Page 34

periode i en så lang turnering. Alle de ydre påvirkninger er helt anderledes end hverdagen hjemme. østens mad, det topiske klima, hele den spændte atmosfære og så en smule begyndende hjemve er altsammen med til al forstyrre rytmen. På et tidspunkt midt i turneringen fik Helle alvorlige problemer med sit spil. Tilløb, tempo, annsving og meget andet passede pludselig slet ikke. Hun var helt ude af rytme. Landstræner Leo Kline kendte recepten. Over i en anden bowlinghal. der lå i nærheden, og så stod den ellers på træning og atter træning i fred og ro. Unoderrie blev pillet væk og rytmen genoprettet. Træningen var en god investering. Det havde sin virkning og gav bonus, som det senere viste sig. Helle Andersen fandt tilbage til den sikre spillestil og vandt sit All Event-guld med el gennemsnit på mere end 200 kegler over de 24 serier. Helle kendte ikke sin egen personlige placering, mens kun kæmpede for holdet og det begyndte at blive alvor i den sidste serie af mesterskabet for 5-mandshold. Men alle de danske "roligans" - og det var mange - på lægterne kunne neglebidende følge de nærmeste konkurrenter. Spændingen var så tyk, at man kunne skære i den, inden det indestængte brøl endelig kunne forløses og guldet var en realitet. Forskellen mellem guld og sølv var kun på sølle 11 kegler ud af de ialt 4.821 kegler, der gav guld. Bare een enkelt strike i løbet af otte dage, mere end canadieren Catherina Willis på andenpladsen, gjorde forskellen.

Bedste VM nogensinde Al virakken omkring den nybagte verdensmester fik ligesom resten af spillernes resultater til at krybe lidt i baggrunden, men intet er mere uretfærdigt. Deres resultater, selvom det ikke blev til medaljer, var med til at gøre delte verdensmesterskab til det bedste nogensinde for dansk bowling. Verdensmesterskaberne starter med et single-mesterskab over 6 serier. Selvom disciplinen sådan nærmest betragtes som opvarmning og akklimatisering, er del dog en kamp om medaljer. Deltagerantallet var helt op på 196 kvinder og 280 mænd fra henholdsvis 31 og 46 nationer. Landsholdsveteranen Anne Ram var sådan lige ved og næsten, men hun landede på en utaknemmelig 4. plads. Lige præcis 'den placering der har en tendens til at blive glemt. I allersidste øjeblik klemte amerikaneren Lynda Morry sig ind i medaljerækken og skubbede Anne væk. Ole Jørgensen kom, trods der at han led meget under østens fugtige vamle, ind på en hæderlig 19. plads i mændenes afdeling. De regerende europamestre i par Peer Jensen og Lars 0ager gentog succesen og endte som 8. bedste FaT i verden. De to samme spillere er også europamestre i trible, og nu kan de smykke sig med en 10. plads i verden. Ved europamesteTskabemei 1989 var tredjemanden på holdet Tom Hedegaard fra Viborg og i Singapore var det så Ole Jørgensen, der fik fornøjelsen.

En glad All Event mester øverst pd seJrsskamlrn jlClllnertt af Catherina Willis, Canada (tv) og Kumiko lnatsu.]apan. (th).

Mesterskabet for 5-mandshold. hvor det er hele landsholdet, der er i aktion, regnes blandt spillerne som den fornemste af holddisciplinerne. Begge de danske hold sluttede på 10. pladsen.

To danskere ifinalen Den individuelle finale slutter det næsten 14 dage lange mesterskab. Helle Andersen var naturligt nok i finalen, og hun fik følgeskab af Peer Jensen, der besatte 9. pladsen i All Event. Begge danskerne var på det tidspunkt sidst i mesterskaberne på det nærmeste brugt op. Helle Andersen sluttede som nr. 11 og Peer Jensen som nr. 12 - i hele verden.

Drømmer jeg eller ... Det er ikke hver dag, bowlingspillere vender hjem med en så fornem guldmedalje, som var hængt om halsen på Helle Andersen. Nok havde Helle sammen med resten af truppen forventet, at der var et eller andet i

gære i Kastrup Lufthavn klokken halv syv om morgenen - den mandag de landede. Men de måtte alligevel knibe sig i armen "drømmer jeg - eller er jeg vågen" da de søvnige og skægstubbe-prydede efter et utal af timer i luften, så et kæmpe opbud af bowlingkammerater. Flag, transparenter og store skilte i hobetal samt sprudlende champagne var startskuddet til endnu en begivenhedsrig dag.

Hjem til Århus Mens de fleste kunne tage hjem og indhente det tabte på søvn-kontoen, blev Helle Andersen eskoneret til sin hjemby til endnu mere festivitas. Sportens rådkvinde Lone Hindø kunne ikke huske, hvornår byen sidst havde haft en verdensmester. Bowlingkammeraterne skålede og holdt tale. Det blev en lang uforglemmelig dag for verdensmesteren.

Den samlede danske verdenspresse og morgenduelige bowlingkammerater var mødt talstærkt op i Kastrup Lufthavn.

Profile for Bowleren

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Profile for bowleren
Advertisement