Page 1

AGROTRON SERIE 7

DEUTZ-FAHR AGROTRON TTV 7210 - 7230 - 7250


DYNAMISK OG FORFØRENDE HVORFOR NØJES MED MINDRE


POWER EFFICIENCY Agrotron Serie 7 er optimeret i alle henseender, så brændstofforbruget minimeres.

HØJ HYDRAULIKKAPACITET Høj hydraulikkapacitet med separat styretøjspumpe på 44 l/min. og 160 l/min. arbejdshydraulik med op til 7 elektroniske og proportionalt styrede ventiler med indstillelig flow, timing og flydestilling.

GIUGIARO DESIGN Potent, futuristisk design med en markant profil og anvendelse af de bedste materialer. MAXIVISION CAB  Revolutionerende kabine med optimal komfort og funktionel betjening. En perfekt arbejdsplads for operatøren.

TTV TRINLØS TRANSMISSION Lavt effekttab og optimalt samspil med motors tyringen sikrer sammen med stærkt reducerede motoromdrejninger under transport minimalt brændstofforbrug. For eksempel køres 40 km/h ved kun 1640 r/min. Afhængig af den lokale lovgivning er topfarten 50 km/h.

MOTORTEKNIK Kraftværket er en DEUTZ TCD 6.1 L06 4V - 6-cylindret motor med 4 ventiler pr. cylinder. Med DEUTZ Common Rail indsprøjtning på op til 2000 bar og SCR-katalysator er effekten o ptimal og miljøbelas tningen minimal.

SIKKERHED Agrotron Serie 7 er en sikker arbejdsplads. Suveræn LED arbejdsbelysning, tydelig mærkning og logisk placering af alle betjeninger og et effektivt bremsesystem er vigtige elementer. Det samme er ParkBrake parkeringsbremsen, der aktiveres fra armlænskontrollen. Som option fåes udvendige skivebremser monteret på forakslen.

ÅRETS TRAKTOR    Deutz-Fahr Agrotron Serie 7 TTV skabte stor opmærksomhed ved introduktionen - moderne industrielt design fra en af verdens førende designstudier Giugiaro Design og et overflødighedshorn af moderne teknologi. Alt sammen kombineret til en fantastisk helhed, der sammen med suveræn motorteknologi og Deutz-Fahr's tradition for driftssikkerhed er resulteret i en fantastisk traktor. Giugiaro Design har sat sit tydelige aftryk på Serie 7 med markant, industrielt og potent design, flotte detaljer, integreret LEDbelysning og gennemført funktionalitet i enhver henseende. Introduktionen af Agrotron Serie 7 satte også nye standarder for kabinedesign. Den nye Maxi Vision Cab giver operatøren optimal komfort og fuldt overblik over alle traktorens mange funktioner. Topmoderne multimedieteknologi, utallige indstillingsmuligheder og fuldautomatiske justeringer løfter funktionaliteten til et meget højt niveau. Agrotron Serie 7 er kåret af branchen til Tractor of the Year 2013 og er tildelt hæderen Golden Tractor for the Design. Dertil kommer en række andre prestigefyldte priser og anerkendelser - alt sammen et bevis på at Deutz-Fahr er helt fremme i frontlinjen, når det kommer til udvikling, traktordesign, produktivitet, avanceret betjening og luksuriøs kabinekomfort.


04-05 MOTORVERSION

MAN SKAL UDFORDRE SIG SELV FOR AT OPNÅ DE BEDSTE RESULTATER


DET ELEKTRONISK STYREDE DEUTZ COMMON RAIL INDSPRØJTNINGSSYSTEM OG SCR-KATALYSATOREN GIVER MOTOREN EN UTROLIG YDELSE OG MINIMERER MILJØBELASTNINGEN

POWER BOOST De nye Deutz-motorer yder en ekstra effekt på godt 27 hk med Power Boost. Det er bekvemt ved for eksempel krævende PTO-belastninger eller ved transportopgaver på landevejen. PTO 100 % af den ekstra effekt er til rådighed, når traktorens hastighed overstiger 3 km/h. TRANSPORT 100 % af den ekstra effekt er disponibel, når traktorens hastighed overstiger 20 km/h.

DCR En af de vigtigste forskelle mellem systemet Deutz Common Rail (DCR) og andre common rail systemer er, at der er 2 højtrykspumper i DCR-systemet. Pumperne i DCR smøres af motorolien. I forhold til andre common rail systemer, som anvender brændstoffet som ”smøremiddel”, har det en række fordele: • Forbedret driftssikkerhed, da smøringen ikke er afhængig af det anvendte brændstofs kvalitet. • 2 pumper sikrer, at der ikke længere opstår midlertidig trykreduktion i common rail røret. • 2 pumper og smøring med motorolie giver nedsat mekanisk belastning, mindre slitage og længere levetid.

Filter

Brandstof Regeleenheid

Druk Begrenzig Ventiel

Rail Sensor

RAL Doorstroombegrenzer

Fuel Pomp

Overige Sensoren

Controle Componenten

Injector Pedaal Sensor

Refilter

EFFEKTIV – OGSÅ HVAD ANGÅR MILJØ Det pulserende hjerte i Agrotron Serie 7 er en avanceret DEUTZ TCD 6.1 L06 4V motor med 6 cylindre. Den maksimale effekt er (ECE R-120 med Power Boost), 222 hk (163 kW) på TTV 7210, 245 hk (180 kW) på TTV 7230 og op til 263 hk (194 kW) på TTV 7250. Motorerne er udstyret med fire ventiler pr. cylinder med en centralt placeret indsprøjtningsdyse, turbolader med intercooler og Wastegate-ventil, integreret elektronisk styring af DCR (Deutz Common Rail med op til 2000 bars brændstofindsprøjtning og udstødningsgasserne behandles af en SCR katalysator). Tilsammen giver det motoren optimal effekt, ren forbrænding og et minimalt brændstofforbrug - godt for både økonomien og miljøet.

ECU B

Reservoir

Snelheidssensor Kw/Nw Snelheidssensor Kw/Nw

Hoge Druk Lage Druk


06-07 MOTORVERSION

LAVT BRÆNDSTOFFORBRUG UNDER ALLE FORHOLD De nye Serie 7 traktorer har høj motoreffekt, men lavt brændstofforbrug - besparelsen er ca. 10-15 % i forhold til de tidligere motorer, der allerede er kendt for lavt forbrug. Denne besparelse opvejer rigeligt forbruget af AdBlue® (en urea-baseret løsning på 32,5 % koncentration i demineraliseret vand, der anvendes i systemet Selective Catalytic Reduction (SCR)). Samlet set betyder det en reduktion af driftsomkostningerne og bidrager til at beskytte miljøet. Rent praktisk virker SCR ved, at udstødningsgasserne underkastes efterbehandling med en meget ren, urea-baseret spray, som nedbryder skadelige kvælstofdioxid (NOx) til atmosfærisk kvælstof og vanddamp. De to restprodukter er hver for sig uskadelige for miljøet. AdBlue® tanken er integreret, uden at det reducerer tankkapaciteten eller forøger de ydre dimensioner af traktoren. De motorer, der anvendes til Serie 7, er B100-kompatible. Det betyder, at motorerne er i stand til at køre på ren biodiesel eller hvilken som helst opblanding af almindelig diesel og biodiesel fra 0-100 %. Deutz-Fahr arbejder helt overordnet på at vise hensyn til det lokale og globale miljø gennem materialevalg, støjreduktion osv. Den ultimative måde at vise miljøhensyn ved traktorproduktion er imidlertid at optimere motoreffekt i forhold til brændstofforbruget. De nye DEUTZ-motorer kan yde maksimal effekt ved kun 1.900 r/min. og et maksimalt drejningsmoment på 1.600 r/min. Dette momentniveau forbliver næsten konstant mellem 950 og 1.650 r/min. - netop hvor der er behov for kræfter til de fleste arbejdsopgaver. Tanken, der i øvrigt har påfyldning fra begge sider, rummer brændstof nok til en lang arbejdsdag. Lavt brændstofforbrug og en rummelig 435-liters brændstoftank kombineret med 50-liters AdBlue® tank er mere end nok.

ELEKTRONISK STYRET WASTEGATE TURBOLADER

ECE R-120 power 200

1500

Power Boost +27 Hk

1400

Konstant omdrejningstal 1850 -2100 (omdr./min.)

Effekt (kW)

160

1300 1200

140

1100

120

1000 900

Konstant drejningsmomenthastighed 950-1650 (omdr./min.)

100

800

80

7250 TTV 900

1100

1300

700

7250 TTV Boost 1500

1700

1900

Motorhastighed (omdr./min.)

2100

600

Drejningsmoment (Nm)

180

60 700

Med elektronisk styring sikres optimalt driftstryk uanset traktorens belastning.

DEUTZ COMMON RAIL

2 pumper sørger for et konstant højt indsprøjtningstryk og maksimal driftsikkerhed.

SCR-TEKNOLOGI

Markant reduktion af brændstofforbruget, større effekt og optimalt miljøhensyn.


TZ

SA

DR

IV

DIES EL

VE

E DEU

Topmoderne motorteknologi, ECO-PTO og gennemtænkt konstruktion giver store brændstofbesparelser på op til 15 %.

SCR (Selective Catalytic Reduction) giver de nye DEUTZ Tier 4i motorer større effekt, reduceret brændstofforbrug og minimal miljøbelastning.

Deutz Common Rail teknologi med 2 pumper og op til 2000 bar indsprøjtning.

Motoren er 100 % kompatibel med biodiesel i overensstemmelse med EN 14214:2003.

4 VENTILER PR. CYLINDER

Forbedret forbrænding, mere luft, højere tryk og hurtig transport af udstødningsgasser.

BOOSTED POWER

Med boost er der ekstra effekt til PTO og landevejstransport, hvis det kræves.


08-09 KABINE

STILSIKKERT DESIGN, KOMFORT OG FUNKTIONALITET KAN FORENES


DEN MEST LUKSURIØSE MÅDE AT KØRE TRAKTOR ER AT SÆTTE SIG TIL RETTE I MAXIVISION CAB

ALT INDEN FOR RÆKKEVIDDE MaxiVision Cab er navnet på den revolutionerende kabine, som DeutzFahr har udviklet til Agrotron Serie 7 i samarbejde med Giugiaro Design – en superavanceret kabine fyldt med den nyeste teknologi og designet til at give operatøren maksimal kontrol og komfort. Intet er overladt til tilfældighederne. Computeranalyser af luftstrømmene i kabinen, brugen af kvalitetsmaterialer i lyse farver, rummelighed, udsyn og alle andre elementer i ordet ”komfort” er kombineret til en perfekt enhed. Alle betjeningsgreb og knapper er placeret, så piloten intuitivt ved, hvor de sidder, og hvordan de skal betjenes. Og anvendelsen af tydelige farver og symboler gør det nærmest umuligt at fejlbetjene traktoren. Ved højre armlæn sidder et multifunktionshåndtag, hvor piloten legende let kan styre alle de vigtigste funktioner med én hånd. I selve armlænet sidder der også en række dreje- og kontrolknapper. De er placeret i rækkefølge alt

efter, hvor hyppigt de normalt bruges, og gør det både nemt og hurtigt at indstille og kontrollere funktionerne. Alle kontrollamper for de mange køreog arbejdslys sidder samlet i et panel - en gruppe for arbejdslys og en gruppe for kørelys. MaxiVision Cab er en utrolig behagelig arbejdsplads. Lys, rummelig og ergonomisk på alle niveauer. Affjedringen fuldender komforten. En effektiv forakselaffjedring og en luftaffjedret kabine suppleres af et behageligt, luftaffjedret førersæde med automatisk regulering og mange indstillingsmuligheder. Her kan operatøren sidde bekvemt hele dagen. En helt ny sædetype med aktiv affjedring fås som option. Selv passagersædet er eksklusivt med en bred sædepude og behagelig polstring. Lækkert design, funktionel instrumentering, perfekt affjedring og et elektronisk styret klimaanlæg giver operatøren en perfekt arbejdsplads.


10-11 KABINE

FULDT OVERBLIK Ikke mindre end 3 avancerede multimedie-displays giver operatøren fuldt overblik over og absolut styring af alle traktorens funktioner og indstillinger. • Arbejdsdisplayet, som er placeret på kabinens højre A-søjle, giver overblik over alle traktorens systemer og deres øjeblikkelige status. • Infocenteret, som er en del af traktorens vipbare digitale instrumentpanel, giver en række oplysninger om traktorens drift. • iMonitor2, som er 2. generation af Deutz-Fahrs superavancerede multimedie interface, giver operatøren den ultimative kontrol med alle funktioner, og gør det nemt at justere og indstille alle funktioner perfekt. Agrotron Serie 7 er ikke blot kraftfuld og driftsøkonomisk, den anvender de sidste nye teknologier til at optimere produktiviteten til perfektion.


BRUGERVENLIG BETJENING TYDELIG MARKERING MED FARVER OG SYMBOLER ERGONOMISK DESIGN AF ALLE BETJENINGSGREB OG KONTAKTER

ET SIKKERT LYSSYSTEM Alle kontrollamper for de mange køre- og arbejdslys sidder samlet i et WOLP panel - en gruppe for arbejdslys og en gruppe for kørelys. Hovedafbryderen i midten slukker og tænder igen for den seneste indstilling.

INTELLIGENT STYRING AF ALLE SYSTEMER iMonitor2 er designet til at give operatøren den ultimative kontrol over traktorens funktioner og drift blot ved at røre skærmen eller betjene det brugervenlige kontrolpanel på sidekonsollen. iMonitorens store 12" skærm sidder placeret i forlængelse af sædets højre armlæn. Overblik, nøjagtighed og nem betjening har været de gennemgående temaer i udviklingen af iMonitor 2 - og det er lykkedes. Listen over integrerede systemer og funktioner er lang - lift, PTO, hydraulikventiler, motor og transmission, ASM og kabineaffjedring, produktivitetsanalyse (brændstofforbrug, produktivitet, arealoplysninger) og flere andre emner er alt sammen inden for rækkevidde af operatørens højre hånd. ISO-bus monitor, der gør det muligt at anvende redskaber med ISO-bus overførsel af data, og de moderne personlige elementer som mp3-afspiller og bluetooth er der selvfølgelig også tænkt på. Hvis det perfekte skal tilføjes en ny dimension, kan iMonitor 2 udvides med Agrosky satellitkontrol. Det avancerede GPS-system er fuldt integrerbart med Agrotron Serie 7 og giver operatøren mulighed for at aktivere autostyringen, der via elektrohydrauliske ventiler styrer traktoren med en nøjagtighed på ned til +/- 2,5 cm.


12-13 TRANSMISSION

DYNAMISK PRODUKTIVITET GRIB JOYSTICKET OG TAG KONTROL OVER DIN TRAKTOR DIREKTE OG KONSEKVENT


1

2

4

3

5

JOYSTICK 1 Knapperne til lift løft/sænk og STOP. 2 FARTPILOT: Kan fastholde 2 forskellige tempomat-

hastigheder. 3 COMFORTIP: Foragerautomatik med op til 16

memorytrin. 4 Vendegears-knapper 5 Proportionalstyring af hydraulikventil 1 og 2

6

7

6 FARTJUSTERING: Tempomat-hastighederne justeres

med kontakten. 7 SIKKERHEDSTAST: Skal aktiveres bl.a. for at

INNOVATIV TRANSMISSION TTV transmissionen i Agrotron Serie 7 kombinerer effektiviteten og det minimale effekttab i en mekanisk transmission med den komfort og fleksibilitet, der er i et hydrostatisk system. Det hydrostatiske system bruges alene til at optimere effektiviteten. Derfor minimeres effekttabet i det hydrostatiske system under tunge arbejdsopgaver. Kombinationen sikrer et effektivt og driftsikkert system, der er i stand til at variere hastigheden kontinuerligt og optimere anvendelsen af motorens kraft uden unødige belastninger eller stort brændstofforbrug. Dette princip sørger for, at TTV-transmissionen hurtigt yder den ønskede kørehastighed, hvilket sikrer en jævn kørsel, og alle de fordele der følger med hensyn til on-the-move komfort og sikkerhed på både mark og vej. Agrotron Serie 7 er designet til en maksimal hastighed på 60 km/h, hvilket ligger udenfor rammerne af de fleste landes lovgivning. Det betyder imidlertid, at de når 40 eller 50 km/h ved stærkt reduceret omdrejningstal på mellem 1357 - 1695 rpm., hvilket giver næsten lydløs og utrolig brændstofbesparende landevejskørsel. I marken leverer Agrotron Serie 7's TTV-transmission en fantastisk høj ydeevne og effektivitet på grund af den høje grad af mekanisk effektoverførsel og automatisk til- og frakobling af både 4WD og differentialespærre via ASM.

vendeknapperne kan bruges. Udelukker risikoen for fejlbetjening.


14-15 TRANSMISSION

SPLIT POWER – DOBBELT SÅ EFFEKTIV Agrotron Serie 7 TTV er udstyret med den berømte trinløse transmission fra ZF, der er baseret på “split-power” (en fordeling af den kraft, der leveres fra svinghjulet til de to enheder, der udgør hjertet i transmissionen.). Den største del af kraften overføres mekanisk via planetgear og en våd lamelpladekobling, mens den resterende del overføres hydrostatisk ved hjælp af en Load Sensing pumpe, der drives direkte af transmissionens hovedaksel. Via elektronikken bestemmer pumpen olieflowmængden og d erfor også hastigheden på d en faste oliemotor. Jo mindre olie der pumpes, jo lavere olieflow og derfor lavere andel af hydrostatisk kraft. Traktorens hastighed forøges eller mindskes kontinuerligt og fuldstændig jævnt uden de velkendte “stød” fra traditionelle transmissioner. De to dele af den trinløse transmission er forbundet til en styreenhed og en elektrohydraulisk kobling, der kontrolleres af en avanceret elektronisk kontrolenhed (ECU), der løbende “taler med” motorstyringen og sørger for maksimal effektivitet under enhver driftstilstand.


DER FINDES IKKE KUN ÉN RIGTIG STRATEGI Alle er nødt til at vælge en strategi – og somme tider skifte til en anden strategi, hvis forholdene kræver det. Det er derfor, Agrotron Serie 7 giver operatøren 3 forskellige arbejdsstrategier at vælge imellem.

MANUEL

PTO

AUTO

MANUEL I ”manuel” driftsmode varierer operatøren motorens omdrejningstal med speeder og håndgas, imens hastigheden styres nemt med multifunktionshåndtaget. I ”manuel” kan traktoren derfor sammenlignes med en traktor med konventionel gearkasse, blot er skiftene her helt glidende, som det kendetegner CVT-transmissionerne. Når multifunktionshåndtaget skubbes frem eller trækkes tilbage, varieres hastigheden kontinuerligt. På den anden side giver korte tryk på håndtaget mulighed for at variere hastigheden i intervaller på 0,1 km/h fra 0 til 15 km/h og intervaller på 1 km/h for højere hastigheder.

AUTO Kørestrategien ”auto” er det optimale valg til trækopgaver i marken og til transportopgaver på landevejen. Når speederpedalen trykkes ned, opnår traktoren den forudindstillede kørehastighed og bliver der. Den elektroniske styreenhed (ECU) sørger for at holde den ønskede hastighed konstant og tilpasser motorens omdrejningstal i forhold til belastningen.

PTO Denne tilstand aktiveres automatisk, når PTO er tilkoblet, og holder omdrejningerne konstant uanset traktorens kørehastighed. Operatøren kan hele tiden variere kørselshastigheden ved hjælp af speederen. Det giver TTV-traktorerne store fordele i forhold til traditionelle, mekaniske transmissioner, som ikke tillader at skifte hastighed uden samtidig at skifte gear. PTO-strategien er derfor helt optimal til redskaber, der skal køre med et konstant omdrejningstal som for eksempel gødningsspreder, rotorharver og ballepressere.


16-17

BREMSER OG AKSLER

POWER EFFICIENCY Parallelt med de grundlæggende kørselsstrategier kan operatøren vælge mellem tre grundlæggende funktions-strategier: Eco, Power og Auto. ”ECO” giver en yderligere forøgelse af effektiviteten med henblik på at opnå større endnu brændstofbesparelse, mens ”Power” maksimerer produktiviteten af traktoren, så arbejdet udføres hurtigst muligt. Funktionen Auto er en mellemting mellem de to andre strategier. I ”Auto” justerer en computerenhed motoren og transmissionen samtidigt, indtil konstant drift ved minimalt brændstofforbrug nås. Hvis belastningen stiger, øges motorens omdrejningstal for at give den ekstra power, der er nødvendig for at holde den ønskede kørehastighed.


Parkeringsbremsen ParkBrake virker direkte på de bagerste bremseskiver og på forhjulene via 4-hjulstrækket.

PowerBrake gør det muligt at betjene bremsepedalen med et lavt pedaltryk. PowerBrake virker også med slukket motor.

For at opnå maksimal sikkerhed kan Serie 7 udrustes med et nyudviklet, integreret bremsesystem, hvor skivebremserne er monteret udvendigt på forakslen. Den elektriske ParkBrake aktiveres fra armlænskonsollen og virker på de bageste bremseskiver. Samtidigt indkobles 4-hjulstrækket, så alle 4 hjul er bremset effektivt. Der kan monteres indstillelige bagaksler, så sporvidden nemt kan justeres. Det giver blandt andet mulighed for at køre med ”Plug-on” tvillinghjul og montere ballastvægte med en samlet vægt på helt op til 1810 kg.


DEUTZ-FAHR AGROTRON SERIE 7 - FREMTIDENS TRAKTOR ER HER ALLEREDE


20-21 HYDRAULIK OG KRAFTUDTAG

DYNAMISK PRODUKTIVITET AGROTRON SERIE 7 GIVER OPERATØREN ET VÆLD AF MULIGHEDER FOR AT INDSTILLE OG JUSTERE REDSKABERNES ARBEJDE, UANSET OM DET ER HYDRAULIK ELLER PTO, DER LEVERER DYNAMIKKEN


EFFEKTIV HYDRAULIK

PTO M. HØJ EFFEKT Operatøren kan vælge mellem 3 PTO-hastigheder (540ECO, 1000 og 1000ECO). Det forøger traktorens alsidighed og gør den i stand til at levere konstant effektivitet, uanset hvor stor eller lille belastningen er. Alle PTO-hastigheder betjenes elektrohydraulisk, og alle er er forsynede med "SmartStart", en proportional ventil, som sikrer gradvis og progressiv igangsætning af redskaberne. Auto-PTO med højdeindstillelig til/frakoblingspunkt er en yderligere fordel. Fjernbetjening af PTO fra begge bagskærme er standard. Front-PTO med 1000 eller 1000E er en option.

Agrotron Serie 7 opererer med en kombination af en uafhængig 44 l/ min. styretøjspumpe og en 160 l/min. Load-Sensing pumpe til arbejdshydraulikken. 7 elektroniske E/DV og proportionalt styrede ventiler er standard. 2 af disse er dedikeret til frontliften. Alle lynkoblinger er af typen "push-pull" og kan betjenes under tryk. Samtlige hydraulikventiler kan låses, anvendes som enkeltvirkende under løft og har flydestilling. Timing og flow kan indstilles på alle ventiler. Betjeningsgrebene er tydeligt markeret med farver og kan programmeres i forskellige kombinationer alt efter hvilke redskaber, der er i brug. Med Power-Beyond kan olieflowet ledes direkte til LS-forberedte arbejdsredskaber - en nyttig funktion, når redskaberne styres af en uafhængig kontrolenhed, der kræver højt olieflow. Load Sensing pumpen styres af behovet fra det aktuelle redskab. Når redskabet aftager olie, vinkler pumpen i gang, så olietryk og flow holdes. Redskabet med det højeste oliebehov bestemmer det aktuelle tryk i systemet. Omvendt er der intet krafttab, når hydraulikken ikke benyttes, for så går hydrauliksystemet i "Standby" tilstand. Det minimerer effekttabet og brændstofforbruget. Samtidig sikres de hydrauliske komponenter en lang levetid.


22-23 LIFT

Den maksimale løftekapacitet i liften er 10.000 kg. Den elektroniske regulering EHR optimerer trækkraften og mindsker hjulslippet. Et nøje optimeret samspil mellem trækkraftregulering og positionskontrol giver operatøren mulighed for at finindstille alle funktioner, og systemet omfatter desuden flydestilling samt hjulslipsregulering. En indstilling af sænkehastigheden, svingningsdæmpning under transport af redskaber, begrænsning af løftehøjde og justering af sænkehastigheden er alle en del af EHR. Funktioner betjenes i højre armlæn. Frontliften har en maksimal løfteevne på 4.500 kg.


ENKEL, LOGISK OG INNOVATIVT ET GENNEMFØRT OG MODERNE BETJENINGSSYSTEM

DYBDEINDSTILLING Bagliftens dybd e (trækkontrol), højd e (positionskontrol) og flydestilling kan indstilles på en skala fra 1 til 8. RØDT LYS TÆNDT: “Opstart” transport eller stilstand BLINKER: STOP tilstand SLUKKET: Driftstilstand

De vigtigste betjeningsanordninger til løft/ sænkning af liften er placeret på joysticket. Med “S TO P”-knappen s tandses liftens bevægelse. En vippekontakt i bagerste konsol til højre gør til/frakobling af redskaber nemt.

Fire potentiometre giver mulighed for indstilling af følgende variabler: • Trækkraftsregulering, positionskontrol og blandingsregulering • Maksimal løftehøjde • Sænkehastighed • Hjulslip


24-25 VEDLIGEHOLDELSE

HURTIG OG ENKEL VEDLIGEHOLDELSE DEN DAGLIGE SERVICE ER HURTIG OG ENKEL AT GENNEMFØRE TAKKET VÆRE DEN HÆNGSLEDE MOTORHJELM, SOM KAN LØFTES I ÉT STYKKE OG GIVER OPTIMAL TILGÆNGELIGHED TIL SERVICEPUNKTERNE


LANGE VEDLIGEHOLDELSESINTERVALLER Motorolien skal skiftes efter hver 500 driftstimer, mens ventilerne skal efterses for hver 1.500 timer.

Alle de vigtigste servicepunkter og -komponenter er lettilgængelige, og daglige servicerutiner kræver ikke værktøj. Motoroliens niveau kan kontrolleres uden at åbne motorhjelmen, og der er skueglas til både gearkasse og hydraulikolietank.

• Vedligeholdelsen af kølesystemet er ukompliceret, for kølerne er monteret på hængselsled og vipper selv ud via gasdæmpere. • Motorens luftfilter er lettilgængeligt og hurtigt at vedligeholde. • Alle sikringer og relæer er placeret samlet på højre skærm med nem adgang og sidder godt beskyttede. • Kabinens luftfiltre er bygget ind i kabinens sidestolper for at lette adgangen. Service kræver ikke værktøj. • Hovedafbryderen med frakobling af batteriet sikrer, at traktoren kan parkeres over længere perioder uden risiko for afladning og/ eller overophedning. • Luftkompressoren er koblet direkte til motoren. Det giver optimal driftssikkerhed og minimal vedligeholdelse. • Kontrol og evt. påfyldning af motorolie er en hurtig og nem opgave, da påfyldningsstuds og målepind er placeret hensigtsmæssigt.


26-27 TEKNISKE DATA

SERIE 7

TEKNISKE DATA

7210 TTV

7230 TTV

7250 TTV

Deutz Common Rail/1.600 bar

Deutz Common Rail/2.000 bar

MOTOR Type

Deutz - TCD 6.1 L06 4V Tier 4i

Indsprøjtningstype/ Tryk Cylindre/ Volumen

Stk./cm3

Deutz Common Rail/2.000 bar

6/6.057

Godkendt brændstof

Diesel, B100

Maksimal effekt med boost (ECE R-120)

kW/hk

165/224

180/245

194/263

Godkendt effekt (2000/25/EC)

kW/hk

163/222

178/242

190/258

Maksimal effekt uden boost (ECE R-120)

kW/hk

151/205

162/220

175/238

Effekt v. nominel omdrejningstal (ECE R-120)

kW/hk

137/186

150/204

174/236

Nominelt motoromdrejningstal

omdr/min

2.100

Luftindtag

Under motorhjelmen

Maksimalt drejningsmoment (standardtilstand)

Nm

806

870

934

Maksimalt drejningsmoment (boost-tilstand)

Nm

883

937

1.009

Brændstoftankens rumfang

l

AdBlue-beholderens rumfang

l

50

timer

500

Olieudskiftningsintervaller

435

TRANSMISSION Type

TTV trinløst variabel transmission

Maksimal hastighed 40 km/t

@ 1.357/@ 1.760 (HD)

Kørestrategier

Auto/Manual/PTO (med Eco/ Power administration)

Funktionen PowerZero (hill-hold)

standard

Forakselaffjedring

Hydropneumatisk, standard

ASM (automatisk 4WD og diff spærre kontrol)

standard

KRAFTUDTAG Hastighed på bagerste kraftudtag

omdr/min

540/540E/1.000/1.000E

Betjening af kraftudtag på skærme Hastighed på frontmonteret kraftudtag

540E/1.000/1.000E standard

omdr/min

1.000 (1.000E) ekstraudstyr

Kraftudtagsaktivering

Proportional elektrohydraulisk "SmartStart"

HYDRAULISK LIFT Maksimal løftekapacitet (for/bag)

kg

4.500/10.000

Liftstyring på skærme

standard

Radar

standard

HYDRAULIKSYSTEM Belastningsfølsomt hydraulisk kredsløb med variabel pumpe Hydraulikolietankens rumfang (separat tank)

160 l/min., standard l

50

Betjening af ventil på skærme

standard

Power Beyond

standard

Fjernventiler

Stk.

5 (7 m. fabriksmonteret frontlift)

BREMSER OG STYRETØJ Bremseforstærker

standard

Styrepumpekapacitet

l/min

44

Parkeringsbremse

type

EPB (Electronic Parking Brake)

Udvendige skivebremser på forhjulsaksel.

option

Pneumatisk/hydraulisk anhængerbremse Styrevinkel Venderadius, min.

option/standard grader

52.

m

5.8

DÆK For-/bagdækstandard Ballast til baghjul (ekstraudstyr) Dobbelte baghjul (ekstraudstyr)

540/65 R34 + 650/65-42 kg

NO 600/70 R30 + 650/65 R42 DK 600/70 R30 + 710/70 R38 2 x (140+255+255+255)

-

2 x 650/65 R42


SERIE 7

TEKNISKE DATA

7210 TTV

7230 TTV

7250 TTV

KABINE standard

MaxiVision Cab kabine

-

Airconditionanlæg Maxi Control armlæn

standard

Iso-bus interface (ISO 11783)

standard

iMonitor-2 (display 12.8")

standard

Arbejdsdisplay i A-søjle

standard

Polstret passagersæde

standard

Automatisk A/C

standard

Max Comfort Dynamic + + sæde (Dynamisk affjedring, automatisk pneumatisk nivellering)

-

Max Comfort Dynamic + + sæde (Dynamisk affjedring, automatisk pneumatisk nivellering, ekstra sideværts affjedring)

standard

Max Comfort Evolution Active sæde (Aktiv affjedring, aktiv opvarmning og ventilation) Kabineaffjedring

option

type

pneumatisk

Comfortip Professional, foragerautomatik

standard

ELEKTRISK SYSTEM Spænding

T

12

V/Ah/A

12/180/700

Generator

V/Ah

12/200

Startmotor

V/kW

Standardbatteri

12/3.1

Udvendigt strømudtag

standard

25 Amp. udtag

standard

MÅL og VÆGT (med for-/ bagdæk) Akselafstand

540/65-34 + 650/65-42 mm

600/70R30 + 650/70R42

600/70R30 + 710/70-42

2.817

Længde (min-max)

mm

4.817

Højde (min-max)

mm

3.153

Bredde (min-max)

mm

2.550

Frihøjde (min-max) under foraksel

mm

685

4.972

2.736

EGENVÆGT Egenvægt foran (min-max)

kg

3.000-3.795

3.100-3.915

Egenvægt bagpå (min-max)

kg

4.700-4.785

5.100-5.185

Total egenvægt (min-max)

kg

7.700-8.580

8.200-9.100

MAKSIMALT TILLADTE VÆGT VED 40 KM/H Maksimal tilladt vægt - foran

kg

5.200

5.200

Maksimal tilladt vægt - bagpå

kg

9.000

10.000

Maksimal tilladt vægt - total

kg

12.000

13.500

De tekniske data og illustrationer er udelukkende vejledende. DEUTZ-FAHR forpligter sig til at levere produkter, som løbende tilpasses efter kundernes behov. Af samme årsag forbeholdes retten til, løbende, at foretage ændringer, uden forudgående oplysning herom.


2337

Varenr. L009

I.P. Udgivet af Marketing- og Reklameafdelingen - Kod. 308.8514.3.4-1 - 02/13

Kontakt din lokale Deutz-Fahr forhandler for yderligere oplysninger:

Deutz Fahr Serie 7  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you