Page 1

A Bravogroup Office A Bravogroup Office több mint 20 éves piaci tapasztalattal rendelkezve szolgálja ki ügyfelei igényeit a menedzselt nyomtatási szolgáltatások és az irodatechnika egyéb területein. Szakembereink a dokumentumkezelés teljes életciklusának folyamatában nyújtanak meg­­oldásokat ügyfeleink számára.

Eszközpark üzemeltetése egy vegyipari nagyvállalat számára Az elszórt elhelyezkedésű gyár és iroda épületeiben a nyomtató-infrastruktúra gerincét alkotó nagyteljesítményű multifunkciós eszközpark szállítását és üzemeltetését a 2007-es évtől kezdve folyamatosan az ügyfél megelégedésére a Bravogroup Office végzi. Az eszközök szállítása folyamatosan igazodik a korábbi szolgáltató eszközállományának kifutásához, a multifunkciós eszközpark jelentős bővülésével folyamatos költségcsökkentést sikerült elérni.

Igények Ügyfelünk részére két alapvető problémát kellett tökéletes összhangban megoldani: egyrészt a korábbi szolgáltató által kialakított fénymásoló pontokban a régi berendezések kiváltását, másrészt a kiváltás folyamatában biztosítani, hogy az üzemeltetés alacsony emberi erőforrás ráfordítás mellett történjen és figyelembe vegye a helyszínek szórt elhelyezkedéséből eredő speciális igényeket is. A megvalósítás során a közös projektmenedzsment kiváló működése is segítette a szolgáltató szervezet összehangoltságát és a technikai csapat munkáját. A szolgáltatás teljesítése során kiemelt szerepet kapott a kihelyezett 2-4 fő operátor állományunk, akik szakmai tapasztalatának segítségével jelentősen le tudtuk rövidíteni a beavatkozások reakcióidejét.

www.bravogroupoffice.hu

Projekt számokban • 30 db 40-50 lap/perc sebességű központi multifunkciós berendezés • 4 000 000 millió nyomat • Menedzsment rendszer • Felhasználók száma: 600 fő


Koncepció A meglevő eszközpark kiváltása új, digitális, színes nyomtatásra és szkennelésre is alkalmas multifunkciós eszközökkel. A projekt része az eszközök finanszírozása és a berendezések teljes körű üzemeltetése. Az elszámolás az elkészített példányszám szerint történik. Az elektronikus támogató rendszer képes az üzemeltetés alapvető eseményeit valós időben jelezni (papírelakadás, meghibásodás stb.), proaktív jelzőrendszere alapján a toner fogyásról és a csere szükségességéről előzetesen küld információt, a felhasználók és a munkafolyamatok minél teljesebb kiszolgálása érdekében.

Az ügyfélről Ma Magyarország legnagyobb vegyipari komplexuma. Integrált termelő vállalat, amely vegyipari benzin és gázolaj felhasználásával etilént és propilént állít elő, amit világszínvonalú technológiáival kis-, közepes- és nagysűrűségű polietilénné, valamint polipropilénné dolgoz fel.

A berendezések szállítását a Bravogroup Office folyamatosan végzi, 2007-től kezdve a korábbi szolgáltató berendezéseinek kifutásának függvényében, változatlan, garantált árakon.

Az együttműködés állomásai 2006. Szerződéskötés 12 db multifunkciós berendezés cseréje 2007. 6 db multifunkciós berendezés cseréje

Dokumentumkezelési megoldásainkról tájékozódjon weboldalunkon: www.bravogroupoffice.hu

2008. 6 db multifunkciós berendezés cseréje Állomány bővítése további 6 db multifunkciós berendezéssel 2009. Állomány bővítése további 2 db multifunkciós berendezéssel 2010. Állomány bővítése további 2 db multifunkciós berendezéssel Költségmenedzsment rendszer bemutatása, tesztüzem biztosítása

Advanced Office Imaging Advanced Office Solution Production Print Advanced Scanning Solution

(8523($135(0,(53$571(5&/8%0(0%(5

Bravogroup Rendszerház Kft. 1145 Budapest, Újvilág u. 50-52. Tel.: +36 1 469 6200 • Fax: +36 469 6205 info@bravogroupoffice.hu www.bravogroupoffice.hu

MPS megoldások egy hazai vegyipari nagy vállalatnál  
MPS megoldások egy hazai vegyipari nagy vállalatnál  

MPS megoldások egy hazai vegyipari nagy vállalatnál