Page 7

Stenhusets Julestævne Også dengang var Stenhuset en meget aktiv klub. Udover det normale klubarbejde, og igangsætning af venskabssamarbejde, var der også tid og kræfter til at stå for afvikling af et bowlingstævne. 2. juledag, 26. december 1965, kunne klubben byde velkommen til det første julestævne. Det første julestævne havde deltagelse af 112 bowlere. Præmierne var specielt indkøbte til formålet. Førstepræmierne var Bing & Grøndal figurer, øvrige præmier var brugsgenstande i den daglige husholdning, såsom gryder, stegepander m.m.

Nu er vi fremme ved tidspunktet, hvor ideen om en tombola opstod. I starten med beskedne gevinster. Nogle år senere med flotte hovedpræmier og flere lodder i tromlerne. I dette årtusinde har tombolaen og enkelte skiltesponsorater suverænt stået for de største overskud.

Hvad mange dengang vist ikke drømte om var, at klubben senere i år skulle holde sit julestævne nummer 50, og dermed er stævnet i dag så ubetinget landets ældste og mest traditionsrige bowlingstævne. Såvel dengang, som nu, var titlen som stævnearrangør ikke forbundet med de store overskud, hvilket egentlig for mange andre var den dybere baggrund for at afvikle et bowlingstævne. Intentionen var den samme som i dag, nemlig så vidt muligt, forsøge at undgå at stævnet gav underskud, og finde andre aktiviteter, som kunne give et overskud. De første år var det amerikansk lotteri, der skulle bidrage til overskud. Efter nogle år opstod ideen om et bogtrykt program, hvis indhold var et resume af tidligere års resultater og selvfølgelig så mange annoncer som muligt. Det var i en del år en rimeligt god løsning, men alt har en ende. Bogtrykkerudgifterne steg og desværre lykkedes det ikke at forøge annonceindtægterne, så der skulle nye tiltag til. 6

1964

Diverse udklip fra Bowleren, 1965-1969. 1974

1984

Profile for Bowleren

Bowlingklubben Stenhuset - 50 år - 2014  

Bowlingklubben Stenhuset - 50 år - 2014  

Profile for bowleren
Advertisement