Page 20

18 tet i 1970, og gik i gang samme år. Den udskrives som en åben turnering for samtlige klubber. Der spilles efter cup-systemet, med 5-mandshold over 3 serier. Denne omfattende og populære turnerings finalespil er sædvanligvis sæsonens sidste arrangement. Hvor det gik let og bekvemt at vedtage landspokalturneringen, var der negen strid om danmarksturneringen iøvrigt. To spillemåder var inde i billedet: 5-mandshold, 3 serier AM, eller 6-mandshold, 6 serier ED. Lange og seje debatter fulgte de to forslag, møde efter møde, men i 1970 vedtoges det, at der SKULLE være en danmarksturnering, og at man så hurtigst muligt måtte se at finde ud af, hvordan den skulle spilles. På det ordinære repræsentantskabsmøde i Odense den 18. april, blev spilleformen så fastlagt til 6-mandshold, 6 serier, og turneringen går i gang i september 72.

Det blev damerne fra SAS, som blev de forste mestre i den danmarksturnering. som spilles med 6 mands hold, 6 serier, EU. Holdet bestod i den sidste kamp af bagest fra v.: Lillian Christiansen, Vera Olsen, Lizzi Reuss og forrest: Bodil Christiansen, [ohnni Hasse og Kirsten Wedum.

Såvel oplæg som planlægningen af danmarksturneringen skyldes ikke mindst et kolossalt arbejde af forbundets daværende idrætsleder, senere sekretær og nuværende sportssekretær Karl Feldt. Indførelsen af danmarksturneringen må betragtes som den største landvinding i dansk bowling på det sportslige område, og har mere end noget andet fået de lokale turneringer gjort mere interessante. Det er nemlig gennem unionsturneringerne, man kvalificerer sig til danmarksturneringen, hvor hver unions vinderhold af serie l, er sikret oprykning til 2. division. Holdspil Her i landet foregik alt bowlingspil efter princippet "mand mod mand": Man havde altså sin modstander direkte inde på livet, kan man sige, og det gjaldt enten det var mesterskaber eller

Hos herrerne besatte SISU det [orste år, 1. pladsen i danmarksturneringen. Samme år vandt de også landspokalturneringen, og fra finalen her, stammer dette foto. Bagest fra v.: Bent Olsen, Søren Jensen. Georg Jensen og forrest: Helge A. Larsen, Svend Jarlstrøm og Kaj Skarv ing.

stævner. Men samtidig med indførelsen af 6-mandshold i danmarksturneringen, besluttedes det at lade holdene spille på de samme baner, altså et hold spiller sammen på 3 baner. Modstanderen på banerne ved siden af. Det er en spilleform. som senere har bredt sig - trods modstand fra nogen side -

Profile for Bowleren

Dansk Bowling Forbund - 10 år - 1977  

Dansk Bowling Forbund - 10 år - 1977  

Profile for bowleren
Advertisement