Page 40

38

Hallernes udvikling Som nævnt flere steder, er Rossini Bowling i Valby i København, den første bowlinghal. Den blev åbnet i 1962, og var på det nærmeste totalt booket ind fra første dag. Den var anledning til, dels at sporten kunne komme i gang, dels at andre fik lyst til at investere i bowlinghaller. Kigger vi lidt på hallernes udvikling år efter år, ser vi perioder med stor aktivitet, og år med stilstand. På nuværende tidspunkt ser det heldigvis ud til, at flere at de mange planer for bowlinghaller kan realiseres, og en kendsgerning er det, at jo flere haller vi har, desto større og mere slagkraftig organisation kan vi køre.

I hallen ved siden af Karolinelund i Aalborg, etableres et smukt og imponerende bowlinghal-anlæg, med ikke mindre end 20 AtvlF-baner. Bowlingens indtog i Jylland er en kendsgerning og her er det en anden pioner fra BK61 i København, Palle Hebo, som har taget initiativet. 1966: Scandinavian Bowling får nu rigtigt sat skub i etableringen af bowlinghaller i Danmark. I Rødovre Centrets kælder åbnes en 26-baners AlViF-hal, og det bevirker et øjeblikkeligt skub i den rigtige retning for bowlingsporten i KBU, og delvis også for SBU.

Men lad os tage det i kronologisk rækkefølge: 1962: Rossini åbnes i Valby, med 8 Brunswick-baner, kegleanlæg, restaurant og stor billardsalon. Bowling- og kegleanlægget placeres i kælderen, resten på l. sal. 1963: Frederikssund Bowlinghal fæ rdiggøres, men kan af forskellige grunde ikke indvies før i 1964. Den er opført i forbindelse med et malerværksted, og fremtræder med sine 8 Brunswick-baner og interiør på det tidspunkt, som een af Europas smukkeste bowlinghaller. Det er her en bowlingpioner, Werner Siwert, som står bag. 1964: Bowlinghallen Ved Kajen åbnes på Islands Brygge. Denne hal, som får ilagt 15 ANIF-baner, er imponerende stor, set med dan-' ske øjne, og er første investering et svensk selskab; Scandinavian Bowling, foretager her i landet.

I Århus lægges af Scandinavian Bowling 28 baner i den gamle Arhus-hal, og selskabet råder nu over 3 haller og 59 baner. 1967: Også i Vestjylland begynder bowlinginteressen at kunne spores. I Herning bygger og åbner Aksel Haaning en 1Q-baners AMF-hal.

Herning Bowlinghal ,'ndvies i 1967. toget umiddelbart efter.

Billedet

er

Profile for Bowleren

Dansk Bowling Forbund - 10 år - 1977  

Dansk Bowling Forbund - 10 år - 1977  

Profile for bowleren
Advertisement