Issuu on Google+

RELATE BOYUAN JIANG 姜伯源 Work Sample 2012-2016


BOYUAN JIANG Work Sample 2012-2016


Contents About:

Resume I. Time as SamsÄ ra:

Mountain-Water Church II. Surveillance-Free Public:

Pygmalion Pool

III. Banking @ Internet

iBank Headquarter IV. Mega as Small:

Xs Campus D.C. V. Redeem the Past:

Kanda Mountain

VI. Community in Breeze:

BREATHE Housing

1

7

13

19

25

31

VII. Conceal to Enlighten:

Shade Temple

37

VIII. Expose the Skeleton:

VW Center IX. Relate:

Other Works

43

49


Address:

Boyuan Jiang Education

T: E: rbyjiang@gmail.com Linkedin: https://www.linkedin.com/in/boyuanjiang

Columbia University

2013-2016

Graduate School of Architecture, Planning and Preservation, New York Master of Architecture, Honor Award for Excellence in Design.

The Chinese University of Hong Kong

2008-2012

School of Architecture, Hong Kong B.S.Sc in Architectural Studies, with First Class Honors.

Professional Experience

OPEN Architecture

05/2014-08/2014

Intern Architect, Beijing + Assisted with SD and DD for large scale industrial renovation park, residential apartment, theater and cinema. + Created digital and physical models, diagrams, renderings and technical drawings. + Prepared presentation and submission drawing packages.

Rocco Design Architects

08/2012-07/2013

Architectural Assistant Designer, Hong Kong + Assisted with SD, DD, CD and CA for large scale mixed-use development, high-rise residential apartment, retail store, hotel and urban planning. + Created digital and physical models, diagrams, renderings and technical drawings. + Conducted on-site surveys for construction administration. + Led project co-ordination with clients and contractors. + Prepared presentation and submission drawing packages.

HZS Architecture

07/2011

Intern Assistant Architect, Beijing + Assisted with SD and design research for low-rise residential houses located in Beijing and Xi’an. + Created digital models and diagrams.

Academic Experience

Columbia University GSAPP

01/2016-05/2016

Teaching Assistant, New York + Assisted Professor Jeffrey Johnson to teach seminar “Contemporary Chinese City”

StudioX-Beijing, Columbia University GSAPP

07/2015-05/2016

Lead Researcher, New York + Co-led the Hong Kong urban pedestrianisation research and design project; Project exhibited in HK SZ Bi-City Biennale of Urbanism\Architecture 2015.

Asia Megacities Lab, Columbia University GSAPP

06/2015-07/2015

Researcher, New York + Analyzed data and created drawings for the <China Lab Guide to Megablock Urbanism> research book.

School of Architecture, CUHK

05/2011-06/2012

Student Research Assistant, Hong Kong + Participated in "Super Practice: A Study of Large Architectural Practices in China" research project; + Co-curated "Evolving Schools" theme exhibition in HK SZ Biennale of Urbanism\Architecture 2012; + Co-led text editing and translation for "Sensing Horizons: Five Excursions into Intimate Immensity" exhibition.

WWF Anzihe Education Center CUHK Design Team On-site designer and volunteer builder, Sichuan + Worked with contractor to construct a prefabricated lightweight steel structure building.

06/2011-07/2011


Skills and Languages

Softwares AutoCAD, Rhino, SketchUp, 3dsMax, Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, V-Ray, Revit, Grasshopper, Ecotect, eQuest, Microsoft Office Suite

Languages English (proficient), Mandarin Chinese (native), Cantonese (proficient)

Honors and Awards

Honor Award for Excellence in Design, Columbia GSAPP

2016

Lowenfish Award, Columbia GSAPP

2016

Honorable Mention, 2016 Paul Katz KPF Fellowship

2016

5 studio works selected for GSAPP publication Abstract 1st Prize, Zhen Fund Logo Competition Graduated with Honors, First Class, CUHK Dean’s List, Faculty of Social Science, CUHK Finalist, CUAAA Logo Design Competition Formica Scholarship 1st Prize (Team), Bridge Design, CUHK School of Architecture

Exhibitions and Publications

Hong Kong Des Voeux Road Pedestrianisation Project exhibited in "Reimagining DV Road Central", Hong Kong.

2015 2012 2012, 2011, 2010, 2009 2010 2009/2010 2009 03/2016

Hong Kong Des Voeux Road Pedestrianisation Project exhibited in HK SZ Biennale of Urbanism\Architecture, Hong Kong.

12/2015-02/2016

BREATHE Housing Project exhibited in Affordable Housing in New York, Hunter East Harlem Gallery, New York.

02/2016-05/2016

2 works published in ABSTRACT 2014/2015, GSAPP, Columbia University, NY: New York, 2015.

2015

4 works published in ABSTRACT 2013/2014, GSAPP, Columbia University, NY: New York, 2014.

2014

Chung. T., (Jiang Boyuan, Trans.) ‘Architecture as Viewing Instrument’, Time+Architecture, Vol.126, NO.04, Shanghai.

Other Activities

2016-2013

07/2012

Visual Identity System Design, Zhen Forum, Zhen Fund, Beijing

2015

Visual Identity System Design, Peking University National MUN Conference, Beijing

2011

Design consultant, MUA Singing Contest, CUHK, Hong Kong

2011

Interior design, Danglu Café, Beijing

2010

Set design, Mandarin Drama Society Annual Show, CUHK, Hong Kong

2009


I. Time as SamsÄ ra:

Mountain-Water Church 2012


I. Time as Samsāra: Mountain-Water Church

View of the the Congregation Hall

A Samsara of time The Mountain-Water Church was inspired by traditional Chinese philosophy in which mountain and water symbolize spiritual eternity. The design also adopted several key design methods of traditional Chinese garden to create intimate connections between the mortal human scale and the eternal nature. Time is an essential theme for the design. A continuous movement route was created as a spatial journey

of rediscovery, or in Buddhist term, ‘Samsara.’ Upon their arrival at the entrance, visitors will pass through an exterior pond and a cascade; and at the climax of the journey, they will rediscover in the main congregation hall a water surface at the altar, which flows out the building to form the cascade at the entrance. The start and the end are thus connected to complete a loop of time.

2


Peak Ridge Hill

Waterfall

Basin

Lake

Bank

Hill

Concept drawing of mountain and water on the site

Congregation Block Priestsâ&#x20AC;&#x2122; hostel

Cascade Cloister

Pond

Parking

Activity Block Corridor

Bell Tower

The spatial journey of rediscovery in the church

Section AA

A journey through the church


A

Ground Floor Plan

First Floor Plan

1 Parking /2 Pool /3 Children Play Room /4 Bell Tower / 5 Lobby /6 Side Chapel / 7 Toilet /8 Preparation Room / 9 Assembly Hall /10 M&E / 11 Cloister /12 Library / 13 Prayer’s Room /14 Priests’ Kitchen & Dinning / 15 Individual Cells

16 Congregation Hall / 17 Altar /18 Choir Practice Room /19 Biblical Study Rooms / 20 Priests’ Living Room / 21 Individual Cells / 22 Bell Tower

A


Cloister

Altar

bridge

View of lobby entrance

Pond


II. Surveillance-Free Public:

Pygmalion Pool 2013


II. Surveillance-Free Public: Pygmalion Pool

View from the south entrance

A social-spatial psychology experiment The site, Douglass Housing, is a NYCHA managed public housing where numerous surveillance cameras, fences and warning signs are installed in public spaces. They indicate the managing bodyâ&#x20AC;&#x2122;s negative expectations toward the low-income residents. In Psychology, Pygmalion Effect proves that low expectation would only leads to worse behaviors. The Pygmalion pool was created as a communal space

in which the visitors are trusted, supported rather than monitored and prohibited. The pool is hanged above ground by thirteen towers containing multi-use spaces that could be temporarily locked as totally private realms; redefining the psychological identity of a public space and shifting the low expectations to a positive cycle to embark a sense of dignity within the community.

8


A

A Ground Plan

Pool Plan

Roof Plan

Concept drawing depicting the surveillance-free islands and three public levels

Section AA 9


Surveillance-Free Islands

Roof Terrace & Auditorium

Congregation Square Interior Pool

Cafe Exterior Pool

Slope Entrance


View from interior pool with the exterior pool to the left

View of interior pool. The islands enclosed various scales and depths of water for different activities

View of ground level island entrances


III. Banking @ Internet:

iBank Headquarter 2014


III. Banking @ Internet: iBank Headquarter

View from Fulton street

A cyber collective-individual relation iBank is a fictional commercial and research institution providing online banking services. The technology advancement extends the boundary of banking far beyond the traditional spatial boundary of branch buildings and decentralizes the basic unit of banking to individual customers. The seemingly decentralized individuals are, however, all tied back to the network host located in iBank Headquarter.

The collective image of iBank is a â&#x20AC;&#x2DC;cloudâ&#x20AC;&#x2122; of individuals confined within a single volume. Pixelated kiosks where individual activities take place filled up the envelope. While the internet revolution has started to reveal its fundamental impact on human society, its influence on physical space is yet to be examined. The iBank is an exploration on the architectural potential to incorporate virtual community.

14


Section

0

1

3

7m

View of Atrium


Study models 16


Individual Enclosures

View of the ramp and kiosks

Individual Kiosks

Collective Gathering

View of the Kiosks and ramp through the south facade

Collective Boundary


IV. Mega as Small:

Xs Campus D.C. 2015


IV. Mega as Small: Xs Campus D.C.

A potential built version of Xs Campus

An adaptable infrastructure The Xs Campus for Corcoran College of Art and Design tried to test the tension between top-down urban integration strategy and bottom-up local involvements. Helping to protect D.C. from its flood risk, the design reintroduced water back into the city by an infrastructural waterway system named WET-LINE, along which the campus was developed as a new urban structure to endow an urban identity to the site.

The final design was a flexible strategy rather than a fixed scheme to create social and spatial possibilities which empowers spontaneous local involvement while restraining the architectâ&#x20AC;&#x2122;s power. The project tested the boundary of designersâ&#x20AC;&#x2122; role as a future planner. The design of Xs Campus would continue as long as the campus is being used, maintained, modified or demolished over time.

20


The WET-LINE waterway during normal days

Views of the Xs Campus


View of the library

The WET-LINE waterway during flood


The Xs campus being constructed and dismantled in different phases and conditions. The tension between the continuous FRAME as ‘X’ scale urban integration and local BUBBLE interventions as ‘s’ scale social involvements.


V. Redeem the Past:

Kanda Mountain 2016


V. Redeem the Past: Kanda Mountain

the Kanda Mountain

A revitalization of the old glory Japan has the highest elderly proportion in the world. The Japanese government is proposing to move 1 million elderlies to discrete rural areas to alleviate the nursing burden of Tokyo. Trying to oppose the governmentâ&#x20AC;&#x2122;s plan, the Kanda Mountain is a 7-mile long mega-structure to accommodate aged population at the center of the city. The project is composed of 11 mountains each with

a distinct theme responding to its immediate urban context. The design was extruded along the Kanda River, a half-abandoned, historically important waterway whose own history metaphorically resonates with the aging populationâ&#x20AC;&#x2122;s contemporary conditions. The design also provoked refreshing lifestyles where the elderly traditions could be respected again by mixing with existing urban energies.

26


Section of the eleven mountains drawn as a ByĹ?bu

Interior view of the multi-faith Main Hall of the Holy Mountain


View of the Knowledge Hills and the Kanda River


Yanagibashi Mountain

Akihabara Bridge

Health Strata

Mount Park

View of the Tameike Waterfall Onsen

Knowledge Hills

Akasaka Woods

The Holy Mountain

Tameike Waterfall Onsen

Toranomon Tower

Shiodome Tower

View of the Akasaka Woods and the garden of Akasaka Imperial Palace

Tsukiji Fish Mountain


VI. Community in Breeze:

BREATHE Housing Partner: Hansong Cho 2014


VI. Community in Breeze: BREATHE Housing Partner: Hansong Cho

Model of BREATHE Housing, view from Harlem River

A Community in the air By introducing communal outdoor gardens and galleries, and by blurring the boundary of private and shared, interior and exterior, the BREATHE Housing adopted shared public spaces to foster a sense of community and explored the physical and mental extension of each household unit. Three typologies were developed: the single-level featured courtyards growing from the central corridor; the double-level isolated

the living and dining spaces from resting spaces; the triple-floor transformed typical condo corridor to perimeter galleries and vertically split domestic functions into three levels. BREATHE highlighted the intention of achieving better life quality through the subtraction of spaces from typical modern housing blocks. It was an incubator for a healthier lifestyle with light, air and community.

32


View from the Major Deegan Expressway

View of the ground landscape


MA

DIS

ON

AV

EN

UE

BRI

DG

2

3

4

1

5 1

7

PRESSW MAJO

8

AN EX

1

R DEEG

HARLEM RIVER

AY

6

1

1

1 Lobby 2 Auditorium 3 Management Office 4 Cafe 5 Bar 6 Convenience store 7 Gym 8 Library 9 Laundry

0

9

10m

Ground Floor Plan

E


Single-level type

View of the corridor of single-level type

Double-level type

View of the living floor of the double-level type

View of the living floor of the triple-level

Triple-level


VII. Conceal to Enlighten:

Shade Temple 2015


VII. Conceal to Enlighten: Shade Temple

View of gate opening

A symbiosis of artificial and natural Inspired by Buddhist theories, the Shade Temple was an experimental structure allowing visitors to experience the energy of its siteâ&#x20AC;&#x2122;s landscape. Nature and artificial structures were equally important in this project. The final design was a continuous charred wood screen to mark the spiritual moments on the site. The temple created a field that strengthened the existing siteâ&#x20AC;&#x2122;s natural power and the nature rendered

the screen with spiritual monumentality. The subtle balance of the two were crucial to the space. The constructed space should not replace nature but could carefully frame and guide nature. After all, there is no congenital division between human and nature, they construct each other: human are the evolutionary products of nature, and nature is the imaginary product of human.

38


View of double-door gate opening

Half-concealed view of the Hudson River from the pulpit


The projected wood strip indicates the gate location

The Pulpit


8

5

7

A

6 5

9

4

5 3

A

1

2

Plan 1. The screen and deck 2. Restroom 3. Pulpit 4. Sacred Rock 5. Meditation Deck 6. Viewing Rock 7. Valley 8. Cliff Half-concealed view of the Hudson River from9.the pulpit Stump


VIII. Expose the Skeleton :

VW Center Partners: Chang Qi, Yu Wu, Yue Zhong 2015


VIII. Expose the Skeleton: VW Center Partners: Chang Qi, Yu Wu, Yue Zhong

View of typical floor corridor

A façade of forces The VW Center was an incubator landmark for startup and light industrial businesses in Brooklyn, New York. All floors were designed as column-free spaces with perimeter corridors to achieve maximum flexibility in fulfilling functional arrangements and rental divisions. Two giant trusses, three and two floors tall respectively, contained typical working spaces enabled such vision. They were exposed to the exterior

to constitute the most evident visual character of the buildingâ&#x20AC;&#x2122;s facades. A 28ft event floor sandwiched between the two trusses was enclosed by cable glass curtain walls on north and south elevations, which provided spectacular panorama view of the East River. The cables were tensioned by the two trusses, which transferred the loads of all above-ground floors to the foundation through the two cores.

44


View of south elevation

A

A

Typical floor plan

4th floor event space plan

Ground floor plan

45


Typical floor HVAC, lighting & sprinkler systems

4th floor HVAC systems

Ground floor HVAC systems

Mechanical distribution (air ductwork & perimeter fintube radiatior)


1 2

4 3

6

5

8

7

9

23 10

22

11

21

12

20

13 19 14 13 15

18 17

16

Detail of 4th floor event space perimeter structures

Section AA

1. LOW-E GLASS 2. CABLE 3. HANDRAIL 4. INTERIOR FLOOR FINISHING 5. CONCRETE FINISHING 6. GLASS HOLDER 7. PRECAST CONCRETE SLAB 8. DUCTWORKS 9. CASTELLATED STEEL BEAM 10. SLIP JOINT 11. HAT CHANNEL 12. MULLION 13. 3/4â&#x20AC;&#x2122; GYP BOARD 14. MIN- FIBER BLANKET INSUL 15. WATERPROOF 16. HOT WATER PIPE 17. SPANDREL LOW-E COATED GLASS 18. ALUMINUM CLADDING 19. MAIN TRUSS 20. ADJUSTABLE CABLE TENSIONER 21. FINNED TUBE RADIATOR 22. BASE SHOE 23. DRIP FLASHING


IX. Relate:

Other Works 2010-16

ă&#x20AC;&#x160;Horizonă&#x20AC;&#x2039;Pencil, charcoal on paper, 2009


Study Booth, Hong Kong, 2012

WKCD Sound Art Center, Hong Kong, 2011

Meditation Micro (team), Hong Kong, 2012

Lakeside Pavilion, Hong Kong, 2010

Sai Kung Forest Fire Station, Hong Kong, 2011

WWF Education Center (CUHK), Anzihe, 2011 50


DV Road Pedestrianisation Proposal (StudioX), Hong Kong, 2015

Framing Promenade, New York, 2014

DV Road Pedestrianisation Proposal (StudioX), Hong Kong, 2015

3D Reconstruction of Le Carceri d'Invenzione, New York, 2015

The Masts, Shenzhen, 2015

Corner, New York, 2016 Partners: Jingwen Wang, Joann Feng, Peiran Qiu 51


Oil Tank Art Center (OPEN Architecture), Shanghai, 2014

Oil Tank Art Center (OPEN Architecture), Shanghai, 2014

Commercial Complex (Rocco Design Architects), Chengdu, 2012

Commercial Complex (Rocco Design Architects), Chengdu, 2012

Hotel (Rocco Design Architects), Taipei, 2013

Subway Station (Rocco Design Architects), Chengdu, 2012 52


Clubhouse (Rocco Design Architects), Shanghai, 2012

Clubhouse (Rocco Design Architects), Shanghai, 2012

Clubhouse (Rocco Design Architects), Shanghai, 2012

Clubhouse (Rocco Design Architects), Shanghai, 2012

Mixed-use development (Commercial & Residential) (Rocco Design Architects), Shanghai, 2013

Mixed-use development (Commercial & Residential) (Rocco Design Architects), Shanghai, 2013 53



Boyuan Jiang Work Sample 2016