Page 1

magazine

15 oktober Brielpoort Deinze

14 jaar Trancefusion 46 jaar scouts en Gidsenbal

Party in color | Halve eeuw Scouts-en Gidsenbal | Dj Envy als vaste waarde | Our Dj’s | Tickets to the Colorful World | We know how to party...


TranceFUSION: PARTY IN COLOR

Op 15 oktober kan u genieten van een kleurrijk en spetterend feest in de Brielpoort

DEINZE – TranceFUSION, dé party van het jaar in de Brielpoort wordt weer een knaller van formaat. Met DJ-sets van onder andere Monica Electronica en Yves V worden de bezoekers terug verwend. TranceFUSION is een totaalpakket met voor ieder wat wils. Scouts en Gidsen Deinze organiseren dit jaar de 46e editie van het Scouts-en Gidsenbal en de 14e editie van de TranceFUSION format. Op 15 oktober worden jong en oud terug uitgenodigd voor dé fuif van het jaar. Ook nu mikt de organisatie op een meer dan 8500 feestgangers uit Deinze en ver daarbuiten.

Internationale TOP-DJ’s TranceFUSION bracht al heel wat internationale dj’s naar Deinze. In 2008 zorgde Green Velvet voor een topeditie. De Zweedse schone Ida Engberg en het Engels toptalenten Dave Spoon, Jessy Rose passeerden eveneens de revue. Freemasons en Mike Foyle sluiten het rijtje top-dj’s af. Dit jaar nodigt TranceFUSION met trots Monica Electronica en Yves V uit om achter de draaitafels te staan. Twee dj’s met internationale bekendheid én veel talent om iedereen aan het dansen te krijgen.

ENTERING YOUR COLORFUL WORLD TranceFUSION staat dit jaar helemaal in het teken van The art of colors. Na thema’s als ‘Industrial Space’, ‘Geometric World’ ‘WinterWonderland’ & ‘Waterworld’ pakt Trancefusion dit jaar uit met een kleurrijk thema. Er wordt zoals altijd heel wat aandacht besteed aan de decoratie van elke zaal. De inkleding zorgt voor een sfeer die elke bezoeker bedwelmd en TF net dat ietjes anders maakt.

Ieder z’n FUSION TranceFUSION biedt elke bezoeker het beste. Via de ‘Central Square’ kan u vlot alle zalen bereiken. Hall 1: staat voor electro, house, techno en minimal. Muziek, gebracht door internationale en nationale top-jd’s. Hall 2: de danstent! Iedereen die houdt van dance, pop, rock, RnB en partymuziek is hier welkom. Hall 3: VIP’s & Guests only! Een uitgebreid assortiment heerlijke hapjes, champagne en een ontspannen lounge-sfeer. TranceFUSION, een exclusieve belevenis voor iedereen. Een crew van meer dan 300 medewerkers zorgt ervoor dat elke bezoeker het beste uit ons evenement kan halen. TranceFUSION heeft de vele troeven in handen om haar positie als grootste fuif in Deinze en omstreken te handhaven. Jong en oud worden uitgenodigd voor een fantastische nacht waarover ze nog lang zullen napraten. Op www.trancefusion kan je terecht voor alle nuttige meer informatie, normal- en vip-tickets, wedstrijden en vele extra’s. (TF)

TranceFUSION Hall 1 (2010)


Bijna een halve eeuw Scouts-en Gidsenbal Waar het 46 jaar geleden begon… TranceFUSION legde reeds een hele weg af om tot het evenement te komen waar het nu voor staat. De eerste editie dateert al van 46 jaar geleden, toen enkele oud-scouts de handen in elkaar sloegen om het eerste Scoutsbal te organiseren. Toen vonden maar liefst 486 bezoekers hun weg naar Feestzaal D’Hulhaege. Drie jaar later verhuisde het Scoutsbal naar het VTI Deinze waar men meer dan 1000 feestgangers verwelkomde. Jaar na jaar bleef het Scoutsbal een succes. In 1985 werd voor het eerst gewerkt met 2 zalen en overschreed men de kaap van 2000 bezoekers. Gezien het stijgende bezoekersaantal werd de Brielpoort gekozen als geschikte locatie met mogelijkheid om ook extra grote tenten op te slaan. Doorheen de jaren zoekt het Feestcomité steeds naar nieuwe formules voor elk doelpubliek. In 1998 werd een volledig nieuw concept uitgewerkt: TranceFUSION. Al 14 jaar lang staat Trancefusion aan de top.

Sinds het succes van de eerste editie blijft het bezoekersaantal elk jaar opnieuw stijgen. Meer dan 8500 feestgangers vinden ondertussen de weg naar de Brielpoort Area te Deinze. In 2008 werd de eerste internationale dj aan de affiche toegevoegd: Green Velvet. Hij zorgde voor een fantastische party-atmosphere. De jaren erna passeerden top-dj’s als Ida Engberg, Dave Spoon, Freemasons, Menno De Jong en Mike Foyle. TranceFUSION blijft een mega-event in Deinze en omstreken.


Het TranceFUSION-team haalt terug het beste uit zichzelf Meer dan 300 Scouts en Gidsen maken deel uit van de crew. Op zaterdag 15 oktober 2011 organiseren Scouts en Gidsen Deinze hun 46e Scouts-en Gidsenbal en 14e TranceFUSION. Een evenement met bekendheid ver buiten Deinze dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een klassevol event met meer dan 8500 bezoekers. Toch blijft TranceFUSION gedragen door vele vrijwilligers uit de scoutsbeweging. Het hele jaar door is het feestcomité bezig met dit groot evenement. Vanaf eind augustus volgt na al het denkwerk ook veel doewerk. Alle decoratie wordt door leiding en oud-leiding zelf ineengeknutseld. Daarnaast wordt er massaal geflyered op tal van evenementen. Naarmate TranceFUSION meer vorm krijgt, komen er ook meer vrijwilligers bij. Zo zijn er de avond zelf meer dan 300 leden, leiding, oud-leiding, ouders en sympathisanten die hun steentje bijdragen. De opbrengsten van dit alles gaan ook letterlijk naar de stenen. Scouts en Gidsen Deinze zit volop in de bouwwerken van hun splinternieuwe lokaal. Er wordt gebouwd aan een toekomst voor nog vele generaties scouts.

We know how to party... TranceFUSION is aanwezig op tal evenementen over heel België In de aanloop naar TranceFUSION is onze crew te vinden op tal van grote evenementen over het hele land. Deze zomer gaven we het startschot van onze promotour op Tomorrowland. De festivalbezoekers kregen hier dé primeur: de affiche was te vinden in ‘Tomorrowland Today’, de festivalkrant gelezen door 40.000 feestvierders. De gloednieuwe TF-banners waren te vinden op de Tomorrowland-camping én het festivalterrein. Daar werd er trouwens stevig gefeest op de muziek van oude en nieuwe TF-bekenden: Green Velvet speelde naar goede gewoonte een stevige set. Ook dé TF-dj van dit jaar YVES V was een echt partysucces. Maar liefst 60.000 fans waren van de partij tijdens deze heerlijke gig. ln september was TranceFUSION ook aanwezig op LaundryDay, het dj-treffen in België. And the party continues: meer dan 100 evenementen worden door de TF-crew bezocht met één boodschap: ‘Tot op TranceFUSION!’


OUR DJ’s

TranceFUSION-resident DJ ENVY als vaste waarde Drie keer op een rij het publiek doen dansen.

MONICA ELECTRONICA (NL- I Love Techno, Pukkelpop, 10 days off)) Hall I: 23u – 01u Deze dj-godin speelde haar eerste sets achter de draaitafels van verschillende Nederlandse clubs anno 2002. Door haar samenwerking met Electronation gaf ze haar carrière een enorme boost. Ze speelde op verschillende festivals zoals Awakings, Lowlands, Dance Valley, ect.. Doorheen de jaren is de bekendheid van deze TOP-dj enkel gegroeid. Ook in België speelde ze reeds op een aantal festivals zoals Groovecity, 10 days off, Tomorrowland, Pukkelpop. Deze getalenteerde DJ pleziert haar publiek met een combinative van electro, minimal en techno.

YVES V (BE- ID&T, Tomorrowland, Sensation White) Hall I: 01u – 03u Deze dj draait regelmatig in verschillende grote clubs in België zoals La Rocca, Noxx en Illusion. Hij staat bekend voor zijn indrukwekkende sets op verschillende grote festivals en evenementen. Enkele hoogtepunten uit zijn carrière zijn ongetwijfeld zijn optreden op de main stage van Sensation White, Tomorrowland en Mysteryland. Met zijn mix van electro, groove en trance geeft hij het publiek steeds wat het wil.

MAXIM LANY (BE – Culture Club, We Play House, Tomorrowland) Hall I: 03u – 05u Deze Gentse dj leeft met muziek van zolang hij zich kan herinneren. Op enkele jaren is hij een belangrijke speler geworden op de elektronische muziekscène. Hij is tevens ook muziekproducer met releases van een paar stevige tracks. Hij speelt onder hetzelfde label als RED D: We Play House Recordings, die dit jaar trouwens een eigen stek had op Tomorrowland.

DJ ENVY Cras Stijn aka Dj Envy, geboren en getogen in Deinze is sinds 2007 actief als dj. In 2008 maakte hij zijn entree door de tranceFUSION dj Contest te winnen. Sindsdien is hij een vaste waarde op tranceFUSION geworden: reeds voor de derde maal op rij is hij van de partij! Met zijn talent en uitgebreide platencollectie kan Dj Envy menig party doen shaken op dance, groove, house, club, progressive, afterclub en retro sounds! Een fusion van muziek, iets wat volledig tot zijn recht zal komen in Hall1 op tranceFUSION!

GEORGE C Hall I: 05u – 06u Onder de naam Lannis groeide deze DJ uit tot een echte party-DJ in het fuif-en privéfeesencircuit. Zijn liefde voor tech-house werd echter groter waardoor George C werd geboren. Deze debutant zal TranceFUSION in stijl afsluiten.

FREE vs KOEZZIE Hall II: 21u – 05u Free is de allround dj die samen met Koezzie Hall II de hele nacht op z’n kop zet. Deze partydj’s weten hoe ze het publiek aan het dansen moeten krijgen. Ze brengen een mix van pop, rock, RnB en dance: echte feestmuziek waar niemand op blijft stilstaan. Je moet erbij zijn om het te geloven.

THE 2B’S Hall 3: 21u – 06u Voor het tweede jaar op rij zullen THE 2B’s alles uit de kast halen om de VIP’s een onvergetelijke avond te bezorgen. THE 2B’s bestaan uit DJ Barthez en DJ BEE. DJ Barthez zorgde reeds op tal van events voor een onvergetelijke sfeer en ambiance. Terwijl DJ BEE een viertal jaar de studentecafés en fuiven @ Carré Beach in Oostende onveilig maakte met z’n opzwepende beats.

Stijn Cras aka DJ ENVY speelt dit jaar voor de derde keer op rij op TranceFUSION. Met zijn mix van groove, house, club, progressive, afterclub en retro sounds krijgt hij het publiek steeds aan het dansen. Waar heeft TranceFUSION bij jou een plaats in je DJ-carrière? Waar is het allemaal begonnen? “Onder de hoede van mijn oudere broer luisterde ik veel mee naar zijn muziek, wat toen de echte club sound was. Ik was helemaal weg van die muziek en toen ik ongeveer 17 was ben ik zelf begonnen met het draaien van plaatjes. Toen na 2001 heeft het muziekgebeuren wat plaats moeten maken voor andere zaken en is dat een beetje op de achtergrond geraakt. Maar eind 2007 heb ik de kans gekregen om te spelen in The Temple te Destelbergen, zo is de bal terug aan het rollen gegaan. In 2008 maakte ik mijn entree bij TranceFUSION door de dj-contest te winnen”

Wat zijn voor jou de hoogtepunten op het vlak van je DJ-carrière? “Mijn eerste dj ervaring buitenshuis als 17 jarige in discotheek BBC te Sint-Niklaas. Als één van de jongste die toen draaide die avond stond ik goed men manneke. Mijn residentplaats in discotheek The Temple in 2008 zal me voor altijd bijblijven en niet te vergeten de TranceFUSION party’s, die staan altijd met STIP in mijn agenda genoteerd.”

Wat is je ultieme TF-hoogtepunt? “Ieder jaar heeft zo zijn eigen memories, maar 2 dingen blijven me toch wel bij. Dat is in 2009 mijn uurtje voor Ida Engberg waar ik een self made intro speelde van Laurent Garnier en Justice voor een bomvolle Brielpoort. En mijn sluitingssetje van vorig jaar vond ik persoonlijk 1 van de betere setjes van mezelf op TranceFUSION.”

“van elke headliner op TranceFUSION heb ik een vinyl die ik dan bij heb op de avond zelf om door hen te laten tekenen. Zo heb ik al door TF gesigneerde vinyls van Green Velvet, Ida Engberg, the Freemasons & Yves DeRuyter....Waarvoor grote dank TF-Crew!” Kan je al een tipje van de sluier geven wat we dit jaar mogen verwachten van de DJ-set? “Aangezien ik de openingsuren op mij neem dit jaar zal het eerder de ietwat main stream sound zijn om de mensen wat aan het bewegen te krijgen. Maar we zien wel de moment zelf..... You’ll have to be there to find out boy’s and girls. ”


Tickets to the Colorful World. TICKETS INFO TranceFUSION biedt ieder wat wils in verschillende formules: Een ingangsticket kost in voorverkoop 9 euro en vind je in AD Delhaize Deinze, Dexia-Deinze, alle Free-Record-Shop filialen, de Clues, Dejap Total tankstation Machelen en op de TF-website. Aan de deur kost een ingangsticket 12,5 euro (indien niet uitverkocht). VIP-formules kan je enkel bestellen via de website.

WIN Wekelijks zijn er tal van prijzen (tickets, vip-pakketten, gadgets) te winnen via de TF-website en de TF-Facebookpagina. Hou het zeker in de gaten en waag je kans! Ook met onze TF-Banner-Wedstrijd is er een heus VIP-pakket te winnen. Spot onze banner op tal van evenementen. Neem een leuke foto van jou en onze de TF-banner en post hem op onze Facebookpagina.

TranceFUSION Hall 2 (2009)

De TF-website is het startpunt voor alle info. De volledige line-up, de wegbeschrijving en tal van praktische info kan je hier terugvinden. Via onze Facebookpagina en Twitteraccount krijg je de real-time info. Like & Follow! Website: www.trancefusion.be Facebook: www.facebook.com/trancefusion.be Twitter: www.twitter.com/trancefusion.be


Yves V Monica Electronica Maxim Lany DJ Envy - George C Free vs Koezzie - The 2B’s

15 oktober 2011 brielpoort Deinze

TranceFUSION Magazine September  

TranceFUSION Magazine September