Page 19

f

Al JlENRIK

l

SAABYE, prQauceT UR-Sporten

Mod nye mål Omverdenens syn på bowling. Lyder stikordene. Sandt at sige er mine erfaringer med Jeres sportsgren begrænsede. Jeg har været involveret i relativt få programmer og aldrig selv udøvet spillet. Og alligevel føler man at man kender J er. For på en eller anden forunderlig måde indeholder bowling masser af intense, interessante og anderledes aspekter. Både som aktiv, som tilskuer og set fra mediernes side. Bowling er et godt TV-spil. Og kan faktisk blive meget bedre. Det kan virke stereotypt. Forudsigeligt. Kedeligt. Intet er faktisk mere forkert. Og sjældent har jeg mødt mere engagerede og motiverede idrætsfolk og ledere. Mennesker som synes det er sjovt at dyrke idræt på topplan. Og samtidig ha' det ran sammen. l siger at bowlingsporten er i ekspantion. At medlemstilgangen er stærkt stigende. Del kan man godr forstå. For jeg rror aldrig man bar mødt en idrætsgren, der på samme måde forstår at forene topidræt og socialt samvær. Og samtidig være i stand til i Danmark at skabe resultater på verdensplan. Det er egenskaber l skal værdsætte. Passe på. Og udvikle. DR har de senere år sendt flere bowlingprogrammer. Problemet - eller udfordringen - er hovedsagelig formen. Hvordan gor du delle her interessant? Eller markedsfører den umiddelbart meget forudsigelige afvikling, som måske i dag er spillets achilleshæl. Det er svært at variere TV - eller rettere seerne - kræver mere og mere underholdning lagt ind i sportsgrenen. De vil ikke kede sig. Tænk på udbudet. På valgmulighederne. Derfor skal l tænke på reglerne. Overveje andre grundideer. der gør bowling bedre som Tv-spil. Uden at det går ud over spillets filosofi. Man kan tænke sig mange ting. Ti.meouts. Mulighed for at vinde selvom du er håbløst bagud. Mulighed for at tale med de aktive undervejs. Tidsbegrænsede spilleregler, Og måske allervæsentligst: Sørg for at ha' profiler, spillere som man kender. Der er ingen tvivl om sammenhængen mellem omrale og succes. Om tilgang på rnotions- og eliteniveau. Der igen giver tilgang. Som giver flere resultater. Spiralen er uendelig. Og l kan ikke undvære den. Bowling må, som så mange andre sportsgrene, tilpasse sig mediernes krav. Både den skrivende, den ralende og den Iilmende. Men i en balance, hvor man ikke føler det går ud over selve spillets gnmdide. For selvfølgelig skal hjertet være med. Sørg [ar omtale med

kvalitet. Få store begivenheder til landet. TV-stationers valgmuligheder er i dag så store, at kun det allerbedste kommer i Gernsynet. Vælg og tilbyd med omtanke. l skal sørge for at ha' haller med de bedste faciliteter. I skal sørge for at ha' haller, hvor folk nemt kan komme. Og I skal sørge for at ha' haller, hvor medierne kan arbejde på den bedst mulige måde. Ikke af egoistiske grunde. Men for at gøre produktet optimalt. Ikke kun for vores skyld. Men lige så meget for Jeres egen. For l er en del af en idrætsgren med masser af fremtid. Jeres opgave vil i de næste år være at tilpasse spillet til tidens krav. Bibeholde de sociale kvaliteter. Og stadig indeholde ambitionerne. SCl er Fremtiden Jeres.

PM~RYK

& KOPI CENTER

- den her,

og meget andet, blev det så til i alle 25 år! TILLYKKE

Nordisk Mester Per-r jmwn i Odense 1988 i en Jorrygt:nde Tv-rrcnsmtrrerer finale pnxiuara af Hcmik Saabye. Foto: Ole Dogger.

PM-TRYK & KOPI CENTER Frydensbergvel16 - 3660 Stenløse Tlf. 421710 33 - Fax 42 17 29 68

I,

Profile for Bowleren

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Profile for bowleren
Advertisement