Page 9

Guld til "Den Gamle" Da vi nåede årsskiftet 1977/78, var vi oppe på ca. 250 licenserede medlemmer. Det var en stolt formand, som meddelte, at hans mål var nået, og at han derfor ville trække sig tilbage i god ro og orden. "Den Gamle" var blevet 60 år og havde været i bestyrelsen som formand i 6 år, så han mente, at han havde aftjent sin værnepligt. Alle var kede af det, men forstod ham godt, og vi vidste jo, at vi altid kunne få hjælp afham, hvis vi havde behov for dette. Og ganske fortjent blev han den første fynbo (og den niende i alt), som fik overrakt Dansk Bowling Forbunds hædersnål i guld. Det var en flot afslutning på en foreløbig lederkarriere.

Johannes Hansen,formand

1978 -1984

SpiIIemæssig sportslig fremgang At bowlingen var i virkelig fremgang på Fyn kunne nu ses. Ella Andersen fra Brasilia vandt B-mesterskabet i 1978, og "Gamle Villy" blev nr. 5. Begge blev udtaget til at repræsentere Danmark ved European Gold-Cup i Hamburg, og det gjorde de særdeles godt. Ella blev nr. 2 - efter at have ført det meste aftiden - og Villy kæmpede sig op fra en 8. plads til Villy Hansenfår overrakt guldnål afforbundsformandJørgen Højager

Den nye formand, som blev valgt på repræsentantskabsmødet den 7. februar 1978, var Johannes Hansen fra Top 10. (Bedre kendt af nogle som: "Johs., tag dig en cecil til"). Ret hurtigt kom man i begyndelsen af hans "regeringstid" op på 400 licenserede bowlere, og det viste sig, at med de mange turneringskampe og stævner (der var alene 40 hold til turneringskampe) der blev afholdt, var der ikke plads nok i hallen. Alle kunne se, at der skulle ske et eller andet. Ebbe Pedersen var selvfølgelig med på ideen, og den 13. oktober 1978 stod 8 nye bow lingbaner parat til de "hungrende" fynboer. Der blev bl.a. afholdt DM for ungdom i Odense, så det var med rette en stolt formand, der gik på talerstolen på repræsentantskabsmødet den 8. marts 1979, hvor han bl.a. kunne fortælle, at Fyn for første gang i det forløbne år havde fået 2 spillere udtaget til bruttolandsholdet for ungdomsspillere, nemlig Dennis Knudsen fra Top 10 og Lars Lindbjerg fra Smut. - På dette repræsentantskabsmøde blev der i øvrigt valgt ny spilleudvalgsformand, som også senere hen skulle blive til noget mere, nemlig John Wozny fra B.C.M.

Ella Andersen, Brasilia og Villy Hansen, Top 10

Villy Hansen, dansk Old Boys mester i 1979

7

Profile for Bowleren

Fyns Bowling Union - 25 år - 1967-1992  

Fyns Bowling Union - 25 år - 1967-1992  

Profile for bowleren
Advertisement