Page 22

Mortens aften ... Da TV2-sportschefen havde verdensmesteren i knæ og måske fik et andet syn på bowling ... Adrenalinet har allerede længe pumpet i hans lange, sportstrænede krop. Og klokken 20.17 en småkold efterårstorsdag i september lykkes det. De ti kegler spredes for alle vinde. Sek-under efter knytter han højre næve i triumf mod himlen. "Stærkt, mand!", hvisler han til sig selv, mens han stamper i gulvet med sin størrelse 45 ... Morten Stig Christensen har netop lavet sin første strike nogensinde. Han har været en af verdens bedste håndboldspillere. Han har spillet bøsse i en dansk film. Han er sportschef og landskendt studievært på TY2. Men han har aldrig slået en strike. Nåja - faktisk er det første gang, Morten Stig nogensinde for alvor har sat sine ben i en bowlinghal. Bortset fra en lidet seriøs firmabowling-match mod konkurrenterne fra Danmarks Radio ... Måske derfor er bowling at betegne som en by i Rusland på den kanal, der ved sin start slog sig op som alternativet til go'e gamle DR Og hvad angår sport skulle det betyde, at en lang række alternative idrætsgrene skuUe ryge ud i de små stuer. Vi ved alle, hvor meget bowling TV2 har sendt lige siden ... Så hvad var mere oplagt end at kapre Morten Stig til en tvekamp på ord og bowlingkugler i OdeJ1SeBowlinghal. Og modstanderen på bane 17 den aften, hvor politikerne diskuterer, om de danske jens'er skal risikere liv og lemmer i en fremmed borgerkrig, hun hedder såmænd Helle Andersen. 27-ång bogholder - og verdensmester!

KmlWllrarionen lyser ud af munden på Morten Stig Chnstense," Nu gar det tøs.Mod verdellsmeslcren ...

- Hvorfor vi ikke sender mere bowling ...? Jo. F.eks. er det jo en kendsgerning, at en program-direktør ikke ligefrem slikker sig om munden, hvis jeg kommer og vil sende en bowlingkamp! - Så kan vi måske få en tid efter midnat ... jammm - er det ikke ... ?joeda ... Tvekampen mellem sportschefen og verdensinesteren vækher opsigt på de nærmeste baner i Odense Bowlinghal. Og ogsil teJ/stilet afsløre!; hvem der er ovenpå. Helle i sin VMtrøje fra "DaIlisIt Bowling Team" og den sorte nederdel. Morten har kulørt-stribet Hummel-trøje og jEFF-jeanswear-bt<kse!: Og et par af hal/erlS udslidte rød-sorte sko på fødderne. Og efter et par proveslag går det løs: Helle lægger ud med en st,;he. Sådan! Morten vælter otte keglel: Mangler I/egle 1 og 2. Og misser den ene i opsamlingen .. "Satans" ... - Både vi og Dartmarks Radio, der vistnok har førstevalg på bowlingen, har jo meget få transmissioner fra de mindre idrætsgrene. Naturligvis kan vi lave reportager på f.eks, en stor bowle-begivenhed. Hvis alt flasker sig. Men en egentlig fast nyhedsdækning skal man nok aldrig forvente. - Problemet er, at folk vil have helte og skurke, som de kender. De vil ha' dramaet! Store navne er utroligt vigtige. Og havde Helle Andersen ikke sikret sig VM-titlen, var hun jo aldrig kommet med i vores stoTejule-udsendelse, vel...? - Bowlingens problem er nok, at spilleme ikke er kendte nok. Folk har ikke samme forhold til dem som til rod bold- eller tennisspillere. Vi har sågar kun halvt så mange seere til en Danish Open-transmission med alle de store navne, som vi har til den ugentlige superligafodbold-udsendelse om søndagen ... Tredie RIde. Morten Stig samler for første gang op. Iførste slag væltede han tre kegler. Men spærren er hjemme. Helle missede sit anden-slag. Væltede seks og to. Hunfår en spare i tredie rude. Fører 4233. Planmæssigt - uden at imponere. I fjerde-ruden misser begge. Ni points til Helle. Otte til Morten. Stillingen: 51 - 41. All han ske ...

Nejnejnej. Den snu' jeg da ha' samkt op... Helle Andersen er ikhe helt lilfæds med udviklingen.

- Man kan selvfølgelig også provokere og' spørge, om bowling overhovedet er tjent med at blive en TV-sport? Måske er hele sporten bedre tjent med at blive en breddeidræt, hvor folk tager ud i hallerne, hvorefter de selv er aktive i stedet for at se på det hjemme i dagligstuen. . - TV-dækning er ingen succes i sig selv ... - Da vi kørte med trav-dækning, kunne vi kun få fat i sølle to procent af seerne, selv om vi ved, der er mange, der spiller trav. Det kostede os en hulens masse penge! Samme problem er der med dækningen af f.eks. golf. Klokken 20.27. Dansk 1992-sommerticL Mortens første strike ... "Så han jeg godt gå hjem ", grineT hall. Helle misser sit slag. Vælter bare syv kegler i femte rude. Får en split.

5,jMdWldall, mand. 5portschEf= første Slrike i \{<'rdenshislOriCI1 er en kendsgerning. Og det han bIldf ses og høres i Odense Bowlinghal en septemberaJten i 1~92.

Profile for Bowleren

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Profile for bowleren
Advertisement