Page 1

A Bravogroup Office A Bravogroup Office több mint 20 éves piaci tapasztalattal rendelkezve szolgálja ki ügyfelei igényeit a menedzselt nyomtatási szolgáltatások és az irodatechnika egyéb területein. Szakembereink a dokumentumkezelés teljes életciklusának folyamatában nyújtanak meg­­oldásokat ügyfeleink számára.

Optimalizálás egy energetikai vállalat támogató / karbantartó egységénél Az önálló költségvetéssel rendelkező karbantartó szervezet megalakításának egyértelmű célja a költségcsökkentés és az irodatechnikai berendezésekkel kapcsolatos folyamatok és feladatok konszolidálása. Ennek megvalósításához a gondosan megtervezett és lebonyolított implementáció, és a hazai piaci viszonyok között igen csak versenyképes szolgáltatási díjak kialakítása volt eszközünk. Az átalakítást követően jelentős mennyiségű emberi erőforrás szabadult fel, így a szakembereknek jutott elegendő ideje a teljes informatikai rendszer üzembiztos működtetésére és a szükséges fejlesztések megvalósítására.

Igények Ügyfelünk a Bravogroup Office számára az irodatechnikai költségek csökkentését, az irodatechnikai gépek darabszámának jelentős csökkentését, és az optimális költség-elszámolási rendszer megteremtését tűzte ki célul. Az igények maradéktalan kielégítésére nem csak szakmai potenciálunk volt garancia, de az is hogy már korábban is létrejött sikeres együttműködés a Bravogroup Office és az ügyfél között.

www.bravogroupoffice.hu

Projekt számokban • Kiinduló darabszámok: - 70 db fénymásoló - 300 db nyomtató • Jelenlegi darabszámok: - 50 db multifunkciós berendezés - 0 db hagyományos nyomtató • Menedzsment rendszer: - Conter Checker (saját fejlesztés), Canon IWEMC • Felhasználók száma: 500 fő


Koncepció Első lépésként felmértük, hogy ha a felhasználási igények kielégítését egy egységes multifunkciós gépállomány létrehozásával szeretnénk kiszolgálni, akkor annak milyen méretűnek kell lennie. Ezt követően, a teljes meglevő berendezés-állományt kiváltva helyeztük üzembe, kezdeti beruházás nélkül a beruházás nélkül, bérleti konstrukcióban kihelyezett új gépparkot. A Bravogroup Office a bérleti konstrukció mellett teljes körű üzemeltetési szolgáltatást is nyújt, melynek elszámolása a Canon berendezések beépített elszámoló rendszerének integrációjával, PIN kódos azonosítással, saját fejlesztésű adatbegyűjtő alkalmazás segítségével történik.

Az együttműködés állomásai 2008. • Szerződéskötés • Rendszer megtervezése

Az ügyfélről Egy hazai energetikai vállalat tulajdonában álló vállalat. Feladata az olajipari, gázipari és vegyipari technológiák, gépészeti, villamos és irányítástechnikai rendszerek kivitelezése, valamint a tulajdonos üzemeinek biztonságos működését garantáló karbantartási, javítási és szerelési tevékenység végzése.

Dokumentumkezelési megoldásainkról tájékozódjon weboldalunkon: www.bravogroupoffice.hu

2009. • Implementáció • Elszámolás kialakítása • Üzemeltetés 2011. • Az önálló szervezet berendezéseinek (FGSZ) kivonása, átköltöztetése

Advanced Office Imaging Advanced Office Solution Production Print Advanced Scanning Solution

(8523($135(0,(53$571(5&/8%0(0%(5

Bravogroup Rendszerház Kft. 1145 Budapest, Újvilág u. 50-52. Tel.: +36 1 469 6200 • Fax: +36 469 6205 info@bravogroupoffice.hu www.bravogroupoffice.hu

MPS megoldások egy energetikai vállalat karbantartó egységénél  
MPS megoldások egy energetikai vállalat karbantartó egységénél  

dokumentum,printing,