__MAIN_TEXT__

Page 1

FURNITURE & DESIGN


DESIGNERENS DRØM VI ER SÅ FLEKSIBLE SOM VORES EGET PRODUKT

Det hele handler om produkt- og konceptforståelse. Når vores designuddannede konstruktører går i tæt sparring med dig og bakkes op af en udviklingsorienteret og fleksibel produktion, er der snart ingen grænser for, hvilke spændende og nyskabende møbler, der kan frembringes. Branchen er stor - men mulighederne er større. 2


Velkommen til den designmæssige frihed Foruden et enestående produktkendskab og en indgående viden om materialer og processer til møbelindustrien markerer BPI Furniture & Design sin position og sit særtegn ved at være kompetent og procesorienteret, et hvilket som helst sted i værdikæden. Vi kender alle møblets nødvendige bestanddele, og selv om vi har specialiseret os i skum, så er vi i stand til at rådgive bredt og samarbejde med andre kompetente partnere i vores eller dit netværk. Hvad enten der er tale om PVC, tekstiler, quiltning, møbelkonstruktioner, træ- og metalforarbejdninger, forskellige svejse- og syningsmetoder til madraslinjer, generel polstring eller andet, er vi i stand til at yde spændende og relevante input, hvor som helst i processen. Et samarbejde, enhver designer og konstruktør vil nyde godt af, og som – til syvende og sidst – betyder en cost-effektiv løsning flere steder i værdikæden og et særdeles attraktivt produkt for dig. Den store forskel fra en traditionel samarbejdspartner til BPI’s styrke i værdikæden ligger – med andre ord - i vores forståelse for møbler og de krav der stilles for at opnå det formfuldendte design.

Din skabertrang er vores udfordring og inspiration Hos BPI har vi mere end 40 års erfaring i udvikling og produktion af PUR emner til møbelindustrien. Vi har været medudviklere på adskillige designmøbler og produceret PU-skum enten som formstøbt eller skåret skum til mere end 1.000 forskellige designmøbler. Vi kan altid se muligheder, uanset om det drejer sig om produktion af designklassikere eller udvikling af nye og innovative design. Blandt de mange designmøbler, vi i dag leverer skum til, kan nævnes Arne Jacobsens Svanen og Ægget samt Jamie Hayons Favn-sofa. Vores mangeårige engagement afspejler vores måde at arbejde på. Foreningen af avanceret teknologi og høj faglig kompetence er vores fundament. Samarbejde og dialog er de nøgleord, vi praktiserer i forholdet til dig og dine samarbejdspartnere.

3


VI INDRETTER OS ... NÅR DINE TANKER TAGER FORM

Som de eneste på markedet har BPI Furniture & Design skabt et fusionsprodukt, som kombinerer konstruktionsdelen med komfortdelen. Teknikken muliggør en unik og særdeles stærk konstruktion med rene og skarpe linier, som både tilgodeser møbeldesignerens kreativitet og brugerens krav om komfort.

4


PurFlex® PurCore® Stel

Det bærende element Det er formentlig store ord at påstå, vi udgør det bærende element i de mest kreative designs ? Så det gør vi. Som nogle af de første skumproducenter i Europa har vi taget de nye Low Emission råvarer i brug til produktion af fleksibelt MDI-baseret skum og samtidig udviklet PurFusion® - et visionært fusionsprodukt og kombination af 2 af vores andre mærker - PurCore® og PurFlex®. Det er denne kombination, der giver en helt unik styrke - selv ud i de mindste detaljer - og samtidig opretholder en enestående komfort. Konceptet bruges primært som bærende konstruktion i møbler og som polstringsmateriale - men har uanede anvendelsesmuligheder. Med Low Emission-råvarer opnås ydermere en bedre kvalitet på slutproduktet og nogle langt mere miljøvenlige materialer. Vores faglige kompetencer spænder vidt: • • • • • • • •

Formstøbt Rørstel Skåret skum Limning Syning Produktudvikling CNC-bearbejdning 3D konstruktionstegning 5


DEN RETTE STØBNING ... GØR DET HELE MULIGT

Den danske designer Verner Panton havde i 1960’erne et mål om at skabe en stol støbt i ét stykke. Målet blev nået i 1967, da “Verner Panton Chair” - verdens første formstøbte stol - blev lanceret. Hos BPI har vi været med næsten lige så længe. De mange års erfaring i produktion af formstøbte designmøbler har gjort os til specialister i komplicerede emner som f.eks. komplette stole med indstøbningsstel. 6


Frihed til et unikt design Formstøbning med polyurethan giver møbelindustrien den nødvendige formmæssige frihed og de muligheder, der skal til for at skabe en effektiv produktion. Møbeldesigneren får uanede muligheder, lige som form og godstykkelse på de ønskede møbelemner sjældent er en begrænsning. BPI Furniture & Design tilbyder støbning af møbelskaller i både hård og blød polyurethan, herunder hård MDI, hvor der er påstøbt blød MDI celleplast. Teknikken muliggør en unik løsning med rene og skarpe linier, som tilgodeser designerens ønsker. Vores moderne møbelproduktion gør det bl.a. muligt at indstøbe stålstel med nozakfjedre og træ/krydsfinér, hvorefter skallerne er klar til polstring. BPI producerer også støbte hoved-/nakkepuder i CozyPur®. Puderne er specialudviklet i en kvalitet med trykaflastende egenskaber, hvor temperaturfølsomhed undgås. PurFlex®, PurCore® og PurFusion® er 3 helt unikke muligheder for formstøbt skum og indgår i BPI’s sortiment af egne varemærker.

7


UD AF RØRET ... MED FART OG PRÆCISION

Vores kompetenceniveau og moderne møbelproduktion giver dig mulighederne. Vi tilbyder bl.a. indstøbning af stålstel og træ til polstring - men det er langt fra alt. Lad dig endelig ikke begrænse. Det gør vi heller ikke.

8


Del ansvaret - og lad os klare logistik og koordinering. Når stellene med f.eks. fjedre, trælister og vippefunktioner er færdige på fabrikken i Polen, videregives de til vores støberi. Rørstellene skal ofte produceres med meget snævre tolerancer for at passe i støbeformene. Et arbejde der kvalitetssikres, inden produkterne forlader fabrikken. På den måde forløber processerne optimalt - og du sikres et godt og holdbart produkt med god finish. Blandt vores ekspertiser er også emner med overflader, hvor der kræves særlig god vedhæftningsevne - som f.eks. læder, tekstiler, e.l. Kombinationen med fremstilling af rørstel og støbning er enestående i markedet. BPI tager ansvaret og varetager hele processen. Det giver dig en tryghed for professionel håndtering og fremstilling af møbelemner - og du behøver kun at henvende dig ét sted, så du undgår unødvendige mellemled og forsinkelser. Vores medarbejdere arbejder professionelt med fokus på høj kvalitet og præcision. Vi prioriterer dine ønsker højt og evner at gøre specielle ønsker til virkelighed - med design og funktionalitet i højsædet.

9


SKUM PÅ TOPPEN ... GØR HELE FORSKELLEN

Hos BPI Furniture & Design fremstiller vi emner præcist efter dine ønsker. Det kan vi, fordi vi har solid viden om produktion og bearbejdning af blokskum. En viden, vi oven i købet gerne deler med dig.

10


Individuelle skumkvaliteter Skåret skum kan anvendes til en lang række produkter, som f.eks. sædepuder, rygpuder, madrasser og pikeringsskum og bruges også i store dele af vores specielle healthcare-produkter. BPI producerer, lagerfører og bearbejder blokskum i polyether, koldskum (HR-skum), CMHR-skum, Pantera® samt vores egenudviklede viscoelastiske skum TempraFlex® (Temperaturfølsomt polyurethane skum) og Setex® (granulat skum). En del af skumblokkene fremstilles på BPI’s egne fabrikker i Danmark og Polen. Derudover opkøbes højkvalitetsskum fra udvalgte skummerier på det globale marked. Vi lagerfører mere end 60 kvaliteter af blokskum til komfortprodukter. Et så omfattende produktprogram er unikt på markedet, og giver dig de bedste muligheder for at vælge den kvalitet, som passer bedst til netop dit produkt. I alt tilbyder BPI mere end 300 forskellige lagerførte kvaliteter af skum og gummi.

11


VI HOLDER FAST ... VED DET, VI LOVER

Hos BPI er vi specialister i oplimning af unikke og vanskelige skumemner i forskellige kombinationer. Når det gælder om at fremhæve de allerbedste sider, er det ikke ligegyldigt, hvordan det hele er pakket ind. Kvalitet og elegance er vigtige ord, vi aldrig overser. 12


Alle former for oplimning BPI har mange års erfaring med speciale i oplimning af unikke og vanskelige skum-emner. I vores limafdeling kan du få limet alle former for skumemner f.eks. forskellige skumtyper limet sammen med vatsvøb og påtrukket tricot. Det kan også være træstel som formspændt krydsfinér med pålimet skum, som herefter er klar til polstring. Eller det kan være støbte, hårde polyurethan-skaller, som klargøres til polstring ved oplimning med blødt skum. Vi indgår i løbende dialog med limproducenter med henblik på at sikre at den lim, vi benytter, både er blød og fleksibel, og samtidig har den bedste vedhæftning.

13


SAMMENHÆNG VI HAR OGSÅ TÆNKT PÅ DET YDRE

Vi syr gerne specialopgaver for dig, uanset om du kommer med tradition eller nytænkning. At benytte sig af vores forståelse for, hvordan dit møbel har taget form - hænger godt sammen med at lade os medvirke til færdiggørelsen og den endelige finish. 14


Fagfolk fra egen syafdeling Alt syarbejde udføres af fagfolk, og foregår på vores fabrik i Polen. Vi er specialister i syopgaver, og løser bl.a. opgaver med syning i både tekstiler og PVC, f.eks. madrasbetræk, sækkestole, puder, forhæng, hynder og mange andre opgaver. Udover syning behersker vi flere forskellige metoder til svejsning i PVC og PU. Vores faglige kompetencer, samt bredden på vores maskinpark bevirker, at vi på optimal vis kan løse opgaver, som er tilpasset individuelle ønsker og krav. BPI råder desuden over egen maskinpark til quiltning af stof, som primært anvendes til madrasbetræk og sækkestole el. lign.

15


SKØNHEDEN ... KOMMER INDEFRA

For os handler det ikke bare om at være udpræget specialist i forarbejdning og produktion af emner i skumplast - og sælge holdbare løsninger til møbelindustrien. Det handler mindst lige så meget om fuldt ud at kunne leve op til en lang række andre discipliner, der tilsammen forstærker vores omdømme som en kompetent samarbejdspartner. 16


Udvikling og prototyper Vi har specialister og udstyr til at yde rådgivning tidligt i udviklingsfasen, og vi er i stand til hurtigt at udvikle prototyper og dermed tilføre værdi til den endelige briefing og specifikationer, længe før produktionen begynder. Et partnerskab kan omfatte outsourcing til os af en hel proces eller et produkt - eller blot levering af en mindre del. Alt sammen med henblik på at minimere de samlede omkostninger ved fremstilling af et givet produkt.

Know-how og rådgivning Vores medarbejderne besidder et omfattende know-how inden for møbelproduktion, og kan med rette beskrives som værende specialister i at udvikle gennemtænkte, kundespecifikke løsninger inden for møbelindustrien. En naturlig del af arbejdet består i at indgå i en tæt dialog med dig som kunde, professionelle møbelarkitekter, designere eller konstruktører.

Konstruktion og 3D Det betaler sig, at have en erfaren produktudvikler til at styre processen, når en ny udviklingsopgave skal påbegyndes og vores egne designuddannede konstruktører kan med fordel inddrages i udviklingsprocessen. Konstruktørerne kan synliggøre nye designs i 3D-format. På den måde får du med det samme et realistisk billede af det færdige produkt.

Totalleverandør og udvikling Hos BPI har vi mere end 40 års erfaring, egen produktion af skum og et tæt samarbejde med udvalgte underleverandører. Vi er i stand til at agere som totalleverandør for dig og har stor erfaring i overordnet projektstyring. Det betyder flere fordele for dig, herunder reduceret internt workload, likviditet og kompleksitet - eller med andre ord - et effektivt og omstillingsvenligt produktionsflow, præget af en ’just-in-time’ filosofi gennem hele processen. Hos BPI har vi stor erfaring i projektstyring. Vi indgår i et tæt samarbejde med vores kunder om at udvikle eksisterende eller helt nye produkter og klargøre dem til produktion. Vi produktudvikler både på delkomponenter af et designmøbel og på komplette møbler, hvor vi kan være med hele vejen fra koncept til færdigt produkt. 17


INDBYGGET SERVICE “HANDS ON” - HELE VEJEN

BPI er en kompetent sparringspartner, som evner at indgå i et tæt og nyskabende samarbejde med dig, hvor vi samtidig betragter vores videndeling som en ganske naturlig del af et omfattende serviceapparat og rådgivningsforløb. VISION VISION Vores imødekommende og løsningsorienterede kundeserviceVISION We want to be Europe’s to be Europe’s We want medarbejdere sidder konstant klar til We at håndtere dine ordrer, want to be Europe’s most innovative and most innovative and forespørgsler og meget andet. Fælles for most alle er, at du bliver innovative and preferred partner. VISION preferred partner. mødt med et smil. preferred partner. VISION 18

We want to be Europe’s Wemost want to be Europe’s innovative and most innovative and preferred partner.


Professionel support og rådgivning I mere end 40 år har BPI produceret kundespecifikke løsninger til global anvendelse. Vores medarbejdere har mange års erfaring med udvikling og produktion af skum til møbelindustrien. Det gør os til en kompetent sparringspartner, som evner at arbejde tæt med dig i udviklingen af specifikke og specielle løsninger. Sammen med dig omdanner vi de gode idéer til innovative produkter. Sammen med os udvikler du produkter, som lever op til kravene på de nutidige markeder, som f.eks. høj kvalitet og individuelt design.

Fleksibilitet så bøjelig som vores egne produkter En af BPI’s styrker er at producere nøjagtigt i overensstemmelse med dine ønsker. Det er her, vi træder i karakter med vores omfattende know-how inden for forædling af skum. Vores produktionsfaciliteter tillader os at opretholde en høj fleksibilitet under produktionsprocesserne, samt sikrer korrekt udførelse og kvalitet.

Arbejder globalt - virker lokalt Vi arbejder hele tiden på at være på forkant med markedets behov for kundetilpasset skum. Det gør vi bl.a. ved at tilbyde et omfattende udvalg af skumplast og specialgummi, som giver dig mulighed for at indbygge én eller flere af følgende egenskaber i vores produkter: • Viskoelasticitet (trykfordelende, stødabsorberende) • Væskeabsorbering (hydrofile egenskaber) • Vibrationsdæmpning (resonanskontrol) • Opdrift (flydeegenskaber) • Isolering (thermisk, lyd) • Affjedring (trykrespons) • Filtrering (luft, væsker) • Komfort • High-End emballage

19


SKUM TIL TIDEN NÅR PRODUKT OG ‘TIMING’ PASSER

Vi er vant til at blive stillet overfor korte leveringsfrister - men for os handler det ikke blot om at levere til tiden. Mange års samarbejde med Europas absolut førende råvareleverandører, og mere end 40 år i branchen, giver de optimale forudsætninger for at levere det rigtige og tidsaktuelle produkt, udviklet på baggrund af den seneste teknologi. 20


Leveringssikkerhed Vi er bevidste om det ansvar, der følger med, når vi leverer produkter, som er vigtige for din produktionslinie. Derfor er høj leveringssikkerhed også en selvfølge hos os. Et kriterium, som løbende måles og dokumenteres. Via vores Supply Chain Management system sikres, at der er kontrol over alle faser - fra ordre til levering.

Integreret logistik Logistik handler ikke udelukkende om vores forsendelse og din modtagelse af varer. Det handler om at sikre et optimalt flow af varer og hele tiden udveksle informationer i hele værdikæden. Vareflowet sikres gennem vores velfungerende logistiksystem, som giver det fulde overblik og kontrol over varestrømmen fra indkøb og lagerhåndtering til ordreprocessen.

21


KOMPROMISLØS PRODUKTION STOR KAPACITET MED SANS FOR DETALJER

Vores produktionsfaciliteter og store materialeudvalg giver os rig mulighed for at skabe individuelle, fleksible og geniale løsninger, hvor der kæles for detaljen i selv de større møbler. Når vi kombinerer med en nøje og veltilrettelagt produktionsplanlægning, får du de bedste forudsætninger for en optimal helhedsløsning - fra den første tanke og skitse - til dit færdige produkt. 22


Høj standard og ensartet kvalitet Kombinationen af et moderne produktionsanlæg og omfattende know-how gør det muligt at fremstille komplicerede og kundespecifikke emner i høj og ensartet kvalitet. Vi leverer varer som blok, plader, profilskum, ruller samt på fix-mål efter individuelt ønske, ligesom vi kan tilbyde at laminere montageklæbere, folier, tekstiler samt mange andre materialer og overflader. Vi har stor skærekapacitet inden for bearbejdning af skumplast, og kan bl.a. tilbyde bearbejdning på automatiske CNC-anlæg som vandstråleskærere, rulle- og konturskærere, stanse- og rotationsstansemaskiner, fræsere, lamineringsmaskiner, spaltemaskiner, , m.v. Vi har en af verdens største injektorer til skumplast og markedets måske største maskinpark til produktion og udformning af skum. Teknologien i vores produktion giver en stor bredde på forarbejdningsmetoderne, som bl.a. omfatter alt indenfor hårdt, viskoelastisk eller hydrofilt skum samt: • • • • • • • •

Termoformning Laminering Udstansning Vandskæring Horisontal/Vertikal skæring Injektionsstøbning Peeling Rørstel

ISO 9001 BPI har indført et kvalitetsledelsessystem for at sikre den lige vej til den nødvendige kvalitet, og vi opfylder kravene i ISO 9001. Et system, der konstant er under udvikling og forbedring - og i sidste ende - kommer dig tilgode.

23


MILJØ VI KAN IKKE REDDE VERDEN MEN VI KAN HAVE EN SUND HOLDNING

Vi sætter en ære i at udvikle miljøvenlige materialer, udnytte alt optimalt og genanvende det, vi kan. En hensynsfuld del af strategien omhandler en konstant stræben efter at begrænse mængden af sundheds- og miljøskadelige stoffer. Vi prioriterer altid de mest arbejdsmiljøvenlige produkter i vores processer.

24


En grøn virksomhed med ny miljøvenlig teknologi Hos BPI lægger vi stor vægt på konstant at højne niveauet for kvalitet og på at reducere negative miljøpåvirkninger. Vi har altid anvendt MDI til alt egenproduceret skum (både hårdt og fleksibelt), og dermed fravalgt det mere miljøskadelige alternativ TDI. Vi er gået skridtet videre, og har som nogle af de første skumproducenter i Europa taget de nye Low Emission råvarer i brug til produktion af fleksibelt MDI-baseret skum. Med Low Emission opnås bl.a. en bedre kvalitet på slutproduktet, foruden at råvarerne er mere miljøvenlige end de tidligere anvendte: • Produceret med miljøvenlige råvarer • Halogen-fri • Kan overholde både CAL117 A & D og BS5852 Crib 5 • Kan godkendes til Svanemærket, Økotex og Certipur • Samme lange levetid på slutproduktet • Pænere overflade efter støbning • Mere åben cellestruktur, således der opnås en bedre vedhæftning ved limning Generelt stræber vi altid efter at: • mindske vores produkters negative miljøpåvirkning under fremstilling, brug og bortskaffelse • effektivisere brugen af råvarer, vand og energi for at belaste miljøet mindst muligt • begrænse affald og udledning fra vores produktion og generelle aktiviteter • opretholde høje sikkerhedsstandarder for vores medarbejdere • fremme ansvarlige miljøholdninger hos vores medarbejdere • opnå bedre miljøstandarder gennem et tæt samarbejde med leverandører, kunder og andre samarbejdspartnere • arbejde målrettet på at efterleve kravene i Miljøstandarden DS/EN ISO 14001:2004 Relevante miljø- og arbejdsmiljølovgivninger overvåges løbende for at sikre, at virksomhedens aktiviteter foregår inden for de fastlagte lovkrav.

25


Siden 1971 har BPI været førende pioner indenfor avancerede og teknologibaserede løsninger i skum til private og offentlige virksomheder, herunder bl.a. transport, sundhed og medicinal, bygge og anlæg samt design og teknologi. Virksomheden har lokationer i 3 lande og tæller mere end 400 specialister, der servicerer vores kunder i over 20 lande. Vi anvender den nyeste teknik og de seneste fremstillingsmetoder, og vores omfattende produktionskapacitet bevirker, at der dagligt kan løbe mere end 1.500 m3 skum igennem vores 45.000 m2 produktionsanlæg i Danmark og Polen. Vores kultur og erfaringer rummer dybe håndværksmæssige traditioner og et unikt know-how, hvor vi behersker mere end 300 forskellige skumtyper og kategorier. Vi er store nok til at levere til de største – og små nok til at skærpe opmærksomheden på den enkelte løsning. Filosofien er enkel: Hvis du kan tænke tanken – så kan vi få din idé til at tage form.

Mission

At inspirere og medvirke til udvikling, design og produktion af avancerede kundespecifikke totalløsninger i skumplast og gummimaterialer. Vi sætter en ære i at levere miljøvenlige emner i høj kvalitet til aftalt tid.

Vision

Vi vil være Europas mest innovative og foretrukne samarbejdspartner.

Bramming Plast-Industri A/S

Vardevej 9 • DK-6740 Bramming Tel.: +45 79 57 10 00 • Fax: +45 75 17 26 11 bpi@bpi.dk • www.bpi.dk

BPI Polska Sp. zo.o.

Ul. Zeromskiego 20 • PL-74 240 Lipiany Tel.: +48 915 641 264 • Fax: +48 915 641 229 bpi-polska@bpi-polska.pl • www.bpi.dk

Layout: BPI Inhouse Marketing © Jan 2019

Fra iværksætter til moderne virksomhed

Profile for BPI-Bramming Plast Industri

Profilbrochure om skum til møbler, møbelproducenter og møbeldesignere  

Læs om de mange muligheder indenfor formstøbte møbler, rørstel, skåret skum, limning, syning, produktudvikling, CNC-bearbejdning og 3D konst...

Profilbrochure om skum til møbler, møbelproducenter og møbeldesignere  

Læs om de mange muligheder indenfor formstøbte møbler, rørstel, skåret skum, limning, syning, produktudvikling, CNC-bearbejdning og 3D konst...