Page 1

A BP SOLUTION SZEMÉLYZETI TANÁCSADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. BEMUTATÁSA


TAPASZTALJA MEG A KÜLÖNBSÉGET! CÉGISMERTETŐ A BP Solution Személyzeti Tanácsadó és Szolgáltató Kft. 2008-ban alakult Humán Erőforrás tanácsadó cég. Széles körű HR megoldásokat nyújt munkaerő keresés-kiválasztás, tréning, szervezetfejlesztés, vállalati tanácsadás és coaching területen. Alapvető célunk, hogy tevékenységünk során ne elégedjünk meg a szokásos rutin képzések átadásával, hanem valós üzleti tapasztalatokon alapuló, gyakorlatorientált és egyedi fejlesztési megoldásokat nyújtsunk ügyfeleinknek. Számunkra

az

ügyfelek

igényeinek,

működési

struktúrájának,

szervezeti

kultúrájának

feltérképezése, és a képzésben résztvevők megismerése adja az alapot a fejlesztési cél eredményes megvalósításához. Működésünk másik alappillére az a szakembergárda, akikkel dolgozunk. Abban hiszünk, hogy a különböző kihívásokra, igényekre, amelyekkel partnerünk hozzánk fordul az a szakember ( tréner, coach, szervezetfejlesztő) adja meg az optimális választ, aki az adott üzletágban a legnagyobb tapasztalattal, közeli rálátással, eredetiséggel bír. A szervezetünkre jellemző nyitottságunknak, dinamizmusunknak, megbízhatóságunknak és minőségi szolgáltatásainknak köszönhetően több nemzetközi és hazai nagyvállalat stratégiai partnerévé váltunk az elmúlt évek alatt.

TARTALOM SZOLGÁLTATÁSAINK MUNKAERŐ KIVÁLASZTÁS ÉS KÖZVETÍTÉS TRÉNING SZOLGÁLTATÁSUNK SZERVEZTFEJLESZTÉS, VÁLLALATI TANÁCSADÁS COACHING REFERENCIÁK TRÉNEREK


SZOLGÁLTATÁSAINK Munkaerő keresés és közvetítési szolgáltatásunk bemutatása Munkaerő

keresési

szolgáltatásunk

célja,

hogy

emberközpontú

szemléletünkkel

hatékonyan járuljunk hozzá ügyfeleink szervezetfejlesztéseinek eredményességéhez. Az utóbbi években a vállalatok sikerességében a munkavállalók szakmai kompetenciái mellett egyre nagyobb jelentőséget kap a motiválhatóság, proaktivitás, együttműködési készség, vállalati kultúrába való integrálhatóság, egyszóval a személyes alkalmasság minősége, amelyre kiválasztási folyamatunkban kiemelt figyelmet fordítunk. Meggyőződésünk, hogy egy cég számára a legfontosabb érték az ember.

Értékeink Emberközpontúság Ügyfeleink és az állásra jelentkezők "fejével" egyaránt gondolkodunk. Szakértelem A lehető legalkalmasabb jelöltek megtalálása érdekében a szegmensben jártas kollégák segítségével koncentrálva keresünk.

szakterületben

és

Gyakorlatközpontúság A feladatkörnek megfelelő gyakorlati interjúkérdések alapján , "valós helyzetet" teremtve győződünk meg a jelöltek tudásszintjéről. Korrektség, Megbízhatóság Mind az ügyfelek, mind a pályázók részére a legjobb, leggyorsabb megoldást választjuk és elengedhetetlennek tartjuk a pontos és korrekt kommunikációt és visszajelzést.


Direkt keresés Ez

a

közép-

és

felsővezetők,

valamint

specialisták

keresés-kiválasztásának

leghatékonyabb módszere. A piac alapos feltérképezését követően a megbízóval kialakított profil alapján szólítjuk meg a megfelelő szakembereket, majd strukturált interjúk alapján készítjük el a bemutatásra javasolt jelöltekről a részletes bizalmas jelentést. A vezetői keresés projekteket Kobelrausch György senior tanácsadó vezeti. Tanulmányaimat

követően

évekig

multinacionális

cégeknél

dolgoztam értékesítési területen. Key account menedzserként, értékesítési vezetőként, majd marketing menedzserként vezettem 5-10 fős menedzsment teameket. Az Unilever Magyarország igazgatóságának megismertem a

4

évig

voltam

a

multinacionális

tagja,

így

vállalatok

alaposan működési

mechanizmusát. 2005-ben váltottam a személyzeti tanácsadás területére, azóta fejvadászként dolgozom. Multinacionális és magyar tulajdonú cégeknek egyaránt vezetettem sikeres kereséskiválasztási projekteket. Jellemzően FMCG, bank-pénzügy, gyártás minőségbiztosítás területén termelésvezetői értékesítés és marketing vezetői pozíciókon dolgoztam.

Munkaerő keresési és közvetítési szolgáltatásaink  Hirdetéskezelési szolgáltatás Vállaljuk, hogy igény esetén hirdetését megszövegezzük és a legalkalmasabb médiafelületet kiválasztva elhelyezzük álláshirdetését.

 Tesztek készítése (BFQ, MBTI, DISC, PIAV,BM, FACET5) Személyiség és szakmai tesztek elkészíttetését vállaljuk a jelöltekkel, amelyek eredményéről írásbeli értékelést készítünk az Ön számára.

 Toborzás és kiválasztás A megadott vagy közösen elkészített keresési profil alapján a kiválasztási folyamat teljes lebonyolítását vállaljuk.


„Akár azt hiszed, hogy képes vagy valamire, akár azt hiszed, hogy nem, mindenképpen igazad lesz.” Henry Ford

Tréning programunk Minden cég emberi erőforrás menedzsment vezetőjét folyamatos kihívás elé állítja a szervezet tagjai részére célul kitűzött fejlesztési feladatok hatékony és változatos megvalósítása. Tréningszolgáltatóként azzal segíthetjük partnereinket fejlesztési céljaik elérésére, ha a leghatékonyabb eszközt nyújtjuk a részükre. Mi éppen ezért a gyakorlati szemlélet alapján megvalósítható és egyedi tréningben hiszünk, amelyet minden esetben a kérdéses területen magát "otthon érző" tréner kiválasztásával és az általános ismereteken túlmutató, a gyakorlatba közvetlenül beépíthető módszerek alkalmazásával teszünk igazi értékké.

Tréning filozófiánk filozófiánk A tréning befektetés, amely egy meghatározott szakmai területen, a résztvevő személyek gondolkodásában

kifejtett

pozitív

változáson

keresztül,

mérhetően

javítja

egy

vállalat

eredményességét. Mi arra törekszünk, hogy minden tréningünk ezt a szemléletet a gyakorlatban is megvalósítsa.

Alkalmazott módszereink  Mini-szimulációk

 Kérdőív több témakörben a saját stílus beazonosítására  Egyéni és alcsoportos feladatok, akciótervek az elhangzottak alkalmazására  Strukturált csoportmunkák  Esettanulmányok, helyzetgyakorlatok  Szerepjátékok

 Interaktív tréneri prezentációk és összefoglalók  Pszichodramatikus helyzetgyakorlatok


Tréning területek Az emberi erőforrások fejlesztése kulcsfontosságú a vállalati célok megvalósítása szempontjából. Az általunk alkalmazott tréningmódszerek alapja a gyakorlatközpontúság, a gyors felismerésekre és jól hasznosítható tapasztalatokra alapozó, kellő arányban alkalmazott elméleti és gyakorlati átadás. Tréningjeinknél a résztvevők aktív szereplői a folyamatoknak, amelyek megvalósításánál törekszünk arra, hogy a fejlesztendő területnek megfelelő intenzív helyzeteken és élményeken keresztül érjük el a kívánt változást a résztvevő személyében. A feladatokat és módszertant mindig illesztjük a résztvevők napi gyakorlatában előforduló kérdésekhez és kihívásokhoz.

Tréning Dívízió Vezetője Bús Péter: Tanárként kezdtem szakmai pályám, majd egy hosszabb angliai kitérő után 12 évet töltöttem el a kereskedelem területén

nemzetközi

Projektmenedzserként,

cégeknél

KAM-ként,

majd

elhelyezkedve. különböző

szintű

vezetőként szereztem meg azt a tapasztalatot, amelyet aztán 2008 óta a Humán Erőforrás területén kamatoztatok. Érdeklődésem fő területe az emberi személyiség, viselkedés és kommunikáció fejleszthetősége. Azt vallom, hogy egy cég legnagyobb értéke az megújulásra kész, önmagát ismerő szakember, aki képes arra, hogy közös célok érdekében hatékonyan mozgósítsa erőforrásait. Trénereink részletes bemutatása az utolsó oldalakon található.

Tréningjeink az alábbi területeket ölelik fel: VEZETŐI TRÉNINGEK

 Vezetési ismeretek  Vezetési stílusok/ Vezetői szerepek  Vezetői feladatok a válságban


 Vezetői készségfejlesztés  Motiváló vezető  Asszertív vezető  Teljesítményértékelés hatékonyan  Empowerment – a munkatársak „cselekvőképessé” tétele  Vezetői kommunikáció alapelvei és technikái  Helyzetfüggő vezetés  Értekezletvezetés (kommunikáció csoporttal)  Hatékony kommunikáció a szervezetben  Értékesítési csapat hatékony vezetése  Munkatársak professzionális kiválasztása EGYÉNI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉS TRÉNINGEK

 Önismereti tréning  Időgazdálkodás hatékonyan  Projektmenedzsment  Interjútechnika  Prezentációtartás

 Teljesítményértékelő beszélgetés vezetése  Tárgyalástechnika  Stressz kezelés a munkahelyen ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNINGEK

 Hideg hívástól szerződéskötésig  Értékesítési technikák, stratégiák  Szolgáltatásértékesítés – üzletkötés profiknak  Ügyfélszolgálati tréning


Coaching Vezetőként napi szinten találkozunk komplex szakmai és személyi kihívásokkal, változásokkal, amelyeknek folyamatosan és rövid időn belül meg kell felelni, következtetéseket és döntéseket hozni, mindezt legtöbbször egyedül, néha úgy érezve, hogy az események irányítása kicsúszik a kezünkből. Ilyenkor megfogalmazódik bennünk, hogy jó lenne, egy „külsős szemével” látni cselekedeteinket, magunkat. A professzionális „személyi edző” szemléletünk szerint ez a „ külső szem”, aki abban segít, hogy partnerünk a coaching folyamat alatt megtanulja saját maga feltárni mindazokat a magában meglévő képességeket, lehetőségeket és tudást, amelyekkel a jövőben sikeresen tudja megoldani a felmerülő kihívásokat és megtalálja az üzleti és személyes életvitel közötti összhangot. A Coaching erősíti a belső harmónia megtalálását, az önbizalom kiépülését és a legjobb hozzáállás kialakítását is, eredményessége a felek közötti tiszteletre és bizalomra épül, ezért megtartására a szakma legtapasztaltabb szakemberei közül ajánlunk a feladat fajtájától függően. Cégünk vezetői a CoachOk és a Magyar Coach Egyesület tagjai.

Mire adunk megoldást? 

Life coaching

Business coaching

Executive coaching

COACHING alkalmazását az alábbi helyzetek hatékony kezelésére ajánljuk: 

Új kinevezés, megnövekedett felelősségi kör esetén

Életviteli, életút változtatási igény felmerülésekor ( pl. Work-Life Balance problémák, kiégés)

Vezetőknek, akik a csoportos tréningek helyett gyorsabban és személyre szabottabban szeretnék fejleszteni készségeiket, képességeiket ( motiváció, időgazdálkodás, delegálás )

Vezetőket érintő változás bekövetkezésekor ( pl. outplacement levezénylése, szervezet átalakítása, személyes vezetői „arculat” kialakítása )


Szervezetfejlesztés, Vállalati tanácsadás Minden cégvezető életében eljön az idő, amikor a versenyelőny megtartása érdekében új fejlődési pályára kell állítani vállalkozását, vagy a szervezeti kultúrát kell hatékonyabb működésre váltani. A változás szó sok vállalat számára beláthatatlan nehézségek sokaságát jelenti. Mi abban kívánunk segíteni, hogy ez a változás belátható folyamatokban, tervezhetően és előnyként jelentkezzen vállalkozásában és ehhez a meglévő emberi tőke összhangját maximálisan ki tudja használni.

Szervezetfejlesztési Vezető Soós Edit: Egész pályám vezérlőelve, hogy hiszek az emberek és a szervezetek fejlődésében, fejleszthetőségében. Mérnökként a szervezetfejlesztésben és a vezetőképzésben is a ráció irányából közelítek. Törekszem egész pályám során támogatni, hogy a munkatársak támogató motiváló környezetben, hatékonyak és sikeresek lehessenek. Referenciák: Audi Hungária, CIB Bank Zrt., Electrolux Rt., National Instruments , BorsodChem Rt., Aegon Zrt.

Mire adunk megoldást?  Szervezeti kultúra felmérése és átalakítása ( HS - CIRCUMPLEX MODELL és LCI kérdőíven alapuló felmérés alapján )

 Merre, Hogyan tovább? Új stratégia, új cél és jövőkép kialakítása  Változási folyamatok lehetséges hatásainak feltérképezése


Referenciáink

Referencialevél ( másolat ) "A BP Solution Kft-vel létrejött több éves szakmai együttműködésünk, amelynek keretében a BP Solution Kft. a fejlesztési igényeinket messzemenően figyelembe vevő színvonalas munkaközvetítési, tréning és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt munkatársaink részére vállalatunk számára értékes és hasznos. Számítunk tapasztalatukra a jövőben is." Szombat Tamás Aegon Általános Biztosító Zrt. Non-Life vezérigazgató-helyettes „…....meggyőződésem, hogy a BP Solution Kft-vel érdemes együttműködni, és tapasztalatom az, hogy a cég vezetése maximálisan és rendkívül ügyfélközpontúan törekszik arra, hogy a legjobb megoldást találja meg a vele kapcsolatban álló cégek igényeinek minél teljesebb körű kiszolgálására.” Becker Magdolna HR vezető Medicover Zrt. "Az új kollégák kiválasztása mindig nehéz feladat: hirdetéseinkre rengeteg pályázó érkezik, akiket nehéz csupán önéletrajzok alapján szűrni. A BP Solution Kft. ebben segít nekünk, hiszen lerövidült a kiválasztási folyamat és közvetítésükkel tényleg a legjobb pályázók érkeztek el hozzánk. A toborzást feladatokat korrektül, precízen a legnagyobb megelégedésünkre végzik el." Fekete Balázs HR Business Partner&Resourcing Manager Nestlé Hungária Kft.


Trénereink

Jelenleg 17 tréner-tanácsadóval és 15 coach munkatárssal dolgozunk, akik közül néhányukat az alábbiakban bemutatunk. A tréningeket testre szabottan, partnereink igényeinek alapos feltérképezése alapján alakítjuk ki és ennek megfelelően választjuk ki külső és belső tréner szakembergárdánkból a tréner személyét. Trénereink szakterületekre specializálódtak és szemléletünk szerint a fókuszált szakterületen tudják nyújtani a legnagyobb teljesítményt és hozzáadott értéket a programokon résztvevő vállalati csoportok felé. Ezért azon fáradozunk, hogy az adott kulcsterületre legnagyobb szakmai rálátással és speciális gyakorlati tapasztalatokkal bíró tréner munkatárs biztosításával tegyük egyedivé és eredményessé a tréninget.

Andics Marianna tréner, PR szakközgazdász, kommunikációs tanácsadó, személyzet fejlesztési szakértő. Több mint tizenöt éve dolgozik multinacionális, valamint kis-és közép vállalati környezetben az oktatási területen. Fő tevékenységei: projektekben való részvétel, személyes kompetenciafejlesztés, vezető fejlesztés, oktatási anyagok összeállítása, tanácsadás, tréningek vezetése. Erősségei: Önismeret, kommunikáció, motiváció, asszertivitás, konfliktus és stressz kezelés, változásmenedzsment,

csapatépítés,

időgazdálkodás,

ügyfélszolgálati

munkatársak

készségfejlesztése, valamint személyes tanácsadás, coaching és on the job visszajelzések adása. Tréneri referencia:


Dobák

Orsolya

Tréner

HR

tanácsadó,

szervezetfejlesztő

szakember, végzettségét tekintve 2 diplomával rendelkező Emberi Erőforrás menedzser szakközgazdász és pedagógus. Szakterületek: Integrált módszertanú képzések, csoportdinamikára épülő tréningek, amelyek a szervezeti igények függvényében ötvözik a különböző tréningtechnikákat (saját élményű játékos gyakorlatok, konfrontatív csoportjátékok, készségfejlesztő technikák, szimuláció, videós helyzetgyakorlatok, tréneri prezentáció, kiscsoportos műhelymunkák). A tréningek tartalma akár teljesen egyedileg kidolgozott és céges igényekre, sajátosságokra szabott. Tréneri referencia:

Viola Csaba – tanácsadó, tréner, coach, a Gödöllői Egyetem mérnökkarán végzett, amelyet angol szakkal egészített ki, Brathey és MPT tréner szakértő, 1998-2005-ig a Concordia Szervezet- és Vezetésfejlesztési Tanácsadó Kft.-nél tréner, tanácsadó és outdoor divízióvezető. Utána a Nokia Komárom Kft.-nél töltött be HR Development manager pozíciót. Szakterülete: vezetésfejlesztés, személyes kompetenciafejlesztés, változásmenedzsment, jövőképkialakítás,

működésfejlesztés,

tréninganyagok

összeállítása,

készségfejlesztés, vezetői coaching, outdoor területek. Tréneri referencia:

BP Solution Kft. szolgáltatás ismertető  
BP Solution Kft. szolgáltatás ismertető  

Introduction of BP Solution Ltd.

Advertisement