Page 18

Som ny formand blev John Pedersen (minsandten også fra B.C.M.) valgt. Så kunne alt kun være i de bedste hænder - samme klub og samme fornavn!

John Pedersen,formand

Brasilia, samt en masse supporters, så det blev virkelig en tur ud over det sædvanlige - spørg bare på de forskellige tankstationer og rastepladser i Jylland.

i990 -i992

Sporticon - illusionen der bristede På mødet var der også megen debat om et projekt, der var det store samtaleemne for fynske bowlere, nemlig Sporticon. Sporticon var navnet på et kompleks, som et konsortium havde købt af frøfirmaet Dæhnfeldt, og som skulle indeholde bowlingbaner, tennisbaner, squashbaner, sportshotel etc. Der var afholdt mange og lange møder om projektet, det var i byrådet, ja faktisk blev alt afklaret, og det hele så yderst lovende ud til gavn for de eksisterende bowlere og med udsigt til at kunne skaffe en masse nye medlemmer til FBwU. Men desværre opstillede bygherren lige pludselig nogle helt nye (urealistiske) krav, hvor bowlingen bl.a. skulle garantere en vis økonomisk omsætning. Dette kunne man fra bowlingside naturligvis ikke garantere, så derfor faldt projektet fra hinanden, og Dæhnfeldts kompleks ligger derfor stadig og minder om noget, der er blevet sønderbombet under 2. verdenskrig, grimt og en skamplet på Odense by. Men vi bowlere håber naturligvis stadig på flere bowlingbaner på Fyn.

Brasilia's damehold

Så blev det os! En anden stor begivenhed i 1990 var den bykamp, som fandt sted mellem Odense og dens nordiske venskabsbyer. Denne gang var spillestedet Tammerfors i Finland, og det blev en uforglemmelig tur, både sportsligt og oplevelsesmæssigt. Rent bowlingmæssigt gjorde Fyn for første gang rent bord ved at vinde både dameog herrekampen med nogle helt fantastiske resultater, som fik de andre nordiske byer til at tabe både næse og mund, så selvom det var en lang (og hård) tur, fungerede både humør og sammenhold bare perfekt, og deltagerne taler stadigvæk om turen.

Fynske damer i 1. division På det sportslige område lykkedes det for første gang for Fyn at få et damehold i 1.division. Det var damerne fra Brasilia, der rykkede op efter en gyserafslutning, som Alfred Hitchcock ikke kunne have iscenesat bedre. Holdet skulle i den afgørende kamp vinde 6-2, og det gjorde de. Sidste serie blev vundet med (6) seks kegler, så det var simpelthen en bus, som ejede det hele, da den kørte fra Arhus mod Odense efter at have slået Kammeraterne. Med i bussen var også TBC's damedivisionshold, som havde garderet sig med roser til

16

Dameholdet i Tammerfors: Ann Kaas Larsen, Anni Nielsen, Esther Hansen, Heidi Benneke, ingelise Larsen, Margitli Hansen, Dorthe Dolleris, Ingelise Hansen

Profile for Bowleren

Fyns Bowling Union - 25 år - 1967-1992  

Fyns Bowling Union - 25 år - 1967-1992  

Profile for bowleren
Advertisement