Page 1

“Eerlijk, hoeveel tijd kunt u vandaag de dag nog écht vrijmaken om méér uit het potentieel van uw merk te halen ?”


food for thought

Producten verbreden keuzes, merken vereenvoudigen keuzes Elk bedrijf wint bij een merkstatus Een merk is een gepercipieerd verschil

Merken kunnen premium prijzen vragen B-merken, C-merken,maar wel merken Sterke merken bieden handig e vangnetten

ambassadeurs Sterke merken zijn prima

Merken zijn relatie-boosters


(

Brandlab biedt u 4 tools om mĂŠĂŠr uit uw merk te halen... t t t

Ontdek ze hier


-Tool No. 1-

-Tool No. 2-

UW UNIEKE BRAND DNA, STRATEGISCH STERK

UW INDRINGENDE HOLISTISCHE MERKLEEFWERELD

Uw unieke Brand DNA maakt uw communicatie coherenter en krachtiger dan ooit.

BRAND POSITIONING STATEMENT BRAND SNAP SHOT

BRAND SCAPE

BRAND DNA

Brand Imagineering creëert uw unieke holistische merkleefwereld, die dieper gaat dan klassieke communicatie.

BRAND STRATPLAN

BRAND KEYS

De ontwikkeling van uw Brand DNA is de onmisbare strategische stap naar een sterk merk. In B2C én B2B. Uw unieke Brand DNA : - wordt de leidraad voor alle merkgebonden beslissingen - inspireert productontwikkeling, corporate design, merk architectuur, mediacommunicatie, brochures, website- en webshop-ontwikkeling, in store acties en design, verpak- kingsdesign, omgevingsdesign, public relations, events, standenbouw,... - brengt duidelijkheid in uw intern- en extern merkenbeheer - is de objectieve basis voor de beoordeling van alle merk initiatieven - in B2B én B2C - zet iedereen in uw bedrijf, die merkgebonden beslissingen neemt, in dezelfde richting - maakt uw communicatie coherenter en sterker.

Brand Imagineering creëert dynamische merkleefwerelden, efficiënt, coherent en geïntegreerd. Met een snelle en hoge impact op uw doelgroep en uw R.O.I. Met Brand Imagineering activeert, corrigeert of versterkt u de communicatie op geselecteerde contactpunten van uw merk, in lijn met het Brand DNA - of het nu B2B of B2C is. Een niet geactiveerd contactpunt is immers een gemiste kans. Een verkeerd ingevuld contactpunt vertraagt de groei van uw merk. De middelen ingezet ? Graphic & environment design, packaging, online, advertising, event, public relations, in- & out store activatie,...


-Tool No. 3-

-Tool No. 4-

UW TAILOR-MADE TEAMS, VOOR EEN HOGERE ROI

ERVARING, PASSIE & PRAGMATISME

Uw, speciaal voor u samengebracht, team biedt u senior expertise binnen een structuur die rekening houdt met de economische realiteit van vandaag.

Uw project verdient de energie van creativiteit, gecombineerd met een gezond pragmatisme, om het een leidende plaats te geven in de markt.

Voor elke opdracht brengen we i.f.v. de problematiek ùw maatwerk-team samen (o.a. strategic planners, art directors, graphic- en packagingdesigners, copywriters, web-designers, mediaplanners,...) U het beste werk leveren, is daarbij het eerste selectiecriterium.

Uw gesprekspartner is Dirk Poorters, oprichter/eigenaar van Brandlab en strategic & creative coach.

Elk van de teamleden werkt vanuit zijn plek en ervaring. Dat brengt u een verrijkende internationale achtergrond. Interne Brandlab overleg- en coördinatievergaderingen, on site en online, garanderen snelle kruisbestuiving en vlotte doorlooptijden.

Zo kunt u rekenen op een team dat internationale strategische en creatieve expertise combineert met uiteenlopende achtergronden, efficiënt en aan een lagere kost. Vijf kwaliteiten die u zeker zal appreciëren.

Daarbij kunt u rekenen op de ervaring verzameld als senior writer, creative director en deputy general manager in Amerikaanse reclamenetwerken als Ted Bates, D’Arcy Masius Benton & Bowles, McCann Erickson en Young & Rubicam. Wat geleerd moest worden op klanten zoals o.a. Mondelez, Mars, Miele, Vandemoortele, Gouden Gids, Citibank, Iglo, Stella Artois, Grimbergen, Goodyear, Eurostar, enz. werd meegenomen. Wat afgeleerd moest worden, niet vergeten.

brandlab

IMAGINEERING YOUR BRAND


BRAND IMAGINEERING CASE

Top’s Cuisine

Werken voor 3 héél specifieke doelgroepen strategisch merkadvies oriëntering naar core values

Brandlab acties

packaging design

display design

Top’s Foods, deel van de Thaïse CP group, produceert bereide maaltijden voor retail en luchtvaarmaatschappijen. In 2015 innoveert het, i.s.m. universitaire partners, verrassend met medisch geoptimaliseerde maaltijden voor dementerende bejaarden. Drie totaal verschillende doelgroepen, die alle drie vragen om totaal verschillende benaderingen, ook in packaging design. Top’s Cuisine kiest voor één partner; Brandlab. We maken ons huiswerk, online en in the field. Gaan over de grenzen kijken naar de verkoopsomgevingen en creëren voor elk van de productlijnen een heel eigen gezicht, aangepast aan de doelgroep, het verkoopskanaal en het gebruiksmoment. Designs die in eerste instantie enkel voor België en Duitsland bestemd waren, worden wegens groot succes 3 maanden na de introductie al uitgerold over gans Europa. Top’s Foods realiseert met de verkoop van de producten, in één jaar, een groei van 35%.

zie ook www.brandlab.be/case-tops-foods.aspx

B 2

C


BRAND DNA CASE

BRAND POSITIONING STATEMENT

Beaulieu International Group

COR POR ATE

Werken aan global brand status

BRAND SNAP SHOT

BRAND DNA

BRAND SCAPE

BRAND STRATPLAN

Begin 2015 kiest de Beaulieu International Group Brandlab om de wereldspeler in vloerbekleding strategisch en communicatief te begeleiden. De groep heeft op dat moment meer dan 10 verschillende merken in de markten staan. We besluiten om eerst een actueel portret van de sector te maken. Met 3 strategic planners doen we internationaal meer dan 20 face to face interviews met CEO’s en sales-verantwoordelijken van de groep. Ipsos wordt ingezet om wereldwijd bij klanten en niet klanten te peilen naar de verwachtingen t.a.v. de aanbieders en de bestaande percepties van de groep, de bedrijven/merken en de concurrenten. Na aanvullende desk research en het verwerken van alle beschikbare informatie ontwikkelen we meerdere alternatieven voor een duidelijke wereldwijde merkarchitectuur. Objectief ? One global brand, met een duidelijke merkenstructuur en -communicatie, waarbij elk van de merken het corporate merk versterkt en waarbij het corporate merk elk van de delen versterkt. 2016 wordt gebruikt om voor elk van de merken een uniek Brand DNA te ontwikkelen, met een sterke link tussen de individuele merken. Daarvoor wordt elk van de sectoren in detail bekeken en worden meteen actieterreinen vastgelegd. Marketing, CEO’s en sales-verantwoordelijken worden van bij de start meegenomen in het proces.

BRAND KEYS

brandlab

IMAGINEERING YOUR BRAND


B B2B

BRAND IMAGINEERING CASE

C

Le Fish

De lancering van een nieuw productconcept CRM

merkarchitectuur

productconcepten

webdesign

logo design

omgevingsdesign

corporate colors

Brandlab acties op basis van het Brand DNA

B2C advertising

packaging design B2B direct marketing

retail activatie

C

BRAND IMAGINEERING CASE

Maître Olivier

Salades, klaar voor de Franse markt merkstrategie

merkbeeld re-design

B2C media

corporate colors packaging design

Brandlab acties op basis van het Brand DNA

B2C advertising

public relations B2B brochure design

retail activatie retail animatie

zie ook www.brandlab.be/case-le-fish.aspx

B2B brochure design sales support materialen

retail animatie

B B2B

internationale naamcreatie

Vandermaesen laat onderzoeken waarom de verkoopcijfers van zijn zure haring de laatste jaren een dalende trend vertonen. Op basis van deze research, aanvullende desk research en een trends survey wordt het Brand DNA vastgelegd en worden, samen met Brandlab, drie productconcepten ontwikkeld. Brandlab adviseert één overkoepelend merk te creëren. Daaronder kunnen dan zowel zure haring als added value visproducten vermarkt worden. Een merkhiërarchie creëert duidelijkheid. Vandermaesen wint met de producten een Superior Taste Award, Brandlab een design award.

sales support materialen

Saladebereider Maître Olivier wil zijn merk een sterkere uitstraling geven. Een marktanalyse en de ontwikkeling van het unieke Maître Olivier Brand DNA zetten de lijnen uit voor een krachtige aanpak. In een eerste fase wordt het merkbeeld sterk vereenvoudigd. In fase twee pakt Brandlab het verpakkingsontwerp aan met een senior UK designer. In 3 maanden tijd wordt een volledig nieuwe design-lijn uitgerold over meer dan 80 verpakkingen. B2B en B2C communicatie worden daarna door Brandlab, strak en coherent met het Brand DNA, ingevuld. In de daaropvolgende jaren wordt het Brand DNA toegepast bij alle introducties.

zie ook www.brandlab.be/case-maitre-olivier.aspx


COR POR ATE

BRAND IMAGINEERING CASE

FishPartners

Concurrenten worden sterke partners waardenbepaling

merkbeeld design

naamcreatie

corporate colors truck design

merkstrategie

signalisatie Brandlab acties op basis van het Brand DNA

B2B advertising

omgevingsdesign B2B brochure design

interne communicatie

packaging design

Drie, tot op dat moment, concurrerende bedrijven van de Kennemervis Group worden door het hoofdkantoor gefusioneerd tot één. Wij worden gevraagd er in korte tijd een nieuw “sterk merk” van te maken en het proces communicatief te begeleiden. Na een grondige sectoranalyse legt het Brand DNA de strategische basis. De nieuwe naam “FishPartners” werkt extern én intern. Alle contactpunten worden ingezet om het Brand DNA te implementeren; corporate graphics, online, packaging, brochures, gebouwen, wagenpark,... Een driedaagse fotoreportage, waarbij alle medewerkers betrokken worden, brengt de voormalige concurrenten samen in één motiverende interne communicatiecampagne. De kwaliteitsperceptie van het bedrijf schiet in de maanden daarop de hoogte in.

zie ook www.brandlab.be/case-fishpartners.aspx

B B2B C

BRAND IMAGINEERING CASE

Mayerline

Een retailconcept wordt gefinetuned waardenbepaling

logo re-design

rituelen

omgevingsdesign

packaging design winkelsignalisatie

Brandlab acties op basis van het Brand DNA

instore communicatie

CRM merkstrategie

corporate colors

B2C brochure design

stylisme

Wanneer Mayerline in zijn businessplan een uitbreiding met zo’n 20 winkels plant, wil het eerst weten of het merk wel juist zit. Volgt een motivationele research waaruit 2 profielen geselecteerd worden. Op basis hiervan, aangevuld met een trends survey, schrijven we het Mayerline Brand DNA. Het toont de nood aan van een bijsturing van de communicatie op meerdere contactpunten en de aanpassingen worden geïmplementeerd. Eén seizoen verder haalt Mayerline groeicijfers tot 36%. De nieuwe aanpak helpt de omzet over 5 jaar te doen stijgen van 16M euro naar 40M euro. In 2013 doet JBC een bod op Mayerline en wordt in 2016 volledig eigenaar.

zie ook www.brandlab.be/case-mayerline.aspx

brandlab

IMAGINEERING YOUR BRAND


B2B

BRAND IMAGINEERING CASE

Dirafrost

Een merk de uitstraling geven die het verdient logo design

strategisch merkadvies

graphic design

corporate colors

Brandlab acties op basis van het Brand DNA packaging design

Brand DNA staff seminar

Dirafrost vermarkt diepgevroren fruit, vers geoogst op hun plantages zowat in alle uithoeken van de wereld. Tegelijk blinkt het uit in Vlaamse bescheidenheid. Het Brand DNA toont dat er potentieel is voor een krachtiger profiel. Fierheid voor de kwaliteit waar het bedrijf voor staat. We gaven dus de beer in het logo een stevig shot adrenaline, zodat die nu een wakkere assertiviteit uitstraalt. We zetten het fruit op zijn mooist op de nieuwe verpakkingen. Volzonnig, vers, sappig. Tegelijk respecteerden we in het hele proces, voor coherentie, de gekende corporate kleuren. De complete make-over werd vanaf dag één enthousiast onthaald door de markt.

zie ook www.brandlab.be/case-dirafrost.aspx

B2B

BRAND IMAGINEERING CASE

Remo-Fresh

Wapenen voor de internationale doorbraak logo re-design

merkstrategie

corporate colors packaging design consumer

Brandlab acties op basis van het Brand DNA

packaging design B2B

B2B communicatie

web design B2B brochure design

huisstijl

Familiebedrijf Remoortel Aardappelverwerking staat voor de grote doorbraak. De export naar Nederland, Frankrijk, Groot-Britannië en Spanje toont grote mogelijkheden voor deze Vlaamse speler. Met het enorme groeipotentieel in zicht richt Remo zich tot Brandlab om zijn merk te scherpen voor deze expansie. Brandlab schrijft met het Brand DNA een merkstrategie die steunt op kwaliteit, differentiatie en coherentie, ontwikkelt de sales-gerichte website, verkoopsondersteunende materialen en hertekent de verpakkingen. Sales voelt meteen de resultaten. De aanpak wordt verder uitgerold op alle Brand Imagineering actieterreinen.

zie ook www.brandlab.be/case-van-remoortel.aspx


B B2B C

BRAND IMAGINEERING CASE

Tonkeys The Original

Een inhaalbeweging zonder de roots te vergeten merkarchitectuur

productconcepten

heroriëntering naar core values

internationale naamcreatie logo design

sales support materialen

Brandlab acties op basis van het Brand DNA

omgevingsdesign

B2B direct marketing

B2B brochure design

C

packaging design display design

B2C advertising

B 2

corporate colors

B2B advertising

BRAND IMAGINEERING CASE

De Lelie Zuivel

Een ruwe diamant wordt fijn geslepen corporate colors

packaging design

B2C advertising

Brandlab acties webdesign retail activatie marktanalyse

sales support materialen

wagenpark

In 2005 verkoopt Italo Suisse zijn holle figuren in kleurrijke me-too zakjes. We wijzen het bedrijf erop dat de merknaam verwarring creëert (Italo Suisse - Belgian Chocolate ?) en het merk nood heeft aan een onderscheidende merkpersoonlijkheid. Na een market-survey wordt besloten een volledig nieuw merk te creëren. Het zal echter volop de “roots” van Italo Suisse valoriseren. Centraal staan daarin nostalgie, caring en regressie. Vanaf dan vertelt het merk een coherent verhaal, dat als een rode draad door alle merkgebonden ontwikkelingen loopt. In de vele daaropvolgende jaren groeit het merk gemiddeld élk seizoen met meer dan 10% en wordt het bedrijf afgetekend marktleider. www.brandlab.be/case-tonkeys-the-original.aspx

De Lelie produceert heerlijke yoghurt en platte kaas. Authenticiteit, kwaliteitsvolle ingrediënten en een eerlijke smaak staan centraal. Na enkele gespreksrondes, store checks en desk research leggen we vast waarvoor De Lelie zal staan. Brandlab ontwikkelt daarop een sterk grafisch design dat de rode draad wordt voor het uitdragen van de merkpersoonlijkheid. Het zet een krachtige, grafisch uitgepuurde lijn centraal. De fietser verwijst naar het ambachtelijke en authentieke van het merk. Op basis van de resultaten van de eerste introducties wordt besloten de aanpak uit te rollen over alle yoghurt en verse kaas van De Lelie.

zie ook www.brandlab.be/case-de-lelie.aspx

brandlab

IMAGINEERING YOUR BRAND


BRAND IMAGINEERING CASE

The Java Coffee Company

Een vergeten merk krijgt een nieuw elan wagenpark

merkarchitectuur

logo design

corporate colors packaging design

B2C advertising webshop design

display design

Brandlab acties op basis van het Brand DNA

huisstijl

sales support materialen

webdesign

B2B advertising

retail activatie life-style design

public relations

B2B brochure design

Java besluit terug zijn roots op te zoeken en het Java koffiemerk nieuw leven in te blazen. De inzet is groot, want het merk is door gebrek aan aandacht zijn overtuigingskracht verloren. We schrijven met het Brand DNA een duidelijke route uit voor elk van de drie segmenten; sociale catering, commerciële catering en retail. Eén jaar na de re-launch al had het merk zijn positie versterkt in de collectiviteiten én de horeca, stond bij de grote retailers en had een bloeiende webshop. In het daaropvolgend jaar werd Sofie Dumont ambassadeur van Java. Verkoopcijfers en onderzoek bevestigen dat de aanpak werkt. Java scoort op meerdere kwaliteitsperceptie-metingen beter dan de grote merken in de markt.

zie ook www.brandlab.be/case-java.aspx

B B2B C


MEER OVER DIRK POORTERS

strategic & creative coach én uw persoonlijk contactpersoon... leerde het vak in Amerikaanse reclamenetwerken als Ted Bates, DMB&B, McCann Erickson en Young & Rubicam, waar hij doorgroeide van senior writer, over creative director tot deputy general manager....

...startte in 2003 Brandlab, het eerste merkontwikkelingsbureau dat met een netwerk van ervaren crowd sourced professionals op een internet platform werkt en per project voor u de (internationale) expertise samenbrengt die u nodig heeft,... ...overtuigd dat de creatie van een holistische merkleefwereld vandaag de weg is om een sterk merk te creëren...

BRANDLAB °2003 Strategic & creative coach Founder/Owner YOUNG & RUBICAM Deputy General Manager – Project creative director (S&N, Quick, Ford) Brand & communication strategy & creative NETHOLD GROUP - PAY TV Filmnet worldwide creative director MC CANN ERICKSON Creative director, member of the board Brand & communication strategy & creative Member of the international task force on Unilever and Esso D’ARCY MASIUS BENTON & BOWLES Creative group head Brand & communication strategy & creative Member of the international task force on Fiat TED BATES INTERNATIONAL Senior writer Member of the international task force on Colgate Palmolive

Bel +32 (0) 475 84 45 95 voor een verkennend gesprek

Lees wat klanten zeggen over Brandlab


KLANTEN & KRANTEN OVER BRANDLAB De Brandlab tools Brand DNA en Brand Imagineering werden opgemerkt en besproken door o.a. De Tijd, L’Echo, Bizz, Store Check, Trends “End of 2014 we talked to several agencies on how they could help us to strengthen the brands of the Beaulieu International Group. The steering committee selected Brandlab as the partner we would love to work with. Dirk and his Brandlab team did a great job, looking at all the brands of the group, talking many hours with sales & marketing teams in the various regions, analyzing piles of research and developing various alternative brand architectures for the group, plus separate Brand DNA’s per brand. During the time we worked together, I have come to know Brandlab as a very professional and reliable strategy partner, delivering a high quality output, within the set timeframe and budget.” Mimi Lamote - Chief Marketing Officer at Beaulieu International Group

“Dirk is a very dedicated person to work with. His way of thinking out of the box and creative approach of all ways possible to create a brand are very professional. Fast and clear communication, knowing our business and giving to the point input are Dirks way of working. My experience with Dirk was very pleasant.” Jan Gerard De Graaf - Marketing Manager FishMasters “In verschillende projecten heeft Brandlab voor ons gewerkt. Dirk is zeer goed in staat om vanuit de behoefte van de klant het creatieve proces te starten en vandaar snel tot tastbare resultaten te komen via een vast werkproces. Hij begeleidt de klant op vastberaden wijze bij de keuzes die gemaakt moeten worden en garandeert snelle doorlooptijden. Hoewel Dirk vasthoudend is als het gaat over zijn creatieve werk is hij steeds in staat om op goede wijze tot een consensus te komen met zijn klant.” Douwe Van Den Geest - Directeur FishMasters “Na jarenlange samenwerking met een lokaal ontwerpbureau, ging ik op zoek naar een nieuw communicatie- en ontwerpbureau met frisse ideeën. Bij het kennismakingsgesprek met Dirk was al snel duidelijk dat Brandlab heel goed begreep waar ik naartoe wilde. Dus was mijn keuze snel gemaakt. Door middel van de DNA tool krijg je meer duidelijkheid over waar je momenteel staat en is het dan ook gemakkelijker om keuzes te maken voor de toekomst. Dirk werkt samen met meerdere strategen en creatieven, waardoor je heel onderscheidende voorstellen krijgt. Gevolg: toffe nieuwe ontwerpen die exact weergeven wat we wilden bereiken. Dus voor ons zijn Brandlab en Dirk een goede keuze voor de toekomst !” Luc Van Schaeybroeck - CEO Nikita

“I know Dirk as a great communication professional with new ideas and always looking for adding value in the business.” Daniel Viane -Senior Communication Manager Belgium Fortis “Nous avons eu le plaisir de travailler avec Dirk et Brandlab. Nous souhaitions construire la marque Les Secrets du Chef, la rendre cohérente et conviviale de manière nationale. Nous avons vraiment apprécié son aide précieuse dans cette démarche.” Alexandre Lerouge - Owner Les Secrets Du Chef “In 2011 we selected Brandlab out of 3 agencies to relaunch our JAVA coffee brand. They did a real good job helping us with the strategic work, using their Brand DNA tool. Once that covered, they developed great packaging design for our retail, social and commercial catering range + powerful supporting marketing materials. Dirk is a reliable communications professional who, together with his team, consistently delivers a high quality output, always within the time frame.” Elisabeth Pulinckx - Marketing Manager The JAVA Coffee Company “Two years ago, I met Dirk for the first time during the launch of Le Fish. During this period, I’ve had the chance to get to know him as a very professional marketeer. He is able to work with non-regular products and translate them into the daily marketing- and consumer requirements. He has a great experience in FMCG, works very quickly and accurately and his follow up is incredible. Unlike some other marketeers, he is a very good listener and doesn’t always try to push his own ideas.” Filip Vantomme - Sales Manager Le Fish “In 2012 namen wij de beslissing om alle verpakkingen en de website van De Lelie te vernieuwen. Dirk Poorters van Brandlab overtuigde ons om dit project samen met hem en Brandlab te verwezenlijken. Hij is een gedreven vakman die ons dossier nauwgezet opvolgt en timings respecteert.” Luc Bedeer - CEO De Lelie Zuivel “Dirk did an outstanding achievement with his perseverance, discipline, empathy, diplomacy and intelligence, competences needed to be successful in a very emotional resistance to change culture. He successfully handled conflict en group members challenges. Dirk was very helpful with all his advice to getting all noses in the same strategic direction. Dirk has a great experience in fmcg, is an out of the box thinker, works very quickly, shares his ideas and expertise and his follow up is incredible.” Patrick Vandenbussche - CEO The JAVA Coffee Company

“Brandlab zette ons met de creatie van Tonkeys The Original opmerkelijk op de kaart. Hun aanpak was confronterend en overtuigend tegelijk. Ze schreven een echt sterk merkverhaal. We plukken er vandaag nog altijd de vruchten van.” Pieter Libeert - CEO Italo Suisse


Waarom zou u met een team van freelance professionals werken die stuk voor stuk vele jaren in de top van internationale agentschappen hebben gewerkt ? Die hun eigen bedrijf hebben gestart, complexe merkontwikkelingen in goede banen geleid en die elke dag hard werken om de strafste ideeën voor hun klanten te creëren ? Wel, hier is een belofte.

brandlab Geeft u ons de kans om voor u te werken, dan zal ieder van ons - géén assistenten, géén trainees of juniors, àlles doen om u de beste aanpak te garanderen.

IMAGINEERING YOUR BRAND T +32 (0) 475 84 45 95

dirk.poorters@brandlab.be www.brandlab.be oude putsebaan 14A 3140 keerbergen belgie We zullen ons uw doelstellingen eigen maken, uw merk “ademen” en geen steen onomgedraaid laten om voor u de meest performante strategie, de meest inventieve creatie en de best renderende implementatie te ontwikkelen. Want de waarheid is, dat elke job die we doen, elke opdracht die we aannemen, bepalend is voor onze reputatie en we maar zo goed zijn als de meest recente opdracht die we opleveren. Dirk Poorters - Oprichter-Eigenaar Brandlab Strategic & creative coach

Brandlab Company Presentation Dec 2016  
Brandlab Company Presentation Dec 2016  
Advertisement