Page 79

BILLEDBLADET

5, SEPTEMBER 1991

Som 18-Arig debuterede Helle pA landsholdet. Hun har spillet på udvalgte hold, siden hun var 16.

• - Hva' Søren. Er I her? Danmarks ny bowlingverdensmester Helle Andersen, 26 år, lyste op i et stort smil, da hun opdagede, at hendes forældre, Else og Henning Andersen, havde taget nattoget fra Arhus til København. Far og mor ville til at hylde Helle, da hun vendte hjem fra bowlingverdensmesterskaberne i Singapore. Der blev viftet med Dannebrog og hurra-råbene gjaldede i ankomsthallen i Kastrup lufthavn. Bowlingentusiaster, journalister og fotografer var ved at træde skokapperne af hinanden for at kommetæt på en udmattet, men lykkelig verdensmester. Normalt står kæresten klar med kys, kram og kulørte blomster ved den slags begivenheder, Men ikke i Helles tilfælde. - -Jeg bruger jo det meste af min tid på bowling, siger Helle. som bor alene i en leiet lejlighed i Nordborggade i Arhus. Endnu er den mand ikke dukket op. som kan flytte Helles opmærksomhed fra den tunge kugle med

Af ANDERS SUNDLING Foto: HANNE JUUL

Helles forældre, Henning og Else Andersen, havde taget nattoget fra Arhus til København for at fejre deres datter. Sammen tog de flyveren til Arhus, hvor Helles tvillingesøstre, Lene og Dorte, ventede.

gribehullerne.

Helles hverdag er tilrettelagt. så hun er bedst muligt forberedt. når bowlingkuglen skal kastes. Hver morgen cykler Helle 15kilometer til jobbet som kontorassistent i et århusiansk transport firma. Når Helle om eftermiddagen har tjek på virksomhedens bogholderi, snupper hun den samme tur tilbage til sit præmieskab: Lejligheden på 68 kvadratmeter.

Begyndte som 8-årig Tre gange om ugen træner Helle et par timer i den sport. som hun har dyrket, siden hendes bowlende forældre tog hende med ud til stævner i Danmarks bowling-haller. da hun var 8 år. Kuglen, der smides rundt med i bowling-hallerne, vejer 7,5 kg. Det kræver solide armkræfter, og dem får HeIle flere af ved at løfte tunge vægtstænger.

- Dejligt med en frikadelle. Der var dækket op efter alle kunstens regler, da verdensmesteren vendte hjem.

Næsten hver weekend rejser Helle land og rige rundt for at tage for sig af præmier ved bowling-stævner. Selvom Helle i 1989 blev europamester for S-mands hold i Holland, så er verdensmesterskabet naturligvis det foreløbige højdepunkt i Helles karriere.

- Jeg havde slet ikke regnet med at nå så langt. Det var først, da jeg havde kastet den sidste kugle, det gik op for mig, at noget stort var under opsejling. Nu stiller publikum nok en masse forventninger, som jeg må forsøge at leve op til, fortæller den nykårede verdensmester, inden hun hanker op i kufferten fyldt med billige Singapore-ure, smykker og en lækker, nyindkøbt skindjakke.

Flyet venter på at flyve Helle og hendes forældre til lufthavnen i Tirstrup, hvor Helles 30-årige tvillingesøstre Lene og Dorte står klar med kram og lykønskninger. - Med alt det postyr går der nok 3-4 dage, før jeg får tid til at gå på arbejde igen, ler en glad Helle og tager sig til brystet for at sikre sig, at guldmedaljen hænger, hvor den hører hjemme. Hos verdensmesteren. D

Profile for Bowleren

Presseklip VM - (1991)  

Presseklip VM - (1991)  

Profile for bowleren
Advertisement