Page 13

GRČKA | PIERIA | NEI PORI

Nei Pori ( u prevodu Novo Mesto) je relativno novo letovalište izgrađeno krajem sedamdesetih godina na zemljištu koje je pripadalo selu Pori, udaljenog 10 km od današnjeg Nei Poria u delti reke Pinios. Danas je to tipičan turistički gradić smešten u oblasti Pierija, koga odlikuje mediteranska vegetacija, fascinantan pogled na planinu Olimp i kristalno čisto more. Ne čudi što se turisti rado vraćaju jer uvek im preostane nešto novo, nešto neistraženo, što je dovoljno inspirativno da ih natera da ponovo posete Nei Pori. Mesto je podeljeno na stari i novi Nei Pori. Osobenost mesta su vrlo široke ulice, puno cveća, zelenila i vrlo intersantno uređeni barovi i taverne, što vam šetnju promenadom duž obale čini posebno prijatnom i opuštajućom. Ovo ljupko podolimpsko mesto nudi veliki izbor sveže ribe i primamljive grčke specijalitete, kao i niz letnjih

Nei Pori

večeri uz prijatno ćaskanje uz po koje piće. Letovanje u Nei Poriju, pružiće vam i mogućnost da deo odmora iskoristite za posetu živopisnog gradića Platamona i istoimene sredjevekovne tvrđave, Meteora, Litohora, ostrva Skiatos.

PLAŽA Plaža u Nei Poriju je dugačka 6 km, a široka oko 100 metara sa veličanstvenim odsjajem zlatno žutog peska, koji blago uranja u toplu i bistru vodu Egejskog mora. Duž cele obale dubina mora je vrlo mala pa je samim tim savršeno mesto za odmor porodica sa mlađom decom. Duž obale ima dosta kafića, barova, taverni koji iznajmljuju ležaljke sa suncobranima.

Vila Maria Blougouras

Vila Chloros

www.bravotours.rs

13

Profile for Andjelija Spasic

Bravo tours - Katalog Leto 2019.  

Pogledajte sve aktuelne ponude za predstojeće leto 2019! Grčka, Bugarska, Italija, Crna Gora i Ohrid

Bravo tours - Katalog Leto 2019.  

Pogledajte sve aktuelne ponude za predstojeće leto 2019! Grčka, Bugarska, Italija, Crna Gora i Ohrid

Advertisement