Page 1

Quality wide-plank wooden flooring from Finland

FI


2


MIKSI TIMBERWISE

4

5 6 9 10 12 14 16

Suomalainen laatu Kestävä kehitys Puhdas sisäilma Kymmenen hyvää syytä Puulajit Lajitelmat Pintakäsittelyt

COLLECTIONS

18 28 32 42 48 54

Handwashed Collection Vintage Collection Color Collection öljyvahatut Color Collection lakatut Original Collection Herringbone

18

TEKNISET TIEDOT

56

56 57 58 59 60

Jykevä runkorakenne Asennus ja pontin valinta Hoito-ohjeet Oheistarvikkeet Pintaa syvemmältä

VÄRIVALIKOIMA 62 Vertaile ja valitse

62

3


4


TIMBERWISE – PERUSTA SUOMALAISELLE LAADULLE Yhdistämme laadukkaimmat raaka-aineet, perinteisen suomalaisen käsityön ja modernin teknologian. Timberwise-parkettien laadun takaa parhaat mahdolliset raaka-aineet. Pitääksemme kiinni tiukoista laatustandardeistamme, valikoimme ja hankimme kaiken materiaalimme itse. Puu on peräisin ainoastaan EU-alueelta ja se saapuu Loimaan tehtaallemme hiomattomana lankkuna.

Uskomme kotimaiseen puunjalostusosaamiseen. Yhdistämällä edistyksellisen automaatiotekniikan ja parhaat puuntyöstön ammattilaiset, kykenemme keskittymään siihen, missä olemme parhaita. Lopputuloksena syntyy maailman paras parketti, jossa suomalainen ammattitaito tuntuu joka askeleella.

5


KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ – ASKEL ASKELEELTA Timberwise-parketti on turvallinen valinta niin kotisi kuin ympäristönkin kannalta. Me Timberwisessa uskomme luonnon monimuotoisuuteen, kestävään kehitykseen ja eettiseen liiketoimintaan. Raaka-aineemme ovat peräisin Keski-Euroopan PEFC-sertifioiduista metsistä. Tuotteemme täyttävät kaikki EUdirektiivien vaatimukset ja parhaat JAS F**** ja JAS2- päästö- ja liimasaumaluokat.

PEFC/02-31-138

6

Emme käytä lainkaan uhanalaisia eksoottisia puulajeja, vaan olemme erikoistuneet värikäsittelyihin. Näin kykenemme tarjoamaan eksoottisiakin värisävyjä sertifioiduista raaka-aineista. Myös tuotantomme on ekologista: esimerkiksi tuotannossa syntyvä sahanpuru käytetään kuivaamojemme lämmittämiseen.


7


8


LAADUKAS LATTIA – YHTÄ TÄRKEÄ KUIN ILMA JOTA HENGITÄT Timberwise on maailman ensimmäinen parkettivalmistaja, jonka koko tuotevalikoima on valmistettu ilman lisättyä formaldehydiä. Lattia on yksi kodin suurimmista pinnoista. Siksi on tärkeää, ettei parketissa käytetä sisäilmaan haihtuvia kemikaaleja, kuten formaldehydiä. Formaldehydin tiedetään jo pieninä pitoisuuksina ärsyttävän silmiä ja hengitysteitä. Sen on myös epäilty olevan yhteydessä astmaoireisiin. Ajattele, mitä se tarkoittaa esimerkiksi pienille lapsille, jotka leikkivät ja ryömivät lattialla.

Timberwise on asettanut tuoteturvallisuuden, ja etenkin puhtaan sisäilman, sydämen asiakseen. Olemme maailman ensimmäinen parkettitehdas joka on luopunut formaldehydipitoisten liimojen käytöstä kaikissa tuotteissaan. Suomen Allergia- ja Astmaliitto onkin myöntänyt meille ainoana parkettivalmistajana oikeuden käyttää Allergiatunnusta tuotteidemme yhteydessä.

9


MEIDÄT VALITAAN HYVISTÄ SYISTÄ

10

VALMISTETTU SUOMESSA

EI FORMALDEHYDIÄ

EKOLOGINEN

VAKAA RAKENNE

KESTÄVÄT LIIMASAUMAT

Timberwise on suomalainen, yksityisomistuksessa oleva yritys. Tuotteet valmistetaan Loimaan tehtaallamme, VarsinaisSuomessa.

Emme käytä tuotteissamme lainkaan formadehydipitoisia ainesosia, mikä takaa paremman hengitysilman ja pienentää allergia- ja astmariskiä.

Timberwise parketteihin käytetään PEFC-sertifioitua puuta EU-alueelta. Emme käytä lainkaan uhanalaisia puulajeja.

3-kerrosrakenne ja kotimainen koivuvaneri-välikerros takaavat tukevamman lattian sekä paremman ääni- ja kosteuseristyksen.

Liimasaumat kestävät kosteuden ja lämpötilan vaihteluita erinomaisesti. Testaamme liimasaumojen pitävyyttä keittämällä testipaloja kiehuvassa vedessä.


AITOA PUUTA

UPEA ULKONÄKÖ

MONIPUOLISET PINTAKÄSITTELYT

HELPPO ASENTAA

SOPII LATTIALÄMMITYKSELLE

Timberwise-parkettien valmistukseen käytetään eurooppalaista tammea ja saarnea sekä itävaltalaista lehtikuusta ja suomalaista mäntyä.

Yksisäleisen rakenteen ansiosta Timberwise-parketit ovat näyttäviä. Voit valita mieleisesi lautaleveyden neljästä eri vaihtoehdosta.

Lukuisat pinta- ja värikäsittelyt, lakkaus- sekä vahausvaihtoehdot tekevät lattiasta persoonallisen ja parantavat myös lattian kestävyyttä.

WiseLoc-lukkopontin ansiosta asennus on helppoa ja nopeaa. Laudat voidaan asentaa yksittäinen lauta kerrallaan, eli asennuksen voi tehdä jopa yksin.

Timberwise-parketin voi asentaa lattialämmitysjärjestelmän päälle. Noudata asennusohjeita tarkasti parhaan lopputuloksen takaamiseksi.

11


12

TAMMI

SAARNI

Quercus robur

Fraxinus excelsior

Tammi on ollut kautta aikojen yksi suosituimmista sisustusmateriaaleista, sillä se on klassinen ja turvallinen lattiamateriaalivalinta. Se on kova, painava, vahva ja kohtuullisen suorasyinen puu. Väriltään se on lämpimän ruskeaa.

Saarni lukeutuu jaloihin lehtipuihin. Se on puumateriaalina kaunis, kova sekä kestävä ja näin ollen erinomainen lattiavalinta. Saarnilattiasta saa lajitelmasta ja pintakäsittelystä riippuen joko rauhallisen ja harmonisen tai elävän ja värikkään lattian.

Timberwise käyttää ainoastaan eurooppalaista tammea tuotteissaan.

Timberwise käyttää ainoastaan eurooppalaista saarnea tuotteissaan.

Tammen tiheys on 690–760 kg/m3 ilmakuivana ja Brinell-kovuus on 2,9–4,1 HB.

Saarnin tiheys on 690 kg/m3 ilmakuivana ja Brinell-kovuus on


LEHTIKUUSI

MÄNTY

Larix decidua

Pinus sylvestris

Lehtikuusi on arvostettu havupuulaji. Sen sydänpuun väri on punertavan ruskea ja pintapuu on vaaleaa. Lehtikuusi kestää mäntyä suurempaa kulutusta. Lehtikuuselle on ominaista suuret värivaihtelut ja oksaisuus!

Mänty on pohjoisen pallonpuoliskon yleisimpiä puulajeja. Männylle on ominaista suuri sydänpuuosuus, joka antaa männylle sen punertavan ulkonäön ajan myötä. Lattiamateriaalina männyllä on pitkät perinteet. Männylle ominaista on sen oksaisuus. Lattiana se soveltuu erinomaisesti kesähuviloille ja kevyen kulutuksen kohteisiin.

Timberwise käyttää ainoastaan itävaltalaista lehtikuusta tuotteissaan. Lehtikuusen tiheys on 590 kg/m3 ilmakuivana ja Brinell-kovuus on 2,2–3,0 HB.

Timberwise käyttää ainoastaan suomalaista mäntyä tuotteissaan. Männyn tiheys on 510 kg/m3 ilmakuivana ja Brinell-kovuus on 1,5–1,9 HB. 13


LÖYDÄ OMA TYYLISI Timberwise-lattioiden lajitelmajaottelu kertoo puun oksaisuudesta sekä syykuvioinnista. Nyrkkisääntö on, että Select-lajitelmat ovat tarkoin valittua, mahdollisimman oksatonta puuta, kun taas Rusticlajitelmassa sallitaan oksaisuudet, epätasaisuudet ja kittaukset.

hiottu, mattalakattu

14

harjattu, mattalakattu

Puulajien välillä on toki lajikohtaisia eroja, eli eri lajien lajitelmat eivät välttämättä ole vertailukelpoisia keskenään. Monipuolisesta valikoimastamme jokainen löytää varmasti omaan käyttötarkoitukseensa ja -kohteeseensa sopivan lajitelman.

harjattu, öljyvahattu

SUOMU hiottu, öljyvahattu

TAMMI SELECT

TAMMI CLASSIC

TAMMI RUSTIC

TAMMI VINTAGE

Select on valikoitu, yleissävyltään tasavärinen sekä lähes oksaton. Lajitelmalle sallitaan helmioksien kittaus, tammen luonnollinen peilikuvio, eli puun ydinsäteiden aikaansaama kuvio, sekä syykuvion aiheuttama värivaihtelu.

Classic on luonnollisen näköinen lajitelma, jossa näkyy selvästi puun luonnollinen syykuvio ja värivaihtelu. Classic- lajitelmassa sallitaan puun luonnollinen oksaisuus, jossa oksien koko ja määrä on pieni. Myös pienet oksaryhmät, ns. kissantassut, ovat Classic-lajitelmassa sallittuja, samoin kuin oksien kittaus sekä tammen peilikuvio.

Rustic on nimensä mukaisesti krouvi oksalajitelma. Rusticille ominaista ovat voimakkaat värivaihtelut ja rajaton määrä sekä pieniä että isoja oksia. Lievä hapettuma sekä pienet painaumat oksien kittauksessa ovat sallittuja samoin kuin tammen peilikuvio.

Tammi Vintage-lajitelma on samankaltainen Rustic-lajitelman kanssa, mutta siinä sallitaan lisäksi myös kitatut isot oksat ja halkeamat. Vanhan ja autenttisen näköinen lajitelma johon saatavilla useita eri värisävyjä. Vintage-lajitelmaa tehdään ainoastaan Vintage Collection -sävyille.


NÄIN LUET TUOTENIMEÄ:

PUULAJI VÄRINIMI

Tammi Classic ARCTIC harjattu, mattalakattu

LAJITELMA* PINTAKÄSITTELY

*) Poikkeuksena Lehtikuusi ja Mänty (valmistetaan vain yhtä lajitelmaa), sekä Tammi Handwashed -tuoteryhmä.

hiottu, lakattu

SNOW WHITE hiottu, öljyvahattu

hiottu, mattalakattu

hiottu, lakattu

harjattu, öljyvahattu

SAARNI SELECT

SAARNI CLASSIC

SAARNI OLIVE

MÄNTY JA LEHTIKUUSI

Select on valikoitu, hillitty ja yleissävyltään tasavärinen, lähes oksaton lajitelma. Tälle harmoniselle lajitelmalle sallitaan syykuviosta aiheutunut luonnollinen värivaihtelu, sekä terveet vaaleat helmioksat.

Classic-lajitelma on luonnollisen näköinen lajitelma, jossa näkyy selvästi puun luonnollinen syykuvio ja värivaihtelu, sekä pieniä yksittäisiä tummia oksia. Yleisvärisävyltään Classic on aavistuksen Selectiä tummempi. Classic-lajitelmassa oksien kittaus on sallittu. Classic-lajitelmaa valmistetaan pääsääntöisesti vaaleilla pintakäsittelyillä.

Olive-lajitelma on saanut nimensä tummasta sydänpuusta, jota myös oliveksi kutsutaan. Ulkonäkövaihtelu eri lautojen välillä voi olla suuri, ja osa laudoista on ilman tummaa sydänpuuta. Myös oksat ja oksaryhmät, sekä oksien kittaus on lajitelmalle sallittua.

Mäntyä/Lehtikuusta valmistetaan ainoastaan yhtenä oksalajitelmana. Puulajeille ominaista on suuri oksien määrä sekä puun luonnollinen värivaihtelu. Paikatut oksat ja pyöreät oksapaikat ovat sallittuja. Huom! Lehtikuusi reagoi ilmankosteuden vaihteluihin huomattavasti muita puulajeja herkemmin. Siksi lattiaan voi kuivan kauden aikana tulla hiushalkeamia tai halkeamia, jotka pääsääntöisesti umpeutuvat kosteamman kauden aikana.

15


PINNASTA PARKETTI TUNNETAAN Monipuolisesta valikoimastamme löydät varmasti juuri oikeanlaisen pinnan lattiallesi. Erityyppiset pinta- ja värikäsittelyt, lakkaukset ja vahaukset tekevät puupinnasta persoonallisen ja ilmeikkään sekä parantavat myös lattian kestävyyttä. Tilaamalla mallipaloja voit tutustua tarkasti eri vaihtoehtojen ominaisuuksiin.

16

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Tammi Handwashed GREY harjattu, öljyvahattu


HIOTTU PINTA

ÖLJYVAHATTU

LUONNONÖLJYTTY

HIENOSTUNUT JA VIIMEISTELTY

SUOJAA JA LUONNOLLISUUTTA

MATTAPINTAISTA LUONNOLLISUUTTA

Hiottu pinta – perinteinen ja klassinen käsittelytapa: tasainen, sileä ja selkeälinjainen. Hiotusta pinnasta tulee esiin puun luontainen kovuus. Osan tuotteista saa tuotannollisista syistä vain hiottuna. Hiottu pinta on hienostunut ja elegantti. Hiottu pinta öljyvahan/luonnonöljyn kanssa on herkempi naarmuille, joten emme suosittele sitä kovan kulutuksen kohteisiin (lapsiperheet, kotieläimet, kengillä kulku).

Öljyvahattu – Öljyvaha on himmeäkiiltoinen tai lähes matta. Se on luonnollisemman näköinen kuin esim. perinteinen korkeakiiltoinen lakka. Öljyvaha on kasviperäinen ja näin ollen ekologisempi vaihtoehto. Se on myös pinnaltaan hengittävä, jolloin puun lämpö tulee paremmin pintaan, mutta pinta hylkii kuitenkin likaa ja kosteutta. Se ei ole liukas, ja esim. kotieläimien anturat saavat paremman tartuntapinnan öljyvahatusta kuin lakatusta pinnasta.

Luonnonöljytty – Keski-Euroopassa suuressa suosiossa oleva luonnonöljy antaa lattialle todellisen mattapinnan. Luonnonöljyä on käytetty jo vuosisatojen ajan, ja sen suosio on jälleen kasvussa. Luonnonöljytyllä lattialla on lyhyempi huoltoväli kuin UV-kovetetulla öljyvahalattialla, ja pinta tarvitsee useamman huoltokäsittelyn ”kyllääntyäkseen”. Luonnonöljytyn lattian kanssa tulee noudattaa varovaisuutta nesteiden suhteen.

HARJATTU PINTA PUULATTIA AIDOIMMILLAAN Harjattu pinta – harjaus nostaa puun syykuvion pintaan, jolloin puun struktuuri tulee esiin. Harjattu pinta on miellyttävä jalalle, ja sitä suositellaan lemmikkieläin- ja lapsiperheille, koska naarmut eivät näy samalla tavalla kuin hiotusta sileästä pinnasta. Emme käytä harjauksessa syvän ja terävän jäljen tekeviä teräsharjoja, vaan pehmeämpiä erikoisnylonharjoja. Tällöin myös kulutuskestävyys on parempi. Kaikkiin tuotteisiin harjausta ei ole saatavana.

UV-kovetettu öljyvaha on yhtä helppohoitoinen kuin esim. lakattu pinta. UV-valo kovettaa öljyvahan pinnan huomattavasti kovemmaksi kuin vaikkapa perinteisen luonnonöljyn pinta on. Näin ollen kovetettua öljyvahaa ei myöskään tarvitse käsitellä uudelleen kuin kulutuksen ja tarpeen mukaan – ei puolivuosittain, kuten on totuttu ajattelemaan luonnonöljyjen kanssa. Esim. julkisissa tiloissa, missä kuljetaan kengät jalassa ja hiekkaa yms. kulkeutuu sisälle, tarvitaan useammin huoltoa kuin yksityiskodeissa, missä kuljetaan yleensä sukkasillaan tai paljain jaloin. Ylläpitoon riittää imurointi ja nihkeällä mopilla moppaus. Öljyvahatun pinnan voi myös korjata/paikata paikallisesti, jolloin koko lattiaa ei tarvitse käsitellä uudelleen. Käytämme tuotteissamme totuttua enemmän öljyvahaa, jolloin pinta tuntuu karkemammalta, mutta silottuu käytön ja lattianpesujen myötä. Tuote on heti valmis käyttöön ilman hoito-öljyämisiä – paketista lattiaan!

LAKATTU PINTA KUIN SILKKIÄ Lakattu – Lakkakäsittely on perinteinen tapa käsitellä lattioita. Lakka tuo kulutuspintaan öljyvahaa enemmän kulutuskestävyyttä, joten se on erinomainen vaihtoehto esim. aula-, eteis- ja keittiötiloihin, joissa on enemmän kulutusta kuin esim. olohuoneissa tai makuuhuoneissa. Valikoimassamme on värisävyjä, joita saa sekä öljyvahattuna että mattalakattuna, jolloin koko asunto/tila on samaa sävyä, mutta esim. aulassa ja keittiössä on kestävämpi mattalakattu pinta. Timberwisella on kolme eri lakkavaihtoehtoa: normaalilakka (kiiltoaste 25), mattalakka (kiiltoaste 10) ja extreme-mattalakka (kiiltoaste 5). Useimmiten tuotteissa käytetään mattalakkaa; korkeakiiltoista lakkaa emme käytä tuotteissamme.

17


HANDWASHED COLLECTION Handwashed Collection -parkettikokoelma on saanut inspiraationsa luonnosta. Kokoelmalle luonteenomaista ovat harmoniset värisävyt ja elävät pinnat. Handwashed Collectionin laaja värivalikoima luo lähes rajattomat sisustusmahdollisuudet. Huom. Seuraavilla sivuilla esitellään vain osa tuotteista. Esitteen lopusta löytyvät koko valikoimamme värivaihtoehdot.

18

Handwashed Collection

Tammi Handwashed POLAR harjattu, mattalakattu


Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Handwashed Collection

19


20

Handwashed Collection

Tammi Handwashed GREY harjattu, รถljyvahattu


Jokainen puu, lankku ja lattia on yksilöllinen, heijastaen luonnon omaa monimuotoisuutta. Handwashed Collectionin värivalikoima antaa sinulle huikeasti mahdollisuuksia kiehtovan sisustuksen luomiseen. Tuo luonto kotiisi.

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Tammi Handwashed CHOCO 50% harjattu, öljyvahattu

Handwashed Collection

21


Tammi Handwashed MOONSTONE hiottu, öljyvahattu

22

Handwashed Collection

Tammi Handwashed TUNDRA hiottu, öljyvahattu Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.


Tammi Handwashed CREAM harjattu, รถljyvahattu

Handwashed Collection

23


Tammi Handwashed SEA CLAM harjattu, öljyvahattu

24

Handwashed Collection

Tammi Handwashed SEA CLAM harjattu, öljyvahattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.


Tammi Handwashed CARBONWHITE harjattu, รถljyvahattu

Handwashed Collection

25


26

Handwashed Collection


Saarni Handwashed POLAR harjattu, mattalakattu Saarni Handwashed POLAR harjattu, mattalakattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Handwashed Collection

27


VINTAGE COLLECTION Vintage Collection on luonnonläheinen tuoteperhe, joka toistaa jäkälän, naavan ja kelon värisävyjä sekä henkii vanhojen linnojen ja kartanoiden arvokkuutta. Oksien ja halkeamien kittaus, luontaiset syykuviot sekä voimakkaat värivaihtelut kuuluvat olennaisena osana autenttiseen vanhaan puulattiaan. Vintage Collection on omiaan ennakkoluulottomalle edelläkävijälle, joka arvostaa luonnollisuutta ja yksilöllisyyttä. Tuoteperhe soveltuu erityisesti entisaikaisiin asumuksiin, mutta tuo erittäin persoonallisen vivahteen myös moderniin kotiin. Huom. Seuraavilla sivuilla esitellään vain osa tuotteista. Esitteen lopusta löytyvät koko valikoimamme värivaihtoehdot.

28

Vintage Collection

Tammi Vintage LEVI hiottu, öljyvahattu


Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Vintage Collection

29


Pohjoisen tuntureista nimensä ja värinsä saanut kokoelma toistaa jäkälän, naavan ja kelon värisävyjä.

Tuotteille on ominaista niiden patinoitunut yleisilme - oksien ja halkeamien kittaus, luontaiset syykuviot sekä voimakkaat värivaihtelut kuuluvat oleellisena osana parketin ulkonäköön. Vintage Collection on ennakkoluulottomalle edelläkävijälle, jolle luonnollisuus ja yksilöllisyys on tärkeää.

30

Vintage Collection

Tammi Vintage YLLÄS hiottu, öljyvahattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.


Tammi Vintage SUOMU hiottu, öljyvahattu

Tammi Vintage PYHÄ hiottu, öljyvahattu

Tammi Vintage Ylläs hiottu, öljyvahattu

Tammi Vintage SUOMU hiottu, öljyvahattu

Vintage Collection

31


Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

COLOR COLLECTION ÖLJYVAHATUT Öljyvahatuissa Color Collection -parketeissa puun omaa sävyä ja ulkonäköä korostetaan värillisellä öljyvahalla. Lopputulokseen vaikuttavat valittu puulaji, käytetty värisävy sekä se, onko pinta hiottu vai harjattu. Valittavat värisävyt ovat valkeita, harmaita, ruskeita tai lähes tummia, myös kaksivärinen lopputulos on mahdollinen. Pintakäsittelyyn käytetään himmeäkiiltoista UV-kovetettua öljyvahaa, mikä tekee lattiasta helppohoitoisen sekä luonnollisen ja lämpimän. Öljyvahatut tuotteemme ovat valmiita käyttöön ilman lisäöljyämisiä, suoraan paketista lattiaan. Puuvaihtoehtoina ovat tammi, saarni ja lehtikuusi. Huom. Seuraavilla sivuilla esitellään vain osa tuotteista. Esitteen lopusta löytyvät koko valikoimamme värivaihtoehdot.

32

Color Collection öljyvahatut


Tammi Classic NORDIC harjattu, รถljyvahattu

Color Collection รถljyvahatut

33


TAMMI Tammi on kovaa ja kestävää puuta, ja se sopii lattiamateriaaliksi lähes kaikenlaisiin sisustusratkaisuihin ja tiloihin. Tammen syykuvion ja vahvuuden ansiosta se soveltuu hyvin myös värikäsiteltäväksi. Tammea valmistetaan kolmena eri lajitelmana: Select, Classic ja Rustic. Yleisimmin värikäsittelyt tehdään Classic- ja Rustic-lajitelmille, joissa puun luontainen syykuvio sekä värivaihtelu ovat parhaimmillaan. Selectin tasaisessa syykuviossa värjäys ei pääse oikeuksiinsa, joten sitä värjätään yleensä vain vaaleilla sävyillä. Tarkemman lajitelmakuvauksen löydät sivuilta 14–15.

34

Color Collection öljyvahatut

Tammi Classic FROST harjattu, öljyvahattu


Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Tammi Rustic CLAY harjattu, öljyvahattu

Color Collection öljyvahatut

35


Tammi Classic BLACK WHITE harjattu, รถljyvahattu

36

Color Collection รถljyvahatut

Tammi Classic COGNAC harjattu, รถljyvahattu


Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Tammi Classic SILVER harjattu, öljyvahattu

Color Collection öljyvahatut

37


SAARNI Saarni on kovaa ja kestävää ja se soveltuu näin ollen asennettavaksi useisiin erilaisiin tiloihin. Saarni on vivahteikkaan rakenteensa ja värinsä ansiosta suosittu lattiamateriaali. Saarnia valmistetaan kolmena eri lajitelmana: Select, Classic ja Olive. Kuten tammelle, myös saarnille värikäsittelyt tehdään pääsääntöisesti joko Classic- tai Olive-lajitelmiin, jolloin puun suuri syykuvio pääsee oikeuksiinsa. Selectille on saatavissa hillitympiä vaaleita sävyjä. Tarkemman lajitelmakuvauksen löydät sivuilta 14–15.

38

Color Collection öljyvahatut

Saarni Classic SNOW WHITE hiottu, öljyvahattu


Saarni Olive CLAY harjattu, öljyvahattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Saarni Olive EBEN harjattu, öljyvahattu

Color Collection öljyvahatut

39


LEHTIKUUSI Lehtikuusi on arvokkain havupuulaji. Se on selvästi muita havupuita kovempaa. Lehtikuusilattiassa yhdistyvät upea ulkonäkö ja hyvä kulutuskestävyys. Se onkin erinomainen vaihtoehto esimerkiksi mäntylattialle silloin kun kaivataan havupuun ilmettä, mutta kestävämpää pintaa. Lehtikuusta valmistetaan yhtenä vakiolajitelmana, jossa sallitaan puun luonnollinen syykuvio, värivaihtelu ja luonnollisten oksien lisäksi myös pyöreät oksapaikat ja kitatut pienet oksahalkeamat sekä pihkataskut. Huom! Lehtikuusi reagoi ilmankosteuden vaihteluihin huomattavasti muita puulajeja herkemmin. Siksi lattiaan voi kuivan kauden aikana tulla hiushalkeamia tai halkeamia, jotka pääsääntöisesti umpeutuvat kosteamman kauden aikana.

40

Lehtikuusi NORDIC harjattu, öljyvahattu Color Collection öljyvahatut


Lehtikuusi SNOW WHITE harjattu, öljyvahattu

Lehtikuusi EBEN harjattu, öljyvahattu Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Color Collection öljyvahatut

41


COLOR COLLECTION LAKATUT Lakattujen Color Collection -lattioiden kaunis väri syntyy erilaisilla sävytyksillä. Parketin pinta harjataan tai hiotaan, sävytetään ja sen jälkeen tehdään lopullinen pintakäsittely, jolloin pinnasta tulee hyvin kulutusta kestävä. Puuvaihtoehtoina ovat tammi ja saarni. Huom. Seuraavilla sivuilla esitellään vain osa tuotteista. Esitteen lopusta löytyvät koko valikoimamme värivaihtoehdot.

42

Color Collection lakatut

Tammi Classic WHITE CREAM harjattu, mattalakattu


Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Color Collection lakatut

43


TAMMI Tammi on kovaa ja kestävää puuta, ja se sopii lattiamateriaaliksi lähes kaikenlaisiin sisustusratkaisuihin ja tiloihin. Tammen syykuvion ja vahvuuden ansiosta se soveltuu hyvin myös värikäsiteltäväksi. Tammea valmistetaan kolmena eri lajitelmana: Select, Classic ja Rustic. Yleisimmin värikäsittelyt tehdään Classic- ja Rustic-lajitelmille, joissa puun luontainen syykuvio sekä värivaihtelu ovat parhaimmillaan. Selectin tasaisessa syykuviossa värjäys ei pääse oikeuksiinsa, joten sitä värjätään yleensä vain vaaleilla sävyillä. Tarkemman lajitelmakuvauksen löydät sivuilta 14–15.

44

Color Collection lakatut

Tammi Rustic SMOKED LIGHT hiottu, mattalakattu


Tammi Classic WALNUT harjattu, mattalakattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Tammi Classic ARCTIC harjattu, mattalakattu

Color Collection lakatut

45


SAARNI Saarni on kovaa ja kestävää ja se soveltuu näin ollen asennettavaksi useisiin erilaisiin tiloihin. Saarni on vivahteikkaan rakenteensa ja värinsä ansiosta suosittu lattiamateriaali. Saarnia valmistetaan kolmena eri lajitelmana: Select, Classic ja Olive. Kuten tammelle, myös saarnille värikäsittelyt tehdään pääsääntöisesti joko Classic- tai Olive-lajitelmiin, jolloin puun suuri syykuvio pääsee oikeuksiinsa. Selectille on saatavissa hillitympiä vaaleita sävyjä. Tarkemman lajitelmakuvauksen löydät sivuilta 14–15.

46

Color Collection lakatut

Saarni Select ANTARCTIS harjattu, mattalakattu


Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Color Collection lakatut

47


ORIGINAL COLLECTION Original Collection on hyvä valinta perinteisen lattian ystävälle, joka haluaa lattiaansa puun oman sävyn. Puuvaihtoehtoina ovat tammi, saarni, lehtikuusi ja mänty. Sävyttämättömän puun lisäksi tarjolla on perinteiseen tapaan valkolakattuja ja valkoöljyttyjä tuotteita. Valikoiman tuotteiden pinta voi olla joko hiottu tai harjattu, mattalakattu tai öljyvahattu, joten vaihtoehtoja riittää. Huom. Seuraavilla sivuilla esitellään vain osa tuotteista. Esitteen lopusta löytyvät koko valikoimamme värivaihtoehdot.

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali,

48

Original Collection

Tammi jonka Classic värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painotekniharjattu,sistä öljyvahattu syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.


Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Saarni Olive hiottu, valkoöljyvahattu

Original Collection

49


TAMMI Tammi on kovaa ja kestävää puuta, ja se sopii lattiamateriaaliksi lähes kaikenlaisiin sisustuksiin. Tammea valmistetaan kolmena eri lajitelmana: Select, Classic ja Rustic.

Select on valikoitu, yleissävyltään tasavärinen sekä lähes oksaton. Lajitelmalle sallitaan helmioksien kittaus, tammen luonnollinen peilikuvio, eli puun ydinsäteiden aikaansaama kuvio, sekä syykuvion aiheuttama värivaihtelu.

50

Original Collection

Classic on luonnollisen näköinen lajitelma, jossa näkyy selvästi puun luonnollinen syykuvio ja värivaihtelu. Classiclajitelmassa sallitaan puun luonnollinen oksaisuus, jossa oksien koko ja määrä on pieni. Myös pienet oksaryhmät, ns. kissantassut, ovat Classiclajitelmassa sallittuja, samoin kuin oksien kittaus sekä tammen peilikuvio.

Rustic on nimensä mukaisesti krouvi oksalajitelma. Rusticille ominaista ovat voimakkaat värivaihtelut ja rajaton määrä sekä pieniä että isoja oksia. Lievä hapettuma sekä pienet painaumat oksien kittauksessa ovat sallittuja samoin kuin tammen peilikuvio.

Tammi Select harjattu, mattalakattu


Tammi Rustic hiottu, mattalakattu

Tammi Select harjattu, öljyvahattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Original Collection

51


SAARNI

LEHTIKUUSI

Saarni Olive, hiottu, valkoöljyvahattu

Lehtikuusi, hiottu, öljyvahattu

Saarni on kovaa ja kestävää, ja vivahteikkaan rakenteen ja värin ansiosta suosittua lattiamateriaalia. Sitä valmistetaan kolmena eri lajitelmana: Select, Classic ja Olive.

Lehtikuusi on arvokkain kuusilaji. Se on selvästi muita havupuita kovempaa. Lehtikuusilattiassa yhdistyvät upea ulkonäkö ja hyvä kulutuskestävyys. Se onkin erinomainen vaihtoehto esimerkiksi mäntylattialle silloin kun kaivataan havupuun ilmettä, mutta kestävämpää pintaa.

Select on valikoitu, hillitty ja yleissävyltään tasavärinen, lähes oksaton lajitelma.

52

Original Collection

Classic on luonnollisen näköinen lajitelma, jossa näkyy selvästi puun luonnollinen syykuvio ja värivaihtelu sekä pieniä yksittäisiä tummia oksia. Oksien kittaus on sallittu.

Olive-lajitelma on saanut nimensä tummasta sydänpuusta. Ulkonäkövaihtelu lautojen välillä voi olla suuri ja osa laudoista on ilman tummaa sydänpuuta. Myös oksat, oksaryhmät ja oksien kittaus on sallittua.

Lehtikuusta valmistetaan yhtenä vakiolaatuna, jossa sallitaan puun luonnollinen syykuvio, värivaihtelu ja luonnollisten oksien lisäksi myös pyöreät oksapaikat ja kitatut pienet oksahalkeamat sekä pihkataskut. Huom! Lehtikuusi reagoi ilmankosteuden vaihteluihin huomattavasti muita puulajeja herkemmin. Siksi lattiaan voi kuivan kauden aikana tulla hiushalkeamia tai halkeamia, jotka pääsääntöisesti umpeutuvat kosteamman kauden aikana.


MÄNTY

Mänty, hiottu lipeä valkoöljyvahattu

Männyllä on pitkät perinteet lattiamateriaalina, ja sen aito patina on jäljittelemättömän kaunista. Männylle on ominaista suuri sydänpuuosuus, joka antaa sille sen punertavan ulkonäön ajan myötä. Pintapuu säilyy vaaleampana. Männyn luontaista tummumista voidaan hidastaa perinteisellä lipeäkäsittelyllä, jolloin lattia pysyy vaaleampana pidempään. Pehmeän pintansa tähden mäntyä suositellaan käytettäväksi vain kevyen kulutuksen tiloissa. Männyssä näkyy puun luonnollinen syykuvio, värivaihtelu ja oksaisuus, johon sisältyy sekä terveet oksat että viiksioksat, pyöreät oksapaikat, pieni määrä mustia oksia sekä oksahalkeamien kittaus.

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Original Collection

53


HERRINGBONE LATTIAT Herringbone- eli kalanruotoparketti. Kalanruotoparkettikuviota on käytetty jo 1500-luvulta alkaen. Jopa Versaillesin linnasta löytyy kalanruotokuviollisia parkettilattioita. Herringbone-asennustavassa suorakaiteen muotoiset parkettilaudat ladotaan ns. siksak-kuvioon, jolloin lopputulos on erittäin näyttävä. Timberwisen tuotteilla lopputulos viedään tavanomaista pidemmälle, sillä lautamme ovat huomattavasti perinteistä kalanruotoparkettia leveämpiä ja pidempiä, jolloin kalanruotolattia saa täysin uuden ilmeen! Myös kalanruotoparketissamme on mikroviisteet. Huom. Herringboneasennus vaatii aina ammattilaisasentajan. Parkettia on saatavissa kahdessa, leveydeltään ja pituudeltaan tasajaollisessa mitassa: 150 x 900 mm ja 185 x 925 mm. Tasajako mahdollistaa myös muut asennuskuviot.

54

Herringbone


Tammi Herringbone LIGHT YLLÄS hiottu, mattalakattu Tammi Herringbone harjattu, öljyvahattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Herringbone

55


JYKEVÄ RUNKORAKENNE

UUTUUS!

KOIVUVANERIRAKENNE ENNENNÄKEMÄTÖNTÄ STABIILISUUTTA

Ristiinliimattu 3-kerrosrakenne vähentää huomattavasti parkettilaudan elämistä ja reagointia kosteus- ja lämpötilamuutoksiin verrattuna esim. massiivilankku- tai 2-kerrospuulattioihin. Mahdollinen kosteuseläminen tapahtuu rakenteen sisällä, jolloin lattiaan harvemmin tulee rakoja, kuten tapahtuu massiivilattioiden kanssa. Normaalisti vanerirakenteiset tuotteet mielletään 2-kerrosrakenteisiksi, mutta niissä ei ole pohjassa vastavetoviilua, kuten Timberwisen tuotteissa. Vastavetoviilu tekee tuotteesta 3-kerrosrakenteisen, jolloin tuote voidaan asentaa uivana ja se pysyy stabiilina. Edelläkävijänä Timberwise käyttää välisälerakenteena jalopuista 9 mm paksuista suomalaista koivuvanerilevyä, joka on huomattavasti kestävämpi ja stabiilimpi kuin yleisesti käytetyt havuvanerit. Rungon kosteuseläminen pienenee, kun koivuvanerin ristikkäisessä rakenteessa ei ole välisäleen peilausta. Lattian pinta pysyy tasaisena ja aaltoilemattomana, jolloin tuote soveltuu haastaviin olosuhteisiin, kuten skandinaavisiin, Etelä-Eurooppalaisiin sekä Lähi-Idän olosuhteisiin, joissa lämpötilat ja kosteudet vaihtuvat vuodenajan mukaan. Myös lattian mekaaninen kestävyys paranee: lattia on tukevampi ja kestävämpi. Lisäksi koivuvanerirakenne antaa lattialle tehokkaamman ääni- ja kosteuseristyksen.

56

Tekniset tiedot


KAKSI PONTTIVAIHTOEHTOA - HELPPOUTTA JA KESTÄVYYTTÄ WISELOC - HELPOSTI ASENNETTAVA LUKKOPONTTI

LIIMAPONTTI PERINTEINEN JA KESTÄVÄ

VINKKEJÄ ONNISTUNEESEEN PARKETINASENNUKSEEN:

WiseLoc-lukkopontti on helppo ja nopea asentaa. Laudat voidaan asentaa yksitellen, sillä 5G-päätypontti lukittuu edelliseen lautaan jousen ansiosta. Näin ollen lattiaa ei tarvitse asentaa esim. koko rivi kerrallaan tietyssä kulmassa, jolloin tarvitaan useampi asentaja, vaan yksittäinen lauta kerrallaan. Lukkopontti on nopeampi asentaa kuin liimapontti, ja mikäli asennusvaiheessa tulee jokin korjattava ongelma, on lattianpurku helppoa ja nopeaa.

Perinteistä ponteistaan liimattua liimaponttiparkettia suositellaan käytettäväksi vapaa-ajan asunnoissa ja kohteissa, joissa ilman suhteellinen kosteus on pääasiallisesti 65–70% (Välimeren alueet), sekä kohteissa jotka pintakäsitellään paikan päällä.

WiseLoc-lukkoponttilattia vaatii tasaisen aluslattian, sallittu tasaisuuspoikkeama on ±2mm/2m. Mikäli lattiassa on suurempaa poikkeamaa, se tulee tasoittaa ennen asennusta.

Lisätietoa tuotevalintaan ja asennukseen liittyvissä asioissa saa jälleenmyyjiltämme tai ottamalla yhteyttä Timberwiseen (info@timberwise.fi).

• mittaa sekä betonin että huoneilman kosteus ennen asentamista. • tasoita ja puhdista alusta huolellisesti ennen asennusta. • suunnittele asennus hyvin. Varaa tarvittavat työkalut ja materiaalit sekä käytä aikaa asennusohjeen lukemiseen. • saadaksesi mahdollisimman luonnollisen ja lajitel- manmukaisen lattian, sekoita eri pakettien lautoja keskenään asennuksen aikana. • asenna lattia erillisiksi laatoiksi liikuntasaumoineen. Monen huoneen asennus yhtenäiseksi parkettilaa- taksi estää puulattian luonnollisen kosteuselämisen ja aiheuttaa jännitettä lattiaan. • älä lukitse uivaksi asennettua lattiaa asentamalla raskaita (kiinto)kalusteita parketin päälle, liimaamalla parkettia kiinni aluslattiaan vain osittain tai kiinnittämällä listoja tai kynnyksiä lattiaan/lattian läpi tai liian tiukkaan lattiaa vasten. • ylläpidä puulattialle optimaalinen kosteus- ja lämpö tilaolosuhde (40 % – 60 % RH ja +18–24 °C) asennettavassa tilassa ennen asennusta, asennuksen aikana sekä asennuksen jälkeen.

Lisätietoa lukkopontin asennuksesta saa nettisivuiltamme ja asennusohjeesta.

Sivuponttirakenne

Päätyponttirakenne WiseLoc-lukkopontin ansiosta Timberwise on markkinoiden helpoimmin asennettava parketti.

Molemmat ponttityypit on tarkoitettu uivaan asennustapaan, mutta ne voidaan asentaa myös alustaan liimaten.

Katso tarkat parkettien asennusohjeet sivuiltamme! www.timberwiseparketti.fi Tekniset tiedot

57


HELPPO HOITAA - KAUNIINA VUODESTA TOISEEEN Timberwise-lattian hoitaminen on helppoa ja mutkatonta. Käyttämämme lakat ja öljyvahat kovetetaan UV-valolla valmistusvaiheessa, ja lopputulos on todella kestävä ja helppohoitoinen. Öljyvahatkin ovat muuttuneet ja parantuneet vuosien saatossa, joten tehtaalla valmiiksi käsiteltyjä öljyvahattuja lattioita huolletaan käytön ja kulutuksen mukaan - ei puolivuosittain mihin moni on tottunut perinteisten luonnonöljyjen kanssa. Noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita ja ottamalla huomioon seuraavat pääperiaatteet, lattiasi säilyy aina yhtä upeana: •

Nettisivuilta löydät tarkemmat ohjeet lattiasi kulutuksen mukaiseen oikeanlaiseen hoitoon. www.timberwiseparketti.fi

58

Hoito-ohjeet

• •

tärkeintä on muistaa ylläpitää oikeat kosteus- (RH 40–60%) ja lämpötilaolosuhteet (+18–24°C) - tarvittaessa tuuletuksen ja ilmankostutuksen avulla. Suuret muutokset kosteus- ja/tai lämpötilaolosuhteissa voivat aiheuttaa puulattiaan muutoksia, joista valmistaja ei ole vastuussa. suositellut kosteus ja lämpötilaolosuhteet ovat optimaaliset sekä puisille huonekaluille että ihmisille itselleen. Timberwise tarjoaa kaikkiin yli 50 m2 toimituksiin kosteus-lämpötilamittarin, jolla voit tarkkailla sisäilman suhteellista kosteusprosenttia

• • •

• •

ovimatot ulko-ovien molemmin puolin eteistiloissa muovimatot kenkien alle estämään vesivahinkoja oikeanlaisten siivousvälineiden valinta puulattioiden puhdistukseen - esim. harjatulle lattialle EI sileää moppia niukka vedenkäyttö siivouksessa – lattian tulisi olla kuiva jo yhden minuutin kuluttua pyyhkimisestä! tahrojen välitön puhdistus huopatassujen käyttö huonekalujen jaloissa


OHEISTARVIKKEET Timberwisen tuotevalikoimaan kuuluvat lattiamateriaalien lisäksi myös parketin alusmateriaali, jalkalistat, lämpötila/kosteusmittari (kuva edellisellä sivulla), sekä öljyvahatun lattian hoito-/korjaussetti.

ALUSMATERIAALI:

JALKALISTAT:

HOITOSETTI:

Uivan parkettilattian alusmateriaali ei saa olla liian paksu tai joustavasta materiaalista valmistettu: alusmateriaalin kokoonpuristuminen saa olla enintään 25 % materiaalin paksuudesta (2,4 tn/m2). Tilaamalla Timberwisen oman alusmateriaalin varmistat, että parkettisi on asennettu oikeanlaisen alusmateriaalin päälle. Alusmateriaalimme toimii sekä kosteussulkuna että askeläänieristeenä.

Timberwiseltä voit nyt tilata myös lattiaasi sopivat jalkalistat. Jalkalistoja on saatavana eri profiileilla sekä useammilla eri sävyillä, jotka ovat sävytetty yhteensopiviksi Timberwisen tuotteiden kanssa. Sävyt pintakäsitellään aitoon tammipintaan.

Öljyvahatuille lattioille on tilattavissa myös erillinen hoitosetti, joka sisältää lattiasi sävyn mukaisen korjausöljyvahan, kirkkaan pintaöljyvahan, öljyvahatuille lattioille suositeltavan WischFix-pesuaineen sekä hoito- ja puhdistusvahan kätevänä sprayversiona. Useimmille tuotteille löytyy valmiit sävyt Osmo Color:n -perusvärikartasta. Timberwisen erikoissävyille voit tilata jälleenmyyjäsi kautta oman hoitoöljyn.

• • • •

Materiaali polyetyleenifoam 100 mikronin kosteussululla Paksuus 2 mm Leveys 1000 mm, limitys 200 mm Rullan koko 15 m2

Jalkalistamme ovat helposti kiinnitettäviä ja purettavia patentoidun seinäkiinnitysmekanismin ansiosta. Tämä takaa myös sen, että listojen pinta pysyy yhtenäisenä ja kauniina ilman näkyviä naula- tai ruuvijälkiä listoissa.

Kun käytät öljyvahatulle lattialle valmistettuja hoitoaineita lattiasi pysyy kauniina vuodesta toiseen. Hoito- ja korjausohjeita löydät nettisivuiltamme www.timberwiseparketti.fi

Tammi HW POLAR Tammi HW CHOCO 70% Tammi ARCTIC Tammi VC LIGHT YLLÄS Tammi HW GREY Tammi HW CREAM Tammi NORDIC Oheistarvikkeet

59


KESTÄVYYTTÄ JA KÄYTTÖMUKAVUUTTA PINTAA SYVEMMÄLTÄ Kokonaispaksuus 15 mm

Suomalainen koivuvanerilevy välirakenteena takaa peilaamattoman pinnan

Raaka-aine aina EU:n alueelta

WiseLoc-lukkopontin ansiosta Timberwise on markkinoiden helpoimmin asennettava parketti.

3-kerros ristiinliimattu rakenne on lähes elämätön, vankka ja vääntyilemätön

Sopii hyvin lattialämmityksen kanssa

BRINELL-LUKU KERTOO PUULAJIN KOVUUDEN

SAATAVISSA PALOLUOKKA C(FL) S1-

Brinell-luku kuvaa eri puulajien kovuuseroja. Mitä korkeampi Brinell-arvo puulla on, sitä enemmän lattia kestää kolhuja ja kulutusta. Viereisestä taulukosta näet Timberwise-lankkuparketeissa käytettyjen puulajien keskimääräisiä kovuuksia. Esimerkiksi saarnen Brinell-arvo on 3,2 - 4,7.

EN ISO 9239-1:2010 standardi

Saarni

Timberwisen vakiotyyppisille koivuvanerirakenteisille 15 mm tuotteille on saatavissa erikoistilauksesta paloluokkakäsittely, jolla saavutetaan usein julkitiloissa vaadittava korkeampi paloluokka C(fl). Tuote on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen ilman erillisiä lisäkäsittelyjä, jolloin säästät kohteessa aikaa ja kustannuksia. Lisätietoja paloluokkakäsittelystä saat osoitteesta www.timberwiseparketti.fi

Tammi Lehtikuusi Mänty 1

60

Viisteet kaikilla sivuilla korostavat lankkumaista ulkonäköä

Tekniset tiedot

2

3

4

5


TIMBERWISE LANKKUPARKETIN MITAT: Laudan leveydet: • perustuotteet 158 mm ja 185 mm • erikoistilauksesta 222 mm ja 260 mm • 222 ja 260 mm tuotteet vain perinteisellä liimapontilla • 150 mm ja 185 mm Herrignbone tuotteet

Laudan pituudet: • 2180 mm tammi, saarni ja mänty • 2500 mm lehtikuusi • sallittuja pituusmittoja ovat 2080, 2000 ja 1818 mm • 900 mm ja 925 mm Herrignbone tuotteissa • paketissa aina samaa pituutta - ei sekoitettuja pituuksia

Laudan paksuus: • kokonaispaksuus 15 mm • tammi ja saarni, pintasäleen paksuus 3,5 mm • lehtikuusi ja mänty, pintasäleen paksuus 4,5 mm

Laudan viisteet: • 0,7 mm mikroviisteet pitkällä sivulla • 0,5 mm päädyissä • mikroviisteet korostavat laudan lankkumaisuutta lattiassa - eivät kerää likaa ja ovat helppohoitoiset!

NELJÄ ERI LEVEYSVAIHTOEHTOA: Voit valita mieleisesi lautaleveyden neljästä eri vaihtoehdosta. Timberwise-lankkuparketin laudan perusleveydet ovat 158 ja 185 millimetriä. Näitä vakiomittaisia lautoja on saatavilla niin WiseLoc-lukkopontilla kuin perinteisellä liimapontillakin. Erikoistilauk-

Lautojen leveydet:

sesta meiltä saa myös 222 ja 260 millimetriä leveää lautaa. Erikoisleveät laudat tulevat liimapontilla varustettuina. Alla olevassa kuvassa näet lautojen leveydet todellisessa mittasuhteessa.

158 mm

185 mm

222 mm

260 mm

mittasuhde 1:1 Tekniset tiedot

61


COLOR COLLECTION ÖLJYVAHATUT

Saarni Classic SNOW WHITE hiottu, öljyvahattu

Lehtikuusi SNOW WHITE harjattu, öljyvahattu

Tammi Classic FROST harjattu, mattalakattu

Lehtikuusi ARCTIC harjattu, öljyvahattu

Tammi Select ARCTIC harjattu, öljyvahattu

Tammi Classic ARCTIC harjattu, öljyvahattu

Tammi Rustic ARCTIC harjattu, öljyvahattu

Lehtikuusi NORDIC harjattu, öljyvahattu

Tammi Classic NORDIC harjattu, öljyvahattu

Saarni Olive CLAY harjattu, öljyvahattu

Tammi Classic SILVER harjattu, öljyvahattu

Tammi Rustic CLAY harjattu, öljyvahattu

Tammi Rustic ANTIQUE harjattu, öljyvahattu

Tammi Classic COGNAC harjattu, öljyvahattu

Lehtikuusi COGNAC harjattu, öljyvahattu

Saarni Olive EBEN harjattu, öljyvahattu

Tammi Classic BLACK WHITE harjattu, öljyvahattu

Tammi Classic EBEN harjattu, öljyvahattu

Lehtikuusi EBEN harjattu, öljyvahattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

62

Värimallit


COLOR COLLECTION LAKATUT

Saarni Classic ANTARCTIS harjattu, mattalakattu

Tammi Classic ANTARCTIS harjattu, mattalakattu

Tammi Classic WHITE CREAM harjattu, mattalakattu

Tammi Select ARCTIC harjattu, mattalakattu

Tammi Classic ARCTIC harjattu, mattalakattu

Tammi Rustic ARCTIC harjattu, mattalakattu

Tammi Select NORDIC hiottu, mattalakattu

Tammi Select NORDIC harjattu, mattalakattu

Tammi Classic COGNAC harjattu, mattalakattu

Tammi Classic EBEN harjattu, mattalakattu

Tammi Classic WALNUT harjattu, mattalakattu

Tammi Classic WENGE harjattu, mattalakattu

Tuote saatavissa harjatulla pinnalla Tuote saatavissa hiotulla pinnalla

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

63


ORIGINAL COLLECTION

Saarni Select hiottu, mattavalkolakattu

Saarni Select hiottu, valkoöljyvahattu

Saarni Olive hiottu, mattavalkolakattu

Saarni Olive hiottu, valkoöljyvahattu

Tammi Select hiottu, mattavalkolakattu

Tammi Classic hiottu, mattavalkolakattu

Tammi Rustic hiottu, mattavalkolakattu

Mänty hiottu, lipeä valkoöljyvahattu

Mänty hiottu, lakattu

Saarni Select hiottu, mattalakattu

Tammi Select hiottu, mattalakattu

Tammi Classic harjattu, mattalakattu

Tuote saatavissa harjatulla pinnalla Tuote saatavissa hiotulla pinnalla Tammi Rustic harjattu, öljyvahattu

Lehtikuusi harjattu, mattalakattu

Lehtikuusi hiottu, öljyvahattu

Lehtikuusi harjattu, öljyvahattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

64

Värimallit


Saarni HW POLAR harjattu, mattalakattu

Tammi HW CREAM harjattu, öljyvahattu

Tammi HW GREY harjattu, öljyvahattu

Tammi HW TUNDRA hiottu, öljyvahattu

Tammi HW MOONSTONE hiottu, öljyvahattu

Tammi HW CHOCO 50% harjattu, öljyvahattu

Tammi HW CHOCO 70% harjattu, öljyvahattu

Tammi HW SEACLAM harjattu, öljyvahattu

Tammi HW CARBONWHITE harjattu, öljyvahattu

Tammi HW CHOCO 100% harjattu, öljyvahattu

VINTAGE COLLECTION

HANDWASHED COLLECTION

Tammi HW POLAR harjattu, mattalakattu

Tammi VC LIGHT YLLÄS hiottu, mattalakattu

Tammi VC PYHÄ hiottu, öljyvahattu

Tammi VC RUKA hiottu, öljyvahattu

Tammi VC SUOMU hiottu, öljyvahattu

Tammi VC LEVI hiottu, öljyvahattu

Tammi VC PALLAS hiottu, öljyvahattu

Tammi VC LUOSTO harjattu, öljyvahattu

Tammi VC YLLÄS hiottu, öljyvahattu

Tammi VC TAHKO harjattu, öljyvahattu

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Painoteknisistä syistä johtuen painettu kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.

Värimallit

65


Timberwise wooden floors

Timberwise Oy PL 99 Juvantie 222 32200 Loimaa Puh: (02) 763 6420 Fax: (02) 762 7465

Käyttökohteen vaatimukset on otettava huomioon tuotetta valittaessa. Epävarmuuksien ilmetessä tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen on esitettävä lisäkysymyksiä jälleenmyyjälle tai valmistajalle. Johtuen puun monipuolisista ominaisuuksista raaka-aineena, tämän esitteen sisältö ei ole oikeudellisesti sitova, eikä esitteessä olevan materiaalin perusteella voi esittää takuu- tai vastuuvaatimuksia. Kuvat ovat valokuvateknisiä jäljennöksiä, joten esitettyjen kohteiden väritys on viitteellinen. Toimitettavan lattian väri ja sävy voivat todellisuudessa poiketa esitteessä olevien kohteiden väreistä ja sävyistä. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

www.timberwiseparketti.fi info@timberwise.fi

Suomi

YHTEISTYÖSSÄ ALLERGIA- JA ASTMALIITON KANSSA Co-operation with Finnish Allergy and Asthma Federation

PEFC/02-31-138

Timberwise parkettikirja  

Timberwise-esite, parkettikirja - Quality wooden floors from Finland

Timberwise parkettikirja  

Timberwise-esite, parkettikirja - Quality wooden floors from Finland

Advertisement