Bif-nytt nr. 1-2021

Page 1

MAI 2021

MEDLEMSAVIS

INNHOLD

Leder´n har ordet ................................... 1 Informasjon om provisjonsavtale med Glitre Energi ........................................... 3 AU-Hovedlaget....................................... 4 FRIIDRETT............................................... 5 SKØYTER .............................................. 12 Lekgruppa ............................................ 13 BARNEIDRETTEN .................................. 14 kajakkgruppa – Vintersesong ............... 15

NR. 1 - 2021

FOTBALL ...............................................17 ski .........................................................19 Svømming 2021/2022 ...........................21 STYRKELØFT ..........................................22 våre sponsorer ......................................23 elektronisk medlemsregistrering ...........24

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG


LEDER´N HAR ORDET

Velkommen til vårens BIF nytt. Ove ble ansatt i en 60 prosent stilling, som daglig leder i mars. Det har etter hvert blitt mye å holde styr på i en idrettsforening. Og han er rett mann på rett plass. Ove skal koordinerer foreningen på best mulig måte. Etter en lang vinter med “koronaspøkelse” hengende over landet, så stanset myndighetene nesten all organisert idrett. Så var det en positiv nyhet at barn endelig kan begynne å trene samlet igjen. Det er utrolig bra at disse unge som har lidd mest under koronapandemiens klamme grep, endelig kan gjøre det de vil igjen. Håper dette var siste gangen noen må si “nei” til barn og ungdom, som vil trene og ha det gøy. Så får de over 20 år smøre seg inn med tålmodighets kremen, og vente i spenning på når de får lov til å trene organisert igjen. Det kommer til å bli moro for de barna som har meldt seg på i Idrettsuka i 2125 juni. Styret i BIF ville gjøre noe ekstra stas på skolebarna, og sa at det er gratis å bli med. Kun 100 kr pr person, for dem som ikke er medlem i Brandbu if. 60 plasser ble fylt opp på noen få dager. Dette blir ei uke med mye gøy og flinke ledsagere. Dette hadde Brandbu if ikke fått til uten støtte ifra andre parter. Så derfor vil jeg si tusen takk til de organisasjonene og butikkene som har støttet Brandbu Idrettslag med penger og mat til denne Idrettsuka. Etter sommerferien starter barneidretten opp igjen. Hanne Stikbakke Kvåle skal lede den og dem som skal være med å bidra. Der vil barn få lov til å prøve alle idrettene som Brandbu Idretsforening tilbyr. Hver onsdag hele året. Ta med barna og møt opp!!

Nå kommer sommeren, bruk den godt. Spark ball, kast lang, padle kajakk og løp rundt i sola. Så stå på alle dere flinke og idrettsglade barn og unge i Brandbu Idretsforening. Og til alle dere som er trenere, ledsagere, medlemmer og stolte foreldre. Vi er snart gjennom nåløyet, og snart åpner all idrett opp igjen. God sommer!!

- Trond Jenserud

BIF-NYTT – Nr.1 – mai 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 1


BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 2


Støtt Brandbu Idretsforening med din

INFORMASJON OM PROVISJONSAVTALE MED GLITRE ENERGI Brandbu Idretsforening har et samarbeid med vår sponsor Glitre Energi Strøm for gjennomføringen av prosjektet Lokalbidraget. Avtalen er et supplement til sponsoratet vi har med Glitre Energi Strøm som kan gi oss ekstra inntekter. Lokalbidraget går ut på at nye strømkunder hos Glitre Energi kan velge å registrere sitt lokalbidrag til en frivillig forening, for eksempel Brandbu Idretsforening. Provisjon pr ny strømkunde kr 750

strømavtale. Og enda bedre hvis du får besteforeldre, venner og andre til å registrere sitt lokalbidrag til Brandbu Idretsforening.

Registrer deg for lokalbidrag til Brandbu IF her: https://www.glitreenergi.no/strom/brand bu-if/ Takk for hjelpen!

Med over 1100 medlemmer i foreningen har vi her kjempekjempepotensiale for å sikre meget gode inntekter til Brandbu Idretsforening!

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 3


AU-HOVEDLAGET HOVEDSTYRET Arbeidsutvalget består av: Leder: Trond Jenserud Nestleder: Trude Camilla Jåvoll Hagen Ungdomsrepresentant: Sajad Beheshti Ramazani

Styremedlem: Hanne Stikbakke Kvåle Styremedlem: Vegard Øftsaas Styremedlem: Jeanette Engen Daglig leder Ove Nordberg Undergruppenes ledere er: Fotball: Tom Jensen Friidrett: Lise Susanne Wirstad Dynna AllIdrett. Hanne Stikbakk Kvåle Kajakk: Kjetil Flaten Ski: Anders Risendal Johannessen Skøyter: Bjørg Johansen Svømming: Anja Elvira Hansine Broløkken Styrkeløft: Niklas Kanten Av smittevern hensyn, kombinerer vi styremøter med fysisk og digitalt fremmøte.

MEDLEMMER OG AKTIVITET Brandbu Idretsforening har igjennom mange år hatt et stabilt medlemstall på rundt 1 000, meget bra. Vi har ved inngangen til 2021, 1170 medlemmer. Alle gruppene står på, og det er hyggelig å se så stor aktivitet. På tross av smittesituasjonen og mye nedstenging av idretten, har vi fortsatt mange trofaste medlemmer som holder ut. Vi håper nå å kunne åpne opp igjen flere av aktivitetene og etter hvert komme mer tilbake til normal drift, selv om det fortsatt vil ta noe tid.

ØKONOMI Flere arrangement og stevner har blitt avlyst det siste halve året. Bortfall av påmeldingsavgifter og billettinntekter var noe av konsekvensene. NIF jobbet hardt med styrende politikere for å få på plass ordninger som kunne avhjelpe den akutte svikten i inntektene. Idrettslagene skal innrapportere månedlig tap og sparte utgifter som følge av nedstengningen. Brandbu Idretsforening har i så måte vært gunstig stilt, da vi ikke har de store billett inntektene og store arrangementkostnadene nå på denne tiden. Noe svikt har det imidlertid vært i og med at Viggaløpet måtte utsettes et år bl.a. Det har også vært noe svikt i kioskinntekter, så med bakgrunn i våre tap, søkte vi om koronastøtte og fikk til sammen for alle gruppen om lag kr 70.000. Laget har fortsatt en sunn og god økonomi. Det jobbes godt i alle grupper som har god kostnadsstyring og god oversikt. Brandbu Idretsforening har god kontroll på økonomien med hjelp av sponsorinntekter, grasrotmidler, spilleinntekter, LAM-midler, kommunale drifts- og anleggsmidler og medlemskontingent. En stor takk til alle våre sponsorer som støtter opp om vårt idrettslag. Dette gjør at vi kan ha en forutsigbar økonomi selv i disse vanskelige tidene.

Klubbens medlemmer spenner vidt både i prestasjoner og alder. Dette kan du lese mer om i gruppenes halvårsmelding.

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 4


FRIIDRETT Flott sesongstart med ny U20 rekord i diskos for Lotta Flatum Lotta Flatum åpnet sesongen med å sette ny norsk rekord U20 i diskos med et kast på 53,42 m. Rekorden ble satt i et stevne for toppidrettsutøvere på Norges Idrettshøyskole. Lotta var godt over kravet til både U20-VM og EM og hun er nummer fem i Norge gjennom alle tider. Gratulerer så mye, Lotta.

TRENINGSSTIPEND FRA NORGES FRIIDRETTSFORBUND TIL LOTTA OG MAGNUS

MAGNUS LØP INN TIL SEIER OG KLARTE EM-KRAVET Magnus Tuv Myhre åpnet også sesongen med et fantastisk bra 5000 m på Per Halle Invitational i Tønsberg 22. mai. Magnus løp inn til seier etter en flott spurt. Tiden ble 13:38.69, som er ny pers fra forrige sesong med nesten 18 sekunder!

To av våre utøvere, Lotta Flatum og Magnus Tuv Myhre har inngått avtale med Norges Friidrettsforbund for sesongen 2021. De har blitt stipendutøvere og klubben vil i den forbindelse motta 10.000, - for Lotta (U20) og 20.000, - for Magnus (U23) dette året. Pengene øremerkes kostnader i forbindelse med samlinger, og skal dekke reisekostnader til utøver og trener. De blir heller ikke belastet med egenandel til samlinger i regi av rekrutteringslandslaget. I tillegg har utøverne inngått av avtale med Puma, hvor de vil motta to utstyrspakker pr. år med Puma- produkter.

13.38,69 er også under kravet til seniorEM i München i 2022. U23-VM, som skulle gått i Bergen i juli, var det store målet for Magnus denne sesongen. Dessverre ble dette mesterskapet avlyst. Det ble også ny kretsrekord på Magnus.Vi gratulerer.

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 5


BRAGDPOKAL TIL MAGNUS TRENINGSSTIPEND TIL LOTTA OG MAGNUS Magnus Tuv Myhre ble tildelt bragdpokal under årsmøte til BIF tidligere i vår, for sine prestasjoner sesongen 2020. Magnus hadde en fantastisk sesong i fjor hvor høydepunktet ble en flott sølvmedalje i NM terrengløp. Siden årsmøte i BIF ble gjennomført digitalt fikk Magnus overrakt bragdpokalen torsdag 29. april i forbindelse med trening på banen, og i tillegg et treningsstipend på kr. 20.000,-. Lotta Flatum ble også tildelt treningsstipend på kr 20.000,- fra BIF under årsmøte. Vi ønsker begge to lykke til med sesongen.

TRENINGA I VINTER BLE LITT ANNERLEDES ENN PLANLAGT Trening for utøvere fra 11 år og eldre Planen var å ha mandagstrening på Brandbu Barneskole og onsdagstrening i Brandbu Idrettshall, som alle andre år. Noen uker klarte vi dette med bra oppmøte, men mange uker stoppet Korona-restriksjonene dette. Da hadde vi spenst og styrke både ute ved Brandbu Ungdomsskole og på banen. Selv om underlaget var glattere enn innendørs, ble det mange gode treninger også ute. Etter påske startet vi med utetrening, de første ukene uten utøvere fra Lunner, men etter hvert fikk de også lov til å være med. Bildet viser en av mandagstreningene med mange utøvere.

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 6


FIN INNSATS I LANDSTAFETTEN 2021 Brandbu stilte med helt nytt og ungt jentelag i Landstafetten på Kristi Himmelfartsdag. Laget kan til sammen være maksimalt 108 år, mens vårt lag var kun 104 år. Dessverre klarte vi ikke å få på plass guttelag i år, men neste år må vi få til både jente- og guttelag.

Treningstilbudet i utesesongen er mandag og onsdag fra 18.00 -20.00 med Odd Arne og Kjel Jarle som trenere. Mandag er det felles spenst-trening i Størenslunden og løpstrening på banen etterpå. Onsdag er det tekniske øvelser. Tirsdag og torsdag er intervaller og løpstrening for de som er mellom- og langdistanseløpere med Jon som trener. Oppmøte kl. 18.00. Trening for utøvere fra 6-10 år Også for denne gruppa var planen var å ha mandagstrening på Brandbu Barneskole. For denne gruppa var det flere uker med stopp i treningstilbudet på grunn av Korona-restriksjonene. Nå er gruppa i gang igjen med treninger ute. Mandag fra kl. 17.30 - 19.00 på friidrettsbanen, og onsdager fra kl. 18.00 19.00 i Størenslunden (med oppmøte på friidrettsbanen).

Laget løp på tiden 7.47,3 og kom på 6. plass.

VIGGALØPET 2021 - VIRTUELL Årets Viggaløp, som vi tradisjonelt kjenner det, er dessverre avlyst. Årsaken er selvfølgelig den krevende smittesituasjonen vi står i nå. Viggaløpskomiteen har derfor valgt å arrangere årets Viggaløp virtuelt ved hjelp av appen «JustMove» som du laster ned på din smarttelefon.

Tilrettelagt trening Gymsalen ved Jaren skole har vært stengt for trening i vinter, slik at tilrettelagtgruppa har ikke kunnet ha fellestreninger inne denne vinteren. Nå er gruppa i gang med treninger på friidrettsbanen hver onsdag fra kl. 17.0018.00.

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 7


Med Viggaløpet Virtuell kan du løpe eller gå 9 km hvor som helst i Norge/Verden i perioden frem til 24. mai. Målet vårt er at alle skal ha en positiv opplevelse sammen med venner, familie og kollegaer på trygg avstad! Handelsstanden i Gran og Brandbu har gitt gavekort og vi trekker en vinner hver uke som annonseres på sosiale medier. I skrivende stund er det 89 deltakere som har gjennomført Viggaløpet 2021 Virtuell.

karusellen 2021, hvor de to første løpene dessverre måtte avlyses. Karusell-løpene er egentlig terrengløp, men siden det fortsatt var noe is igjen i trasen, gjennomførte vi løpet på friidrettsbanen. Til tross for kort forhåndsvarsel stilte det opp 30 ivrige løpere i alderen 5 – 16 år. Det ble konkurrert i 400 m, 800 m og 1200 m. Det var mye idrettsglede og flott innsats hos utøverne, og mange gode resultater. Det er tydelig at deltakerne har trent i vinter.

Vi takker våre sponsorer:

GAST- STEVNE UTSATT TIL 5. JUNI Etter planen skulle Brandbu IF Friidrett arrangert nasjonalt kast-stevne (GASTstevne) søndag 9. mai. På grunn av smittevernreglene måtte dette stevnet utsettes. Nå håper vi at vi kan arrangere GAST-stevnet lørdag 5. juni og at kastere fra hele landet kommer til Brandbu denne lørdagen.

Klar for star 400m

Klar for start på 800 m

GULBRANDSEN & OLIMB KARUSELLEN 2021

1200 m er i gang

Torsdag 29. april ble sesongens første løp i regi av Brandbu IF Friidrett arrangert. Det var tredje løp i Gulbrandsen & Olimb BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 8


Ulrik (13) ble beste utøver på 1200 med tiden 3.29.1 Åpent klubbmesterskap torsdag 20. mai Torsdag 20. mai var det klart for klubbmesterskap i Dæhlenmoen, med sol og fine forhold. 43 utøvere leverte flott innsats og det ble mange sterke resultater.

Jentene er klare for 1350 m

Klare for 450 m

Gutta er klare for 1350 m Etter løpet var det premieutdeling, pizza og kaker på banen. Mali Jåvoll Hagen ble klubbmester i dameklassen og Ulrik Jåvoll Hagen ble klubbmester i herreklassen. Gratulerer! Denne gjengen løp 900 m

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 9


du kunne tenke deg å bidra til aktivitet og mye moro på friidrettsbanen. Friidretten trenger deg!

IDRETTSMERKER 2021

De siste to løpene i Gulbrandsen & Olimb karusellen gjennomføres torsdag 26. august og torsdag 9. september. Vi håper flere løpeinteresserte melder seg på og blir med. Husk forhåndspåmelding på https://mosjon.friidrett.no/participant/arr angement.aspx?id=337146#init

MOHAGEN BIL CUP 2021 STARTER OPP I JUNI Onsdag 2. juni er vi i gang med Mohagen Bil Cup. Mohagen Bil Cup er en serie med 5 stevner som er lavterskel-tilbud til alle som vil konkurrere i friidrett. Stevnet er åpent for alle. Vi har åpen klasse og klasse for de som er 7 år og yngre, i tillegg til de vanlige klassene.

LYST TIL Å BLI MED Å LEGGE TIL RETTE FOR GODE STEVNER DENNE SESONGEN? Friidrettsgruppa er avhengig av mange gode hjelpere for å klare å gjennomføre stevnene våre. Det er mange oppgaver som skal gjøres i løpet av de tre timene stevnet foregår. Du trenger ikke ha dommerkurs eller vært aktiv i friidrett tidligere for å bidra. Her er det oppgaver for alle, og dessuten kan oppgaver læres. Ta kontakt med oss i friidrettsgruppa om

Det er mange spreke medlemmer i Brandbu IF, men ikke veldig mange som tar idrettsmerket! Det gir god mestringsfølelse når du klarer kravene, og det gjør at du gjerne prøver året etter også. Kravene er overkommelige, og samtidig er de mål å trene mot. Kom og prøv! Deltagerne gjennomfører disse øvelsene: 1. Spenst: lengde med eller uten tilløp, alternativt spensthopp eller høyde. 2. Hurtighet: vanligvis 60 m løp, alternativt svømming, skøyter eller sykling. 3. Styrke: kule, liten ball, slengball. 4. Utholdenhet: løp, gange, sykling, skigåing, svømming, padling, m.m. I alle øvelsene er kravene til tid og lengde tilpasset kjønn og alder på utøverne. Se www.idrettsmerke.no I tillegg må deltagerne fylle ut et trimkort der de dokumenterer at de har fullført 20 trimøkter i løpet av året. Dette er en fin motivasjon for å holde seg litt i form gjennom hele året. Man oppnår utmerkelser etter antall ganger man fullfører idrettsmerket. Vi har med deltagere som har tatt idrettsmerket over 50 ganger! Barn kan ta «Barnas idrettsmerke» fra de er 10 år gamle. Brandbu IF Friidrett arrangerer idrettsmerkeprøver både for barn og voksne på friidrettsbanen følgende dager neste år: Mandag 31. mai kl. 19.00 Mandag 7. juni kl. 19.00 Mandag 14. juni kl. 19.00 Mandag 16. august kl. 19.00 Mandag 23. august kl. 19.00 Mandag 30. august kl. 19.00

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 10


Kontaktperson idrettsmerke: Inger Torunn Østen, mob. 930 65682

Utfordre deg selv! Møt opp og prøv!

STYRET I FRIIDRETT Leder

Lise Wirstad Dynna friidrett@brandbuif.no

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

tlf 993 01 767

SIDE 11


SKØYTER Skøytegruppa våren 2021 Etter en vinter der det ble mye avlysninger, Har det ikke vært deltager fra Brandbu som har deltatt på stevner. Det ble lagt is på Rosendalsbanen. Den ble brukt av skolene og mange var der for å gå på helger og kvelder. Det var to kvelder med idrettsskolen. Fikk tatt noen bilder med ivrige skøyteløpere.

STYRET I SKØYTER Leder

Bjørg Laila Johansen skoiter@brandbuif.no

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

tlf 986 93 203

SIDE 12


LEKGRUPPA

Brandbu IF lekgruppe er et aktivitetstilbud for barn i alderen 3-5 år. Vi holder til i gymsalen på Brandbu Barneskole hver tirsdag fra kl.17-18. I likhet med tidligere år er målet med lekgruppa å aktivisere barn gjennom lek og lystbetonte aktiviteter. Gruppa har dessverre måttet holde stengt i hele år. Vi håper å komme tilbake med nytt og fornyet tilbud over sommerferien. Hilsen oss i lekgruppa

TRENER LEKEGRUPPA Aktivitør

Guro Kvamme

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

tlf 41402640

SIDE 13


BARNEIDRETTEN Vi startet opp igjen barneidretten på nyåret og da var det skøyter som sto på programmet, det ble to onsdager på skøytebanen da en kveld ble avlyst pga. kulde. Neste aktivitet var 3 kvelder med skilek som ble gjennomført på Lygna Skisenter. Planen var å benytte Størnslunden, men pga. snømangel nede i bygda ble aktiviteten gjennomført på Lygna. Dessverre måtte vi igjen ta ei pause pga. kornarestriksjonene og svømminga måtte avlyses. Men, fra uke 15 var vi i gang igjen og da hadde vi ballaktivitet 2 ganger ute. I uke 17-19 var vi med på nybegynneropplæringa til Hadeland o-lag i Størnslunden på mandager. Takk til olaget for et godt og variert opplegg, spesielt var skattejakta populær! Barneidretten avsluttes dette året med 2 onsdager på friidrettsbanen, før vi har avslutning med premieutdeling onsdag 2. juni i Størnslunden. Vi beregner å starte opp igjen til høsten med all-idrett på onsdager: Gruppe 1 skolestartere 2015 Gruppe 2 barn født 2013 og 2014

Kontaktperson BIF er Hanne Kvåle (95171110) Foreldrekontakter er Ingrid Frydenlund (91321592) og Cornelius Kjørven Elvestuen. Allsidighet er VIKTIG og et GODT grunnlag for videre utvikling!

KONTAKTPERSONER BARNEIDRETTEN Kontaktperson Foreldrekontakt Foreldrekontakt

Hanne Kvåle Ingrid Frydenlund Cornelius Kjørven Elvestuen

tlf 95171110 tlf 91321592 tlf 40237815

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 14


KAJAKKGRUPPA – VINTERSESONG Vi har dessverre måttet avlyse vintersesongen på BBS 2020-2021. på grunn av smittevern restriksjoner.

KURSSESONGEN Det har nå blitt en smittesituasjon i Norge der det er mulig å holde en tilnærmet normal kurssesong. Med gode smittevernsveiledere fra padleforbundet, skal vi gjennomføre forsvarlige trygge kurs. Kursene blir i år fordelt på juni og juli mnd. Og kursene er i ferd med å fylles opp. Våre kurs er nå; - Introkurs 9. juni; Brandbu Idrettsforening (brandbuif.no) - Introkurs 14. juni; Brandbu Idrettsforening (brandbuif.no) - Grunnkurs 26. juni; Brandbu Idrettsforening (brandbuif.no) - Introkurs 14. juli; Brandbu Idrettsforening (brandbuif.no) - Grunnkurs 20. juli; Brandbu Idrettsforening (brandbuif.no) Flere av kursene begynner nå å fulles opp, så vær rask hvis du ønsker kurs i sommer.

Klar for kurs

En hoppende glad gjeng etter eksamen

TRENINGSTIDER I år er fortsetter vi med fellestreninger på tirsdager. Vi møtes og padler ut fra kajakkhuset på Ulsnestangen klokken 18:00. på våre Facebooksider finner en oversikt over disse datoene; (6) Fellestrening-tirsdagstur | Facebook Vi følger med

Alle på vannet

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 15


MEDLEM IKAJAKKGRUPPA Kajakkgruppa er fortsatt i vekst, og med nye medlemmer må også utsyr fornyes. Vi er et lavterskeltilbud med mange nye kajakker og utstyr som du fritt kan bruke hvis du er medlem og har gjennomført et våttkort Kurs, og betaler en liten treningsavgift. Vi er veldig populære og med en medlemskontingent på kr 100,- for de opp til 19 år og kr 200 for voksne, pluss terningsavgift på kr 300,-, blir det mange som ønsker tilgang til kajakkene. Det er også en del som ønsker å kunne lagre kajakken sin egen i huset, og det er mulig mot et tillegg i treningsavgiften på kr 300,-. Her er det i ferd med å bli venteliste på grunn av står pågang. Har du lyst til å prøve kajakk eller gå kurs? Ta kontakt med Ove på mobil 952 91 606 eller epost kajakk@brandbuif.no Du finner oss på våre nettsider; Brandbu Idrettsforening (brandbuif.no) På Facebooksiden https://www.facebook.com/BrandbuIdretsforeningKajakk/?ref=bookmarks Eller du kan be om å bli medlem av gruppa Padlevenner av Brandbu Kajakk https://www.facebook.com/groups/brandbupadlevenner/?ref=bookmarks Sees på fjorden!

STYRET I KAJAKK Leder

Kjetil Flaten kajakk@brandbuif.no

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

tlf 90527672

SIDE 16


FOTBALL

I vinter har vi stort sett klart å holde den flotte fotballstadionen vår åpen gjennom vinteren, takket være god hjelp av Gran kommune v/Bjørn Egge og Bente. Banen har vært saltet i flere omganger og brøytet etter snøfall.

igjen, men nå er alle lag i full sving. Det har heller ikke vært mulighet til å delta på cuper, eller arrangere kurs, samlinger eller spillermøter.

SESONGEN 2021 17. mai uka startet serien igjen og vi kan spille kamp mot lag fra egen kommune. For de eldste lagene betyr det Gran som motstander. For de yngste lagene er både Moen og Bjoneroa også med så det er vi glade for. Vi håper nivå 2 i gjenåpningsplanen av Norge blir satt i verk så vi kan spille kamp mot lag fra Lunner kommune snart. Til høsten håper vi det er mer normale tilstander igjen med litt flere motstandere, ihvertfall for de eldste lagene. Vi håper på det sterkeste at A-laget også har mulighet til å spille kamper til høsten. De har ikke spilt fotballkamp siden høsten 2019.

LAGENE VÅRE KORONASITUASJONEN Begynnelsen av 2021 har også i år vært preget av koronarestriksjoner og veldig begrensede mulighet for å spille fotballkamp. Aktiviteten har derfor vært veldig begrenset. Mange lag ventet en god stund før de startet trening

Klubben har ca 250 aktive spillere fordelt på Seniorlag, juniorlag samt lag med spillere født fra 2006 til 2014. Alle lag har dyktige trenere og lagledere på plass for å gi barn, ungdom, juniorer og seniorspillere et godt aktivitets og fotballtilbud. Det er hele 50 personer som i BIF Fotball jobber frivillig som trenere og lagledere for å legge denne aktiviteten til rette. Har du en gutt som har lyst til å spille fotball?

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 17


Vi ønsker flere spillere velkommen. Kontakt leder i fotballgruppa på: fotball@brandbuif.no Fint om du oppgir fødselsår slik at det er lettere å sende henvendelsen videre til rett person.

HAR DU LYST TIL Å BIDRA MED NOE I BRANDBU FOTBALL? Fotballgruppa drives på frivillig basis og vi er avhengig av å ha med oss mange støttespillere. Har du lyst, eller kjenner du noen som har lyst til å bidra? Det er mange små og store oppgaver som vi trenger hjelp til. Er du interessert? Kontakt leder i fotballgruppa på: fotball@brandbuif.no

VELKOMMEN SOM PUBLIKUM! Vi ønsker deg velkommen til kamp og håper tribuna blir brukt flittig. Skal du se på kamp er det viktig at du registrerer deg så vi vet hvem som har vært på anlegget. Dette i forhold til Covid-19 rutiner. Du kan registrere deg her: https://brandbuif.no/category/28

Bildetekst: Følelse av sommer midt i april

TAKK TIL VÅRE SPONSORER Vi vil benytte anledningen til å takke for den økonomisk støtte fotballgruppa får av lokale bedrifter, dette setter vi i Brandbu Fotball stor pris på.

STOR TAKK TIL ALLE I STØTTEAPPARATET Stor takk til alle i støtteapparatet i Brandbu fotball, det er mange frivillige som gjør at barn og unge kan spille fotball i Brandbu. Det er ca 50 trenere og lagledere som er i sving mange ganger i uka i tillegg til alle andre foreldre som bidrar i kiosken og som kampverter. Vi har ca 20 klubbdommere som er veldig viktige for oss og ikke minst de som sitter i klubbledelsen.

Bildetekst: Velkommen på tribuna!

VI GLEDER OSS OVER Å KUNNE SPILLE KAMPER IGJEN. HEIA BRANDBU!

STYRET I FOTBALL Midlertidig konstituert leder

Dyre Rolstad fotball@brandbuif.no

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

tlf 482 81 050

SIDE 18


SKI Skigruppa har opprettholdt treningene så godt det har latt seg gjøre. Når restriksjonene har tillatt det, har det vært innetreninger for de minste, barmarkstreninger og treninger på ski fra desember. Den årlige treningssamlingen for alle på Beitostølen, ble det dessverre ikke mulig å arrangere i år pga. nasjonale retningslinjer. Mange skirenn har også blitt avlyst denne sesongen pga. gjeldende tiltaksnivå og nasjonale retningslinjer, deriblant Brandburennet. Men noen renn har allikevel vært avholdt.

enn 20 år. Men det ble allikevel et gjennomsnittlig deltagerantall på 65 løpere pr renn!

NORGESCUPRENN PÅ LYGNA LYGNA SKISENTER ARRANGERTE NORGESCUPRENN FOR SENIORER DEN 8-10 JANUAR. Skigruppa i Brandbu var med og arrangerte sammen med de andre eierlagene.

KRETSMESTER I G13

TRIPPELRENN Grunnet coronnasituasjonen, ble det kun mulig å arrangere fire trippelrenn totalt denne sesongen. Det ble også færre deltagere, da årets trippelrenn kun var tilgjengelig for eierklubbene på Lygna skisenter og kun for de yngre

Brandbu IF stilte «mannsterke» opp på KM Sprint på Vind Stadion den 16 januar. Totalt 8 deltagere fordelt på sju klasser leverte flotte resultater. Ulrik Jåvoll Hagen gikk av med seieren og ble kretsmester i G13 over 4 sekunder foran andremann.

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 19


Mali Jåvoll Hagen gikk inn til en strålende 3.plass i klassen J14, og Nicolai Kristiansen tok en fin 5.plass i klassen M17.

SKIFEST FOR DE MINSTE Den 5 mars arrangerte skigruppa «Barnas skileker» på Lygna for barn fra 0 til 10 år. 90 barn koste seg på ski i løypa som var i tre ulike distanser ut ifra eget ferdighetsnivå.

SKIAVSLUTNING Skiavslutningen 2 mai, samlet både små og store utøvere i Størenslunden sammen med stolte foreldre. Premier ble delt ut for både trippelrenn og Telenorkarusellen! I tillegg ble det arrangert morsomme leker som engasjerte alle. Vi ser nå fremover mot en aktiv sommer og gleder oss til barmarks- og rulleskitreninger.

STYRET I SKI Leder

Anders Risendal Johannessen ski@brandbuif.no

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

tlf 905 53 442

SIDE 20


SVØMMING 2021/2022 Da er våren her og det er dessverre ingen aktivitet innenfor svømming, men til høsten skal vi være klare til å starte opp igjen med både babybading og svømmeopplæring. Fra august-/september gleder vi oss til og ta imot store og små igjen i Brandbu svømmehall med engasjerte og dyktige instruktører. Svømming for 4-12 år blir på tirsdager som før, og babybading blir på lørdager. Det blir lagt opp til kursrunder a 10 ganger for hver av gruppene. Som tidligere så må de som ønsker å være med melde seg inn gjennom tryggivann.no når vi åpner for kurs. Dette vil det bli lagt ut fortløpende informasjon om på nettsidene Brandbu Idrettsforening (brandbuif.no)så følg med der.

Siden sist har vi endret strukturen i gruppa og vi har fått helsebading under svømming. Her har det også vært liten eller ingen aktivitet siden aktivitet for voksne har vært helt steng av smittevermessige årsaker. Her håper vi også å kunne starte opp igjen i august/september, og igjen kunne tilby aktivitet og fribading hver lørdag. Vi kommer til å sende ut spørsmål til dere som tidligere har hatt trimmen og vakter, om dere fortsatt kan tenke dere å bli med på videre arbeid i gruppa. Vil takke alle som har hatt tålmodighet og forståelse for situasjonen vi har stått i sammen. På vegne av alle voksne i svømmegruppa ha en riktig god sommer, ta vare på hverandre så ses vi til høsten. Hilsen Anja Broløkken

STYRET I SVØMMING Leder

Anja Hansine Elvira Broløkken ski@brandbuif.no

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

tlf 905 53 442

SIDE 21


STYRKELØFT Styrkeløft bærer preg av et år med nedstenging. Vi håper å komme i gang igjen utover sommeren og ser frem imot fellestreninger og hyggelige treningsstunder sammen.

Styrkeløft jobber med å rekruttere til et nytt og spennende tilbud her på Brandbu. Har du lyst til å bli med? Ta kontakt med leder i styrkeløft Niklas Kanten på mobil 411 09 513 eller e-post styrkeloft@brandbuif.no

LEDER I STYRKELØF: Niklas Kanten leder den nye gruppa for styrkeløft i Brandbu IF. Foto: John Erik Thorbjørnsen

STYRET I STYRKELØFT Leder

Niklas Kanten styrkeloft@brandbuif.no

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

tlf 411 09 513

SIDE 22


VÅRE SPONSORER Uten våre faste sponsorer, hadde det ikke vært lett å drive idrettslag. Dere er viktige bidragsytere for at vi skal kunne tilby et rikt og variert tilbud til våre medlemmer og sambygdinger. Sammen med dere, skaper vi verdier for bygda. TUSEN TAKK!

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 23


ELEKTRONISK MEDLEMSREGISTRERING Brandbu Idretsforening har som alle andre idrettslag, gått over til elektronisk medlemsregister. Medlemskontingenten er blitt viktigere og viktigere, driver du aktiv idrett, er dette grunnlaget for forsikringen du har gjennom idrettslaget. Skulle du bli skadet på trening eller i aktivitet, må kontingenten være betalt. Når du er registret i Min Idrett, kan du administrere dine medlemskap i alle idrettslag tilknyttet Norges Idrettsforbund. Her vil du kunne betale din medlemskontingent, administrere dine medlemskap, melde deg på offisielle arrangement og knytte opp familiemedlemmer. Du kan også skrive ut ditt medlemskort i foreningene du er medlem i. Det kan også lastet ned til mobilen som et elektronisk kort. Hvis du ikke er datakyndig og ikke er på nett? Ingen problemer, ta kontakt med medlemsansvarlig på medlem@brandbuif.no eller en du kjenner i laget, så skal vi registrere deg og få sendt deg en helt alminnelig papirfaktura. Medlemsansvarlig Ove Nordberg

BIF-NYTT – Nr.1 – MAI 2021 – 55. ÅRGANG

SIDE 24