Page 18

Det er blevet særdeles populært, at rage i del lokale bowlingcenter fredag og lørdag aften for at hygge. Også med tobak, øl m.v Det skal der også være plads til. Men her står bowlingcentret suverænt med ansvaret for hvad der foregår. Vi er steget af. Der er plads til alle aktiviteter i et bowling-center. Men hver ting til sin tid. Et bowling-center er et dyrt. idrætsanlæg. Vi skal alle være med til at passe på anlægget, Her har alle brugere en væsentlig forpligtelse. Vi. har alle muligheder for at fortsætte den positive udvikling. Blot kræver det konstant opmærksomhed. Hvis udviklingen løber af sporet bliver det pokkers vanskeligt at komme på ret køl igen. Vores etik, vores image skal fastholdes og udbygges. For ·alt i verden ikke forringes.

Har vi brug for flere bowling-centre. Til trods for det enorme boom, er der afgjort fortsat brug for yderligere bowling-centre, idet der forefindes bowling-tynde områder - endnu. MEN, og det er et MEGET STORT MEN, det er i sandhed ikke ligegyldigt hvor de kommende centre kommer til at ligge. Vi er allerede nu vidende til en udvikling, der er særdeles uheldig. Nemlig, når der etableres centre i. områder, der allerede er begunstiget med bowling, Det kan blive en katastrofe hvis ikke parterne enes om at bremse denne nærmest "tossedumrne" situation. Fordi et center fungerer godt, er det jo ikke ensbetydende med, ar ro centre isamme by på længere sigt vil få det godt. Naturligvis nøje tilpasset det enkelte områdes potentiale. Der findes helt klart byer der kan tåle flere centre. Men der ER også områder, hvor det ikke alene vil være selvmord at etablere flere centre, men også vil være direkte mord.

Både selvmord og mord er strafbart ... Lad os nu i fællesskab tænke os godt om. Skele til andre lande der har været igennem samme udvikling. F eks. Norge, hvor centrene på et tidspunkt skød op på det ene hjørne efter det andet. Få år efter algik en lang række centre yed døden.

Den første død i Danmark vil utvivlsomt betyde et effektivt stop for nye bowlingcemre i Danmark i mange, mange år fremover. Også på steder hvor det ville være tiltrængt med fornyelse. Problemet er, at lNGEN ønsker at tage ansvaret. Leverandørene undlader ikke at sælge. Initiativtagerne VIL have ideen ført ud i livet. Koste hvad det vil. Her er måske, når alt kommer til alt, det største problem og den største opgave iDansk Bowling Forbund: At få sat parterne sammen. At få lavet en fælles plan for en fortsat naturlig og konstruktiv udvikling. Det kan også blive FOR kommercielt. Men, vi har mulighederne. Lad os bruge dem.

Sportslige perspektiver. Kigger vi på sportslig status nu og her, går det jo ufattelig godt. Damelandsholdet er forsvarende Europa Cup mester. Helle Andersen er forsvarende All-Event verdensmester. Anne Rath og Pia ]arlstrøm er forsvarende europamestre i 2-mandshold. Damelandsholdet er forsvarende europamestre i 5-mandshold. lars Øager og Peer jensen-er forsvarende europamestre i 2-mandshold. Sammen med Tom Hedegaard er de forsvarende europamestre i 3-mandshold. Der er således nok at forsvare. Den kommende tid vil svare på hvorvidt vi også er rustet til de kommende års sportslige opgaver. Damerne synes umiddelbart at have fundet "HOLDET". Herrerne er ude i store udslofuunger, hvilket bliver særdeles spændende at følge. Men ingen tvivl om, at de nye unge får en hård start. Alene det faktum, at skulle leve op til de senere års bedrifter er en stor opgave. Men idrætsudvalget med Kim Thorsgaard Jensen i spidsen skal nok drage omsorg for strategier, der sikrer den nødvendige udvikling .., Specielt bliver det interessant at følge de kommende års arbejde med struktureret talentudvikling. \ Det er fra denne gtuppe vi skal finde de kommende stjerner. Dansk Bowling Forbund er spækket med muligheder. Tillykke med 25-dT5 jubilæet.

Bowlingsporten i Viborg ønsker Dansk Bowling Forbund tillykke med 25 begivenhedsrige år.

Viborg Kredsen BK Viborg Bowlingklubben ST Ium Jum 76 Op Ned VBK Forlæns/Baglæns

BOWLINGHALLEN

VIBORG

Profile for Bowleren

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Dansk Bowling Forbund - 25 år - 1992  

Profile for bowleren
Advertisement