Page 9

DEN FØRSTE lANDSTIJRNERlNG

Tog fusen på dem alle sammen Den første landsomfattende holdturnering løb af stabelen det samme år, som forbundet blev stiftet, j 1969. Den blev indledningsvis spillet i to zoner med Storebælt som skillelinie, og i hold for 5 spillere. De bedste mødtes så i finalen, som stod i Herning Bowlinghal med sensationen, Mascot fra Sjælland som den ene deltager hos mændene og Exodus, Århus som den anden. Mascot havde i øst-Ilnalen besejret det hold, som blev betragter som absolut det stærkeste, TelStar, København. Resultatet blev, at Sjællænderne vandt med disse flotte fyre på holdet. De er set bagest fra venstre John E. Hansen, Ib Iztrsen, Alex Larsen, Wenter Siwert og Jan Holst.

om halsen på dem, der vandt holdtumeringen, var det et ufravigeligt krav; at turneringen skulle være landsomfattende. Så der var ikke andet at gøre end at skaffe midler til en sådan - for billigt var det skam ikke. Det lykkedes imidlertid med start i 1972 og med såvel en 1. som en 2. division for begge køn. Danmarksturneringen blev en kæmpesucces, og havde som vinder hos kvinderne bowlingklubben SAS, København. En stor dag for dansk bowling, da holdet, bagest fra v.: Lillian Clllistiansen, Vera Olsen, Lizzie Reuss, Bodil Christiansen, Janni Hasse og Ki rsten Vedum fik hængt de eftertragtede runde tingester med tilhørende bændler omkring halsen. Foto: Preben Jensen.

DET FØRSTEJUBllÆUM

3 formænd hilser på Dansk Bowling Forbund fejrede skam i 1979 den første mærkedag: 10 års jubilæet. Begivenheden blev markeret på mange måder - både sportsligt og mere festligt. Overalt i landet dystede de aktive i et jubilæumsstævne og jubilæumsreceptionen foregik på selve dagen i Idrættens Hus i Brøndby. Også et skrift var det blevet til, redigeret af, ja, John JørgertSen. Ved receptionen mødtes så de tre, som indtil da havde stået i spidsen for jubilaren, fra venstre Jørgen Højager; som var formand på dagen, i midten Kurt Christensen, forbundets første fonnand og til højre Helge A Larsen, der, ,nødtvungent, var førstemand et år (1973-74). Han var KEU'er og denne unions formand i 12 år. DEN FØRSTE NÅL

Damernes første lands mesterskab tog Lady Strike, Aalborg sig af med Sisu, København på 2. pladsen. Lady Strikes meget dygtige hold - som også ses her - bestod af - ligeledes bagest fra v.:. Maria Petersen, Karen Marcussell, Inge HedilJ, Connie Hansen og Laila Andersen. Foto: Nils Lund Pedersen.

Mændenes mesterskab vandt en anden KEU-klub, Sisu. Det var også ventet, for i sin stald havde Sisu mange store navne. Nogle af dem - dem der snuppede medaljerne, ses her: fra v. holdleder Bent Olsen, Helge A. Larsen, Søren Jensen, Svend jarlstrøm, Georg jensen og Kaj Skarving. Foto: Carsten Søndberg.

Individuelt var de første, som modtog DIFmedaljerne for det danske mesterskab, joan Højer Andersen, CKC, og Henning G. Peersen. BBK - begge klubber hjemmehørende i DE FØRSTE MED DlF-MEDALJER København. I par - hvor medaljerne også var fra DlF, kunne I1llian Cltristiansen og Ilse Et krav - og en succes Holst Rasmussen, SAS, København samt VigFor at kunne gøre sig forhåbninger om at go Kje1dsen og Tonny Lindgtlrd,Exodus, Århus kunne få lov til at h~?~:. rig~:.~edaljer ~ __ ~~~ta~~ de~nye ære.

Han var med i35 år Den allerførste indenfor dansk bowling, som Dansk Idræts-Forbund ærede med hæderstegnet. var Johannes Rasmussen. Han havde beskæftiget sig med keglesporten helt tilbage som i 1943, hvor han meldte sig ind i BK38, en københavnsk kegleklub. Mest bemærket gjorde han sig som kasserer i Københavns Bowling Union, hvortil han blev valgt i 1966 og blev ved til 1982 - det samme år. hvor han modtog prisen. Da havde han forinden modtaget såvel KEU" fortjensmål (1982) som DBwFS hæderstegn i guld (1978). Senere blev DlF-nålen tildelt Eivind Samuelsen, Aalborg og Per Nørgaard, Kolding. Eivind Samuelsen for fortjenester, der rakte langt ud over bowhngsponen, Per Nørgaard for omkring 25 års virke som formand for den jydske union.

Profile for Bowleren

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Profile for bowleren
Advertisement