Page 5

3

kom bowlingspillerne i den første tid fra kegleklubberne, og her fra i første række kegleklubber i København. Langsomt begyndte interessen at brede sig til kredse også udenfor kegleklubberne, og den næste klub, kun med bowling på programmet, Flintstone, stiftedes. Medens BK61 senere er gået i opløsning, eksisterer Flintstone stadigvæk, og har her i DBwF's lO-års jubilæumsår kunnet fejre sit 15 års jubilæum.

ROSSINI BOWLINGHAL i Valby jKø benhatm, blev da landets første med automatiske keglerejsemaskiner. Hallen åbnede i 1962, og fra den første aften, ses de forste damer allerede i fuld gang. Morsomt nok DaT det damer fra bowling- og kegleklubben; CKC, der netop i DBwF's jubilæumsår, selv har kunnet fejre 25 års jubilæum.

skilIelsen af kegle- og bowlingsporten på det organisatoriske område også. Der kom, også i Jylland, efterhånden som der i Århus og Aalborg udbyggedes bowlingspil omkring de to haller, et større og større pres fra de mange nye menneskers side, for at få sporten adskilt. De første tanker herom opstod sidst i 1963, tog fart i 1964 og blev i årene herefter til et sandt bowling-folkekrav.

Men fra de omkringliggende byer begyndte interessen også at kunne mærkes. Først og fremmest Frederikssund, hvor et af medlemmerne i BK61, Werner Siwert, hver søndag samlede en busfuld mennesker, som begyndte Som en progressiv konsekvens af alt at spille bowling i Rossini fast. Det dette, og for at få en ende på de manførte til stiftelsen af den første pro- ge, ofte livlige møder om spørgsmålet: vinsbowlingklub, HUGIN, som fik deling af kegler og bowling, begyndtes hjemsted i Frederikssund, og som på unionsplan en deling. Allerede i straks med sine medlemmer gik aktivt 1962-1963 var unionerne i København ind for løsningen af det problem, som og på Sjælland delt op i henholdsvis var ved at blive større og større: ad- kegle- og bowlingsektioner som det

Profile for Bowleren

Dansk Bowling Forbund - 10 år - 1977  

Dansk Bowling Forbund - 10 år - 1977  

Profile for bowleren
Advertisement