Page 1

EasyCut

Skårlæggerkombinationer B750, B 890, B 970 B 870 CV/CR, B 870 CV/CR Collect B 1000 CV/CR, B 1000 CV/CR Collect

www.krone.de


EasyCut Butterfly Forøger din produktivitet EasyCut B 750, B 890, B 970 uden crimber EasyCut B 790 CV og B 1000 CV med stålfingercrimber EasyCut B 870 CR og B 1000 CR med valsecrimber EasyCut B 870 CV Collect og 870 CR Collect, B 1000 CV Collect og B 1000 CR Collect med tværstillet aflæggerbånd Robust, men stadig en let konstruktion Hurtigskiftknive SafeCut INSIDE: Individuelt beskyttede skæreskiver SmartCut: Skårlægning uden striber Combi Float: Ensartet tryk i hele arbejdsbredden (sølvmedalje på Agritechnica) Udstyret med afvigersikringssystem Teleskopiske udlæggerarme Stor arbejdsbredde, lav transporthøjde Maksimal betjeningskomfort

2

| EasyCut Butterfly 01/18


EasyCut B En skårlæggerkombination der øger din kapacitet. Har bevist sin værdi på marker over hele verden.

EasyCut skårlægger

4

SafeCut 10 EasyCut B 750, B 890, B 970

12

CV crimber med V-type stålfingre 18 CR valsecrimber

20

EasyCut B 870 CV, B 870 CR

22

EasyCut B 1000 CV, B 1000 CR 24 EasyCut B 870 CV Collect, B 870 CR Collect, B 1000 CV Collect, B 1000 CR Collect

30

Betjening 34 Den passende KRONE EasyCut frontmonterede skårlægger

36

Tekniske data

38

3

EasyCut Butterfly 01/18 |


EasyCut knivbjælke Knivbjælken En pålidelig konstruktion  uldsvejset knivbjælke: Stærkt bygget, ingen lækager og F smurt for livstid Langtidsholdbare satellittandhjul, sammen med massive cylindriske tandhjul: Arbejder lydsvagt og med maksimal virkningsgrad Ingen indersko: Ingen blokeringer

Den originale Knivbjælken med satellittandhjul er udviklet af KRONE: En drivlinje bestående af massive cylindriske tandhjul med op til 66 tænder overfører drivkraften hele vejen ned til den allersidste skæreskive. På grund af tandhjulenes store diameter drejer de langsommere, og der er altid flere tænder i indgreb. Det giver en lydsvag gang, optimal virkningsgrad og maksimal levetid. Mellemtandhjulene driver kun hver én skæreskive, og de udsættes derfor for minimal belastning.

4

| EasyCut Butterfly 01/18


EasyCut - fås kun hos KRONE Med KRONE EasyCut skårlæggerne får du den reneste og mest præcise afskæring. Den lukkede og fuldsvejsede knivbjælke forbliver uændret og fuldstændig tæt gennem mange års hårdt arbejde. De massive cylindriske tandhjul i oliebad garanterer en lydsvag og pålidelig gang med konstant drift og den højeste arbejdsbelastning. Og hurtigskifteknivene og SafeCut beskyttelsessystemet er standardudstyr for at give maksimal brugervenlighed.

Effektivt indgreb De store tandhjul med afstumpede tænder drager fordel af, at der altid er mange tænder i indgreb. Dette sikrer, at drivkraften overføres så effektivt som muligt.

Fuldstændig tæt og robust For at opfylde de højeste kvalitetsnormer anvender vi avanceret robotsvejsning og CNC teknologi til fremstilling af vores fuldsvejsede og livstidssmurte knivbjælker. Når alt kommer til alt, er knivbjælken hjertet i enhver skårlægger.

Ingen indersko Knivbjælken drives af en vinkelgearkasse, der er placeret lige bag den inderste aflæggertromle. Dette system sikrer en blokeringsfri drift på forageren og på uregulære marker.

5

EasyCut Butterfly 01/18 |


Knivbjælken Den bedste form Kileformet knivbjælke giver det reneste snit  raftige cylindriske tandhjul med dobbelte lejer placeret K langt fra hinanden Bredspredning og skårlægning med den samme maskine Hærdede glidesko SmartCut: Glem alt om striber

Glem alt om striber Eftersom nogle skæreskiver drejer parvis mod hinanden og andre væk fra hinanden, har det været nødvendigt at omkonstruere knivoverlapningen, for at sikre en ren afskæring. Derfor har vi øget overlapningen mellem de skæreski-

ver, der roterer væk fra hinanden, hvilket sikrer en stribefri afskæring i tyndere og yngre afgrøder. Omvendt giver den større afstand mellem knivbladene, der drejer mod hinanden, et mere jævnt flow bagud i fyldige afgrøder.

6

| EasyCut Butterfly 01/18


EasyCut – den bedste afskæring Den kileformede knivbjælke har et stor indstillingsområde for at give en god afskæring: Korte stubbe i græs og længere stubbe i markafgrøder med lange stængler. EasyCut skærer afgrøden af, uden at der opstår blokeringer. Knivbjælken med massive tandhjul og dobbelte lejer, der er placeret med stor indbyrdes afstand, er ekstra kraftig og holder i mange år.

Praktisk Nogle af tandhjulene neden under skæreskiverne er monteret excentrisk i huset. De små mellemtandhjul afmonteres ovenfra, mens de store tandhjul i hoveddrivlinjen afmonteres fra siden.

Spredning i hele bredden EasyCut modellerne med skæreskiver der roterer i rotationsretning B, spreder materialet i hele maskinens bredde. Alle skæreskiver roterer parvis mod hinanden. Materiale der spredes i hele maskinens bredde, tørrer hurtigere og mere ensartet.

Skårlægning EasyCut B 750 og B 890 modellerne producerer en skårstreng i midten. Her løber skæreskiverne i rotationsretningen A. EasyCut B 970 modellen producerer to skårstrenge, og her roterer skæreskiverne også i rotationsretning A. 7

EasyCut Butterfly 01/18 |


EasyCut Perfekt ned til mindste detalje Hurtigskifteknive Modulært skivedesign Minimum slitage på knive Knivene kan dreje 360 ° Effektiv afskæring Optimal knivoverlapning

Glidesko De brede glidesko, der er fremstillet af hærdet stål, reducerer marktrykket og beskytter både knivbjælken og græsmarkerne effektivt. Endvidere er glideskoene boltet på knivbjælken, så de er lette og hurtige at udskifte.

Lange stubbe Høje glidesko er løsningen for dem, som ønsker 80 mm lange stubbe. Afhængig af, hvor du bolter glideskoene på knivbjælken, kan du øge skærehøjden med 30 til 50 mm.

Effektiv beskyttelse De påsvejste afrundede stop mellem de enkelte glidesko beskytter knivbjælken mod skader. Og undersiden af disse stop er udformet således, at der ikke kan aflejres materiale. Resultatet er, at afgrødematerialet strømmer uhindret bagud.

8

| EasyCut Butterfly 01/18


Opfylder landmandens behov KRONE skårlæggernes succes er baseret på imponerende ydelse, uforlignelig lang levetid og mange nyttige funktioner. EasyCut skårlæggerne opfylder kundernes behov. Hurtigskifteknive, slidstærke komponenter og perfekt placerede skæreskiver, der ikke efterlader striber, er blot nogle af de fordele, EasyCut brugerne får med i købet. Knivene skiftes i løbet af et øjeblik Kniven udskiftes let og hurtigt i marken. Hurtigskifteknive er ganske enkelt et must for mange brugere.

Minimal slitage Eftersom knivene kan dreje 360° rundt på deres pindbolte, kolliderer de ikke med knivene på naboskiverne, og de slides mindre og er selvrensende.

Omkostningsbesparende Slidte knivbolte og sliddele er ikke et problem på KRONE EasyCut, fordi hver enkelt del kan udskiftes enkeltvis. Efter ønske kan knivboltene erstattes med gevindbolte.

Garanteret rent snit De 112 mm lange knive er monteret i et skiftevis arrangement med en stor overlapning. De skærer afgrøden rent af og fører materialet bagud i et konstant og glidende afgrødeflow.

9

EasyCut Butterfly 01/18 |


SafeCut Individuel beskyttelse af hver skæreskive Hele drivlinjen er beskyttet Skæreskiverne kolliderer ikke med hinanden Ingen slitage og skader Hurtig udskiftning af rørnaglen, lave omkostninger

Fuldkommen beskyttelse EasyCut skæreskiverne er dobbelt beskyttet. De bevæger sig i en bane inden for knivbjælkens rammer og stikker aldrig ud over glideskoene. Det standardmonterede SafeCut system giver ekstra sikkerhed.

Et ideelt system Når skæreskiverne roterer, er der ingen belastning på rørnaglerne, da lejerne er forspændte med en møtrik og to klemmeskruer. Resultatet er, at rørnaglerne ikke lider af metaltræthed og selv efter mange timers drift er belastningsgraden konstant.

10

| EasyCut Butterfly 01/18


SafeCut – en KRONE specialitet Alle landmænd har været i denne situation: En skæreskive rammer et fremmedlegeme, bliver beskadiget og skal repareres. I denne situation yder KRONE SafeCut systemet maksimal beskyttelse. Det DLG-guldvindende knivbeskyttelsessystem giver EasyCut skårlæggerne med og uden crimbere et nyt og højere sikkerhedsniveau og større driftssikkerhed. SafeCut er standardudstyr på alle EasyCut skårlæggere.

Ro i sindet I stedet for at hele chokbelastningen overføres til de cylindriske tandhjul, knækker rørnaglen i tandhjulets drivaksel, når der sker en momentan overbelastning. Akslen fortsætter med at rotere og løfter den pågældende skæreskive op og væk fra risikozonen, så den ikke kolliderer

med naboskiverne. På denne måde forebygger SafeCut systemet, at der sker skade på de cylindriske tandhjul og naboskiverne. Det tager kun få minutter at udskifte rørnaglen, og det er trods alt en begrænset udgift.

11

EasyCut Butterfly 01/18 |


EasyCut B 750, B 890, B 970 Perfekt i hver eneste detalje Kæmpestor arbejdsbredde på op til 9,70 m Optimal overlapning: EasyCut B 890 og B 970 har teleskopérbare udlæggerarme Høj komfort: Kompakt bukophæng med afvigersikring Balancearm sikrer et ensartet marktryk i begge sider

Afvigersikring er standardudstyr Sikkerhed er et andet vigtigt ekspertiseområde. Således svinger EasyCut B 750 ud i en bue på 1,20 m, B 890 på 1,40 m og B 970 på 1,60 m, hvis de rammer en forhindring. Når afvigersystemet udløses, drejer hele maskine opad og væk fra forhindringen. Så snart forhindringen er passeret, vender maskinen automatisk tilbage til arbejdsstilling.

Optimal beskyttelse Afvigersystemets udløsningskraft kan indstilles trinløst via en spiralfjeder. Afvigersystemet udløses øjeblikkeligt, hvis maskinen rammer en forhindring.

160 cm

12

| EasyCut Butterfly 01/18


Fineste maskinteknik KRONE har forpligtet sig til at øge effektiviteten med alle midler, derfor tilbyder KRONE disse robuste kombinationsmaskiner, der er fyldt med avanceret teknik og med arbejdsbredder fra 7,46 til 9,70 meter. Hver enhed er ikke blot let at trække og har en høj kapacitet, men de udmærker sig også med overlegen funktionalitet og en perfekt afskæring. Centralt placeret gearkasse Hovedgearkassen er monteret i midten, og den leder motorkraften ned til de lige drivlinjer. Overbelastningssikringer, friktionskoblinger og friløb beskytter maskine og traktor. Maskinen er bygget med en PTO hastighed på 1.000 o/min.

DuoGrip tyngepunktsophæng Den robuste trepunktsbuk har en kompakt og overskuelig konstruktion. Skårlæggeren er ikke ophængt i midten, men i deres tyngdepunkt og styres desuden ved hjælp af sideføringsarme. DuoGrip tyngdepunktsophænget sikrer en ren afskæring, et ensartet marktryk i hele arbejdsbredden, at maskinen er let at trække, at den følger jordoverfladen optimalt, og at den har et stort pendelområde.

Ensartet marktryk Udligningsarmene sørger for at begge skårlæggere arbejder med samme marktryk i ujævnt terræn, hvilket er afgørende for at opnå en ensartet afskæring. Fjedertrykket indstilles ved hjælp af en spindel.

13

EasyCut Butterfly 01/18 |


Indstil overlapningen... ... og glem alt om striber  asyCut B 890 og B 970: Indstil overlapningen uden E brug af værktøj Rigelig overlapning i kurver og på bakkeskråninger Ingen ændringer med hensyn til transporthøjden

Intet går til spilde De teleskopiske udlæggerarme på de sidemonterede skårlæggere sikrer den bedst mulige overlapning i forhold til den frontmonterede skårlægger. Denne kombination høster perfekte skår uden at efterlade striber.

14

| VarioPack | EasyCut Butterfly 10/04 01/18


Et perfekt system På EasyCut B 890 og EasyCut B 970 kan traktorføreren ændre afstanden mellem de to sidemonterede skårlæggere i overensstemmelse med de aktuelle forhold og skårlægge uden striber på bakkeskråninger og i kurver. Med de standardmonterede teleskoparme kan de sidemonterede skårlæggere indstilles til en overlapning på op til 45 cm med en 3,16 m frontmonteret skårlægger. Når du er klædt så godt på, kan du høste de reneste skår uden spild i selv det vanskeligste terræn, samtidig med at du kan udnytte maskinens fulde arbejdsbredde på store marker og i fladt terræn.

Det kan ikke være lettere Overlapningen indstilles med en pindbolt på hver skårlæggerarm i begge sider. Den lave transporthøjde bevares i alle stillinger.

Teleskopisk I kombination med den 3,16 m brede frontmonterede KRONE EasyCut B 890 og EasyCut B 970 skårlægger findes der tre forskellige indstillinger, som giver den ønskede overlapning:

Position I: 30,00 cm overlapning Position II: 38,00 cm overlapning Position III: 45,00 cm overlapning

15

EasyCut Butterfly 01/18 |


Let håndtering Maskinen er praktisk og brugervenlig Betjeningsboksen giver maksimal komfort Separat eller fælles betjening af de sidemonterede skårlæggere  lot og kompakt – 4,00 m transporthøjde ved en frihøjde på 25 cm, F 2,95 m transportbredde

Alt er muligt Løft begge skårlæggere samtidig, når du kommer til forageren, eller enkeltvis for at afslutte kiler eller akavede arealer.

16

| EasyCut | VarioPack Butterfly 10/04 01/18


Booster effektiviteten KRONE’s kombinerede skårlæggere er praktisk udrustet, så du opnår den bedste udnyttelse og betjeningskomfort. En stor arbejdsbredde, en enorm effektivitet, en kompakt konstruktion, et lavt kraftbehov, en let betjening og nem håndtering. Det er fakta, der sætter nye standarder inden for denne maskinkategori.

Kompakt Med en opbevaringshøjde fra ca. 3,70 til max. 4,00 m og en bredde på 2,95 m har EasyCut B 750, B 890 og B 970 ikke brug for meget opbevaringsplads. Stærke støtteben sørger for, at den står solidt. Og til trods for den store frihøjde på 25 cm overstiger transporthøjden ikke 4 meter.

Sikkert låsesystem De sidemonterede skårlæggere på EasyCut B 750 låses i transportstilling med låsepal. Det giver ro i sindet, når du kører på vejen mellem markerne.

Komfortabelt låsesystem På EasyCut B 890 og EasyCut B 970 låses skårlæggerne i transportstilling via hydrauliske spærreblokke. De sørger for automatisk at sideskårlæggerne automatisk låses op og i, når de svinges op eller ned.

Pålideligt De korte enkeltvirkende cylindre løfter skårlæggerne op i foragerstilling. De lange dobbeltvirkende hydraulikcylindre løfter dem op i transportstilling, også på bakkeskråninger.

17

EasyCut Butterfly 01/18 |


CV crimber Intensiv behandling med V-formede stålfingre  -formede stålfingre i en stejl vinkel giver en effektiv V og perfekt crimbning Drivlinje uden kileremme – effektiv og næsten vedligeholdelsesfri Komfortabel gearkasse – behandlingsgraden kan indstilles Indstillelige riffelplader – mere intensiv crimbning

I hele bredden De V-formede stålfingre på hver enkelt skårlægger strækker sig over hele arbejdsbredden, lige fra venstre til højre aflæggertromle. Det giver et homogent materialeflow i hele bredden og en optimal crimbning. Der kan leveres ledeplader til bredspredning og dermed endnu hurtigere tørring.

18

Intensiv crimbning CV crimberne, der anvendes på EasyCut B 870 og B 1000 CV skårlæggerne, er som standard udstyret med indstillelige riffelplader. De understøtter stålfingrenes arbejde og sørger for en endnu mere intensiv crimbning.

| VarioPack | EasyCut Butterfly 10/04 01/18


Den korteste vej til topkvalitet Kapacitet er kun ét parameter, når man høster basisfoder, foderkvaliteten skal også være i orden. Den højtydende KRONE CV crimber med en diameter på 640 mm og V-formede stålfingre fordeler afgrøden i hele knivbjælkens arbejdsbredde. Den store rotordiameter og fingrenes skrueformede placering garanterer et kontinuerligt materialeflow, høj indføringskapacitet og optimal crimbning.

Fast greb om afgrøden De V-formede fingre er fremstillet af hærdet stål og de er monteret i en stejl vinkel for at sikre en intensiv og kraftig behandling af foderet. Stålfingrene kan svinge tilbage for at undgå fremmedlegemer, mens fingrenes fremadgående bevægelse er begrænset for at forlænge boltens levetid.

Trinløs indstilling af riffelpladen Indstilling af afstanden mellem fingrene og riffelpladen foretages ved hjælp af et 7-trins indstillingssystem, hvilket giver flere muligheder for at ændre behandlingsgraden. Når du reducerer afstanden, forøges behandlingsgraden.

Med mekanisk gearkasse Vælg 900 o/min for intensiv behandling og 600 o/min for en mindre intensiv crimbning. Hastigheden indstilles let og hurtigt på gearkassen.

Indstillelig skårbredde Ledepladerne til bredspredning, som fås som ekstraudstyr, kan indstilles efter behov. Du kan vælge mellem smalle skår på fugtig og blød undergrund og brede skår for at opnå en hurtigere tørring af afgrøden.

19

EasyCut Butterfly 01/18 |


CR valsecrimber Valsecrimberen med profilerede valser Kontinuerligt afgrødeflow med 25 cm valsediameter Høj produktivitet med pressevalse Optimal crimbning med profilerede valser med ’fortandingseffekt’. Gummibelægning for lang levetid

I fuld bredde Den udelte, og dermed gennemgående, CR-valse sikrer en ensartet crimbning i hele arbejdsbredden. Gummibelægningen garanterer en lang levetid.

Fast greb om afgrøden De profilerede pressevalser griber ind i hinanden. ’Fortandingseffekten’ giver en intensiv crimbning, idet de presser, gnider og knækker afgrøden.

20

| EasyCut Butterfly 01/18


Valsecrimber – det bedste til lucerne Bladrige afgrøder som lucerne og kløver stiller andre krav til crimberen end de græsrige afgrøder. CR valsecrimberen arbejder særlig skånsomt. De fine, proteinrige blade skånes og den bedste foderkvalitet sikres. Ved bredspredning tørrer afgrøden hurtigere. Med CR valsecrimber varianten opfylder KRONE som specialist inden for skårlæggere, alle landmandens ønsker.

Affjedret Den affjedrede montering af den øverste valse sørger for et kontinuerligt afgrødeflow, også i uensartede afgrøder, samt uhindret passage af fremmedlegemer. Valseafstanden og pressetrykkes kan indstilles trinløst, så den kan tilpasses forskellige afgrødemænger og –arter.

250 mm i diameter De store pressevalser i CR crimberen sikrer et kontinuerligt afgrødeflow uden stop, og arbejder med et imponerende lavt kraftbehov.

Effektiv kraftoverføring Drivkraften til valsecrimberen overføres uden krafttab gennem gearkasser. Gearkassen, der driver den nederste valse, er integreret i knivbjælken.

Dobbelt power Valsecrimberen kan udstyres med en ekstra gearkasse til den øverste valse, der arbejder synkront via en gearkasse fra den nederste valse. Dermed kan du klare selv de tungeste afgrøder.

! Ø m c 25 21

EasyCut Butterfly 01/18 |


EasyCut B 870 CV, B 870 CR Mere end bare en skårlægger 8,70 m arbejdsbredde EasyCut B 870 CV med stålfingercrimber EasyCut B 870 CR med valsecrimber Balancearm sikrer et ensartet marktryk i begge sider Afvigersikringssystem

Kun hos KRONE Den patenterede balancearm til indstilling af fjederaflastningen søger for et ensartet marktryk fra begge skårlæggerenheder. Dette system er garant for en ensartet afskæring, rent foder, at maskinen er let at trække og samtidig skåner det græsmarken.

22

| EasyCut Butterfly 01/18


Ingen udfordring er for stor KRONE skårlæggerkombinationerne med CV og CR crimbere får stadig større betydning. Med en EasyCut B 870 CV og CR udnytter du ikke blot traktorens potentiale, men sparer også tid og penge. EasyCut B 870 med crimber og ekstra brede tværstillede aflæggerbånd udmærker sig ved sine mange indsatsområder. Du kan afskære, crimbe og lægge afgrøden bredt eller i et skår – alt sammen i én arbejdsgang.

Praktisk Slangebeslag sørger for en ren og overskuelig opbevaring af hydraulikslangerne, når maskinen skal opbevares. Nummererede greb på slangernes ender gør det lettere at koble dem til og fra traktoren.

Kraftoverførslen Konceptet bag kraftoverførslen er enkel. De to sidemonterede skårlæggere trækkes af et centralt drev, der er anbragt midt på monteringsbukken.

Dobbeltcylinder Dobbeltvirkende hydraulikcylindre sikrer, at skårlæggerenhederne sikkert kan sænkes fra transport- til arbejdsposition, også på bakkeskråninger. Når de skal hæves på forageren anvendes en enkeltvirkende hydraulikcylinder.

Pendelbegrænsning En pendelbegrænsningscylinder mindsker penduludsving i siderne på de midtmonterede skårlæggerenheder, når der køres i forager- eller transportposition, og sørger dermed for en høj frihøjde, når skårlæggerkombinationen er hævet.

23

EasyCut Butterfly 01/18 |


EasyCut B 1000 CV, B 1000 CR Omdefinerer begrebet kapacitet Op til 10,10 m arbejdsbredde EasyCut B 1000 CV crimber med stålfingre EasyCut B 1000 CR med profileret valsecrimber Hydraulisk balancekontrol holder et konstant marktryk Afvigersikringssystem

Omhyggeligt konstrueret Det standardmonterede afvigersystem på EasyCut B 1000 CV og B 1000 CR giver dig ro i sindet, når du skårlægger langs markskel, hegn og hække, og hvis maskinen rammer en forhindring. Når en sidemonteret skårlægger rammer en forhindring, svinger den ca. 1,50 m tilbage. Når forhindringen er passeret, vender maskinen automatisk tilbage til arbejdsstilling.

Afvigersystemet kan indstilles KRONE afvigerbeskyttelsessystemet reagerer øjeblikkeligt og sikkert. Systemets udløsningskraft kan indstilles trinløst ved hjælp af spiralfjedre.

150 cm

24

| EasyCut Butterfly 01/18


Combi Float – den intelligente løsning EasyCut B 1000 CV og EasyCut B 1000 CR har ikke alene en enorm arbejdsbredde på 10,10 m og højkapacitets-CV eller CR crimber, men er også udstyret med Combi Float, som er et hydropneumatisk system, der automatisk regulerer marktrykket. Det er det første system i verden, der kompenserer for de ulemper, der er forbundet med hydropneumatisk trykregulering ved at integrere traktorens hydrauliksystem. Combi Float er et unikt system, der giver dig mange fordele: Konstant tryk

- Den automatiske affjedringskontrol sørger for, at begge sidemonterede skårlæggere holder et konstant marktryk, når de arbejder i forskudt stilling og på ujævne marker - Let og hurtig indstilling af skårlæggerenes affjedringssystem fra traktorsædet og under kørsel - Lav egenvægt, mindre slitage, lavt kraftbehov og kompakt

Et integreret system Trepunktsbukken er kompakt. De integrerede løftecylindre, styreblokke og trykakkumulatorer reducerer trepunktsbukkens vægt og aflaster traktorens hydraulik. Afdækningen er let at åbne og giver en effektiv beskyttelse.

Combi Float – kun hos KRONE Det særlige ved dette system er, at ekstra styreventiler og et enkeltvirkende hydraulikudtag med frit returløb holder det indstillede tryk i de hydropneumatiske udligningsbeholdere på et konstant niveau. Fordelen ved dette system er, at begge skårlæggere holder et ensartet marktryk i kuperet terræn og ved arbejde med forskellige arbejdsbredder.

25

EasyCut Butterfly 01/18 |


Glem alt om striber Intet bliver efterladt på marken Hydraulisk indstilling af overlapning Stort indstillingsområde på op til 40 cm i hver side Ren afskæring i kurver og på hældninger

Indstilles til det optimale Udlæggerarmene på de sidemonterede EasyCut B 1000 CV og B 1000 CR skårlæggere kan ’køres’ teleskopisk ud og ind. Når du kører skårlæggerne ud eller ind, ændrer du deres overlapning i forhold til den frontmonterede skårlægger og dermed også den samlede arbejdsbredde. Når du anvender en frontmonteret EasyCut

26

skårlægger med 3,16 m arbejdsbredde, kan du indstille overlapningen fra 130 – 530 mm på hver sidemonteret skårlægger. For at undgå striber på bakkeskråninger forskyder du blot de sidemonterede skårlæggere til den samme side.

| VarioPack | EasyCut Butterfly 10/04 01/18


Bred når det er muligt Smal når det er nødvendigt Forskellige anvendelsesforhold kræver, at maskinen passer til opgaven. Den hydrauliske sideforskydning på de sidemonterede skårlæggere er standardudstyr, og det gør det muligt at undgå striber og maksimere din produktivitet. Når du skårlægger i en lige linje, kan du arbejde med størst mulig bredde og mindre overlapning, mens du kan køre med stor overlapning og mindre arbejdsbredde, når du skårlægger i kurver. Når du arbejder på hældninger, kalder du ganske enkelt den gemte forskydningsværdi til højre eller venstre side frem for at modvirke afdrift og stribedannelse.

Hydraulisk regulering Dobbeltvirkende cylindre inde i udlæggerarmene trækker armene ind eller skubber dem ud under kørslen for at variere overlapningsgraden.

Fleksibel Med ISOBUS betjeningsterminal kan de sidemonterede skårlæggere forskydes enkeltvis eller symmetrisk med op til 40 cm til hver side. Med en standard betjeningsterminal kan arbejdsbredden forskydes på begge sider samtidig.

27

EasyCut Butterfly 01/18 |


Indbygget stabilitet ved vejkørsel Perfekt håndtering i alle situationer Gode udsynsforhold med en transportbredde på under 3,0 m Sikker vejtransport: 4,0 m transporthøjde ved en frihøjde på 20 cm  øj førerkomfort: Kompakt monteret på traktoren, afstanden mellem H traktor og maskine kan indstilles Mindre plads til opbevaring: Parkeres i transportstilling

Alt er muligt Alle tre skårlæggere løftes og sænkes med et tryk på en knap, når traktoren når frem til forageren. Du kan betjene traktorens frontlift via de bageste skårlæggeres ventilblok. Og det er let at skårlægge kiler eller skæve markstykker ved hjælp af en eller to skårlæggere.

28

Traktoren kører ikke på den skårlagte afgrøde, så foderstrukturen bevares. EasyCut B 1000 CV har ikke blot høj kapacitet på store marker, men også på mindre parceller leverer den et rent arbejde og den bedst mulige crimbning.

| VarioPack | EasyCut Butterfly 10/04 01/18


Gigantisk i marken Kompakt på vejen Når de sidemonterede skårlæggere klappes op i transportstilling, vippes sideskærmene automatisk ind, så den 4 m transporthøjde ikke overskrides. Et automatisk transportlåsesystem garanterer en sikker vejkørsel og det aktiveres automatisk, når du trækker de bageste skårlæggere ind.

Kompakt opbevaring De sidemonterede skårlæggere parkeres på deres kraftige støtteben i opretstående stilling, så der også er plads til flere maskiner i maskinhuset.

Klappes automatisk ind For at reducere transporthøjden klappes sideskærmene på begge skårlæggere automatisk ind, når maskinen foldes sammen.

Innovativ kontrol De bageste skårlæggere løftes ved hjælp af pladsbesparende dobbeltcylindre, hvilket forenkler betjeningen for traktorføreren. De enkeltvirkende cylindre løfter skårlæggerne op i foragerstilling, mens de dobbeltvirkende cylindre klapper dem op i transportstilling.

29

EasyCut Butterfly 01/18 |


Med tværstillede aflæggerbånd EasyCut B 870 CV og CR Collect EasyCut B 1000 CV og CR Collect Ekstra brede aflæggerbånd sikrer et kontinuerligt afgrødeflow  flæggerbåndene kan løftes separat – afgrøden kan placeres i A midten, i siden eller i et enkelt skår  åndet starter og stopper automatisk når det sættes B i gang eller løftes

Masser af plads For at høste afgrøder til ensilage af hele planter kræves stærke maskiner med stor kapacitet. KRONE anvender ekstra brede aflæggerbånd til skårlæggerkombinationer med Collect system. Med en båndbredde på næsten en meter kan du transportere selv store afgrødemængder sikkert ind mod midten. Afhængig af afgrødemængde og den ønskede skårform kan aflæggerbåndenes hastighed reguleres hydraulisk fra traktorsædet.

Midterskår Med Collect systemet kan du klare tre arbejdsgange på én gang – afskæring, crimbning og skårlægning. Dermed reducerer du antallet af overkørsler, formindsker jordpakning, skåner græsset og høster renere foder.

30

| EasyCut Butterfly 01/18


Tre i en, eller to eller tre Med Collect systemet med tværstillede aflæggerbånd kan EasyCut B 870 CV og B 1000 CV med stålfingercrimber samt EasyCut B 870 CR og B 1000 CR med valsecrimber producere både brede skår og enkelt skår. De produktive aflæggerbånd klarer selv de kraftigste afgrøder. Båndene tilsluttes og løftes hydraulisk, og de kan løftes enkeltvis eller samtidig. Når de løftes, stopper båndet automatisk.

1. Crimbning i fuld bredde Når aflæggerbåndene løftes, fordeles materialet i hele maskinens arbejdsbredde. Med bredspredning tørrer afgrøden hurtigere og du opnår hurtigere det ønskede tørstofindhold.

1

2. Rene markskel Ved skårlægning langs med markskel kan du arbejde med kun ét aflæggerbånd. Det gør arbejdet lettere og øger sikkerheden for de efterfølgende maskiner. 3. Delbreddespredning Ved parallel frem- og tilbagekørsel med kun et aflæggerbånd i funktion, lægger EasyCut B 1000 CV med en arbejdsbredde på 20,20 m fire skår i en bredde på i alt 13,00 m. Det er ideelt for sammenrivning med KRONE’s centerrotorrive med fire rotorer.

2

4. Høst mere effektivt Når du arbejder med kun et aflæggerbånd, og dermed smallere skår, kan du ved efterfølgende at bruge en centerrotorrive med fire rotorer spare tid og penge, og samtidig formindsker du jordpakningen.

3

4

31

EasyCut Butterfly 01/18 |


Collect De helt rigtige skår Variabel båndhastighed betyder variabel skårbredde Indbygget hydrauliksystem giver uafhængig forsyning af hydraulikolie Stærke hydraulikmotorer for størst kapacitet Båndhastigheden indstilles trinløst Samlebakken sikrer et rent materialeflow uden spild

Skårbredden kan indstilles manuelt På EasyCut B 870 CV Collect og B 870 CR Collect kan skårbredden indstilles via båndhastigheden og den manuelle indstilling af højden på accelerationsvalserne, som kan fås som ekstraudstyr. Højdeindstillingen sker uden brug af værktøj via en raster.

Skårbredden kan indstilles elektrisk På EasyCut B 1000 CV Collect og B 1000 CR Collet med ISOBUS betjening kan skårbredden indstilles via båndhastigheden og den elektriske indstilling af højden på accelerationsvalserne, som kan fås som ekstraudstyr. Den elektriske højdeindstilling via elektromotorer er meget komfortabel at arbejde med.

32

| EasyCut Butterfly 01/18


Effektiv og gennemtænkt KRONE Collect systemet har mange indstillingsmuligheder og det gør systemet anvendelige over hele verden selvom der stilles meget forskellige krav. Aflæggerbåndene på KRONE Collect arbejder effektivt og efterlader perfekt formede skår, der kan opsamles af de efterfølgende maskiner uden spild.

Intet spild For at sikre mindst muligt spild når afgrøden overføres til aflæggerbåndene er crimberne på EasyCut B 870 CV Collect og B 1000 CV Collect forsynet med skålformede samlebakker.

Separat hydraulisk system De tværstillede aflæggerbånd drives via et indbygget hydrauliksystem for at aflaste traktorens hydraulik. Systemet beskyttes mod overopvarmning af en oliekøler.

Stærk drivkraft Med stærke hydraulikmotorer og trinløs variabel båndhastighed kan du afstemme skårbredden til den efterfølgende maskine. Drevet slår automatisk fra og til, når du løfter eller sænker båndene.

Justerbare skårledeplader Justerbare skårledeplader sørger for et perfekt materialeflow og en optimal tilførsel til aflæggerbåndene.

Hydralisk løft Kraftige hydraulikcylindre søger for at aflæggerbåndene løftes sikkert. Aflæggerbåndene kan løftes enkeltvis eller samtidig. 33

EasyCut Butterfly 01/18 |


Betjening helt efter ønske Skræddersyet til din traktor Komfortabel Overskuelig Let at betjene CCI-Isobus: Én terminal der passer til alle

Let at betjene Betjeningsterminalen til EasyCut B 750, B 890 og B 970 er nem overskuelig. Transport-, forager- og arbejdsindstillinger kan forvælges via en vippekontakt. De enkelte skårlæggere kan også betjenes individuelt.

Med drejepotentiometer Betjeningsterminalen til EasyCut B 870 CV Collect har et drejepotentiometer til indstilling af aflæggerbåndets hastighed. Når båndene løftes stopper de automatisk.

Enkelt Med standardterminalen til EasyCut B 1000 CV og CR Collect kan du indstille skårlæggerens marktryk med et drejepotentiometer, ligesom du kan forvælge de funktioner, som efterfølgende skal udføres med et joystick.

34

| EasyCut Butterfly 01/18


Handy og komfortabel Beslutter du dig for EasyCut B 1000 modellernes ISOBUS betjening, har du mulighed for at betjene maskinen via en række forskellige terminaler. Derudover kan du til alle KRONE terminaler tilkoble et ekstra joystick (AUX) og dermed yderligere øge betjeningskomforten. Et separat hydraulikudtag gør det også muligt at løfte og sænke KRONE’s frontmonterede skårlægger via den bagmonterede enheds ventilblok.

Betjeningsterminal Beta II Med Beta II terminalen kan du styre alle vigtige funktioner på EasyCut B 1000 CV. Det anbefales at tilslutte et ekstra joystick.

Betjeningsterminal Delta Delta betjeningsterminalen inkluderer indstillingen af skårlæggerens marktryk, overlapningen, sideværts forskydning ved arbejde på skråninger og betjeningen af de tværstillede aflæggerbånd. Arbejdstider kan aflæses via kundetælleren.

ISOBUS betjeningsterminal CCI 200 CCI 200 indeholder ikke bare Delta terminalens funktioner, men kan også anvendes til andre ISOBUS kompatible maskiner af andre fabrikater. Den aktive baggrundsbelysning gør tasterne nemme at se, også når det er blevet mørkt.

ISOBUS traktorterminal Traktorens egen ISOBUS terminal har desuden den fordel, at skårlæggeren automatisk løftes, når traktoren bakker. Terminalen har også en hektartæller, hvor traktorføreren kan aflæse det høstede areal.

EasyCut Butterfly 01/18 |

35


Den perfekte overlapning Den rigtige EasyCut frontmonterede skårlægger til KRONE trippel-kombinationer

F 280 M

F 280

F 320 M

F 320

37 cm

36 cm

58 cm

57 cm

30 cm - 38 cm - 45 cm

29 cm - 37 cm - 44 cm

30 cm - 38 cm - 45 cm

29 cm - 37 cm - 44 cm

B 750

B 890

B 970

B 870 CV (Collect)

B 870 CR (Collect)

B 1000 CV (Collect)

B 1000 CR (Collect)

36

Alle angivelser i cm pr. skårlæggerenhed

| EasyCut Butterfly 01/18


F 320 CV

13 cm – 53 cm trinløst

F 360 M

F 360

52 cm - 60 cm - 67 cm

51 cm - 59 cm - 66 cm

52 cm - 60 cm - 67 cm

51 cm - 59 cm - 66 cm

F 360 CV

F 360 CR

35 cm - 75 cm trinløst

35 cm - 75 cm trinløst

37

EasyCut Butterfly 01/18 |


Tekniske data Skårlæggerkombinationer

EasyCut B 750

EasyCut B 890

EasyCut B 970

Arbejdsbredde

ca. mm

7.460

8.600 - 8.900

9.400 - 9.700

Arbejdsbredde/ bagmonteret skårlægger

ca. mm

2.730

3.165

3.600

Total transportbredde

ca. mm

2.870

2.990

2.990

Transporthøjde

ca. mm

3.450

3.700

4.100

Transporthøjde ved 250 / 200 mm frihøjde

ca. mm

3.350

3.600

4.000

Antal skæreskiver*

8

10

12 (8)

Antal aflæggertromler*

4

4

4 (8)

Hurtigskiftknive

standard

standard

standard

SafeCut

standard

standard

standard

Crimber

ca. mm

o/min

1.000

1.000

1.000

2 x EW

1 x EW / 1 x DW

1 x EW / 1 x DW

Rotordiameter Crimberhastighed Tværstillede aflæggerbånd PTO hastighed

o/min

Hydraulikudtag

Kompatibel med load-sensing systemer Egenvægt*

ca. kg

1.380

1.600

1.980

Min. kraftbehov

kW/hk

74/100

88/120

95 / 130

7 - 10

9 - 12

10 - 14

Kapacitet fra ca.

ha/t

* uden frontmonteret skårlægger ** Load-sensing som alternativ. Ved standardbetjening kræves yderligere 2 DW hydraulikudtag 38

| EasyCut Butterfly 01/18


EasyCut B 870 CV

EasyCut B 870 CR

EasyCut B 1000 CV

EasyCut B 1000 CR

8.700

8.700

9.300 - 10.100

9.300 - 10.100

3.165

3.165

3.600

3.600

2.780

2.780

2.950

2.950

3.800

3.800

4.200

4.200

3.800

3.800

4.000

4.000

10

10

12

12

4

4

4

4

standard

standard

standard

standard

standard

standard

standard

standard

v-formede stålfingre

PU-valse

v-formede stålfingre

PU-valse

640

2 x 250

640

2 x 250

600 / 900

750

600 / 900

750

CV

CV Collect

CR

CR Collect

CV

CV Collect

CR

CR Collect

Serie

Serie

Serie

Serie

1.000

1.000

1.000

1.000

1.000

1.000

1.000

1.000

1 x EW 1 x DW

2 x DW

1 x EW 1 x DW

2 x DW

1 x EW og frit returløb**

1 x EW og frit returløb**

1 x EW og frit returløb**

1 x EW og frit returløb**

standard

standard

standard

standard

2.690

3.380

2.690

3.380

3.400

3.880

3.400

3.880

110 / 150

125 / 170

110 / 150

125 / 170

130 / 180

145 / 200

130/180

145/200

9 - 11

9 - 11

9 - 11

9 - 11

10 - 14

10 - 14

10 - 14

10 - 14

Alle angivne illustrationer, dimensioner og vægte er nødvendigvis ikke i overensstemmelse med standardspecifikationerne og er derfor ikke bindende. 39

EasyCut Butterfly 01/18 |


Maschinenfabrik Bernard Krone Perfekt til sidste detalje

Innovativ, kompetent og tæt på kunden – disse kriterier kendetegner filosofien bag familievirksomheden KRONE. Som specialist i høstmaskiner til foderafgrøder fremstiller KRONE skårlæggere, høvendere, rotorriver, læsse- og doseringsvogne, rundballe- og storballepressere samt de selvkørende BiG M højkapacitets-skiveskårlæggere og finsnitteren BiG X. Kvalitet, made i Spelle i Tyskland, siden 1906.

DK · EasyCut B · 01/18 · 2209020320

Din KRONE forhandler

Maschinenfabrik Bernard KRONE GmbH & Co. KG Heinrich-Krone-Straße 10 D-48480 Spelle Telefon: +49 (0) 5977 935-0 Fax: +49 (0) 5977 935-339 info.ldm@krone.de | www.krone.de

KRONE EasyCut  
KRONE EasyCut