Page 37

35 hold var Birgitte Lund, Lillian Christiansen og Ilse Holst Rasmussen, og på var kommet Jette Hansen og Anni Theis. Med strålende 2775, ny dansk rekord, udklasserede danskerne fuldstændig deres modstandere. Der var ikke mindre end 191 kegler ned til nummer 2, Finland. Navnlig det nye navn i dansk damebowling, Jette Hansen, som er fra Aalborg, imponerede med 615. Det skal da lige med, at Birgitte Lund efter fejende flot finalespil, blev nummer 4 individuelt med et gennemsnit på 187.

På billedet 5-mandsholdet deres leder Grethe Larsen.

også af på bowlingsportens omdømme i den offentlighed, som ikke kendte noget til bowling. For sin præstation modtog Birgitte Lund en lang række erkendelser, priser og udmærkelser, og er stadig en værdsat, indbudt gæst, når der er større begivenheder ude omkring i landet, navnlig ved halindvielser. Men også J an Donde præsterede den hidtil bedste placering på herresiden. Også han kæmpede sig igennem de indledende runder, og kom til finalen. Hans slutplacering blev en 6. plads. Begge fik en stormende - og for dem begge en helt uforberedt - velkomst, da de kom til Danmark. Radio og TV var på pletten, og da de to sympatiske bowlingspillere med følge, ankom til Rødovre, ville festivitasen ingen ende tage. Aldrig tidligere er bowlere blevet hædret på så overvældende måde af spillere, myndigheder og ledere.

med

Endelig en World-Cup sejr En af de største internationale triumfer, og i hvert fald den, der blev mest omtalt, var så Birgitte Lund's WorldCup sejr i verdensfinalen i Venezuela, Caracas var byen. Hun og Jan Donde havde placeret sig ved at vinde den danske afdeling, og det helt utrolige skete, Birgitte Lund kæmpede sig gennem de indledende runder, og overvandt alle sine modstandere, sidst i finalen den australske dame, Dale Gray. En World-Cup sejr, som var medvirkende til, at der her i landet blev sat mere skub i interessen for at bygge bowlinghaller. og den megen omtale, Birgitte Lund blev til del, smittede

Her et par fotos fra disse begivenheder, da de to unge kom hjem: Først

Profile for Bowleren

Dansk Bowling Forbund - 10 år - 1977  

Dansk Bowling Forbund - 10 år - 1977  

Profile for bowleren
Advertisement