positiv feedback. Især fremhæves det tætte samarbejde med de lokale Fendt forhandlere, service, kvalitet, kulance og kompetence. Nøgleord for os når vi skal sikre en fortsat positiv udvikling for Fendt. Sidst, men ikke mindst: Se også de mange tilbud og nyheder fra AGCO Shop – bl.a. alt det nye merchandice på Fendt siden. Rigtig god fornøjelse!

Kasper Glibstrup Area Sales Manager, Fendt AGCO Danmark A/S

2

ER FENDT NU BEGYNDT AT PRODUCERE RIFLER? Nej naturligvis ikke. Riflen er udviklet af J.P. Sauer & Sohn og er benævnt ”S-404 – Fendt 1050 Vario”. Det er en kaliber 9,3 x 62, specialfabrikeret hos Sauer. Riflen blev sat til salg i forbindelse med en auktion til støtte for et projekt, der skal sikre bedre vilkår for småvildt i det åbne landbrugsland i Tyskland. Til auktionen kom der i alt 106 bud, og riflen blev solgt for ikke mindre € 30.050 – svarende til kr. 224.474!

SPÆNDENDE TILBUD OG NYHEDER FRA AGCO SHOP

I tillægget midt i bladet har vi samlet en masse gode tilbud og spændende produkter fra AGCO Shop. Her finder du bl.a. Fendt's helt nye merchandise produkter, og du har mulighed for at deltage i konkurrencen om et gavekort til AGCO Shop.

GENNEMFØRT FENDT DESIGN I EN UNIK UDGAVE Som det ses er riflen præget af en række designelementer fra Fendt 1000 serien og er udelukkende udviklet i en enkelt udgave.


NYHED: FENDT IDEAL 10T

– MED FLERE KRÆFTER OG ENDNU STØRRE KAPACITET

Fendt IDEAL er en kraftig og alsidig mejetærsker, der uden problemer høster markafgrøder som græs, hvede, byg, soja og raps. Med den nye topmodel Fendt IDEAL 10T er anvendelsesområdet desuden udvidet til også at omfatte megalandbrug og store dyrkningsarealer. Fendt gør brug af flere innovative løsninger, som er med til at optimere tærskeprocessen og kapaciteten.

Større kapacitet

Fendt IDEAL har en maksimal ydeevne på 790 hk, og er optimeret med en forbedret soldkasse, og endnu mere udskillesesareal under de velkendte Dual Helix tærsker rotorer. Dermed tilbyder topmodellen en større kapacitet og en endnu større arealdækning, mens kornkvaliteten samtidig er i top og spildet helt i bund.

Drop rattet og få et joystick!

Med IDEALDrive lancerer Fendt den første standardmejetærsker uden rat på det europæiske marked. I stedet kan føreren bruge et joystick på venstre armlæn til at styre med. Styreelementerne på højre armlæn er de samme som før. Dermed gøres ratstammen overflødig, og udsynet over skærebordet er bedre end nogensinde før. Mejetærskeren styres proportionalt via joysticket, hvilket giver høj komfort for føreren.

FENDT IDEAL 10T • Ydeevne 790 hk. MAN motor. 16,2 l • Skærebord op til 12,20 m • Vejbredde 3,30 m • TrakRide bæltesystem • Emissionsstandard klasse 5 (EU) • IDEALDrive (valgfrit tilbehør)

ENORM SUCCES VERDEN OVER FOR FENDT 1000 SERIEN Siden Fendt 1000 serien blev introduceret for godt 4 år siden, har den begejstret i det meste af verden. Over 2.000 maskiner er leveret til kunder i mere end 40 forskellige lande. Lidt over halvdelen er leveret i Europa – heraf tæt på 50 stk. alene i Danmark. Interessen er fortsat stor og med Fendts løbende innovationer indenfor stortraktor-teknologien, forventer vi, at succes’en vil fortsætte mange år fremover.

Fendt FOCUS

3


TEMASIDER: NY FENDT 900 VARIO

Med den nye Fendt 900 serie har vi sat standarden for fremtidens kompakte stortraktorer. Her har vi samlet al vores viden og teknologi og kombineret den med nye innovative løsninger. Digitalt, teknisk og komfortmæssigt. Naturligvis med udgangspunkt i vores kunders behov – og krav til effektivitet, fleksibilitet, driftsikkerhed og økonomi. På de næste par sider kan du få et overblik over nogle af de mange nye funktioner i Fendt 900 serien.

4


NY FENDT 900 VARIO

FREMTIDENS KOMPAKTE STORTRAKTOR

Fendt FOCUS

5


TEMASIDER: NY FENDT 900 VARIO

Med 5 modeller (930 Vario, 933 Vario, 936 Vario, 939 Vario og 942 Vario) dækker den nye Fendt 900 serie over et spænd fra 296 hk til 415 hk i klassen for kompakte stortraktorer. Den nye topmodel – Fendt 942 Vario – passerer således for første gang 400 hk for denne serie.

Klar til endnu mere – og opfylder alle krav

Den nye Fendt 900 Vario serie sætter dermed helt nye standarder i top-performance klassen. De nye modeller er skræddersyet efter de enkelte brugeres krav med talrige tekniske højdepunkter, en omfattende infotainment pakke, lav vægt og et kraftfuldt nyt design samt en nyudviklet MAN motor.

Med det integrerede dæktrykreguleringssystem Fendt VarioGrip kan dæktrykket justeres ganske enkelt via Varioterminalen, og med Fendt Grip Assistant sikres både det rigtige dæktryk og den ideelle arbejdshastighed.

Udfordringen med store traktorer er at overføre høj trækkraft til jorden. Den nye Fendt 900 Vario er klar til mere greb. Ved hjælp af en intelligent styret 4WD-kobling fordeles momentet mellem akslerne efter behov.

Uanset om det er i marken, skoven eller under transport på vejen. Fendt 900 Vario passer perfekt til opgaverne.

VarioGrip dæktrykreguleringssystemet leverer op til 10 % højere trækkraft og op til 8 % lavere brændstofforbrug med 8 % øget dækning. Fendt 900 Vario overholder alle globale krav for anvendelse – bl.a. miljøgodkendelse 5 (EU standard for emissionskrav).

Nyt design, ny konstruktion og ny teknologi

Innovativt og avanceret design

Den nye Fendt 900 Vario tilbyder en banebrydende teknologi, der gør dit daglige arbejde mere økonomisk. Med VarioDrive og intelligent styret 4WD-kobling, justeres trækevnens effektfordeling automatisk uden indgriben fra føreren. Det giver Fendt 900 Vario et ubesværet træk på alle hjul ved kørsel både i marken og på landevejen. Der er heller ikke noget områdeskift længere, hvilket betyder 100% trinløs kraftoverførsel i hele hastighedsområdet, fra 20 meter i timen til 40 km/t. Med tilvalg af vendekabine kan anvendelsesmulighederne udvides på Fendt 900 Vario. Derved har føreren sin sædvanlige betjening af traktoren blot bagudvendt, og samtidig optimalt udsyn og kontrol over redskabet.

6

Med nyt innovativt for- og bagakseldesign, VarioActive servostyring og Fendt Stability Control (FSC) – hastighedsafhængigt, selvaktiverende system for sidestabilisering – opnås maksimal styrepræcision, kørestabilitet og bremsesikkerhed under alle typer opgaver. VarioActive servostyringssystem, kombineret med den uafhængigt drevne foraksel, sikrer snævre vendinger ved forager, er skånsom mod jorden og leverer op til 6 % højere trækkraft i marken. Avanceret bagaksel med effektive luftbremser sikrer optimal bremsekraftdosering og maksimal sikkerhed.


KLAR TIL FREMTIDEN – DEN NYE FENDT 900 VARIO SERIES HØJDEPUNKTER: • N yt design og chassis. Ny for- og bagaksel (+ 100 mm akselafstand) • N yudviklet MAN motor: 9,0 liter slagvolumen med effekt fra 296-415 hk (ECE R 120) • F endt iD teknologi (koncept for lave omdrejninger) – med omdrejningsområde fra 650 (neutral) til 1.700 (nominelle omdrejninger) omdr./min. • V arioDrive fremdrift system (TA 300) • N yt Fendt Life Cab førehus med Infotainment system • N y baglift • V arioGrip – inklusiv Fendt Grip Assistant • V ariotronic redskabsstyring – ISOBUS stik i fronten og bagpå • TIM – Traktor redskabsstyring • S eneste generation VarioGuide og VarioDoc • N yt 360° belysningskoncept • 2 -kreds højpræstations hydraulik (op til 430 l/min) • A lle sporvidder og dæk: Kan leveres med gruppe 49 dæk = 44” med en diameter på ca. 2,20 m • U dtagelig, rummelig værktøjskasse • E lektronisk justerbare, udskydelige sidespejle • N yt sikkerheds låsesystem

Danmarks bedste arbejdsplads

Det rummelige ”Fendt Life Cab” førerhus tilbyder den ultimative komfort. Med det pneumatiske 3-punktsophæng, de mange opbevaringsrum, den avancerede belysning og baggrundsbelyste betjeningselementer i kabinen, samt det nye, avancerede og intuitive infotainment-system, gør kabinen med alle dens funktioner til en fremragende arbejdsplads. Det forreste arbejdsområde er optimalt belyst takket være fire kraftige LED-forlygter. Kørelysene giver bedre synlighed på vejen – i alt 66.860 lumen LED-lysstyrke sikrer optimal belysning og mere synlighed om natten. Desuden har føreren øget udsyn, selv med store redskaber, i områder med begrænset plads – bl.a. på grund af elektrisk justerbart side- og vidvinkel spejl (spejlarmen kan skydes ud og ind via terminalen). Funktioner som det nye sikkerhedslåsesystem, der fuldt ud beskytter køretøjet og dets indhold mod tyveri, motorhjelmkameraet og de elektrisk justerbare spejle, sikrer større sikkerhed i hverdagen.

Infotainment-system med suveræn lyd

Avanceret, håndfrit infotainment system kompatibelt med FM / AM / DAB+ / HD / FMHD samt satellit radio er muligt i den nye Fendt 900 Vario. Fire højttalere og en subwoofer leverer overlegen lydkvalitet. Med afspilning fra en smartphone via USB, AUX-IN eller Bluetooth opleves en suveræn lyd.

Fendt FOCUS

7


TEMASIDER: NY FENDT 900 VARIO DET RUMMELIGE "FENDT LIFE CAB" FØRERHUS – DEN HØJESTE GRAD AF KOMFORT, INTUITIV BETJENING OG SIKKERHED: • K abinefunktioner med berøringstaster og knapper for optimal betjening og komfort. Alle funktionelle elementer har baggrundsbelysning • E lektronisk justerbare, udskydelige sidespejle giver den bredest mulige panoramaudsigt – spejlene kan udvides til at tilpasse sig enhver køretøjsbredde • Indbygget motorhjelmkamera giver føreren et klart og frit udsyn over frontlift. Billedet vises på Varioterminalen – maksimal sikkerhed og tryghed for føreren • N yt sikkerheds låsesystem, der fuldt ud beskytter køretøjet og dets indhold mod tyveri • Fuldt integreret infotainment-system • F endt Stability Control (FSC), håndbremseassistent og styrelås sikrer sikkerhed på vejen og på marken. Fendt Stability Control stabiliserer køretøjet ved vejkørsler fra hastigheder på 20 km/t • Udtagelig, rummelig værktøjskasse med en praktisk placering

Med det smarte coming-home-light behøver du ikke at famle rundt i mørket, når motoren slukkes. Forlygter og trinlygter forbliver kortvarigt tændt, og leder dig sikkert hjem.

8


"Fendt Life Cab" førerhuset tilbyder den højeste grad af komfort, med det pneumatiske 3-punktsophæng, det klimatiserede sæde og adskillige opbevaringsrum samt det imponerende infotainment-system.

FENDT900 900 VARIO SERIEN: Fendt Vario modelserien: Effekt kw hk

Maks. moment (Nm)

930 Vario

217 296

1.550 1.650

933 Vario

239 326

936 Vario

261 355

1.750

939 Vario

283 385

1.850

942 Vario

305 415

1.970

(Nominel effekt ifølge ECE R 120)

I alt 66.860 lumen LED-lys giver all-round belysning og mere synlighed om natten.

Effektivt og intelligent kølesystem

Oplev meget mere om den nye Fendt 900 Vario

Lave ventilator omdrejninger ved lave kølebehov giver mindre brændstofforbrug. Desuden har Visctronic ventilatoren et ganske lavt støjniveau.

Du kan altid kontakte din lokale autoriserede Fendt forhandler og høre nærmere om mulighederne for en demonstration af Fendt 900 eller en anden Fendt maskine, der kunne være interessant for dig.

Elektronisk styret Visctronic ventilator med suveræn kølekapacitet er justeret i henhold til de enkelte komponenters behov: Maksimal effektivitet med minimal afstand – luftflowet tilpasser sig efter de enkelte køleres behov for at afkøle komponenterne på den mest effektive måde.

Der er mulighed for vendbar ventilator, der er ideelt til støvede forhold, f.eks. under slåning, presning og opgaver udenfor marken. Funktionen bidrager til en meget lav forurening af køleren. Optimal brugervenlighed i forbindelse med VariotronicTI – og der er mulighed for at opsætte intervaller i Varioterminalen for den vendbare funktion af ventilatoren.

På hjemmesiden www.900.fendt.com findes endnu flere interessante oplysninger og videoer, der viser alle funktioner, features og fordele ved den nye Fendt 900 Vario. Besøg siden og bliv overbevist med spændende levende billeder og en overskuelig gennemgang af traktorserien.

100 % kvalitet = 100 % service

For at sikre den bedst mulige driftssikkerhed og effektivitet, tilbyder Fendt altid Fendt Expert driver træning, AGCO Finance – finansiering og tilbud samt Fendt Care – service, vedligeholdelse og garantiforlængelse.

Fendt FOCUS

9


TEMASIDER: NY FENDT 900 VARIO

VELBESØGTE MARKDEMONSTRATIONER

SKABTE STOR BEGEJSTRING! En lang række forhandlerarrangementer er blevet afviklet i løbet af efteråret, hvor de mange hundrede kunder fik lejlighed til at kigge nærmere på de nyeste Fendt maskiner og se dem i aktion i marken. Særlig interesse var der for Fendt 900 seriens traktorer samt de imponerende IDEAL mejetærskere. Et af de store af arrangementerne blev holdt på Adamshøj Gods i slutningen af august, hvor Karl Mertz havde inviteret sine kunder til at opleve, ikke kun 900-serie traktorerne og IDEAL mejetærskeren, men også bigballepressere og såmaskiner. Over 140 kunder og interesserede dukkede op til dette arrangement, og vi talte med et par af kunderne for at høre om deres udbytte af besøget.

Godt øje til Fendt 900 serien

”Jeg synes godt om arrangementet, for det er altid spændende at se, hvad der rører sig i marken. Det var især Fendt’s 900-serie, som fangede min opmærksomhed, og den har jeg store forventninger til. At den atter er udstyret med MAN-motor og transmission som i 1000-serien, tæller som et stort plus i min bog”, fortæller driftsleder på Rosenfeldt Gods, K.G Olsen.

AT DEN ATTER ER UDSTYRET MED MAN-MOTOR OG TRANSMISSION SOM I 1000-SERIEN, TÆLLER SOM ET STORT PLUS I MIN BOG Han fortsætter: ”Vi har i forvejen fem Vario-modeller kørende, og hvis ellers prisen for den nye kan lande på et fornuftigt leje, kan jeg bestemt være fristet til at investere i den.

10

Vores erfaringer med Fendt’s traktorer har i øvrigt generelt været gode, især fordi de kører med lave driftsomkostninger. Ligeledes har vi nydt godt af den professionelle og hurtige servicering, som Karl Mertz’ folk altid yder, og det tæller bestemt også med i den samlede vurdering af maskinerne”. K.G Olsen fik også lejlighed til at kigge nærmere på den nye Fendt IDEAL mejetærsker, som han fandt interessant: ”Det er super godt med en pendant til de andre rotor-tærskere med stor kapacitet, og her byder IDEAL godt ind på markedet. Frøavl fylder meget hos os, og derfor er det tærskeprincippet i IDEAL, der særligt er interessant for os”, siger K.G Olsen.

Fendt IDEAL imponerede overbevisende

”Mine medarbejdere og jeg havde læst og hørt om Fendt IDEAL, og da vi var færdige med høsten, havde vi tid til at køre op til Adamshøj Gods for at få stillet vores nysgerrighed om mejetærskeren. Og jeg må sige, at den virkede overbevisende”, fortæller driftsleder på Lystrup & Jomfruens Egede Godser, Martin Augustensen. Med de to godsers tusind hektar, der bl.a. tæller fremavlskorn, raps og frøgræs, er det for driftslederen vigtigt, at en mejetærsker har en stor spændvidde og allround performance, og det fornemmede han, at IDEAL levede op til. ”Vi fik lejlighed til at se den i aktion i marken, uden dog selv at køre den, men vi prøvede at sidde i den.


Ved demoarrangementet på Adamshøj Gods havde Karl Mertz medbragt deres flotte mandskabsvogn, trukket af en Fendt 516 traktor. Hermed fik de besøgende lejlighed til at komme helt tæt på alle maskinerne i aktion under de mange demonstrationer.

Michael Pagård var begejstret for sin prøvekørsel med Fendt 942 Vario.

Kabinen var dejlig rummelig, og levede i det hele taget op til den røde tråd i Fendt’s linje. Vigtigt for os er tillige, at en mejetærsker er fleksibel med at kunne monteres andre fabrikanters produkter, og her tænker jeg især på skærebordet. Det er meget afgørende, at mejetærskeren er i stand til at ”snakke” med et skærebord af andet mærke, og her virkede IDEAL bestemt til at kunne dette”, fortæller Martin Augustensen.

Fendt 900 Vario er til UG med kryds og slange

Erfarne Michael Pagård testkørte, som en af de første i Danmark, Fendt 942 Vario, og han var ovenud begejstret over traktorens præstationer. Når Michael Pagård skal sammenfatte de erfaringer, han høstede sig under en prøvekørsel med Fendt 942 Vario i starten af august, lyder det således: En helt ny, banebrydende transmission, en helt ny type motor med færre omdrejninger samt en forbedret kabine.

EN HELT NY, BANEBRYDENDE TRANSMISSION, EN HELT NY TYPE MOTOR MED FÆRRE OMDREJNINGER SAMT EN FORBEDRET KABINE Med 25 chauffører, 25 traktorer, fire snittere og tre mejetærskere er Rostgaard Maskinstation ved Vejen en af de store spillere blandt danske maskinstationer. Michael Pagård er uddannet traktormekaniker, og har

Det store traktorprogram fra Karl Mertz står klar til demoarrangementet.

arbejdet som maskinfører her i fem år. Stor var glæden da også over at være en af de første til at prøvekøre Fendt 942 Vario - den ene af de fem traktorer i 900-serien.

Barske udfordringer

”Og jeg kan godt love for, at vi ikke ligefrem var blide overfor traktoren, for vi udsatte den for en af de barskeste udfordringer for en traktor, nemlig såning af raps med en direkte såmaskine. Harvningen foregik i 30 centimeters dybde og seks meters bredde med en Horsch Focus såmaskine. Trods disse hårde odds var den overbevisende”, fortæller Michael. Efter hans mening er der tale om en hel anderledes motor og gearkasse i 942 Vario, end der hidtil har været set. ”Så det er faktisk med rette, når Fendt siger, at den er en legendarisk nyskabelse.

DET ER FAKTISK MED RETTE, NÅR FENDT SIGER, AT DEN ER EN LEGENDARISK NYSKABELSE Før skulle man vælge, hvilket af to trin i gearet, man ønskede. Det behøves ikke længere, for det finder systemet selv ud af. Ligeledes beregner den også selv, om der er behov for automatisk indkobling af firehjulstrækket. Et system, Fendt har hentet med fra storebroren i 1000-serien, som vi også kører med", fortæller Michael Pagård.

Fendt FOCUS

11


FENDT FULL-LINE: GRÆSPROGRAM

FENDT ROTANA RUNDBALLEPRESSER • 1 8 PowerGrip stålvalser • H ydroflexControl knivbund • K nivgruppe med op til 25 knive • P ickup uden kulissestyr • M eget høj driftssikkerhed og lavt effektbehov • R obust ballekammer • M ekanisk bagklaplås med måling af presningsgrad giver baller med høj tæthed og sikrer, at bagklappen lukker korrekt • F orstærket, trinløst justerbar trækbom • P akkeenhed med justerbar strækning af plasticfolie med ensartet overlap på hvert lag • T iltvinkel på ballekammer tæt på overfladen sikrer at overførslen altid er pålidelig

FENDT ROTANA:

EN EMINENT OG EFFEKTIV RUNDBALLEPRESSER

Allan Christiansen blev hurtigt imponeret over Rotana rundballepresseren, da han testede den tilbage i august måned. ”Jeg synes bestemt, at det er en spændende og alsidig maskine, og det var alt-i-alt en fornøjelse at køre med Fendt Rotana 160 V Combi, da vi testede den i tredje slæt græs”. Det var Kaj Homilius i Rødekro, der udlånte rundballepresseren, som Allan Christiansen testede i august.

God backup fra Fendt og AGCO

Allan hæfter sig især ved, at maskinen var meget effektiv, og at den var yderst brugervenlig, bl.a. takket være en lille terminal på siden af maskinen, hvorfra alle funktioner kan styres manuelt. Men mest af alt fordi den var nem at navigere rundt i.

Allan Christiansen ejer Bejstrup Wrap og Hø I/S i Tinglev i Sønderjylland sammen med sin makker, Eike Jensen, som han gik på landbrugsskole med indtil 2013. I dag er det fortsat traditionelle indsatser i planteavlen, Allan og Eike udfører for deres kunder.

”Vi havde tillige fantastisk backup af Rasmus fra AGCO's service team. Han var eminent til at sætte os ind i rundballepresserens teknik og operationelle funktioner. Det gjorde han på en meget forståelig og pædagogisk fin måde overfor mig som bruger, som det hele jo var nyt for. Derfor fandt jeg hurtigt ud af at finde rutinen, allerede samme dag, jeg kørte med den”, fortæller Allan.

Blandt de typiske opgaver er pløjning og såning af korn samt lægning af kartofler. I høst presser de halm med to storballepressere, og klarer over 5.000 baller i sæsonen. I alt pløjer og sår de henved 800 hektar og presser ca. 8.000 bigballer samt 6.000 wrap-baller om året.

Han nævner, at netop denne aktuelle dag i august var græsset ekstremt tørt, og derfor var alle knivene oppe. ”Men ikke desto mindre lavede Rotana rundballepresseren en fantastisk snittekvalitet ud af det vanskelige materiale”, siger Allan Christiansen.

12

Nem på vejene

Allan Christiansen noterer sig desuden, at folierullerne med tyndt plast, der ”pakker” ballerne ind, er nemme at komme til, fordi de sidder i en passende højde for en person i gennemsnitshøjde. ”Og så er det helt unikt, at det er en kompakt og snild maskine, som var nem at komme rundt med på vejene til og fra markerne.

OG SÅ ER DET HELT UNIKT, AT DET ER EN KOMPAKT OG SNILD MASKINE, SOM VAR NEM AT KOMME RUNDT MED Den fylder ikke mere end en standard rundballepresser, og dermed generer den ikke de andre trafikanter på vejene. Det mindsker selvfølgelig den stress, der tit kan opstå hos os som førere af landbrugsmaskiner, når der bliver dyttet og kørt helt tæt på hos utålmodige – og ikke altid ansvarlige – bilister”, påpeger Allan Christiansen.


FENDT SLICER FQ • A rbejdsbredde 3,10 m eller 3,60 m (vær opmærksom på nationale forskrifter) • Vælg mellem tand- eller valsecrimper • Cylindrisk tandhjulsdrev • Standardmæssig sideforskydning • 3D-jordfølger for en ensartet snittehøjde • T værgående pendulvandring og vertikal bevægelsesfrihed • S kårbredden og afstanden mellem traktorens forhjul og afskærmningen kan indstilles trinløst • L everes også med crimper: Tand- eller valsecrimper • Monteres direkte på foragerløftet • Kræver ikke EHR på traktoren • H ydropneumatisk aflastning ved hjælp af TurboLift System

Rasmus Nielsen fra service teamet var med til at sætte Rotana presseren i gang ved testen. En Fendt 516 Vario passer perfekt til den kompakte kombipresser, hvor alle presserfunktioner styres via Fendt terminalen.

NYHED: FENDT SLICER FQ Den nye frontmonterede skiveslåmaskine Slicer FQ kan leveres i arbejdsbredder på 3,10 og 3,60 meter og leveres efter eget valg med enten tand- eller valsecrimper. Takket være den høje grad af fleksibilitet kan Fendt Slicer FQ bruges alene, sammen med andre skiveslåmaskiner eller med en bagmonteret skiveslåmaskine. Den frontmonterede skiveslåmaskine Slicer FQ fås med en sideforskydning på 20 cm til højre og venstre, hvilket garanterer perfekte snitteresultater. Ved hjælp af sideforskydning, ift. til traktorens afdrift, undgås spild på stejle markskråninger effektivt. Den hydraulisk udløste sideforskydning fås som valgfrit tilbehør.

3D-jordfølger og bevægelsesfrihed

Fendt Slicer FQs cylindriske tandhjulsdrev er udstyret med en tredimensionel jordfølger, der giver optimal jordkontakt både på tværs og på langs, hvilket sikrer et helt rent snit. Dermed opnår du altid perfekte snitteresultater, også i kuperet terræn. Med en pendulvandring på +/– 13°, samt en vertikal bevægelsesfrihed på 650 mm, er Slicer FQ en sand mester i manøvredygtighed.

Udbygningsmuligheder

Takket være den direkte montage på foragerløftet ligger tyngdepunktet tæt på traktoren – dermed sænkes vægten på forakslen. Der er ikke behov for en koblingstrekant. Ved traktorer uden positionskontrol på fronlift, kan Slicer FQ monteres via bærekæder. Trækrammen befinder sig over slåenheden, hvilket øger bevægelsesfriheden yderligere.

Fendt FOCUS

13


INNOVATIV TEKNOLOGI: FENDTONE

FendtONE

– ET SYSTEM TIL GNIDNINGSFRI KOMMUNIKATION MELLEM KONTOR OG MASKINE Mens fokus tidligere lå på at hjælpe landmanden med at få klaret sine arbejdsopgaver ved hjælp af en maskine, er målet i dag at optimere samtlige arbejdsprocesser på bedriften, så de kan varetages af én person. Med FendtONE behøver man ikke et virvar af forskellige programmer og apps. Med FendtONE er det hele samlet.

14


FENDTONE • Intuitiv og ensartet betjening (samme knapper på samme sted med de samme symboler) • C entral vedligeholdelse af stamdata (markdata, maskiner osv.). Data kan nemt sendes til maskinterminalen uafhængigt af tid og sted. • Å bent og producentuafhængigt system med mulighed for at styre blandede maskinparker • Datasuverænitet ligger altid hos kunden

FendtONE er den nye Fendt-platform, der fungerer både i traktorens førerhus og på kontoret, eller hvor du end er på din mobile enhed. Med denne tilgang er Fendt den første producent, der kombinerer den kendte terminalbaserede betjening af traktoren med en platform til planlægning eller kontrolopgaver, der oftest udføres på kontoret. Brugerfladen på traktorterminalen og online er ensartet i udseende og brugerbetjening, så man let og intuitivt kan finde rundt i systemet.

En fælles betjeningsflade

FendtONE forbinder landbrugerens kontor perfekt med bedriftens maskiner. Systemet består af en fælles betjeningsflade på tværs af alle enheder: samme knapper og samme symboler på samme sted, både i traktorens førerhus og på kontorets PC. Betjeningen er enkel, ensartet og intuitiv. Via FendtONE kan alle ordredata (markdata, maskiner osv.) oprettes og administreres – helt uafhængigt af tid og sted. Alle dataene sendes nu som en samlet ordre til maskinterminalen. Når jobbet er udført, modtager ordregiveren automatisk en detaljeret bekræftelse – enkelt og ligetil.

FendtONE introduceres i første omgang på den nye Fendt 700 Vario serie.

FendtONE er et åbent og producentuafhængigt system, der gør det muligt at administrere blandede maskinparker.

Et væld af intelligente funktioner

Med FendtONE kan brugerne planlægge arbejdsopgaver, maskinfunktioner og markdata på en computer, tablet eller smartphone, uanset hvor de er, og derefter overføre dem til traktoren på mobilnetværket. FendtONE-systemet tilbyder Smart Farming-applikationer til Profi+, såsom sporingsfunktioner, Fendt Task Manager til effektiv opgavestyring, Fendt Guide Sync til markdatastyring og rapporter om traktorbrug. På FendtONE-platformen kan hver bruger finde deres specifikke applikationer og gradvist udvide deres funktionaliteter. Det hjælper med at optimere arbejdsprocessen, få mest muligt ud af maskinen og overholde de juridiske retningslinjer for dokumentation.

Professionelt arbejde med åbne grænseflader

Med de 3 skærme kan føreren tilpasse visningsområderne og få et bedre overblik over de forskellige funktioner.

FendtONE er integreret med Agrirouter™ dataudvekslingsplatformen. Dermed kan brugere vælge operativsystem og maskine med åbne grænseflader til udveksling af data mellem de forskellige systemer og deling af data med andre landmænd. Agrirouter™ gemmer ikke data, og brugerne vælger selv, hvilke data, der deles med andre systemer, hvilket betyder, at man altid selv har fuld kontrol over egne data. Hele processen opfylder de strenge regler i den Europæiske databeskyttelsesforordning (GDPR).

Vil du vide mere?

FendtONE introduceres i første omgang på 700-serien samt den nye topmodel i 300-serien – Fendt 314 Vario – fra sommeren 2020. Efterfølgende vil den nye teknologi finde vej til de øvrige modeller i traktorprogrammet. Kontakt din lokale autoriserede Fendt forhandler for yderligere information om FendtONE.

Med FendtONE er der adgang til alle relevante data, f.eks. via en smartphone.

Fendt FOCUS

15


TESTIMONIAL: FENDT IDEAL 9T

PIONERERNE

PÅ ADAMSHØJ GODS

Driftsleder Knud Arne Frandsen er særdeles tilfreds med de tre spritnye Fendt IDEAL 9T, når han gør status over årets høst med dem. Det er en af disse hede dage i slutningen af august, hvor varmedisen blander sig med støvet fra halmen, mens de tre Fendt IDEAL 9T er i fuld gang med at høste de sidste arealer på Rosendal Gods ved Faxe. De tre mejetærskere, som Adamshøj Gods for nyligt investerede i, har således haft deres debut i denne høstsæson, og derfor har Fendt Focus sat driftsleder, Knud Arne Frandsen i stævne for at høre om hans erfaringer. Adamshøj Gods ved Ringsted ejes af Carl Boisen Thøgersen, og der dyrkes, inklusive forpagtninger, i alt 2.600 hektar, hvoraf Rosendal Gods’ 600 hektar indgår.

Kanon avl i år

Knud Arne Frandsen har som driftsleder et travlt job, idet Adamshøj Gods’ marker ligger spredt over det meste af Sjælland, men han har god hjælp fra de fire faste traktorførere, en elev samt tre høstmedhjælpere. Om de tre Fendt IDEAL 9T’s præstationer fortæller Knud Arne: ”I år har vi haft en kanon avl sammenlignet med sidste år, og vores tre nye mejetærskere har ydet deres bidrag til de gode resultater, så vi i år når op på ti tons pr. hektar.

I ÅR HAR VI HAFT EN KANON AVL SAMMENLIGNET MED SIDSTE ÅR, OG VORES TRE NYE MEJETÆRSKERE HAR YDET DERES BIDRAG TIL DE GODE RESULTATER...

16

Alle tre mejetærskere har levet op til de forventninger, vi havde til dem”, påpeger Knud Arne, og tilføjer: ”Man skal huske, at vi er en slags pionerer med IDEAL 9T, og derfor har der selvfølgelig også være nogle børnesygdomme, som skulle kureres nu og da”. Som et eksempel herpå nævner han udstødning med risiko for udvikling af gløder. ”Men det er jo nye maskiner – ikke kun for os – også for forhandleren, Karl Mertz og producenten AGCO. Når noget gik galt, så var der prompte backup fra folkene dér. Ikke nok med hurtig indsats; de udførte arbejdet om natten, så det ikke forstyrrede den efterfølgende dags høst”, siger han.

Færre knæk-kerner

Knud Arne har bemærket den fine kornkvalitet, som mejetærskerne har medvirket til. ”I kornmarkerne fik vi reduceret knæk-kernerne væsentligt, fordi vi har kørt med en rotor – altså uden den traditionelle tærskecylinder. Raps har vi ligeledes fået anerkendelse for hos aftagerne på grund af dens flotte renhed. Frømarkerne, som vi startede med at høste i midten af juli, har leveret pænere resultater, end da vi kørte med forgængerne”. Knud Arne mener, at det skyldes IDEAL 9T’s lange rotorer i maskinerne, så der opnåes en høj litervægt og en fin renhed. Adamshøj har på eget initiativ købt skæreborde fra den australske producent MacDon, og disse følger jorden yderst præcist.


De nye Fendt IDEAL 9T mejetærskere i aktivitet med hvedehøst på en varm dag i august. Det blev til en rigtig fin færdigvare, og efter skånsom behandling af IDEAL mejetærskeren, er halmkvaliteten også rigtig god.

”Vi har også været særdeles tilfredse med den hurtige aflæssetid fra mejetærskerne over til sneglevognene, som transporterer kornet videre til lastbilerne. Det sker dobbelt så hurtigt, som vi har været vant til.

Driftsleder Knud Arne Frandsen er godt tilfreds med de nye IDEAL mejetæskere og påpeger en stor fordel ved samme opbygning i kabinen, som Fendt traktorerne på godset. Det skaber stor genkendelighed for medarbejderne.

Alle funktioner i kabinen er godt placeret, og gør dem nemme at betjene”, siger Anders, og tilføjer: ”Begyndervanskeligheder er jeg da også stødt på, men man kan jo ikke få det bedste af to verdener. Når man har valgt at være pioner, må man også tage udfordringerne med”.

Super kabine

Da Fendt Focus er på besøg ved Rosendal Gods, kører vi en tur i IDEAL 9T sammen med høstmedhjælper Anders Kristensen, og hører om hans erfaringer med mejetærskeren. ”Den kører rigtig godt, og så er det en fornøjelse at opholde sig i kabinen, uanset om der er 30 eller 15 grader udenfor. Meget lydsvag, intet støv.

Høstmedhjælper Anders Kristensen i kabinen på den nye Fendt IDEAL 9T.

Fendt FOCUS

17


BESØG FENDT PÅ AGRITECHNICA 2019

10.-16. NOVEMBER AFHOLDES

AGRITECHNICA 2019 Mere end 2.800 udstillere fra 52 lande fremviser den nyeste og fremtidige landbrugsteknik til de besøgende. I 2017 besøgte 458.000 personer fra 130 lande messen i løbet af udstillingens 7 dage – det gør den til verdens største messe for landbrugsbranchen.

18


FORHANDLERE:

MØD OS PÅ VORES STAND I HAL 20

– OG OPLEV ALLE DE SPÆNDENDE FENDT NYHEDER! Der er ikke længe til dørene bliver slået op til verdens største udstilling af landbrugsmaskiner: Agritechnica 2019. Traditionen tro vil rigtig mange danske landbrugere aflægge udstillingen et besøg – og på den store Fendt stand i hal 20, vil Fendt teamet fra Danmark og flere af vores danske Fendt forhandlere, være klar til at byde dig velkommen og præsentere nyhederne.

Mange nyheder

Der sker rigtigt meget hos Fendt. Nye maskiner, opdatering af eksisterende modeller og ikke mindst hele den digitale verden, hvor vi hele tiden udvikler systemer, der kan gøre det nemmere, mere præcist og effektivt at drive et landbrug. På Fendts stand, kan du opleve det sidste nye indenfor både maskiner og teknologi. Se bl.a.: • Den nye betjeningsplatform med nyt layout. Nyt Joystick, 9”digital instrumentering og ekstra 12” skærm, som går i produktion på enkelte modeller i Q3 2020.

• Den helt nye Fendt 900 Serie. Interessen har været enorm efter introduktionen i Danmark – og ikke uden grund. Den nye kompakte stortraktor er på alle fronter markedsledende i sin klasse. • Den nye Fendt IDEAL 10T. Den største, kraftigste og mest avancerede Fendt mejetærsker fyldt med nye features. Bl.a. kan du - I stedet for det traditionelle rat - få den leveret med et joystick for nemmere og mere intuitiv betjening. • Se eller hør også mere om vores græsprogram med nye skiveslåmaskiner, Lotus høvender, opdateret Katana 650 – og meget mere...

Kontakt os eventuelt før udstillingen

Gå ind på agritechnica.fendt.com, indtast navn og e-mail adresse, så får du tilsendt en QR kode, som du kan tage med forbi Fendt standen på Agritechnica, og blive endelig registreret, samt få en lille ting med hjem.

HEDEN:­

Heden Maskinforretning A/S tlf. 62 66 12 30

HELLEVAD:

Kaj Homilius A/S tlf. 74 66 95 32

HJALLERUP:

Hjallerup Maskinforretning A/S tlf. 98 28 14 11

MEJRUP:

TBS Holstebro tlf. 97 42 09 66

SAKSKØBING:

Karl Mertz A/S tlf. 54 70 48 22

SORØ:

Karl Mertz A/S tlf. 57 68 11 11

STARUP:

TBS Maskinpower ApS tlf. 75 38 11 22

ØSTERMARIE:

Granhøj Landbrugsmaskiner ApS tlf. 56 47 00 20

OMRÅDEFORHANDLER: RANDERS:

Askildrup Agro A/S tlf. 81 11 71 00

SERVICEPARTNERE: HJØRRING:

Hjørring Maskincenter A/S tlf. 98 92 18 33

HORREBY:

 arl Mertz A/S K tlf. 54 44 70 35

NAKSKOV:

Karl Mertz A/S tlf. 54 92 22 33

STØVRING:

Støvring Maskinforretning A/S tlf. 98 37 42 77

VILDBJERG:

Skibbild Smede- og maskinforretning tlf. 97 13 73 88

Vi glæder os til at se dig!

AGCO Danmark A/S Stationsparken 37, 2600 Glostrup tlf. 36 39 49 59 © AGCO Limited 2019

Fendt FOCUS

19


fendt.dk | Fendt is a worldwide brand of AGCO.

Fendt 700 Vario: Alle Fendt kvaliteter samlet i én maskine. Siden introduktionen af Fendt 700 Vario i 2011 har serien været en kæmpesucces. Hele tiden opdateret med den sidste nye teknologi – uden at miste sin grundlæggende DNA. Netop det har sikret Fendt 700 serien en status som den mest succesrige Fendt model i historien. Vær med i en succes. Prøv de sidste nye Fendt 700 modeller hos din lokale Fendt forhandler – og bliv også overbevist!

It’s Fendt. Because we understand Agriculture.

FENDT 700 VARIO SERIEN – 144-237 HK Mest købte traktor i Tyskland gennem flere år Mest købte Fendt model i Danmark gennem flere år

Få mere information og se meget mere om Fendt 700 Vario på fendt.dk


fendt.dk | Fendt is a worldwide brand of AGCO.

F RI T

V

– HOS DIN FENDT FORHANDLER

AL

STRIBET BØRNE T-SHIRT

G

164

100 % bomuld. Str. 86/92 cm til 146/152 cm.

PROFI KASKET

ekskl. moms

X991019046000 til X991019051000

Varenr. X991019053000

205

105

inkl. moms

ekskl. moms

RYG

131

inkl. moms

RYG

PROFI T-SHIRT MED RAGLANÆRMER

PROFI T-SHIRT Med refleks-effekter. Sort/grå. Bomuld/polyesterblanding. Str. XS til 4XL.

Med refleks-effekter. Grå/sort. Bomuld/polyesterblanding. Str. XS til 4XL.

Varenr. X991019022000 til X991019029000

Varenr. X991019030000 til X991019037000

118

ekskl. moms

147

inkl. moms

RYG

ÆRME

PROFI POLOSKJORTE

GRÅBLÅ T-SHIRT

Bomuld/polyesterblanding. Str. XS til 4XL.

60 % bomuld, 40 % polyester. Str. XS til 3XL.

Varenr. X991019038000 til X991019045000

Varenr. X991019015000 til X991019021000

230

ekskl. moms

287

inkl. moms

164

ekskl. moms

205

inkl. moms

NYHED: Fendt kollektionen 2019/20 er landet! FJERNSTYRET PASSER TIL

LEGETØJSTRILLEBØR Klarer en vægt på op til 10 kg. L: 64,5 × B: 20 × H: 33 cm. Varenr. X991019071000

Mange detaljer, f.eks. lys, lyd og lastefunktion. Inkl. batterier og oplader. Varenr. X991019001000

599

ekskl. moms

749

inkl. moms

SANDSÆT

85,50

Varenr. X991019059000

107

ekskl. moms

(ikke inkluderet)

Til Fendt gåtraktor (traktor ikke inkluderet). 43,5 × 32 × 23,5 cm.

Varenr. X991019055000

inkl. moms

362

ekskl. moms

455

inkl. moms

HAPPY FENDT TRAKTOR MED HØVENDER, BALLEPRESSER ELLER PLOV LYS OG LYD!

V

132

inkl. moms

HECKBOX

F RI T

106

ekskl. moms

FJERNSTYRET FENDT 1050 VARIO MED TRAILER, 1:16

AL

G

112

ekskl. moms

140

inkl. moms

Varenr. X991019011000

HAPPY SÆT MED TRAKTOR, DYR, GARAGE OG STALD Høloft med halmballe og rampe. Dyre- og køretøjlyde. Inkl. batterier. Anbefalet fra 1 år. Udklappet længde: 38 cm. Varenr. X991019014000

389

ekskl. moms

486

inkl. moms

Varenr. X991019010000

Varenr. X991019012000


HÅRDT ARBEJDE KRÆVER DEN RETTE OLIE

Høj ydeevne. Optimal beskyttelse. Velegnet under alle forhold fra start til slut af smøreintervallet. Hav fuld tillid til dine smøremidler med den originale Fendt olie!

QUIZ

Vind et gavekort på kr. 500 til køb af Fendt merchandise i AGCO Shop.

Hvor mange mikrofoner er der i den nye Fendt 900 serie? A: 4 stk., B: 6 stk. eller C: 8 stk.? Gå ind på

agco.dk/fendt-quiz og svar senest d. 15.12. 2019

Der trækkes lod blandt de rigtige svar om 3 gavekort á kr. 500 inkl. moms, som kan bruges hos din lokale AGCO forhandler til køb af Fendt merchandise. Vinderne får direkte besked.

VÆR GOD VED DIN MOTOR – holder motoren ren

Bell Add leverer højt s pecialiserede produkter til rensning og vedligeholdelse indenfor autobranchen og industrien. BELL ADD PRODUKTER GIVER DIG: • Bedre kompression • Nedsat dieselforbrug

LÅN OP TIL KR. 40.000 – MED EN FAST MÅNEDLIG YDELSE

500 ML. Modvirker svampe/ mikroorganismer i tanksystemerne.

Varenr. 9025

Varenr. 9528

KUN

148

185

inkl. moms

ekskl. miljøafgift kr. 1,57

ekskl. miljøafgift kr. 1,96

SPAR 25

KUN

REPRÆSENTATIVT EKSEMPEL FOR DELBETALING OVER 38 MDR. TIL FAST MÅNEDLIGT AFDRAG PÅ KR. 699 KUN

224

ekskl. moms

117

ekskl. moms

ekskl. miljøafgift kr. 1,59

146

inkl. moms

ekskl. miljøafgift kr. 1,99

%

OILSYSTEM CLEANER HD

HØR MERE HOS DIN FENDT FORHANDLER

Kreditbeløb kr. 24.000. Løbetid 38 mdr. Afdrag kr. 699/md. Debitorrente 0 %. Admin.gebyr kr. 39/md. ÅOP 5,58 %. Samlede kreditomkostninger kr. 2.181. Samlet beløb til tilbageI samarbejde med betaling kr. 26.181.

DIESEL SAFE

SERVICERENS HD

500 ML. Koncentreret dyserens til dieselmotorer.

ekskl. moms

• Det giver budgetsikkerhed • Hurtigt og nemt at ansøge • Vælg mellem 5 forskellige faste månedlige ydelser • 0 % i rente op til kr. 30.000

• Optimal motoreffekt • Færre driftsproblemer • Øget levetid på motoren • Renere miljø

AIRCON KABINERENS

1 LITER Renser smøresystemet på store dieselmotorer.

150 ML. Renser aircondition, fjerner lugtgener og opfrisker kabinen.

Varenr. 9085

Varenr. 9820

280

inkl. moms

HEAVY DUTY

KUN

70

ekskl. moms

87

inkl. moms

Rense- og plejemidler til dieselmotorer


F RI T

V

KRAMP SKRUETRÆKKERSÆT AL

TECHNICAL CARBON DRY TERMOUNDERTØJ

G

– OVER- ELLER UNDERDEL Høj komfort og perfekt pasform. Lugtafvisende. Fremragende svedtransporterende egenskaber. Beskytter mod UV-stråling. Føles som bomuld. 86 % polyester og 14 % elastan. Str. XS - 3XL.

103

ekskl. moms

Undertrøje: varenr. KW235101489046 til KW235101489062 Underbenklæder: varenr. KW235201489046 til KW235201489062

129

6 STK. LIGE/PH

6 STK. LIGE/PZ

5 STK. TORX

Lige kærv: 3,0 , 4,0, 5,5 og 6,5 mm. PH kærv: PH1 og PH2.

Lige kærv: 3,0, 4,0, 5,5 og 6,5 mm. Pozidriv: PZ1 og PZ2.

T10, T20, T25, T30 og T40.

Varenr. 1808030106KR

Varenr. 1808030606KR

SPAR 36 %

SPAR 38 %

KRAMP RINGGAFFELNØGLESÆT MED 26 STK. – 6 TIL 32 MM Leveres i rullemappe. Varenr. 1802025426KR

KUN

959

1.199

ekskl. moms inkl. moms

SPAR 35 %

AL

F RI T

V

inkl. moms

G

103

ekskl. moms

129

inkl. moms

Varenr. 1808053005KR

SPAR 41 %

SPAR 23 %

SPAR 29 %

LEDVANCE LED PROJEKTØR

90W, 4.000K, 10.000 LUMEN. Aluminium og hærdet glas. IP65. Sort. Varenr. LVFL90840B65G2

KUN

956

ekskl. moms

1.195

inkl. moms

SCANGRIP FLASH 200 R LOMMELYGTE

200 LUMEN Rækkevidde op til 200 m. Håndledsrem i gummi. Praktisk bæltetaske. Ink. kabel og genopladeligt batteri. Op til 2 timers driftstid.

SPAR 33 %

Varenr. 035126SCAN

KUN

279

ekskl. moms

KOLDTVANDSRENSER MED SLANGERULLE

MC 4M 180/740 XT • Pumpetryk: 180 bar • Vandmængde: 740 l/time • Slangerulle og 4-i-1 dyse medfølger

HEDTVANDSRENSER MED HØJT TRYK OG STOR VANDMÆNGDE

MH 8P 180/2000 FA • Pumpetryk: 180 bar • Vandmængde: 2.000 l/time Varenr 107146970

Varenr. 107146410

9.199

ekskl. moms

11.499

inkl. moms

Vejl. udsalgspris ekskl. moms kr. 14.789

MED EKSTERN SKUMSPRAYER

SPAR 30 %

INDUSTRISTØVSUGER TIL METALSPÅNER, OLIE, VÆSKER OG STØV

ATTIX 125-01 • 3 uafhængige by-pass motorer • Luftmængde: 8.100 l/min. • Vakuum: 211 mbar Varenr. 4010500045

PRIS I AGCO SHOP KUN

349

inkl. moms

PRIS I AGCO SHOP KUN

39.999

ekskl. moms

PRIS I AGCO SHOP

49.999

inkl. moms

Vejl. udsalgspris ekskl. moms kr. 62.699

KUN

12.199

ekskl. moms

15.249

inkl. moms

Vejl. udsalgspris ekskl. moms kr. 19.029


ALLIANCE TRAKTORHJUL 600/70R30 152A8/152B TL ALLIANCE 370

650/85R38 173A8/170D TL ALLIANCE 385 SB

PRIS PR. STK.

PRIS PR. STK.

6.490

ekskl. moms

ekskl. miljøgebyr kr. 225

8.394

inkl. moms

inkl. miljøgebyr

15.950

20.219

ekskl. moms

inkl. moms

ekskl. miljøgebyr kr. 225

inkl. miljøgebyr

IF650/65R34 161D TL ALLIANCE AGRIFLEX 372 SB

IF710/75R42 176D TL ALLIANCE AGRIFLEX 372 SB

PRIS PR. STK.

PRIS PR. STK.

12.760

ekskl. moms

ekskl. miljøgebyr kr. 225

16.231

inkl. moms

inkl. miljøgebyr

21.725

27.438

ekskl. moms

inkl. moms

ekskl. miljøgebyr kr. 225

inkl. miljøgebyr

Hvis din dimension ikke er nævnt, så kontakt din AGCO forhandler for pris samt for montering af dækkene.

KOMPRESSORER

SPAR 20

705/90 – 5,5 HK

Kraftig kompressor til opgaver, hvor mobilitet er et must. Galvaniseret beholder giver lang levetid i aggressivt miljø som f.eks. landbrug. • 100 % støbejernsblok • Kræver ikke beholderkontrol • 890 omdr./min. • 530 liter/min.

PRIS I AGCO SHOP

Varenr. IN705/90

KUN

10.900

ekskl. moms

PÅ LED ARBEJDSLYGTER LED ARBEJDSLYGTE 3.280 LUMEN Passer til Fendt Vario og Farmer. Varenr. S.119780

KUN

Passer til Fendt Vario, Favorit og Farmer. Varenr. S.119777

KUN

PC96090+90– 7,5 HK

En stærk kompressor til industri, landbrug eller autoværksted. • Kræver ikke beholderkontrol • Kræver 25 amp • 1.150 omdr./min. • 740 liter/min. Varenr. PC96090+90

ekskl. moms

inkl. moms

LED ARBEJDSLYGTE 5.420 LUMEN Den viste model er standardudgave.

12.900

260

inkl. moms

SPAR 25 %

KUN

208

ekskl. moms

13.625

%

16.125

inkl. moms

304

ekskl. moms

380

inkl. moms

Meter 60 30 0 Meter 60 30 30 60

Meter 30 Meter 60 60 60 25 50 75 100 125 150 30 30 00 Meter 60 30 30 30 60 60 0

Passer til Fendt Vario. Varenr. S.112526

KUN

384

ekskl. moms

20 80 100 25 40 50 60 75 100 125 120 150

30 Meter Meter 60 60 20 40 60 80 100 120 30 30 00 Meter 30 60 30 60 30 60

LED ARBEJDSLYGTE 4.000 LUMEN

25 50 75 100 125 150

0

20 80 100 120 25 40 50 60 75 100 125 150

0 30 Meter 60 60 25 50 75 100 125 150 30 0

480

inkl. moms

30 60

25 50 75 100 125 150

FIND DIN LOKALE AGCO SHOP PÅ AGCO.DK – ELLER PÅ SIDE 19 I FENDT FOCUS Priser gælder til 15.12 2019. Alle besparelser er i forhold til vejledende salgspris. Ikke alle afdelinger af AGCO Shop er lagerførende med de viste varer, men de bestiller dem gerne hjem til dig. De viste billeder stemmer ikke nødvendigvis overens med de anførte varenumre. Farver er kun vejledende. Der tages forbehold for ændringer, udsolgte varer og trykfejl. AGCO Shop er en del af AGCO Parts Division under AGCO.

FØLG AGCO SHOP PÅ FACEBOOK! facebook.com /AGCO Parts & Shop Danmark

proservice.dk

SPAR 30 %

Profile for BRB.dk

Fendt Focus 2 2019 - TBS  

Fendt Focus 2 2019 - TBS  

Profile for brb2013