Bif-nytt nr.3-2018

Page 1

DESEMBER 2018

MEDLEMSAVIS

Innhold Leder´n har ordet ..................................................................................... 1 BIF arbeidsutvalget .................................................................................. 1 Informasjon om provisjonsavtale med Glitre Energi ............................... 3 AU-Hovedlaget......................................................................................... 4 hovedstyret ........................................................................................ 4 Arbeidsutvalget har bestått av: ................................................... 4 Undergruppenes ledere er: ......................................................... 4 Medlemmer og aktivitet .................................................................... 4 Økonomi ............................................................................................ 4 Friidrett .................................................................................................... 5 Styret i friidrett ...................................................................................... 17 Arrangement sesongen 2019 ................................................................. 18 Helsesport .............................................................................................. 19 Styret i HELSESPORT............................................................................... 20

NR. 3 - 2018

SKØYTER .................................................................................................21 Styret i skøyter .......................................................................................21 Lekegruppa ............................................................................................22 trener lekegruppa .................................................................................. 22 kajakk .....................................................................................................23 Kurssesongen ...................................................................................23 Treningstider ....................................................................................23 Styret i kajakk ........................................................................................24 ...............................................................................................................24 fotball .....................................................................................................25 Rapport fra G2006: ..........................................................................26 Keeper-Skole ....................................................................................27 Styret i fotball ........................................................................................28 ski ...........................................................................................................29 Styret i ski ...............................................................................................33 våre sponsorer .......................................................................................34 Fra boka Brandbu Idretsforening – 75 år ............................................... 36 elektronisk medlemsregistrering ........................................................... 37

HUSK ÅRSMØTE

Onsdag 20. februar kl. 19:00

ALLE VELKOMMEN


LEDER´N HAR ORDET

En sommersesong er over og vinterens aktiviteter er kommet i gang. Det har vært spennende å følge med på de mange aktivitetene, gruppene våre holder på med. Fotballen har vært i stor vekst, og nå har vi også for første gang på mange år, endelig fått på plass et juniorlag til neste sesong. Friidretten driver veldig godt og her har vi mange flotte talenter, som gjør seg bemerket både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er mye som skjer i Norsk idrett. Moderniseringsprosjekt med fokus på forenkling og mer rasjonelle tillitsmanns organer, med klare ansvarsområder og enkle kontaktlinjer er en av hovedpunktene. Som et stort idrettslag, er det mange viktige poster som skal besettes. Også vi merker at det til tider kan være vanskelig å få med nok personer i styre og stell. Vi etterlyser flere som kunne tenke seg å bidra også med det administrative. Så har du lyst enten det er Idrettsskolen fra neste år av, medlem i AU eller valgkomiteen, er jeg alltid ledig for en prat.

Jeg fortsetter med to kontordager i uka på klubbkontoret, mandager og torsdager fra kl.17:00-20:00. Velkommen til en prat og en kaffekopp eller hvis du trenger hjelp til Min Idrett eller andre ting. Vi er i ferd med å tilpasse oss nye krav og endringene i personvernreglene når det gjelder lagring og bruk av dataene til våre medlemmer. Du kan når som helst be om å få se de opplysningene vi lagrer om deg og din familie. Vi har også latt oss inspirer av prosjektet AlleMed, som setter fokus på utenforskap og økonomiske barrierer i lag og foreninger. Her ønsker vi å være i forkant, slik at Ingen skal føle seg utenfor og ikke ha muligheten til å være med i Brandbu Idretsforening. Som et ledd i å skape sunne og gode holdninger i idretten, ønsker vi også å fremstå som et trygt idrettslag, der alle skal føle seg velkommen og i varetatt. Styret har derfor bestemt å gå igjennom Antidoping Norge sitt opplegge for et rent idrettslag. Hovedstyret har hatt besøk av Hans Jørgen Kvåle fra Antidoping Norge, og vi har sammen satt opp vår policy for antidoping arbeid. Det skal også kjøres et e-lærings opplegg for alle ledere, trenere og aktive over 15 år som representerer klubben. Vi vil ved gjennomføring av dette bære kvalitetsstempel og er nå sertifisert som et rent idrettslag. Ønsker alle medlemmer en riktig trivelig jul og et nytt godt nytt idretts år.

- Ove Nordberg

BIF ARBEIDSUTVALGET Leder

Ove Nordberg leder@brandbuif.no Nestleder Hanne Kvåle Hanne.kvale@g-sport-brandbu.no Kasserer Trude Larsen faktura@brandbuif.no Sekretær Ingen kandidater på årsmøte, leder fungerer som sekretær Medlem Finn Staff fin@staffsonn.no Varamedlem Kai Roger Bakken kai.roger.bakken@hadeland-energi.net Varamedlem møter fast siden vi mangler sekretær i AU

tlf. 952 19 184 tlf. 951 71 110 tlf. 917 89 657 tlf. 911 18 815 tlf. 976 13 886

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 1


BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 2


INFORMASJON OM PROVISJONSAVTALE MED GLITRE ENERGI Brandbu Idretsforening har et samarbeid med vår sponsor Glitre Energi Strøm for gjennomføringen av prosjektet Lokalbidraget. Avtalen er et supplement til sponsoratet vi har med Glitre Energi Strøm som kan gi oss ekstra inntekter. Lokalbidraget går ut på at nye strømkunder hos Glitre Energi kan velge å registrere sitt lokalbidrag til en frivillig forening, for eksempel Brandbu Idretsforening. For hver kunde som har registrert lokalbidraget hos Glitre Energi til Brandbu Idretsforening i 6 måneder vil klubben få tildelt 500 kr. I tillegg utbetales det en ekstrabonus på 15 000 kr per 100 registrerte kunde. I tillegg vil det utbetales 50 kroner per kunde per år som fortsetter kundeforholdet med Glitre Energi.

Med over 1000 medlemmer i foreningen har vi her et kjempepotensiale for å sikre meget gode inntekter til Brandbu Idretsforening! Støtt Brandbu Idretsforening med din strømavtale. Og enda bedre hvis du får besteforeldre, venner og andre til å registrere sitt lokalbidrag til Brandbu Idretsforening.

Registrer deg for lokalbidrag til Brandbu IF her: https://www.glitreenergi.no/strom/brand bu-if/ Takk for hjelpen!

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 3


AU-HOVEDLAGET HOVEDSTYRET

Arbeidsutvalget har bestått av: Leder: Ove Nordberg Nestleder: Hanne Kvåle Sekretær: Ikke besatt Kasserer: Trude Larsen Styremedlem: Finn Staff Varamedlem: Kai Roger Bakken Undergruppenes ledere er: Fotball: Tom Jensen Friidrett: Lise Wirstad Dynna Helsesport: Inger Marie Højfeldt Kajakk: Ronnie Geir Dybdal Ski: Ole Kristian Borgli Skøyter: Bjørg Johansen Svømming: Geir Sletmoen

MEDLEMMER OG AKTIVITET

Brandbu idretsforening har igjennom mange år hat et stabilt medlemstall på i overkant av 1 000, og i skrivende stund 1087, meget bra. Vi har nok potensiale til å favne langt større medlemstall med alle våre aktiviteter og flotte anlegg, Alle gruppene står på og det hyggelig å se så stor aktivitet. Etter at vi nå har lagt turngruppa på is, er det flott og se at lekgruppa er i gang. Vi fikk dessverre ikke til gruppa for ungdom, men håper vi kan komme sterkere tilbake senere. Når det gjelder svømming og skøyter, kunne en ønsket seg større deltagelse og aktivitet, men det er jo slik at aktiviteter vil variere fra år til år. Idrettsskolen fikk vi heller ikke til i år, så her håper vi å kunne komme i gang igjen fra neste skoleår, dette er en viktig arena for en allsidig introduksjon av idrett for barn.

ØKONOMI

Laget har en sunn og god økonomi. Det jobbes godt i alle grupper som har god kostnadsstyring og god oversikt. Brandbu Idretsforening har kontroll på økonomien med hjelp av sponsorinntekter, grasrotmidler, spilleinntekter, LAM-midler, kommunale drifts- og anleggsmidler og medlemskontingent. Hovedsponsoravtalen med Sparebank1 er også forlenget, noe som sikrer stabilitet i klubbens økonomi i årene fremover. Vi har i år tatt 2 store innvesteringer i vedlikehold. Garderober er pusset opp med nye gulvbelegg, garderobekrakker, ny belysning, oppgradering av alle dommergarderober og toaletter. Her står det igjen å bytte ut selve dusjene og oppgradere dusjrommene, det tar vi neste år. Stor takk til Kai Roger Bakken og Finn Staff for å ha holdt i prosjektet og stor tatt til fotball gruppa som har tatt masse dugnad. Den andre store jobben som er gjort, er nytt gjerde med sluser og porter rundt den gamle gressbanen. Her var det gammelt falleferdig planke gjerde som var modent for utskifting. Nå er banene sikret og det ble et enda finere anlegg.

Klubbens medlemmer spenner vidt både i prestasjoner og alder. Dette kan du lese mer om i gruppenes høstmelding.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 4


FRIIDRETT Prestasjoner 2018. Det er ingen tvil om at Lotta Flatum Fallingen (16) var den utøveren, som presterte best i 2018. I årets første stevne passerte hun 40 meter for første gang, og klarte også kravet til U18 EM i Gyør. I Europas største kaststevne, Hallesche Werfertage, i slutten av mai, ble hun nr. 2 med 45,76. I Mohagen Bil cup 2, kom årets lengste kast, med fantastiske 47,72, som var over en meter lengre enn den gamle aldersrekorden. Den gamle var fra 1977. Dette var også kretsrekord, så vel i jenter 16, junior og seniorklassen. I juli vant hun Världungdomsspelen i Göteborg, med ny stevnerekord 46,63. I U18 EM og senior NM lykkes hun dessverre ikke, men da hun kom til det uttalt viktigste stevnet i 2018, Jr. NM på Bislett, var hun tilbake på vinnersporet. Hun ledet lenge, men mistet 1. plassen i konkurransens nest siste kast. Da viste hun styrke, og klarte å mobilisere nok til å prestere vinnerkastet, 46,20, i konkurransens aller siste kast. I UM vant hun også gull i diskos, og tok også en flott 2. plass i kule med 14,19 m. I diskos oppnådde hun 1160 poeng etter Tyrvingtabellen, og også 1065 poeng i kule. På årsstatistikken var hun selvfølgelig nr. 1, både i jenter 16 og junior, mens hun endte på 6. plass i seniorklassen. Simen Liaklev (16) greide i Mohagen Bil cup 2, kravet til UM i tresteg med fine 12.44, et resultat, som viste at han potensielt kunne være en medaljekandidat i UM. Og medalje ble det. Han tok sølv da han passerte 13 meter for første gang, med 13,02. Han ble også nr. 5 i lengde, men der har han ikke fått ut sitt potensiale. Hans lengst godkjente hopp i 2018 ble 5,60. 400 meter var kanskje hans nest beste øvelse, der ha sluttet på 54.94 i klubbmesterskapet. Han endte på 4. plass på årsstatistikken i tresteg, 13 i lengde og 14 på 400m.

Ulrik Jåvoll Hagen (10), var den eneste i tillegg til Lotta, som greide 1000 poeng etter Tyrvingtabellen, da han i Mohagen Bil cup 4 løp 600m på 149,99, som ga 1052 poeng. Dette var også ny klubbrekord. Kjetil Røste Ringen (25) flyttet tilbake til Hadeland og begynte i jobb som lærer på Jevnaker ungdomsskole. Han fikk trent bra med styrke, men savnet noen til å hjelpe ham med sleggeteknikken. Han endte opp med å kaste 57,95. Hans beste stevne ble NM der ha tok en 4. plass. Etter nå ha flyttet til Hønefoss, og vært igjennom det vanskelige 1. året i arbeidslivet, satser han nå på 2019 sesongen. Magnus Tuv Myhre (18), fra Jevnaker, var et nytt friskt pust i klubben. Han var totalvinner av Viggaløpet i april. På bane løp han inn til 4,15,92 på 1500m, 9,04,97 på 3000m og 15,38,42 på 5000m. Dette kvalifiserte han til Jr. NM, men dessverre skadet han seg før dette mesterskapet. Han er fortsatt junior i 2019, og han blir også en viktig brikke i et planlagt stafettlag i Holmekollstafetten. Helge Wirstad Dynna (15) greide også kravet til UM, da han i Mohagen Bil Cup 3 kastet 35,37 i slegge. I UM greide han ikke helt å følge opp, og endte på 7. plass med 31,02. I diskos kastet han 35,87 på Brandbu, men mislyktes helt i UM. Han hoppet også 1,56 i høyde. Gudbrand Wirstad Dynna (18), var også kvalifisert til UM, men sleit med en problematisk ankel, så han stilte dessverre ikke. Hans beste resultater i 2018 var 12,26 på 100m og 24,90 på 200m. Sigrid Hvesser Farsund (14) var med i Lerøylekene på 200m hekk, der hun ble nr 3 i sitt heat, med 37,82 og i høyde, der hun ble nr. 6. Hun hoppet 1,30 på det høyeste i 2018.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 5


Aktivitet i Friidrettsesongen 2018 Brandbu IF friidrett har i sesongen 2018 hatt tre treningsgrupper. En gruppe med tilrettelagt trening for utviklingshemmede, en gruppe for aldersgruppen 5 – 10 år og en gruppe for alle fra 11 år og eldre. I tilrettelagtgruppa møter utøverne opp jevnt og trutt på friidrettsbanen hver onsdag i sommerhalvåret. Mens de trener på Jaren skole hver tirsdag i vinterhalvåret. Kaja Karlson er trener. Aldersgruppa fra 5 -10 år trener på friidrettsbanen hver mandag i utesesongen og på Brandbu barneskole i vinterhalvåret. I sommer har det vært stor interesse for treningstilbudet og det har vært opp til 35 unger på banen enkelte mandager. I sommerhalvåret har vi delt gruppen for de yngste i to, slik at 9 og 10 åringene har fått et opplegg for seg selv. Det har fungert godt, siden vi har hatt mange flinke trenere. Bente Mari Nymoen er hovedansvarlig for denne gruppen. Med seg har hun Frida Lekanger Voll, Anne Amalie Nymoen, Linn Camilla Petersbakken, Egil Lindahl og Helge Tryggeseth.

I gruppa for de eldste er det mellom 15 og 20 utøvere. De er trener på mandager og onsdager. Odd Arne Røste og Kjel Jarle Kvamme er trener for denne gruppa. Første arrangement i året sesong var Viggaløpet. I mai arrangerte vi GASTstevne for første gang, som er et nasjonalt kaststevne. Videre har vi arrangert 5 stevner i Mohagen Bil Cup, herunder klubbmesterskap. I tillegg har vi arrangert 5 terrengløp i Gulbrandsen &Olimb karusellen, samt Sommerstevne Friidrett Grand Prix. Friidrettsgruppa stilte med damelag i Holmenkollstafetten og med både jentelag og guttelag i Landstafetten. I tillegg har vi arrangert to innendørsstevner i Granshallen i år. Et i februar og et i november. I september så Lygna-løpet dagens lys. Lygnaløpet er et nytt tilbud til aktive og trimmere og erstatter tidligere Brandbuløpet. Løpet har start og målgang på Lygna. Arrangementet er et samarbeid mellom Midtre Brandbu UIL og Brandbu IF. Friidrettsgruppa har tatt over ansvaret for idrettsmerker.

GAST-stevne 2018

Lørdag 19. mai arrangerte friidrettsgruppa nasjonalt sprint- og kaststevne på Brandbu stadion. Det var i alt 28 starter, fordelt på 13 deltakere, til tross for at stevnet gikk av stabelen på pinseaften. GAST-stevnet ble et vellykket og fint stevne, selv om vi hadde ønsket oss flere deltakere. GAST var hovedsponsor for stevnet. Videre samarbeidet vi med Lygnasæter Hotel og Eik Maskin på Jaren om stevnet. Tusen takk til sponsorene som gjorde det mulig å gjennomføre dette stevnet.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 6


Gulbrandsen & Olimb karusellen 2018

Gulbrandsen & Olimb karusellen er gjennomført med god deltakelse også i år. Totalt har karusellen hatt 130 deltakere. På grunn av mye snø i vinter ble de første to løpene arrangert på banen. De tre siste løpene ble som vanlig arrangert i Dæhlenmoen.

Deltakere på 4.løp i karusellen.

Klubbmesterskapet gikk av stabelen 31. mai. I dameklassen vant 11 år gamle Mali Jåvoll Hagen, mens far Jon Jåvoll Hagen ble klubbmester i herreklassen. Even Hjelmås Molden (16 år), i gjesteklassa, ble raskeste løper.

Mali og Jon Jåvoll Hagen, og Even Hjelmås Molden.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 7


Vi takker Gulbrandsen & Olimb for samarbeidet om årets karusell.

Mohagen Bil Cup 2018

Mohagen Bil Cup ble gjennomført med 5 stevner i år. To før sommerferien og tre på høsten, inkludert åpent klubbmesterskap. Totalt deltok 109 utøvere. De fleste deltakerne var fra Brandbu, men også 19 utøvere fra Søndre Land og 7 utøvere fra Raufoss har tatt turen til Brandbu for å delta på i årets Mohagen Bil Cup. Vi har også hatt deltakere fra Løten, Modum, Tjalve, Nittedal, Sem, Asker og Nordre Land under årets cup.

Lotta er fornøyd etter å ha satt ny aldersrekord på Mohagen Bil Cup 2.

Mange gode prestasjoner har det blitt i årets Mohagen Bil Cup. Vi må trekke fram at Lotta Flatum Fallingen satte norsk aldersrekord i diskos på Mohagen Bil Cup 2 i sommer. Med 47,72 m slettet hun den 41 år gamle rekorden til Jorun Tangen Hole på 46.66 m. Ulrik Jåvoll Hagen (10 år) har også sterke resultater fra årets Mohagen Bil Cup. Han løp en sterk 600 m med tiden 1.54.59 på Mohagen Bil Cup. Det ble ny klubbrekord i Brandbu og 1 000 poeng pokal til Ulrik.

To gode løpere på Mohagen Bil Cup, Ulrik Jåvoll Hagen og Mathias Holsveen (Raufoss) til høyre.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 8


Simen Liaklev (16 år) oppnådde også flotte perser på Mohagen Bil Cup 2. 12.44 m i tresteg og tida 56.35 på 400m. Flott Simen!

Simen Liaklev på Mohagen Bil Cup 2

Friidrettsgruppa retter en stor takk til Mohagen Bil som gjør det økonomisk mulig for oss å gjennomføre Mohagen Bil Cup. Takk for samarbeidet inneværende sesong!

Mange ivrige utøvere på Mohagen Bil Cup i 2018.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 9


Sommerlekene 2018 Årets sommerleker for utøvere med funksjonshemninger gikk av stabelen 18. og 19 august. Sommerlekene er et samarbeidsprosjekt mellom Civitan og Brandbu IF. Ordfører Willy Westhagen deltok på innmarsjen og ønsket alle deltakerne lykke til. Arrangementet samlet utøvere fra Stjørdal, Gneist, Oppegård, Tønsberg, Tamburlund, Koll og Vind IL.

Det ble to flotte friidrettsdager på Brandbu stadion med stor innsats og mye idrettsglede. Over 40 utøvere gjennomførte øvelser både lørdag og søndag. På programmet stod følgende øvelser: kule, spyd og liten ball, lengde med og uten tilløp, 100 m, 200 m, 400 m og 800 m. I tillegg ble det gjennomført stafetter og trugeløp.

Friidrettsgruppa vil takke både utøvere, ledere og funksjonærer for innsatsen denne helga.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 10


Sesongavslutning og premieutdeling

Fredag 19. oktober var det klart for premieutdeling og avslutning av utendørssesongen 2018. Premier for både Mohagen Bil Cup og Gulbrandsen & Olimb karusellen ble delt ut denne dagen. I tillegg var det to utøvere som har klart over 1 000 poeng på Tyrving-tabellen denne sesongen og fikk pokal som fortjent. Lotta ble hedret for gull i junior NM og UM, og Simen fikk en påskjønnelse for sølvmedalje i tresteg i UM.

Lotta mottar 1 000 poeng pokal.

Ulrik mottok 1 000 poeng pokal.

Øystein mottok pokal.

Helge mottok pokal.

Simen får påskjønnelse for sølv i tresteg i UM

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 11


Anne Randi Nilsen ble norsk mester på 100 m i klassen KMU (kvinner med utviklingshemming) på Lambertseter i sommer. Vi gratulerer!

Det var i tillegg to utøvere som fikk pokaler for innsatsen i 2018 sesongen. Dette gjaldt Øystein Amlie og Helge Wirstad Dynna.

Anne Randi med pokalen etter seieren på 100 m.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 12


50 år med idrettsmerke!

I 2018 er det to medlemmer i Brandbu som har gjennomført idrettsmerke 50 ganger. Det er en flott prestasjon, som krever 50 år med trening. Jens Alm og Odd Hovi ble derfor hedret med 50 års merke og diplom fra Norges Idrettsforbund, og blomster fra friidrettsgruppa.

Bli med å ta idrettsmerke i 2019

For deg som ikke konkurrerer, men har lyst til å ha et mål å trene mot i 2019 er idrettsmerke en fin mulighet. Den som tar idrettsmerke konkurrerer kun mot seg selv. Det er lov å prøve flere ganger gjennom sesongen. Det er flere øvelser å velge mellom, så det er noe for alle. Barn kan ta idrettsmerke fra de er 10 år. Gå inn på www.idrettsmerke.no og les mer. I 2018-sesongen har 12 voksne og ett barn tatt idrettsmerke. Vi har kapasitet til mange flere! Det er bare å møte opp i treningstøy. Brandbu IF Friidrett arrangerer idrettsmerkeprøver på friidrettsbanen følgende dager: Mandag 3. juni kl. 19.00 Mandag 17. juni kl. 19.00 Mandag 24. juni kl. 19.00 Mandag 19. august kl. 19.00 Mandag 26. august kl. 19.00 Mandag 2. september kl. 19.00

Vi gratulerer!

Bli med da vel! Ansvarlig for idrettsmerker: Inger Torunn Østen Mobil: +47 93065682

Inger Torunn Østen er ansvarlig for idrettsmerker i Brandbu IF. Hun delte ut diplomer og merker til de spreke idrettsmerke-takerne.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 13


Innendørsstevne søndag 4. november

Første søndagen i november gjennomførte friidrettsgruppa innendørsstevne. Det var til sammen 25 deltakere som konkurrerte i høyde uten tilløp, lengde uten tilløp og 40 m. Det var 4 utøvere fra Søndre Land IL.

Lengde uten tilløp. Her gjelder å være klar!

Høyde uten tilløp. Simen Liaklev

Deltakere på innendørsstevne 4. november: Guro Bakken Andersen, Guro Kvamme og Lotta Flatum Fallingen

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 14


Lygnaløpet 2018

Lørdag 8. september ble Lygnaløpet arrangert for første gang. Lygnaløpet erstatter det tidligere Brandbu-løpet som gikk mellom Lygna og skihytta på Bleiken. Løypetrasen i Lygnaløpet er 12 km med start og mål på Lygna. Dette gjør det enklere å arrangere løpet og det blir mer publikumsvennlig. I tillegg er det gode muligheter for garderober og andre fasiliteter når arrangementet legges til Lygna. Det var 44 løpere som deltok i årets løp. Tatt i betraktning at det er første gangen dette løpet gjennomføres og at værgudene ikke var helt på arrangørens side, er dette et bra utgangspunkt for å utvikle løpet videre neste år. Jan Olav Endrerud fra Eina gikk av med seieren under løpet. Espen Staff kom på andre plass, mens Andreas Moen tok tredjeplassen. Hovedpremien i løpet var på 10.000 kroner og ble trukket ut blant alle deltakerne. Pengepremien kan ikke vinnes av enkeltpersoner, men til det formålet personen selv ønsker. Det var Steinar Kvåle som vant hovedpremien og han valgte å gi premien til Brandbu IF.

Kilde bilde: Avisen Hadeland Steinar Kvåle mottar hovedpremien i Lygnaløpet.

Kilde bilde: Avisen Hadeland Odd deltok i trimklassen.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 15


Mesterskap 2018 NM 2018 – Kjetil tok 4. plass

Brandbu IF stilte med to utøvere i NM i friidrett 2018. Kjetil Røste Ringen deltok i slegge og Lotta Flatum Fallingen deltok i diskos. Kjetil endte på en fjerdeplass med resultatet 57,56 m og var ganske fornøyd, selv om lengden ikke ble det han ønsket. Lotta lyktes dessverre ikke i dette mesterskapet.

Junior NM 2018 – Lotta vant gull!

Lotta deltok også junior NM og ble juniornorgesmester i diskos. Dette var en konkurranse med hard kniving om sigeren og Lotta tok sigeren i siste kast med resultatet 46,20 m. I kule ble det 4. plass på Lotta med resultatet 11.68 m. Dette ble ny senior-klubbrekord for Brandbu.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 16


UM 2018 - Gull og sølv til Lotta – Sølv til Simen

Tre utøvere fra Brandbu deltok i ungdomsmesterskapet i friidrett i Overhalla.

Helge Wirstad Dynna, Lotta Flatum Fallingen og Simen Liaklev på UM. Lotta vant diskos J16 med resultatet 45,22. Hun deltok også i kule hvor hun ble nummer 2 med resultatet 14,19 m. Resultatet i kule ble også ny kretsrekord. Simen vant sølvmedalje i tresteg i G16. Han lykkes bra og fikk ny pers med resultatet 13,02 m. Simen gjorde også en god lengde konkurranse og fikk der 5. plass med resultatet 5,67 m. Helge lykkes ikke Styret i friidrett i friidrettkast. I slegge fikk han en 7. plass med resultatet 31,02 m.

STYRET I FRIIDRETT Leder Lise Wirstad Dynna friidrett@brandbuif.no Sekretær Christin Flattum Christin.f@live.no Styremedlem Odd Arne Røste odarro@heb.no Styremedlem Egil Lindahl Egil.lindahl@gmail.com Styremedlem Per Siegel per@civitan.no Styremedlem Eldbjørg Myrvang Wiknes emwiknes@gmail.com

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

tlf 993 01 767 tlf 936 81 172 tlf 951 02 910 tlf 911 20 323 tlf 934 16 894 tlf 452 02 615

SIDE 17


Friidrettsgruppa takker våre samarbeidspartnere som bidrar til utvikling av våre utøvere.

ARRANGEMENT SESONGEN 2019 Innendørsstevne i Rosendalshallen, 23. februar. Dommerkurs:14. mars og 4.april. Lise sender invitasjon til staben vår. Viggaløpet: Lørdag 27. april, i samarbeid med Gran IL. Egil, Lise, Odd og Hanne Lindahl stiller for friidrettsgruppa. Holmenkollstafetten: Lørdag 11. mai 2019. Brandbu stiller med damelag og herrelag? Landstafetten torsdag 30. mai 2019 (Kristihimmelfartsdag). Stille med både gutte- og jentelag i årets stafett?!! Nasjonalt kaststevne Søndag 12. mai 2019 kl, 12. GAST. 13 år og eldre. Datoer for Gulbrandsen og Olimb karusellen 2019: Torsdag 11. april (på banen eller i

Dæhlenmoen) Torsdag 25. april Dæhlenmoen Torsdag 2. mai Dæhlenmoen Torsdag 23. mai Dæhlenmoen Klubbmesterskap Torsdag 29. august Dæhlenmoen Torsdag 19. september Dæhlenmoen Datoer for Mohagen Bil Cup 2019: Onsdag 15. mai Cup 1 Onsdag 29. mai Cup 2 Onsdag 26. juni Cup 3 Onsdag 21. august Cup 4 Onsdag 11. september Cup 5 Lørdag 21. september Cup 6 - Åpent klubbmesterskap Sommerleker stevne på Brandbu stadion 2019: 17. august og 18. august. Friidrettens dag: lørdag 8. september.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 18


HELSESPORT 1. september startet Helsesportgruppa opp igjen etter sommerferien med organisert trim og fri bading i oppvarmet basseng på Brandbu Barneskole lørdager kl. 0900-1100.

Vi har god deltagelse og det er i gjennomsnitt 20 -22 stk. som deltar på organisert trim hver gang. Det er også gledelig å se at vi har stadig flere småbarnsforeldre som kommer og deltar på fri bading med sine små.

Kl. 0900 starter vi med organisert trim og holder på en time. Liv, Torill og Inger Marie bytter på å lede trimmen. Trimmen er skånsom og artig! Aktivitetsnivået kan være lett eller moderat ettersom hver enkelt tilpasser øvelsene til seg selv og avpasser intensitet etter eget ønske. Kl. 1000 er det anledning til fri bading og badstue.

Helsesportgruppa har frivillige badevakter og vi sørger for jevnlige livredningskurs for badevakter. Har du lyst til å være med som badevakt hører vi gjerne fra deg!

Tilbudet er åpent for medlemmer av Brandbu IF og koster kr 35,- pr gang.

Helseportgruppa ønsker alle helsebadere og andre BIF-medlemmer en riktig god jul!

Aktivitetene til helsesportgruppa følger skoleåret og i år vil siste bading før juleferien være lørdag 15. desember. Vi starter opp igjen etter nyttår lørdag 5. januar.

God jul fra glade helsebadere!

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 19


STYRET I HELSESPORT Leder Sekretær Kasserer Styremedlem

Inger Marie Højfeldt helsesport@brandbuif.no Marit Torill Friskop Bjørnerud mtorill@brandbuif.no Maj Britt Højfeldt majbritth@hotmail.com Liv Nilsen Sverre2@online.no

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

tlf 913 52 086 tlf 952 19 184 tlf 402 36 936

SIDE 20


SKØYTER Ikke mye is å se på Rosendalsbanen foreløpig. Som alltid blir det vel kaldt i vinter også. Da blir det trening/skøyteskole på tirsdager og torsdager fra kl. 18.00 – 19.00. Håper mange blir med på det og at noen vil være med å gå løp.

Ellers har Kjetil og Ole startet på NC2 på Hamar. Der kvalifiserte Kjetil seg til 5000m i NM enkeltdistanser., som også gikk i Vikingskipet. Han gikk inn til 13. plass. Ønsker at det blir en passe kald vinter og at mange vil bruke Rosendalsbanen og være med på skøytegruppas aktiviteter. Bjørg.

Lite som minner om vinter på skøytebanen.

STYRET I SKØYTER Leder Sekretær Styremedlem Sportslig leder

Bjørg Laila Johansen skoiter@brandbuif.no Kjetil Johansen Amundrud Kjetil.amunderud@hotmail.com Ole Johannes Fosse oljfo@hotmail.com Leif Tore Johansen amo-joh@online.no

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

tlf 986 93 203 tlf 908 73 141 tlf 952 85 199

SIDE 21


LEKEGRUPPA

Vi starta opp med Brandbu IF lekegruppe høsten 2018. Lekegruppa bestĂĽr av ca. 12 unger i alderen 3, 4 og 5 ĂĽr. Vi trener i gymsalen pĂĽ Brandbu Barneskole hver tirsdag fra klokka 17.00 til 18.00. MĂĽlet med lekegruppa er ĂĽ aktivisere de smĂĽ barna med øvelser som ønsker dem velkommen til idrettsarenaen. Det er lek og moro pĂĽ hver trening, men øvelsene er tilrettelagt slik at de fĂĽr et innblikk i hvordan det er ĂĽ drive med ulike aktiviteter. I denne alderen har ikke de koordinative bevegelsene blitt utviklet, sĂĽ det er viktig ĂĽ møte ulike øvelser i tidlig alder for ĂĽ trene pĂĽ dette. Det er mye forskjellig vi har drevet med siden oppstart. I starten av økta kjører vi alltid oppvarming med ulike øvelser som gir barna litt utfordring. I løpet av økta har vi ulike leker, aktiviteter og frilek som barna ser til ĂĽ like. Lekegruppa er en aktiv gjeng med unger som trives godt pĂĽ trening og som nesten alltid har et stort smil om munnenđ&#x;˜Šđ&#x;˜Š

TRENER LEKEGRUPPA Aktivitør

Guro Bakken Andresen Marianne.andresen@hadeland-energi.no

tlf 907 59 825

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 22


KAJAKK

Nok en fantastisk sommersesong er avsluttet, og vi har for første gang på mange år, kommet i gang med vintertrening i svømmehallen på Brandbu Barneskole.

KURSSESONGEN

Også i år har kajakk gruppa hatt mange Hadelendinger på kurs. Første kurset i april, med kaldt vann, bare 4-5 grader, til midtsommer og over 20 grader. Over 40 personer har vært på kurs og nye kontakter er knyttet og fantastisk gjeng har blitt etablert. Det er nå rundt 100 medlemmer som betaler medlemskontingent og er med på padling både sommer og vinter. Vi har valgt å ikke ha noen faste turdager eller tider i Randsfjorden i vinter, siden vi nå har faste dager i bassenget.

På tur ut med Grunnkurs i april

Strand hugg ved kirketangen

TRENINGSTIDER

I år er vi tilbake med fellestreninger på tirsdager i bassenget på Brandbu Barneskole. Hver tirsdag fra kl. 18:00 – 20:00. Turer avtales direkte på; https://www.facebook.com/groups/brand bupadlevenner/

Johnny instruerer

Har du lyst til å prøve kajakk eller gå kurs? Ta kontakt med Ove på mobil 952 91 606 eller e-post kajakk@brandbuif.no Du kan også nå oss på Facebooksiden https://www.facebook.com/BrandbuIdret sforeningKajakk/?ref=bookmarks Eller du kan be om å bli medlem av gruppa Padlevenner av Brandbu Kajakk https://www.facebook.com/groups/brand bupadlevenner/?ref=bookmarks

Teknikk kurs Hvaler, Foto Svein Idar Dale

Sees i bassenget i vinter!

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 23


Noen glimt fra basseng treningen på Brandbu Barneskole.

Balansen er i orden

Mye glede

Opp ned?

STYRET I KAJAKK Leder Sekretær Styremedlem Styremedlem Styremedlem Kursansvarlig

Ronnie Geir Dybdal kajakk@brandbuif.no Christian Bunes-Roa Christian.bunes@gmail.com Atle Esperum Atle@esperum.no Kjetil Flaten kjetil.flaten@vegvesen.no Ove Nordberg ove_nordberg@msn.com

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

tlf 908 56 567 tlf 483 21 100 tlf 947 75 477 tlf 905 27 672 tlf 952 91 606

SIDE 24


FOTBALL

Brandbu Idretsforening flotte fotballstadion

Rapport fra G2004. Vi er fortsatt en stor, entusiastisk, gjeng og har i år vært 23 aktive spillere. Vi har trent 2-3 ganger i uka + kamper. Denne sesongen var guttas første med ordentlig fotball, dvs. 11 spillere og stor bane/mål. Overgangen har vært stor, mest for keeper som nå har et bur på 732 * 244 cm. å forsøke «holde rent». Vi har deltatt i seriespill med 2 lag. Et 11`er-lag i 1. Divisjon samt et lag i 7-er serien. Resultatmessig så endte vi på midten av tabellen både vår og høst-sesongen. Mange jevne kamper, både tap og seier mot naboene i sør. Høstsesongen ble litt slitsom pga. mye langvarig sykdom. Sesongens høydepunkt var uten tvil Sandar-cup; Norges nest største fotballturnering. Vi var 20 spillere og meldte derfor på 2 lag i 9-er fotball. Etter innledende kamper lørdag var begge lag klar for A-Sluttspill på søndag. BrandbuPlayers tapte knepent 1-0 for Hertzöga i kvartfinale, mens Brandbu-Kickers gikk videre til semifinale. Det sto uavgjort 3 -3 ved full tid, antall cornere avgjorde dermed at vi ikke til finale. Herlig stemming blant supportere/spillere og «stor bøtte» med hjem .

Trenere/lagledere har vært: Anders Granheim, Jan Egil Lande, Torgrim Dynna, Kenneth Karlsen og Håkon Hellum. Neste sesong slås 2004 og 2003 årgang sammen til en spillergruppe => G16. Spennende!

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 25


RAPPORT FRA G2006:

Stallen har bestått av 18 spillere på vårsesongen og 19 spillere i høstsesongen. Vi har derfor stilt 2 lag i serien. Resultatmessig har det vært både oppturer og nedturer med mange tap i vårsesongen og mange seiere i høstsesongen. Vi har deltatt på 5 cuper i år der 2 av de har vært overnattingscup. Overnattingscupene har vært Elverumsturneringen og Maxi-turneringen på Hamar. Å delta på cup synes vi er veldig sosialt og gøy og det er en veldig fin gjeng å ha med på tur :-) Etter sesongslutt har vi i tillegg fått flere nye spillere så dette lover veldig bra for neste sesong.

Neste sesong skal vi spille 9’er kamper, der vi også må ta hensyn til off-side regelen - noe som er nytt for oss. Vi har trent 2-3 ganger i uka + kamp når serien var i gang. I høst har vi trent 2 ganger i uka og skal trene 1-2 ganger i uka i hele vinter. Men tar 1 mnd. pause rundt juletider. Vi gleder oss til fortsettelsen. Vi ønsker gamle og nye spillere velkommen. Har du spørsmål til oss, ta kontakt på: bif.fotball.2006@gmail.com Hilsen Andreas Motland - Hovedtrener Frank Motland - Trener Ågot Hellum - Lagleder/hjelpetrener

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 26


KEEPER-SKOLE

Brandbu Fotball har sammen med Oslo Keeperskole gjennomført 3 stk. helge samlinger for våre keepere. Tidligere landslagskeeper Jon Knudsen som driver Oslo Keeperskole ledet treningen, sammen med en kollega. Veldig god trening for våre keepere, pluss god læring for de trenere som valgte å følge treningene.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 27


Vi i Brandbu Fotball har til slutt lyst til å minne alle om FAIR PLAY reglene. Disse er viktige for at det skal være trivelig og gøy med fotball både for voksne og for barn og jeg forventer at alle overholder disse også i 2019: 1. Støtt opp om klubbens arbeid – gjennom foreldremøter forankres fotballens og klubbens verdisyn. 2. Møt frem til kamper og treninger – du er viktig for både spillerne og miljøet i laget. 3. Gi oppmuntring til alle spillere i med- og motgang. Dette gir trygghet, trivsel og motivasjon til å bli i fotballfamilien lenge. 4. Vi har alle ansvar for kampmiljøet – gi ros til begge lag for gode prestasjoner og fair play.

5. Respekter trenerens kampledelse – konstruktiv dialog om gjennomføring tas med trener og klubb i etterkant. 6. Respekter dommerens avgjørelse – selv om du av og til er uenig. 7. Det er ditt barn som spiller fotball. Opptre positivt og støttende – da er du en god medspiller. Heia Brandbu og velkommen til alle som vil spille fotball hos oss. Takk til alle bidragsytere både økonomisk og i dugnadsarbeid. Takk også til alle våre fantastiske fotballspillere :-) og engasjerte foreldre. På vegne av Fotballgruppen: Tom Jensen

STYRET I FOTBALL Leder Nestleder-/kasserer Sekretær Styremedlem Sportslig leder/ Dommeransvarlig Sponsoransvarlig Materialforvalter Medlemsansvarlig Arrangement ansvarlig

Tom Jensen fotball@brandbuif.no Dyre Rolstad dyre@live.no Håkon Hellum hakon.hellum@online.no Pål Arne Sangnæs pal.sagnas@gmail.com

tlf 481 33 357

Rino-Alexander Høistad alexander_hoistad@hotmail.com Roar Aaserud roar.aaserud@nasta.no Trine Monsen trine.monsen@hadeland-energi.no Thor Erik Gjefsen thor.erik@hebb.no Roar Helbostad r.helbostad@gmail.com

tlf 902 11 401

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

tlf 482 81 050 tlf 922 18 939 tlf 905 96 413

tlf 479 78 888 tlf 995 11 927 tlf 908 86 662 tlf 416 26 757

SIDE 28


SKI Nå er vinteren i anmarsj, og skisesongen er rett rundt hjørnet. For oss i skigruppa har treningen holdt på siden høstferien, og det er blitt en vekst i gruppa, som er meget gledelig. Vi har i år åpnet opp for 1. klassinger, da vi tidligere har hatt tilbudet fra 2. klasse. Det er mange nye fjes, som vi ønsker velkommen til et fantastisk miljø. I November hadde vi som tradisjon tro, Byttehelga. (Tidligere bruktmessa) Vi hadde i år kjempe bra salg på brukte og nye ting, som er meget positivt. Vil takke alle sammen som stilte opp til Byttehelga 2019. En fantastisk dugnadsinnsats fra alle. Og ikke minst, en ekstra stor takk til Intersport Brandbu, og Asbjørn Kvåle for det du gjør. Takk til alle butikkene som gir oss basarpremier. Og våre sponsorer, som bidrar til driften av skigruppa. Hjertelig takk alle sammen.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 29


Som nevnt tidligere i BIF nytt har vi drevet trening siden høstferien. Vi trener tirsdager og torsdager. Både inne og ute. Barmarkstrening og rulleski. Vi går over til trening på Lygna skisenter, straks det blir løyper der. Vi i skigruppa er også med og produserer snøen på skisenteret, som begynte midten av november.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 30


Vi håper i år også på en fantastisk vinter, som i fjor, og vil da kjøre skiløyper som tidligere nede i bygda, og opp til Blokhus. Det vil bli prioritert og holde løypene nypreparerte til helgene opp til Blokhus, da dette er tidkrevende dugnadsarbeid. Nede i bygda vil vi prøve og holde jevnere preparering.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 31


Arrangementer på Lygna Skisenter:

BIF som et av eierlagene på Lygna Skisenter må stille opp på «store» arrangement på Lygna Skisenter. I utgangspunktet er det BIF skigruppa som tar seg av disse dugnadsjobbene. Men, fint om også andre kan ta del i disse arrangementene – her representer vi idretten i Gran kommune på Hadeland. Kommende sesong er dette: • •

14-16. desember 2018 Norges cup junior og senior 27-31. mars 2019 NM langrenn (Teamsprint, 5/10 km og 30/50 km) og Norgescup Junior finale.

6.-7. april skal BIF skigruppa arrangere «avslutningshelga» i Oppland Skikrets. Lørdag 6. april er det avslutningsrennet for cupene i Oppland Skikrets med Skiathlon (skibytte) GD-CUP Sponsor GD Jenter og gutter 11-14 år Region Lillehammer/Gudbrandsdalen

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 32


TOTENBANK CUP Sponsor Toten Sparebank Jenter og gutter 11-14 år Region Valdres-Hadeland-Gjøvik/Toten GÅLÅ CUP Sponsor Gålå AS Jenter og gutter 15-16 år Dekker hele fylket I tillegg til disse klassene som har cup-avslutning vil det være klasser 8-10 år og junior/senior. Søndag 7. april er det KM-stafett for klassene 13 år og eldre (inkl. junior og senior) samt stafett for klassene under 13 år. Dette er 2 STORE arrangementsdager for skigruppa til BIF, vi oppfordrer klubbens medlemmer til å hjelpe til. Dersom du kunne tenke deg å bidra så ta kontakt med Hanne (95171110) hanne.kvale@gsport-brandbu.no

Styret i skiStyret i ski

STYRET I SKI Leder Kasserer Nestleder Styremedlem Styremedlem

Ole Kristian Borgli ski@brandbuif.no Tone Dalen tonedahlen@hadeland-energi.net Hanne Stikbakke Kvåle hanne.kvale@g-sport-brandbu.no Tone Bjørnstad tonebjor11@gmail.com Frode Nordvik frodenor@hotmail.com

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

tlf 469 19 757 tlf 996 99 545 tlf 951 71 110 tlf 936 94 293

SIDE 33


VÅRE SPONSORER Uten våre faste sponsorer, hadde det ikke vært lett å drive idrettslag. Dere er viktige bidragsytere for at vi skal kunne tilby et rikt og variert tilbud til våre medlemmer og sambygdinger. Sammen med dere, skaper vi verdier for bygda. TUSEN TAKK!

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 34


BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 35


FRA BOKA BRANDBU IDRETSFORENING – 75 ÅR Eget klubbkontor

I idrettshallens underetasje disponerer BIF moderne lokaler på i alt ca. 450 kvm. Her er kontor og arkiv, møterom, treningsrom, kiosk, toaletter og ikke minst romslige garderober. (Foto: Hest.)

Brandbu Idretsforening har hatt klubbkontor - BIF-kontoret - i drift siden 1970. Da ble Helge Stenersen deltidsansatt som foreningens første lønnede sekretær og kasserer og hadde kontor i meieribygningen på Brandbu Meieri. I 1971 ble han avløst av Kirsten Lehre, samtidig som kontoret ble flyttet til den gamle Apotekgården på Brovolden, hvor det var i fire år. I årene 1975-81 hadde BIF-kontoret atter til­ hold på meieriet, denne gangen i den såkalte fryseribygningen. I 1981 ble det så overflyttet til BIFs nåværende lokaler i underetasjen i idrettshallen på Rosendal. Kirsten sluttet som sekretær/kasserer i 1982. Da overtok Ingeborg W. Dæhlen

stillingen; hun hadde den i fire år. Siden 1986 har vanligvis hovedstyrets valgte formann utført arbeidet ved kontoret uten godtgjørelse. Foreningens arkiver, idrettsutstyr m.v. oppbevares nå stort sett i klubb­ lokalene i idrettshallen. Opprinnelig hadde foreningen en valgt material­ forvalter som oppbevarte alt slikt privat. Senere var det lagringsmuligheter i klubbhuset på «Valhalla»; det ble dessuten leid lagerplass i Rosendal Mølle m.v. Også foreningens årsmøter og medlemsmøter holdes nå vanligvis i klubb­ lokalene. Tidligere benyttet man «Trudvang», «Folkvang», Folkets Hus, Losjen, Bøndernes Hus, Brandbu HoteI eller distriktets skoler.

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 36


ELEKTRONISK MEDLEMSREGISTRERING Brandbu Idretsforening har som alle andre idrettslag, nå måttet gå over til elektronisk medlemsregister. Det har vært utfordrende og det har vært jobbet hardt med å få registrert inn alle medlemmer gjennom de siste par årene. Ved 31.11.2018 var alle 1087 medlemmene i Brandbu IF registrert elektronisk. Medlemskontingenten er blitt viktigere og viktigere, driver du aktiv idrett, er dette grunnlaget for forsikringen du har gjennom idrettslaget inntil fylte 13. år. Skulle du bli skadet på trening eller i aktivitet, må kontingenten være betalt. Når du er registret i Min Idrett, kan du administrere dine medlemskap i alle idrettslag tilknyttet Norges Idrettsforbund.

Her vil du kunne betale din medlemskontingent, administrere dine medlemskap, melde deg på offisielle arrangement og knytte opp familiemedlemmer. Du kan også skrive ut ditt medlemskort i foreningene du er medlem i. Hvis du ikke er datakyndig og ikke er på nett? Ingen problemer, ta kontakt med medlemsansvarlig på medlem@brandbuif.no eller en du kjenner i laget, så skal vi registrere deg og få sendt deg en helt alminnelig papirfaktura. Medlemsansvarlig Ove Nordberg

BIF-NYTT – Nr.3 – DESEMBER 2018 – 52. ÅRGANG

SIDE 37